Have

Højtryksrenser, haveredskaber, et haveskur og havemaskiner. Drivhus eller havemøbler til at dovne i. En pool til haven, planter og frø til bedet eller ny plæneklipper. Græstrimmer, grill og smart tilbehør til din grill. PriceRunner guider dig til et godt køb med en sammenligning af de stærkeste priser på alt haveudstyr.

Artikler og nyheder

Gode råd: Sådan forebygger du indbrud i hjemmet

Gør det risikofyldt, gør det besværligt og brug din almindelige sunde fornuft. Sådan lyder de gode r...

LED-lys vinder indpas i flere og flere hjem

De energibesparende LED-lys er danskerne blevet glade for. 74 procent af alle danske husstande har s...

Sådan passer du have mens du er på ferie

Ferietid behøver ikke betyde visne planter og en græsplæne der er gået amok. Med et vandingsanlæg og...

Hækklipning inden Sankt Hans – eller hvad?

Hvornår du skal gå i gang med hækklipning afhænger af flere ting: Hækkens alder, hvilken sort der er...

Sådan holder du badebassinet rent hele sommeren

Sommeren indbyder ofte til vandsjov i haven. Badebassiner fås i alle størrelser og de er særligt sjo...

Lidt om haven

Det er dejligt at have en have. Uanset om den består af et par altankasser, et større eller mindre jordstykke i forbindelse med rækkehuset eller en villahave i fuld skala, vil haven være kilde til masser af glæde og aktivitet. En af de mange gode ting ved havebrug er, at man selv kan bestemme, hvor man vil lægge sit ambitionsniveau. Man kan få lagt fliser og sået græs i hele haven, og så vil man kunne klare sig med en gang græsslåning hver eller hver anden uge.

Man kan også forsøge sig med træer og buske, der så vil kræve beskæring, plukning af frugter og bær og oprydning af blade om efteråret. Mange kaster sig ud i større projekter i form af bede, grønsagsdyrkning eller vandkunst i haven. Uanset hvad man gør, vil det selvfølgelig kræve ekstra arbejde. På den anden side vil det utvivlsomt kaste en masse positive effekter af sig, hvad enten det er konkret udbytte i form af hjemmedyrkede grønsager, frugter og bær, smukke ting at kigge på i haven eller bare tilfredshed med det, man har skabt. Desuden har det at arbejde i haven en værdi i sig selv. Det er god motion, man får masser af frisk luft, og haven er et dejligt sted at være sammen for hele familien.

I nogle tilfælde kan det være en god ide at lave en overordnet plan for udviklingen af haven. Man kan få en havearkitekt til at kigge på og opmåle arealerne, og tegne et forslag til den færdige have. I andre tilfælde er det helt fint om man så må sige at lade haven knopskyde af sig selv. Et projekt i det ene hjørne kan give inspiration til et nyt i et andet, og bare man hele tiden sikrer sig, at man har den nødvendige tid og energi til at passe den have, man skaber, skal det nok komme til at se dejligt ud.