Flyverdragt bedst i test

Flyverdragt

Der findes i dag flere kvalitetsflyverdragter til børn end nogensinde før på det skandinaviske marked, og de bedste overalls er af en fantastisk høj kvalitet. Hvis man ønsker den allerbedste ydeevne, kommer man dog også til at betale for den. De bedste flyverdragter koster mellem 1500-2000 kr., men man kan også få prisgunstige børneflyverdragter til under en tusindkroneseddel. Deres kvalitet kan dog ikke måle sig med de allerbedste flyverdragter og deres ekstremt høje ydeevne. Selvom de bedste flyverdragter også generelt hørte til blandt de dyrere, syntes vores panel, at de er meget prisgunstige, da deres kvalitet er så høj. Desuden er de meget højtydende flyverdragter ikke nødvendigvis så dyre i længden, da de kan anvendes flere vintre af flere søskende. Visse modeller kan også videresælges til en god pris på brugtmarkedet og på den måde mindske den endelige omkostning.

Bast i test overall miljobild 3.jpg.90

Sådan bedømte vi flyverdragterne

Vi har bedømt flyverdragterne og givet dem karakter for ydeevne, funktionalitet, holdbarhed og design i forhold til prisen. En dyrere flyverdragt forventes således at have bedre egenskaber end en billigere flyverdragt. I vores bedømmelse har vi lagt stor vægt på flyverdragtens holdbarhed, dvs. hvor godt de modstår alle former for slitage. For eksempel slid, stik- og rivekræfter, vask og tørring. Hvis man køber en kvalitetsflyverdragt, synes vi nemlig, at den måde skal kunne tåle meget og holde længe. Det er derfor ikke tilstrækkeligt, at flyverdragten har en høj ydeevne, når man køber den. Ydeevnen skal også holde på sigt.

Alle flyverdragterne i vores test forventedes at være af høj kvalitet, og de fleste var også gode, selvom flere modeller havde graverende svagheder. Testen viste, at en dyrere flyverdragt ofte også præsterer bedre end en billigere, men at det ikke altid er tilfældet. Det er også langt fra altid, at en flyverdragt med en høj teoretisk ydeevne lever op til dette i praksis. Man bør altså ikke stirre sig blind på, hvor mange millimeter vand en flyverdragt kan holde til. Eller hvor mange gram vand pr. kvadratmeter og døgn en flyverdragt kan ånde ud. Nogle gange er en flyverdragt med en lavere teoretisk ydeevne bedre end en flyverdragt med en højere.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Hummel Powder

Varm og meget slidstærk flyverdragt, der tåler leg i sjap og ånder effektivt


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 5000 gr/m2/24h Tapede sømme: ja - fullt tapede sømmer Tilgængelige størrelser: 98 - 140 cl Tilgængelige farver: 2 jente / gutt 2 Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: 100% Fluor fritt vann impregnering Maksimal tørretemperatur i tørreskab: lav (1prick) Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Hummel Powder er en flyverdragt, der overrasker med sine gennemførte egenskaber, der lever op til flere krav, end man kan forvente med tanke på den meget rimelige pris. Powders udseende er måske ikke så attraktivt, men hvis man er ude efter noget praktisk og funktionelt, så er det en fuldtræffer. Pasformen er rummelig, men normal i størrelsen. Barnet kan bevæge sig som normalt, og påklædningen fungerer i det store hele uden bekymringer. Benåbningerne kan nemt kommer over vinterstøvlerne. Ærmeåbningen har dig en rib, der er lige lovlig stram og meget svær at få over en handske. Flyverdragten virker let og føjelig. Ventilationen har fungeret i topklasse. Ikke engang de varme dage i overgangen mellem vinter og forår er børnene blevet svedige efter intens leg. Flyverdragtens vindtæthed er uden anmærkninger. Kraven er middelhøj og beskytter mod det meste, men skal af og til suppleres med halsedisse.

Når man tænker på flyverdragter, er evnen til at holde en varm ofte det første, man kommer til at tænke på. Hummel får topkarakter fra alle testfamilierne og lykkes glimrende med at holde barnet godt tempereret. De koldeste dage anvendes en ekstra fleecetrøje under, ellers har det været rigeligt med et lag almindeligt tøj. Vandafvisningen virker også fin. Selve flyverdragten kan blive våd, men fugtigheden trænger aldrig ind til barnet. Den stramme rib i ærmerne gør det umuligt for sne at komme ind der. Flyverdragtens benåbning kunne have haft mere end bare elastik, men har alligevel løst sin opgave med at holde tæt. Slidstyrken hos Hummel har været i top på trods af en snefri vinter, hvor jorden mest har været dækket af hård is og grus. Ingen af flyverdragterne er blevet slidt mere end nogle mærker på knæene, og efter en vask ser de ud som nye igen. Vi har ikke fundet hverken huller eller flænger. Båndene under støvlerne er lavet af gummi og fastgøres med knapper. Både bånd og knapper har holdt sig på plads hele vinteren. Som bonus medfølger der ekstra bånd til den dag, de eksisterende til sidst bliver slidt af.

Hummels antal reflekser er bestået, men kunne med fordel øges i både antal og størrelse på ryg og arme. Reflekserne er ikke blevet slidt nævneværdigt. Powder er nem at vaske, tørretiden er normal, og alt snavs er gået af. Flyverdragten er ikke blevet påvirket af vask, hverken i farve eller vandafvisning. Dens mangler, ud over ærmernes rib og manglende reflekser, er et lidt kedeligt design. Kvaliteten er overordnet i top, og flyverdragten har været populær hos børnene, der har brugt den. Varm, vindtæt, godt ventileret og vandafvisende – Hummel Powder er alt det, en god flyverdragt skal være.

 • Varm og meget slidstærk, tåler leg i vand og sjap, ånder effektivt
 • Stram ærmerib, for få og små reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE PREMIUMFLYVERDRAGT 2017 DK.png

Bergans Snotind Insulated

Slidstærk flyverdraget med fantastisk pasform, varm og praktisk at lege i


Testår: 2017 Prisklasse: Premium Vandtæthed: 10 000 mm Åndeevne: 10 000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80- 128 cl Tilgængelige farver: Red, Navy, Cerise Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 30 C° Imprægnering: Ja (Pfoa-fri) Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Information saknas Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja

Bergans er et norsk mærke, og når man ved, at funktionel beklædning kommer fra Norge, sætter man automatisk overliggeren ekstra højt. Størrelsesmæssigt er Snøtind Insulated normal, men pasformen er rigtig god, og flyverdragten får ros for, hvordan smidighed kombineres med rummelighed. Barnet leget lige så let udendørs med flyverdragten på som indendørs i bukser og trøje. Snøtind Insulated har en lav vægt, og modellen er meget føjelig. Benåbningerne er rummelige og lette at få over støvlen. Ærmeåbningerne er noget strammere, men kan også trækkes over en hånd med handske. Flyverdragtens lynlås er skrå, hvilket er mere bekvemt ved barnets hals, end når den sidder midt foran. Det har også gjort det lettere at klæde sit barn på som forælder. Men når børnene selv skal tage tøj på, har de haft svært ved at trække lynlåsen op. Tanken er altså god, men i praksis bliver lynlåsen desværre et af de få minusser ved Snøtind Insulated.

Tanken bag en tynd og let model som Bergans Snøtind Insulated er, at man skal klæde børnene på med lag på lag. Dette har også fungeret rigtig godt. Med et ekstra lag tøj de koldere dage holdes barnets krop i en passende temperatur, og flyverdragten får topkarakter for varmeholdning. Ventilationen er også meget god. På trods af mange lag tøj er børnene aldrig blevet svedige. Snøtind Insulated holder effektivt kold blæst ude. Flyverdragtens krave har en rigtig god pasform, men materialet er dog lidt tyndere, så ved kraftig frost er det en god ide at supplere med en halsedisse. Snestoppene er elastik i ærmer og ben. Benåbningerne kan også justeres i vidden. Snøtind Insulated har ikke sluppet fugt igennem yderstoffet, og er man omhyggelig med vante over ærmet og gummistroppen under støvlen, kommer der heller ikke sne ind der. Men da der ikke er nogen rub, kan der af og til komme sne ind igennem åbningerne.

Snøtind Insulated er ikke bare nem at lege i, den tåler også legen godt. Når foråret kommer, kan man godt se, at knæ og bagdel er blevet lidt flossede, men der er ikke opstået huller eller andre revner. Gummistroppen til at tage under støvlen er også i meget god stand. Reflekserne ved benåbningerne er lidt slidt, men stadig funktionsdygtige. Reflekserne sidder de rigtige steder på flyverdragten, men kunne have været betydeligt større. Snøtind Insulated er nem at holde ren og tørrer hurtigt efter vask. Både børn og forældre er meget glade for flyverdragten, og hvis børnene havde flere flyverdragter, har Snøtind Insulated hver gang været favoritten. Bergans Snøtind Insulated er uden tvivl en meget dyr flyverdragt, men hvis man har økonomien til den, bliver man mere end tilfreds.

 • Fantastisk pasform, meget smidig, varm og slidstærk
 • Dyr, skrå lynlås der er svær for barnet at trække op
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Reima Stavanger

Vandafvisende flyverdragt, der er varm, blød og har et flot og praktisk design


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 12 000 mm Åndeevne: 8 000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92 - 140 cm Tilgængelige farver: Pink, violet, grå, sort, mørk orange, denim blå, navy Maksimal vasketemperatur: 50 °C Imprægnering: Bionic Finish Eco Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Maskinvask: Ja

For mange er mærket Reima forbundet med kvalitetsvintertøj, og med flyverdragten Stavanger lever de rigeligt op til forventningerne. Størrelsesmæssigt er Stavanger normal, måske lidt kort i ærmerne, men rummelig nok til at passe en hel sæson. Lynlåsen har fungeret fejlfrit. Ben- og ærmeåbningerne kunne trækkes over støvlen eller en handske, uden at det er blevet for stramt. Benene kan strammes ekstra til med knapper, hvilket også gør påklædningen lettere. Stavanger er ikke den letteste model, men alle børn har kunnet lege og røre sig som normalt. Flyverdragtens åndeevne har for det meste fungeret udmærket. De varmeste dage sidst på vinteren har Stavanger været en smule svedig for visse børn. For vindtæthed får flyverdragten imidlertid topkarakter. Kraven har fungeret, men kan føles stiv mod huden. Når den har været for hård, har man valgt at supplere med en halsedisse og lade lynlåsen være trukket lidt ned.

Nøjagtig som man håber med en flyverdragt fra Reima, så er Stavangers varmeholdningsevne udmærket. Et mindre, meget stillesiddende kan have brug for ekstra tøj, men børn der leger i sneen, holdes perfekt tempererede med et enkelt lag almindelige bukser og trøje under. Vandafvisningen har også vist sig at være meget god. Stavanger har på intet tidspunkt sluppet fugt igennem. Børnene er kun blevet våde, hvis der er opstået sprækker mellem støvle og flyverdragt eller mellem handsken og flyverdragtens ærme.  Snelåsen består af elastik i ærmerne, og der er ikke kommet noget sjap ind, ikke engang når børnene har ravlet rundt i tøsne og mudder. Slidstyrken imponerer også. Ingen af Stavanger-flyverdragterne har fået huller eller revner i stoffet. Når vinteren er slut, er knæ og bagdel svagt flossede, men overordnet er flyverdragten i meget god stand. Alle sømme er intakte, og andre følsomme steder, såsom benåbninger, der kan blive trådt på, ser meget fine ud. Gummistroppen der skal spændes under støvlen, er i meget fin stand, når det gælder slitage. Der er dog nogen betænkelighed ved dens placering, da den på en flyverdragt meget let gled af støvlen, selvom stroppen blev spændt maksimalt.

Reima Stavanger har et rimeligt antal reflekser, der har modstået slitage godt. Yderligere reflekser på bagdelen og benene efterspørges dog for at give bedre synlighed i vintermørket. Det har været muligt at holde flyverdragten pæn ved at børste sand og snavs af, og efter maskinvask er den blevet helt ren igen. Flyverdragtens design har været højt værdsat af både børn og forældre, Stavanger opleves som klassisk fin i farveskalaen, og børnene har kunnet lide at have den på. Prisen er høj, men med tanke på den fine kvalitet, og at barnet holdes både varmt og tørt, så bliver Reima Stavanger et køb, man ikke fortryder.

 • Blød og varm, meget vandafvisende, flot og smidigt design
 • Noget hård i halsen, fodstrop der gled af under støvlen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Ticket to Heaven Oxford Baggie

Varm flyverdragt der er meget robust over for vand og slitage samt nem at holde ren


Testår: 2017 Prisklasse: 8000 mm Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 8000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80 - 140 cl Tilgængelige farver: 100% Oxford nylon imprægneret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Ticket to Heavens flyverdragt Oxford Baggie har i flere år klaret sig godt, men overgår denne sæson alle sine tidligere resultater. Når vinteren er forbi, går de primære resterende klager på lynlåsen og for få reflekser, mangler som i det store billede må ses som petitesser. Pasformen er god, og man skal ikke lade sig narre af ordet Baggie i navnet. Ganske vist er flyverdragten rummelig, men den er ikke klodset, barnet kan røre sig helt som normalt. Ærme- og benåbningerne har kraftig elastik. Benåbningen kan også spændes med burrebånd, og ærmeåbningen kan gøres mindre med en tryklås. Det er således nemt at få flyverdragten over støvler eller vanter. Det eneste men er, at benenes inderfor har lovlig meget friktion, så man må lirke ekstra med barnets fødder for at få dem igennem.

Lynlåsen på Oxford Baggie er ganske vist kraftig og let at trække på, men den er også hård og føles skarp. Dette er ikke en lynlås, man vil have ligger mod barnets ansigt. Enten skal den trækkes helt op, eller også skal der være et lag tøj imellem. Ventilationen er imponerende, ingen af børnene er blevet svedige i Oxford Baggie. Vindtætheden er i top, og kravens højde er godkendt, men på grund af lynlåsen har alle børn alligevel haft en halsedisse på under. Varmholdningen er i særklasse. I det allerkoldeste vejr kunne man måske supplere med et ekstra lag, men det var ikke nødvendigt, og normal kulde var det rigeligt med almindeligt tøj under. Ticket To Heaven Oxford Baggie har på intet tidspunkt sluppet fugt gennem stoffet, og ærme, og benåbninger har holdt helt tæt. Hverken sjap eller langvarig leg i vandpytter har gjort børnene våde. Med denne flyverdragt er der ikke behov for at supplere med vinylregntøj sidst på sæsonen.

Efter en lang, hård vinter kan man se, at stoffet har fået en lidt lysere nuance på knæene, og pyntesømmen på bagdelen er delvis gået op. Rivestyrken har været meget god, der er ikke antydningen af et hul at finde. Selv gummistropperne, der skal fastgøres under støvlen, har overlevet, og det samme gælder knapperne, der er sat fast med. Det er der ikke mange flyverdragter, der kan prale af. Reflekserne på nederst på benene er dog ret kraftig påvirkede af slitage, og kombineret med at Oxford Baggie generelt har alt for få og små reflekser, må man håbe, at Ticket To Heaven kan tilføje nogle flere til næste sæson. Det mest fantastiske er nok, hvor smudsafvisende Oxford Baggie er. Mudder og snavs bliver næsten ikke siddende, og hvis det gør, kan det børstes af. Efter en vask er flyverdragten som ny igen. Ticket To Heaven Oxford Baggie bliver hurtigt populær hos både børn og forældre og lever op til alle de ønsker, man kan have til en flyverdragt.

 • Holder barnet perfekt tempereret, meget vandafvisende, nem at holde ren
 • For få reflekser, hård og skarp lynlås
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Isbjörn of Sweden Penguin

Flot designet flyverdragt, der er smidig, holder barnet varmt og tåler sjap


Bedste pris hos:

Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Tåler maskinvask: Ja/nej Tåler tørretumbling: Ja/nej Tåler tørreskab: Ja/nej Ventilation: 4,3 Karakter: skala 1 (dårlig) til 5 (meget god) Pasform: 4,7 Vindtæthed: 5 Varme: 4,7 Vandafvisning: 5 Slidstyrke: 4,3 Sikkerhed: 5 Reflekser: 2,3 Renholdning: 3,3 Prisværdi: 3,7

Bedste pris hos:

Isbjörn of Swedens vinterflyverdragt har så mange gode egenskaber, at det er svært at sætte en over de andre. Frem for alt mærker man, at tøjet virkelig er designet til at blive brug af børn. Testfamilierne giver generelt Penguin høje karakterer for smidighed, både for børnenes evne til at lege og bevæge sig med flyverdragten på, og hvor nem den er at give barnet på. Påklædningen lettes også af, at både ærme- og benåbninger har været lette at få over en vante eller støvle. Størrelsen på Penguin virker noget større end normalen. Flyverdragten har en lav vægt og en praktisk lynlås, som barnet nemt selv kan trække op og ned.

Penguin er i højeste grad en flyverdragt, der er fremstillet til en rigtig vinter. Med et lav almindeligt tøj under, holdes barnets krop i tilpas temperatur, selvom man har tilbragt flere timer på kælkebakken. Vindtætheden er superb, og flyverdragten har en lille krave, der beskytter halsen. Hvis man ikke trækker lynlåsen helt op, kan det være nødvendigt at supplere med en halsmuffe under. Flyverdragten få topkarakter for vandafvisning, Ingen af flyverdragterne har sluppet fugt igennem en eneste gang, ikke engang når barnet har siddet i vandpytter. I ærmerne er der et tætsluttende snelås i stretchmateriale Benåbningerne har en gummieret elastik. Stroppen til at tage under støvlen er også af gummi, og selve stroppen holder længe. På to af flyverdragterne gik den ene knap, der holder stroppen på plads, imidlertid løs allerede efter kort tids brug.

Nøjagtig som med alle de andre flyverdragter havde vi gerne set flere og større reflekser på Isbjörn of Sweden Penguin. Dem der er er, bliver dog kun slidt en lille smule. Penguins generelle slid- og rivestyrke er overordnet meget god. Flyverdragten har forstærket stof, hvor det er nødvendigt, og alle eksemplarer ser stort set ud som nye efter vinteren. På et eksemplar er der god kommet små huller lige hvor det forstærkede stof slutter foran på buksebenene. Hullerne har ikke påvirket flyverdragtens funktion, men forstærkningen burde måske være et par centimeter højere. Penguin er nem at vaske og bliver godkendt ren efter maskinvask. Designet er populært hos både børn og voksne. Alle testfamilier oplyser, at de på trods af den høje pris oplever Isbjörn of Sweden Penguin som så god til prisen, at de sagtens kunne finde på at købe den selv næste vinter. Det er ikke mange andre vinterflyverdragter, der lykkes med at kombinere god varmeholdningsevne og vandafvisning med en rigtig legevenlig pasform lige så godt som Penguin.

 • Smidig, tåler sjap og vand, holder varmen uden anmærkninger, flot design
 • Høj pris, knapper til skostropperne går hurtigt af, lidt kort forstærkning ved knæene
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Lego Wear Jadon

Vandafvisende flyverdragt, der modstår sjap, er varm og nem at holde ren


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 4000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja - Fuldt tapede sømme Tilgængelige størrelser: 74 cm – 152 cm (9 mdr. – 12 år) Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40C° Imprægnering: Bionic Finish ECO Maksimal tørretemperatur i tørreskab: lav Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Lego Wear Jadon er en flyverdragt med rummelig pasform, der vækker blandede følelser og generelt virker til at have et design, der egner sig bedst til lidt større børn. For de lidt mindre børn kan Jadon opleves som på grænsen til poset, især i livet. Ærme- og benåbninger er godkendte, men til den stramme side. Modellen er god til at slippe den fugt ud, der dannes, når barnet rører sig, og ingen af børnene er blevet svedige i Jadon. Yderstoffet har en god vindtæthed. Kraven er dog ikke helt tilfredsstillende. Den er ganske vist foret med blødt materiale, men på grund af pasformen kan lynlåsen ikke trækkes helt op, og så slipper der kold luft ind. Hætten på en flyverdragt skal nemt kunne gå løs, så der ikke opstår kvælningsfare, hvis barnet skulle sidde fast med hætten, når det klatrer, men på Jadon sidder den måske lige lovlig løst. At den falder af så nemt, trækker også ned på karakteren på vindbeskyttelsen i halsen.

Varme og vandafvisning er de allerbedste egenskaber ved Lego Wear Jadon, og måske også de vigtigste områder for en flyverdragt. Med denne flyverdragt har børnene virket tilpas varme, selv efter længere tids leg i sneen. Ved vinternes laveste temperaturer har det været nok med et ekstra lag tøj under. Der er ingen rib i ærmerne, men Jadons elastik i ærme- og benåbninger har været nok til at holde sneen ude. Flyverdragten har klaret sig meget godt i sjap. Der er ikke trængt fugt igennem stoffet, ikke engang når børnene har siddet i vandpytter. Jadons slidstyrke har derimod varieret. Et par af flyverdragterne har klaret sig helt uden anmærkninger, men på en er stoffet flere steder revnet ved siden af sømmen på indersiden af benene. Gummistroppen til at sætte under støvlen er kraftig og meget slidstærk, måske på grænsen til for hånd, da man skal bruge godt med kræfter for at få den under sålen. Knapperne der holder den på plads, er også gået løs, men er blevet siddende, efter de er blevet syet på igen.

Der kunne have været flere reflekser på Lego Wear Jadon, især på arme og ben. De der er, har dog kunnet ses og er ikke blevet slidt af vask og leg. Snavs i form af sand og mudder har for det meste kunnet børstes af, når flyverdragen er blevet tør. Resten er effektivt gået af i vask, og flyverdragten har en normal tørretid. For at give bedre værdi for pengene skal Jadon bruge nogle justeringer. At hætten går løs for let, at gummistroppen til at sætte under støvlen er for uelastisk og at pasformen ikke føles perfekt med hensyn til posethed og krave trækker ned i den samlede karakter. Men Jadon er nem at give barnet på, og klarer fint at holde barnet varmt og tørt, så Lego Wear har et fint fundament at bygge videre på.

 • Varm, tåler vand og sjap, nem at holde ren
 • Noget poset pasform, for hård gummistrop, kan revne i stoffet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

EBBE Ocean Vinterflyverdragt

Varm og flot designet flyverdragt, som er nem at give barnet på


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 86-116 cl Tilgængelige farver: Moss green, heather lilac, Winter navy Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 30 C° Imprægnering: Bionic eco coating – fri från fluorocarbon Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 30 C° Tåler tørretumbling: Ja – låg temperatur, max 30 grader Tåler tørreskab: Ja – låg temperatur, max 30 grader

EBBE Ocean er en klassisk, stilren flyverdragt, der fås i tydelige, men flotte, dæmpede farver. Flyverdragten er ikke poset og har en pasform mere til den tætte side, men er alligevel ikke stram at give barnet på. Størrelsen er normal, og børnene har kunnet røre sig som normalt i den. Lynlåsen er af plastic og har ikke drillet. Både ben- og ærmeåbninger er tilpas store til at kunne få dem over en vinterstøvle eller en hånd med handske på. EBBE Oceans ventilation føles godkendt. Lidt varmere børn kan af og til blive svedige, mens andre børn holdes tørre og kølige selv efter længere tids leg. Vindtætheden er meget god. Kold blæst trænger ikke igennem stoffet, og den fleeceforede krave er blød og tilpas høj. Når det har været koldest, er flyverdragten blevet suppleret med et halstørklæde for at isolere ekstra ved hals og nakke.

Når det har været koldt udenfor, har EBBE Ocean kunnet holde børnene komfortabelt varme i hvert fald i et par timer. Ved længere tids ophold udendørs er det dog ofte nødvendigt med et ekstra lag tøj under. I sjap og vådere vejr giver EBBE Ocean et blandet indtryk. En testflyverdragt suger nærmest fugt og mudder til sig, især i buksebenene, mens de øvrige eksemplarer ikke at sluppet fugt ind, men har holdt det hele på ydersiden. Ærmerne har blød rib indeni og elastik for enden. Benene har også elastik og kan også strammes yderligere til omkring støvlen. Snelåsen i dem har fungeret effektivt mod sjap. Kun hvis barnet har siddet i en rigtig vandpyt, er der kommet vand ind. Desværre er EBBE Oceans slidstyrke ikke tilfredsstillende. En af flyverdragterne er i fin stand efter vinteren bortset fra slidte sømme på bagdelen. På de andre testeksemplarer er der kommet huller flere steder, blandt andet i sømmen på knæet samt at disse flyverdragter har sømme på bagdelen, der er revnet helt. Der er også revner i stoffet på en flyverdragt. Stropperne der skal tages under foden, og som plejer at være et svagt punkt, har dog klaret sig uden at blive slidt på EBBE Ocean.

Reflekserne på EBBE Ocean har holdt sig fine, men alle familier efterlyser flere på flyverdragtens ærmer og rygparti. Flyverdragten er nem at vaske. Det har ofte været nok at børste det værste af. Da ribben er lang tid om at tørre, er tørretiden noget længere end normalt, vedmindre flyverdragten hænges over en radiator. Flyverdragtens funktioner er ikke blevet påvirket af maskinvask, og farven er ikke afbleget. Børnene der har testet EBBE Ocean, har syntes godt som flyverdragterne, og påklædningen er gået problemfrit. Desværre trækker det ned på flyverdragtens prisværdi ned af slitagen, og hvordan sømmene er gået op. Det er ærgerligt, at EBBE Oceans smidighed og varme bliver sekundært, men en højere samlet karakter kræver, at flyverdragtens materialer bliver bedre.

 • Varm, nem at give barnet på, flot design
 • Følsom over for slitage, sømme der revner
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Mikk-Line Nylon Wear

Let og praktisk flyverdragt, nem for barnet at lege i med meget god ventilation


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 gr/m2/24t Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 74-140 cm Tilgængelige farver: Mange Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: Ja Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav varme Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja, lav varme

Mikk-Lines flyverdragt Nylon Wear er i normal størrelse eller muligvis lidt til den mindre side i størrelse og pasform. Men selv for de børn, den har siddet lidt stramt på, har påklædningen fungeret let, og hverken ben- eller ærmeåbninger har været svære at få ud over fodtøj eller vanter. Flyverdragten har ikke været tung eller poset, så bevægelsesfrihed og mulighed for leg og spring har været god med Nylon Wear. Ventilationen er helt uden anmærkninger. Børnene er ikke blevet svedige, og kroppens fugtighed er effektivt sluppet igennem, samtidig med at kold blæst er holdt ude. Kraven virker derimod lidt lav, især hvis man vælger at tage hætten af flyverdragten. Nylon Wear holder varmen, men er ikke den varmeste model i testen. Børn der normalt let bliver kolde, kan derfor have brug for et ekstra lag tøj under. For naturligt varme børn, har det dog været tilstrækkeligt med almindeligt tøj.

En varm, våd vinter er det vigtigt, at flyverdragten også kan klare vand, især da børn gerne bliver tiltrukket af vandpytter, når de leger. Mikk-Line Nylon Wear slipper ikke vand igennem stoffet i bagdelen og overkroppen, men benåbningerne holder desværre ikke altid helt tæt. Benene har ingen rib, men en elastik, der skal holde flyverdragten fast omkring støvlen. Båndet under støvlerne er af gummi og fastgøres med knapper. På to flyverdragter er kapper gået løs og båndet faldet af ret tidligt på sæsonen. Ærmeåbningerne har også kun elastik, men den sidder stramt, og der er ikke sluppet sne igennem. Flyverdragtens slidstyrke varierer fra eksemplar til eksemplar. Nogle ser ud som nye efter sæsonen, især på overkroppen. Man kan ane en smule slitage på bagdelen og ved knæene. Men på et eksemplar er der desværre opstået flere huller, og da de sidder ved benåbningerne, har det været nemt for vand og sjap at komme ind igennem dem.

Flere reflekser er ønskeligt, især på brystet og omkring benene. De reflekser der er, er i fin stand undtagen ved benåbningerne, hvor reflekserne er både slidt og delvis gået løs. Mikk-Line Nylon Wear er nem at børste af, når den er blevet mudret eller sandet. Det har været let at vaske den, og flyverdragten er tørret natten over, så den kan anvendes igen dagen efter. Flyverdragtens funktionalitet og farve er ikke blevet påvirket af vask, og eventuelle pletter er gået væk. Hos børnene har flyverdragten været meget populær og har virket bekvem og legevenlig, men for enkelte børn en smule for tynd. For at Mikk-Line Nylon Wear skal blive lige så populær fra en voksens synspunkt kræves bedre slidstyrke og kraftigere sømme, samt at benåbningerne bliver bedre til at holde vand ude.

 • Meget god ventilation, let og smidig for barnet at lege i
 • Der opstår huller i sømme og ved benåbninger, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Tenson Bloom

Flyverdragt af høj kvalitet, med god pasform og modstand mod både kulde og sjap


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Premium Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 86/92-134/140 Tilgængelige farver: 340-lyserød, 513-aqua, 550- blå, 964-grå Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Bionic Finish Eco Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Farver: Cerise, Lilla, Turkis, Blå, Marineblå, Sort

Bedste pris hos:

Tenson Bloom er en kraftig og ordentlig vinterflyverdragt med flot design og god funktionalitet, og den høje kvalitet gør modellen til en værdig vinder. Den har holdt varme inde og det våde ude. Vandtætheden skyldes både gode materialevalg og en god konstruktion i ben- og ærmeåbninger. Bloom har været nem for barnet at tage af og på. Den tynde snelås i ærmerne går lidt ned, hvilket holder vanterne godt på plads. Fodremmene i benåbningerne kan reguleres i længden. Flyverdragten kunne godt have haft nogle flere reflekser, især på forsiden. Hverken vind eller kulde kommer igennem flyverdragtens yderlag, og Tenson Bloom holder også vandet ude i sjap, inklusive leg i vandpyt. Hvis flyverdragten bliver mudret til, er det nemt at vaske den. Hverken form eller funktion er blevet påvirket, selvom den periodevis er blevet vasket dagligt.  Farverne, som Bloom fås i, har dog også hjulpet med at camouflere snavset.

Både slid- og rivestyrken har været meget god på Tenson Bloom, og der er hverken opstået huller eller flænger efter brug. Flyverdragtens forstærkninger er godt placeret. Pasformen har været god. Flyverdragten kan spændes ind i lovet, så den ikke glider ned over barnets krop og gør benene posede og svære at gå i. Bloom føles let og føjelig, og det bidrager også til, at barnets bevægelighed ikke er blevet påvirket. Flyverdragten har praktiske lommer på benene, men en knap gik ret hurtigt løs. På en af de testede flyverdragter gik sømmen også op til et af burrebåndene. Bortset fra disse mindre detaljer er Tenson Bloom en både flot og praktisk flyverdragt. Den er et køb man bliver tilfreds med, og derfor udpeger vi den til bedst i test 2016.

 • Veldesignet flyverdragt, der er både varm og vandtæt, meget slidstærk
 • Dårligere kvalitet i visse små detaljer, f.eks. fastgøring af knapper
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Isbjörn of Sweden PENGUIN

Legevenlig flyverdragt, der holder varmen godt og er modstandsdygtig over for vand


Testår: 2016 Type: Barnoverall Prisklasse: Premium Vandtæthed: 15000 mm Åndeevne: 15000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Imprægnering: Bionic Finish Eco Størrelser: 80-128 cl Vægt: Medel | Densitet: ca 8,0 g/cl Farver: CandyFrog, FierceRed, Smoothie, SuperheroBlue, NavyBlue, Mole og Royal For: Bluesign-licenseret Primaloft Black Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C

I dette års test af flyverdrager fortsætter Isbjörn of Sweden PENGUIN med at holde fanen højt som vinder i premiumklassen. På trods af den høje pris er flyverdragten meget god til prisen, da den kan holde flere vintre og virkelig skiller sig ud på de vigtigste parametre – funktion, kvalitet og pasform. Den har en udmærket åndeevne og holder varmen meget godt, selv i hård kulde. Materialets slidstyrke modstår både kravlen og klatring godt. Dette gælder både knæene og bagdelen, der oftest er de mest udsatte steder på en flyverdragt. Hyppig vask af flyverdragten har eller ikke gjort nogen skade på stoffet. Pasformen er god, barnet kan bevæge sig uhindret, og midjen kan tilpasses i størrelsen, så kropsformen ikke behøver at påvirke, hvordan flyverdragten sidder. Der er ikke snestop, men ribben i ærmer og ben holder tæt. Det har ikke været svært at få flyverdragten over vinterstøvlerne.

Et stort plus er flyverdragtens alsidighed, da den både har en god varmeholdningsevne og åndeevne. Derfor kan flyverdragten med fordel anvendes i flere årstider, blæsende efterår, kold vinter og vådt forår. Udvendigt kan den virke fugtig på læggene, hvis barnet har leget i vandpytter, men det er ikke trængt igennem til kroppen. Da flyverdragten ånder godt, er den glimrende til aktive børn. Vi har ikke oplevet, at indersiden er blevet våd på grund af sved på varme eftermiddage. Vi synes, at ærmer og ben har for få reflekser, men ellers er flyverdragtens sikkerhed udmærket, der er ingen løsthængende snører eller andre ting, som barnet kan komme til skade på. Det tåler en gentagelse: Funktion, kvalitet og pasform er enestående , og den lange levetid gør Isbjörn of Sweden PENGUIN til et udmærket køb. Bedste premium-flyverdragt 2016 – uden tvivl.

 • Meget god varmeholdning og åndeevne, god vandtæthed, god pasform
 • Høj pris, få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Mikk-Line Nylon Junior

Varm og vandtæt flyverdragt med meget gode ærme- og benåbninger


Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92-140 Tilgængelige farver: Ensfarvet og mønstret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: fri fluorerade ämnen Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 30 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja

Nylon Junior er en funktionel vinterflyverdragt fra Mikk-Line, der holder høj kvalitet til en lav pris. I lighed med mange andre modeller af vinterflyverdragter har også Nylon Junior færre reflekser, end man kunne ønske sig. Flyverdragten har også problemer med, at knapperne til fodremmene hurtigt går løs, og selve fodremmene bliver slidt i stykker. Dette er imidlertid to mindre ulemper ved en i øvrigt meget god vinterflyverdragt. Mikk-Line Nylon Junior har en god åndeevne, og barnet bliver ikke svedigt af at have den på, men heller ikke koldt. Varmeholdningsevnen opleves som meget god, og ikke engang på de koldeste vinterdage har børnene klaget over temperaturen. Hætten kan tages af, hvis barnet ønsker det. Pasformen føles godt tilpasset et barns krop. Flyverdragten bliver hverken for stram eller poset og vanskelig at røre sig i. Der er ingen snører eller andre detaljer, der virker som en sikkerhedsrisiko. Flyverdragten har YKK-lynlåse, der har fungeret godt.

Flyverdragten er godt tilpasset til at kunne fungere godt i hverdagen, og det mærker man især ved påklædningen. Benene er vide, så det er nemt at få buksebenet ud over støvlen. Elastikken i snelåsen i fodenden er meget god, og flyverdragten er blevet siddende, selvom fodremmene hurtigt gik i stykker. Selv ærmerne har gode åbninger, der gør det let at få en barnehånd igennem med en tyk vintervante på. Mikk-Line Nylon Junior er let og føjelig i designet, lukker ikke kold blæst ind, og slidstyrken er godkendt. Efter en sæsons intens brug har vi se, at den visse steder har mistet lidt farve, og at den er lidt slidt på knæene – men ikke så det har påvirket funktionen. Vandtætheden har der overhovedet ikke været problemer med. Mikk-Line Nylon Junior er en meget veldesignet, varm og god vinterflyverdragt, og kombineret med dens lave pris bliver Nylon Junior det selvfølgelige valg til bedste lavprisflyverdragt 2016.

 • Varm, vandtæt og meget gode ærme- og benåbninger
 • Fodremmene går hurtigt i stykker, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Mikk-Line Nylon Baby

Vandafvisende flyverdragt der virker let og smidig for barnet og har smarte funktioner


Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 74-104 cl Tilgængelige farver: Ensfarvet og mønstret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: Ja Imprægnering: fri fluorerade ämnen Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 30 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja

Mikk-Line Nylon Baby er en flyverdragt til de mindste børn. Den er specialtilpasset til sit formål blandt andet med de dobbelte lynlåse, som skal gøre på- og afklædning lettere. Mikk-Line har nøje gennemtænkt detaljerne, og Nylon Baby har den smarte funktion, at halskraven kan knappes først. Da flyverdragten holdes sammen af kraven gør det endnu lettere at trække YKK-lynlåsene op efterfølgende. Der er ingen snelås i ærmer og ben, men elastikkerne er stramme, hvilket holder sneen ude og får buksebenet til at blive på plads på støvlen. Desuden har fodremmene holdt vinteren igennem, hvilket ellers er den detalje, der hurtigt plejer at blive påvirket af slitage. De stramme elastikker i ærmegabene blev dog opfattet som et minus, når man skulle have en barnehånd med vante på igennem.

Pasformen på Mikk-Line Nylon Baby er god, men til den posede side, selvom den har elastik i ryggen. Materialevalget gør derudover flyverdragten let og føjelig, og stoffet virker hverken stift eller hårdt. Der er ingen løse snore eller andre sikkerhedrisici. Vinterflyverdragtens hætte er sat fast med burrebånd. Nylon Baby har reflekser på blandt andet arme og skuldre, men de måtte gerne have været flere og større. Åndeevnen har været meget god. Flyverdragten har aldrig gjort barnet svedigt, men det har heller aldrig frosset. Ud over at holde på varmen er den også vind- og vandtæt. Maskinvask og tørring af Nylon Baby har ikke påvirket stoffets funktioner, og farven er eller ikke blevet afbleget. Mikk-Lines flyverdragt har en glimrende rivestyrke og tåler slitage meget godt, hvilket er imponerende med tanke på, at stoffet føles så blødt. Mikk-Line Nylon Baby er en enkel men velkonstrueret flyverdragt, hvis funktioner gør den meget prisgunstig, og derfor bliver den vores valg som bedste babyflyverdragt 2016.

 • Gennemtænkte funktioner, god vandtæthed, let og smidigt stof
 • Noget post pasform, stramme elastikker i ærmegab, få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Reimatec® Gotland

Varm og kraftig flyverdragt, der samtidig har en smidig pasform og tåler snavs og leg godt


Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 15.000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: Pink, Plum, Grey, Lime, Blue, Navy, Black Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-98 cl Tekstilcertificering: Oeko-Tex® standard 100 Maskinvask: Ja

Gotland fra det kendte mærke Reima fås i størrelserne 74-98 (virker lidt stor i størrelsen) og er altså ikke beregnet til helt små børn. Mange andre babyflyverdragter er udstyret med to lynlåse, men på Gotland er der desværre kun en. Det gør det noget mere besværligt at give barnet flyverdragten på, selvom lynlåsen går hele vejen ned på det ene ben. Gotland har rib i ærmeåbningerne, som er tilpas stramme, så en hånd med vante på kan komme igennem. På indersiden er der knapper, som kan bruges til at fastgøre andre beklædningsdele fra Reima med. Hvis man ikke bruger andet fra Reima, er knapperne bare hårde og unødvendige. Designet er klassisk flot men en kant af imiteret pels på hætten. Pasformen er god til en barnekrop, og flyverdragten virker let og smidig. Barnet kan bevæge sig helt som normalt i den. Der er plads til et ekstra lag tøj under. Gotland er en varm vinterflyverdragt, og børnene der har brugt den, har aldrig klaget over at fryse. Vindtætheden har også været god, flyverdragten har en god vindklap med knapper.

Reimatec® Gotland er meget modstandsdygtig over for vand og hold barnet tørt i sjap, men også når barnet sad og plaskede midt i en vandpyt. Ribben i buksebenene slutter tæt omkring barnets støvler, og fodremmene har også fungeret godt. Efter vinteren er der små huller på flyverdragtens knæ men den smule slitage, der er opstået, påvirker ikke flyverdragtens funktion. Det er gået fint med at vaske og tørre Reima Gotland, men på den ene flyverdragt kan vi efter nogen tid alligevel se, at farven er blevet lidt blegere. Det kan ses, at den er blevet vasket. Alt i alt har den dog været meget modstandsdygtig over for snavs. Reimatec® Gotland virker både kraftig og smidig, og den er blevet et stykke yndlingstøj, der fungerer hele vinteren.

 • Varm, smidig og samtidig kraftig, tåler snavs, god og legevenlig pasform
 • Nogen slitage på knæene, kunne have haft flere og større reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Ticket to Heaven Baby Baggie Suit

Slidstærk og vandtæt flyverdragt, som holder varmen godt og er flot designet


Testår: 2016 Type: Baby Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-86 cl Maskinvask: Ja

Ticket to Heavens (Ticket Outdoors) babyflyverdragt Baby Baggie Suit kan alt det, en flyverdragt skal kunne, og har desuden et flot design. Der er slet ingen reflekser på bukseben og ærmer, og dem på bryst og skuldre er alt for små. Et almindeligt minus på børneflyverdragter, men alligevel noget, der nemt kunne gøres bedre. Pasformen er udmærket, barnet kan røre sig naturligt i Baby Baggie Suit. Størrelsen er rummelig, hvilket er godt at vide inden købet. Materialevalget gør, at den alligevel ikke virker tung eller poset. Yderstoffet har desuden vist sig at være meget slidstærkt, og der er næsten ingen tendens til huller og slitage på bagdel og knæ.  Man kan næsten ikke se, at flyverdragten har været brugt, når vinteren er forbi. Ticket to Heaven Baby Baggie Suit er tilpasset mindre børn med sine dobbelte lynlåse, der gør åbningen større og gør påklædning lettere. Ærme- og benåbninger er også rummelige, og det har været nemt at få barnets hænder igennem, også med tykke vanter på. Fodremmene har været af høj kvalitet og sidder stadig på deres plads efter vinteren, uden at være slidt i stykker.

Åndeevnen har været rigtig god, og flyverdragten holder varmen godt. Det har ikke været nødvendigt med ekstra lag undertøj sidste vinter. Ticket to Heaven Baby Baggie Suit har god rib i både ærmer og ben. Både løs sne og sjap er blevet holdt ude, og selve stoffet har ikke sluppet fugt igennem. Baby Baggie Suit er varm og vindtæt og har en udmærket sikkerhed helt uden løse snore. Hætten kan tages helt af. Flyverdragtens krave er dog ret lav, så uden hætten bliver nakken blottet for en del kold luft. Ticket to Heaven Baby Baggie Suit løser sin opgave i fin stil og virker som en rigtig god vinterflyverdragt til prisen.

 • Slidstærk, varm og vandtæt, flot design med god bevægelighed for barnet
 • Lav krave, for få og for små reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Didriksons Ojos Kid’s Coverall

Varm og vandafvisende flyverdragt, der kan tilpasses, så den vokser med barnet


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 4000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: Navy (mørkeblå), Flag red (rød) og Amaranth (mørkelilla) Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja, men ved lav varme Størrelser: 80 – 140 cl.

Bedste pris hos:

Didriksons' vinterflyverdragt Ojos er en børneflyverdragt i premiumprisklassen fra Didriksons. Som en unik egenskab er modellen udstyret med en specialfunktion, der kaldes Extended Size. Den betyder, at man kan fjerne en søm i ærmer og ben, så de kan forlænges. Det gør, at flyverdragten også kan bruges, når barnet er vokset en størrelse. Extended size-funktionen kan således spare en nogle penge, hvis barnet laver en vækstspurt midt i vintersæsonen, eller gøre, at den kan anvendes to vintre efter hinanden. Pasformen på Ojos er rummelig og god. Barnet kan få ekstra undertøj eller et mellemlag på, uden at flyverdragten føles for stram. Didriksons Ojos holder varmen udmærket, men hvis barnet normalt er varmt, kan den føles lidt for varm i mildere udendørstemperaturer. Flyverdragtens åndeevne er ganske vist bestået, men ventilationen havde måske kunnet være endnu bedre.

Justerbare snelåse gør Didriksons Ojos lettere at få af og på, samtidig med at de effektivt forhindrer, at der kommer sne ind ved ærmer og ben. Livet kan justeres med elastik, og for enden af lynlåsen sidder en afdækning, så den ikke gnaver mod barnets hals. Rive- og slidstyrken er udmærket, og Ojos ser ikke slidt ud på trods af intensiv brug. Flyverdragten har en del reflekser, men det kunne godt have været endnu flere på ærmer og ben samt på ryggen. Vi havde også gerne set flere lommer på flyverdragten. Vand- og vindtætheden er i særklasse. Ikke engang i rusk og rigtigt sjap bliver barnet koldt eller vådt.  Den meget gode pasform, som giver barnet samme bevægelighed med flyverdragten som uden, er et stort plus – og gør børn såvel som voksne tilfredse med Didrikson Ojos.

 • Modstår væde godt, holder varmen udmærket, kan vokse med barnet
 • Lidt for varm til visse børn, for få lommer og reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Lego Wear Jyll/Javier

Varm og tør flyverdragt med god pasform, som gør det let for barnet at røre sig


Testår: 2016 Type: Baby Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 3500 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: Rød, Lilla, Turkis, Marineblå, Sort, Grøn Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav temp., syntetisk Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-104 cl

LEGO Wear er et børnetøjsmærke, som fremstiller både over- og undertøj. Vinterflyverdragten Jyll/Javier er en smidig og varm model med god pasform, som gør det muligt at bevæge sig helt som normalt under vinterlegen. Flyverdragten føles let og tynd, men har holdt varmen rigtig godt, ikke engang i Nordsverige er børnene blevet kolde med denne flyverdragt på. Vind- og vandtætheden har også været god. Lego Wear Jyll, Javier har intet snestop, og lynlåsen er ikke tapet, men der er alligevel ikke kommet fugt og sjap ind til barnet. Fodremmen i benåbningen har fungeret godt og bidraget til at holde flyverdragten på plads over støvlen. De har dog været til den hårdere side – mere stretch havde været lettere ved påklædning. Ben- og ærmeåbninger har ellers været gode og tilstrækkelig vide til at få en hånd med luffe på igennem. Hvis man anvender Lego Wear-luffer, er der også knapfastgøringer til dem på flyverdragtens ærmer.

Både slid- og rivestyrken hos Lego Wear Jyll, Javier har været god. Selv når tøjet har været brugt af børn, der kravler i flyverdragten, har stoffet set fint ud efter sæsonen. Vask og tørring har også fungeret godt, men visse pletter har sat sig, så flyverdragten er blevet lidt nusset. Udseendet på Lego Wear Jyll, Javier er frisk og farvestrålende, men ikke så moderne. Flyverdragten har mange sjove detaljer, for eksempel at man kan sætte en Lego-klods i mærket, der har en Lego-knop. Flyverdragtens fleeceforede krave har beskyttet barnets hals rigtig godt uden at begrænse udsynet. Vi synes dog, at der var alt for få reflekser, især på ben og ærmer. Hvis man har et aktivt barn, som har brug for en let og praktisk vinterflyverdragt med udmærket pasform, så lever Lego Wear Jyll, Javier fuldt ud op til kravene.

 • God pasform, nem for barnet at bevæge sig i, holder varm og tør
 • For få reflekser, ikke så moderne design, hårde fodremme
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Ticket to Heaven Baggie Oxford

Legevenlig flyverdragt, som barnet kan bevæge sig naturligt i, tåler både sne og sjap


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Størrelser: 80-140 cl Vægt: Middel | Densitet: ca 8,5 g/cl Farver: Orange, True Red, Grape Juice, Beetroot, Navy Iris, Majolica Blue, Caribbean Sea, Coffee, Castlerock, Black Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C Åndbarhed: 8000 g/m2/24 h

Bedste pris hos:

Ticket to Heaven (Ticket Outdoor) Baggie Suit Oxford får meget flotte bedømmelser på nogle af de allervigtigste punkter. Pasformen og det flotte design er to af de største fordele ved Baggie Suit. Flyverdragten er lige i formen med en praktisk elastik i ryggen, og den virker rummelig uden at blive poset. Flyverdragten har intet overflødigt stof, der forhindrer barnets naturlige bevægelsesmønster. Mange af detaljerne virker gennemtænkte og er meget funktionelle. Ærmelukningerne har smarte knapper, lommerne har en god form og er godt placeret, og lynlåsbeskyttelsen i halsen er virkelig rart. Det har været nemt at klæde barnet på. Ærme- og benåbninger har været rummelige nok til at kunne komme ud over vinterstøvler og tykke vanter, men de har alligevel stoppet sneen effektivt. Varmeholdningsevnen har været meget god, og der er plads til ekstra undertøj på vinterens koldeste dage. Dette er en flyverdragt, som uden problemer kan klare rigtig koldt vejr, men alligevel ikke går på kompromis med barnets komfort.

Baggie Suit kan vaskes, men i år lader en af flvyerdragternes yderstof til at suge snavs til sig, og en del bliver i stoffet, efter flyverdragten er blevet vasket, hvilket vi ikke har set tidligere år. Denne flyverdragt er blevet påvirket af børnenes leg og har fået slidmærker på knæene. Antal reflekser er godkendt, men der måtte gerne have været flere med en mere synlig placering. Bortset fra en vis slitage fra vask og brug er Baggie Suit en vinterflyverdragt, som holder barnet både varmt og tørt. Med sin supergode pasform bliver Ticket to Heaven Baggie Suit hurtigt meget populær hos både børn og forældre.

 • Meget god pasform, smarte funktioner, meget god vandtæthed og varmeholdning
 • Vis slitage, for få synligt placerede reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Ticket to Heaven Othello Suit

Slidstærk flyverdragt med god pasform og modstand mod vand og kulde


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellomklasse Vandtæthed: 15.000 mm Åndeevne: 15000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80-140 cl Tilgængelige farver: Blue Stars, Hydra Navy, Purple Camou flower, Purple Stars, Purple magic, Grey Stars og Black Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: C Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej Størrelser: 80-140 cl Farver: Blue Stars, Hydra Navy, Purple Camou flower, Purple Stars, Purple magic, Grey Stars og Black Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C Åndbarhed: 8000 g/m2/24 h

Bedste pris hos:

Othello Suit fra Ticket to Heaven (Ticket Outdoor) er en model, der har eksisteret i flere sæsoner og ofte har fået meget gode bedømmelser. Årets version virker noget mindre i størrelsen end tidligere, men beholder den samme gode pasform, omend bagdelen er lidt poset. Flyverdragtens kraftige stof er let at holde rent, og selvom den er blevet vasket flere gange på grund af snavs og tisseuheld, har det ikke påvirket funktionen. Det lette, luftige design bidrager til, at Othello Suit holder varmen udmærket, men giver også god plads til ekstra lag tøj. Rummeligheden er også et plus ved af- og påklædning. I og med at barnet kan klædes på med lag på lag, uden at flyverdragten bliver for stram, giver det desuden mulighed for en god bevægelighed, også når vejret bliver rigtig koldt. Ærme- og benåbninger har ingen snelås, og det er nemt at få flyverdragten ud over vanter og støvler.

Reflekserne er for få og tynde. Hvis man har flyverdragten i en mørk farve, ses den meget dårligt, når det er blevet mørkt udenfor.  Vindtætheden har været god, og Othello Suit har ikke lukket vand ind på trods af mudderbade og leg i sjap. Halskraven giver plads til et halstørklæde, uden at der bliver åbent ind til halsen. Nogle af detaljerne på Othello Suit har ikke været helt så gode som tidligere år. Knapperne blev hurtigt slidt på en af flyverdragterne, og lynlåsen gik i stykker forneden. Slid- og rivestyrken kunne godt have været bedre. Efter vinteren er der tydeligt slid på knæene. Testfamilierne der har anvendt Ticket to Heaven Othello Suit, har alligevel været meget tilfredse og først og fremmest syntes, at denne flyverdragt er god for barnet både ved leg udendørs og påklædningen indenfor.

 • Meget god pasform, varm og rummelig, holder tæt mod vind og vand
 • For få reflekser, er blevet lidt slidt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Wheat

Varm og stilrent designet flyverdragt med snelås i ærmarne, som effektivt holder sne ude


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Barn Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8.000 mm Åndeevne: 8.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Størrelser: 74cm-128cm Farver: powder rose, heather rose, dark lilac, cardinal, ashley blue, steel. Tekstilcertificering: Oeko-Tex® standard 100 Maskinvask: Maks. 30 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C

Bedste pris hos:

Vinterflyverdragten fra Wheat har et enkelt men flot design og fås i en farveskala, der er populær hos både børn og voksne Vi havde syntes endnu bedre om dens look, hvis der havde været en sjov detalje, måske et logo i refleksmateriale. Udseendet er naturligvis sekundært til funktionen, og Wheat er en flyverdragt, som virkelig kan holde barnet varmt. Stoffet er ret tykt og isolerer meget godt. Børnene klager aldrig over at de fryser, men de bliver heller ikke unødvendigt svedige i den. Så åndeevnen er god, og den holder også vinden ude. Pasformen er rummelig, men til den posede side, hvorfor Wheat af og til opfattes som lidt klodset. Selve modellen virker bedre tilpasset til småbørn end bevægelige 4-5-årige. Børnene har af og til syntes, at det tykke inderfor var i vejen, når de skulle lege.

Flyverdragten fra Wheat kan vaskes og har holdt godt til både vaske og tørring. Yderstoffets evne til at modstå slitage er godkendt, undtagen ved sømmene på indersiden af knæene. Der kan vi efter en sæsons brug se, at der er opstået små huller. Flyverdragtens ærmer har snelåse, som meget effektivt holder sneen ude, men de er også stramme, så det ikke er så let at få ærmet over en børnehånd med vante på. Fodremmene i buksebenene bliver hurtigt slidt af og må udskiftes flere gange i løbet af vinteren. Wheats flyverdragt har samme mangel på store, tydeligt synlige reflekser som de fleste andre vinterflyverdragter i vores test – hvilket gør at børnene desværre ikke ses så godt i mørket. For et koldt barn, som absolut ikke vil fryse, kan vi dog konstatere, at Wheat vinterflyverdragt rigeligt opfylder kravene.

 • Varm, stilrent design, effektive snelåse i ærmerne
 • For poset pasform, der opstår slitage på indersiden af knæene, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Lego Wear Jenay/Jadon

Vindtæt flyverdragt med føjelig pasform og god snebeskyttelse i ærmer og ben


Testår: 2016 Type: Barn Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 3500 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav temp., syntetisk Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 104-152 cl Farver: Rød, Lilla, Turkis, Marineblå, Sort, Grøn Maskinvask: Ja

Lego Wear Jenay, Jadon er en vinterflyverdragt med smidig pasform, som holder varmen godt. Formen på Jenay, Jadon er hverken poset eller for smal. Selv de mest aktive børn har været meget tilfredse med deres bevægelsesfrihed i flyverdragten. Ærme- og benåbningerne var ret stramme først på vinteren, men de gav sig lidt efter nogen tids brug og fungerede samtidig godt som snebeskyttelse. Flyverdragten har ingen farlige detaljer, ingen løse snore eller lignende. Hætten er fastgjort med små tryklåse, der hurtigt slipper, hvilket føles trygt, da det fjerner kvælningsrisikoen, hvis hætten skulle sidde fast et sted, mens barnet leger. Udseendet på Lego Wear Jenay, Jadon er ret neutralt. Farverne er friske, og de lyse detaljer ved lynlåse og krave ser godt ud. Flyverdragten har været nem at vaske og har ikke mistet farve eller funktion af den grund.

Selvom Lego Wear Jenay, Jadon er en let og tynd flyverdragt, har den haft en meget god vindtæthed, og barnet har altid holdt sig varm i den. Flyverdragtens åndeevne har fungeret godt for de fleste børn, men hvis barnet i forvejen er meget varmt, er der risiko for, at det kan blive fugtigt af sved. Vandtætheden er stort set godkendt, men efter længere tids ophold i slud, er det sket, at der er trængt vand ind.  Reflekserne er meget få og for små til, at barnet kan ses ordentligt i mørke. Det største problem ved Lego Wear Jenay/Jadon er dog dem manglende slidstyrke. Efter en vinters leg er der gået hul på det ene knæ, og der er tydeligt slid i sømmene i livet. Derfor virker flyverdragten ikke så prisgunstig, da levetiden kun blev en enkelt sæson. Med forbedret slidstyrke havde Lego Wear Jenay/Jadon fået en betydeligt højere karakter.

 • Meget god og føjelig pasform, god snebeskyttelse i ærmer og ben, god vindtæthed
 • Bliver slidt hurtigt og meget, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Mini Rodini Alaska Jr

Meget flot designet flyverdragt, som er varm, smidig og let for barnet at lege i


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Premium Vandtæthed: 10.000 mm vandsøjle Åndeevne: 8000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: blå, pingvinmønstret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: BIONIC-FINISH® ECO Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-128

Bedste pris hos:

Mini Rodinis vinterflyverdragt Alaska er en moderigtig flyverdragt, der fås i flere farver og mønstre. Den har en aftagelig hætte, og indvendigt er Alaska delvist fleeceforet, hvilket er behageligt for barnet, som får lidt ekstra varme om bagdelen. Flyverdragten virker til at have en normal åndeevne og gør ikke barnet svedigt. Mini Rodinis vinterflyverdragt klarer sig bedst i den koldeste del af vinteren. Den holder effektivt blæsten ude og varmen inde. I sjap har resultatet været mere varieret. En af flyverdragterne holdt altid tæt, mens den anden havde tendens til at lukke fugt ind, hvor barnets ben blev våde efter en halv dags brug. Formen på Mini Rodinis flyverdragt virker funktionel. Buksebenene kan justeres og er bredere i fodenden og smallere foroven for ikke at blive posede. På Alaska er der en ekstra kile med stof for også at få plads til de rigtig store støvler. I ærmerne er der snelås. Vi oplever, at ærmeåbningerne er lidt stramme, når barnet har vanter på.

Flyverdragten er let og tynger ikke det lille barn, som skal gå og løbe i sneen. Rivestyrken er også godkendt Mini Rodini Alaska kan maskinvaskes, men det virker svært at få snavset af stoffet, efter flyverdragten er blevet beskidt. Den bliver helt enkelt aldrig helt ren igen, i hvert fald ikke visse farver på flyverdragten. Vi savner også ordentlige reflekser på Alaska, mens lommerne havde et passende antal og kloge placeringer. Nøjagtig som på mange andre flyverdragter med fodremme, så gik knappen til elastikken, der skal sidde fast under støvlen, hurtigt løs. Mini Rodini Alaska har klaret sig igennem hele vinteren med moderat slitage, og det er overordnet en god flyverdragtmodel, så længe man får et eksemplar, der holder tørt. Den største fordel ved Alaska er, at den på en god måde kombinerer smidighed og varme.

 • Varm, smidig og let for barnet at lege og bevæge sig i
 • Et eksemplar blev fugtigt i buksebenene og var svær at få ordentligt ren, få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:

Mini Rodini Alaska Baby

Flot designet flyverdragt med dobbeltlynlås og rive- og slidstærkt yderstof


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Premium Vandtæthed: 10.000 mm vandsøjle Åndeevne: 8000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: rød, leopardmønstret Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: BIONIC-FINISH® ECO Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-98 cl Maskinvask: Ja

Bedste pris hos:

Den største forskel mellem Mini Rodinis større Alaska-flyverdragt og Alaska Baby er, at babyversionen har to skrå lynlåse, så den kan åbnes helt ned til knæhøjde i buksebenene. Det gør det meget lettere at klæde barnet på. Øverst i halsåbningen er der også knapper, som kan lukkes, inden lynlåsene trækkes op – en praktisk detalje, som gør det lettere at lukke den. Buksebenene kan også tilpasses ved at knappe op til en kile med ekstra stof, som giver større vidde. I ærmerne virker stoffet til den stive side, så det er vanskeligt at få en vante igennem. Fodremmene der skal holde støvlerne på plads, gik i stykker, men da både bukseben og ærme er stramme, får man alligevel en god beskyttelse mod indtrængende sne.  Mini Rodini Alaska Baby ender ikke i toppen for hverken vandtæthed eller varmeholdningsevne, men den holder effektivt kold blæst ude.

Pasformen har været god med en god justering i livet, så flyverdragten ikke glider ned. Flyverdragten virker lidt lille i størrelsen.  Yderstoffet har vist sig at være meget slidstærkt og rivestærkt, så det kan holde til børn, der kravler og leger meget, mens de sidder på jorden. Mini Rodini Alaska Babys funktion er heller ikke blevet påvirket af vask. Derimod virker det besværligt at få flyverdragten ren. Snavset satte sig i stoffet på de lysere flyverdragter og kunne derefter ikke vaskes ud. Flyverdragten har også for få og for små reflekser, der hurtigt blev slidt, så de mistede den reflekterende effekt. Det kraftige stof gør flyverdragten ret tung, hvilket påvirker barnets bevægelighed, når det bruger Alaska Baby. Det er dog et plus, at der er ekstra fleece-for i bagdelen. Samlet set får Mini Rodini Alaska Baby topkarakter i flot design og robust stof, men den mangler en del i de andre funktioner, hvorfor prisen desværre virker ubegrundet høj.

 • Flot design, rive- og slidstærkt yderstof
 • Snavs sætter sig i stoffet, dyr, tung og poset
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Gneis Supershape

Farverig og flot flyverdragt med fantastisk pasform og meget god ventilation


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10 000 mm Åndeevne: 10 000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 98 - 164 cl, samt More Space 128-164 cl Tilgængelige farver: 15 farver Black-Green, Blue, Blue-Dk Blue-Black, Dk Blue, Cerice, Cerice-Dk Cerice-Grey, Green, Dk Green, Green-Dk Green-Black, Multi, Orange, Petrol, Petrol-Orange, Purple, Red Impregnering: Bionic ECO Finish (Fluorkarbonfri) Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Gneis Supershape 2017

Gneis Supershape er en vinterflyverdragt med helt formidabel pasform, der virkelig indbyder til skøn leg i sneen. Den er let og meget smidig. Supershape er også let at give barnet på og har plads til flere lag tøj under, hvis det er nødvendigt. Snelåsen i ærmerne kan justeres med burrebånd. Åbner man den, er det nemt at få en behandsket hånd igennem. Benåbningerne er mere tricky og får blandede bedømmelser, nemme for en voksen, men for svære for en seksårig at selv trække over støvlen. Lynlåsen er derimod let at bruge for børn i alle aldre. Gneis Supershape gør et ypperligt job med at holde vind ude, men alligevel ventilere godt, så børn der plejer at blive fugtige under overtøjet, aldrig bliver svedige. Flyverdragtens krave er bredt og høj, og beskytter halsen godt mod kold blæst. På koldere dage har de fleste børn fået et ekstra sæt undertøj på, men i almindeligt vintervejr er det nok med almindeligt tøj, barnet bliver alligevel holdt tilpas varmt i Supershape. Men i normalt vintervejr er det nok med almindeligt tøj. Barnet holder sig alligevel tilpas varmt i Supershape.

Evnen til at modstå sjap og vand er overordnet god. Et testeksemplar af Gneis Supershape blev dog sidst på sæsonen, da det var vådest udenfor, fugtige på knæ og lår. De resterende flyverdragter slap der ikke vand igennem, og de får topkarakter. Snelåsen gør et effektivt stykke arbejde med at forhindre sne i at komme ind i ærme eller ben. Kvaliteten på gummistropperne, der skal sættes under støvlen for at holde flyverdragten på plads, overrasker. Efter en hel vinter er ikke en eneste gået løs, og gummiet ser ud som nyt. Supershape mangler desværre en rigtig god funktion til at stramme buksebenene, og det resulterede i, at to af flyverdragterne har fået mindre huller i benåbningerne, når barnet har trådt på stoffet. En flyverdragt har også fået to mindre revner, hvor barnet ser ud til at have siddet fast i noget skarpt. Vinteren var dog snefattig, og flyverdragterne er benyttet meget på is og grus, og må derfor anses at have klaret slitagen forholdsvis godt.

Reflekserne er små, men ses ret godt i mørket. Nogle flere af slagsen på bryst og ryg havde dog været en forbedring. Supershape er smudsafvisende på de forstærkede dele, mens det mere farverige stof virker svært at få helt rent. Selv efter maskinvask er der lidt rester tilbage, og snavset er også svært at få ud af elastikken i livet. Gneis Supershapes udseende er meget populært med kraftige farver, der er lette at se, og alle børnene har syntes om at bruge den. Prisværdien bliver trukket noget ned af benåbningerne, der er oplevet som både stramme og vanskelige at spænde til, så man ikke træder i dem. Gneis Supershape får derudover ros for den uovertrufne pasform og generelt gode kvalitet, som gør, at aktive børn kan stå på kælke, stå på skøjter og bygge snemænd helt uden at blive hindret i bevægelserne, fryse eller blive våde.

 • Fantastisk pasform, meget god ventilation, rigtig flot og farverigt design
 • For få reflekser, benåbninger bliver hurtigt slidt, svær at få helt ren

Reima Copenhagen (2015 år model)

Slidstærk flyverdragt i babymodel, tåler vand og holder varmen godt


Testår: 2015 Vandtæthed: 12000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tilgængelige størrelser: 62 – 98 cm Tilgængelige farver: navyblå, brun, grå, lilla, klar/kraftig lyserød Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Reima Copenhagen Blue

Reima Copenhagen udpeges til bedste babyflyverdragt. Denne meget prisbillige vinterflyverdragt er en rummelig model med dobbelt lynlås, så den er lettere at tage af og på. Børnene har kunnet bevæge sig normalt i den. Flyverdragten er udstyret med en lidt blødere rib i halsen, så lynlåsen ikke gnaver, og det har fungeret godt for nogle børn, mens andre stadig har foretrukket, at lynlåsen ikke trækkes helt op. Copenhagen ånder godt, og barnet bliver ikke svedigt. Stoffet har både været rive- og slidstærkt. Med tanke på, at flyverdragten også fås i babystørrelse, er det en god egenskab, at den kan låse at blive kravlet med. Copenhagen tåler også vask og tørring godt, uden at dens stand påvirkes. Pasformen er som sagt rummelig, og stofmængden gør den lidt tung, men samtidig gør det, at flyverdragten er godt isoleret. Den har også vist sig at holde varmen godt, selv på rigtig kolde vinterdage.

Ud over den dobbelte lynlås gør de vide ben- og ærmeåbninger også påklædningen lettere. Det er nemlig let at få vantebeklædte hænder igennem og trække buksebenene over vinterstøvlerne. Reima Copenhagen har elastik i ærmer og ben, der fungerer efter hensigten. I ekstremt vejr med meget sjap er et af flyverdragternes ærmer og ben blevet fugtige. Derudover har flyverdragten en meget god vandtæthed, der ikke slipper fugt ind, og elastikbåndet til at sætte fast under fodtøjet har været af høj kvalitet og har holdt hele vinteren. Nøjagtig som de fleste andre flyverdragter lider Reima Copenhagen af mangel på reflekser. Samlet set er flyverdragten af høj klasse og løser de vigtigste funktioner med bravur. Det er også en flyverdragt, der med fordel kan arves af yngre søskende. Reima Copenhagen er varm, tør og vindtæt, så den fungerer god for småbørns leg hele vinteren igennem.

 • Meget slidstærk, holder varmen godt og vind og vand ude
 • For få reflekser, lidt tung

Mikk-Line: Oxford Snowsuit (2015 år model)

Rivestærk flyverdragt med god pasform, tåler både vand og holder varmen


Testår: 2015 Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Imprægnering: fri fluorerade ämnen Farver: Stribet eller ensfarvet Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30°C Densitet: 7,3 g/cl

Mikk Line Oxford Jumpsuit 300x400

Den bedste lavprisflyverdragt bliver Oxford Snowsuit fra Mikk-Line. Oxford snowsuit er et umærket valg, hvis man er ude efter en kvalitetsflyverdragt til en overkommelig pris. Mikk-Lines vinterflyverdragt holder varmen godt og har en godkendt vandtæthed, samtidig med at den kan holde til en sæsons slitage, uden at der kommer huller eller andre store mærker. Der kan dag komme nogen ruhed på knæ og bagdel. Designet er flot med tanke på flyverdragtens funktionalitet, sømmene er robuste, og flyverdragten kan vaskes og tørres adskillige gange, uden at man kan se eller mærke nogen spor efter det. I blæsevejr modstår Mikk-Lines flyverdragt de kolde vindstød godt, og den holder barnets temperatur på det rette niveau ved leg i sneen. Pasformen er god, Mikk-Line er tilstrækkeligt rummelig til at give barnet bevægelsesfrihed, uden at den opleves som poset med for meget stof. Ærmeåbningerne er rummelige og mangler elastik eller rib, så det har været problemfrit at få en hånd med vante på igennem. Benåbningerne har heller ingen rib eller elastik, hvilket medfører, at de af og til glider op under legen. Knapperne til fodbåndene gik også let løs, hvilket er et almindeligt problem hos flere forskellige vinterflyverdragter.

Åndeevnen hos Mikk-Line er også godkendt, selvom der er plads til forbedring. Flyverdragten føles ikke tung. Vores almindeligste kritikpunkt angående mangel på reflekser gælder også Mikk-Line. Det forekom endda, at visse af de reflekser, der var limet på flyverdragten, begyndte at gå løs i kanterne efter kortere tids brug. Hvad angår vandtætheden, så er yderstoffet modstandsdygtigt, og der trænger ikke fugt ind i sjappet vejr. Der kan mærkes nogen fugtighed på overfladen i tøvejr, men den har været tør indvendigt. Samlet set er Mikk-Line den bedste lavprisflyverdragt til prisen og tåler både sne og sjap, sidder godt på barnet og kan tåle at blive leget i.

Bemærk! Oxford Suit er udgået og erstattet med efterfølgeren Nylon Suit. De eneste forskelle mellem modellerne er, at Nylon Suit er forbedret og har en lavere vægt samt smudsafvisende overflade.

 • Holder varmen godt, godt vandtæthed, god pasform og god rivestyrke
 • Mangler reflekser, dårlig kvalitet på fastgring af knapperne til skobåndene

Reima Trondheim (2015 år model)

Varm flyverdragt, som kan modstå kold blæst og tåler snavs meget godt


Bedste pris hos:

Testår: 2015 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 15.000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: 92-140 cm Tilgængelige farver: marineblå, brun, grå, græsgrøn, mosgrøn, mørk blomme/lilla, kirsebærrød Tåler maskinvask: Max 40°C  Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Max 40°C

Bedste pris hos:

Reima Trondheim

Reima Trondheim er en vinterflyverdragt i klassisk snit, der holder varmen godt og kan modstå isnende kold blæst. Flyverdragten har en god åndeevne. Pasformen er god, normal til rummelig i størrelse, og flyverdragtens design virker i det store hele funktionelt. Hætten har et ekstra burrebånd, der virker overflødigt, og flyverdragten har indbyggede  seler, der ikke lader til at opfylde nogen egentlig funktion. Selerne kan ikke reguleres i længden, og i stedet for at holde flyverdragten på plads, er de af og til i vejen ved på- og afklædning. Trondheim er meget modstandsdygtig over for snavs.

Der er ingen snelås i ærmer og ben på Trondheim, og den er let at få på ud over vinterstøvler og at få armene igennem, selvom man har de tykke handsker på i forvejen. Den har et par lommer, men det havde været rart med et par stykker til, for eksempel på et ærme. Trondheims slidstyrke er normal, farven har dog haft tendens til at blegne på visse dele. Støvlestropperne er af varierende kvalitet. På visse eksemplarer har de siddet lige, som de skal, men de på andre er gået løs og blevet væk. Vandtætheden er bestemt godkendt i vintervejr, men der er risiko for, at flyverdragten tager fugt ind under ekstreme vejrforhold. Reima Trondheim er en varm og smidig flyverdragt, der er glimrende til normal brug.

 • Varm og vindtæt, modstår snavs godt
 • Har en del unødvendige funktioner

Bedste pris hos:

Lego Tec Jussi (2015 år model)

Prisbillig flyverdragt med god slidstyrke og fleksibel pasform med god plads


Bedste pris hos:

Testår: 2015 Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: </=18 m2 Pa/W Tilgængelige størrelser: 104-152 cl Tilgængelige farver: Turkis, marineblå, limegrøn, sort, pink og lilla Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Bedste pris hos:

Lego Tec Jussi

Lego Tec Jussi er blød og fleksibel med et gennemtænkt design i muntre farver. Flyverdragten har holdt sig i god stand på trods af hårdhændet behandling. I sømmene har det været svært at få noget af snavset væk, men farven har holdt, også efter vask. Vandtætheden på ydersiden er god. Det er sket, at flyverdragten er blevet lidt fugtig i inderstoffet, men barnet er forblevet tørt og har ikke frosset. Flyverdragten har ikke snelås i ben og ærmer, så det er lettere at få flyverdragtens ben over vinterskoene eller at få handskerne igennem ærmerne. Benåbningerne kan dog virke lidt stramme, når man skal trække dem ud over store vinterstøvler.

Pasformen er god, og der har været plads til et ekstra lag tøj. Fordi modellen ikke er så smal, passer den også til mange forskellige kropsformer. Der er ingen snører eller andre detaljer, der virker usikre. Vindtætheden er god, og hvis man på de koldeste dage supplerer med uldent undertøj eller et mellemlag til børn, der har let til at fryse, så holder Lego Tec Jussi niveauet meget godt med tanke på prisen.

 • Smidig pasform, god slidstyrke og god vandtæthed, meget prisgunstig
 • Kan være nødvendigt at supplere med uldundertøj/mellemlag, flere reflekser ønskes

Bedste pris hos:

Molo Pyxis (2015 år model)

Rive- og slidstærk flyverdragt i babymodel, god pasform og er nem at tage på


Testår: 2015 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: x cl, Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: x °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: x C Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

Molo Pyxis 300x400

Flyverdragten Pyxis fra Molo er en "babyflyverdragt", og den er derfor udstyret med to lynlåse. Dette gør det lettere at klæde et lille barn af og på. Pasformen er glimrende til et barn på 1-2 år og hindrer ikke barnets leg. Elastikken i ærme- og benåbninger holder flyverdragten på plads. Samtidig er den fleksibel nok til, at man uden vanskeligheder kan få en hånd med handske igennem eller føre buksebenet ud over en vinterstøvle med bredt skaft. Pyxis virker sikker, den har ingen løsthængende store eller lignende, der udgør en risiko. Vi havde dog gerne set større og flere reflekser, for eksempel på ryggen og på forsiden af benene.

Pyxis har en god åndeevne, holder varmen godt, og den tåler at blive slidt af kravlende børn. Vandtætheden er overordnet god, men kunne have været bedre med snelås. Dette har man sandsynligvis valgt fra, da snelås gør flyverdragten vanskeligere at tage på. Pyxis er vasket og tørret uden at miste farve eller form.

 • God pasform, holder varmen godt, god rivestyrke
 • For få reflekser, mangler rib i ærmerne, dyr babyflyverdragt

Molo Polaris (2015 år model)

Vindtæt flyverdragt med god åndeevne, der forhindrer, at barnet bliver svedigt


Testår: 2015 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: x cl, Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: x C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: x C Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

Molo Polaris 300x400

Molo Polaris er en sikker flyverdragt uden unødvendige snore eller lignende detaljer. Flyverdragten ånder godt, er god til at holde varmen, og vindtætheden er god. Børnene har på intet tidspunkt haft det koldt i den. Polaris er meget bred og kan opleves poset, og hæmmer i disse tilfælde børnenes bevægelsesfrihed. Af- og påklædning fungerer godt, takket være bredden og den manglende snelås.

Vandtætheden på Polaris er godkendt. Den ene testflyverdragt har tålt slitage godt, men den anden er blevet meget slidt på knæene, sømmene omkring benåbningerne og på undersiden af benene. Der er også opstået små revner efter børnenes leg på jorden. Det havde været smart, hvis Polaris var udstyret med en lynlåslomme til opbevaring af småting.

 • Varm flyverdragt, der holder vinden ude, god åndeevne
 • Poset pasform, begrænset slidstyrke

Tenson Bloom (2015 år model)


Testår: 2015 Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja, alle Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 86/92-134/140 Farver: 340-lyserød, 513-aqua, 550- blå, 964-grå Maskinvask: Ja

Tenson Bloom

Tenson Bloming er lidt af en opkomling i vores flyverdragttest. Til en overkommelig pris og med høj kvalitet, bortset fra nogle mindre detaljer, så fremstår Bloming som et produkt, der er meget godt til prisen og med en udmærket pasform, der gør det nemt for barnet at bevæge sig normalt under leg. Den bliver ikke nemt slidt, og for forstærkninger på knæ og bagdel gør deres job godt. Både ben- og ærmeåbninger har snelås, hvilket gør det lidt svært at få hænderne igennem med vanter på, men det sikrer samtidig, at der aldrig kommer sne ind.

Hverken vind eller kulde kommer igennem flyverdragtens yderlag, og den holder også vandet ude i sjap, inklusive leg i vandpyt. Hvis flyverdragten bliver mudret til, er det nemt at vaske den. Hverken form eller funktion er blevet påvirket af regelmæssig rengøring. Hætten har en pelskant som ekstra beskyttelse mod blæst og fugt. Fodremmenes knapper går let løs, og hvis man strammer elastikken i livet meget, kan den hænge ret meget inde i flyverdragten, hvilket kan virke generende for barnet. Foruden disse skavanker er testpersonerne meget tilfredse med Bloming, og de oplever, at det er en flyverdragt af høj kvalitet, der er i så god stand efter en sæson, at den kan gå i arv til yngre søskende.

 • Varm, vandtæt og udmærket pasform
 • For få reflekser, dårligt påsyede knapper til fodrem

Polarn O. Pyret (2015 år model)

Flyverdragt, der holder varmen meget godt, perfekt til vintre med meget sne


Testår: 2015 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 86-128 cl, Tilgængelige farver: Daffodil/Seaport/Ladybug/Black Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja, ved lav temperatur Tåler tørreskab: Ja, ved lav temperatur

Polarn O. Pyret 300x400

Vinterflyverdragten fra Polarn O. Pyret holder varmen inde og sneen ude, men kunne god bruge yderligere forstærkninger for at kunne holde bedre til slitage og hård brug. På en af de testede flyverdragter gik der hul på stoffet på både ben, hofte og bryst, hvor stoffet ikke er forstærket. Flyverdragtens pasform er god, der er elastik i livet, som holder flyverdragten oppe og giver barnet en god bevægelsesfrihed. Der er også plads til et ekstra lag tøj. PoP's vinterflyverdragt har også ved god i kold vind, men det tykke stof, der hjælper med til dette gør også, at flyverdragten opleves ret tung.

Flyverdragten kan vaskes, men efter en sæson kan det ses ved sømmene. De tykke ben er også lang tid om at tørre efter vask. Ved ben og ærmer har den ene testflyverdragt af og til virket fugtig, mens den anden har modstået sjap godt – på trods af manglende snelås i åbningerne. Yderstoffet tåler væde på en god måde. Flyverdragten ånder godt, og børnene er ikke blevet svedige med den på. Samlet set fungerer Polarn O. Pyrets vinterflyverdragt allerbedst til en snerig vinter.

 • Meget god varmeholdningsevne, god pasform og flot design
 • Tåler ikke slitage så godt, påvirkes af vask

Troll (2015 år model)

Meget varm flyverdragt med for, der kan tages ud med henblik på brug forår og efterår


Testår: 2015 Vandtæthed: Yderstof 5.000 mm, forstærkning 10.000mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Farver: marineblå, rød Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Ja, maks. 40 °C

Troll

Den norske vinterflyverdragt fra Troll har de vigtigste egenskaber, der efterspørges hos en flyverdragt, der skal kunne tåle en dansk vinter, nemlig at holde barnet varmt og tørt. Åndeevnen er god, barnet bliver ikke svedigt, og eventuelt fugt transporteres ud mellem inder- og yderfor. Inderforet er nemlig løst i Trolls vinterflyverdragt, hvilket gør det muligt også at anvende den om foråret og efteråret. Flyverdragtens yderside løser også sin opgave godt, og yderstoffet er vindtæt. Stoffet er groft og kraftigt, der er ikke opstået slitage på selv de mest udsatte steder – bagdelen, knæene og buksebenenes underkant. Flyverdragten tåler vask godt. Ved ærme- og benåbninger sidder der rib, som fungerer som snelås og forhindrer, at barnet bliver vådt af at lege i sneen. Flyverdragten har for få og for små reflekser, men den store svaghed er pasformen, der kan virke for poset på trods af en snorelukker i livet. Derudover at det udtagelige for tendens til at komme med ud, når man klæder barnet af. Dette kan opleves så generende, at barnet ikke har lyst til at bruge flyverdragten.

* Troll meddeler, at overfladen på uldforet på årsmodel 2015 har fået en polysteroverflade, der modvirker, at foret kommer med ud.

 • Holder varmen godt, tåler vand godt, meget slidstærk, kan anvendes forår og efterår
 • Problematisk pasform, dårligt design af det udtagelige for

Katvig: Snowsuit Baby


Testår: 2014 Vandtæthed: 10000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Beluga, Surf the web, Wild aster Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30 °C Åndbarhed: 5000 g/m2/24h

Katvig Snowsuit 300x400

Katvig profilerer sig selv som et mærke for bevidste forældre, der ønsker at købe økologisk børnetøj af høj kvalitet. Katvig Snowsuit Baby lever på flere måder op til dette image. Den har et behageligt, enkelt og moderne design med rigtig god slidstyrke. Efter en hel vinters belastninger er der ingen synlige spor. Desuden tåler den maskinvask og bliver som ny – vask efter vask. Åndbarheden er udmærket, så barnet slipper for at svede i flyverdragten. Barnet bliver heller ikke vådt i tøvejr, da vandtætheden i lighed med vindtætheden får topkarakter. Og – måske vigtigst af alt – barnet holder sig altid varmt. Flyverdragtens største svaghed er dens stramme ærmer, der gør det vanskeligt at få barnets hænder igennem, hvis vanterne allerede er taget på. Da dette er en babymodel, og det lille barn ikke kan hjælpe med at holde imod, når flyverdragten tages på, bliver dette problem ekstra tydeligt. De dobbelte lynlåse gør det ellers lettere at klæde små børn på, men samtidig kan flappen mellem lynlåsene irritere barnets ansigt. Derudover fik kraven en del kritik for ikke at være så blød. Ud over de stramme ærmer er svaghederne dog små, og når det gælder slidstyrke og modstandsdygtighed over for vejr og vind, er det få flyverdrager, der kan måle sig med Katvig Snowsuit Baby.

 • Meget slidstærk, vand- og vindtæt, glimrende åndbarhed
 • Stramme ærmer, af og til irriterende lynlåsflap, lidt hård krave

Mini a ture: Wanni Snowsuite


Testår: 2014 Vandtæthed: 8000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Ombre Blue, Rapture Rose Maskinvask: Maks. ?0 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. ?0 °C Åndbarhed: 8000 g/m2/24 h

Mini a Ture Wanni Snowsuit 300x400

Wanni Snowsuite er en stilren børneflyverdragt i den øverste mellemklasse fra det succesrige modehus Mini A Ture. Wanni er gedigent udformet med groft, slidstærkt stof, der er både smuds- og vandafvisende. Åndbarheden er gennemsnitlig, og det samme gælder isoleringsevnen. Samtidig giver det kraftige stof flyverdragten en forholdsvis høj vægt, og den kan derfor opleves som lidt poset. Wanni har ganske mange elastikker, løbesnore osv., der gør det muligt at tilpasse størrelsen i takt med, at barnet vokser. Som på så mange andre flyverdragter er reflekserne desværre alt for få, og flyverdragten bør derfor suppleres med en refleksvest, når synligheden er ekstra vigtig, for eksempel i trafikken. I lighed med flere andre flyverdragter i testen tåler Wanni ikke vask og tørring særlig godt, da høje temperaturer og kemikalier – såsom skyllemiddel – nemt ødelægger vandtætheden, åndbarheden og de smudsafvisende egenskaber. Hvis man kommer til at dumme sig og vasker flyverdragten for varmt eller anvender skyllemiddel, havner man i en ond spiral, hvor flyverdragen lettere bliver snavset og derfor skal vaskes stadig oftere, så egenskaberne forringes yderligere. Hvis man derimod følger vaske- og tørreanvisningerne, forbliver Wanni en flyverdragt med gode egenskaber, der effektivt afviser snavs og vand.

 • Stilrent design, slidstærk, justerbar størrelse
 • Følsom over for vask og tørring, tung og lidt poset, få reflekser

Lego Wear: Josh


Testår: 2014 Vandtæthed: 8000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Grøn, lyserød Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 50 °C Åndbarhed: 4000 g/m2/24 h

Lego Wear Coverall 1

Lego Wears Jacob er en blød, let og smidig flyverdragt, der også er let at trives i. Den har blødt stof, er rummelig og har en god pasform. Flyverdragten er også let at tage på og har store benåbninger, der kan klare både vinter- og skistøvler bedre end mange andre flyverdragter. Den holder barnet varmt og tørt i det fri, men har også en god åndbarhed. Jacob bør ikke tørretumbles, men kan derimod maskinvaskes og lufttørrer derefter i løbet af natten. Husk dog at følge vaskeanvisningen – ellers mister flyverdragten let både åndbarhed og vandtæthed. De stærke farver gør barnet tydeligt synligt i dagslys. Antallet og placeringen af reflekserne er bedre end gennemsnittet, men bør suppleres med refleksvest for at give optimal synlighed i vintermørket. Slidstyrken kunne godt have været bedre, og hvis barnet er meget aktivt, bliver flyverdragten tydeligt slidt i løbet af en hård vintersæson. Er barnet derimod ikke særlig aktivt eller måske ikke vejer så meget, kan flyverdragten holde betydeligt længere. Lego Wears Jacob egner sig derfor bedst til børn, der ikke slider sit overtøj så meget og sætter pris på en let, tør, varm, smidig og blød flyverdragt.

 • Let og smidig, blød, tør, god pasform, holder varmen, nem at tage på
 • Kræver forsigtig vask og tørring

Hummel: Sky Snowsuit


Testår: 2014 Vandtæthed: 10000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Beluga, Surf the web, Wild aster Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30 °C Åndbarhed: 5000 g/m2/24h

Original Hummel Sky Snowsuit

Sky Snowsuit er en smagfuldt designet flyverdragt i mellemklassen fra Hummel, der er kendt for deres gode æstetik. Sky Snowsuit er søstermodel til Star Snowsuit – som vi også har anmeldt – og det er ikke bare navnene, der minder om hinanden. Disse to flyverdragter er faktisk så ens, at det ikke altid var helt nemt at skelne dem fra hinanden. I lighed med sin søstermodel har Sky Snowsuit en god åndbarhed og isoleringsevne, men også en høj vandtæthed. Vægten er over middel, og nogle oplevede den som lidt "poset", mens andre ikke gjorde. En af vores testflyverdragter fik tidligt et hul på det ene knæ. Vi har dog ikke kunnet konstatere, nøjagtig hvordan hullet opstod, og den pågældende flyverdragt blev båret af et relativt stort – og dermed tungt – barn. Sky Snowsuit har flere reflekser end gennemsnittet, og de gule detaljer på ærmerne øger både barnets synlighed og fungerer godt designmæssigt. Samtidig skader det naturligvis ikke at supplere flyverdragten med en refleksvest i trafikken eller i skov og mark. I lighed med sin søstermodel har Sky Snowsuit også ærmer, der godt kunne have været mere vantevenlige. Samlet set synes vi, at Sky Snowsuit er en flot designet flyverdragt med visse tekniske svagheder.

 • Flot design, god åndbarhed og isoleringsevne, vandtæt, tåler vask
 • Noget poset, stramme ærmer

Reima: Kiddo Pleione


Testår: 2014

Reima Kiddo Pleione 300x400

Kiddo Pleione från finska Reima är en snygg overall med god andningsförmåga som låter barnet vara aktivt utan att svettas. Tyget är grovt och slitstarkt och overallen står emot revor. Slitagetåligheten är inte lika imponerande och overallerna blev ganska slitna på knän och i rumpa under testperioden. Fodret på overallen är glatt vilket gör den enklare att ta på sig. Väl på är passformen bra, barnet rör sig smidigt och den låga vikten bidrar till att overallen är lätt att leka i. Barnet hålls varmt och tyget stänger ute vinden. Kiddo Pleione verkar emellertid känslig för maskintvätt och en av overallerna fick märkbart sämre vattentålighet efter endast en maskintvätt, trots att tvättanvisningarna följts. Ingen av de två testoverallerna hade vattentäthet i toppklass och vattenmotståndet blev sämre allteftersom overallen nöttes på knä och rumpa. Kiddo Pleione är mer välförsedd med reflexer än de flesta overallerna i testet, men några till hade inte skadat. Overallens färg gör att barnet syns väl dagtid. Sammanfattningsvis är Kiddo Pleione snygg och enkel att leka och röra sig i, men – då den kommer från Reima – hade vi förväntat oss att den skulle stå emot väta bättre.

 • Smakfull design, bra passform & andningsförmåga, god rörlighet
 • Vattentäthet under medel

Helly Hansen K-rider Ins Skisuit (2015 år model)

Varm flyverdragt med lav vægt, så det er let for barnet at bevæge sig med dragten på


Testår: 2015 Tilgængelige størrelser: 86-134 cl, Tilgængelige farver: racer blue, navy, sweet lilac Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Tørretumbling/tørreskab: Lav varme

Helly Hansen K rider Ins Skisuit

K-rider Ins Skisuit giver overordnet et godt indtryk med enkelte undtagelser. I koldt vejr med meget sne holder den varmen rigtig godt og ånder fint. Rivestyrken vurderes også som god. Det er ikke noget problem at vaske flyverdragten, og den tørrer hurtigt. Pasformen er rummelig, benene virker lidt unødvendigt vide, men samtidig har det været meget nemt for børnene at få armene igennem ærmeåbningerne og at få benåbningerne ud over vinterstøvlerne. For større børn har lynlåsåbningen i flyverdragten gjort det nemt at tage tøj på selv.

Flyverdragten virker let og er smidig at bevæge sig i. Den er velegnet til varme børn, der gerne vil have stor bevægelsesfrihed, f.eks. på kælkebakken. I slud og sjap klarer flyverdragten sig ikke lige så godt. Børnene er blevet våde på knæene og rumpen, og flyverdragten slipper også en del sjap ind ved fødderne på grund af den manglende snelås. De lange burrebånd ved fødderne opleves også som besværlige. I alle andre henseender har testpersonerne syntes godt om flyverdragten, og er prioriteten at holde varmen, så løser den opgaven med bravur.

 • Lav vægt og let for barnet at bevæge sig i, holder varmen meget godt
 • I sjap kan der trænge vand igennem

Vaude Kids: Suricate Overall II (2015 år model)

Slidstærk flyverdragt med gode forstærkninger, smal pasform og god vindtæthed


Testår: 2015 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 10.000 g/m2/24 h Tåler tørreskab: Maks. 30 °C Farver: Pistachio, Rosebay og Hydro Blue Maskinvask: Maks. 30°C

Original Vaude Kids Suricate Overall

Vinterflyverdragten Kids Suricate Overall II fra mærket Vaude er en model med en lidt smallere pasform end mange af konkurrenterne. Flyverdragten sidder godt på børnene, men hvis man har brug for et ekstra lag tøj indenunder, kan den virke lidt stram. Flyverdragtens åndeevne er god. Yderstoffet er samtidig meget rive- og slidstærkt, også selvom barnet har kørt ned ad kælkebakken på bagdelen. Det skyldes nok de smarte forstærkninger på netop bagdelen og på knæene. Kids Suricate har hverken mistet farve eller funktion efter vask. Den modstår vind godt. Angående vandtætheden fik den blandede vurderinger, men flest gode.

Flyverdragten har reflekser, men der er alt for få, og på bagsiden er der slet ingen. Ærmeåbningerne er vide nok til at få en behandsket hånd igennem, og benene er vide nok til at få ned over en vinterstøvle. Kids Suricate har snelås. Støvlestropperne kunne godt have været mere slidstærke, men de opfylder deres funktion. Hvis man vil klæde sit barn på efter lag på lag-princippet, så er vinterflyverdragten Vaude Kids Suricate Overall II bedst egnet til ret slanke børn.

 • Meget slidstærk med gode forstærkninger
 • Smal pasform, lav kvalitet på støvlestropperne

Ej Sikke Lej: Wintersuit


Testår: 2014 Vandtæthed: 7000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Electric blue, Fiery Coral Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30 °C Åndbarhed: 7000 g/m2/24h

Original Ej Sikke lej Wintersuit 2

Wintersuit fra Ej Sikke Lej er en smagfuldt designet flyverdragt i den øverste mellemklasse. Den har en rigtig god vandtæthed, der bevares efter maskinvask. Samtidig afviser yderstoffet snavs relativt godt, og det er derfor ikke nødvendigt at vaske flyverdragten så ofte. Vindtætheden er udmærket, mens isoleringsevnen er moderat. Hvis man klæder barnet ordentligt på med to eller tre lag under flyverdragten, bør han/hun dog kunne holde sig varm, så længe termometeret ikke kravler alt for langt under frysepunktet. På trods af den begrænsede isoleringsevne, virkede Wintersuit som en relativt bred model. Den blev også anset for at være lidt kluntet og tung, hvilket medførte en noget hæmmet bevægelighed. Samtidig er flyverdragtens vægt/densitet kun en smule over gennemsnittet. Desværre har det indvendige fleecefor en tendens til at suge sig fast på barnets tøj under påklædning, og foret risikerer at følge med ud i ærmer og ben. Hvis det sker, er man nødt til at stoppe foret tilbage med hænderne, hvilket gør påklædningen langsommere. Det skaber let unødig irritation på stressede morgener.

 • Smagfuldt design, meget vandtæt, tåler vask, smudsafvisende, glimrende vindtæthed
 • Lidt kluntet design, upraktisk fleecefor inderst
Del testen