Flyverdragt bedst i test

Flyverdragt

Der findes i dag flere kvalitetsflyverdragter til børn end nogensinde før på det skandinaviske marked, og de bedste flyverdragter er af en fantastisk høj kvalitet. Hvis man vil have de allerstørste ydeevne, kommer man dog også til at betale for den, men man kan også få gode børneflyverdragter til under en tusse. De kan dog ikke måle sig kvalitetsmæssigt med de allerbedste flyverdragter, og det skyldes ofte, at pasform og slidstyrke ikke holder niveau. At de bedste flyverdragter koster meget, betyder heller ikke nødvendigvis, at de er dyre på sigt. En flyverdragt i høj kvalitet kan anvendes flere vintre af flere søskende. Visse modeller kan også videresælges til en god pris på brugtmarkedet, hvilket mindsker den endelige omkostning.

En dyrere flyverdragt forventes at være bedre end en billigere. Hvis man køber en kvalitetsflyverdragt, synes vi nemlig, at den måde skal kunne tåle meget og holde længe. Det er derfor ikke tilstrækkeligt, at flyverdragten har en høj ydeevne, når man køber den. Ydeevnen skal også holde på sigt. Dyrest er dog langt fra altid bedst, og en flyverdragts kvalitet kan også variere fra år til år, da de fleste flyverdragtproducenter arbejder med en kontinuerlig produktudvikling.

En anden ting der er vigtig at tænke på, er at en flyverdragt med høj teoretisk ydeevne langt fra altid lever op til dette i praksis. Man bør altså ikke stirre sig blind på, hvor mange millimeter vand en flyverdragt kan holde til. Eller hvor mange gram vand pr. kvadratmeter og døgn en flyverdragt kan ånde ud. En flyverdragt med lavere teoretisk ydeevne kan således være bedre end flyverdragt med højere teoretisk ydeevne. Derfor tester vi altid flyverdragterne, som de skal anvendes - af almindelige børn, der går i børnehave eller skole, som kælker med familien i weekenden og bygger snemænd og kravler i snebunker med sine legekammerater.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Reima Stavanger

Varm, robust vinterflyverdragt i højeste kvalitet, tåler vand og har perfekt pasform


Bedste pris hos:

Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: 100 % polyamid Vandtæthed: 12.000 mm Åndeevne: 8.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92-140 cm Tilgængelige farver: 8 Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: BIONIC-FINISH®ECO Maksimal tørretemperatur: 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Stoffet er certificeret ifølge Oeko-Tex Standard 100, produktklasse II Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja For: 100 % polyester Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Det er umuligt at producere funktionelt tøj helt uden kemikalier, men vores produkter er helt giftfri, hvilket også er efterprøvet af Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA) i en vurdering af 34 kendte, europæiske børnetøjsmærker.

Bedste pris hos:

Med Stavanger lykkes det for Reima at vise, nøjagtig hvad høj kvalitet og smarte funktioner er, når det gælder vinterflyverdragter. Til en helt rimelig pris får man et stykke tøj, som får topkarakter i næsten alle kategorier, og som lovprises af både forældre og børnehavepersonale. Stavangers pasform er fremragende. Flyverdragten føles perfekt udformet til at være nem for barnet at tage af og på, uden at den på nogen måde bliver poset eller hæmmer barnets bevægelser under leg. Buksebenene har en kraftig elastik i åbningen, men kan nemt trækkes over støvlerne. Hvis man vil stramme buksebenet yderligere til, kan man knappe en tryklås for at gøre åbningen mindre. Reima Stavanger er fremstillet af materialer, der ånder godt. Ingen af børnene er blevet svedige i flyverdragten. Også vindtætheden er meget god. Kraven er tilpas høj og foret med blød fleece, og der virker gennemtænkt, at der også er en blød fleecekant ved velcrolukningen.

Reima Stavanger får også topkarakter for varmen. Ved rigtig mange minusgrader er det nødvendigt med et ekstra lag tøj under, men det er ikke noget problem takket være den rummelige pasform. Derudover er det nok med almindeligt tøj. Vandtætheden er næsten utrolig. En familie fortæller, at et barn lavede en maveplasker i en dyb vandpyt, men flyverdragten var stadigvæk knastør indeni. Yderlagets evne til at afvise vand er rigtig god, og de effektive snestop i ben og ærmer har også gjort deres arbejde godt. Slidstyrken er lige så fantastisk. En lang vinter med tre aktive børn medfører i værste fald, at stoffet er flosset på knæ og bagdel, men man skal kigge godt efter for at få øje på det.

Når det gælder reflekser er der flere spredt ud over flyverdragten, men vi kunne godt tænke os flere på forsiden og ærmerne. Nøjagtig som Stavanger afviser vand, ser den også ud til at afvise smuds. Det er næsten altid nok at børste flyverdragten af. Vil man vaske den, er det rart, at Stavanger kan tørretumbles, hvilket gør tørretiden meget kort. Det lykkes også for Reima at hive en topkarakter hjem på designet med stilrene farver og en pæn, aftagelig pelskant på hætten. Men det primære bevis på, at dette er en rigtig god flyverdragt, er måske børnehavepersonalet, som spontant roste modellen for, at den holdt barnet varmt og tørt en vinterdag, hvor andre børn måtte gå tidligt ind, fordi de var blevet våde og frøs. Reima Stavanger er således populær hos både børn, forældre og pædagoger.

 • Varm uden at blive svedig, fantastisk modstand mod vand og slitage, meget god pasform, rigtig god til prisen
 • Kunne have haft flere og større reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

GNEIS Supershape

Prima flyverdragt, pasform god for bevægelse, holder barnet perfekt varmt og tørt


Testår: 2018 Prisklasse: Mellem Materiale: 100 % polyamid, forstærkning 100 % polyamid (Cordura®) Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 10.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 98-164 cl Tilgængelige farver: 13 farver; Black, Navy, Black-green, Blue-DkBlue-Black, Cerice-DkCerice-Grey, Dark-green, Green-dk green-black, Multi, Orange, Petrol-orange, Petrol-Red, Red, Purple Imprægnering: Bionic ECO Finish (fluorcarbonfri) Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Bionic ECO Finish (fluorcarbonfri) Maksimal tørretemperatur: 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: REACH / OEKO-TEX® Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja For: 100 % polyamid Kommentar vedr. miljøarbejde/certificeringer: Alle stoffer og komponenter i Supershape lever op til Oeko-Tex 100 og/eller REACH, hvilket indebærer, at de lever op til EU's krav til miljøgodkendte kemikalier.

I vores testfamiliers vurderinger af GNEIS Supershape bliver der ikke sparet på superlativerne, og flyverdragten overøses med beskrivelser som "suverænt den bedste vi har haft" og "afgjort prisen værd". Modellen får gennemgående topkarakter på stort set alle områder, der efterspørges kun flere reflekser og større lommer. Flyverdragten er størrelsesmæssigt større end normalt, med en rummelig men alligevel figurtæt pasform. Den er let for barnet at tage på. Benene kan virke til at være lidt smalle. Et barn beskrev dem som stramme ved påklædning, men var samtidig glad for, at det netop takket være de smalle ben var muligt at cykle med flyverdragten på. Benåbningerne er ret stramme, men ikke umulige at få over støvlen. Ærmerne har en velcrolukning, så flyverdragten kan lukkes til omkring vanterne. Ventilationen i Supershape opleves som god - børnene kan blive varme, men de bliver ikke svedige. Vindtætheden fungerer også udmærket. Kraven beskytter så godt, at halstørklæde virker overflødigt, og flyverdragtens hætte gør et godt arbejde med at holde barnets nakke varm.

GNEIS Supershape holder barnet lige tilpas varmt, også selvom der er -10 grader, og det blæser koldt. Hele vinteren gik uden klager fra børnene, om at de frøs, og så havde de for det meste kun et lag almindeligt tøj eller tyndt undertøj under. Der var heller ikke noget at bemærke om vandtætheden. Stoffet suger ikke væde til sig, undtagen når barnet har siddet længe i sjap eller en vandpyt. Se er Supershape blevet overfladisk våd på bagdelen, men der er på intet tidspunkt sluppet fugt ind til børnene. Det er meget positivt, at flyverdragten ikke suger fugt på overfladen og bliver tung som mange andre modeller. Slidstyrken er også i topkvalitet. Den nøjeregnende bemærker, at sømmen i bagdelen er svagt flosset, men i forhold til flyverdragterne som helhed ser samtlige eksemplarer af GNEIS Supershape stadig ud som nye og kan med lethed arves af søskende og bruges igen kommende vintre.

For få og for små reflekser er et almindeligt problem hos vinterflyverdragter, men med lange mørke vintre kan børnene ikke være for synlige i trafikken. Supershape kunne godt lyses bedre op på især ben og arme. De eksisterende reflekser har holdt godt, og der er kun svage tegn på slitage. GNEIS flyverdragt er nem at holde ren, for den er nem at friske op blot ved at børste den af. Der medfølger udførlige vaskeråd fra producenten, og flyverdragten tørrer natten over, efter den er kørt i vaskemaskinen. Den bliver helt ren, og der er ingen tegn på vaskepåvirkning. Designet roses for at være både flot og farverigt, men er samtidig praktisk med en mørkere baggrund på underkroppen. Er GNEIS et ukendt varemærke, virker prisen måske høj. Men efter en vinter med Supershape er både børn og forældre enige om, at dette kvalitetsniveau er hver eneste øre værd.

 • Holder barnet perfekt varm, modstår både vand, vind og slitage, meget god pasform at bevæge sig i
 • For få og for små reflekser, børnene vil have flere lommer i mavehøjde at putte ting i
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Hummel Powder/Chrystal

Flot designet flyverdragt med prima funktioner, der holder barnet varmt og tørt.


Testår: 2018 Prisklasse: Mellem Materiale: Yderstof: Polyamid Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 5000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 98-104-110-116-122-128-134-140 Tilgængelige farver: To farver Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: ECO Bionic Finish Maksimal tørretemperatur: Lav temperatur Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja For: Polyester

Det kan nu næsten anses som bevist, at Hummel laver førsteklasses flyverdragter. Efter at mærket endnu en gang har placeret sig helt i toppen af vores test, kan vi ikke andet end blive imponerede over en fantastisk varmholdning, finpoleret pasform og meget god vandafvisning. Hummels flyverdragt som hedder Powder eller Chrystal afhængigt af farvevariant, er nem for barnet at tage på selv. Lynlåsen glider nemt. Benåbningerne har været fleksible nok, til at børnene selv har kunnet trække dem over støvler og vanter. Ventilationen får mange point, da børnene har været varme men aldrig svedige i flyverdragten. Også vindtætheden får ros. Der slipper ingen kold blæst ind, og kraven har i de fleste vejrlig været tilstrækkelig til at beskytte hals og nakke mod kulde.

De fleste forældre er enige om, at det vigtigste ved en flyverdragt er, at den holder varmen. Det er der ingen tvivl om, at Hummel kan klare. Flyverdragen får fuldt hus på pointskalaen. Den holder barnet tilpas varm, ofte blot med et lag almindeligt tøj under. Vandtætheden lever også op til forventningerne. I rigtig sjasket vejr bliver flyverdragten våd, men det trænger aldrig igennem stoffet og ind til kroppen. Snestoppene i form af elastisk rib med tommelfingerhul i ærmeåbningerne og tyk elastik i benåbningerne har været nok til at holde al sne ude. Slidstyrken er også på højt niveau. Efter en lang vinter er der ikke opstået nogen huller, og kun hvis man undersøger flyverdragten tæt på, kan man ane, at knæene er blevet en smule flossede. Ikke en gang gummistropperne under støvlerne ser brugte ud.

Hummel Powder/Chrystal har et flot design med en ret kropsnær pasform, så flyverdragten ikke føles poset eller bliver svær at bevæge sig i. De mørke farver er måske en anelse for mørke, i hvert fald når man tager med i ligningen, at der både kunne have været flere og større reflekser på flyverdragten. Men designet er alligevel rigtig pænt, og børnene har givet flyverdragten den bedste karakter ved altid at ville have den på. Hvis Hummel er blevet snavset, er det nok at børste den af. Det var kun nødvendigt at vaske en ud af tre flyverdragter i løbet af vinteren. Den får desuden ekstra pluspoint, for at den kan tørretumbles ved lav varme. Lidt flere reflekser på ryggen er ønsket til kommende versioner, og så fungerer ribben i ærmerne ikke så godt, hvis man vil have vanterne under flyverdragten. Derudover er der ikke noget at være utilfreds med, hvis man vælger en Hummel Powder/Chrystal til vinternes leg i sneen.

 • Meget god pasform, holder barnet tilpas varmt, modstår vand og snavs godt
 • For få reflekser, ærmernes rib fungerer dårligt sammen med en del vanter
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:
Badge Bedste Premiumvalg.dk 2018.png

Isbjörn of Sweden Penguin

Varm, vindafvisende og slidstærk vinterflyverdragt, holder effektivt sne og sjap ude


Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: 100 % Nylon66 (ekstra stærk Nylon med snoede fibertråde inden vævning) For: 100 % genvundet polyesterfiber fra PrimaLoft Inc. Vandtæthed: 15.000 mm vandsøjle Åndeevne: 15.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja 100 % af sømmene Tilgængelige størrelser: 80 - 128cl Tilgængelige farver: Candyfrog, Moss, PeaksGrey, Love, Ice, Royal, Navy, Denim Globe, Smoothie, DustyPink Globe Tåler maskinvask: Ja, 40 °C Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Bionic Finish Eco, 100 % fri for fluorcarbon. Kræver varmeaktivering. Maksimal tørretemperatur: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja, 40 °C Tåler tørreskab: Ja, 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: bluesign-certificerede materialer >90 %, Bionic Finish Eco, vokserib på 3 cm i ærme- og benåbninger, en mærkat inden i flyverdragten, som opfordrer til at lade dragten gå i arv/sælge den videre

Isbjörn of Sweden lægger sig endnu en gang i top med modellen Penguin. Den høje pris er motiveret af en lige så høj kvalitet. Pasformen får høje karakterer. Flyverdragten er let at tage på. Den virker meget rummelig uden at føles poset, og der er ikke noget, som forhindrer børnene i at lege som normalt. Både ærmer og ben er til den stramme side i åbningerne. Et minde barn kan have brug for hjælp med at få en handskeklædt hånd igennem. Inden i ærmerne sidder der en indvendig rib, så flyverdragten virkelig holder tæt. Penguin ånder rigtig godt, og ingen af børnene er blevet svedige af at lege med den på. Kraven føles tilpas høj og yder god beskyttelse mod kold vind. En lige så flot bedømmelse får Isbjörn of Sweden for evnen til at holde barnet varmt. Med et lag almindeligt tøj under, føles børnene perfekt tempereret og fryser aldrig. Pasformen giver også plads til et ekstra lag tøj, hvis koldere vejr skulle gøre det nødvendigt.

Vandtætheden er også meget god. Så længe flyverdragtens ben holder sig på plads omkring støvlerne, hvilket de gør, hvis man fastgør gummistropperne ordentligt under støvlerne, så trænger der ikke vand ind. Snestoppene i ærmerne fungerer upåklageligt. Ved leg i sjap holder væden sig uden på flyverdragten, børnene bliver ikke våde. Slidstyrken er også god. En af flyverdragterne har fået en mindre revne i stoffet, fordi barnet har siddet fast i noget. Rivestyrken er meget god. Der er opstået små skader på knæ og bagdel, hvis man ser virkelig godt efter, men yderlaget er på samtlige eksemplarer så flot, at flyverdragten uden problemer kan bruges igen.

Nøjagtig som med mange andre flyverdragter kunne Penguin godt bruge flere og større reflekser. Dem der er, har dog modstået slitage fint. Flyverdragten er nem at børste af, når den er blevet snavset, og det er sjældent nødvendigt at vaske den. Vaskerådene er nemme at følge, men tørretiden er relativt lang, og det kan være svært at få den tør natten over. Efter vask bliver Isbjörn of Sweden Penguin dog helt ren og har ingen nævneværdig vaskepåvirkning. Designet bedømmes som både pænt og børnevenligt. Penguin fås i muntre farver og med mønstret stof. Børnene har kunne lide at have flyverdragten på, og forældrene har sat pris på dens funktioner. Prisen er imidlertid høj. Men da Penguin er varm og praktisk for barnet at lege i og er meget slidstærk, så er prisen velbegrundet, hvis man har plads til det i budgettet. Kan flyverdragten anvendes et par vintre mere, så bliver prisen straks mere rimelig, og takket være Isbjörn of Swedens gode kvalitet kan det sagtens lade sig gøre.

 • Varm og vindafvisende flyverdragt, modstår slitage godt, og lukker ikke vand eller sne ind til barnet
 • Høj pris, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Tenson Dominic

Varm og slidstærk vinterflyverdragt med god pasform, kan let tilpasses barnets krop


Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: 100% Nylon Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 5000/m2/24h Tapede sømme: Ja/Nej Tilgængelige størrelser: 86/92 - 158/164 cl Tilgængelige farver: Orange, Rosa, Grön, Blå, Svart Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: Flourcarbon Free Maksimal tørretemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej For: 100% polyester, 140 gr foder

Tenson Dominic er en flyverdragt med kraftige farver og en rummelig pasform. Flyverdragten virker ikke poset, og børnene kan lege som normalt med den på. Flyverdragtens ærmeåbninger sidder stabilt rundt om vanten, og benåbningerne er tilpas store, til at man kan få dem over støvlerne, samtidig med at de holder sneen ude. Flyverdragten klarer fint at holde børnene ventilerede, ingen er blevet svedige i Dominic. Flyverdragtens krave er rigtig god. Højden er lige tilpas til at beskytte nakke og hals, men ikke så høj at den irriterer. For det meste behøvede man ikke en gang at bruge halstørklæde eller halsedisse under. Tenson Dominic får topkarakter af samtlige familier for varmholdningsevnen. Under flyverdragten er det nok med et lag almindeligt tøj eller eventuelt et ekstra sæt langt undertøj i rigtig lave minusgrader eller ved ophold udendørs hele dagen. Alle børn føles perfekt tempererede på kroppen, når de kommer ind og har aldrig klaget over, at de fryser.

Også for vandtætheden får Tenson Dominic topkarakter. Gummistroppen som fastgør flyvedragten under støvlerne, sidder godt fast og tåler slitage, så der slipper ikke væde op gennem buksebenene. Flyverdragten kan blive våd i yderlagt, men væden trænger ikke ind til barnet. Det kan dog af den grund være nødvendigt at hænge flyverdragten til tørre efter formiddagens leg, så den ikke virker fugtig når den skal på igen efter frokost. To af de tre testede flyverdragter ser ud som nye efter en vinters brug. De forstærkede partier på knæ og bagdel er modstandsdygtige, og der er kun svage tegn på slitage. På et eksemplar af flyverdragten er der dog gået hul i sømmen på siden af knæet. Også denne flyverdragt er derudover i upåklagelig stand, så det er svært at afgøre, om stoffet er blevet slidt på grund af gnidning mellem barnets knæ, eller at barnet har siddet fast i noget.

Tenson Dominic får forholdsvis høje karakterer for antallet af reflekser, selvom testfamilierne gerne havde set endnu flere. Reflekserne er også blevet noget slidt. Dominic er let at holde ren. Det har for det meste været nok at børste sand og snavs af. Er det nødvendigt at vaske den, vurderes den efterfølgende tørretid som normal. Designet for overordnet ros. En del forældre syntes, at farverne var lidt skrigende, men børnene kunne lide dem, og deres bedømmelse vejer tungere, for det er jo dem, som skal tage flyverdragten på hver morgen. Tenson Swipe er en velfungerende vinterflyverdragt, som barnet aldrig fryser i, med en meget god pasform som gør den nem for barnet at tage af og på. Prisen er høj, men det er lykkedes for Tenson at leve op til forventningerne.

 • Meget varm, god pasform der kan tilpasses efter barnets krop, tåler slitage godt
 • Der er opstået huller på et eksemplar, der kunne have været flere og mere slidstærke reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:
Badge Bedste Lavprisvalg.dk 2018.png

Ellos Kids Skidoverall Yosemite


Testår: 2018 Prisklasse: Lavpris Materiale: Yderstof: Polyamid For (polstring): Polyester Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 4000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92 - 146 cl Tilgængelige farver: Sort, Blå, Lyserød Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Rudolf Bionic finish ECO Maksimal tørretemperatur: Lav temperatur Tåler tørretumbling: Ja, ved lav temperatur Tåler tørreskab: Ja

Ellos Kids vinterflyverdragt er en varm og stilren flyverdragt med figursyet pasform, der ikke hæmmer barnets bevægelser. Flyverdragtens benåbninger er lette at føre over støvlen. Ud over elastikåbningen kan man også spænde buksebenet til med et velcrobånd Ventilationen har fungeret godt. Børnene bliver ikke svedige, og Ellos Kids skiflyverdragt virker også vindtæt. Kraven er ret høj, indvendigt dækket med blød fleece, så den beskytter godt mod kold blæst. Flyverdragten imponerer, når det gælder varmholdningsevnen. Med almindeligt tøj eller et sæt langt undertøj, hvis temperaturen var under -10, har samtlige børn altid virket tilpas varme efter leg i sneen. En familie fremhæver især det ekstra fleecefor, der er placeret i højde med bagdelen, som gør at børn som sidder meget ned i sneen, også holder sig varme.

Ellos Kids flyverdragt har rib i ærmerne og kraftig elastik i benåbningerne, hvilket fungerer effektivt som snestop. Vandtætheden er også meget god. Først efter længere tid siddende i en vandpyt oplevede et barn, at benene på flyverdragten føltes våde indeni. Men stoffet slipper ikke væde ind til barnet, og flyverdragten klarer sjap i fin stil. Hvis imprægneringen efter længere tids brug bliver påvirket, kan man genaktivere den med en let opvarmning, f.eks. ved at tørretumble flyverdragten. Det område hvor Ellos Kids vinterflyverdragt ikke rigtig holder niveau, er slidstyrken. Først og fremmest knæ og bagdel er blevet slidt, og på en flyverdragt er der opstået små huller i benåbningerne, af at stoffet er blevet slidt mod jorden. Knapperne som holder fodstropperne på plads under støvlen, har også brug for forstærkning, da de hurtigt gik løs på samtlige flyverdragter. Ellos sender dog to ekstra stropper med, hvis de skulle blive slidt op.

Reflekserne er ikke blevet slidt, og Ellos går forrest, når det gælder reflekstæthed på vinterflyverdragter. Renligheden holder også niveau. Det har for det meste været nok at børste flyverdragten. Selvom prisen på flyverdragten ligger på et meget godt niveau, trækker slitagen ned på helhedsindtrykket, da et par af flyverdragterne er for slidt til at kunne klare en sæson mere. Samlet set får Ellos Kids Polstret skiflyverdragt gode karakterer for design og funktionalitet. Børnene har trivedes i den, og de klare farver har været populære. Lidt kraftigere materiale og sømme er det eneste, der mangler, men selv i den nuværende udformning løser Ellos Kids Polstret skiflyverdragt sin opgave.

 • Holder barnet varmt og tørt, ekstra polstring på bagdelen, gode snestop
 • Bliver slidt i sømmene og på bagdelen, knapperne i fodstropperne går løs med det samme
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Kuling Outdoor

Prisgunstig flyverdragt som er rigtig god til at holde barnet både tørt og varmt


Testår: 2018 Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 15000 Åndeevne: 10.000/m2/24h Tapede sømme: Ja/Nej Tilgængelige farver: Happy Red, Classic Navy, Happy Yellow, Zephyr Rose, Always Black, Happy Green Tåler maskinvask: Ja/Nej Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

Kuling Outdoor er en ukompliceret flyverdragt med klassisk pasform. Modellen opleves som lidt poset, men har en snor i livet, der kan strammes til, så flyverdragten bedre kan tilpasses efter barnets krop. Størrelsen er normalstor, og ærme- og benåbninger er tilstrækkeligt vide for at børnene i de fleste situationer selv kan trække dem over støvler og vanter. Benåbningerne har elastik indvendigt, og på det yderste lag stof sidder der en velcrolukning, som kan strammes til, så stoffet ikke slæber hen ad jorden, når barnet går. Ventilationen er godkendt, når det er koldt udenfor. I plusgrader har de lidt varmere børn dog tendens til at føles svedige efter at have leget i et stykke tid. Vindtætheden er god. Kraven er høj og beskytter godt, derudover er den foret med fleece på indersiden, så den føles blød mod halsen. Også hætten med aftagelig pelskant er kraftig og føles hyggelig at have på.

De kolde vinterdage viser Kuling Outdoor sig fra sin bedste side. Med et lag almindeligt tøj under holder barnet sig lige tilpas varmt. Hvor andre flyverdragter har problemer med, at børnene fryser i dem, så er det modsat for Outdoor - i plusgrader føles den lidt for varm. Vandtætheden er også god. Sjap trænger ikke ind gennem snestoppene i ærmer og ben, og stoffet suger godt nok lidt fugt, men transporterer ikke det våde ind til kroppen. Slidstyrken var dog lidt op og ned. Halvdelen af de testede flyverdragter holdt ikke til slitage, og der opstod mindre huller i sømmene ved knæene. Derudover var selve yderlaget godt - ud over den forventede ruhed på knæ og bagdel. Også reflekserne holdt sig pæne. Som en af få modeller i testen får Kuling Outdoor gode karakterer for antal reflekser, men det havde ikke skadet med endnu flere, især på flyverdragtens rygparti.

Outdoor kan for det meste børstes af, hvis den er blevet snavset i løbet af dagen. Det har også fungeret fint at vaske flyverdragten i maskine, den er ikke blevet påvirket i hverken farve eller evne til vandafvisning. Flyverdragten er pænt designet, selvom den mørkeblå farve opleves som lidt for mørk, selvom den er stilrent flot. Alle børnene har været tilfredse med flyverdragten og har kunnet lide at have den på. Med tanke på det vurderes værdien for pengene som meget god for de flyverdragter, der holdt sig hele, men mindre god for de eksemplarer der fik huller ved knæene. Med forstærkede sømme og forbedret ventilation har Kuling Outdoor gode chancer for at blive en rigtig lavprisfavorit.

Producentens kommentar: Kuling Outdoor der sælges i 2018, har fået kraftigere sømme og flere forstærkede partier, extended size og mere slidstærkt materiale som helhed.

 • Varm og hyggelig, holder barnet tørt, gode snestop i ærmer og ben
 • For svage sømme ved knæene, opleves som svedig i plusgrader, ret poset
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Ticket to Heaven Oxford Baggie

Rigtig slidstærk, rummelig dragt, der hverken lukker vand ind eller tiltrækker snavs


Testår: 2018 Prisklasse: Mellem Materiale: Oxford Vandtæthed: 8.000 mm Åndeevne: 8.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92 - 140 cl Tilgængelige farver: 7 Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Nej For: Thinsulate Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Oeko-Tex-certificeret, FC-free, PFOA free, PVC free, wear resistance: >50.000 rubs!

Ticket to Heaven Oxford Baggie er en slidstærk flyverdragt, der på imponerende vis afviser både vand og snavs. Pasformen er rummelig, så den er nem for barnet at tage på, og der er plads til at have et ekstra lag tøj under. Men flyverdragten opleves også som poset af nogle børn, selvom der er elastik i ryggen. Benåbningerne er i normal størrelse og nemme at føre over støvlerne. De kan også åbnes yderligere ved hjælp af en velcroåbning. Ærmeåbningerne af elastik er lidt strammere. Det letteste er at tage vanter på efter flyverdragten. Nøjagtig som sidste år virker lynlåsen på Ticket to Heavens flyverdragt også i år lidt tyk og skarp, så den kan være svær for mindre børn selv at trække op. Ventilationen er udmærket. Børnene bliver ikke en gang svedige i varmere vejr eller ved høj aktivitet såsom skiløb. Vindtætheden er også godkendt. Kraven er til den lave side, og lynlåsen oppe ved halsen slipper af og til kold luft ind, så en halsedisse eller halstørklæde kan anbefales.

Varmholdningen får blandede anmeldelser. Det lader til, at Oxford Baggie fungerer bedst for de lidt større, mere aktive børn, for de oplever, at flyverdragten har fungeret fint ned til tocifrede minusgrader. De mindre børn har virket kolde allerede fra lige under frysepunktet. Vandtætheden imponeret dog samtlige testfamilier, hvor en forælder beskriver Ticket to Heaven Oxford Baggie som lige så vandafvisende som teflon - den lukker slet ingen væske ind. Ikke engang i slud og sjap med dybe vandpytter er det nødvendigt med regnbukser ud over flyverdragten. Der slipper heller ingen fugt ind gennem benåbningerne, og stroppen der føres under støvlerne har holdt hele sæsonen.

Slidstyrken er har også været bedre end forventet. Samtlige flyverdragter ser stadigvæk ud som nye, efter vinteren er forbi. Ved nærmere eftersyn kan man ane en smule slid på bagdelen, men samtlige flyverdragter kan uden problemer anvendes mindst en vinter mere. Det kraftige stof har også vist sig at være godt for flyverdragtens evne til at holde sig ren. Det meste sand og snavs kan børstes af, når flyverdragten er tørret. Antallet af reflekser på Baggie Suit er desværre alt for lavt, og dem der findes, er for smalle, og ses ikke tilstrækkelig godt på afstand. Børnene har syntes godt om flyverdragten, men måske anset den for at være lidt vel poset, og ærmeåbningerne er lige ved at være for stramme. Generelt har testfamilierne også et ønske om mere for, så den varmholdende funktion hos Ticket to Heaven Oxford Baggie kunne få samme topkarakter som vandtæthed og slidstyrke.

 • Holder fint til leg i sjap og vand, meget slidstærk, nem at holde ren, rummelig pasform
 • Lidt for kold, når det bliver frostvejr, lidt for poset design, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Bergans Ruffen

Let og smidig flyverdragt, holder varmen meget godt, pasform med høj bevægelsesfrihed


Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: Face 100% Polyamide(Nylon) Membrane 100% Polyurethane / Face 2 95% Polyamide(Nylon) 5% Elastane(Spandex) Membrane 100% Polyurethane Vandtæthed: 10000 mm Åndeevne: 10000/m2/24h Tapede sømme: Ja/Nej Tilgængelige størrelser: 80 - 140 cl Tilgængelige farver: Athens Blue/Navy/Desert - Dark Sorbet/Jam/Desert Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: 30 C° Imprægnering: DWR "C6" iht Norske regler Maksimal tørretemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

På mange områder får Bergans Ruffen topkarakter af de fire testfamilier, men den falder alligevel ved målstregen. Det skyldes langt hen ad vejen den skrå lynlås. Tanken bag er god - at man skal kunne klæde barnet på lag på lag, uden at der sidder 2-3 lynlåse direkte oven på hinanden. Men i praksis er denne unikke lynlås meget svær for børnene at trække op og ned selv. Og en flyverdragt som kræver forældrehjælp til påklædning selv hos børn på 4-5 år, stemmer ikke rigtig overens med hverdagsbrug. I dette års test har tre af fire eksemplarer desuden fået små huller ved sømmen på indersiden af flyverdragtens ben. På trods af dette giver testfamilierne flyverdragten høje karakterer for slidstyrke, fordi stoffet i øvrigt ser meget fint ud kun med små tegn på slitage på bagdelen.

Pasformen er meget god på Bergans Ruffen. Flyverdragten er hverken stram eller for rummelig, og vidden i ben og ærmer gør den nem at tage på. I ærme- og benåbningerne er der elastik, der opfattes som tilpas stram. Benene kan trækkes over støvlerne, uden at man skal bruge mange kræfter, og der kommer ikke sne ind. Flyverdragten er meget let og føles tynd, men den får høje karakterer for varmholdningsevnen. Ofte var det nok med almindeligt tøj, og ved kraftig frost var det tilpas at tilføje et sæt langt undertøj. Ruffen ånder også rigtig godt, kun de børn som nemt plejer at blive svedige, blev det også i flyverdragten. Vindtætheden er god, men kraven vurderes som for lav, det er nødvendigt med halstørklæde eller halsedisse, for at det ikke skal blive koldt om halsen.

Varmen og snestoppene gør Ruffen rigtig velegnet til koldt vejr og sne. I sjap bliver flyverdragten højst våd på overfladen, et barn har dog i et par situationer følt, at fugten er trængt igennem stoffet på bagdelen. Men der har ikke været andre lækager, og flyverdragten tørrer på normal tid, hvis den er blevet våd. Det samme gør sig gældende, hvis flyverdragten skal vaskes, hvilket ikke sker så tit, da den for det meste har kunnet børstes af. Efter vask bliver flyverdragten helt ren igen, og der er ikke opstået større vaskepåvirkning. Bergans Ruffen er en farvestrålende flyverdragt med legerigt design. Den kunne godt have haft flere og større reflekser, nogle af børnene efterlyser også flere lommer. Prisgunstigheden for Snötind bliver i sidste ende også trukket ned, af at påklædningen vanskeliggøres så meget af lynlåsen, selvom varmen, pasformen og flyverdragtens lave vægt roses af vores testfamilier.

 • Meget god pasform, let for barnet at bevæge sig i, holder varmen rigtig godt
 • Lynlåsen er meget svær for børnene at trække op, visse problemer med slitage i sømmene ved knæene
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

TOBE Novus

Eksklusiv vinterflyverdragt i tynd, fleksibel model, der er nem for barnet at lege i


Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: 100 % Cordura Nylon For: Let foret Vandtæthed: 45.000 mm Åndeevne: Dynamisk, 15.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 98 - 146 cl Tilgængelige farver: Blå, Rød, Grøn, Orange Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Ja Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Bluesign, Oeko-Tex Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: I outdoorbranchen diskuterer man ivrigt brugen af fluorcarboner, PTFE, som findes i blandet andet Gore-Tex. Sympatex®-membranen er fri for disse meget skadelige stoffer og omtales af blandt andet Greenpeace som et miljøvenligt alternativ. Netop børn bør beskyttes mod PTFE, da disse stoffer ophobes i kroppen på langt sigt og påvirker blandet andet forplantningsevnen.

TOBE Novus er den mest eksklusive vinterflyverdragt i vores test. Modellen føles overraskende tynd, når man holder i den, og pasformen er slank, men alligevel rummelig. Børnene har kunnet lege helt uhindret i den, og der er plads til et ekstra lag tøj under. Novus er let for børnene at tage på selv, men til visse ting er det nødvendigt med hjælp. Ben- og ærmeåbningerne er til den stramme side, så når bukserne skal trækkes ned over støvlerne, er det nødvendigt med lidt kræfter i hænderne. Den tid det tager for en forælder at hjælpe til, er dog det hele værd, for bagefter sidder buksebenet, som det skal. I ærmerne er der en indbygget rub med hul til tommelfingeren, og yderstoffet kan desuden spændes til omkring vanten med velcro. Flyverdragtens lave vægt gør den meget populær hos børnene, og de sjove, klare farvekombinationer er også gået rent hjem hos de små.

To af tre børn har aldrig føltes svedige i Novus. Det tredje barn har klaget både over at svede og være kold. Resten giver topkarakter for varmholdningsevnen og er imponerede over, hvordan en flyverdragt der føles så tynd, alligevel kan holde barnet tilpas tempereret. Der er heller ikke noget at bemærke angående vindtætheden. Der er ikke sluppet kold luft ind igennem lynlåsen. Kraven har en god form, da den kan reguleres i bredden med en ekstra lynlås, og beskytter således godt mod vind og kulde. Snestoppene har fungeret ekstremt godt. At ben og ærmer på TOBE Novus er smallere for enden holder ikke kun vand ude, men kan også være bidragende til, at varmen holder sig inden i tøjet. I enkelte tilfælde er et af børnene blevet våde på bagdelen. For de andre eksemplarer var der ingen lækager, og børnene har også kunnet bruge dragten som regntøj om foråret. En børnehavemedarbejder syntes, at flyverdragtens hurtige tørring efter leg udenfor var det bedste, hun havde set i din lange karriere inden for børnepasning.

Novus har kraftigt forstærkede knæ, som har holdt sig i meget fin stand. Der er dog opstået huller - i det ene tilfælde bag på buksebenet, i det andet tilfælde er en søm på indersiden af knæet blevet slidt op og er revnet. Stoffet på bagdelen har ikke samme forstærkning, og der kan man se, at stoffet er slidt og derfor noget bleget. Flyverdragten kan tørres af, hvis den er blevet snavset, men er også nem at vaske. Både børn og voksne har syntes om flyverdragtens design og dens smidighed. Det er også meget andet godt at fremhæve ved TOBE Novus, men det har alligevel vist sig at være svært at leve op til den høje pris. Hvis det skulle lykkes, skulle Novus have været helt fejlfri. Og der er man ikke helt endnu.

Kommentar fra producenten: Sympatex®-membranen i vores flyverdragt er 100 % vandtæt og vindtæt, det garanterer vi og Sympatex®. En utæt dragt bliver repareret eller byttet uden beregning, hvis fejlen skyldes en materiale- eller produktionsfejl.
Vi garanterer vandtætheden i Sympatex®-membranen, uanset hvor ofte den vaskes. Dette sammen med miljøaspektet er den største forskel i forhold til eksempelvis Gore-Tex, hvor membranen kan tage skade af at blive vasket.

 • Kraftigt forstærkede knæ, meget tynd og føjelig model, som det er let at bevæge sig i, smart justerbar krave, kan også anvendes for- og efterår
 • Høj pris, kræver den rigtige type undertøj til børn med tendens til at fryse, sart over for slitage i benåbningerne
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Minymo Oxford

Meget slidstærk vinterflyverdragt som modstår både vand og snavs og er nem at rengøre


Testår: 2018 Prisklasse: Lavpris Materiale: Oxford Nylon Vandtæthed: 8000mm Åndeevne: 8.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80 - 164 cl Tilgængelige farver: Ensfarvet: Red plum/Blue/Navy/Striber til både dreng og pige Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Ja Tåler tørretumbling: Ja/lav varme Tåler tørreskab: Ja For: Polyester padding Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Alle vores varer testes ift. REACH-standarderne og vores egne standarder for PFC'er og PFAS'er, da ikke alle er EU-reguleret. Derfor er alle vores varer fri for fluorstoffer.

Minymo Oxford er en rummelig vinterflyverdragt med en pasform, der er til den lange og smalle side. Børnene som har testet flyverdragten, har kunnet røre sig som normalt, indtil de har vokset ud af benene, der virker lidt korte. Men den detalje som alle er enige om er mest irriterende ved Minymo Oxford, er den indvendige rib i ærmerne. Den er usædvanligt stram og hård og sidder som en skruestik omkring barnets arme, så snart de har en lidt tykkere trøje på under flyverdragten. Her er det nødvendigt med en seriøs gentænkning af designet, hvis flyverdragten skal få en højere slutkarakter. Nok er det godt med en snelås, der holder sneen ude, men en arm skal kunne komme igennem, uden at man skal hive og slide i ærmet. Minymo Oxford har en godkendt ventilationsevne, men varme børn kan af og til virke svedige. Vindtætheden er der dog ikke noget i vejen med. Flyverdragtens krave er lav, men opfylder formålet.

To af tre familier giver Minymo Oxford topkarakter for varmholdningsevne og oplyser, at det er nok med et enkelt lag tøj under, undtagen i minusgrader, og så har man også brugt varmt undertøj. Den tredje familie synes, at Oxford bliver for kold, når temperaturen kryber under nulpunktet. Vandtætheden er man dog enige om er helt i top. Børnene har kunnet sidde i en vandpyt uden at der er sluppet vand ind. Hvis der trænger fugt igennem yderstoffet, bliver den i hvert fald yderligt. Så snart man tager flyverdragten af, tørrer den også hurtigt igen. Slidstyrken får også ros. Efter en lang vinter er flyverdragten i meget fin stand. Knæene er lidt flossede, og en af flyverdragterne har fået en dybere flænge i bagen. Der er reflekser på ærmer og ben, men de mangler på bryst og rygparti, hvor vi gerne havde set flere af dem.

Minymo Oxford beskrives af en familie som magisk god til at holde sig ren. Det skete efter et uheld med karamelfarve, som blev spildt på flyverdragten og senere ikke kunne se mindste spor efter. At snavs og sand har meget svært ved at sætte sig fast i stoffet, gør, at Oxford meget sjældent skal vaskes, og når det endelig er nødvendigt, er det et stort plus, at den kan tørres i tørretumbler. Der er ingen synlig vaskepåvirkning selv efter 2-3 vaske. Designet er populært, flyverdragten fås både i friske lyserøde farver og mørkere blå. De lyserøde farver klarer sig bedst, da de ses bedst i vintermørket. Børnene har syntes godt om Oxford - med undtagelse af at ærmerne har været alt for stramme. Kan Minymo forbedre det felt, vil vi også langt bedre kunne sætte pris på vandtætheden og flyverdragtens slidstyrke.

 • Meget slidstærkt stof, modstår vand og snavs rigtig godt, let at rengøre og tørre
 • Alt for stram rib i ærmerne, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Polarn O Pyret

Varm og bekvem vinterflyverdragt, der tåler slitage godt og er nem at tage af og på


Testår: 2018 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 5.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 86-128 cl Tilgængelige farver: Ensign Blue (Blå) og Rose Wine (Lyserød). Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: PFC-free DWR: Rudolf Bionic Eco finish Maksimal tørretemperatur: 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: "Polarn O Pyret har et omfattende og struktureret kemikaliearbejde. Det har blandt andet resulteret i, at vi helt har udfaset imprægneringer med PFC fra vores sortiment." Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Polarn O Pyrets vinterflyverdragt er varm og robust med en pasform, som gør den nem at tage af og på. Lynlåsen går et godt stykke ned på benet, så flyverdragten kan åbnes ordentligt. PoP har tidligere været kendt for at være meget store i størrelsen, men opfattes nu som normale, af og til på grænsen til små. Ærmelukningerne har tilpas lange manchetter, som man nemt kan få en vante igennem, men som alligevel holder vanten på plads. Også benlukningerne fungerer godt, de er nemme at trække over støvlerne, selvom nogle børn syntes, at fødderne sad lidt fast i foret på vej ud. Så længe flyverdragten er tilpas i størrelsen, er det nemt for barnet at lege i den. Flyverdragten har en god ventilationsevne. Børn der ellers let bliver svedige eller oplever vintertøj som for varmt, har været tilfredse med at have Polarn O Pyrets flyverdragt på.

Flyverdragtens varmeholdningsevne fungerer udmærket ned til omkring -10, derefter er det nødvendigt med nogle ekstra lag tøj under, for at holde barnet i den rette temperatur. Til en almindelig, normal vinter er der således ikke noget at klage over på det punkt. Vandtætheden får mere svingende karakterer. Der trænger aldrig fugt ind, så barnet bliver vådt eller bare så tøjet virker fugtigt. Men de udvendige lag suger meget, så PoP's flyverdragt virker våd på ydersiden og også bliver ret tung. Snestoppene i ærmer og ben har været fejlfri, de er tilpas stramme, så der ikke kommer sne ind den vej. Slidstyrken får topkarakter. Der er ikke opstået huller i nogen af testflyverdragterne, og man kan kun ane svag slitage på knæ og bagdel. Polarn O Pyret skiller sig ud som det mærke i testen, der får højest karakter for reflekserne, som er godt placeret og tilstrækkeligt store til virkelig at kunne ses.

En svagere punkt er flyverdragtens evne til at holde sig ren, som langt hen ad vejen ser ud til at skyldes farven på flyverdragten. De lilla testeksemplarer er med almindelig vask blevet som nye igen, selvom tørretiden vurderes som relativt lang. Men de lyseblå flyverdragter - en fin farve som i øvrigt har været meget populær hos familierne - holder ikke niveau. De blå partier suger sand til sig, og efter vask skifter stoffet farve i varierende grader af mørkt. Funktionen påvirkes ikke, men flyverdragten ser rigtig kedelig ud. Sammen med at flyverdragtens yderlag hurtigt bliver vådt, er dette et område, der kræver forbedring. For flyverdragterne i sortiment AW 2018 meddeler PoP at man har udskiftet farverne med mørkere nuancer for at slippe for problemet med, at det lysere stof sugede snavs til sig. De stærkeste sider ved Polarn O Pyrets flyverdragt er, at den er varm og nem for barnet at tage på, så den giver alligevel god værdi til prisen.

 • Varm og bekvem for barnet, lang lynlås der går ned på benet, tåler slitage rigtig godt
 • Bliver våd på ydersiden, visse stoffer misfarves af snavs og vask
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Mikk-Line Nylonwear

Lige tilpas varm og blød vinterflyverdragt, der er let for barnet selv at tage på og let at lege i


Testår: 2018 Prisklasse: Lavpris Materiale: Nylan taslan Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 3000/m2/24h Tapede sømme: Ja/Nej Tilgængelige størrelser: 74 - 140 cl Tilgængelige farver: Marinblå och lila Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: Nej Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej For: Polyester

Mikk-Line Nylonwear er en varm og blød flyverdragt med en pasform, der giver god plads til at bevæge sig. Den er lidt poset om livet på slankere børn, da den ikke kan strammes til på nogen måde. Flyverdragten er let at tage på og er stor nok i størrelsen til at kunne anvendes hele vinteren. Både ærme- og benlukninger har fungeret uden problemer, hverken for stramme eller for slappe. Flyverdragten ånder godt. børnene bliver ikke svedige, og fugt bliver ikke lukket inde i flyverdragten, når barnet leger i den. Den lykkes også med at holde kold blæst effektivt ude. Kraven opleves som en smule vid, og man kan derfor være nødt til at supplere med et halstørklæde i koldt vejr. Mikk-Lines varmholdningsevne har ikke brug for forbedring. Samtlige børn har haft en helt tilpas kropstemperatur og har aldrig klaget over at fryse. Et lag almindeligt tøj under flyverdragten har været nok til at holde varmen.

I flyverdragtens benåbninger sidder der en elastik indvendigt, som holder buksebenet på plads omkring støvlen. Der er også fodstropper af gummi. Buksebenets yderstop kan dog ikke strammes til, så det havde tendens til at slæbe hen ad jorden og blive slidt, når stoffet var blevet vådt og tungt. Gennem de små huller der opstod, kunne der efterfølgende trænge vand ind i buksebenene på to af flyverdragterne. Den tredje har ikke været utæt. Derudover har væde holdt sig på flyverdragtens ydre. Slidstyrken får lidt blandede vurderinger. En søm i bagdelen blev hurtigt slidt delvist af, og farven er blegnet, så flyverdragten hurtigt ser godt brugt ud på knæene. Også Mikk-Lines flyverdragt lider under mangel på reflekser, nøjagtig som de fleste andre modeller, der medvirker i testen. Især på benene og på ryggen havde familierne gerne set flere af dem.

Flyverdragten kan vaskes og tørrer relativt hurtigt bagefter. I begyndelsen af sæsonen var det ofte tilstrækkeligt at børste den af, men efter yderstoffet er blevet ru af brug, satte sand og snavs sig bedre fast. Så var det nødvendigt med en tur i vaskemaskinen for at få flyverdragten ren. Der er også bemærket en vis vaskepåvirkning, i form af at farven er blegnet noget, og at yderlaget slipper mere fugt ind. Mikk-Lines design får middelkarakter. Familierne synes, at farven er lidt for kedelig farve og at den ser lidt for poset ud. Men de pointerer også, at samtlige børn virkelig har syntes om at have flyverdragten på og valgt den på bekostning af andet tilgængeligt vintertøj. Forstærket stof og et andet design på buksebenene efterlyses således, mens børnenes begejstring for flyverdragten, og at den holder varmen rigtig godt viser sig at være Mikk-Line Nylonwears utvivlsomt stærkeste sider.

 • Let for børnene at tage på, lige tilpas varm og blød, god bevægelsesfrihed
 • For få reflekser, der slides hul på buksebenene, stoffet ser lidt ud efter en sæson
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Kuling Trend

Smidig og rummelig flyverdragt, der er nem at holde ren og modstår vand


Testår: 2018 Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000/m2/24h Tapede sømme: Ja/Nej Tilgængelige størrelser: 92 - 140 cl Tilgængelige farver: Leopard, Dusy Blue, Primerose Pink, Forest Green, Peach Melba, Red Apple Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: Bionical Finish ECO Maksimal tørretemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

Kuling Trend er en praktisk og stilren vinterflyverdragt. Pasformen er ret stram, men alligevel føjelig. Børnene kan bevæge sig helt som normalt med flyverdragten på. Flyverdragtens ærmer er lidt korte, og børnene vokser ud af dem hurtigere ned andre dele. Flyverdragten føles let og smidig, og børnene bliver ikke svedige af at have den på. Den er vindtæt. Kraven på Kuling Trend får bestået, men kunne have været højere, da den som den er nu, skal suppleres med halstørklæde i koldere vejr. Når det gælder varmholdningsevnen, så har halvdelen af børnene virket tilpas varmen, når de har været ude i vinteren med Kuling Trend, mens den anden halvdel har haft tendens til at blive kolde. Har man børn, som er varme af sig, lader flyverdragten til at virke bedre end til børn, der er mere kuldskære.

Snelåsen i ærmer og ben får blandede karakterer. Ganske vist er der en kraftig elastik i benåbningerne med indvendigt gummilag for at holde buksebenet på plads omkring støvlen. Men det gummiet er blevet slidt og slæber mod jorden sidst på sæsonen. I ærmerne sidder der en tyndere rib, som fungerer godt, så længe ærmerne ikke er blevet for korte, for så er åbninger uundgåelige. Kuling Trend holder grundlæggende tæt mod vand og har fungeret godt for børnene at lege i, selv i sjap. Men slidstyrken dumper for fuld musik. På samtlige fire testede flyverdragter er stoffet på knæene gået i stykker, og polstringen er nogle gange faldet ud. Sømmene på knæene vurderes som alt for småt syede og er derfor sprunget op stort set med det samme. Fordi der er opstået store huller på knæene, har det været meget let for vand at trænge ind den vej, så børnene er desværre blevet våde, når de har haft flyverdragten på. Det er synd, at flyverdragten er ramt af denne konstruktionsfejl, da stoffet i sig selv virker robust og i øvrigt er i god stand efter vinteren.

Også stropperne under støvlerne virker sjusket sat på. Knapper er gået løs, og selve stropperne af gummi er knækket. Kuling Trend har et godkendt antal reflekser, men der burde have været flere på flyverdragtens ryg- og brystparti. Det har været nemt at holde flyverdragten ren. En familie beskriver den som så godt som selvrensende, da støv og sand falder af eller hurtigt kan børstes væk. Trend må vaskes i maskine og tørrer relativt hurtigt. Udseendemæssigt er flyverdragten enkel men pæn. Alle børnene har været glade for at have flyverdragterne på, men forældrene er ikke nær så begejstrede for den dårlige værdi for pengene. En flyverdragt skal mindst kunne holde en sæson, inden den falder fra hinanden. På Kuling Trend revnede knæene generelt, og flyverdragten kan derfor ikke anses for at være prisen værd med den nuværende konstruktion.

Producentens kommentar: De modeller der sælges i 2018 har fået tættere og kraftigere sømme, kan justeres i livet og har højere vandsøjle.

 • Smidig og samtidig rummelig pasform, godt stof som modstår slitage, god modstand mod vand
 • For småt syede sømme, der revner i knæene, for korte ærmer, for tynd til at holde kuldskære børn varme
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Mikk-Line Nylon Baby

Vandafvisende flyverdragt der virker let og smidig for barnet og har smarte funktioner


Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 74-104 cl Tilgængelige farver: Ensfarvet og mønstret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: Ja Imprægnering: fri fluorerade ämnen Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 30 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja

Mikk-Line Nylon Baby er en flyverdragt til de mindste børn. Den er specialtilpasset til sit formål blandt andet med de dobbelte lynlåse, som skal gøre på- og afklædning lettere. Mikk-Line har nøje gennemtænkt detaljerne, og Nylon Baby har den smarte funktion, at halskraven kan knappes først. Da flyverdragten holdes sammen af kraven gør det endnu lettere at trække YKK-lynlåsene op efterfølgende. Der er ingen snelås i ærmer og ben, men elastikkerne er stramme, hvilket holder sneen ude og får buksebenet til at blive på plads på støvlen. Desuden har fodremmene holdt vinteren igennem, hvilket ellers er den detalje, der hurtigt plejer at blive påvirket af slitage. De stramme elastikker i ærmegabene blev dog opfattet som et minus, når man skulle have en barnehånd med vante på igennem.

Pasformen på Mikk-Line Nylon Baby er god, men til den posede side, selvom den har elastik i ryggen. Materialevalget gør derudover flyverdragten let og føjelig, og stoffet virker hverken stift eller hårdt. Der er ingen løse snore eller andre sikkerhedrisici. Vinterflyverdragtens hætte er sat fast med burrebånd. Nylon Baby har reflekser på blandt andet arme og skuldre, men de måtte gerne have været flere og større. Åndeevnen har været meget god. Flyverdragten har aldrig gjort barnet svedigt, men det har heller aldrig frosset. Ud over at holde på varmen er den også vind- og vandtæt. Maskinvask og tørring af Nylon Baby har ikke påvirket stoffets funktioner, og farven er eller ikke blevet afbleget. Mikk-Lines flyverdragt har en glimrende rivestyrke og tåler slitage meget godt, hvilket er imponerende med tanke på, at stoffet føles så blødt. Mikk-Line Nylon Baby er en enkel men velkonstrueret flyverdragt, hvis funktioner gør den meget prisgunstig, og derfor bliver den vores valg som bedste babyflyverdragt 2016.

 • Gennemtænkte funktioner, god vandtæthed, let og smidigt stof
 • Noget post pasform, stramme elastikker i ærmegab, få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Hummel Powder

Varm og meget slidstærk flyverdragt, der tåler leg i sjap og ånder effektivt


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 5000 gr/m2/24h Tapede sømme: ja - fullt tapede sømmer Tilgængelige størrelser: 98 - 140 cl Tilgængelige farver: 2 jente / gutt 2 Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: 100% Fluor fritt vann impregnering Maksimal tørretemperatur i tørreskab: lav (1prick) Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Hummel Powder 2

Hummel Powder er en flyverdragt, der overrasker med sine gennemførte egenskaber, der lever op til flere krav, end man kan forvente med tanke på den meget rimelige pris. Powders udseende er måske ikke så attraktivt, men hvis man er ude efter noget praktisk og funktionelt, så er det en fuldtræffer. Pasformen er rummelig, men normal i størrelsen. Barnet kan bevæge sig som normalt, og påklædningen fungerer i det store hele uden bekymringer. Benåbningerne kan nemt kommer over vinterstøvlerne. Ærmeåbningen har dig en rib, der er lige lovlig stram og meget svær at få over en handske. Flyverdragten virker let og føjelig. Ventilationen har fungeret i topklasse. Ikke engang de varme dage i overgangen mellem vinter og forår er børnene blevet svedige efter intens leg. Flyverdragtens vindtæthed er uden anmærkninger. Kraven er middelhøj og beskytter mod det meste, men skal af og til suppleres med halsedisse.

Når man tænker på flyverdragter, er evnen til at holde en varm ofte det første, man kommer til at tænke på. Hummel får topkarakter fra alle testfamilierne og lykkes glimrende med at holde barnet godt tempereret. De koldeste dage anvendes en ekstra fleecetrøje under, ellers har det været rigeligt med et lag almindeligt tøj. Vandafvisningen virker også fin. Selve flyverdragten kan blive våd, men fugtigheden trænger aldrig ind til barnet. Den stramme rib i ærmerne gør det umuligt for sne at komme ind der. Flyverdragtens benåbning kunne have haft mere end bare elastik, men har alligevel løst sin opgave med at holde tæt. Slidstyrken hos Hummel har været i top på trods af en snefri vinter, hvor jorden mest har været dækket af hård is og grus. Ingen af flyverdragterne er blevet slidt mere end nogle mærker på knæene, og efter en vask ser de ud som nye igen. Vi har ikke fundet hverken huller eller flænger. Båndene under støvlerne er lavet af gummi og fastgøres med knapper. Både bånd og knapper har holdt sig på plads hele vinteren. Som bonus medfølger der ekstra bånd til den dag, de eksisterende til sidst bliver slidt af.

Hummels antal reflekser er bestået, men kunne med fordel øges i både antal og størrelse på ryg og arme. Reflekserne er ikke blevet slidt nævneværdigt. Powder er nem at vaske, tørretiden er normal, og alt snavs er gået af. Flyverdragten er ikke blevet påvirket af vask, hverken i farve eller vandafvisning. Dens mangler, ud over ærmernes rib og manglende reflekser, er et lidt kedeligt design. Kvaliteten er overordnet i top, og flyverdragten har været populær hos børnene, der har brugt den. Varm, vindtæt, godt ventileret og vandafvisende – Hummel Powder er alt det, en god flyverdragt skal være.

 • Varm og meget slidstærk, tåler leg i vand og sjap, ånder effektivt
 • Stram ærmerib, for få og små reflekser

Udvalgte priser:

Bergans Snotind Insulated (2017 år model)

Slidstærk flyverdraget med fantastisk pasform, varm og praktisk at lege i


Testår: 2017 Prisklasse: Premium Vandtæthed: 10 000 mm Åndeevne: 10 000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80- 128 cl Tilgængelige farver: Red, Navy, Cerise Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 30 C° Imprægnering: Ja (Pfoa-fri) Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Information saknas Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja

Bergans Snotind Insulated

Bergans er et norsk mærke, og når man ved, at funktionel beklædning kommer fra Norge, sætter man automatisk overliggeren ekstra højt. Størrelsesmæssigt er Snøtind Insulated normal, men pasformen er rigtig god, og flyverdragten får ros for, hvordan smidighed kombineres med rummelighed. Barnet leget lige så let udendørs med flyverdragten på som indendørs i bukser og trøje. Snøtind Insulated har en lav vægt, og modellen er meget føjelig. Benåbningerne er rummelige og lette at få over støvlen. Ærmeåbningerne er noget strammere, men kan også trækkes over en hånd med handske. Flyverdragtens lynlås er skrå, hvilket er mere bekvemt ved barnets hals, end når den sidder midt foran. Det har også gjort det lettere at klæde sit barn på som forælder. Men når børnene selv skal tage tøj på, har de haft svært ved at trække lynlåsen op. Tanken er altså god, men i praksis bliver lynlåsen desværre et af de få minusser ved Snøtind Insulated.

Tanken bag en tynd og let model som Bergans Snøtind Insulated er, at man skal klæde børnene på med lag på lag. Dette har også fungeret rigtig godt. Med et ekstra lag tøj de koldere dage holdes barnets krop i en passende temperatur, og flyverdragten får topkarakter for varmeholdning. Ventilationen er også meget god. På trods af mange lag tøj er børnene aldrig blevet svedige. Snøtind Insulated holder effektivt kold blæst ude. Flyverdragtens krave har en rigtig god pasform, men materialet er dog lidt tyndere, så ved kraftig frost er det en god ide at supplere med en halsedisse. Snestoppene er elastik i ærmer og ben. Benåbningerne kan også justeres i vidden. Snøtind Insulated har ikke sluppet fugt igennem yderstoffet, og er man omhyggelig med vante over ærmet og gummistroppen under støvlen, kommer der heller ikke sne ind der. Men da der ikke er nogen rub, kan der af og til komme sne ind igennem åbningerne.

Snøtind Insulated er ikke bare nem at lege i, den tåler også legen godt. Når foråret kommer, kan man godt se, at knæ og bagdel er blevet lidt flossede, men der er ikke opstået huller eller andre revner. Gummistroppen til at tage under støvlen er også i meget god stand. Reflekserne ved benåbningerne er lidt slidt, men stadig funktionsdygtige. Reflekserne sidder de rigtige steder på flyverdragten, men kunne have været betydeligt større. Snøtind Insulated er nem at holde ren og tørrer hurtigt efter vask. Både børn og forældre er meget glade for flyverdragten, og hvis børnene havde flere flyverdragter, har Snøtind Insulated hver gang været favoritten. Bergans Snøtind Insulated er uden tvivl en meget dyr flyverdragt, men hvis man har økonomien til den, bliver man mere end tilfreds.

 • Fantastisk pasform, meget smidig, varm og slidstærk
 • Dyr, skrå lynlås der er svær for barnet at trække op

Gneis Supershape (2017 år model)

Farverig og flot flyverdragt med fantastisk pasform og meget god ventilation


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10 000 mm Åndeevne: 10 000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 98 - 164 cl, samt More Space 128-164 cl Tilgængelige farver: 15 farver Black-Green, Blue, Blue-Dk Blue-Black, Dk Blue, Cerice, Cerice-Dk Cerice-Grey, Green, Dk Green, Green-Dk Green-Black, Multi, Orange, Petrol, Petrol-Orange, Purple, Red Impregnering: Bionic ECO Finish (Fluorkarbonfri) Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Gneis Supershape 2017

Gneis Supershape er en vinterflyverdragt med helt formidabel pasform, der virkelig indbyder til skøn leg i sneen. Den er let og meget smidig. Supershape er også let at give barnet på og har plads til flere lag tøj under, hvis det er nødvendigt. Snelåsen i ærmerne kan justeres med burrebånd. Åbner man den, er det nemt at få en behandsket hånd igennem. Benåbningerne er mere tricky og får blandede bedømmelser, nemme for en voksen, men for svære for en seksårig at selv trække over støvlen. Lynlåsen er derimod let at bruge for børn i alle aldre. Gneis Supershape gør et ypperligt job med at holde vind ude, men alligevel ventilere godt, så børn der plejer at blive fugtige under overtøjet, aldrig bliver svedige. Flyverdragtens krave er bredt og høj, og beskytter halsen godt mod kold blæst. På koldere dage har de fleste børn fået et ekstra sæt undertøj på, men i almindeligt vintervejr er det nok med almindeligt tøj, barnet bliver alligevel holdt tilpas varmt i Supershape. Men i normalt vintervejr er det nok med almindeligt tøj. Barnet holder sig alligevel tilpas varmt i Supershape.

Evnen til at modstå sjap og vand er overordnet god. Et testeksemplar af Gneis Supershape blev dog sidst på sæsonen, da det var vådest udenfor, fugtige på knæ og lår. De resterende flyverdragter slap der ikke vand igennem, og de får topkarakter. Snelåsen gør et effektivt stykke arbejde med at forhindre sne i at komme ind i ærme eller ben. Kvaliteten på gummistropperne, der skal sættes under støvlen for at holde flyverdragten på plads, overrasker. Efter en hel vinter er ikke en eneste gået løs, og gummiet ser ud som nyt. Supershape mangler desværre en rigtig god funktion til at stramme buksebenene, og det resulterede i, at to af flyverdragterne har fået mindre huller i benåbningerne, når barnet har trådt på stoffet. En flyverdragt har også fået to mindre revner, hvor barnet ser ud til at have siddet fast i noget skarpt. Vinteren var dog snefattig, og flyverdragterne er benyttet meget på is og grus, og må derfor anses at have klaret slitagen forholdsvis godt.

Reflekserne er små, men ses ret godt i mørket. Nogle flere af slagsen på bryst og ryg havde dog været en forbedring. Supershape er smudsafvisende på de forstærkede dele, mens det mere farverige stof virker svært at få helt rent. Selv efter maskinvask er der lidt rester tilbage, og snavset er også svært at få ud af elastikken i livet. Gneis Supershapes udseende er meget populært med kraftige farver, der er lette at se, og alle børnene har syntes om at bruge den. Prisværdien bliver trukket noget ned af benåbningerne, der er oplevet som både stramme og vanskelige at spænde til, så man ikke træder i dem. Gneis Supershape får derudover ros for den uovertrufne pasform og generelt gode kvalitet, som gør, at aktive børn kan stå på kælke, stå på skøjter og bygge snemænd helt uden at blive hindret i bevægelserne, fryse eller blive våde.

 • Fantastisk pasform, meget god ventilation, rigtig flot og farverigt design
 • For få reflekser, benåbninger bliver hurtigt slidt, svær at få helt ren

Reima Stavanger (2017 år model)

Vandafvisende flyverdragt, der er varm, blød og har et flot og praktisk design


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 12 000 mm Åndeevne: 8 000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92 - 140 cm Tilgængelige farver: Pink, violet, grå, sort, mørk orange, denim blå, navy Maksimal vasketemperatur: 50 °C Imprægnering: Bionic Finish Eco Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Maskinvask: Ja

Reima Stavanger

For mange er mærket Reima forbundet med kvalitetsvintertøj, og med flyverdragten Stavanger lever de rigeligt op til forventningerne. Størrelsesmæssigt er Stavanger normal, måske lidt kort i ærmerne, men rummelig nok til at passe en hel sæson. Lynlåsen har fungeret fejlfrit. Ben- og ærmeåbningerne kunne trækkes over støvlen eller en handske, uden at det er blevet for stramt. Benene kan strammes ekstra til med knapper, hvilket også gør påklædningen lettere. Stavanger er ikke den letteste model, men alle børn har kunnet lege og røre sig som normalt. Flyverdragtens åndeevne har for det meste fungeret udmærket. De varmeste dage sidst på vinteren har Stavanger været en smule svedig for visse børn. For vindtæthed får flyverdragten imidlertid topkarakter. Kraven har fungeret, men kan føles stiv mod huden. Når den har været for hård, har man valgt at supplere med en halsedisse og lade lynlåsen være trukket lidt ned.

Nøjagtig som man håber med en flyverdragt fra Reima, så er Stavangers varmeholdningsevne udmærket. Et mindre, meget stillesiddende kan have brug for ekstra tøj, men børn der leger i sneen, holdes perfekt tempererede med et enkelt lag almindelige bukser og trøje under. Vandafvisningen har også vist sig at være meget god. Stavanger har på intet tidspunkt sluppet fugt igennem. Børnene er kun blevet våde, hvis der er opstået sprækker mellem støvle og flyverdragt eller mellem handsken og flyverdragtens ærme.  Snelåsen består af elastik i ærmerne, og der er ikke kommet noget sjap ind, ikke engang når børnene har ravlet rundt i tøsne og mudder. Slidstyrken imponerer også. Ingen af Stavanger-flyverdragterne har fået huller eller revner i stoffet. Når vinteren er slut, er knæ og bagdel svagt flossede, men overordnet er flyverdragten i meget god stand. Alle sømme er intakte, og andre følsomme steder, såsom benåbninger, der kan blive trådt på, ser meget fine ud. Gummistroppen der skal spændes under støvlen, er i meget fin stand, når det gælder slitage. Der er dog nogen betænkelighed ved dens placering, da den på en flyverdragt meget let gled af støvlen, selvom stroppen blev spændt maksimalt.

Reima Stavanger har et rimeligt antal reflekser, der har modstået slitage godt. Yderligere reflekser på bagdelen og benene efterspørges dog for at give bedre synlighed i vintermørket. Det har været muligt at holde flyverdragten pæn ved at børste sand og snavs af, og efter maskinvask er den blevet helt ren igen. Flyverdragtens design har været højt værdsat af både børn og forældre, Stavanger opleves som klassisk fin i farveskalaen, og børnene har kunnet lide at have den på. Prisen er høj, men med tanke på den fine kvalitet, og at barnet holdes både varmt og tørt, så bliver Reima Stavanger et køb, man ikke fortryder.

 • Blød og varm, meget vandafvisende, flot og smidigt design
 • Noget hård i halsen, fodstrop der gled af under støvlen

Udvalgte priser:

Ticket to Heaven Oxford Baggie (2017 år model)

Varm flyverdragt der er meget robust over for vand og slitage samt nem at holde ren


Testår: 2017 Prisklasse: 8000 mm Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 8000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80 - 140 cl Tilgængelige farver: 100% Oxford nylon imprægneret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Ticket to Heaven Oxford Baggie

Ticket to Heavens flyverdragt Oxford Baggie har i flere år klaret sig godt, men overgår denne sæson alle sine tidligere resultater. Når vinteren er forbi, går de primære resterende klager på lynlåsen og for få reflekser, mangler som i det store billede må ses som petitesser. Pasformen er god, og man skal ikke lade sig narre af ordet Baggie i navnet. Ganske vist er flyverdragten rummelig, men den er ikke klodset, barnet kan røre sig helt som normalt. Ærme- og benåbningerne har kraftig elastik. Benåbningen kan også spændes med burrebånd, og ærmeåbningen kan gøres mindre med en tryklås. Det er således nemt at få flyverdragten over støvler eller vanter. Det eneste men er, at benenes inderfor har lovlig meget friktion, så man må lirke ekstra med barnets fødder for at få dem igennem.

Lynlåsen på Oxford Baggie er ganske vist kraftig og let at trække på, men den er også hård og føles skarp. Dette er ikke en lynlås, man vil have ligger mod barnets ansigt. Enten skal den trækkes helt op, eller også skal der være et lag tøj imellem. Ventilationen er imponerende, ingen af børnene er blevet svedige i Oxford Baggie. Vindtætheden er i top, og kravens højde er godkendt, men på grund af lynlåsen har alle børn alligevel haft en halsedisse på under. Varmholdningen er i særklasse. I det allerkoldeste vejr kunne man måske supplere med et ekstra lag, men det var ikke nødvendigt, og normal kulde var det rigeligt med almindeligt tøj under. Ticket To Heaven Oxford Baggie har på intet tidspunkt sluppet fugt gennem stoffet, og ærme, og benåbninger har holdt helt tæt. Hverken sjap eller langvarig leg i vandpytter har gjort børnene våde. Med denne flyverdragt er der ikke behov for at supplere med vinylregntøj sidst på sæsonen.

Efter en lang, hård vinter kan man se, at stoffet har fået en lidt lysere nuance på knæene, og pyntesømmen på bagdelen er delvis gået op. Rivestyrken har været meget god, der er ikke antydningen af et hul at finde. Selv gummistropperne, der skal fastgøres under støvlen, har overlevet, og det samme gælder knapperne, der er sat fast med. Det er der ikke mange flyverdragter, der kan prale af. Reflekserne på nederst på benene er dog ret kraftig påvirkede af slitage, og kombineret med at Oxford Baggie generelt har alt for få og små reflekser, må man håbe, at Ticket To Heaven kan tilføje nogle flere til næste sæson. Det mest fantastiske er nok, hvor smudsafvisende Oxford Baggie er. Mudder og snavs bliver næsten ikke siddende, og hvis det gør, kan det børstes af. Efter en vask er flyverdragten som ny igen. Ticket To Heaven Oxford Baggie bliver hurtigt populær hos både børn og forældre og lever op til alle de ønsker, man kan have til en flyverdragt.

 • Holder barnet perfekt tempereret, meget vandafvisende, nem at holde ren
 • For få reflekser, hård og skarp lynlås

Udvalgte priser:

Isbjörn of Sweden Penguin (2017 år model)

Flot designet flyverdragt, der er smidig, holder barnet varmt og tåler sjap


Bedste pris hos:

Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Tåler maskinvask: Ja/nej Tåler tørretumbling: Ja/nej Tåler tørreskab: Ja/nej Ventilation: 4,3 Karakter: skala 1 (dårlig) til 5 (meget god) Pasform: 4,7 Vindtæthed: 5 Varme: 4,7 Vandafvisning: 5 Slidstyrke: 4,3 Sikkerhed: 5 Reflekser: 2,3 Renholdning: 3,3 Prisværdi: 3,7

Bedste pris hos:

Isbjorn of Sweden Penguin 2017

Isbjörn of Swedens vinterflyverdragt har så mange gode egenskaber, at det er svært at sætte en over de andre. Frem for alt mærker man, at tøjet virkelig er designet til at blive brug af børn. Testfamilierne giver generelt Penguin høje karakterer for smidighed, både for børnenes evne til at lege og bevæge sig med flyverdragten på, og hvor nem den er at give barnet på. Påklædningen lettes også af, at både ærme- og benåbninger har været lette at få over en vante eller støvle. Størrelsen på Penguin virker noget større end normalen. Flyverdragten har en lav vægt og en praktisk lynlås, som barnet nemt selv kan trække op og ned.

Penguin er i højeste grad en flyverdragt, der er fremstillet til en rigtig vinter. Med et lav almindeligt tøj under, holdes barnets krop i tilpas temperatur, selvom man har tilbragt flere timer på kælkebakken. Vindtætheden er superb, og flyverdragten har en lille krave, der beskytter halsen. Hvis man ikke trækker lynlåsen helt op, kan det være nødvendigt at supplere med en halsmuffe under. Flyverdragten få topkarakter for vandafvisning, Ingen af flyverdragterne har sluppet fugt igennem en eneste gang, ikke engang når barnet har siddet i vandpytter. I ærmerne er der et tætsluttende snelås i stretchmateriale Benåbningerne har en gummieret elastik. Stroppen til at tage under støvlen er også af gummi, og selve stroppen holder længe. På to af flyverdragterne gik den ene knap, der holder stroppen på plads, imidlertid løs allerede efter kort tids brug.

Nøjagtig som med alle de andre flyverdragter havde vi gerne set flere og større reflekser på Isbjörn of Sweden Penguin. Dem der er er, bliver dog kun slidt en lille smule. Penguins generelle slid- og rivestyrke er overordnet meget god. Flyverdragten har forstærket stof, hvor det er nødvendigt, og alle eksemplarer ser stort set ud som nye efter vinteren. På et eksemplar er der god kommet små huller lige hvor det forstærkede stof slutter foran på buksebenene. Hullerne har ikke påvirket flyverdragtens funktion, men forstærkningen burde måske være et par centimeter højere. Penguin er nem at vaske og bliver godkendt ren efter maskinvask. Designet er populært hos både børn og voksne. Alle testfamilier oplyser, at de på trods af den høje pris oplever Isbjörn of Sweden Penguin som så god til prisen, at de sagtens kunne finde på at købe den selv næste vinter. Det er ikke mange andre vinterflyverdragter, der lykkes med at kombinere god varmeholdningsevne og vandafvisning med en rigtig legevenlig pasform lige så godt som Penguin.

 • Smidig, tåler sjap og vand, holder varmen uden anmærkninger, flot design
 • Høj pris, knapper til skostropperne går hurtigt af, lidt kort forstærkning ved knæene

Udvalgte priser:

Lego Wear Jadon

Vandafvisende flyverdragt, der modstår sjap, er varm og nem at holde ren


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 4000 gr/m2/24h Tapede sømme: Ja - Fuldt tapede sømme Tilgængelige størrelser: 74 cm – 152 cm (9 mdr. – 12 år) Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40C° Imprægnering: Bionic Finish ECO Maksimal tørretemperatur i tørreskab: lav Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

lego wear jadon 678

Lego Wear Jadon er en flyverdragt med rummelig pasform, der vækker blandede følelser og generelt virker til at have et design, der egner sig bedst til lidt større børn. For de lidt mindre børn kan Jadon opleves som på grænsen til poset, især i livet. Ærme- og benåbninger er godkendte, men til den stramme side. Modellen er god til at slippe den fugt ud, der dannes, når barnet rører sig, og ingen af børnene er blevet svedige i Jadon. Yderstoffet har en god vindtæthed. Kraven er dog ikke helt tilfredsstillende. Den er ganske vist foret med blødt materiale, men på grund af pasformen kan lynlåsen ikke trækkes helt op, og så slipper der kold luft ind. Hætten på en flyverdragt skal nemt kunne gå løs, så der ikke opstår kvælningsfare, hvis barnet skulle sidde fast med hætten, når det klatrer, men på Jadon sidder den måske lige lovlig løst. At den falder af så nemt, trækker også ned på karakteren på vindbeskyttelsen i halsen.

Varme og vandafvisning er de allerbedste egenskaber ved Lego Wear Jadon, og måske også de vigtigste områder for en flyverdragt. Med denne flyverdragt har børnene virket tilpas varme, selv efter længere tids leg i sneen. Ved vinternes laveste temperaturer har det været nok med et ekstra lag tøj under. Der er ingen rib i ærmerne, men Jadons elastik i ærme- og benåbninger har været nok til at holde sneen ude. Flyverdragten har klaret sig meget godt i sjap. Der er ikke trængt fugt igennem stoffet, ikke engang når børnene har siddet i vandpytter. Jadons slidstyrke har derimod varieret. Et par af flyverdragterne har klaret sig helt uden anmærkninger, men på en er stoffet flere steder revnet ved siden af sømmen på indersiden af benene. Gummistroppen til at sætte under støvlen er kraftig og meget slidstærk, måske på grænsen til for hånd, da man skal bruge godt med kræfter for at få den under sålen. Knapperne der holder den på plads, er også gået løs, men er blevet siddende, efter de er blevet syet på igen.

Der kunne have været flere reflekser på Lego Wear Jadon, især på arme og ben. De der er, har dog kunnet ses og er ikke blevet slidt af vask og leg. Snavs i form af sand og mudder har for det meste kunnet børstes af, når flyverdragen er blevet tør. Resten er effektivt gået af i vask, og flyverdragten har en normal tørretid. For at give bedre værdi for pengene skal Jadon bruge nogle justeringer. At hætten går løs for let, at gummistroppen til at sætte under støvlen er for uelastisk og at pasformen ikke føles perfekt med hensyn til posethed og krave trækker ned i den samlede karakter. Men Jadon er nem at give barnet på, og klarer fint at holde barnet varmt og tørt, så Lego Wear har et fint fundament at bygge videre på.

 • Varm, tåler vand og sjap, nem at holde ren
 • Noget poset pasform, for hård gummistrop, kan revne i stoffet

Udvalgte priser:

Mikk-Line Nylon Wear (2017 år model)

Let og praktisk flyverdragt, nem for barnet at lege i med meget god ventilation


Testår: 2017 Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 gr/m2/24t Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 74-140 cm Tilgængelige farver: Mange Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: Ja Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav varme Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja, lav varme

Mikk Line Nylon Wear

Mikk-Lines flyverdragt Nylon Wear er i normal størrelse eller muligvis lidt til den mindre side i størrelse og pasform. Men selv for de børn, den har siddet lidt stramt på, har påklædningen fungeret let, og hverken ben- eller ærmeåbninger har været svære at få ud over fodtøj eller vanter. Flyverdragten har ikke været tung eller poset, så bevægelsesfrihed og mulighed for leg og spring har været god med Nylon Wear. Ventilationen er helt uden anmærkninger. Børnene er ikke blevet svedige, og kroppens fugtighed er effektivt sluppet igennem, samtidig med at kold blæst er holdt ude. Kraven virker derimod lidt lav, især hvis man vælger at tage hætten af flyverdragten. Nylon Wear holder varmen, men er ikke den varmeste model i testen. Børn der normalt let bliver kolde, kan derfor have brug for et ekstra lag tøj under. For naturligt varme børn, har det dog været tilstrækkeligt med almindeligt tøj.

En varm, våd vinter er det vigtigt, at flyverdragten også kan klare vand, især da børn gerne bliver tiltrukket af vandpytter, når de leger. Mikk-Line Nylon Wear slipper ikke vand igennem stoffet i bagdelen og overkroppen, men benåbningerne holder desværre ikke altid helt tæt. Benene har ingen rib, men en elastik, der skal holde flyverdragten fast omkring støvlen. Båndet under støvlerne er af gummi og fastgøres med knapper. På to flyverdragter er kapper gået løs og båndet faldet af ret tidligt på sæsonen. Ærmeåbningerne har også kun elastik, men den sidder stramt, og der er ikke sluppet sne igennem. Flyverdragtens slidstyrke varierer fra eksemplar til eksemplar. Nogle ser ud som nye efter sæsonen, især på overkroppen. Man kan ane en smule slitage på bagdelen og ved knæene. Men på et eksemplar er der desværre opstået flere huller, og da de sidder ved benåbningerne, har det været nemt for vand og sjap at komme ind igennem dem.

Flere reflekser er ønskeligt, især på brystet og omkring benene. De reflekser der er, er i fin stand undtagen ved benåbningerne, hvor reflekserne er både slidt og delvis gået løs. Mikk-Line Nylon Wear er nem at børste af, når den er blevet mudret eller sandet. Det har været let at vaske den, og flyverdragten er tørret natten over, så den kan anvendes igen dagen efter. Flyverdragtens funktionalitet og farve er ikke blevet påvirket af vask, og eventuelle pletter er gået væk. Hos børnene har flyverdragten været meget populær og har virket bekvem og legevenlig, men for enkelte børn en smule for tynd. For at Mikk-Line Nylon Wear skal blive lige så populær fra en voksens synspunkt kræves bedre slidstyrke og kraftigere sømme, samt at benåbningerne bliver bedre til at holde vand ude.

 • Meget god ventilation, let og smidig for barnet at lege i
 • Der opstår huller i sømme og ved benåbninger, for få reflekser

Udvalgte priser:

Reima Trondheim (2015 år model)

Varm flyverdragt, som kan modstå kold blæst og tåler snavs meget godt


Bedste pris hos:

Testår: 2015 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 15.000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: 92-140 cm Tilgængelige farver: marineblå, brun, grå, græsgrøn, mosgrøn, mørk blomme/lilla, kirsebærrød Tåler maskinvask: Max 40°C  Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Max 40°C

Bedste pris hos:

Reima Trondheim

Reima Trondheim er en vinterflyverdragt i klassisk snit, der holder varmen godt og kan modstå isnende kold blæst. Flyverdragten har en god åndeevne. Pasformen er god, normal til rummelig i størrelse, og flyverdragtens design virker i det store hele funktionelt. Hætten har et ekstra burrebånd, der virker overflødigt, og flyverdragten har indbyggede  seler, der ikke lader til at opfylde nogen egentlig funktion. Selerne kan ikke reguleres i længden, og i stedet for at holde flyverdragten på plads, er de af og til i vejen ved på- og afklædning. Trondheim er meget modstandsdygtig over for snavs.

Der er ingen snelås i ærmer og ben på Trondheim, og den er let at få på ud over vinterstøvler og at få armene igennem, selvom man har de tykke handsker på i forvejen. Den har et par lommer, men det havde været rart med et par stykker til, for eksempel på et ærme. Trondheims slidstyrke er normal, farven har dog haft tendens til at blegne på visse dele. Støvlestropperne er af varierende kvalitet. På visse eksemplarer har de siddet lige, som de skal, men de på andre er gået løs og blevet væk. Vandtætheden er bestemt godkendt i vintervejr, men der er risiko for, at flyverdragten tager fugt ind under ekstreme vejrforhold. Reima Trondheim er en varm og smidig flyverdragt, der er glimrende til normal brug.

 • Varm og vindtæt, modstår snavs godt
 • Har en del unødvendige funktioner

Bedste pris hos:

Molo Pyxis (2015 år model)

Rive- og slidstærk flyverdragt i babymodel, god pasform og er nem at tage på


Testår: 2015 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: x cl, Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: x °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: x C Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

Molo Pyxis 300x400

Flyverdragten Pyxis fra Molo er en "babyflyverdragt", og den er derfor udstyret med to lynlåse. Dette gør det lettere at klæde et lille barn af og på. Pasformen er glimrende til et barn på 1-2 år og hindrer ikke barnets leg. Elastikken i ærme- og benåbninger holder flyverdragten på plads. Samtidig er den fleksibel nok til, at man uden vanskeligheder kan få en hånd med handske igennem eller føre buksebenet ud over en vinterstøvle med bredt skaft. Pyxis virker sikker, den har ingen løsthængende store eller lignende, der udgør en risiko. Vi havde dog gerne set større og flere reflekser, for eksempel på ryggen og på forsiden af benene.

Pyxis har en god åndeevne, holder varmen godt, og den tåler at blive slidt af kravlende børn. Vandtætheden er overordnet god, men kunne have været bedre med snelås. Dette har man sandsynligvis valgt fra, da snelås gør flyverdragten vanskeligere at tage på. Pyxis er vasket og tørret uden at miste farve eller form.

 • God pasform, holder varmen godt, god rivestyrke
 • For få reflekser, mangler rib i ærmerne, dyr babyflyverdragt

Katvig: Snowsuit Baby


Testår: 2014 Vandtæthed: 10000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Beluga, Surf the web, Wild aster Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30 °C Åndbarhed: 5000 g/m2/24h

Katvig Snowsuit 300x400

Katvig profilerer sig selv som et mærke for bevidste forældre, der ønsker at købe økologisk børnetøj af høj kvalitet. Katvig Snowsuit Baby lever på flere måder op til dette image. Den har et behageligt, enkelt og moderne design med rigtig god slidstyrke. Efter en hel vinters belastninger er der ingen synlige spor. Desuden tåler den maskinvask og bliver som ny – vask efter vask. Åndbarheden er udmærket, så barnet slipper for at svede i flyverdragten. Barnet bliver heller ikke vådt i tøvejr, da vandtætheden i lighed med vindtætheden får topkarakter. Og – måske vigtigst af alt – barnet holder sig altid varmt. Flyverdragtens største svaghed er dens stramme ærmer, der gør det vanskeligt at få barnets hænder igennem, hvis vanterne allerede er taget på. Da dette er en babymodel, og det lille barn ikke kan hjælpe med at holde imod, når flyverdragten tages på, bliver dette problem ekstra tydeligt. De dobbelte lynlåse gør det ellers lettere at klæde små børn på, men samtidig kan flappen mellem lynlåsene irritere barnets ansigt. Derudover fik kraven en del kritik for ikke at være så blød. Ud over de stramme ærmer er svaghederne dog små, og når det gælder slidstyrke og modstandsdygtighed over for vejr og vind, er det få flyverdrager, der kan måle sig med Katvig Snowsuit Baby.

 • Meget slidstærk, vand- og vindtæt, glimrende åndbarhed
 • Stramme ærmer, af og til irriterende lynlåsflap, lidt hård krave

Lego Wear: Josh


Testår: 2014 Vandtæthed: 8000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Grøn, lyserød Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 50 °C Åndbarhed: 4000 g/m2/24 h

Lego Wear Coverall 1

Lego Wears Jacob er en blød, let og smidig flyverdragt, der også er let at trives i. Den har blødt stof, er rummelig og har en god pasform. Flyverdragten er også let at tage på og har store benåbninger, der kan klare både vinter- og skistøvler bedre end mange andre flyverdragter. Den holder barnet varmt og tørt i det fri, men har også en god åndbarhed. Jacob bør ikke tørretumbles, men kan derimod maskinvaskes og lufttørrer derefter i løbet af natten. Husk dog at følge vaskeanvisningen – ellers mister flyverdragten let både åndbarhed og vandtæthed. De stærke farver gør barnet tydeligt synligt i dagslys. Antallet og placeringen af reflekserne er bedre end gennemsnittet, men bør suppleres med refleksvest for at give optimal synlighed i vintermørket. Slidstyrken kunne godt have været bedre, og hvis barnet er meget aktivt, bliver flyverdragten tydeligt slidt i løbet af en hård vintersæson. Er barnet derimod ikke særlig aktivt eller måske ikke vejer så meget, kan flyverdragten holde betydeligt længere. Lego Wears Jacob egner sig derfor bedst til børn, der ikke slider sit overtøj så meget og sætter pris på en let, tør, varm, smidig og blød flyverdragt.

 • Let og smidig, blød, tør, god pasform, holder varmen, nem at tage på
 • Kræver forsigtig vask og tørring
Del testen