Crosstrainer bedst i test

Crosstrainer

Crosstraineren er et træningsredskab, der er blevet meget populært i de senere år. Det er ikke så underligt, da en crosstrainer giver mulighed for en type træning, som passer til en meget bred målgruppe. Crosstrainernes positive egenskaber er for eksempel, at hele kroppen arbejder under træningen, at den giver både motions- og styrketræning, at den giver en blød træning, som er skånsom for led, ryg og knæ, og at den på trods af dette giver mulighed for meget hård træning, hvis man foretrækker dette.

Crosstrainer-træning er til forskel fra f.eks. træning på løbebånd meget skånsom for led og knæ takket være den elliptiske benbevægelse, der fordeler belastningen over hele bevægelsen. Træning med crosstrainer sammenlignes ofte med langrend, da den træner både ben, arme, mave, bryst og skuldre. Denne alsidige træning opbygger ikke kun disse muskelgrupper. Den gør også, at kroppen forbrænder ekstra mange kalorier, hvilket gør crosstraineren meget velegnet for personer, der ønsker at tabe sig. Da man selv har gode muligheder for at kontrollere modstand og tempo, er der glimrende muligheder for at variere sin træningsintensitet.

En crosstrainer udsættes ofte for hård belastning, især hvis brugeren vejer meget og/eller træner hårdt. Derfor er det vigtigt, at man køber en crosstrainer af høj kvalitet, så den ikke hurtigt bliver slidt ned og går i stykker.

Vælg den rette crosstrainer

Hvis man overvejer at købe en crosstrainer, bør man stille sig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

 •     Hvor ofte kommer jeg til at anvende crosstraineren?
 •     Hvilke forventninger har jeg til crosstrainerens kvalitet?
 •     Hvor mange penge kan jeg forestille mig at bruge?

Når du har tænkt godt over dette, ved du omtrent, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til din kommende crosstrainer. Det er vigtigt at vide, da prisen på en crosstrainer varierer meget afhængigt af konstruktionens kvalitet, funktion, design, mærke osv. De crosstrainere, vi har testet, koster mellem ca. 1.500 og 20.000 kr. En crosstrainer til f.eks. 1.500 kr. henvender sig dog til en helt anden kundegruppe end en til 20.000 kr., og derfor har vi valgt at inddele de forskellige crosstrainere i tre forskellige grupper.

Mest prisgunstige crosstrainere – 2018

Vi har udvalgt de mest populære modeller fra markedets førende producenter. Her findes noget for de fleste tegnebøger. De forskellige prisklasser er "Budget", "Mellem" og "Pro". "Budget"-klassen består af modeller til under 4.000 kr., "mellem"-klassen af modeller fra 4.000 til 10.000 kr. og "pro"-klassen af modeller til over 10.000 kr.

"Budget"-klassen er kendetegnet ved enklere, lettere og mindre robuste crosstrainere med lavere maskinvægt, svinghjulsvægt og maksimal brugervægt. De kræver generelt mere vedligeholdelse end dyrere modeller, tåler hårdere belastninger mindre godt og støjer mere.

"Mellem"-klassen er kendetegnet ved større, mere gedigne konstruktioner med større skridtlængde, en bedre og mere elliptisk bevægelse og en bedre træningscomputer, og derudover er de mere støjsvage.

"Pro"-klassen er kendetegnet ved meget velbyggede konstruktioner, der tåler langvarig, hård brug, har en glimrende skridtlængde og benbevægelse,  træningscomputere af høj kvalitet og nyttige specialfunktioner som pulsmåling og ofte mere letforståelige brugergrænseflader.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Sole Fitness E35

Den mest højtydende crosstrainer for de mest krævende brugere


Prisklasse: Elite Svinghjul: 10,4 kg Skrittlengde: 50 cm Antal Træningsprogram: 10 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 20 stk Tilbehør (inkluderet): Pulsbælte, vandflaske

Sole Fitness har med sine aggressivt prissatte træningsmaskiner i høj kvalitet transformeret hele verdensmarkedet, og E35 er deres mest hyldede crosstrainer. E35 er særlig overdådig med en robust og komfortabel konstruktion og et flot, moderne design. Et meget kraftigt svinghjul kombineret med en udmærket skridtlængde sikrer en eksemplarisk skridtbevægelse med den eftertragtede langrendstype. Træningscomputeren giver mange valgmuligheder, men er samtidig let at bruge med praktiske hurtigknapper og et stort baggrundsbelyst display. Træningsprogrammerne er godt afvejede og giver mulighed for en varieret træning. Håndtagenes innovative D-form giver et forbedret håndgreb, og de har foruden pulsmåler også praktiske hurtigknapper til justering af modstand og hældning. Rammehældningsmuligheden gør E35 til mer end en almindelig crosstrainer og tilføjer noget, der minder om en trappemaskine-funktionalitet. Udprægede luksusfunktioner som f.eks. indbyggede højttalere, tilslutning til mp3-afspiller og blæser er ganske vist smarte, men anvendes nok sjældent af menigmand. Efter måneders brug er det nærmeste, vi er kommet på at identificere en svaghed, maskinens høje vægt, der begrænser mobiliteten.

 • Uovertruffen værdi for pengene, robust, komfortabel og innovativ konstruktion, eksemplarisk skridtbevægelse, udmærket træningscomputer
 • Høj maskinvægt begrænser mobiliteten
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5

BEDSTE MELLEMVALG DK 2018

Xterra Fitness FS3.9E

forhjulsdrevet crosstrainer med udmærket træningscomputer


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellom Trinlængde: 46 cm Svinghjul: 8,6 kg Antal Træningsprogram: 15 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 350 W Maskinvekt: 70 kg Maks. brugervægt: 148 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul Størrelse: 5,4 tommer Mål (Længde): 166 cm Mål (Bredde): 56 cm Mål (Højde): 163 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år

Bedste pris hos:

Den nylancerede FS3.9E fra Xterra Fitness kombinerer ydeevne og funktionalitet med en meget konkurrencedygtig pris. Den mest åbenlyse fordel ved FS3.9E er, at den er frontdrevet på trods af sin pris i mellemklassen. Frontdrift giver en flottere, mere elliptisk bevægelse og findes normalt kun i dyrere prisklasser. Frontdrev giver en finere, mere elliptisk trinbevægelse og har indtil nu været forbeholdt premium-modeller. Frontdrevet gør også, at fødderne naturligt kommer tæt på hinanden, hvilket bidrager til den skånsomme, langrendslignende bevægelse. Konstruktionen er virkelig stabil, hvilket taler for en lang holdbarhed. Trinlængden er noget kortere end på frontdrevne premium-modeller, men samtidig meget stor for en mellemklassemodel. Træningscomputerens menusystem er let at navigere i, og udvalget af forudprogrammerede træningsprogrammer er tilstrækkeligt til en varieret træning. Displayet er rigtig moderne med både farve og baggrundsbelysning.

Kontrolpanelets styrke er dets meget praktiske drejeknap, som er forbløffende praktisk. Ikke mindst til hurtige justeringer under træningen. Kontrolpanelets svaghed er, at det mangler hylde til en tablet. Håndtagene har et godt greb, ergonomisk form og er tilstrækkeligt lange til at passe til brugere i alle højder. Håndtagene har et godt greb, ergonomisk form og passer til brugere i normal højde eller derunder. Hvis du er over ca. 185 cm, kan de dog virke korte. Xterra Fitness FS3.9E passer bedst til motionister, der foretrækker en frontdrevet crosstrainer med dens fordele uden at skulle betale en pris i premiumklassen.

 • Udmærket værdi for pengene, robust, frontdrevet, fin trinbevægelse, udmærket træningscomputer
 • Ingen hylde til tablet, ingen dansk manual
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Hammer Pro Line EX7

Frontdrevet med eksklusivt design og udmærket træningscomputer


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 6 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 25 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 24 stk Maksmotstand: 250 W Maskinvekt: 49 kg Maks. brugervægt: 120 kg Display: 5,4 tommer baggrundsbelysning med to farver Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 160 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Brugsanvisning: Dansk

Bedste pris hos:

Hammer Pro Line EX7 er en stilren crosstrainer med frontdrev, en gennemtænkt træningscomputer og en rimelig skridt- og armlængde. Frontdrevne crosstrainere finder man normalt i betydeligt dyrere prisklasser, så EX7 skiller sig ud fra mængden. Frontdrevets konstruktion giver en jævnere modstand og dermed en behageligere skridtbevægelse end bagdrev. Håndtagene har et lækkert greb, og armene er lange nok til, at selv høje brugere kan få en god håndstilling. Den maksimale modstand kan sagtens bruges til træning med høj intensitet, selv for den veltrænede. EX7 virker moderne i sit design, både for konstruktion og display. Der er en hylde til tablet, men desværre dækker den hele displayet under brug, så det er umuligt at følge med i træningen. Selv nybegyndere kan hurtigt navigere rundt i træningscomputeren, og det er nemt at komme i gang med træningen. Det baggrundsbelyste display viser de vigtigste træningsdata. Med et tryk på en knap skifter du hurtigt mellem forskellige målinger. Indstillinger af f.eks. modstand og træningsprogrammer justeres nemt, mens man går.

EX7 har transporthjul, men de virker vakkelvorne, og på et hårdt underlag er det svært at flytte maskinen. Desværre er er ingen holder til vandflaske. Derimod har den højttalere, men de er desværre ret små, og du får bedre lyd ved at bruge telefonens højttalere. Hammer Pro Line EX7 kombinerer en i forhold til prisen høj ydeevne med god brugervenlighed. Den er god, hvis du er ude efter en flot, frontdrevet crosstrainer til en rigtig lav pris.

 • Eksklusivt design, gennemtænkt træningscomputer, frontdrevet
 • Vakkelvorne transporthjul, ingen vandflaskeholder
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Casall Infinity 1.2X

Veldesignet, robust og meget prisgunstig mellemklassemodel


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellom Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanentmagnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 550 W Maskinvekt: 50,3 kg Maks. brugervægt: 130 kg Farve: Svart & silver-vit (Monokrom) Størrelse: 5,6 tum Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 172 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Skjerm: Färg: Svart & silver-vit (Monokrom) | Storlek: 5,6 tum Strømkilde: Nätel Videoer: Produktdemo Manual: PDF

Bedste pris hos:

Infinity 1.2X er storesøster til den tidligere beskrevne Infinity 1.1X, og begge modeller indgår i Casalls nylancerede Infinity-serie. Selvom de er meget ens, er der to afgørende styrker, som gør Infinity 1.2X overlegen: En større skridtlængde og et tungere svinghjul. Disse to nøgleegenskaber giver Infinity 1.2X en mere gedigen og behagelig skridtbevægelse. Selvom 5 cm større skridtlængde ikke lyder af meget, gør den en stor forskel, især for lidt højere brugere. Den maksimale brugervægt er høj, og den meget kraftige maksimale modstand er en udfordring for selv veltrænede personer. Eksklusivt design er Casalls særkende, og med den aktuelle priskrig betaler man netop nu ikke ekstra for det. Displayet med baggrundsbelysning er ligesom træningscomputeren let at bruge. I lighed med alle de andre Infinity-modeller havde vi gerne set kraftigere transporthjul. Da dette er det nærmeste, vi kommer på at finde en svaghed hos Infinity 1.2X, får den topkarakter.

 • Robust, god skridtlængde & træningscomputer, flot design
 • Temmelig spinkle transporthjul
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Master Fitness CR40

Stabil konstruktion og meget stor trinlængde


Prisklasse: Mellem Trinlængde: 46 cm Svinghjul: 10 kg Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 24 stk Maskinvekt: 75 kg Maks. brugervægt: 140 kg Display: Baggrundsbelyst LCD Mål (Længde): 140 cm Mål (Bredde): 70 cm Mål (Højde): 155 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år

CR40 fra Master Fitness er en robust og stabil mellemklassemodel med tungt svinghjul og stor trinlængde i forhold til prisklassen. De lange, bekvemme håndtag og det lange indstigningsområde gør det let at stå på og giver et godt greb for såvel høje og lave brugere. Kontrolpanelet har en hylde til bøger, tablets osv., derimod er der ingen flaskeholder. Skridtbevægelsen er ikke helt så jævn, som vi havde forventet af en crosstrainer med en så stor trinlængde. I lighed med andre bagdrevne crosstrainere er der relativt lang afstand mellem pedalerne, hvilket kan være værd at huske for mindre høje brugere.

Der er flere varierende træningsprogrammer at vælge imellem, og computeren gemmer oplysninger fra fem forskellige brugere. Hvis man vil give træningen en ekstra dimension, er det muligt at købe et trådløst pulsbælte som tilbehør. Træningscomputerens brugergrænseflade er tydelig og gør det nemt at aflæse puls, tid og kalorieforbrug. Transporthjulene er lidt træge, hvilket gør det sværere at flytte redskabet. Samtidig er designet så attraktivt, at træningsmaskinen godt kan stå fremme.

 • Prisgunstig, stabil, hylde til tablet
 • Svær at flytte, mangler vandflaskeholder
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Casall Infinity 1.3X

Eksklusivt designet crosstrainer med pulsstyring og brystrem


Prisklasse: Mellem Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanentmagnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 550 W Maskinvekt: 50,3 kg Maks. brugervægt: 130 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Farve: Svart & silver-vit (Monokrom) | Storlek: 5,6 tum Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 172 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (bröstbälte inkluderat) Garanti: 1 år Skjerm: Type: Bakgrundsbelyst LCD | Strømkilde: Nätel Videoer: Produktdemo Manual: PDF

Infinity 1.3X er den mest overdådige crosstrainer i Casalls nylancerede Infinity-serie og har samme smagfulde skandinaviske design som sine søstermodeller, men er sort i stedet for hvid, som for at understrege sin eksklusivitet. Infinity 1.3X har adskillige styrker. Den har en robust og stabil konstruktion. En stor skridtlængde og et kraftigt svinghjul, som giver en gedigen og behagelig skridtbevægelse. Gribevenlige og behagelige håndtag. Et intuitivt display med baggrundsbelysning og en brugervenlig træningscomputer. En meget kraftig maks. modstand og maks. brugervægt. Derudover er Infinity 1.3X udstyret med pulsstyring, som tilpasser modstanden efter brugerens puls. Man får også et trådløst puls-brystbælte i mediumstørrelse med i prisen. I lighed med de øvrige Infinity-modeller er Infinity 1.3X's eneste egentlige svaghed de små transporthjul. Med en lidt lavere pris havde Infinity 1.3X fået topkarakter, men for ambitiøse motionister, der sætter pris på pulsbaseret træning, bør pulsstyringen absolut være pengene værd.

 • Veldesignet, god skridtlængde & træningscomputer, brystbælte
 • Små transporthjul, brystbæltet for lille for meget velvoksne brugere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

BEDSTE LAVPRISVALG DK 2018

Viking Sport 302

Lavprismodel med uovertruffen værdi for pengene


Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 9 Skrittlengde: 38 cm Antal Træningsprogram: 21 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 24 stk Maksmotstand: W Maskinvekt: 43 kg Maks. brugervægt: 110 kg Mål (LxBxH): 130x68x157 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Selvgenererende Brugsanvisning: PDF

Viking Sport 302 – ofte forkortet VS302 – er en meget prisgunstig lavpris-crosstrainer, og vi udnævner den derfor til bedste lavprisvalg. Den ligner sin forgænger VS301 meget, men har også fået visse opgraderinger. VS302 er meget stabil i forhold til prisklassen, og den hverken knirker eller knager, bare den er monteret rigtigt. Dette er også lettere end før, da brugsanvisningen er blevet forbedret. Vi kunne dog stadig godt have tænkt os lidt flere og tydeligere illustrationer. Den har et godt glid, der sammen med den – for prisklassen – rekordlange skridtlængde giver en blød, elliptisk benbevægelse, hvilket man altid stræber efter på en crosstrainer. Træningscomputeren er forbedret med endnu flere træningsprogrammer og modstandsniveauer, der muliggør en varieret og stimulerende træning. Displayteksten kan stadig virke lille, men den er lettere at læse i kraft af, at displayet nu har baggrundsbelysning. Ikke mindst hvis man træner foran fjernsynet i et uoplyst rum.

 • Uovertruffen prisgunstighed, behageligt glid, stabil, støjsvag, god skridtlængde
 • Ret lille displaytekst, brugervejledningens middelmådige illustrationer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Casall Infinity 1.1X

Robust og stilrent designet mellemklassemodel


Prisklasse: Mellem Svinghjul: 7 Skrittlengde: 35 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanentmagnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 550 W Maskinvekt: 44,6 kg Maks. brugervægt: 130 kg Farve: Svart & silver-vit (Monokrom) Størrelse: 5,6 tum Mål (LxBxH): 132x62x162 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Skjerm: Type: Bakgrundsbelyst LCD I Strømkilde: Nätel Videoer: Produktdemo Manual: PDF

Den bedste mellemklassemodel bliver Casall Infinity 1.1X, der netop nu er ekstra prisgunstig takket være den aktuelle priskrig. Casall har som sædvanlig gjort sig umage med designet, der føles meget stilrent og tydeligt Apple-inspireret. Trods en beskeden maskinvægt føles Infinity 1.1X  stabil og støjsvag, hvilket borger for en lang holdbarhed. At den er robust konstrueret viser sig også i dens maksimale brugervægt, der er høj for prisklassen. Håndtagene er rigtig gribevenlige, og hvis man ikke er alt for høj, giver Infinity 1.1X en behagelig og god træningsbevægelse. Træningscomputeren er let at bruge, displayet har baggrundsbelysning og har desuden et smagfuldt, enkelt design. Casall er et premium-mærke, og Infinity 1.1X er prissat derefter. Hvis crosstraineren skal stå fremme, bliver den næsten en del af møblementet, og det er for mange grund nok til at betale lidt mere for et eksklusivt design.

 • Robust, stabil, støjsvag, god træningscomputer, flot design, kraftig modstand
 • Lidt høj pris, hvis man ikke interesserer sig for design
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

BEDSTE PREMIUMVALG DK 2018

Inspire Fitness Cardio Strider CS2

Skånsom hybrid mellem crosstrainer og motionscykel


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Trinlængde: 30-38 cm Svinghjul: 9 kg Antal Træningsprogram: 8 stk Motstandstype: Permanentmagnet Motstandsnivåer: 20 stk Maskinvekt: 83 kg Maks. brugervægt: 136 kg Display: Baggrundsbelyst LCD-display Mål (LxBxH): 150 Mål (Længde): 86 cm Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Brugsanvisning: Medfølger

Bedste pris hos:

CS2 Cardio Strider fra Inspire Fitness er en ekstremt skånsom hybrid mellem crosstrainer og motionscykel, og udnævnes til bedste premiumvalg. Sammenlignet med en normal crosstrainer aktiverer den andre del af muskulaturen. Dette skyldes hovedsagelig, at du sidder ned, men også at håndtagene kan justeres, så både bryst/ryg og arme aktiveres. CS2 er beregnet til brugere i alle aldre, men måske primært til personer med begrænset bevægelighed. Nøjagtig som en almindelig crosstrainer er den støjsvag, og producenten lover minimal vedligeholdelse. Konstruktionen er stabil, og udformningen gør, at produktet udnytter arealet forholdsvis godt, især på steder med lavt til loftet. Sædet er blødt, bekvemt og også tilpasset længere tids brug. Håndtagene med hårdt gummi giver et godt greb. Desværre sidder hylden til tablet under træningscomputeren, så skygger for displayet. CS2 Cardio Strider er et interessant alternativ, hvis man ønsker at aktivere hele kroppen under træningen uden at belaste leddene.

 • Lækkert sæde, justerbart ryglæn, hylde til tablet, nemt at komme i gang
 • Tablet skygger for displayet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Masterfit TP500

Mellemklassemodel med høj værdi til prisen og udmærket skridt- og armlængde


Prisklasse: Mellem Trinlængde: 40 cm Svinghjul: 9 kg Antal Træningsprogram: 12 stk. Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk. Maksmotstand: 250 W Maskinvekt: 51 kg Maks. brugervægt: 135 kg Display: Tid, hastighed, distance, watt, puls Mål (LxBxH): 166x56x163 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Ekstrafunksjoner: Nej

Masterfit TP500 er en gedigen crosstrainer med høj værdi til prisen og udmærket skridt- og armlængde  Den danske brugsanvisning er meget tydelig, så det går hurtigt at læse maskinens forskellige finesser at kende. Håndtagene har et lækkert greb, og armene er lange nok til, at selv høje brugere kan få en god håndstilling. Den maksimale modstand er gennemsnitlig, men kan sagtens bruges til træning med høj intensitet, selv for den veltrænede. Bagdrevne crosstrainere har relativt stor bredde mellem fodpladerne sammenlignet med frontdrevne, og dette gælder også TP500. TP500's design virker relativt moderne uden at skille sig ud. Der mangler desværre plads til tablet og vandflaske. Selv nybegyndere kan nemt finde rundt i træningscomputeren, og man kommer hurtigt i gang med træningen.

På det baggrundsbelyste display vises de vigtigste oplysninger, så du slipper for distraherende tryk på knapperne under hård træning. Indstillinger af f.eks. modstand og træningsprogrammer justeres nemt, mens man går. TP500 har store transporthjul, hvilket gør den let at flytte, men hjulene virker plasticagtige og potentielt skrøbelige. Brugsanvisningen er tydelig og desuden på dansk. Masterfit TP500 er en stabil crosstrainer, som længes efter at give en flittig bruger masser af hårde træningstimer. Der er en god brugsanvisning på dansk, og træningscomputeren er enkel, men funktionel, så selv mere uerfarne brugere hurtigt kan lære crosstrainerens funktioner at kende.

 • Stor skridt-og armlængde, tydelig brugsanvisning
 • Mangler plads til tablet og vandflaske, plasticagtige transporthjul
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Spirit Fitness CE800

Meget høj byggekvalitet og udmærket skridtbevægelse


Bedste pris hos:

Prisklasse: Elite Trinlængde: 50 cm Svinghjul: 13,5 kg Antal Træningsprogram: 10 stk. Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 40 stk Maksmotstand: 400 W Maskinvekt: 109 kg Maks. brugervægt: 200 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Mål (Længde): 198 cm Mål (Bredde): 70 cm Mål (Højde): 170 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Selvgenererende Garanti: 2 år til hjemmebrug | 1 år til kommerciel brug Ekstrafunksjoner: Højttalere

Bedste pris hos:

Spirit Fitness CE800 er en crosstrainer i eliteklassen, der primært er beregnet til miljøer, hvor træningsmaskiner anvendes flittigt, for eksempel i motionscentre. På trods af den høje pris er CE800 faktisk relativt billig, da modeller i denne kaliber ofte koster dobbelt så meget. Ydeevnen hos CE800 holder ikke overraskende meget høj standard. Skridtlængden er stor, det samme er svinghjulet, og de bidrager sammen med de stabile håndtag til en reel, stabil og behagelig skridtbevægelse. Kendetegnende for en elitemodel er den meget høje maskinvægt og den endnu højere maksimale brugervægt. En meget kraftig maksimal modstand gør, at selv rigtig veltrænede personer kan få en hård gang træning på CE800. Designet er gennemtænkt, diskret og stilrent og passer derfor godt både i hjemmet og i kommercielle lokaler.

Dette gælder også kontrolpanelet, der har et begrænset antal knapper, som medvirker til at gøre det let at overskue. Træningscomputeren er ukompliceret og let at lære at bruge, men har alligevel et varieret udvalg af træningsprogrammer. Displayet har en god størrelse, men med tanke på prisklassen havde vi forventet grafik i højere opløsning. Manualen giver et ganske spartansk indtryk for prisklassen og fås kun på engelsk, men desto vigtigere giver den tydelige anvisninger, hvis man har gennemsnitlige engelskkundskaber. Blæseren er spinkel som på alle andre crosstrainere, vi har testet, og køler derfor meget begrænset. Samlet set er CE800 et udmærket alternativ til betydeligt dyrere modeller til virksomheder, der anvender deres træningsmaskiner flittigt.

 • Udmærket skridtbevægelse, meget høj byggekvalitet, brugervenlig træningscomputer
 • Ingen dansk manual, display med lav opløsning, spinkel blæser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Bowflex Max Trainer M7

Vild træningsmaskine til hårde intervaller og høj forbrænding


Bedste pris hos:

Prisklasse: Elite Træningsprogrammer: 11 stk Motstandstype: Motordrevet magnetmodstand Maskinvægt: 68 kg Maks. brugervægt: 135 kg Display: Dobbelt LCD / LED-skærm Længde: 117 cm Bredde: 64 cm Højde: 165 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls + pulsbælte (medfølger) Energikilde: Netstrøm Garanti: 3 år Brugsanvisning: PDF Videoklip: Monteringsanvisning : Produktdemo

Bedste pris hos:

Bowflex Max Trainer M7 er en hybrid mellem en crosstrainer og en trappemaskine, så den kan tilbyde virkelig hård træning for hele kroppen. Den motordrevne magnetmodstand kan give en ekstremt hård modstand, hvilket er ønskeligt især til hårde intervaller. Samtidig er maskinen skånsom mod knæ og andre led, fordi den opfanger kraften fra kropsvægten og fordeler den over bevægelsen på en balanceret måde. M7 er kendetegnet ved gennemgående høj materialekvalitet, men også en forholdsvis lav maskinvægt. Bowflex tilbyder desuden en gavmild garanti på tre år til privat brug. Designet er tiltalende, og som på mange af Bowflex' andre motionsmaskiner er konsol og display futuristisk. Træningscomputeren er let at gennemskue, og Bowflex har deres egen gratis app, hvor brugeren via Bluetooth-funktionen nemt kan overføre data og følge op på træningen. Dette bidrager sammen med tydelige og tilpas store knapper samt få startindstillinger til, at man hurtigt kommer i gang med træningen. Der er også lettilgængelige genvejsknapper to steder til regulering af modstanden.

M7 er udstyret med både flaskeholder og hylde til tablet, men desværre dækker en eventuel tablet træningsdisplayet, så det bliver næsten umuligt at have overblik over sin træning. På den positive side inkluderer Bowflex et trådløst pulsbælte, noget man ellers må købe separat til de fleste crosstrainere. M7 skiller sig ud med sit lette svinghjul, hvilket normalt er forbundet med en ringere modstandsprofil. I stedet roterer svinghjulet ekstra hurtigt for at kompensere for del lavere vægt. Dette stiller betydeligt højere krav til byggekvaliteten, så maskinen kan holde til den øgede belastning, som den hurtigere rotation medfører. Eventuelle mangler i denne konstruktion kan være skjult i årevis, før man lægger mærke til dem, men den generelt meget høje byggekvalitet tyder på, at det ikke bliver et problem. Bowflex Max Trainer M7 er en robust og skånsom træningsmaskine til hele kroppen. Dens saftige pris afskrækker sikkert de fleste, og den henvender sig derfor til ressourcestærke motionister, der har begrænset tid og plads, men ambitiøse træningsmål.

 • Høj kvalitet, udnytter pladsen godt, hård modstand
 • Høj pris, tablet skjuler displayet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Stream RC X

Eksklusiv mellemklassemodel med EMS og app-understøttelse


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 32 stk Maksmotstand: 400 W Maskinvekt: 72 kg Maks. brugervægt: 200 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 58 cm Mål (Højde): 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Manual: PDF

Bedste pris hos:

Stream RC X er sammen med sin billigere søstermodel RC V efterfølgere til Abilicas populære CrossTech. De ligner alle hinanden, men RC X er uden tvivl den bedste af de tre. Den har en særdeles robust og stabil konstruktion, der kan holde til hård træning. Dette afspejler sig en bemærkelsesværdigt høj maksimal brugervægt og en høj maksimumsmodstand. Skridtlængden er stor, og svinghjulet kraftigt, hvilket giver en gedigen skridtbevægelse. Til forskel fra den billigere søstermodel har RC X en elektromagnetisk modstand, og det gør den både støjsvag og sikrer en ekstra lang holdbarhed. Håndtagene er tilstrækkeligt lange til meget høje brugere, og grebene er behagelige. Meds forgængeren CrossTech havde en vovet, vinrød farve, er den mørkegrå RC X betydeligt mere diskret. Det baggrundsbelyste farvedisplay er både flot og tydeligt at aflæse. Kontrolpanelet har en praktisk liste over de forskellige træningsprogrammer, men mangler en retur-knap. Det gør, at den i øvrigt velfungerende træningscomputer bliver lidt besværlig. RC X er udstyret med Bluetooth til brug med for eksempel tablets. Det nuværende app-udbud lader en del tilbage at ønske, men om et par år vil der sandsynligvis være både flere og bedre apps. Hvad angår ydeevnen er RC X en værdig arvtager for sin populære forgænger, men prismæssigt ligger den indtil videre for højt til at matche prisgunstigheden.

 • Moderne design, stor skridtlængde og svinghjulsvægt, robust og stabil, støjsvag, EMS-modstand
 • Lidt besværlig træningscomputer, pris over gennemsnittet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Stream RC V

Stilren og robust mellemklassemodel


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 350 W Maskinvekt: 62 kg Maks. brugervægt: 150 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå og gul | Størrelse: 5,6 tommer Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 58 cm Mål (Højde): 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 2 år Strømkilde: Nätel Manual: PDF

Bedste pris hos:

Abilicas Stream RC V er efterfølger til den populære CrossTech, og på trods af store ligheder er der også mange forskelle på modellerne. Det tydeligste er designet, der er afdæmpet gråt i stedet for farvestrålende rødt. En skjult men desto vigtigere forskel er modstanden, som desværre er nedgraderet fra EMS til permanentmagnet. Man bemærker det imidlertid ikke, da RC V er støjsvag og har en meget kraftig maksimumsmodstand. Meget vigtigere har RC V i lighed med sin forgænger et stor skridtlængde og et kraftigt svinghjul, hvilket giver en effektiv og behagelig bevægelse.

Håndtagene har et lækkert greb og passer også til høje brugere. RC V udstråler kvalitet og er mærkbart robust og stabil, også ved hård træning. Træningscomputeren kan virke lidt omstændig, så det er besværet værd at læse brugsanvisningen. Det baggrundsbelyste farvedisplay er derimod tydeligt, og kontrolpanelet har en praktisk, men også diskret liste over de forskellige træningsprogrammer. RC V er unægtelig en højtydende crosstrainer, men den er endnu ikke presset så langt ned i pris som de konkurrerende modeller.

 • Stilrent design, stor skridtlængde og svinghjulsvægt, robust og stabil, støjsvag
 • Lidt besværlig træningscomputer, pris over gennemsnittet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Abilica WinElip Plus

Robust mellemklassemodel med god modstand


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 6 kg Skrittlengde: 32 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 400 W Maskinvekt: 53 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 108 cm Mål (Bredde): 64 cm Mål (Højde): 150 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Strømkilde: Nätel eller Batteri Manual: PDF

Bedste pris hos:

Abilica WinElip Plus er en crosstrainer i den lavere mellemklasse, der har et enkelt men tiltalende design, behagelige håndtag og en blød bevægelse, der gør den behagelig at gå på. Skridtlængden er dog lige i underkanten for prisklassen, og det samme gælder svinghjulets vægt. Den meget kraftige modstand er elektromagnetisk (EMS) for at sikre maksimal levetid og har et bredt modstandsområde med mange modstandsniveauer. Træningscomputeren er enkel, men har et absolut godkendt antal forprogrammerede træningsprogrammer, og det er også muligt at gemme sit eget træningsprogram. WinElip Plus kan drives med batterier og er udstyret med transporthjul, hvilket gør den meget mobil, selvom det kræver en del styrke at flytte den.

 • Robust, pænt design, batteridrevet, meget kraftig maks. modstand
 • Kort skridtlængde, middelmådig svinghjulsvægt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Keiser M5

Ukompliceret crosstrainer med fantastisk byggekvalitetKeiser M5 er en imponerende velbygget model i eliteklassen med høj kvalitet i samtlige komponenter. Den er selvgenererende og skal således ikke sluttes til en stikkontakt. Designet er stilrent, og den passer uden problemer ind i de fleste miljøer. Desuden er den ifølge Keiser stort set vedligeholdelsesfri. M5 har et minimalistisk design, så den udnytter pladsen godt, men mangler en hel del tilbehør, der ellers er almindeligt forekommende. Eksempelvis har den hverken holder til vandflaske, hylde til tablet, rum til nøgler og telefon, genvejsknapper på håndtagene eller blæser. Derimod har M5 velbalancerede transporthjul og er relativt enkel at flytte rundt på. Den er også dejligt føjelig og næsten helt stille.

M5 har tre forskellige greb at vælge imellem, hvilket er ret usædvanligt for en crosstrainer. Skridtbevægelsen er også usædvanligt, idet den er noget mere lodret og virker som en blanding af en trappemaskine og en crosstrainer. Det giver en betydelig kortere skridtlængde, og skridtbevægelsen bliver mindre elliptisk, hvilket et stik imod, hvad man normalt efterstræber hos en crosstrainer. Dette skyldes, at det er mere skånsomt for led og knæ med en tydeligt elliptisk bevægelse. M5 er udstyret med en slanket træningscomputer uden forudinstallerede træningsprogrammer, og den viser kun de vigtigste oplysninger. Desværre har displayet ingen baggrundsbelysning, så det er svært at aflæse i svagt lys, for eksempel foran tv'et i vintermørket. Der er derimod mange forskellige modstandsniveauer, som på sin vis gør det muligt at skabe variation i træningen.

Keiser M5 henvender sig til brugere, der søger en avanceret, men samtidig slanket, ukompliceret og vedligeholdelsesfri crosstrainer at træne på i mange år. Er du derimod ude efter høj ydeevne, funktionalitet og bekvemmelighed, så er der bedre egnede modeller til en betydeligt lavere pris.

 • Meget høj byggekvalitet, god pladsudnyttelse, stort set vedligeholdelsesfri, selvgenererande
 • Middelmådig træningscomputer, hverken rum eller hylde, kort skridtlængde
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Værd at vide om crosstrainere

I vores test af crosstrainere har vi taget hensyn til 19 vigtige egenskaber. Disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Pris

Som altid er prisen den måske vigtigste faktor. Producenterne af crosstrainere henvender sig til vidt forskellige målgrupper med deres produkter,Crosstrainer.pris.bast i test.se og der er derfor en enorm variation i priserne, hvor de billigste koster små 2.000 kr., og de allerdyreste ment kan koste over 50.000 kr. Den ekstreme prisforskel giver et godt billede på den enorme kvalitetsforskel mellem de forskellige modeller, der er på markedet. Man kan generelt sige, at de dyrere typer af crosstrainere, udover overlegen byggekvalitet og funktion, også har en markant længere levetid end de billigere. Derimod er en dyrere crosstrainer langt fra altid bedre end en lidt billigere model i samme "klasse". Vælger man en lavprismodel, skal man være forberedt på, at den føles lidt ustabil sammenlignet med de crosstrainere, man er vant til fra motionscenteret.

Crosstrainer.display.bast i test.seDisplay

Langt de fleste crosstrainere har i dag et display, hvor man ikke kun kan aflæse tal og tekst, men også får en visualisering af modstand, tilbagelagt strækning osv. Det er vigtigt, at et display er brugervenligt opbygget, så det er nemt at finde de indstillinger og kommandoer, man har brug for. Man har ikke lyst til at så og prøve sig frem med forskellige menuer midt under træningen, når man først har fået dampen op!

Træningscomputer

En god crosstrainer skal ahve en god træningscomputer. Det er denne, som muliggør forskellige forudprogrammerede træningsprogrammer, Crosstrainer.traningsdator.bast i test.sef.eks. intervaltræning, fedtforbrænding, maraton osv. Selv billigere crosstrainere har i dag flere forskellige programmer at vælge imellem, så programmernes indhold, dvs. hvor god træning de giver, er vigtigere end antallet af dem. Man indtaster ofte også brugerens vægt og alder for at justere de forskellige programmer til en egnet belastning for at opnå det bedste træningsresultat.

Pulskontrol

Pulskontrollen er måske nok en del af træningscomputeren, men da det langt fra er standard på alle crosstrainere på markedet, har vi angivet denne funktion separat. Pulskontrollen måler brugerens puls, normalt via håndtagene, og sender disse oplysninger til træningscomputeren, som igen viser den på displayet.
Crosstrainer.PulskontrollPulskontrollen er rigtig god, fordi den hjælper brugeren med at bevare den ønskede belastning. Man ønsker måske en jævn puls til fedtforbrænding eller intervaller med varierende puls. En meget praktisk anvendelse for pulskontrollen, der ofte er mulig på middelmodeller og derover, er at holde styr på brugerens puls og løbende regulere modstanden, så brugerens puls hele tiden holdes på det ønskede niveau. Dette er stik modsat den måde, som modstanden traditionelt er blevet anvendt, hvor netop modstanden er styrende, og pulsen stiger og falder, selvom man for det meste vil have en så jævn belastning som muligt. At variere modstanden efter pulsen giver derimod normalt en langt mere effektiv træning, da den er den bedste indikator til at måle, hvor hårdt kroppen arbejder, og mere seriøse motionister ser det ofte som en nødvendighed for at få en så effektiv træning som muligt. Hvis man køber en af de bedre crosstrainer-modeller, mener mange derfor at pulskontrol med automatisk modstandsjustering er et must.

Crosstrainer.bakhjulsdrift.bast i test.seForhjulsdrift eller baghjulsdrift

En crosstrainer er enten for- eller baghjulsdrevet. En forhjulsdrevet crosstrainer er som regel at foretrække, da den giver en fladere bevægelse end en baghjulsdrevet. Den eftertragtede, flade bevægelse, der minder om langrend, giver en skånsom belastning af knæene og er en af de styrker, som har gjort crosstraineren så populær, særligt blandt overvægtige og ældre motionister.

Bremsetype

En crosstrainer har enten elektromagnetiske bremser/modstande eller permanentmagnetiske. Generelt kan man sige, at elektromagnetiske bremser i dag er at foretrække frem for permanentmagnetiske, da elektromagnetiske bremser ikke har nogen bevægelige dele, der kan blive slidt op. Permanentmagnetiske bremser er derimod oftest billigere at fremstille og er derfor almindelige på billigere modeller, mens elektromagnetiske bremser er mere almindelige i de højere prisklasser.

Pedaler

Det er vigtigt for at få en god belastning på fødderne, at pedalerne følger fødderne godt igennem hele den elliptiske bevægelse, så trykket på foden Crosstrainer.pedaler.bast i test.sebliver så jævnt og stabilt som muligt. Desuden skal pedalernes højde kunne justeres, så den passer til den enkelte motionists højde.  

Størrelse

Hvis man har en lille bolig med begrænset plads til en crosstrainer, så vil man af naturlige årsager have, at den fylder så lidt som muligt. Prisen man kommer til at betale for dette, er dog oftest en mindre stabil crosstrainer, der ikke kan holde til en lige så stor belastning som en mere pladskrævende model. Dette gør den mere vakkelvorn og mindsker levetiden. Billigere crosstrainere fylder normalt mindre end de dyrere, hvilket passer godt for mange, da de både har mindre penge at bruge på en crosstrainer og har mindre plads i hjemmet. Hvis budgettet er større, men pladsen er begrænset, bliver rammestørrelsen ofte et problem, fordi de dyrere, mere robust byggede crosstrainere fylder mere. Hvis pladsen ikke er noget proble, kan man generelt sige, at jo større rammestørrelse, desto mere stabil bliver crosstraineren. Bemærk, at crosstraineren ud over rammestørrelsen også kræver op til en halv meter friareal i alle retninger, da mange dele bevæger sig en del under brugen.

Maskinvægt

Ligesom for rammestørrelsen er der for maskinvægten et generelt modsætningsforhold, hvor højere vægt giver en mere stabil og robust maskine, som tåler hård belastning og tunge personer, mens en lettere crosstrainer er mere ustabil, mindre holdbar, måske støjer osv. Ligesom med størrelsen vejer de billigere modeller mindre end de dyrere, hvilket er godt, hvis man ikke har så meget plads og har brug for at flytte crosstraineren ofte. Hvis man har råd og plads, er en højere vægt ofte en positiv ting, da du får en crosstrainer af højere kvalitet, hvis den vejer mere.

Brugervægt

Denne egenskab er ekstra vigtig for crosstrainere, der skal benyttes af tungere brugere. Man kan være tung, fordi man er tyk, muskuløs (muskler vejer meget!), høj osv., men uanset grunden, så er det vigtigt, at man anskaffer en model, der er konstrueret, så den kan holde til den brugervægt, den reelt skal anvendes til. Hvis man er flere, der planlægger at benytte crosstraineren, skal man naturligvis købe en model, der er konstrueret, så den kan holde til den tungeste bruger. Man kan generelt sige, at jo dyrere crosstrainer, desto højere brugervægt kan den holde til. Vi gør tunge personer opmærksom på, at det kan være farligt at benytte en crosstrainer, der ikke er konstrueret til at kunne klare den vægt, man belaster den med. Dette skyldes, at en kraftigt overbelastet crosstrainer risikerer at gå i stykker midt under træningen, hvorved brugeren kan falde og komme alvorligt til skade.

Svinghjul

En vigtig del af crosstrainernes mekanik er svinghjulet, da ens trin får svinghjulet til at rotere. For at gøre det hårdere at holde hjulet i bevægelse, hvilket træner kroppen, er svinghjulet omgivet af magneter, der bremser det. For at få en stabil og jævn modstand skal svinghjulet være så tungt som muligt. Man kan derfor generelt sige, at jo højere vægt svinghjulet har, desto bedre.

Crosstrainer.steglangd.bast i test.seTrinlængde

For at få en god og behagelig træning med rigtige, elliptiske benbevægelser er det vigtigt, at trinlængden er tilstrækkeligt stor. Ellers bliver bevægelserne let for små, hvilket giver en dårligere, mindre behagelig træning. Billigere modeller har som regel en kortere trinlængde på ca. 30-40 cm, og dyrere modeller en trinlængde fra ca. 40 op til 50 centimeter eller derover. Generelt kan man sige, at jo højere du er, desto større trinlængde behøver du. Hvis du ikke er så høj, kan en kortere trinlængde på måske 30 centimeter faktisk være at foretrække. Er du derimod over 160 cm høj, bør du ikke have en trinlængde under 40 centimeter.

Crosstrainer.design.bast i test.seDesign

Selvom designet normalt ikke påvirker funktionaliteten nævneværdigt, spiller det faktisk en stor rolle for mange. En billig crosstrainer er ofte let at flytte og kan derfor nemt gemmes af vejen, når den ikke er i brug, men kraftigere crosstrainere er hverken bygget eller beregnet til at skulle flyttes omkring. Da crosstraineren derfor måske altid står fremme i tv-stuen eller et motionsrum i hjemmet, foretrækker de fleste, at den er pæn. En crosstrainer behøver måske ikke at være nogen skønhed, men den bør i det mindste have et så acceptabelt design, at det ikke gør ondt at se på den.

Robusthed

En meget vigtig egenskab for en crosstrainer er robusthed, og det er der flere årsager til. Den måske vigtigste årsag er, at en robust crosstrainer sandsynligvis får en længere levetid end en mindre robust, fordi dens velkonstruerede og kraftige ramme, mekanik og elektronik bedre kan holde til den langvarige, hårde belastning, som en crosstrainer ofte udsættes for. Dette gælder især, hvis den anvendes ofte, hvis den anvendes af tunge personer, og hvis brugeren/brugerne kører hårde træningsprogrammer. En bedre robusthed betyder normalt også, at crosstraineren kan holde til en højere brugervægt. Prisen for en robust crosstrainer er dog, at den for det meste fylder mere, at den vejer mere, og måske vigtigst af alt at den er dyrere.

Garanti

En crosstrainer er ofte en større investering for de fleste, og derfor er det vigtigt, at man kan stole på, at den er holdbar og kan anvendes i flere år. Hvis den af en eller anden grund skulle gå i stykker eller have en defekt, er det vigtigt, at producenten eller forhandleren hurtigt og billigt (helst gratis) kan erstatte eller reparere crosstraineren. Selv billigere modeller kan have ret generøse garantiperioder, hvilket naturligvis er godt, men man bør huske på, at man som kunde ved reklamation ofte selv står for at omkostningerne ved at transportere crosstraineren til en reparatør eller returnere den med post. Dette medfører som regel en ikke ubetydelig omkostning i både tid og penge. Vi anbefaler derfor, at man har dette i tankerne ved køb af crosstrainer.

Crosstrainer.montage.bast i test.seMontering

Hvis man køber en crosstrainer online via internettet/postordre (hvilket er meget almindeligt selv for dyrere modeller, da man normalt får en bedre pris i internetbutikkerne), og levering og montering ikke er inkluderet (hvilket det af og til er for dyrere modeller), er det vigtigt, at selve monteringen af crosstraineren ikke er alt for kompliceret.

Crosstrainer.manual.bast i test.seManual

En god manual med detaljerede instruktioner er en god tryghed for, at man kan få det maksimale ud af sin crosstrainer. Den bør indeholde letforståelige instruktioner i, hvordan man monterer crosstraineren, og den bør indeholde brugervenlige instruktioner og vejledninger i, hvordan man anvender træningscomputeren med alle dens programmer og indstillinger. Desværre svigter mange crosstrainer-producenter en del på dette punkt, selv de, der sælger lidt dyrere modeller. I dag synes vi, at der foruden en trykt manual bør medfølge en digital manual, gerne som PDF-dokument eller et andet kendt format, så det er nemt at åbne og læse. Det er desuden betydeligt mindre pladskrævende at gemme en lille PDF-fil på under 1 MB på sin computer end at gemme en trykt manual, som desuden har en tendens til at blive væk.

Lydniveau

Lydniveauet er måske ikke det første, man tænker på, når man skal købe en crosstrainer. En crosstrainer skal være støjsvag og ikke lave irriterende knirkelyde eller lignende. Både da det ofte ødelægger træningen, fordi man måske ikke tør tage ordentligt fat, fordi man er bange for, at crosstraineren skal gå i stykker, og fordi det kan ødelægge ens fokus på træningen, uanset om man fokuserer ved at høre musik eller se tv. Der er dog også en anden grund til, at en crosstrainer ikke må knirke. Nøjagtig som for andre mekaniske konstruktioner betyder en knirken, at der er høj friktion under brugen, og at crosstraineren derfor hurtigt bliver slidt op. Det bør man undgå, da en god crosstrainer skal kunne anvendes dagligt i flere år, inden den er slidt op. Hvis crosstraineren derimod knirker, bliver den måske slidt så hurtigt, at den må kasseres efter blot nogle måneders brug.

Crosstrainer.mobilitet.bast i test.seMobilitet

Mere kraftige crosstrainere er ikke beregnede til at skulle flyttes omkring, men for billigere modeller med lav vægt er det almindeligt, at man stiller crosstraineren af vejen, når den ikke er i brug. I så fald kan det være vigtigt, at crosstraineren er bygget til let at kunne flyttes omkring, så man ikke beskadiger den eller selv kommer til skade under flytningen. En del billigere modeller er derfor udstyret med hjul for at øge mobiliteten.

+ Vis også udgåede produkter

Abilica FC X

Avanceret premiummodel med moderne design og rigtig god funktion


Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 51 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 32 stk Maksmotstand: 350 W Maskinvekt: 72 kg Maks. brugervægt: 200 kg Farve: Blå og gul | Størrelse: 5,6 tommers Mål (LxBxH): 170x65x183 cm Mål (Længde): 170 cm Mål (Bredde): 65 cm Mål (Højde): 183 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 2 år Skjerm: Type: Bakgrunnsbelyst LCD | Strømkilde: Nätel Ekstrafunksjoner: Bluetooth Manual: PDF

Abilica Stream FC X

FC X er den mest højtydende model i Abilicas nye Stream-serie, men også den bedste til prisen. Fronthjulsdriften giver sammen med den usæædvanligt store skridtlængde pg det kraftige svinghjul en forbilledlig skridtbevægelse. FC X har til forskel fra sin lillesøster FC V elektromagnetisk modstand, og det giver frem for alt en betydeligt længere levetid. Træningscomputeren er den samme som på de øvrige crosstrainere i Stream-serien og kan opleves som noget omstændig. Den er samtidig rimeligt brugervenlig med et bredt udvalg af træningsprogrammer. De omfatter pulsstyrede programme, og til dette formål understøtter modellen et trådløst pulsbælte. Både farvedisplay og kontrolpanel er tydelige. FC X er udstyret med Bluetooth til trådløs kommunikation med tablets og smartphones. Selvom det aktuelle app-udbud er sparsomt, så er det med til at fremtidssikre FC X. Allerede et par år frem i tiden vil apperne sandsynligvis være udviklet i et omfang, så man foretrækker at bruge sin tablet som kontrolpanel.

Håndtagene er lange og har et behageligt greb, hvilket sammen med de kraftige fodstøtter gør, at FC X til alt fra korte til meget høje brugere. Hældningen på de inderste – sekundære – håndtage føles dog bedre tilpassede til høje brugere end til lavere brugere. Transporthjulene er usædvanligt kraftige, så de holder godt og skåner sarte gulve.

 • Konkurrencedygtig pris, udmærket skridtlængde og svinghjulsvægt, robust og stabil, stilrent design
 • Noget omstændig træningscomputer, de inderste håndtags noget høje vinkel

Master Fitness C270

Billig og transportabel budgetmodel


Prisklasse: Budget Svinghjul: 6 kg Skrittlengde: 32 cm Antal Træningsprogram: Nej Motstandstype: Permanentmagnet Maskinvekt: 35 kg Maks. brugervægt: 120 kg Mål (Længde): 113 cm Mål (Bredde): 59 cm Mål (Højde): 153 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Strømkilde: Självgenererande Brugervægt: 120 kg

Master Fitness C270

Abilica CrossTech er en meget prisgunstig mellemklasse-crosstrainer med gennemgående høj ydeevne og bliver derfor bedst i test. Det er ikke overraskende, at den konstant bliver udsolgt hos Abilica, men netop nu er den på lager igen. CrossTechs særprægede røde farve giver den et unikt, eksklusivt og selvsikkert udseende. Med en velbygget maskinkrop og et stort svinghjul er den mærkbart robust og stabil, også under hård træning. På trods af dette fylder crosstraineren ikke meget, og dens gedigne konstruktion kombineret med den elektromagnetiske modstand gør CrossTech støjsvag. Den generøse skridtlængde og de skønne håndtag giver en behagelig og effektiv træning. Justerbare pedaler og lange håndtag gør den mulig at tilpasse for både høje og lave brugere. CrossTech har egentlige ingen større svagheder, men vi havde gerne set en mere intuitiv træningscomputer og et lidt større display.

 • Meget lav pris, høj maks. brugervægt, transportabel
 • Begrænset magnetmodstand, ikke bygget til hård træning

Schwinn 470i

Alsidig med fokus på komfort og moderne udstyr


Prisklasse: Premium Trinlængde: 51 cm Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 25 stk Maskinvekt: 75 kg Maks. brugervægt: 136 kg Display: 5,8" baggrundsbelyst Mål (Længde): 178 cm Mål (Bredde): 72 cm Mål (Højde): 161 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Ekstrafunksjoner: Schwinn Connect, MyFitnessPal Brugsanvisning: PDF

Schwinn 470i

Schwinn 470i  er en gennemført premiummodel med praktiske detaljer ud over det sædvanlige. Den har et moderne design og understøtter apps såsom Schwinn Connect og MyFitnessPal. Træningsdata overføres ved at man slutter en USB-nøgle til enheden. I dag er denne metode desværre ret gammeldags, da mange træningsapps har trådløs overførsel i stedet. USB-nøgle medfølger ikke, men skal købes separat. Under displayet er der en hylde til tablet og lignende. Hyldens placering gør dog, at displayet bliver dækket af tabletten. For at kompensere for dette har 470i et ekstra – mindre – display umiddelbart under hylden, hvor man kan aflæse de vigtigste oplysninger. Der sidder også et USB-stik, som gør det muligt at oplade sin tablet eller mobil. Ved at justere hældningen på fodstøtterne kan du vælge, hvilken del af benene der får den hårdeste træning. Hvis du skal ændre modstand og/eller hældning under træningen, gøres det nemt med de praktiske genvejsknapper, der er placeret ved siden af displayet. Ved siden af kontrolpanelet er der to enkle højttalere og en mindre blæser. Schwinn 470i er robust og har en rigtig stor skridtlængde. Den er desuden frontdrevet, hvilket muliggør en bedre, elliptisk skridtbevægelse sammenlignet med baghjulsdrevne maskiner.

Dette er en rigtig behagelig crosstrainer med to displays, så du kan se dine træningsdata, samtidig med at du f.eks. kan se på din tablet, som desuden kan lades op samtidig.

 • Høj maks. modstand, hældningsfunktion, store fodplader
 • Puls vises ikke med tal, apps kræver USB-nøgle

Christopeit Sports CS5

Billig lavprismodel med forbløffende høj ydeevne


Prisklasse: Lavpris Skrittlengde: 31 cm Antal Træningsprogram: 1 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 8 stk Maskinvekt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 140 cm Mål (Bredde): 59 cm Mål (Højde): 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Selvgenererende Brugervægt: 150 kg

Christopeit Sports CS5

Christopeit Sports CS5 er med sin pris i bunden af lavprisklassen utroligt billig. Byggekvaliteten er god for en lavpris-crosstrainer, hvilket den meget høje maks. brugervægt vidner om. Skridtlængden er tilstrækkelig for middelhøje kvinder, men er lovlig kort for højere mænd. Styr og håndtag er behagelige med en god højde. CS5 har en permanent magnetmodstand og behøver derfor ingen strømledning. Dette gør sammen med transporthjulene og den lave maskinvægt CS5 let at flytte. Træningscomputeren har ingen forprogrammerede træningsprogrammer, og modstanden justeres manuelt med et lille hjul. Displayet er mindre intuitiv, da forkortelserne er på tysk. Dette udgør dog ikke noget reelt problem, da både træningscomputer og display er meget simple, og mange brugere foretrækker nok også denne enkelhed.

 • Meget lav pris, god byggekvalitet, ingen ledning, høj maks. brugervægt
 • Sparsom skridtlængde, mindre intuitivt display

Abilica Stream FC V

Avanceret premiummodel med stor skridtlængde og moderne design


Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 51 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 350 W Maskinvekt: 72 kg Maks. brugervægt: 150 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Mål (Længde): 170 cm Mål (Bredde): 65 cm Mål (Højde): 183 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Ekstrafunksjoner: Bluetooth

Abilica Stream FC V

Pro-modellen Abilica Stream FC V er lillesøster til den mere eksklusive FC X og ligner den til forveksling. Der er dog en række forskelle, der er årsag til den lavere pris på FC V. For det første har FC V ikke elektromagnetisk modstand, men i stedet en billigere – men også mindre holdbar – permanent modstand. Desuden har FC V en noget simplere træningscomputer, der ikke understøtter apps, hvilket ikke gør så meget, da app-udbuddet stadigvæk er begrænset. Der er lige så mange træningsprogrammer, men de har anderledes funktionalitet. Vi foretrækker faktisk FC V's træningscomputer, da den virker lidt tydeligere og understøtter brugerdefinerede programmer. Samtidig er forskellen ikke så stor, og begge træningscomputerne kunne faktisk have været lidt mere brugervenlige. Ud over ovenstående forskelle er FC V identisk med sin storesøster. Den har et stilrent design, forhjulsdrift, et kraftigt svinghjul og en meget stor skridtlængde med en dejligt stor skridtstørrelse. Kontrolpanelet er tydeligt og har farvedisplay og hylde til en tablet. Håndtagene er lange med et behageligt greb og gør sammen med de rummelige fodplader, at FC V kan anvendes af såvel stor som lille.

Hældningen på de inderste – sekundære – håndtag føles dog som om, at de er tilpasset meget høje brugere og ikke til lavere brugere. Glædeligt nok er transporthjulene usædvanligt kraftige, hvilket ikke bare gør dem mere holdbare, men også skåner sarte gulve.

 • Konkurrencedygtig pris, udmærket skridtlængde og svinghjulsvægt, robust og stabil, stilrent design
 • Noget omstændig træningscomputer, de inderste håndtags noget høje vinkel

Abilica E-Glide

Eksklusiv elitemodel med høj ydeevne, men endnu større pris


Bedste pris hos:

Prisklasse: Pro Svinghjul: 13,5 kg Skrittlengde: 50 cm Antal Træningsprogram: 8 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 20 stk Maskinvekt: 85 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 174 cm Mål (Bredde): 60 cm Mål (Højde): 167 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Strømkilde: Självgenererande Videoer: Produktdemo Brugsanvisning: PDF

Bedste pris hos:

Original Abilica E Glide

Abilica E-Glide er noget så sjældent som en selvgenererende crosstrainer i luksusklassen. Designet er unikt med en usædvanligt stor maskinkrop og et vovet, minimalistisk design. Som ventet i prisklassen har E-Glide forhjulsdrift for at give den bedst mulige skridtbevægelse. Den store skridtlænge giver desuden en blød og behagelig skridtbevægelse. Håndtagene er også rigtig behagelige og giver både høje og lave brugere et stabilt greb. Da E-Glide er selvgenererende, kræver den hverken netstrøm eller batteri, hvilket ikke blot sparer energi, men også gør, at man slipper for elledninger. Træningscomputeren er enkel, hvilket gør den let at bruge. I betragtning af prisen kunne vi dog godt have ønsket os et større og mere moderne display og en mere sofistikeret træningscomputer. Ikke mindst derfor synes E-Glide at have en vel høj pris.

 • Rigtig god skridtbevægelse, behagelige håndtag, brugervenlig træningscomputer
 • Høj pris, enkel træningscomputer og display

Udvalgte priser:

Master Fitness C300

Lavt prissat model i lavprisklassen


Prisklasse: Budget Svinghjul: 7 Skrittlengde: 32 cm Antal Træningsprogram: 12 Motstandstype: Permanentmagnet Motstandsnivåer: 16 stk Maskinvægt: 43.5 Maks. brugervægt: 120 kg Mål (Længde): 111 cm Mål (Bredde): 65 cm Mål (Højde): 150 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Strømkilde: Självgenererande

Master Fitness C300

Master Fitness C300 er "storesøster" til den billigere crosstrainer C270 og er i lighed med denne selvgenererende. Selvom træningsmaskinerne ligner hinanden, er der alligevel en del forskelle. C300 har for eksempel et større svinghjul og en udmærket træningscomputer med forskellige træningsprogrammer og modstandsniveauer. Den har også pulsmåler i håndtagene og et kraftigere og mere behageligt greb end sin lillesøster. For rundere brugere kommer styret let i vejen for maven. Skridtlængden er i underkanten, men er acceptabel for brugere under 170 cm. Master Fitness C300 ligger lidt længere oppe på prisskalaen end sin lillesøster C270, men den højere ydeevne gør den alligevel mere prisgunstig. Hverken C270 eller C300 er dyre, men de er alligevel prissat alt for højt sammenlignet med testvinderen i budgetklassen.

 • Lav pris, behagelige håndtag, høj maks. brugervægt
 • Kort skrittlengde, korte håndtak, begrenset motstand

Abilica CrossTech

Stilren testvinder med uovertruffen værdi for pengene


Prisklasse: Mellem Svinghjul: 10 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 300 W Maskinvekt: 52 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 165 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 157 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 2 år Strømkilde: Nätel

Abilica CrossTech

Abilica CrossTech er en meget prisgunstig mellemklasse-crosstrainer med gennemgående høj ydeevne og bliver derfor bedst i test. Det er ikke overraskende, at den konstant bliver udsolgt hos Abilica, men netop nu er den på lager igen. CrossTechs særprægede røde farve giver den et unikt, eksklusivt og selvsikkert udseende. Med en velbygget maskinkrop og et stort svinghjul er den mærkbart robust og stabil, også under hård træning. På trods af dette fylder crosstraineren ikke meget, og dens gedigne konstruktion kombineret med den elektromagnetiske modstand gør CrossTech støjsvag. Den generøse skridtlængde og de skønne håndtag giver en behagelig og effektiv træning. Justerbare pedaler og lange håndtag gør den mulig at tilpasse for både høje og lave brugere. CrossTech har egentlige ingen større svagheder, men vi havde gerne set en mere intuitiv træningscomputer og et lidt større display.

 • Meget prisgunstig, veldesignet, stor skridtlængde, robust, støjsvag
 • Lidt uintuitiv træningscomputer og display
Del testen