Eltandborster bedst i test

Eltandbørste

I dag er eltandbørster almindeligt forekommende hjemme i badeværelset. Der er stort fokus på tandhygiejne, og man vi selvfølgelig gøre det bedste man kan for at få en frisk mund og et flot smil. En eltandbørste er mere effektiv end en manuel tandbørste og fremmer god mundhygiejne. Det betyder, at de effektivt modvirker karies, tandsten og tandkødsbetændelse. Tænderne bliver også mere hvide efter misfarvninger og pletter fra kaffe og tobak sammenlignet med manuelle tandbørster. Det føles ofte som om, at man står der en evighed, når man skal børste tænder, selvom det ikke er tilfældet. De fleste eltandbørster har en form for indbygget timer, hvilket stimulerer til at børste tænder tilstrækkeligt længe til, at de bliver rigtig rene. Billigere varianter har ofte færre finesser og mindre tilbehør. Er alle disse moderne dimser nødvendige?

Det er selvfølgelig op til den enkelte, men har man først bestemt sig for en bedre mundhygiejne, kan en model med mange funktioner til en højere pris være et klogt valg for at gøre tandbørstningen både sjovere og mere effektiv.

Forskelle mellem Oral-B og Philips

Kliniske test beviser, at batteridrevne eltandbørster er mere effektive end manuelle tandbørster. Vi har kun fået testet eltandbørster fra de største mærker: Oral-B der fremstilles af Braun, samt Philips. Begge hævder, at de er de mest anbefalede af tandlæger og tandplejere. Der er ret stor forskel på de teknikker, som eltandbørsterne gør brug af. Oral-B både pulserer og roterer i en oscillerende bevægelse, mens Philips i stedet vibrerer i en sonisk pulserende bevægelse, som sætter mundvandet i svingninger. Børstefornemmelsen er også forskellig, og det er individuelt, hvad man foretrækker. Begge teknikker er skånsomme og effektive til at fjerne plak og bakteriebelægninger. De giver også en renere og friskere følelse i munden end en manuel tandbørste. 

Børsteteknik

Børst tænder med fluortandpasta to gange dagligt i to minutter. Flyt den elektriske tandbørste blødt og langsomt fra tand til tand. Lad være at skrubbe, og lad børsten klare alt arbejdet. Stop et lille stykke tid på hver tand, inden du fortsætter. Børst først tændernes yderside, derefter indersiden. Vær ekstra omhyggelig ved tandkødsranden, hvor der ofte samles plak og belægninger. Afslut med kindtændernes tyggeflader. Alle eltandbørsterne i testen kan garantere det rette børstetryk. Børstehovedet skal skiftes hver tredje måned ifølge producenternes anbefaling. Suppler med tandtråd eller tandstikker samt tungeskraber for at modvirke karies, løse tænder og dårlig ånde.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Oral-B Pro 2000

Højeffektiv og kraftfuld eltandbørste til udmærket pris


Bedste pris hos:

Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Børstefunktioner (2 stk.): Daglig rengøring, Tandkødspleje Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Nej

Bedste pris hos:

Oral-B Pro 2000 er en basismodel i Brauns Pro-serie. Modeller højere serienummer har ganske vist mere tilbehør, flere børstehoveder, app-understøttelse, timere og børstefunktioner, men egentlig er det den samme eltandbørste med samme højeffektive motoreffekt. Det gør Oral-B Pro 2000 utroligt god til prisen, da den "almindelige" børstefunktion oscillerer, roterer og føles nøjagtig på samme måde som de betydeligt dyrere modeller i 4000-, 5000- og 7000-serien. Det er selvfølgelig sjovt at eksperimentere med apps og forskellige funktioner, men det er vores opfattelse, at langt de fleste normale brugere anvender den "almindelige" børstefunktion til hverdag. Ud over denne funktion kan man aktivere funktionen "Gum Care" ved at trykke knappen ind en ekstra gang for at få en slags massage, der har en pulserende intensitet.


Det lille, runde børstehoved gør det let at børste præcist på steder, hvor der samles mange bakteriebelægninger, for eksempel på tandfladen nærmest tandkødet og på kindtænderne. Håndtaget er bekvemt for både store og små hænder, og en advarselslampe blinker, hvis man trykker for hårdt. Det er en god funktion, især for nye brugere. Hvis du har mange problemer med tandsten eller har brug for ekstra motivation til at børste tænder, kan det måske også være værd at købe en dyrere model med flere børstefunktioner, børstehoveder og app-understøttelse. Men hvis du bare vil have en rigtig god eltandbørste uden bling-bling, så er det lige hvad du får med Oral-B Pro 2000, og til en uovertruffen pris.

 • Kraftfuld motor, effektiv mod plak og bakteriebelægninger, udmærket resultat
 • Få børstefunktioner, ingen app-understøttelse
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE PREMIUMVALG 2017 DK.png

Oral-B Genius 9000

En af markedets bedste eltandbørster med meget, smart tilbehør


Bedste pris hos:

Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Ja Børstefunktioner (6 stk.): Daglig rengøring, Dybderengøring, Tandkødspleje, Blød, Blegende, Tungerengøring

Bedste pris hos:

Oral-B Genius 9000 er næste generation af eltandbørste, udstyret med sin egen app. Den er rigtig god og engagerende, og efter et stykke tid opdager man, at det faktisk er blevet sjovere at børste tænder. I appen vises det pædagogisk nøjagtig hvor i munden, man skal børste, hvor rene tænderne bliver, og hvornår det er tid til at flytte børsten til en anden position. Børstningen kan skræddersys til din personlige mundhygiejne, og det kan gøres helt selv eller i samråd med en tandplejer eller tandlæge. Med til Genius 9000 følger en holder til telefonen, så den kan fastgøres på væg eller spejl, så man kan se ordentligt, mens man børster. Hvis man virkelig vil gøre tandbørstningen personlig, er det også muligt at skifte farve på børstens indbyggede lampe.

Er man ikke interesseret i ekstra bling-bling, så har Oral-B Genius 9000 også mange praktiske egenskaber, der sagtens kan motivere den ret høje pris. Børsten har flere forskellige program, som man nemt kan skifte imellem med et tryk på en knap. De mest brugbare er den almindelige børstning og funktionen til at rense mellem tænderne. Funktionerne til at polere og børste tungen har ikke en lige så tydeligt mærkbar effekt. Motorn i Genius 9000 er stærk, med 10.500 oscilleringer/rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut er den virkelig højeffektiv. Selv personer der har tidligere, mangeårig erfaring med brug af eltandbørste, oplever en wow-effekt med Oral-B Genius 9000. Munden har aldrig føltes renere, og tandbørstningen har aldrig været mere underholdende. Prisen er høj, men hvis man har et stort budget til købet, så er Genius 9000 et udmærket valg.

 • Meget effektiv, smart tilbehør, sjov og praktisk app
 • Høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Philips Sonicare Diamond Clean

Let og ergonomisk eltandbørste, der børster højeffektivt og stille, stilrent design


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 31.000 pulserende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (5 stk.): Rengøring, tandkødspleje, polering, sensitive, hvid

Bedste pris hos:

De første gange, man børster tænder med Philips Sonicare Diamond Clean, kilder det i munden. Det er ikke ubehageligt, nærmere interessant – en følelse, der skal opleves for at forstå det. 31.000 pulserende bevægelser i minuttet får mundvandet til at løbe, og munden skal holdes lukket, ellers kommer du til at oversprøjte badeværelsesspejlet. Den soniske børsteteknik fører væske ind mellem tænderne og langs med tandkødsranden. Efter nogle dage lærer man at holde af Philips' børsteteknik, og munden føles ren og frisk. Vi mener, at Philips laver de flotteste eltandbørster på markedet. Batteritiden er udmærket, et medfølgende glas fungerer som trådløs ladestation – en stilren og praktisk løsning, som virker med både 110 og 230 volt. Der medfølger desuden et rejseetui, som oplades via USB, hvilket også er praktisk, da man slipper for at medbringe en separat oplader. Børsten er relativt let, samtidig med at grebet er tyndt og ergonomisk udformet, hvilket gør det nemmere at nå kindtænderne. Der er fem børsteprogrammer, og en indbygget timer giver besked, når man er færdig med hver fjerdedel af munden. Timeren er ikke nær så pædagogisk som Oral-B's dyrere modeller, men fungerer godt. Philips har 60 dages tilfredshedsgaranti, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Har man først lært at holde af Philips' børsteteknik, vil man helt bestemt fortsætte.

 • Let, ergonomisk, stilren, lydsvag, højeffektiv rengøring, 60 dages tilfredshedsgaranti
 • Det kan tage nogle dage at vænne sig til børstefornemmelsen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Oral-B SmartSeries 5000

Meget populær eltandbørste. Nu med flere smarte forbedringer


Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Ja Børstefunktioner (4 stk.): Daglig rengøring, Tandkødspleje, Blød og Blegende

Oral-B SmartSeries 5000 er en opdatering af den utrolig populære og kompetente Oral-B Pro 5000 Triumph. Det er sådan set den samme eltandbørste med samme høje kvalitetsindtryk, men med nogle interessante forbedringer. En stor nyhed er, at eltandbørsten kan parres med din smartphone via Bluetooth. En app guider dig med tandbørstningen og giver besked, når det er tid til at skifte til næste kvadrant. I appen får du også data og statistik, hvilket er en god ting, hvis man har brug for ekstra motivation for at få en bedre tandhygiejne. Håndtaget er også opdateret og er nu meget behageligere at holde i og lettere at manøvrere, selv for små barnehænder.

Børstehastigheden er den samme som tidligere. Den roterer, vibrerer og pulserer tusindvis af gange per minut, hvilket er meget effektivt mod pletter og plak. Renhedsfølelsen bliver meget god. Sammenlignet med en almindelig, manuel tandbørste er det som nat og dag. De forskellige børsteprogrammer gør det nemt at finde en personlig favorit. Tre forskellige børstehoveder, der passer til hver sit program, er inkluderet i pakken. Tandbørsten reducerer automatisk hastigheden, hvis du trykker for hårdt. Vi synes godt om eltandbørstens 30 dages tilfredshedsgaranti. Oral-B SmartSeries 5000 er bedre en forgængeren, men prisen er relativt høj.

 • Meget godt børsteresultat, smart app, god garanti
 • Relativt høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Philips Sonicare FlexCare

Flot og smart eltandbørste med langtidsholdbart batteri og stille, effektiv rengøring


Børstehastighed: 31.000 pulserende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (3 stk.): Clean, Skånsom, Massage Børsteteknikker (2 stk.): Go care, Max Care

Philips' bedste eltandbørste har et smalt gummieret greb med smagfulde forkromede detaljer. Modellen er tilpas flot til at kunne stå fremme selv i eksklusive badeværelsesmiljøer. Den lave vægt og håndtagets udformning gør det nemt at komme til på svært tilgængelige steder i munden, selv for børn. Børsten er desuden effektiv mod både plak og pletter. Når børsteprogrammet er slut, slukker en timer automatisk for eltandbørsten. Det tager et par forsøg at vænne sig til den soniske pulserende teknik, som Philips benytter, men med tiden føles teknikken mere og mere behagelig. Batteriet holder længe, og opladeren fungerer til både 110 og 220 volt.

 • Flot og smart, støjsvag og yderst effektiv rengøring, rejsetandbørste med lang levetid
 • Ekstrabørster fås indtil videre kun i et begrænset antal butikker
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Philips Sonicare For Kids

Farverig med klistermærker, godt lydsignal og app, der styrer børstningen


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 500 børstetræk pr. sekund Børstefunktioner (2 stk.): 3-6 år, 7 år og derover Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Ja Målgruppe: Børnetandbørste

Bedste pris hos:

Philips Sonicare For Kids er en eltandbørste tilpasset børn, som imponerer på så godt som alle områder, men desværre går lidt i stå på mållinjen. Det et er udformningen af selve børstehovedet, vi ikke rigtig begriber. Det er altid en udfordring at komme til længst bag i munden og imellem tænderne, men det bliver ekstra kompliceret i en lille barnemund. Alligevel har Philips valgt at gøre deres børstehoved aflangt og relativt stort. For de mindste børn er det tvivlsomt, om man kan komme til overalt, hos større børn fungerer det bedre. Vi havde gerne set et lille, rundt børstehoved i stedet.

Derudover virker Philips Sonicare For Kids dog virkelig gennemtænkt for sin målgruppe. Med til tandbørsten følger et udvalg af klistermærker, så barnet selv kan bestemme udseendet på den. Farveskalaen er frisk og munter, og det opladelige håndtag er gribevenligt for forskellige håndstørrelser. Motoren virker både stærk og effektiv. Eltandbørsten har en sjov melodi, der signalerer, når det er tid til at skifte side, og når man skal skifte fra under- til overmunden. Den har også en "Kid timer", der i løbet af 90 dage gradvist øger børstetiden til den anbefalede længde på 2,5 minut. Barnet trænes ubevidst i at børste i længere og længere tid. Med Philips Sonicare For Kids er tandbørstningen uden tvivl blevet både enklere og sjovere. Med et mere praktisk børstehoved, kunne det have blevet en rigtig topscorer.

 • Hurtig og effektiv motor, godt lydsignal der styrer børstningen, medfølgende klistermærker
 • Tandbørstehovedet virker ikke optimalt for en lille barnemund
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Braun Oral-B Pro 7000

Avanceret eltandbørste med intelligent tryksensor og smartphone-app til statistik


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (3 stk.): Daglig rengøring, Blød, Polering, Massage, Dyb rengøring, Tunge, Trippelsensor

Bedste pris hos:

Pro 7000 er den mest avancerede elektriske tandbørste fra Oral-B. Det er også den mest intelligente – ifølge oplysningerne er processorens beregningskapacitet større end på computeren på måneraketten Apollo 12. Tandbørstens udseende minder meget om den tidligere topmodel Oral-B PC 5500 Triumph. Mange af funktionerne er også de samme, for eksempel børstehastigheden og den trådløse smartguide. Der er dog nogle interessante nye funktioner, for eksempel et ekstra børsteprogram til at skrabe tungen med. Den store nyhed er dog, at Oral-B Pro 7000 har Bluetooth-teknologi. Det kan lyde som en gimmick, men for statistiknørder bringer det tandbørstningen ind i fremtiden. Med en app til iPhone og Android får du realtidsoplysninger om din tandbørstning med børstetips og råd direkte på telefonen. Historikken giver dig også adgang til statistik og analyse af dine børstninger. Appen giver også besked, når det er tid til at skifte børstehoved. Den integrerede tryksensor reducerer automatisk børstehastigheden, hvis du trykker for hårdt. Oral-B Pro 7000 er et premiumprodukt til premiumpris. Alligevel synes vi, at man får mere for pengene med forgængeren, Oral-B Professional Care 5500 Triumph.

 • Smartphone-app med statistik, intelligent tryksensor
 • Meget høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE LAVPRISVALG 2017 DK.png

Oral-B Pro 600


Bedste pris hos:

Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Børsteindstillinger (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Nej

Bedste pris hos:

Oral-B Pro 600 er en eltandbørste, der hurtigt bliver en trofast følgesvend i de daglige badeværelserutiner. Hvis man mest interesserer sig for en god, grundig tandbørstning og ikke går så meget op i ekstra funktioner, så er Pro 600 et godt lavprisalternativ. Med til eltandbørsten følger et opladeligt håndtag, en ladestation samt et børstehoved. Pro 600 kan også suppleres med andre børstehoveder og er blandt andet kompatibel med Cross Action, Sensitive Clean, Floss Action, 3D White og Trizone. Tandbørsten er udstyret med én børstefunktion, Daily Clean, som arbejder med 8.800 oscilleringer/rotationer og 20.000 pulseringer i sit bevægelsesmønster.

På Pro 600 er der en lysindikator, som viser batteriets opladningstilstand. Brugstiden ved fuld opladning er cirka 30 minutter, hvilket svarer til omkring 6-7 dage, hvis man børster godt 2 minutter både morgen og aften. Tandbørsten er også udstyret med mekanisk tryksensor for skånsom børstning og en timer på 2 minutter for at motivere til at børste den anbefalede tid. Sammenlignet med Oral-B Pro 2000-modellen føles Pro 600 som om, at den kører med et dårligt batteri. Den har ganske enkelt ikke den samme kraft i motoren. Men den er alligevel bedre end en almindelig, manuel tandbørste og gør sit arbejde trofast i længere perioder uden at miste sin effektivitet. Oral-B Pro 600 kan derfor anbefales, hvis man vil have en god eltandbørste uden at skulle bruge mange penge på den.

 • Lav pris, nem at bruge
 • Svag motoreffekt sammenlignet med dyrere modeller
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Philips HealthyWhite

Effektiv eltandbørste med et godt greb, der også passer til børn, god pris


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 31.000 pulserende bevægelser i minuttet Børsteindstillinger (3 stk.): Clean, Clean & White, Skånsom

Bedste pris hos:

Philips HealthyWhite har det samme smidige, gummibelagte håndtag som Philips Sonicare FlexCare, og det passer glimrende til både voksne og børn. Børstehastigheden skulle også være den samme, men den føles ikke lige så effektiv. Den elektriske tandbørste har tre forskellige programmer, hvor Clean & White-indstillingen efter sigende skal kunne blege tænderne hele to nuancer på to uger. Den slukkes automatisk efter to minutter, men hvis man vil slukke for den inden da, skal man klikke sig igennem samtlige børsteindstillinger. Den soniske teknik gør denne eltandbørste betydeligt mere støjsvag end konkurrenternes – den er faktisk stort set lydløs for alle andre på badeværelset. Modellen er billig, men vi foretrækker alligevel den funktionsspækkede Philips Sonicare FlexCare.

 • Relativt billig, godt greb selv for børn, enkel instruktionsbog, effektiv
 • Det tager nogle dage at vænne sig til Sonic Care-teknikken
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Oral-B Stages Power

Børnetilpasset børstehoved og børnevenligt design


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 5.600 svingninger/rotationer og 20.000 pulseringer per minut Børsteindstillinger (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Ja Målgruppe: Børnetandbørste

Bedste pris hos:

Oral-B Stages Power er Oral-B's børnetandbørste, hvilket man primært mærker på de kraftige farver, og at tandbørsten fås med design baseret på forskellige tegneseriefigurer. Med til eltandbørsten følger en ladestation, et opladeligt håndtag og et blødt tandbørstehoved. Hovedet er rundt og føles godt tilpasset efter målgruppen, og ifølge Oral-B skal tandbørsten kunne anvendes til børn fra 3 år og opefter. Men selv i lidt mindre munde end det er det nemt at komme til mellem tænderne og længst bag i munden. Oral-B Stages Power har en indbygget melodi, der afspilles efter et minuts børstning som signal til, at det er tid til at skifte fra under- til overmunden eller omvendt.

På forpakningen lover man en sjovere tandbørstning, og at børnene børster tænder op til 90 % længere. Det kan lyde som praleri fra producenten, men det er vores erfaring, at børnene faktisk synes, at eltandbørsten er sjov og har større tålmodighed til at stå stille og åbne munden. På den måde bliver en eltandbørste til børn automatisk en god investering, hvis man vil satse på tandhygiejnen. Selve eltandbørsten er dog ikke særlig imponerende. Motoren lyder træt og træg fra begyndelsen. Omtrent som effektiviteten hos en almindelig Oral-B tandbørste for flere år siden. Den wow-faktor der opstår ved brug af Oral-B's eltandbørster for voksne, udebliver desværre helt, og det føles som om, at en opdatering ville være på sin plads, for at Oral-B Stages Power skal virke lige så god til prisen som mærkets andre modeller.

 • Godt udformet, lille og rundt børstehoved, tydeligt lydsignal, børnevenligt design
 • Træg motor
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Oral-B Pro 700

Godt lavprisvalg med enklere funktioner, ligner søstermodellen Pro 600


Bedste pris hos:

Børsteteknik: 8.800 svingninger/rotationer og 20.000 pulseringer per minut Børsteindstillinger (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Nej

Bedste pris hos:

Oral-B Pro 700 og den marginalt billigere model Pro 600 ligner hinanden til forveksling. At prisen også kun varierer marginalt gør, at det ikke er nemt for en lægmand at forstå, hvad der skiller den ene eltandbørste fra den anden. I sidste ende drejer det sig om, at Oral-B Pro 700 har et lidt nyere design. Indvendigt er forudsætningerne dog de samme. Med til Pro 700 følger en ladestation, opladeligt håndtag og et børstehoved. Eltandbørsten er kompatibel med alle typer af børstehoveder fra Oral-B, inklusive Cross Action, Sensi Clean, 3D White, Floss Action og TriZone.

Når Pro 700 er fuldt opladet, holder batteriet til omtrent en uges brug, hvis man børster cirka 2 minutter per gang to gange dagligt. Eltandbørsten har indbygget mekanisk tryksensor, en funktion til børste, og på håndtaget er der en batteriindikator. Med 8.800 svingninger/rotationer og 20.000 pulseringer gør Pro 700 et godkendt stykke arbejde, men sammenlignet med Pro 2000 fra Oral-B virker denne motor både gammel og træt. Man kan tydeligt høre forskellen. Er man ude efter en billig lavprismodel, så er Pro 600 at foretrække, det ekstra man betaler for designet på Pro 700, er ikke noget vi kan anbefale at bruge penge på. Er der plads i budgettet til et større køb, synes vi hellere, at man skal gå op til 2000-serien fra Oral-B for virkelig at få valuta for pengene.

 • Gribevenlig, nem at anvende, godt udformet børstehoved
 • Effektiviteten føles tvivlsom sammenlignet med andre Oral-B-modeller
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Oral-B Professional Care 500

Billig og god eltandbørste, der passer til børn og førstegangsbørste til voksne


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 7.600 oscillerende bevægelser i minuttet Børsteindstillinger (1 stk.): 3D-rengøring

Bedste pris hos:

Grundmodellen Oral-B 500 har en relativt lav børstehastighed og kun én børsteindstilling. Teknisk set ligger den altså et stykke efter de øvrige tandbørster i denne test. Den er dog stadig langt mere effektiv end en manuel tandbørste og har en rigtig god pris. Disse faktorer kombineret med det slanke håndtag og de enkle funktioner gør modellen velegnet som eltandbørste til børn. Oral-B 500 kan også være et godt valg til voksne, som køber en elektrisk tandbørste for første gang. Hvis man har prøvet en af de mere avancerede modeller i denne test, vil man dog ikke gå tilbage til grundmodellen.

 • Billig, god eltandbørste til børn og som førstegangstandbørste til voksne
 • Relativt lav børstehastighed, få funktioner og begrænset tilbehør, kan ikke håndtere 100 volt.
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Oral-B Professional Care 3000

Eltandbørste med godt greb, let at finde ekstra børster, giver en god rengøring


Børstehastighed: 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet Børsteindstillinger (3 stk.): Daglig rengøring, Blød, Polering

Oral B Professional Care 3000

Oral-B 3000 har samme børstehastighed som søstermodellen Oral-B 5000. Funktioner, tekniske finesser og tilbehør er desværre ikke på samme niveau, selvom prisen stort set er den samme. Der er dog visse fordele ved denne tandbørste: Håndtaget er slankere, og den vejer mindre. Det går dog ud over batteriets levetid. Derfor vil vi uden tøven anbefale Oral-B 5000 i stedet for Oral-B 3000. Prisen er måske nok lidt høj, men det er stadig en af de absolut bedste elektriske tandbørster på markedet, da den er utrolig effektiv mod plak og caries. Desuden kan man købe ekstrabørster stort set alle steder.

 • God rengøring og effektivitet, godt greb
 • Ikke lige så prisgunstig som Oral-B 5000, batteriet holder kun i en uge

Oral-B Professional Care 5500 Triumph


Børstehastighed: 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (5 stk.): Daglig rengøring, Blød, Polering, Massage, Dyb rengøring.

Oral B Professional Care 5500 Triumph

Braun Oral-B PC 5500 Triumph giver et helstøbt kvalitetsindtryk. Børstehastigheden er den samme som på topmodellen Oral-B Pro 7000 (anmeldt nedenfor). Renhedsfornemmelsen bliver meget god, og de forskellige programmer gør det nemt at finde sin personlige favorit. Det lille, roterende børstehoved gør det let at præcisionsbørste, for eksempel tandfladen nærmest tandkødsranden og kindtænderne. Børsten er meget effektiv mod pletter og plak. Vi synes godt om tandbørstens 30 dages tilfredshedsgaranti. Da Oral-B PC 5500 blev lanceret for nogle år siden, kostede den næsten dobbelt så meget. Den nye, attraktive pris kombineret med eltandbørstens glimrende funktioner, tilbehør, finesser og garanti gør, at vi udpeger den til bedst i test.

 • Bedst i test, glimrende rengøring, smart digital timer, 30 dages tilfredshedsgaranti
 • Relativt tung, nogle kan opleve håndtaget som for kraftigt
Del testen