AutostolBaby bedst i test

Autostol baby

I barnets første måneder skal det sidde i en babyautostol under bilrejser. Der findes flere forskellige varianter af babyautostole med mere eller mindre avancerede funktioner og i forskellige prisklasser. En del autostole spændes fast direkte i bilen med sikkerhedsselen, men det er ofte mest praktisk at benytte en sokkel. Der findes både sokler, der spændes fast, og andre, der fastgøres i bilen med isofix, et monteringssystem, der består af to metalbeslag, der er forankret i bilens chassis. Fordelen ved en sokkel er, at den gør det betydeligt nemmere at sætte babyautostolen ind og tage den ud igen, for eksempel hvis man vil bære barnet i den eller montere stolen på sin barnevogn. Det er også sværere at montere en sokkel forkert, hvilket gør kombinationen af babyautostol + sokkel til det sikreste alternativ.

En babyautostol kan fås med en række forskellige funktioner. Fælles for de fleste er, at de har et bærehåndtag, men de kan også have kaleche, udtagelig pude, justerbar sele, ryglæn med forlængelse med mere. Babyautostole fås med både 3- og 5-punktssele. En babyautostole gør, at barnet sidder i en mere liggende position end i de efterfølgende stole, så barnets ryg ikke belastes for meget. Derfor skal man bruge sokkel til babyautostolen Den største fare ved en ulykke er, at børneautostolen ikke er korrekt monteret. Ifølge NTF sidder hele 67 % af børnene i forkert monterede selepuder. Selvom procenttallet er bedre for babyautostole, er det problematisk, at mange forældre ikke tager sikkerheden ved sammenstød mere alvorligt.

En babyautostol uden soklen monteres med bilens trepunktssele. Mange synes, at det er en ret kompliceret proces, som desuden skal gentages, hver gang man sætter babyautostolen ind i bilen. I stressede situationer er der fare for, at man begår fejl. Alle monteringsfejl med en børneautostol kan medføre livsfare. Man skal bruge meget af sikkerhedsselen for at fastspænde en babyautostol uden sokkel. Ved længere tids brug kan den fuldt udtrukne sele give træthedsskader i selefjederen. I værste fald går den i stykker, og hele selemekanismen skal udskiftes. Visse biler har for korte trepunktsseler til at kunne spænde babyautostolen fast uden sokkel. Det drejer sig for eksempel om SAAB 9-5, Opel Astra og Volvo fra 90'erne.

En sokkel er nem at montere, enten med isofix, som giver en mekanisk montering, eller med bilens trepunktssele. Soklen bliver en mere permanent installation i bilen. Når man skal ud at køre, docker man ganske enkelt babyautostolen fast i soklen. Den enkle montering gør også, at man kan løfte et sovende barn ud af bilen uden at vække det.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Maxi Cosi Pebble

i-Sizegodkendt babyautostol med ekstra sidebeskyttelse i indsatsen, fænomenal sele


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 4,6 kg Vægt sokkel: 6,8 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 66 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 43 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 55 cm Seleophængning: Automatisk Kaleche: Ja, 1 position Sele: Trepunkts, forhøjes med greb på bagsiden af autostolen

Bedste pris hos:

Maxi Cosis babyautostol Pebble er en noget mere eksklusiv og avanceret babyautostol end den populære model CabrioFix fra samme mærke. Pebble er især kendetegnet ved selen, der stadig er en trepunktsvariant, men som har andre beslag i ryglæn og sæde. Beslagene holder derefter selen åben, når den er spændt op, så selestropperne aldrig sidder i vejen, når barnet skal sættes i Pebble. Pebble adskiller sig primært fra i-size-varianten Pebble Plus i kraft af spædbarnsindsatsen, som på Pebble er todelt i form af en numsepude og en nakkepude samt forstærkninger i stolens sider. Maxi Cosi Pebble er en rummelig og hyggelig babyautostol, der virker bekvem for barnet uden at se klodset ud i voksnes øjne. Selen i Pebble kan indstilles i flere forskellige stillinger ved hjælp af en greb på bagsiden af stolen, så autostolen kan vokse med barnet.

Solbeskyttelsen på Maxi Cosi Pebble er et stykke stof med to gummikroge, der fastgøres på autostolens håndtag og kan pakkes helt af vejen i den gummiliste, der sidder rundt om stolens kanter. Håndtaget har en bærevenlig form. Betrækket har klaret pletter godt, og det virker nemt at holde Pebble ren. Soklen til Maxi Cosi Pebble har både lys- og lydindikatorer, så det er ikke muligt at montere babyautostolen forkert i bilen, og den bipper også, hvis støttebenet skulle havne i forkert stilling efter nogen tids brug. Maxi Cosi Pebble er meget god til prisen med tanke på funktionerne. Babyautostolen er noget tungere end testens virkelige letvægtere, men det synes vi opvejes af den fantastiske sele og andre detaljer, der understreger, hvor gennemført Maxi Cosi Pebble er. Vurderet ud fra alle funktioner, pris og vægt bliver Maxi Cosi Pebble den babyautostol, vi udpeger til bedst i test.

 • Genialt brugervenlig sele, rummeligt sæde, æstetisk tiltalende
 • Lidt kort solskærm
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

BeSafe iZi Go

Babyautostol, der er nem at sætte fast i soklen, magnetbeslag i selen, let at bære


Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 3,9 kg Vægt sokkel: 6,3 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 66 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 43 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 58 cm Seleophængning: Ja, magneter. Kaleche: Ja, 4 positioner Sele: Fempunkts, hæves automatisk med nakkestøtten

BeSafe iZi Go er en meget rummelig og brugervenlig babyautostol. Soklen er let at bære og nem at håndtere, så man undlader ikke at skifte mellem forskellige biler eller afmontere stol og sokkel helt. Det er heller ikke noget problem at finde ud af, hvordan soklen monteres i bilen. Babyautostolen skal holdes i en ret vinkel for nemmes at klikke fast i soklen. Det kræver lidt øvelse, men når man først har fundet ud af det, går det hurtigt. Det er dog nemmest at løsne iZi Go fra soklen med et enkelt tryk på en let tilgængelig knap. BeSafe har antagelig testens bedste løsning til netop denne funktion. Selve babyautostolen er hyggelig med en form, der bliver smallere oppe omkring barnets hoved. Barnets hoved holdes på plads, og konstruktionen virker sikker. BeSafe iZi Go føles slet ikke trang på trods af den smalle pasform, snarere tværtimod. Selv større børn på 7-8 måneder sidder komfortabelt.

Det virker i begyndelsen lidt uvant med 5-punktssele i en babyautostol, men selen er enkel, og det føles sikkert at den spænder barnet fast i fem punkter. BeSafes gennemgående smarte brug af magneter til at holde selen til side i sine autostole, når barnet sættes i og tages ud, fungerer meget godt, også på babyautostolen iZi Go. Hovedpuden er fastgjort med tryklåse, og disse har vist sig at være nemme at få løs, når selen indstilles i højden, hvilket sker automatisk, når man ændrer nakkestøttens stilling. Kalechen har fire forskellige indstillinger og kan skygge for størstedelen af barnets hoved dog overkrop, når den er trukket helt ud. BeSafe iZi Go virker eksklusiv i så godt som enhver henseende, og dette kombineret med en meget rimelig pris gør bestemt autostolen en anbefaling værd.

 • Let, praktisk babyautostol fyldt med funktioner til en god pris
 • Kræver øvelse, inden man finder den rigtige vinkel til fastgøring af autostolen i soklen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Cybex Aton M i-Size

Brugervenlig, flot designet babyautostol med højt niveau på sikkerhed og funktioner


Monteringsmetode: Isofix-sokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 4,5 kg Vægt sokkel: 6,4 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 65 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Ingen Kaleche: Ja, 4 positioner Sele: Trepunkts, hæves automatisk med nakkestøtten

Cybex babyautostol Aton M i-Size fås også som en almindelig Aton M, hvilket er vigtigt at bemærke, da de på grund af de næsten identiske navne er lette at forveksle. Aton M i-Size er testet efter den seneste sikkerhedsforordning, hvilket blandt andet omfatter, at babyautostolen skal kunne holde til en sidekollision. Babyautostolen kan monteres med samme sokkel, der senere kan anvendes sammen med den bagudvendte autostol Sirona M2 i-Size fra Cybex. Soklen monteres med Isofix, og der er tydelige farveindikationer, som viser, om den sidder rigtigt. Det samme gælder babyautostolen, når den er klikket fast i soklen. Så er alle felter grønne, hvis stolen er sikker at anvende. Aton M i-Size har et rummeligt sæde til den lidt større baby, men er også nem at tilpasse til en nyfødt. Når nakkestøtten er længst nede, bliver siddearealet fladere, så den nyfødte baby sidder bedre. Med til babyautostolen følger også et spædbarnsindlæg, som efterfølgende kan tages ud, når barnet er længere end 61 cm, hvilket plejer at ske omkring en alder på 3 måneder.

Cybex Aton M i-Size efterlader et meget godt helhedsindtryk. Babyautostolen både virker og føles luksuriøs i materialevalg, men de forstærkede sider og gennemtænkte detaljer vidner også om, at sikkerheden har høj prioritet. Håndtaget har en lækker form og kan bæres komfortabelt på armen. Seleremmene er nemme at trække ud. De er lidt hårdere at stramme, men det er ikke svært at få til at lykkes. Skulderremmene er velpolstrede, så de ikke gnaver mod barnets hals. Babyautostolens indbyggede nakkestøtte kan nemt reguleres i højden, i takt med at barnet vokser, og selen hæves sammen med nakkestøtten, så den altid sidder rigtigt. Kalechen er lang, og helt klappet ud er babyen meget godt beskyttet mod solstrålerne. Ser man på brugen af en babyautostol fra et forældreperspektiv, er det i sidste ende altid vigtigst, hvordan barnet sidder i stolen, og der er intet at bemærke, når det gælder Aton M i-Size. Babyautostolen får et ekstra plus, fordi den bedre holder babyen kølig sammenlignet med andre babyautostole, som hurtigt har gjort ryggen våd af sved. Jo flere autostole Cybex lancerer, des tydeligere bliver deres konstante, høje niveau, og Aton M i-Size er et glimrende eksempel.

 • Rummeligt siddeflade til barnet, let at tilpasse efter barnets størrelse, tydelige farveindikationer ved montering
 • Ret hårdt at vinkle håndtaget i forskellige stillinger, det kræver øvelse at finde den rigtige vinkel til at fastgøre stolen i soklen.
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Maxi-Cosi CabrioFix

Lav vægt, let at bære autostolen, med praktisk bærehåndtag, smart solbeskyttelse


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 3,45 kg Vægt sokkel: 8,75 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 66 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, 1 position Sele: Trepunkts

Bedste pris hos:

Maxi-Cosi CabrioFix er en af markedets letteste babyautostole. Den lave vægt gør, at stolen nemt kan anvendes til aktiviteter uden for bilen, som f.eks. spise- eller gyngestol. Den kan også monteres på et stort antal barnevognschassiser. Stolen har et stilrent, funktionelt design med blød og dejlig polstring. En udtagelig pude tilpasser stolen til babyers C-formede rygge. Som medpassagerer er det faktisk okay at sidde ved siden at denne stol, da den er smal og ikke har nogen skarpe kanter, der stikker ud til siden.

CabrioFix har trepunktssele, men har nøjagtig samme sikkerhedsklassificering som stole med fempunktsseler. Skulderpolstringen på selen kan glide ned mod selespændet, det påvirker dog ikke barnets komfort. Betrækket er af høj kvalitet og er let at tørre af, men desto besværligere at sætte på plads efter vask. Vi var nødt til at læse brugsanvisningen for at klare det. Kalechen er elegant og afskærmer omgivelserne godt. Tekstilet knitrer ikke og fastgøres med hægter i håndtaget.

Soklen har både ISOFIX og selespænder, så den passer til flere bilmodeller, hvilket forenkler udlån til bedsteforældrene. Stol og sokkel har lommer til medfølgende brugsanvisninger og tydelige farveindikatorer, her er Maxi-Cosi klassens bedste. Knappen til at løsne skulderselen er en smule træg, og knappen til at løsne stolen fra soklen er dumt placeret, da store hænder nemt støder knoerne mod toppen af støttebenet. Samlet set er dette en meget god babyautostol. Den er også en af markedets mest populære modeller, og vi kan godt forstå hvorfor.

 • Meget let, funktionelt design, passer til mange barnevogne
 • Ret besværligt at sætte betrækket på igen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Britax Römer Baby-Safe i-Size

Rummelig, moderne babyautostol, let at bruge og med mange gode funktioner


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 4,8 kg Vægt sokkel: 8,7 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 67 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 58 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, en position Sele: Fempunkts, forhøjes med greb på bagsiden af autostolen

Bedste pris hos:

Britax' babyautostol Baby-Safe har været på markedet i flere år. Modellen Baby-Safe i-Size er nyere og som navnet antyder godkendt ifølge den nye i-Size-standard. Babyautostolen kan anvendes fra nyfødt op til 15 måneder, med en maks. vægt på 13 kg. Autostolen har også sidekollisionsbeskyttelsen SICT, der kan skrues ud fra siderne. Der fås to slags sokler til babyautostolen, en almindelig i-Size-sokkel og en, der kaldes Flex. Flex-soklen kan vinkles i 9 grader i fire forskellige stillinger, så babyautostolen har den rigtige hældning i en bil med dybe sæder. Soklen er nem at installere, og det har været lige så nemt at klikke Baby-Safe i-Size fast i soklen. Da soklens beslag til stolen er forhøjede, kræver det dog et ekstra løft opad. Nøjagtig som andre i-Size-stole er denne babyautostol noget tungere, så det er en god ting med lidt armkræfter hos forældrene. Bærehåndtaget er dog meget bekvemt, og hvis man bruger Britax-barnevogne, er det muligt at klikke autostolen direkte på chassiset i et praktisk såkaldt travel-system. For at fjerne babyautostolen fra soklen eller vognen skal man trykke på en knap på bagsiden af autostolens overkant. Det har af og til krævet nogle forsøg, inden man får knappen helt ind, så autostolen går lås, men knappen er med tiden blevet lettere og lettere at bruge.

Britax Römer Baby-Safe i-Size virker meget gennemført og godt konstrueret. Nakkestøtte og sele kan nemt forhøjes med et greb på bagsiden af autostolen. Den ekstra pude til mindre babyer er nem både at tage ud og sætte på plads. Autostolens sele er nem at forlænge og stramme til, og bæltepuderne bliver siddende uden at glide ned langs selen. Det havde dog været rart, hvis selve selespændet havde siddet lidt højere oppe. Af og til føles det svært at komme til at spænde selen, og så kan det kræve et par forsøg. Betrækket i babyautostolen føles blødt, og stolen er godt polstret. Da autostolen er lidt større og dermed også meget rummelig gør, at børn i forskellige størrelser og med forskellige kropsbygninger alligevel kan sidde bekvemt. Det eneste store spørgsmålstegn er den alt for korte kaleche, der ikke beskytter særlig godt mod hverken sol, vind eller regn. Baby-Safe i-Size virker som en sikkert og moderne babyautostol i så godt som alle henseender og kan med rette kaldes for den bedste babyautostol, som Britax Römer hidtil har konstrueret.

 • Smarte funktioner, rummelig og bekvem for barnet, let at sætte fast i soklen
 • Noget tung at bære, kort kaleche, af og til svært at komme til selespændet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Britax Römer Primo

Prisgunstig, rummelig babyautostol, nem at tage af soklen, bekvemt bærehåndtag


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 4 kg Vægt sokkel: 4.9 Udvendige mål LBH (med håndtaget klappet op): 63 x 42 x 54 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, flere positioner Sele: Trepunkts

Bedste pris hos:

Den populære babyautostol BRIO Primo blev lagt i graven, da Britax opkøbte mærket. Nu genopstår Primo igen med Britax Römers navn. Mange ting ligner sig selv, men der er foretaget nogle moderniseringer, blandet andet af betrækket, og Primo vil nok fortsat være populær, da man får meget autostol for pengene. Til Primo medfølger et spædbarnsindlæg, som består af en kile til en mindre dyb siddeflade og en nakkepude med støttekrave. Når barnet vokser, kan delene tages ud hver for sig. Autostolen er rummelig, også i bredden. Den strammer ikke over skuldrene på større babyer. Hældningen på babyautostolen er også god, hovedet falder ikke for let fremad ved pludselige opbremsninger. De børn der har siddet i Britax Römer Primo, har været glade både i vågen og sovende tilstand. Primo har en kaleche, der kan indstilles i mange forskellige trin, men den har desværre en klikkende lyd, når den justeres. Babyautostolen har en trepunktssele, der er nem at stramme til. Når barnet vokser, skal selen dog indstilles rettes manuelt, og nakkestøtten kan ikke forhøjes.

Britax Römer Primo kan spændes fast direkte i bilen med selen eller fastgøres med den tilhørende isofixsokkel. Soklen har faste isofixarme, der klappes frem og ikke kan forlænges. Det gør, at installationen kan blive lidt besværlig, da det kan være svært at komme til i nogle biler. Det kræver også, at man kan tage fat med en del kræfter for at trykke isofixarmene helt ind til beslagene. I de fleste tilfælde skal soklen kun installeres én gang, men hvis det er meningen, at autostol og sokkel skal flyttes frem og tilbage mellem forskellige biler, skal man være klar over dette. Derimod er det meget nemt både at fastgøre og løsne babyautostolen fra selve soklen. Britax Römer Primo har en behageligt bærehåndtag og virker ikke unødigt tung. Prisen på autostol og sokkel er meget konkurrencedygtig. Det gør Britax Römer Primo til et smart køb for folk med et mindre budget, som samtidig stille høje krav til sikkerhed og barnets komfort.

 • Rummelig for barnet, let at tage af soklen, nem at bære, god pris
 • Soklen ret svær at installere, klikkende lyd fra kalechen, manuel sele
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

BeSafe iZi Go Modular i-Size

Praktisk og velkonstrueret babyautostol med lang kaleche og bekvemt bærehåndtag


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel ISOfix-sokkel godkendt i henhold til i-Size Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 3,95 kg Vægt sokkel: 6,2 kg Udvendige mål LBH (med håndtaget klappet op): 66 x 44 x 59 cm Seleophængning: Magnetbeslag Kaleche: Ja, flere positioner SPF 50 Sele: Fempunkts, forhøjes med greb på bagsiden af autostolen

Bedste pris hos:

BeSafes Modular-system består af en babyautostol, en bagudvendt autostol og en ISOfix-sokkel. Soklen kan anvendes helt op til 4-årsalderen, først til babystolen og derefter til den bagudvendte autostol. Nøjagtig som de øvrige babyautostole fra producenten har Modular-versionen navnet BeSafe iZi Go. Babyautostolen er konstrueret og godkendt i henhold til i-Size, hvilket indebærer, at der er sat ekstra fokus på, at stolen også skal kunne klare sidekollisioner. Prisen er ret høj, men som altid med BeSafes produkter er kvaliteten gennemgående høj. Det bemærker man allerede ved montering af soklen. Lyd- og farveindikatorerne er meget tydelige, og det kræver hverken bandeord eller forhøjet puls at få soklen til at sidde rigtigt – eller at sætte stolen fast i soklen. For et tage stolen af trykker man en knap på soklen ind med den ene hånd og løfter babyautostolen i bærehåndtaget med den anden. I testperioden har alt klikket ind og ud i første forsøg ved hver eneste brug, og det er imponerende. Bærehåndtaget er bekvemt at holde i, og babyautostolen virker godt afbalanceret. Hvis man vil kombinere sin babyautostol med en banevogn, så fås der en adapter kompatibel med BeSafe iZi Go Modular i-Size til de fleste modeller.

Selve babyautostolen føles solidt bygget med god støtte til den lilel babys krop. Siddefladen kan også tilpasses efter barnets størrelse. Når barnet er blevet lidt større, kan den ekstra pude ved bagdelen tages ud og puderne i nakkestøttens sider fjernes. Modular-betrækket er pænt og samtidig bestandigt over for pletter. Det kan også tages helt af og vaskes. BeSafe iZi Go Modular har en fempunktssele, der kan justeres i højden med et greb på bagsiden af babyautostolen, nakkestøtten forhøjes sammen med selen. Knappen til at forlænge seleremmene er nem at trykke ind. For lettere at kunne sætte barnet i babyautostolen og tage det op igen, er der magnetbeslag i skulderremmenes puder. Ved hjem af disse og magneter på siderne af bbyautostolen kan man sætte selen til side, så den ikke hænger i vejen. Nakkestøtten yder god beskyttelse og støtte til hovedet, men virker til at sidde noget tæt. Puderne i nakkestøtten kan dog tages ud, når barnet bliver større. Kalechen på iZi Go Modular er helt fænomenal og yder komplet solbeskyttelse både inde i bilen, og hvis babyautostolen anvendes på et barnevognschassis. Vælger man at benytte hele Modular-konceptet og køber det inden det første barn eller helt generelt med planer om familieforøgelse inden for en kort tidsramme, så virker det slet ikke som en dum investering med tanke på de smarte funktioner og den høje kvalitet, man får for pengene.

 • Meget praktisk sammen med soklen, fantastisk kaleche, bekvem at bære, et valg
 • en komplet løsning op til fire års alder
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Doona+ babyautostol

Rummelig babyautostol, som er nem at montere i bilen og også fungerer som barnevogn


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 7 kg Vægt sokkel: 7,2 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 63,5 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 45 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 57,5 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, flere positioner Sele: Fempunkts

Bedste pris hos:

Doona+ er en babyautostol og barnevogn i ét, en unikt produkt på markedet i øjeblikket. Når man skal anvende den som barnevogn, klapper man hjulene ud, og bærehåndtaget forlænges til et teleskophåndtag – en enkel og praktisk løsning. Babyautostolen leveres med et spædbarnsindlæg og kan anvendes lige fra fødslen. Maks.-vægten er 13 kg, og pladsmæssigt er hovedstøtten til den smalle side, men selve sædet er rummeligt. Babyautostolen har en god hældning, som gør, at barnets hoved ikke så let falder fremad. Fempunktsselen er nem at spænde til, så barnet sidder sikkert. Babyautostolen virker meget moderne, undtagen ved at selen skal sættes i igen manuelt, når barnet vokser. Skulderbeslag og nakkestøtte kan altså ikke hæves med et enkelt greb. Seleremmene mangler også ophængning, hvilket ellers kan gøre det lettere at sætte barnet i. Doona+ har en rigtig god kaleche, der kan indstilles i flere trin, og takket være andenæbsformen skygger det virkelig godt. Det er også muligt at købe en ekstra solskærm som tilbehør. Babyautostolens bærehåndtag har en behagelig, afrundet form.

Doona+ kan installeres i bilen enten med selen eller med den tilhørende isofixsokkel. Soklen er meget enkel at stille på plads, også uden tidligere erfaring. Når autostolen skal tages løs fra soklen, bruger man en totrinsknap. Under kørslen skal Doonas håndtag være klappet ned mod ryglænet foran barnet som styrtbøjle. Doona+ er tungere og noget større end andre babyautostole, hvilket gør den besværlig at bære. Men på den anden side er det kun på trapper, det er nødvendigt at bære den – ellers kan den anvendes som barnevogn. Som barnevogn er Doona+ meget lille, men er forbløffende god at køre med, og hjulene kan klare fortovskanter og lidt bump uden problemer. Beskyttelse til bilsædet medfølger altid, da hjulene bliver snavsede. Hvis du ikke har planer om at bruge barnevognsfunktionen, er Doona+ ikke pengene værd. Men hvis man kan se pointen i at slippe for at vække et barn, der er faldet i søvn i bilen, og man bare skal hurtigt ind og købe ind, så er Doona+ en utroligt praktisk og velkonstrueret løsning, der bestemt kan anbefales.

 • Rummelig, fungerer også som barnevogn, enkel at montere
 • Selen skal ændres manuelt, tungere end andre babyautostole
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Concord Air Safe

Ultralet babyautostol, som alle kan bære, unikke funktionsløsninger


Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja. Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja. Vægt babyautostol: 3,1 kg Vægt sokkel: 6,5 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 63 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 57 cm Seleophængning: Nej. Kaleche: Solskærm, 1 stilling. Sele: Trepunkts, hæves automatisk med nakkestøtten.

Concords babyautostol Air Safe er, om navnet antyder, en rigtig letvægter. Når man kort tid efter fødslen skal bære en baby i en autostol, der på grund af størrelsen skal holdes et stykke ud fra kroppen, så har hvert eneste gram betydning. Concord Air Safe har virkelig haft succes med at skabe en rummelig og bekvem babyautostol, som alligevel er blevet reduceret kraftigt i vægt. Selv et barn på 7-8 måneder kan sidde komfortabelt, og nakkestøtten, som kan forhøjes, støtter hovedet rigtig godt. Concord Air Safe er udstyret med en solskærm, der kan tages helt af og opbevares i en lomme bag på autostolen. Den knappes fast på stolen med tryklåse og hægtes derefter fast i håndtaget med små gummistifter. Funktionelt, men det er nemmest at komme til tryklåsene, når stolen ikke er monteret i bilen.

Hvis man tidligere har benyttet autostole fra andre mærker, vil visse af løsningerne hos Air Safe virke usædvanlige. Et eksempel herpå er fastgørelsen af kalechen. Et andet er, at man skal trykke på en knap for at indstille højden på nakkestøtten og selen. Den sidder ofte bag på stolen eller nakkestøtten. På Air Safe har Concord i stedet placeret den under betrækket på forsiden af nakkestøtten. Funktionen virker, som den skal, og er problemfri, men placeringen er lidt uventet. Betrækket er i et stykke, hvilket får autostolen til at virke åben og giver plads til bevægelser. Skålformen giver barnet en god siddestilling, og trepunktsselen er let at bruge. Overordnet er Concord Air Safe en god babyautostol med den lave vægt som bedste egenskab.

 • Vejer kun 2,9 kilo, rummeligt sæde og godt gennemtænkt betræk
 • Lidt for mange trin med kalechen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:
Badge Bedste Budgetvalg 2018.png

Axkid Babyfix

Prisbillig babyautostol med smudsbestandigt betræk, lav vægt og stabil sokkel


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 3,53 kg Vægt sokkel: 4,76 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 63 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 43 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 55 cm Kaleche: Ja, 2 positioner Sele: 5-punkt

Bedste pris hos:

Axkid er en ny svensk producent af børneautostole, hvor grundlæggerne har mere end 30 års erfaring inden for børnesikkerhed fra blandt andet Brio og Britax. Relationen til Brio Primo er tydelig, babyautostolen er faktisk næsten identiske. Stolene samles oven i købet på den samme fabrik. Babyfix har en lav vægt, men man har desværre sparet ved ikke at have et helstøbt håndtag. Det gør det lidt ubekvemt at bære babyautostolen i armen.

Stolen yder god støtte til hovedet, men den helt løse siddepude skal justeres med jævne mellemrum. Selv skulderpolstringerne glider en del omkring. Solskærmen er lidt træk, og klikker hørbart, men det har en virkelig smart og lydløs "kasket" til yderligere afskærmning. Proceduren til at skifte højde på fempunktsselen er ret omstændelig, da fastgøringspladen på bagsiden har små, tålmodighedskrævende monteringskanaler. Heldigvis skal man ikke gøre det så tit. Beklædningen er funktionel, let at tørre af og kan relativt hurtigt tages af og sætte på igen for at vaske den. Det kræver dog stærke hænder at løsne betrækket fra stolen, da remmen til selespændet skal tvinges igennem en smal sprække.

Soklen har både selespænding og ISOFIX samt en sikkerhedsbøjle, der lænes mod sædet, så den bliver meget stabil. ISOFIX-beslagene har ingen gummiering og kan ridse bilens indtræk, hvis man ikke er forsigtig. Knappen til at løsne stolen fra soklen er tydelig og god. Der er ingen farveindikator for dockingen, derimod høres et tydeligt klik, når stolen sidder korrekt. Sammenlignet med Brio Primo er der kun små forskelle på stol og sokkel, men Axkid Babyfix er lettere og har fempunktssele, hvilket efterspørges af mange forældre. Vi udpeger Axkid Babyfix til det bedste lavprisvalg.

 • Billig og let, smudsbestandigt stof, meget stabil sokkel
 • Omstændeligt at skifte højde på skulderremmene
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Maxi Cosi Pebble Plus

i-Sizegodkendt babyautostol med ekstra sidebeskyttelse i indsatsen, fænomenal sele


Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 4,6 kg Vægt sokkel: 6,8 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 66 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 43 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 55 cm Seleophængning: Automatisk Kaleche: Ja, 1 position Sele: Trepunkts, forhøjes med greb på bagsiden af autostolen

Pebble Plus er en i-Size-godkendt babyautostol fra Maxi-Cosi. Pebble Plus adskiller sig blandt andet fra den almindelige Pebble med sin spædbarnsindsats med ekstra forstærkede kanter, som gør, at Pebble Plus er bedre til at klare sidekollisioner. Derudover er de to stole stort set identiske. Pebble Plus er en rummelig og hyggelig babyautostol med en rigtig smart sele, der automatisk holder sig åben takket være forstærkninger i selebeslagene. Når man skal sætte barnet i autostolen, behøver man altså ikke at hænge selen til side først. Selen kan hæves i flere forskellige stillinger ved hjælp af et greb på stolens bagside.

Solbeskyttelsen på Maxi Cosi Pebble Plus fastgøres på autostolens håndtag, når den er klappet ud, og kan pakkes helt af vejen i den gummiliste, der sidder rundt om stolens kanter. Håndtaget har en bærevenlig form, og betrækket har klaret pletter godt. Family Fix XP-soklen har både lys- og lydindikatorer, så det er ikke muligt at montere babyautostolen forkert i bilen, og den bipper også, hvis støttebenet skulle havne i forkert stilling efter nogen tids brug. Samme sokkel kan senere anvendes til den bagudvendte stol Pearl XP, hvilket gør prisen på babyautostol og sokkel mere rimelig. Maxi Cosi Pebble Plus er en babyautostol, der er meget nem at anvende og i mange henseender har funktioner, der gør bilturen lettere.

 • Selen eliminerer besvær, når barnet sættes i og tages ud, god spædbarnsindsats
 • Lidt kort solskærm, høj købspris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Akta Graco Logico S HP

Lækkert, ergonomisk bærehåndtag og betræk, der nemt kan tages af og vaskes


Vægt sokkel: Stol: 4,4 kg Sokkel: 4,13 kg Sele: 5-punkt Længde/bredde/højde: Stol: 67/47/58 Antal rygstillinger: 3 + babyindlæg

Logico S HP er en populær babyautostol fra de meget erfarne Akta Graco. Sædet er dybt og har et blødt og lækkert babyindlæg. Indlægget giver nyfødte god støtte til ryg, hoved og ben. Det bliver taget væk, når barnet er blevet større. Fempunktsselen bliver holdt til side med smarte elastikbånd på stolens sider, når barnet sættes i eller tages ud af stolen. Selespændet er dog relativt hårdt at åbne. Kalechen beskytter godt, men knitrer og klikker ret højt, når den foldes ud. Stolen er forholdsvis bred og kan stjæle værdifulde centimeter, hvis der skal være plads til mange i bilen.

Håndtaget føles eksklusivt med lækker gummiering, der giver godt greb til både store og små hænder. Babyautostolen kan også nemt bæres i armen. Stoffet er funktionelt og let at tørre af. Betrækket er meget nemt at tage af og sætte på igen efter vask, faktisk det nemmeste og hurtigste i vores test.

Soklens hældning kan justeres med en drejeknap. Denne funktion findes kun hos Akta Graco og gør, at soklen i princippet passer til alle sæder, også hvis de er dybe. En indikator signalerer, om stolen har en godkendt hældning. Soklen fastgøres med bilens trepunktssele, ISOFIX-beslag fås ikke endnu, men kommer ifølge Akta Graco. En kliklyd signalerer, at babyautostolen sidder korrekt. Knappen til at frigøre stolen sidder på bagsiden af stolens ryg. Et enkelt greb, som dog kræver, at der er plads mellem stolen og instrumentbrættet/sædet foran. Samlet set er Akta Gracos Logico S HP en god babyautostol til prisen og giver fuld valuta for pengene.

 • Godt babyindlæg, ergonomisk håndtag, nemt at tage betrækket af, passer til mange barne- og klapvogne
 • Lidt bred og tung
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Cybex Aton 5

Babyautostol med god kaleche, høj kvalitet på betrækket og føles solid


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofix-sokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 5 kg Vægt sokkel: 5,4 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 64 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, 4 positioner Sele: Trepunkts, hæves automatisk med nakkestøtten

Bedste pris hos:

Cybex inddeler sine autostole i forskellige kategorier: sølv, guld og platin. Aton 5 er en af Cybex' babyautostole i guldkategorien og er baseret på samme form som forgængeren Aton 4, men har fået en del opdateringer af opbygningen af stolens skal. Aton 5 er udstyret med en kaleche med fire forskellige stillinger og en klart bestået dækning over barnet. Den er desuden lydlås, når den klappes ud og sammen. Ved at trække i en strop bag ved nakkestøtten kan man indstille højden på den interne sele. Isofixsoklen har en smal, skållignende form, som gør det nemt at få plads til flere stole eller andre passagerer ved siden af. Seleholderen på autostolen kan dog gnave lidt i siden, når man sidder ved siden af den.

Cybex Aton 5 er ret smal foroven, hvorfor større børn måske hurtigere vokser ud af den. Den smalle pasform skyldes, at jo mindre luft mellem barn og babyautostol, des sikrere er autostolen. Aton 5 har en relativt oprejst siddestilling, hvilket mere aktive babyer kan sætte pris på. Det medfører dog en lidt større risiko for, at hovedet vipper ned, når barnet falder i søvn, men vinklen afhænger også af bilsædet. Det er nemt at fastgøre både soklen i bilen og babyautostolen i soklen. Instruktionerne er tydelige og lette at forstå. Bærehåndtaget på Aton 5 har en behagelig form, og vægtmæssigt er Aton 5 bestået, men er i den tungere ende af skalaen. Betrækket virker både holdbart og smudsbestandigt, og Cybex' babyautostol kan anvendes på barnevogne med samme adapter som til Maxi-Cosi og BeSafe. Cybex Aton 5 er en alsidig og brugervenlig babyautostol, der har alle de vigtigste funktioner.

 • God kaleche, nemt at indstille selens højde, god form på soklen
 • Lidt smal over skuldrene
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Cybex Aton 4

Babyautostol med god kaleche, høj kvalitet på betrækket og føles solid


Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 5 kg Vægt sokkel: 5,4 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 64 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Nej. Kaleche: Ja, 4 trin Sele: Trepunkts, hæves automatisk med nakkestøtten.

Cybex inddeler sine autostole i forskellige kategorier: sølv, guld og platin. Aton 4 er Cybex' babyautostol i guldkategorien, og man mærker, at det er en mere eksklusiv stol end Cybex Aton. Aton 4 er udstyret med en kaleche med fire forskellige stillinger og en bestemt godkendt beskyttelse af barnet. Den er derudover lydløs, når den klappes op og ned. Ved at trække i en strop bag ved nakkestøtten kan man indstille højden på den og på den interne sele. Isofixsoklen har en smal, skållignende form, som gør det nemt at få plads til flere stole eller andre passagerer ved siden af. Seleholderen på autostolen kan dog gnave lidt i siden, når man sidder ved siden af den.

Cybex Aton 4 er ret smal foroven, hvorfor større børn måske hurtigere vokser ud af autostolen. Den smalle pasform skyldes, at jo mindre luft mellem barn og babyautostol, des sikrere er autostolen. Aton 4 har en relativt oprejst siddestilling, hvilket mere aktive babyer kan sætte pris på. Det medfører imidlertid en noget større risiko for, at hovedet vipper, når barnet falder i søvn. Det er nemt at fastgøre både soklen i bilen og babyautostolen i soklen. Instruktionerne er tydelige og lette at forstå. Bærehåndtaget på Aton 4 har en behagelig form, og vægtmæssigt er Aton 4 bestået, men er i den tungere ende af skalaen. Betrækket virker både holdbart og smudsbestandigt, og Cybex' babyautostol kan anvendes på barnevogne med samme adapter som til Maxi-Cosi og BeSafe. Aton 4 er således en alsidig og brugervenlig babyautostol.

 • God kaleche, nemt at indstille selens højde, god form på soklen
 • Lidt smal over skuldrene
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Cybex Cloud Q

Unik funktion i den udklapbare, flade liggestilling og meget god kaleche


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 5,8 kg Vægt sokkel: 5,4 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 68 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 43 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 57 cm Seleophængning: Nej. Kaleche: Ja, 4 trin Sele: Trepunkts, hæves automatisk med nakkestøtten.

Bedste pris hos:

Med Cloud Q har Cybex konstrueret en babyautostol, der virker helt unik. Ved første øjekast minder formen måske om Aton 4, og i bilen er den også grundlæggende magen til. Det magiske ved Cloud Q sker, når man tager babyautostolen ud for at bære den eller montere den på barnevognen. Med et enkelt greb med den ene hånd kan autostolen nu klappes ud fra skålformen til en stort set flad liggestilling. Funktionen er ikke godkendt til brug under kørsel, men hvis man ofte kører i bil, bliver det lettere at give barnet en god sovekomfort, når man har babyautostolen med. Cloud Q kan klappes ud, mens barnet sidder i autostolen. Liggefladen er meget rummelig, og selv børn på over et halvt år har god plads. I skålformen er babyautostolen imidlertid til den smalle side, af samme sikkerhedsmæssige årsager som Aton 4 - jo mindre luft omkring barnet, des bedre.

Kalechen til Cloud Q kan klappes ud i fire trin og dækker meget godt. Det kræver dog, at man har håndtaget i en bestemt stilling, så kalechen ikke støder imod, når den klappes ud. Trepunktsselen i Cloud Q følger automatisk med, når man indstiller højden på nakkestøtten, og skulderremmenes polstring er meget blød, så barnet slipper for at remmene gnaver mod kroppen. Grenselen har desværre en tendens til at glide bagud og ned i autostolen, når man sætter barnet i, så man altid skal trække den frem under barnets bagdel igen, før man kan spænde selen. Den store ulempe ved Cybex Cloud Q er, udover den høje pris, at den smarte liggefunktion øger vægten på autostolen markant. Hvor stor betydningen er, kommer dog an på, hvordan man regner med at skulle bruge babyautostolen. Hvis den aldrig skal tages ud af bilen, bliver Cloud Q en unødvendigt stor udgift. Men for en familie, der ofte er ude at køre og skifter mellem barnevogn og bil, kan det blive en meget populær investering.

 • Kan klappes ud til liggestilling, når den anvendes uden for bilen
 • Tung og dyr, mangler godt ophæng til selen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Britax Baby Safe SHR Plus II

Stabil babyautostol med robust sokkel og skulderremme, der er nemme at indstille


Bedste pris hos:

Vægt sokkel: Stol 4,82 kg Sele: 5-punkt Længde/bredde/højde: Stol: 67/44/58,5 cm Antal rygstillinger: 8 Selefastgjort sokkel: 6,57 kg

Bedste pris hos:

Britax Baby Safe Plus II er en god og stabil babyautostol, der udmærker sig på flere måder. For det første anvender Britax ikke en løs siddepude til de små børn. I stedet ændres rygformen automatisk, når man med et enkelt greb justerer højden på skulderremmene og hovedstøtten. Konstruktionen føles meget eksklusiv og forenkler processen, men sidder fast på halvvejen i lommen til brugsanvisningen på bagsiden. Når lommen er taget af, fungerer det hele fint. Hovedstøtten har hele 8 forskellige indstillinger, men bredden gør, at meget små børn kan hænge lidt med hovedet, når de sover.

Kalechen er god og stille, men går løs, hvis den trækkes for langt bagud.
Britax er også de eneste, der har to integrerede funktioner i håndtaget. En knap til at løsne stolen fra barnevognschassiset, mens den anden folder håndtaget ned. Betrækket er lidt besværligt at tage af og sætte på, da der er mange stropper og spænder, der skal fastgøres. Britax' patenterede sidekollisionsbeskyttelse, D-SIP, består af en plade, der foldes op mod bildøren under kørslen. Pladen skal reducere sidekræfterne ved kollision, men er samtidig yderligere et trin, man skal huske.

Soklen har en bøjle, der lænes mod sædet og giver en meget god stabilitet. Den har også testens bedste støtteben. Desværre er der separate sokler til fastgøring med henholdsvis ISOFIX og sikkerhedssele. Soklen til sikkerhedssele er meget god til prisen, den er robust og emmer af tysk industrikvalitet. For at få hjælp til montering kan du scanne en QR-kode på stolen og få adgang til instruktionsvideoer direkte på mobilen – smart! Britax har mange nyskabende innovationer, men vi ville gerne have set en lavere vægt på stolen.

 • Meget stabil, nemt at justere skulderremmene, stabil sokkel
 • Besværligt at tage betrækket af
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Silver Cross Simplicity

Nem at montere sokkel og babyautostol i bilen, smart benpose medfølger


Bedste pris hos:

Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja. Vægt babyautostol: 4,3 kg Vægt sokkel: 7,3 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 68 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 41 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 55 cm Seleophængning: Nej. Kaleche: Ja, 2 trin Sele: Fempunkts, hæves automatisk med nakkestøtten.

Bedste pris hos:

Silver Cross Simplicity-soklen er nem at anvende og har tydelige farveindikationer for at angive, om den er korrekt monteret i bilen. Det har også været problemfrit at klikke autostolen på plads. Simplicity-autostolen virker dog lidt plasticagtig, og betrækket er lidt for porøst til vores smag. Stoffet har det med at suge snavs og gylp til sig. Polstringen i ryggen glider nogle gange til siden, og stolen er smal over skuldrene. En baby på 5-6 måneder i normal størrelse får svært ved at få hovedet langt nok tilbage til at sidde helt komfortabelt. Dette indebærer en større risiko for, at barnets hoved vipper fremad, når bilen bremser, mens barnet sover.

Selen i Silver Cross Simplicity kan justeres trinvis i højden. Låseanordningen til at regulere den kan man komme til ved at åbne en luge på bagsiden af autostolen. Man skal virkelig trykke til for at sikre, at selen bliver siddende i sin nye stilling. Som tilbehør til Silver Cross Simplicity medfølger en kaleche og en benpose, der er et overtræk, som fungerer lidt som en tynd kørepose. Kalechen er meget kort og udfylder ikke nogen egentlig funktion. Benposen fungerer bedst for de mindste spædbørn, inden barnets ben er blevet så lange, at fødderne stikker ud, og fastgøres med gummistropper omkring krogene, der skal holde selen på plads, hvis autostolen spændes fast i bilen med selen. Den er ikke polstret, men beskytter lidt mod vind og vejr, hvilket er meget praktisk, hvis man skal bære autostolen udendørs over kortere strækninger om vinteren. Med tanke på prisklassen for autostol og sokkel, havde vi dog gerne set en bedre kaleche og en lidt anden materialefornemmelse.

 • Nem at montere, benpose som smart tilbehør
 • Alt for kort kaleche, smal over skuldrene
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Cybex Aton

Babyautostol i god prisklasse med rummeligt sæde, god bredde til babyens skuldre


Monteringsmetode: Isofixsokkel Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 3,9 kg Vægt sokkel: 5,4 kg Udvendige mål LBH (med håndtaget klappet op): 63 x 44 x 55 cm Seleophængning: Nej. Kaleche: Ja, 2 trin Sele: Trepunkts, ommonteres manuelt for at indstille højden.

Cybex Aton er Cybex simpleste babyautostol, og det kan mærkes i visse henseender. Betrækket føles ikke lige så eksklusivt og luksuriøst som på Cybex' øvrige autostole, men stilmæssigt ligner looket alligevel meget, og babyautostolens profil er stadigvæk æstetisk attraktiv. Kalechen er væsentligt kortere, med kun to stillinger i stedet for fire, som på de lidt dyrere autostole. Med en så kort solskærm mister kalechen næsten fuldstændig sin funktion. Cybex' sokkel til Aton og dog både nem at anvende og montere. Det har heller ikke været svært at finde ud af, hvordan babyautostolen skal sættes i eller tages ud af soklen, og bærehåndtaget har en form, der er behagelig at holde i.

Samtidig med, at visse aspekter ved Aton virker mindre eksklusive, så forbløffes man en smule over, at Aton faktisk virker rummeligere end både Aton 4 og Cloud Q. Dette gælder hovedsagelig plads til skuldrene. I Aton kan også en baby, der er blevet omkring et halvt år, komme ordentligt tilbage med skuldre og hoved. Hvor de to andre babyautostole fra Cybex var mere smalle i formen, er Aton betydeligt mere åben og mindre dyb, så den ikke virker trang for større børn, og måske er det en egenskab, der kan forlænge anvendelsestiden noget. Derimod er vinklen på babyautostolen lidt mere oprejst, hvorfor der ved bykørsel med flere og pludseligere opbremsninger er øget risiko for, at babyens hoved falder fremover, når barnet sover, og at kroppen af og til er lidt foroverbøjet.

 • Rummelig babyautostol med god plads i bredden
 • Nedskalerede funktioner, blandt andet i form af kort kaleche og sele, der skal ommonteres manuelt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Ofte stillede spørgsmål om babyautostole

Her har vi samlet de almindeligste spørgsmål, som vi får om babyautostole. Vi udvider med flere oplysninger efterhånden.

Hvornår skal man skifte fra babyautostol til børneautostol?

Babyautostole anvendes, fra barnet er nyfødt til ca. 9 måneder gammelt, nogle gange længere og nogle gange kortere tid. Der findes hårdnakkede rygter på diverse forældreforummer og blogs om, at babyautostole ikke er lige så sikre som børneautostole. Det rygte er falsk. Babyautostole er lige så sikre som børneautostole, derimod er det vigtigt at man skifter i tide. Ifølge Tommy Pettersson, der er laboratoriechef for kollisionssikkerhed hos VTI (Det statslige svenske vej- og transportforskningsinstitut) skal man skifte, når barnet selv kan stabilisere sit hoved eller selv sidde på numsen. Overkanten af barnets isse må ikke nå op over kanten på babyautostolen.

For børneautostole er grænsen i stedet, når overkanten af øret når kanten af stolen. I en børneautostol har barnet en oprejst siddestilling, hvilket fordeler G-kræfterne over et større kropsareal ved en kollision. Det er positivt, men meget små børn sidder oftest som en sæk kartofler i dem, og bør derfor sidde i en babyautostol til at begynde med.

Hvad er forskellene på babyautostole i forskellige prisklasser?

Der er stor prisforskel på de forskellige babyautostole på markedet.  Alle babyautostolene i denne test er godkendte i henhold til ECE R44 rev. 04. Men hvad er så forskellen på en dyr og en billig babyautostol?

Dyre babyautostole har generelt bedre polstring. Sædepolstringen er tynd, men alligevel blød at sidde på uden at være behagelig under længere bilture. Betrækket er også bedre med generelt højere kvalitet på stof og sømme samt en bedre pasform i forhold til stolen. Huller i betrækket til seler og spæde er bedre beskyttede for at forhindre, at gylp og mad løber ned i stolen. Solskærmen er også af bedre kvalitet, de støjer mindre og er mere stabile. Det er for det meste også nemmere at ændre højden på skulderremmene i takt med, at barnet vokser. I stedet for at trække skulderremme og sele ud, er det på dyrere stole ofte et håndtag, hvor man kan justere højden med et enkelt greb.

Billige babyautostole har ingen farveindikatorer på soklen, så man kan se, om stolen sidder korrekt. I stedet må man stole på kliklyden, når stolen monteres i soklen. Dyre babyautostole har også bedre og flere opbevaringslommer til instruktionsbøger. Det er vigtigt, at de ikke bliver væk, hvis stolen skal lånes ud til bedsteforældrene. Netop fejlmontering er den største risiko ved en kollision. Selvom det er fuldstændig irrelevant set fra et sikkerhedssynspunkt, synes de fleste også, at dyre babyautostole er flottere end de billige.

Leje af babyautostol

De fleste børne- og barselsafdelinger på sygehusene har babyautostole til udlejning. Producenterne anbefaler dog ikke at leje babyautostole, da der ikke er nogen garanti for stolenes funktion. Ofte mangler den relevante kompetence, og kontrollerne af babyautostolene kan således være mangelfuld. Ved vores besøg på VTI i Linköping i Sverige så vi med vores egne øjne, at forskellene mellem en ny og en kollideret stol næsten ikke er til at se. Stolens evne til at absorbere kollisionskræfter kan alligevel være betydeligt forringet.

Sikkerhedsaspektet er også grunden til, at man ikke skal købe brugte babyautostole. Selvom stolen ser hel ud, kan den indvendige konstruktion være ødelagt. Lån kun babyautostole af personer, som du kender godt, og som kan garantere, at stolen ikke har været udsat for en ulykke. Mange synes, at nye babyautostole koster mange penge, men hvis omkostningen sættes i forhold til, hvor meget bilen koster, bliver den betydningsløs. Dit barn er den maksimale sikkerhed værd.

+ Vis også udgåede produkter

BeSafe iZi Sleep


Sele: 5-punkt

BeSafe iZi Sleep

Be Safe iZi Sleep er den eneste babyautostol i testen, der kan foldes ned, når barnet skal sove. Da nyfødte sover i tide og utide, er det meget anvendeligt i de første måneder. Sovepositionen må dog af sikkerhedsgrunde ikke anvendes i bilen under kørsel. Babyautostolen vejer 6,5 kg, altså næsten dobbelt så meget som de letteste stole i testen. Vægten og stolens højde gør den lidt uhåndterlig at bære på trapper og gåture. Derfor foretrækker man normalt at lade babyautostolen stå i bilen. Sædet er blødt og lækkert og giver en oprejst stilling under kørsel, hvilket er positivt set fra et sikkerhedssynspunkt. Højden på skulderselerne kan nemt justeres med et håndtag på bagsiden.

Betrækket er let at tage af, men er besværligt at sætte på igen med mange stropper, spænder og lynlåse. Vi er faktisk lidt usikre på, om det blev helt rigtigt. Solskærmen er flagrende og svær at folde tilbage. Under kørsel skal løftehåndtaget foldes tilbage mod ryglænet, så det fungerer som en stabiliserende sikkerhedsbue. Det gør, at BeSafe iZi Sleep er den eneste babyautostol i testen, der føles rigtig stabilt monteret, selv uden sokkel. Det er dog et ekstra trin, som stressede forældre kan glemme.

Ved montering med sokkel viser farveindikatorer, når babyautostolen sidder korrekt, men de kan fejlfortolkes, da den grønne markering kan skimtes, selvom stolen ikke sidder ordentligt. Stolens og soklens forskellige indikatorer er ikke konsekvente, hvilket er forvirrende. Her har BeSafe gjort det bedre med modellen iZi Go. iZi Sleep har nogle gode og unikke funktioner, men vægten kan være til besvær. Men med adgang til elevator og adapter til barnevogn bliver det en god babyautostol.

 • Unik sovestilling, nemt at skifte indstilling på skulderremmene
 • Besværligt at sætte betrækket på igen, tung,
Del testen