Baresele bedst i test

Bæresele

Vi har testet forskellige bæreseler fra blandt andet BabyBjörn, Ergobaby, Stokke og Britax. En god bæresele aflaster dig, når du bærer dit barn, og balancerer barnets vægt jævnt fordelt over din krop. Ældre modeller af bæreseler havde ofte kun skulderremme, mens nyere modeller har hofte- eller livrem, der fordeler belastningen bedre. Med en bæresele får du mulighed for at være tæt på barnet og kan samtidig gå og bevæge dig på en sikker måde. Selen skal være komfortabel for både dig og dit barn. Hvis I vælger den rette bæresele, har I forhåbentlig bærehjælp i mange måneder, måske endda flere år frem. I kan læse om de forskellige seler og vores vurderinger af dem i vores anmeldelser, så det bliver nemmere at vælge rigtigt. Du kan også finde andre tips om, hvad det er godt at tænke over inden købet og til afgøre, hvilken bæresele der er bedst på baggrund af jeres behov. Vores købsråd er Ergobaby 360, men den nye version af BabyBjörn One får også en god karakter.

Sådan vælger du den rette bæresele

Når I vælger sele, er det vigtigt at tænke over, hvad der er vigtigt for netop jer. Er det den samme person, der skal anvende selen hele tiden, eller skal den være nem at justere mellem forskellige bærere? Vil I anvende selen til at få barnet til at sove, vil I måske gerne kunne løfte barnet op af den, når det er faldet til ro. I så fald kan det være ekstra vigtigt med en bæresele, der er nem at knappe op og løfte barnet ud af. Hvis bæreselen skal anvendes i stedet for en vogn, er plads til opbevaring måske en prioritet, og vælger man mellem bæresele og vikle, så findes der seler, der i højere grad efterligner den aflastning, man får med en vikle.

For små børn er det vigtigt, at hovedet bliver støttet godt i bæreselen. Både når det er vågent, og hvis det falder i søvn. For at få optimal siddekomfort, bør spædbarnet sidde i den såkaldte frøstilling, der er en mere ergonomisk siddestilling. For lidt større børn kan det være vigtigt at se god, så man kan opdage den spændende verden. Forskellige modeller giver forskellige gode muligheder for barnet til at se på alt det spændende omkring dem. Det varierer også, hvilke bærestillinger der er mulige med en sele. Nogle gør det muligt at bære barnet på maven vendt mod forælderen, på maven fremadvendt, på ryggen og på hoften.

Ved du med dig selv, at du gerne vil bære barnet længe i selen, kan det være godt at vælge en model, der kan holde til lidt højere vægt allerede fra begyndelsen. Hvor meget selerne kan holde til, varierer ret meget mellem de forskellige modeller og producenter. Bæreseler, der også kan bruges til lidt ældre børn, har ofte et spædbarnsindlæg til den første tid, som man derefter tager ud. Det kan være klogt at tænke over, hvordan bæreselen er konstrueret, hvis man vil kunne anvende den under en graviditet eller vil bære sit barn tidligt efter et kejsersnit. I sidstnævnte tilfælde kan et mavebælte føles mere komfortabelt end et bælte omkring hofterne.

Materiale

Forskellige bæreseler kan også passe bedre til forskellige årstider, da nogle er varmere end andre. Tænk over, hvornår I hovedsagelig kommer til at benytte den. Materialet i selen kan også være af betydning, hvis man har et barn, der gylper meget. Visse seler er fremstillet i mesh, der er et materiale, som er svært at tørre af. Mesh kan desuden give aftryk på barnets nøgne hud, men tillader samtidig en bedre luftgennemstrømning og dermed kan være godt om sommeren. En bæresele i kraftigere materiale kan derfor føles bedre om vinteren, og til en del bæreseler kan man få overtræk, der beskytter ekstra i minusgrader.

Kig også på, hvordan sømme og tekstil ser ud, der hvor barnets hud skal være. Er der risiko for gnavsår?

Der findes også en betegnelse, der er god at kende. Oeko-tex er et test- og certificeringssystem for netop tekstil. Mærkningen indebærer blandt andet, at producenterne ikke har anvendt stoffer, der anses for risikable eller skadelige på nogen måde. Det føles altid trygt, hvis barnet skal tilbringe meget tid i bæreselen, og når barnets hud skal være i kontakt med stoffet.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Ergobaby Omni 360

Ergonomisk bæresele der giver god aflastning til forælderen og kan anvendes lige fra fødslen


Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: 100 % bomuld af højeste kvalitet Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Spædbarnsindlæg: Behøves ikke Brugervægt: 3,2 - 20 kg

Ergobaby Omni 360 må på trods af det næsten identiske navn ikke forveksles med den noget ældre model Ergobaby 360 - som ikke giver mulighed for at bære barnet udadvendt. Selen fås i et stort udvalg af farver og mønstre, hvilket ikke påvirker funktionen, men er et plus, da selen nærmest bliver et stykke tøj i garderoben, der gerne må matche resten af påklædningen. Med Omni 360 kan man bære barnet på maven både indad- og udadvendt, på hoften og på ryggen. Selen kan anvendes lige fra fødslen uden at skulle bruge et ekstra spædbarnsindlæg, hvilket gør det meget nemt at komme i gang med at bære.

Omni 360 er enkel at tilpasse. Bærepanelets bredde ændres ved velcrobånd. Det er tydeligt markeret, hvilken bredde der passer til hvilken alder og længde på barnet for at sikre, at siddestøtten er tilpas bred. Vil man vende barnet udad, kan man gøre bærepanelet smallere, så barnet kan sidde med bagdelen som i en skål, ryggen mod forælderens brystkasse og benene fremad og udad. Bærepanelet tilpasses mellem indadvendt og udadvendt indstilling ved hjælp af knapper. Siddekomforten for barnet er, som den plejer med Ergobabys seler, meget god. Barnets knæ er højere oppe en bagdelen, lige som de skal, og selen muliggør en C-kurve for ryggen - hvilket er en vigtig egenskab, for at en bæresele skal kunne anses for at være ergonomisk. Nakkestøtten kan fastgøres, mens den er foldet ind, for at yde ekstra støtte til det nyfødte barns nakke, foldet ud til et større barn eller foldet op for eksempelvis at kunne yde ekstra støtte til et sovende barns hoved. Der er også en solskærm foldet ind i en lomme forsynet med lynlås.

Skulderremmene kan både krydses over ryggen eller føres parallelt på Omni 360. Med en lille baby i selen er krydsede remme at foretrække, da det får selen til at holde lidt tættere omkring baby, og at barnet kommer nærmere. Selen er udstyret med et kraftigt hoftebælte, der kan fastgøres i forskellige højder, så barnet altid ender det rette sted på forælderens krop. Hoftebæltet kan strammes fra begge sider og har en støtteplade i ryggen for at yde god aflastning. Korrekt indstillet kan man bære et barn på 1-2 år bekvemt med Omni 360. Foran på hoftebæltet sidder der en praktisk, aftagelig opbevaringstaske, der lukkes med lynlås. Ergobaby Omni 360 er en både bekvem og praktisk bæresele, der i princippet dækker alle tænkelige behov, når man vil bære sit barn, samtidig med at barnet sidder, lige så godt som man kan ønske sig. Selen kan virke lidt teknisk, men er enkel at lære at kende, og når man først har gjort det, er Omni 360 en ægte ven i nøden i barnets første år.

 • Kan anvendes lige fra fødslen, fungerer til flere forskellige bærestillinger, yder god aflastning til bæreren, god ergonomisk siddestilling for barnet
 • Kan føles lidt stiv, når den er ny
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

ERGObaby 360

Ergonomisk for både bærer og barn, bekvem med et effektivt aflastende mavebælte


Bedste pris hos:

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja, fra ca. 6 mdr. På hoften: Ja Vægt: 740 gram Materiale: 100 % bomuldscanvas Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 30 grader Standarder: Öko-Tex Spædbarnsindlæg: 3,2-5,5 kg, forhandles separat Brugervægt: 5-15 kg Standard: 100, Global Organic Textiles Standard, Consumer Product Safety Improvement Act

Bedste pris hos:

I ERGObaby 360 kan børnene bæres på fire forskellige ergonomiske måder. Mod dit bryst, fremadvendt, på ryggen eller hoften, og det er sandsynligvis rekord for én bæresele. Selen fungerer også til spædbørn, hvis man køber et særligt indlæg. Sædet som barnet sidder i, er skålformet og yder støtte til en ergonomisk C-formet ryg, uanset hvordan man bærer barnet. Sørg for, at barnets numse havner i skålen og ikke på overkanten af hoftebæltet, da det kan blive ubekvemt. Barnet har godt udsyn, også når nakkestøtten er foldet op. Nakkestøtten kan foldes ned og kan knappes fast, så den bliver siddende.

Bæreselen tages på ved at spænde hoftebæltet med burrebånd og bælte omkring hofterne. Barnet sættes i selen, og skulderremmene sættes på og samles bag om nakken. Hvis du er stiv i nakken, kan det være svært at nå spændet. Ved at justere længden på skulderremmene kan du bestemme, hvor tæt på kroppen du vil have barnet, og det føles trygt. Da barnet sidder i frøstilling, er det nemt at sætte sig ned, uden at barnets ben kommer i vejen. Det er nemt at sætte barnet på brystet, men noget vanskeligere at sætte det på ryggen. Her anbefaler vi, at man kigger på ERGObabys instruktionsfilm på nettet og træner.

Hoftebæltet, et burrebånd med ensartet bredde, yder testens bedste aflastning. Takket være at sædet er fastgjort bredt over hele den forreste del af hoftebæltet, fordeles barnets vægt effektivt rundt om hofterne. Ulempen ved burrebånd er, at det er vanskeligt at justere hoftebæltet med barnet i, og at det larmer en del, når man tager det af, hvilket kan vække et sovende barn. Burrebåndet kan også ødelægge ens tøj, hvis man ikke er forsigtig. Selen har sol- og ammebeskyttelse, der også yder en vis beskyttelse, så man ikke spilder på barnet. Den beskytter dog ikke mod varme væsker. Beskyttelsen pakkes sammen i en smart lomme, når den ikke er i brug, hvilket giver bæreselen et propert indtryk. ERGObaby 360 kan sagtens reguleres efter bærerens højde, men nakkespændet er dog lidt besværligt at regulere i højden. Samlet set er selen absolut en af vore foretrukne. Der findes meget tilbehør at købe til, for eksempel vind- og regnbeskyttelse, fleecefor og skulderremsbeskyttelse.

 • Godt, aflastende hoftebælte, flest bærestillinger i testen, sol- og ammebeskyttelse, meget ergonomisk
 • Nakkespændet kan være besværligt for usmidige personer, højlydt burrebånd i bæltet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

ERGObaby Adapt

Ergonomisk bæresele, der kan anvendes lige fra fødslen med ultimativ bærekomfort


Bedste pris hos:

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja, fra ca. 6 mdr. På hoften: Ja Vægt: 740 gram Materiale: 100 % premium bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Standarder: Öko-Tex Spædbarnsindlæg: Behøves ikke Brugervægt: 3,2 – 20 kg Standard: 100, Global Organic Textiles Standard, Consumer Product Safety Improvement Act 

Bedste pris hos:

ERGObaby s bæreseler er med al ret meget populære og er blevet kendte for deres ergonomi og førsteklasses bærekomfort. Med Adapt har mærket lyttet til brugernes ønske om en sele, der kan anvendes fra fødslen uden et separat spædbarnsindlæg. Ulempen kunne da være blevet, at en sele, der fungerer til en nyfødt på 3 kg, hurtigt føles for lille, når barnet bliver ældre. Men Adapt fungerer lige så godt til en etårig og har en maksimumsvægt på hele 20 kg. Den potentielle anvendelsestid er således meget lang. ERGObaby Adapt har et regulerbart mavebælte med rygplade, der er dejlig aflastende for lænden. Remmene er lange, og Adapt fungerer godt til kroppe i forskellige størrelser. Med Adapt kan man bære i tre positioner: på maven, på hoften og på ryggen. 

Skulderremmene kan fastgøres parallelt eller over kors. Det giver god aflastning at bære med parallelle remme. Dette gælder især, når man bærer mindre børn, hvor krydsede skulderremme holder mere tæt, hvilket også giver en udmærket pasform til babyens krop. Adapts panel er naturligvis blødt nok til, at barnet kan sidde med ryggen i den ønskede C-kurve, og barnets bagdel kan synke ned, så kroppen befinder sig i en ergonomisk korrekt frøstilling. Panelet kan forneden tilpasses efter barnets længde ved at fastgøre det i forskellige stillinger med burrebånd. Instruktionerne er meget pædagogiske. Panelets bredde kan desuden justeres med tryklåse. På den måde bliver det nemt at få Adapt til at vokse sammen med barnet, uden at der bliver store spring mellem en størrelsesindstilling og den næste. Den smarte kant foroven kan foldes og fastgøres på flere forskellige måder. Den fungerer glimrende til både at lade barnet se ud og til at yde god støtte til hovedet, når barnet sover eller endnu ikke kan holde hovedet selv.

Selv hvis man er vant til bæreseler i forvejen, kan man opleve, at Adapt i begyndelsen skal "gås til". Skulderremmen virker i begyndelsen lidt hårde og har en tendens til at glide. Men efterhånden bliver den blødere, og anvendes den til en nyfødt, bliver det også bedre, når barnet er blevet lidt tungere. Det kan være en god idé at vaske selen for at fremskynde processen. Når den først er gået til, er Adapt en fantastisk sele, som gør det muligt at gøre sit barn en hel dag uden at det mærkes i hverken skuldre eller ryg. Sammenlignet med ERGObaby 360 vil nogle måske savne muligheden for at bære udadvendt, men kan man klare sig uden den funktion, så er ERGObaby Adapt en af de absolut bedste bæreseler og et køb, man ikke kommer til at fortryde som nybagt forælder.

 • Kan anvendes fra fødslen uden indlæg, bekvem for barnet, meget høj bærekomfort for forælderen
 • Tager nogen tid at gå til og lære at kende
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

BabyBjörn One Air

Bæresele med mange forskellige specialstillinger, både på mave og ryg, nem at bruge


Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Nej Vægt: 990 gram Materiale: Polyester og bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: 40 grader maskinvask Standarder: Öko-Tex Spædbarnsindlæg: Indbygget, aktuelt når barnet er 53-62 cm Standard: 100, Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler Brugervægt og højde: 3,5-15 kg, 53-100 cm

BabyBjörn One, en af vores favoritter, er i efteråret 2015 lanceret i en opdateret version, der har udbedret mange af de detaljer, som den tidligere version af One fik kritik for – både af os og af andre. Den nye One har øget niveauet en tak og virker endnu mere gennemtænkt. Skulderremmene har fået forstærket polstring, spænderne har fået en anden vinkel, så man lettere rammer rigtigt, når man har sat barnet i, og hoftebæltet er mere stabilt. Lynlåsene på BabyBjörn One kan nu låses fast i forskellige stillinger, så det bliver nemmere at regulere selen ud fra barnets behov og størrelse. I denne fleksible bæresele kan barnet sidde vendt ind mod dig, fremadvendt eller bag på din ryg. Selen passer til alle tænkelige situationer – både i og uden for hjemmet. Den er meget nem at justere for personer i forskellig højde og bredde. Mavebæltet og de polstrede skulderremme giver en udmærket aflastning for at modvirke smerter i skuldre og ryg. Selen har desuden en praktisk, letreguleret, indbygget spædbarnsindsats til nyfødte, intet ekstra besvær med løse indlæg, men man kan hurtigt få babyen op mod kroppen. Børn der lige er vokset ud af spædbarnsstillingen, ender dog ret langt nede i selen i den normale bærestilling. Når du skal tage barnet ud af selen, behøver du ikke at løfte det op for at åbne spænderne, hvilket er rart, hvis barnet er faldet i søvn og skal lægges ned.

BabyBjörn One har flere smarte funktioner, for eksempel silke på indersiden af bæltet, hvilket gør det nemt at vende selen, hvis man vil have barnet om på ryggen. Det er trygt at flytte barnet om på ryggen, da nakkespændet sikrer, at man ikke taber barnet under drejebevægelsen. Overordnet er selen meget velsyet med en fornemmelse af høj kvalitet i alle detaljer. Det er en nakkebeskyttelse, der beskytter barnets nakke og kan foldes ned, når den ikke skal bruges. Den kan dog ryge op ind imellem, da den ikke kan fastgøres, så et par knapper til dette havde været rart. Vi havde også gerne set en form for beskyttelse til skulderremmenes plastspænder, da barnets hoved let hælder ind mod dem, hvis det sover, og man selv har sat sig ned for at hvile et øjeblik.

Bæreselen BabyBjörn One tages på ved at tage den over hovedet med det ene sidespænde lukket. Derefter strammes hoftespændet, barnet placeres i selen, og man lukker de resterende spænder. Hoftebæltet spændes meget enkelt bag på ryggen med en krog og er let at stramme, da det gøres med en fremadrettet bevægelse. Det er hurtigt gjort, og gør at BabyBjörn One bliver førstevalget, hvis man vil have barnet hurtigt på plads tæt på kroppen. Bliver selen snavset, kan den vaskes ved 40 grader. Der kan købes forskelligt tilbehør til selen, for eksempel et vind- og vandafvisende fleeceovertræk og hagesmæk til bæreselen. Dette er en fantastisk bæresele, der bestemt er prisen værd.

 • Alle materialer er sikre, mange forskellige bærestillinger, indbygget spædbarnsindlæg
 • Besværlig at opbevare, nakkestøtten mangler knapper, beskyttelse omkring spænderne på skulderstropperne havde været rart
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Babylonia Flexia bæresele

Ukompliceret bæresele, der vokser med barnet ved hjælp af udskiftelige bærepaneler


Mod bryst: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: GOTS-certificeret, økologisk bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja, SPF 40+ Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 30 grader Spædbarnsindlæg: Behøves ikke Brugervægt og længde: 3,5 - 20 kg

Flexia er en økologisk bæresele fra Babylonia, der på en innovativ måde har fundet en løsning på, hvordan en bæresele kan vokse med barnet. I stedet for et varmt og besværligt spædbarnsindlæg så selen kan anvendes både med en nyfødt på 3,5 kg og en treårig på 20 kg, består Flexia af to dele: en bæredel og et rygpanel. Rygpanelet fås i tre forskellige størrelser. Det mindste anvendes fra nyfødt og op til cirka 2-3 måneder. Næste panel passer i størrelsen, indtil barnet er omkring 10 måneder. Derefter skifter man til det største bærepanel, der bruges i resten af Flexias anvendelsesperiode. Mærker på selen fungerer som vejledning til, hvornår selen skal tilpasses. Det er vigtigt at huske, at barnet for at kunne bæres bekvemt skal have støtte fra knæhase til knæhase. I Flexia sidder barnet i en korrekt, ergonomisk stilling med knæene højere end bagdelen og med rund ryg.

Med det mindste bærepanel sidder en normalt stor nyfødt godt i selen. Det eneste der er at bemærke, er, at nakkestøtten af og til sidder løs, fordi der ikke er noget for eller anden støttestruktur. Bæreselen har en indbygget hovedstøtte, der kan tages ud af sin lomme. Den fungerer også som solskærm eller afskærmning, hvis man vil amme i bæreselen. Denne beskyttelse kan reguleres i højden, så baby bliver dækket lige tilpas. Selen er bekvem at bære med, og det giver ekstra god aflastning, at man kan krydse skulderremmen på ryggen. Det er nemt at finde beslagene, hvor skulderremmene skal klikkes fast, og remmene løber glat, når man skal justere længden på dem. Hoftebæltet sidder bekvemt omkring kroppen og gnaver ikke, hvilket er rart, når man har en nyfødt og sætter bæltet lidt højere oppe om livet. Der er ingen støttende plade i ryggen, men aflastningen er alligevel god.

Stoffet føles ret tyndt, men alligevel varmt. Indersiden af bæreremmene er dog beklædt med mesh, der ånder bedre. Sammenlignet med hvor tykke og stive nogle seler kan være i materialet, så føles det i Flexia som om, at man kommer tæt på barnet. At Babylonia Flexia er så enkel at gennemskue, er et stort plus, hvis man ikke er vant til bæreseler. Den tilpasses et voksende barn på en praktisk måde. Men det kræver, at man har styr på, hvor man lagde de andre paneler. Designet gør det også sværere at skifte hurtigt mellem at bære to børn i forskellig størrelse. Bærekomforten er god, og barnet sidder godt, men vi havde gerne set en bedste støtte til nakken for den lille baby, og når barnet begynder at blive tungere, forringes aflastningen for forælderen. Samlet set er Babylonia Flexia en meget brugervenlig bæresele, der er velegnet til forældre, der ønsker at bære ergonomisk.

 • Enkel at gennemskue, bekvem at bære med og god med separate bærepaneler afhængigt af barnets størrelse, Enkel at gennemskue, føjeligt stof der gør, at barnet kommer tæt på, bekvemme bæreremme
 • For lidt nakkestøtte til den nyfødte, dårligere aflastning når barnet bliver tungere, i visse situationer besværligt med forskellige paneler
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

ERGObaby Original Bundle of Joy

Moderne, ergonomisk klassiker, høj maksimumsvægt og indbygget solbeskyttelse


Bedste pris hos:

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja På hoften: Ja Vægt: 710 gram Materiale: Bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Ja Vask: 30 grader maskinvask Standarder: Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler Spædbarnsindlæg: 3,2-5,5kg kræver en indsats Brugervægt: 3,2-20 kg

Bedste pris hos:

ERGObaby, der stammer fra Hawaii, har længe været en af de førende producenter af seler, hvor barnet sidder i frøstilling. Original Bundle Of Joy er den oprindelige model, der nu har været på markedet i godt 10 år. Sammenlignet med ERGObabys senere modeller, kan man godt mærke, at originalen har nogle år på bagen, primært på finish og materialevalg. Skulderremmene virker lidt klodsede, men er behagelige, når man bærer tungt. Det er en sol- og ammebeskyttelse, der også beskytter barnet mod spild. Den beskytter dog ikke mod varme væsker. Ammebeskyttelsen stoppes delvist ned i en enkel lomme, når den ikke er i brug. Det ser dog ikke lige så smart ud som på ERGObaby Performance eller 360, hvor beskyttelsen opbevares i en lomme med lynlås.

Det er nødvendigt med en spædbarnsindsats for at bære små børn, og det er det samme for alle modeller fra ERGObaby. Selen har alligevel en del smarte funktioner, for eksempel en stor lomme til opbevaring, og stropper på spændebåndene, så de kan fastgøres. Stoffet er fremstillet af 100 % bomuld og er rart og blødt mod babyens hud. Hoftebæltet er bredt og behageligt foran, men kan være for bredt, når man skal bøje sig forover eller sætte sig ned. Det havde været nemmere at stramme bæltet, hvis man skulle gøre det med en fremadrettet bevægelse, i stedet for en bagudrettet som nu, der kræver mere styrke.

Du tager bæreselen på ved at spænde hoftebæltet, sætte barnet i siddedelen og derefter tage skulderremmen på, der spændes i nakken. Selen kan tilpasses efter bærerens højde, men nakkespændet er lidt svært at justere i højden. Nakkespændet kan være svært at nå, hvis du er stiv i skuldrene. Det er meget nemt at placere barnet på brystet. Barnet har godt udsyn, når det sidder i selen. Husk dog på, at selen mangler nakkebeskyttelse, så hvis du for eksempel rejser dig hurtigt, skal du støtte barnets hoved med hånden. Skal du bære på ryggen, anbefaler vi, at du ser på instruktionsfilm, der findes på nettet. Selen kan anvendes længe, da den kan holde til en vægt på 20 kilo. Der findes meget tilbehør at købe til. For eksempel vind- og regnbeskyttelse, fleecefor og skulderremsbeskyttelse (sugebeskyttelse).

 • En moderne klassiker, har indbygget amme- og solbeskyttelse
 • Det brede hoftebælte kan være i vejen, når man bøjer eller sætter sig, man kan mærke, at modellen har nogle år på bagen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

BabyBjörn We

Let at finde ud af, god pris med reduceret antal funktioner


Bedste pris hos:

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja På hoften: Nej Vægt: 820 gram Materiale: Bomuld og polyester Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: 40 grader maskinvask Standarder: Öko-Tex Spædbarnsindlæg: indbygget, aktuelt når barnet er 53-62 cm Brugervægt: 3,5-15 kg, 53-100 cm Standard: 100 klasse 1, Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler

Bedste pris hos:

BabyBjörn We er en forenklet og lettere variant af BabyBjörn One. Den store forskel er, at BabyBjörn We ikke giver mulighed for fremadvendt stilling, og at selen kun kan åbnes fra højre side. Hvis man ikke har behov for disse funktioner, så er dette et meget godt og prisgunstigt alternativ til testvinderen BabyBjörn One.

Du tager bæreselen på ved at tage den over hoved og arme, og derefter spænder du hoftebæltet. Barnet sættes ind fra højre, og du lukker spændet på højre side og derefter brystspænderne. Sidespændet kan være svært at finde og kunde derefter godt have fået endnu bedre guidning. Hoftebæltet lukkes på ryggen med en krog, hvilket gør det meget nemt både at lukke og åbne. Spændet er alligevel meget sikkert og desuden lydløst. Hoftebæltet er nemt at spænde, da bevægelsen til det er fremadrettet. Bæltet har silke på indersiden af bæltet, hvilket gør det nemt at vende selen, hvis man vil have barnet om på ryggen. Skal selen anvendes til spædbørn, kan man nemt justere størrelsen på siddebrønden med en lynlås. Nakkebeskyttelsen kan ikke foldes ned, men det er ikke vigtigt, når barnet kun kan bæres ind mod dig.

Når du skal tage barnet ud af bæreselen, trykker du barnet ind mod dig for at åbne spænderne. Denne bevægelse forstyrrer mindst, hvis barnet er faldet i søvn. Hvis du vil have barnet om på ryggen, er det nemt og trygt at flytte det derom. Rygspændet sikrer, at man ikke taber barnet i bevægelsen. Selen er behageligt at på takket være dens brede, blødt polstrede skulderremme. Rygspændet kan justeres i både højden og bredden, og selen får derfor en god pasform for bæreren. BabyBjörn We er også udstyret med stropper, som remmene kan pakkes væk med. Materialet som selen er fremstillet af, er blødt og lækkert, og selen er også god til varme dage, hvor barnet kan sidde kun med ble på uden at komme i kontakt med skarpe sømme og kanter. Der findes meget tilbehør at købe til, for eksempel vind- og vandafvisende fleeceovertræk og hagesmæk til bæreselen.

 • Næsten samme bæresele som BabyBjörn One til en lavere pris og lavere vægt
 • Kan ikke bruges til at bære fremadvendt, sidespændet kunne godt have haft endnu bedre styring
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Mountain Buggy Juno

Stilren bæresele med praktisk spædbarnsindlæg og letanvendt magnetspænde


Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Vægt: 850 gram Materiale: 100% OEKO-TEX-stof Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Standarder: Öko-Tex Spædbarnsindlæg: Medfølger Standard: 100, Global Organic Textiles Standard, Consumer Product Safety Improvement Act Brugervægt og længde: 3,5 – 20 kg

Mountain Buggy er kendt som barnevognsproducent, men mærket har også en del andre produkter i sortiment. Et eksempel på dette er bæreselen Juno. Juno kan anvendes fra fødslen og op til 20 kg i fire forskellige bærestillinger – indad- og udadvendt på maven, på hoften og på ryggen. Med til selen følger et spædbarnsindlæg, der skal anvendes indtil barnet vejer 6,5 kg. Det angives at svare til en alder på cirka 6 måneder. Det er faktisk lykkedes for MB at udvikle et spædbarnsindlæg, der er overraskende let at anvende. Det kan desuden vendes om og dermed vokse med barnet, så kanten på indlægget ikke kommer til at sidde for højt i forhold til barnets nakke. Man kan dog alligevel ikke påstå andet, end at Juno bliver lettere at anvende, når man kan lægge spædbarnsindlægget væk.

Udvendigt er MB's bæresele lavet af det lidt mere slidstærkt, ensfarvet stof, mens indersiden er foret med blødere bomuld. Juno har en del funktioner, der skiller sig ud fra resten af markedet. Bærepanelet består af et dobbelt lag stof med åbninger fra begge sider, som danner en lomme. Det er perfekt til at stoppe hænderne ind, når man vil kramme sit barn lidt ekstra, men lommen er også god som håndvarmer, når det er koldt udenfor. Juno har en indbygget solbeskyttelse, der også har en komme, den kan foldes ned i. Skulderremmene samles over ryggen med en rigtig smart magnetspænde. Og selvom man kan tro, at en magnet let går op, så behøver man ikke at være urolig for det, derimod er det meget lettere, at spændet faktisk låser sig selv.

Mange funktioner på MB Juno er smarte og gennemtænkte, men desværre er der andre detaljer, der vækker eftertanke. Skulderremmene er godt polstrede og det samme er hoftebæltet, aflastningen er faktisk rigtig god. Men remmenes polstring slutter lige inden plasticspænderne. Bærer man med en skjorte eller andet tyndt tøj under, skærer spænderne ind i ryggen, og det bliver rigtig ubekvemt efter et stykke tid. Man burde fastgøre et ekstra lag selestof under spænderne. Selve remmene er desuden ikke af nylon, hvilket ellers næsten altid er tilfældet, men af tekstil. Det skaber en masse friktion, når remmene trækkes igennem spænderne og gør det besværligt at justere dem. Det medfører igen, at det ikke er så let at tilpasse selen, så den sidder helt bekvemt. Med Juno har Mountain Buggy en god grundsele at bygge på, men der er stadig et stykke arbejde tilbage, inden de udgør en egentlig konkurrent på markedet for bæreseler.

 • Smart lomme til både hænder og opbevaring, letanvendt magnetspænde, praktisk spædbarnsindlæg
 • Selespænderne ligger direkte mod huden, seleremme af trægt tekstil
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

BabyBjörn Miracle

Ældre bæresele med god aflastning for den øvre del af ryggen og gode materialevalg


Bedste pris hos:

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Nej På hoften: Nej Vægt: 880 gram Materiale: Polyester og bomuld Hoftebælte: Nej Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: 40 grader maskinvask Standarder: OEKO-Tex Spædbarnsindlæg: Indbygget Brugervægt: 3,5-12 kg, 53-85 cm Standard: 100, Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler

Bedste pris hos:

I denne velsyede bæresele sidder barnet med hængende ben. Selen har en skøn rygplade, der fordeler vægten på ryggen.  Den minder på mange måder om BabyBjörn Original, hvor Miracles rygplade og mavebælte er de store forskelle. Af de seler, hvor børnene sidder med hængende ben, giver denne bedst aflastning, selvom den nærmere har et mavebælte end et hoftebælte. Skulderremmene er brede og tynde, så du kan bære komfortabelt, uden at det bliver for varmt. Selen er nem at bevæge sig i, uden at det gnaver nogen steder, og barnet sidder meget godt, selvom du er aktiv i hjemmet eller haven.

Når du skal tage BabyBjörn Miracle på, tager du rygpladen på og spænder den på maven. Barnet kan derefter sættes i fra en valgfri side. Derefter lukker du brystspænderne og trækker til under armhulerne. Du kan vælge, om nakkestøtten skal være klappet op eller ned. Falder barnet i søvn, kan du nemt lægge det ned ved at knappe hele siddedelen af og lægge ned sammen med barnet. Spænderne på maven er dog lidt hårde, og nogle af vores testere har haft svært ved at åbne det. Hvis du skal sætte dig ned med barnet, skal du som altid ved siddestillinger med hængende ben huske at bøje dem til side.

Et målebånd hjælper dig med at få den rette indstilling i forhold til barnets længde, hvilket gør det nemt og intuitivt at indstille selen rigtigt. Hvis du er høj, skal ryglængden justeres, så rygkrydset er længere nede. Det er lidt besværligt at justere krydset med et barn i selen, så det er nemmest at gøre det, inden du sætter barnet i. Der findes meget tilbehør at købe til, for eksempel vind- og vandafvisende fleeceovertræk og hagesmæk til bæreselen. Hvis man skal bære i længere tid, synes vi ikke, at mavebæltet giver tilstrækkelig aflastning, men anbefaler i stedet en bæresele, der aflaster med hoftebælte, for eksempel BabyBjörn We.

 • Skøn aflastning for øverste del af ryggen, alle materialer er sikre
 • Ingen aflastning på hofternne, har nogle år på bagen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

BabyBjörn Original

Meget enkel at bruge og fylder meget lidt, når den er pakket sammen


Bedste pris hos:

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Nej På hoften: Nej Vægt: 510 gram Materiale: Bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: 40 grader maskinvask Standarder: OEKO-Tex Spædbarnsindlæg: Indbygget Brugervægt: 3,5-11 kg, 53-66+ cm Standard: 100, Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler

Bedste pris hos:

BabyBjörn Original er vores lavprisfavorit. Den er også testens letteste og mest kompakte bæresele. Sammenfoldet fylder selen omtrent lige så meget som en mælkekarton, så en er rigtig smart, hvis du skal ud at rejse. Stoffet er blødt og dejligt mod barnets hud, og selen mister ikke formen, selvom den krølles sammen. Barnet har meget godt udsyn over omgivelserne, og nakkestøtten giver god støtte til sovende babyer. Har du et sovende barn i selen, er det meget nemt at lægge det ned, da du kan knappe hele siddedelen af og lægge den ned sammen med barnet. Denne er faktisk den bæresele i testen, hvor manøvren er lettest, hvilket redder aftenen for mange småbørnsforældre.

Du tager bæreselen på ved at tage rygkrydset på og derefter spænder den sammen på maven. Barnet kan sættes i fra en valgfri side, og derefter strammer du brystspænderne. Du kan regulere siddehøjden mod din krop ved hjælp af spænder under armhulerne. Vi synes, at selen er nem at tage på og indstille. Den har dog ikke så mange indstillingsmuligheder. Barnet sidder i bæreselen med hængende ben, enten fremadvendt eller ind mod brystet. Hvis du vil sætte dig ned med barnet i selen, skal du bøje barnets ben til side. Den tilhørende manual er testens bedste med tydelige billeder og instruktioner, hvilket gør det nemt at forstå, hvordan man anvender selen. Bæreselen har også to reflekser på siddedelen, hvilket er godt, hvis du bruger den, når det er mørkt.

Der findes meget tilbehør at købe til, for eksempel vind- og vandafvisende fleeceovertræk og hagesmæk til bæreselen. Samlet set er prisen lav, kvaliteten høj, og bæreseles design er gennemtænkt. Hvis man skal anvende selen i lange perioder, anbefaler vi dog en model med hoftebælte. BabyBjörn Original er desuden kun tilpasset børn op til 11 kilo, hvilket begrænser anvendelsesperioden. Den attraktive pris og enkelheden gør dog, at vi synes, den er uimodståelig som rejsesele eller reservesele.

 • Ekstremt let og kompakt, enkel og hurtig at bruge, godt materialevalg
 • Intet hoftebælte, tåler ikke tunge børn
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Bedste pris hos:

At bære i sele

Når du bærer dit barn i sele, er der nogle ting, der er godt at tænke over. For at barnet kan sidde trygt, må du aldrig drikke varme drikke, mens du har barnet på din mave. Tænk også på altid at følge bæreselens anbefalinger for størrelse, ellers er der risiko for, at barnets ben begynder at sove, og det bliver ubehageligt.

I mange af selerne kan du vende barnet fremad, når det er blevet lidt større, men husk aldrig at vende barnet, før nakken er stærk og stabil. Hvis du har et barn, der gylper meget, er det en god ide at spænde et stykke stof eller et håndklæde fast mellem dig og selen, så du slipper for uventede brusebade.

Position i bæreselen

Der findes forskellige stillinger til at bære barnet i selen. En stilling kaldes for frøstillingen og indebærer, at babyen sidder med bøjet hofte og knæene i hoftehøjde. Barnets ryg skal være let bøjet, C-formet. Barnet kan også sidde med frit hængende ben. Forskellige seler giver forskellige muligheder for at bære barnet i de forskellige stillinger.

Videresalgsværdi

En bæresele i god stand kan oftest videresælges, når man ikke længere har brug for den. Hvad du kan få for den, afhænger af stand og model. Man plejer at kunne få mere for et kendt mærke. Videresalgsværdien på en bæresele kan være op til nogle hundrede kroner.

Vaskbarhed

Alle bæreseler i vores test kan maskinvaskes. Det varierer dog, hvor mange grader de kan vaskes ved. Hvis man på forhånd ved, at ens barn gylper meget, kan det være en fordel at kunne vaske ved lidt højere temperatur. Det er naturligvis også vigtigt for videresalgsværdien, at selen kan vaskes helt ren.

Forskellige standarder

Der findes forskellige standarder for bæreseler, såsom ASTM, JPMA, CPSIA og den europæiske standard EN13209-2:2005. Disse standardiseringer indikerer, at produkterne lever op til bestemte sikkerhedskrav og er certificeret efter at have gennemgået sikkerhedsprøver.

+ Vis også udgåede produkter

Britax Bæresele

Bæresele, der er enkel at tage på, smart hagesmæk er med i prisen


Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Nej På hoften: Nej Vægt: 670 gram Materiale: Polyester, polyester/bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 30 grader Standarder: Ingen oplyste standarder Savlebeskyttelse: Ja Spædbarnsindlæg: 3,5-6 kg Brugervægt: 3,5-14,5 kg

Britax Barsele 2

Dette er testens enkleste bæresele, da den kun har få indstillingsmuligheder og dermed er superhurtig at tage på. I princippet tager man selen på som en bluse. Enkelheden er praktisk, hvis der er mange bærere i familien. Det betyder desværre også, at man mister justeringsmuligheder, så man orker at bre i lang tid, og det er mest for den øverste del af ryggen, vi mangler denne funktionalitet. Britax Bæreseles konstruktion minder om BabyBjörn Original, den mangler dog sidespænder og rygjustering, men er blevet suppleret med et hoftebælte. Hvis barnet falder i søvn i selen, er det svært at løfte barnet ud, uden at det vågner, netop på grund af de manglende sidespænder.

Bæreselen trækkes over hovedet, inden man spænder hoftebæltet omkring kroppen, og derefter sættes barnet ned oppefra, og brystspænderne lukkes. Barnet kan bæres ind mod dig eller fremadvendt med godt udsyn over kanten i begge stillinger. Skulderremmene er lette at justere, så barnet sidder rart. Hoftebæltet aflaster dog ikke lige så godt som på flere andre modeller i testen, fordi det folder lidt, når det belastes. Det havde også været lettere at stramme hoftebæltet, hvis bevægelsen til det var fremadrettet. Skulderremmene er stabile og jævne, så selen er behagelig at have på med for eksempel kun en bluse under. Savlebeskyttelse/hagesmæk af frotte medfølger, og kan let tages af og vaskes. Vi kunne ønske os, at flere producenter efterlignede denne generøsitet. Det er også muligt at købe ekstra hagesmække.

Når barnet sidder med hængende ben, skal du huske at bøje dem til side, når du sætter dig ned. Til større børn kan man tilkøbe et siddeindlæg, så barnet også kan sidde i frøstilling. Samlet set er dette en flot bæresele til en lav pris. Vi synes dog, at der er andre seler, hvor man får mere for pengene, da vi virkelig mangler muligheden for at justere selen i nakken og at kunne åbne den i siden.

 • Hagesmæk medfølger, supernem at tage på
 • Kan slet ikke justeres i ryggen, besværligt at tage et sovende barn ud

ERGObaby Performance Baby Carrier

Let, luftig og kompakt bæresele, høj maksimumsvægt og ergonomisk bærestilling


Mod bryst: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja, fra ca. 6 mdr. På hoften: Ja Vægt: 620 gram Materiale: Økologisk bomuld, polyesterblanding med meshdetaljer Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Ja Standarder: Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler, JPMA bærer børn fra nyfødt (med spædbarnsindlæg op til 4-5 måneder) til 20 kg (sikkerhedscertificering: ASTM og JPMA). Overholder CPSIA Spædbarnsindlæg: 3,2-5,5 kg, forhandles separat Brugervægt: 5,5-20 kg Maskinvask: 30 grader med mildt vaskemiddel og forsigtig centrifugering. Lufttørres.

ERGObaby Performance Baby Carrier 2

ERGObaby Performance Baby Carrier er en meget let bæresele, der kan bruges til børn op til 20 kg. Det er den mest kompakte sele med mavebælte i testen, og den fylder kun en smule mere end BabyBjörn Original (som ikke har mavebælte). Selen fås i forskellige materialer, hvor meshversionen er vores favorit, da den giver en fantastisk fleksibilitet og smidighed. Modellen virker meget velsyet og har forstærkede sømme og kanter, der blødt følger barnets anatomi. Selve stoffet kan dog opleves groft, hvis babyen er nøgen. Materialet ånder godt, og ERGObaby Performance er derfor velegnet til varme dage. Den er også god om vinteren, hvor selens tynde, fleksible stof fungerer godt med tykt tøj på barn og forælder

Du tager bæreselen på ved at spænde hoftebæltet om hofterne. Derefter sættes barnet i selen, og du tager skulderremmen på, der derefter spændes i nakken. Til forskel fra de øvrige ERGObaby-modeller i testen er det meget nemt at justere nakkestøtten i højden, hvilket er praktisk, hvis brugerne af selen ikke er lige høje. Nakkespændet kan god være svært at nå for at knappe det op, hvis man ikke er så smidig. Hoftebæltet er bredt og stabilt. Alle remme har en stop, så de kan fastgøres, når man er færdig med at indstille selen. Det er nemt at sætte barnet i, hvis man vil bære på brystet, noget sværere, hvis man skal bære på ryggen. Vi anbefaler, at man kigger på instruktionsfilm på nettet og træner på det.

Selen mangler nakkestøtte, så man bliver nødt til at støtte barnets hoved, hvis man for eksempel rejser sig hurtigt fra en fremadbøjet stilling. På siddedelen er det en smart lomme til nøgler, tegnebog eller telefon samt en lomme med sol- og ammebeskyttelse. Man kan købe meget forskelligt tilbehør, for eksempel vind- og regnbeskyttelse. Til små babyer kræver det, at man køber et spædbarnsindlæg, man da man kan bære børn helt op til 20 kilo, bliver denne bæresele nok en tro tjener i lang tid, hvilket er et stort plus.

 • Let og kompakt, kan holde til tunge børn, tynd og fleksibel siddedel, og opbevaringslomme
 • Nakkespændet kan være besværligt for usmidige personer, separat spædbarnsindlæg

Stokke MyCarrier

Bæresele med god aflastning i rygstilling og smarte opbevaringslommer


Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Nej Vægt: bæresele 610 gram + 450 forreste panel/380 bagerste panel Materiale: Økologisk bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Ja, två stk. på hoftebæltet Vask: Maskinvask 40 grader for siddedelen/30 grader håndvask for bæreselen Standarder: Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler, ASTM F2236-10 Savlebeskyttelse: Kan tilkøbes Spædbarnsindlæg: Nej Vægt: 1150 gram (barn på ryg) 1210 gram (barn på mave) Brugervægt: 3,5-15 kg (53 cm og derover)

Stokke MyCarrier 2

Det er tydeligt, at Stokke MyCarrier er en norsk bæresele, for ergonomien til lange spadsereture med barnet på ryggen er eksemplarisk. Selen leveres med to forskellige siddedele, en til brug, når du bærer på brystet, og en, til når du bærer på ryggen. Det gør, at barnet sidder meget godt både foran og bagpå. Når man bærer på ryggen, skal der monteres en aluminiumsskinne i rygdelen. Det giver meget god aflastning, men gør samtidig selen både tung og fyldig.

Når du skal bære på brystet, tager du bæreselen på, spænder mavebæltet og strammer det. Derefter sættes barnet i fra siden, og du sætter karabinhagen fast i øjet ved armhulen. Båndene knappes omkring barnets ben, og derefter fæstner man nakkespændet. Skal du bære på ryggen, sætter du barnet fast, inden selen tages på. Du sætter barnet på plads og sætter karabinhagerne i. Når du har knappet båndene ved barnets ben og en sikkerhedsstrop over dets skuldre, kan du tage selen på som en rygsæk. Spænd derefter hoftebæltet og nakkespændet, som nu befinder sig foran på din brystkasse. Karabinhagerne er sikre, men lidt besværlige at fæstne og åbne, hvilket gør det sværere at lægge et sovende barn ned.

Bæreselen virker eksklusiv og har stabile, stive skulderremme. Stoffet kan dog virke lidt groft. Selen har to lommer, hvor du kan opbevare småting som telefon eller nøgler. Lommerne er også et smart gemmested til mavebæltets remme. Stokke MyCarrier har mange justeringsmuligheder for bæreren. Hvis du er meget høj, giver den dog ikke den bedste aflastning, da ryglængden ikke kan ændres med aluminiumsskinnen. Når man bærer barnet på brystet, bliver hoftebæltet nærmere et mavebælte, hvilket også aflaster mindre. Hvis du behøver hjælp til justering af selen, kan du nemt finde gode instruktionsfilm ved hjælp af QR-koden på et af vaskemærkerne. Dette er et klogt træk af Stokke, da justeringsmulighederne næsten er for mange.

 • Meget god aflastning, når man bærer på ryggen, gode opbevaringslommer, velsyet og godt materialevalg
 • Tung og fylder meget, besværlige karabinhager, ikke lige så god aflastning for høje personer
Del testen