Ammepude

Når man skal made sit nyfødte barn, uanset om barnet ammes eller får flaske, så mærker man hurtigt, at det slider på kroppen at sidde længe i samme stilling og holde en baby i armene. Med en god ammepude får man ikke kun støtte til sig selv, men får også hjælp til at placere babyen i en korrekt ammestilling – hvilket kan være ekstra svært, hvis man skal kaste sig ud i kunsten at amme tvillinger. Med en god ammepude kan man have sit barn hud mod hud, men samtidig få en hånd over for at holde flasken eller ae en kind. Hvorvidt en ammepude er et nødvendigt eller unødvendigt tilbehør er der selvfølgelig mange svar på, og det samme gælder, hvordan og hvor længe man bruger ammepuden. Det må være op til den enkelte at finde ud af, hvordan behovet for en ammepude ser ud. Det behøver ikke at være en dyr investering at købe en ammepude. Der findes billige varianter, og med en god vejledning kan det være en løsning at sy den selv. Online findes der flere forskellige mønstre tilgængelige, og der er også råd om valg af fyld mellem kugler, speltskaller eller vat, og hvordan man bedst få sit eget design på puden.

I vores test af ammepuder har vi medtaget fem forskellige modeller, der kan købes hos velassorterede forhandlere. En ammepude kan være stor eller lille. Nogle er stoppet, så puden bliver hård eller har en fast, ergonomisk form, mens andre er blødere. En del har fyld af kugler og kan derfor bedre formes efter krop og behov. En del ammepuder er formet, så de også kan støtte ryggen, mens andre hovedsageligt støtter armene. Nogle af ammepuderne har aftageligt betræk, da det er lettere kun at rengøre dette, mens andre kan vaskes hele. Det kan også være en idé at bruge en pudevår eller andet stof som overtræk, så puden er lettere at holde ren. Da det er almindeligt også at anvende ammepuden som støtte for babyen, når den prøver at lære at sidde, vil vores test i nogen grad også inkludere andre anvendelsestyper, f.eks. som støtte i sengen eller måske som babynest. Nogle modeller er desuden beregnede til at kunne bruges allerede under graviditeten. Som graviditetspude kan ammepuden for eksempel støtte den voksende mave, hvis man vil sove på maven, eller lægges mellem benene, hvis man sover på siden. Hvis man har født ved kejsersnit og har smerter i arret, kan ammepuden være en dejlig beskyttelse mellem det lægende sår og sparkende babyfødder.

I vores test har inkluderet ammepuder fra nogle af de populæreste producenter, såsom Rätt Start, bbhugme, Doomoo og Ergo Baby. Vi har også vurderet ammepudens udseende, da det er populært med motiver fra eventyr, klassiske mønstre eller kendte børnemotiver som Pingu, Spøgelset Laban eller Smølferne


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Doomoo Ammepude

Både blød og stabil ammepude, der er let at holde ren, med god brugsperiode


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Materiale: Oeko-Tex-certificeret Indhold: antibakterielle EPS-kugler Betræk: Bomuld Vaskbar: Ja, betrækket vaskes ved 40 grader. Størrelse: Medium og Large. Brug under graviditet: Ja. Large-puden.

Bedste pris hos:

Doomoo Ammepude fås i to forskellige størrelser. Medium er passende som støtte til at made sin baby, lille og praktisk. Large er mere end dobbelt så stor og kan bruges til madning, men kan anvendes allerede under graviditeten som støtte for mave og ben, når man skal sove. Doomoo har fyldt deres puder med EPS-kugler – bittesmå kugler, der gør puden ergonomisk, formbar og stabil. De små kugler gør den også mindre støjende end puder med større kugler. Som en unik funktion er det desuden muligt at fylde flere kugler på Doomoo, hvis man med tiden synes, at ammepuden bliver for slasket. Prisen er meget overkommelig, og da Doomoo desuden kan få forlænget sin levetid med en påfyldning, får man rigtig meget for pengene.
 
Yderstoffet på Doomoo-ammepuden er af blød bomuldsjersey og rigtig behageligt mod den bare hud, både for barn og voksen. Mærket, der sidder i ydersømmen i pudens hovedende, kan gnave lidt mod indersiden af benet, hvis puden vendes forkert, når man sover med den. Betrækket fås i flere forskellige mønstre og farver og kan tages helt af med en lynlås, der er blød og godt dækket af stoffet. Medium-puden passer bedst, hvis man ikke er så stor i kroppen og skal made et barn. Hvis man er større eller har tvillinger, der skal ammes eller have flaske, anbefaler vi størrelse Large. Overordnet virker Large som den bedste investering, selvom prisen er højere, da den kan anvendes allerede under graviditeten. Takket være sin alsidighed og den høje kvalitet blev Doomoo-ammepuden hurtigt populær hos alle vores testere og får derfor placeringen som bedst i test.

 • God blanding af blød og stabil, lang brugsperiode for Large, let at holde ren
 • Medium passer ikke lige godt til alle kroppe, mærket på Large kan gnave lidt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Bbhugme

Flot, lækker ammepude smarte funktioner og rigtig lang brugsperiode.


Prisklasse: Premium. Materiale: Oeko-Tex-certificeret Indhold: EPS-kugler. Betræk: Bambus Vaskbar: Ja, betrækket ved 40 grader, puden kan skylles i vand Størrelse: Onesize Brug under graviditet: Ja.

Bbhugme er en ammepude, der er lanceret for nylig og ligner en stor, lækker pølse. Puden er udviklet til, at både forælder og barn får en ergonomisk korrekt stilling under madningen. Det er tanken, at Bbhugme skal kunne anvendes fra første dag af graviditeten og sådan set helt ind i småbarnsårene, da den også kan bruges som sækkestol. Ammepuden er fyldt med EPS-kugler, der gør den formbar uden at blive slasket. Hårdheden kan desuden nemt justeres ved at stramme eller løsne endespænderne. På den måde er det meget nemt at indstille Bbhugme, lige som man ønsker, og puden bliver hurtigt varm, hvilket både gravide og spædbarnsforældre sætter pris på (samt ældre søskende, der gerne vil putte med puden). Betrækket kan tages helt af og vaskes, og selve puden kan bruses af.

Ammepuden fås i en række forskellige, rene farver med endeklemmer i stærke farver. Disse er også godkendte, så babyen kan bide i dem, når tænderne er på vej. Når man mader ved hjælp af Bbhugme, kan man lægge den i en ring omkring kroppen og binde enderne sammen. Risikoen for, at puden glider, elimineres, og barnet bliver i den rigtige stilling. Ulemperne ved Bbhugme er dels den høje pris, og dels størrelsen. At puden er stor, er dejligt, mens den er i brug, men når den skal lægges væk, virker den meget kluntet. Den kommer dog i en praktisk opbevaringspose, der er smart, hvis Bbhugme skal medbringes på en rejse. Hvis tegnebogen er stor nok til en Bbhugme, tør vi godt love, at man bliver tilfreds, og vi tror uden tvivl, at mærket er kommet for at blive.

 • Lang brugsperiode, komfortabel for stor og lille, nem at holde ren, smarte funktioner
 • Dyr, kluntet at lægge til side og opbevare
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Vinter & Bloom Amningskudde

Klassisk ammepude med kraftig og blød polstring og aftageligt betræk


Prisklasse: Lavpris Materiale: Betræk Oeko-Tex-certificeret, ringspundet bomuld. Indhold: Oeko-Tex-materiale. Vaskbar: Ja, betrækket vaskes ved 40 grader. Størrelse: 130 x 23 cm Brug under graviditet: Ja

Vinter & Bloom ammepude er en stor, velpolstret ammepude, der fås i flere forskellige farver og mønstre. Formen er bøjet og har samme udseende som mange andre klassiske ammepuder. Fyldet føles som vat, der er altså ikke småkugler indeni. Betrækket er fremstillet af ringspundet bomuld og kan åbnes med lynlås, hvis det skal tages af og vaskes. Materialet føles blødt mod barnets krop. Desværre har yderstoffet tendens til at tiltrække både hår og støv, selvom dette mindsker en del, efter stoffet er blevet vasket. De lyse farver i Vinter & Blooms Nordic Leaf-serie er meget stilrene og smukke at se på. Midt på ammepuden er der et bærehåndtag, der er praktisk, både når man skal have puden med, og hvis man vil opbevare den hængende.

Takket være den kraftige, men samtidig tilpas bløde polstring yder Vinter & Bloom ammepude rigtig god støtte, når man skal made sit barn. Anvendelsestiden bliver desuden forlænget ved at den også kan bruge som sovestøtte for den tunge mave under graviditeten. Den kan også bruges som støtte for babyen, der skal lære at sidde og både får hjælp til at holde balancen og en god beskyttelse, hvis barnet alligevel skulle falde bagover eller til siden. Vinter & Blooms ammepude er let at anvende og løser sin opgave godt. Med tanke på den relativt lave pris føles det som et meget prisbilligt alternativ, hvis man vil prøve, hvordan en ammepude kan aflaste ryggen og bidrage til hyggeligere spisestunder med baby.

 • Prisbillig, stilrene mønstre og farver, kraftig men alligevel blød polstring, aftageligt yderstof
 • Betrækket tiltrækker hår og støv
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Ergo Baby Ammepude Natural Curve

Fast ammepude hvis form yder god støtte, med behageligt, vaskbart betræk


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem. Indhold: PU og polyester Betræk: Bomuldspoplin og polyester Vaskbar: Ja, aftageligt betræk, vaskes ved 40 grader Størrelse: Onesize Brug under graviditet: Nej.

Bedste pris hos:

ErgoBaby Natural Curve er den af ammepuderne i vores test, der skiller sig mest ud. Puden er fremstillet af et hårdere materiale, hvilket skal gøre, at den støtter bedre end andre ammepuder. Et almindeligt problem er netop, at puden mister form og spændstighed og dermed ikke kan yde den nødvendige støtte, når man skal made sit barn. Hvor godt ErgoBaby Natural Curve fungerer, afhænger dels af ens egen kropsform, men også af hvordan man sidder, når man ammer eller giver flaske. Barnet får unægtelig en god støtte til kroppen uden at ligge ubekvemt. Pudens hårdhed gør dog, at den lidt for nemt kommer væk fra kroppen. Afhængigt af kropstype kan dette forebygges, hvis man lægger fødderne op på en skammel eller sidder i skrædderstilling.

Pudens betræk kan tages af, vaskes og udskiftes med et betræk i en anden farve eller mønster. Betrækket er blødt og føles lige så behageligt, efter det er blevet vasket. Selve puden kan dog ikke rengøres på andre måder end ved at tørre den af. Den faste form er et plus, når puden skal opbevares. Den flyder ikke ud, og derfor er den lettere at skubbe ind under sofaen eller stille på højkant i et skab. ErgoBaby Natural Curve fungerer allerbedst, når man sidder mere oprejst i en gyngestol eller lænestol, og barnet ligger højere i ens arme. I en lav, dyb sofa med fødderne oppe mangler vi noget, der holder puden på plads. Hvis den bedre kunne lægges tæt ind til kroppen, tror vi, at ErgoBaby Natural Curve på trods af den ret høje pris og anderledes udformning kan blive et stabilt og populært alternativ til den traditionelle ammepude.

 • Fast form med god støtte til barnet, behageligt betræk, der er nemt at vaske
 • Glider væk fra kroppen i visse stillinger
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Rätt Start Ammepude

Prisgunstig ammepude, som er let at klemme fast bagom ryggen, fås i mange farver


Prisklasse: Lavpris Materiale: Oeko-Tex-certificeret Indhold: Polyester. Betræk: Bomuld Vaskbar: Ja, hele puden vaskes ved 60 grader. Størrelse: Onesize. Brug under graviditet: Nej.

Rätt Starts ammepude er en klassisk model, der nok er den type ammepude, som de fleste forestiller sig, når de hører ordet. Den har en tykkere ende, en rund, spirallignende form og afsluttes i en smallere ende, der skal lægges bagom kroppen. Ud over at støtte ryggen gør det, at puden ikke kan glide væk fra kroppen. Ammepuden er ret blød, men fjedrende. Det er ikke helt let at tilpasse den efter kroppen, da den får sin form tilbage, så snart den ikke længere belastes. Omvendt har den fungeret godt til forskellige kropstyper. Blødheden hos Rätt Start gør også, at barnet kan synke godt ned i puden og får en rar madningsposition. En meget lille baby kan af og til komme en smule for dybt, men det kommer også an på den enkelte krop, og hvordan man sidder med puden. Da puden ikke er lige tyk overalt, så er mand nødt til at vende dem om og lægge den ind til kroppen igen, hvis man vil skifte bryst, fordi barnet er nødt til at ligge på den tykke ende for at ligge rigtigt.

Rätt Start ammepude leveres i en smart, lukbar opbevaringstaske. Betrækket kan ikke tages af, men hele ammepuden kan maskinvaskes, hvis uheldet er ude. Med tanke på ammepudens pris, synes vi, at Rätt Start giver meget for pengene. Vi er også glade for det store udvalg af farver og mønstre. Derudover er det sjovt, at man nemt kan matche sin ammepude med for eksempel sengetøjet til tremmesengen, aktivitetstæppe badehåndklæde til barnet.

 • Prisgunstig, stort og varieret udvalg, klemmes fast bag ryggen og glider ikke
 • Man skal vende puden om, hvis man skal skifte bryst under amning, lidt for blød til meget små børn
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:
Del testen