Gummistovler bedst i test

Gummistøvler

Vi har i løbet af 2016 gennemført en mindre test af gummistøvler og andre støvler til børn, der er beregnet til brug i vådt, men ikke koldt vejr. De testede støvler er derfor uden for. Vores testpersoner er et antal børn i alderen 1 til 6 år, og børnene har anvendt støvlerne i deres hverdag. Børnene har haft dem på i institution eller i skole samt hjemme og på udflugter. Vi har testet flere udgaver af hver model for at sikre, at det fremkomne resultat ikke skyldes et enkelt fejlbehæftet eksemplar. De vigtigste parametre i vores støvletest er støvlens form, dens størrelse, og hvor let den er for et barn at tage af og på.

Vi har også testet, hvor godt støvlen modstår slitage, både på sålen og oversiden. Vi har selvfølgelig undersøgt, om støvlen er vandtæt, hvor lette støvlerne er at rengøre, og hvordan de påvirkes af alder. Eftersom testen foregår kontinuerligt, kan vi holde øje med tendenser til revnedannelse, hvor støvlerne bøjes, når barnet går med dem, og kigge efter tegn på, at støvlen begynder at mørne. Derudover har vi undersøgt, hvordan farven modstår solblegning, og hvordan støvlens inderside ser ud efter nogen tids brug. Endvidere har vi set på støvlens pris i forhold til funktion, samt det generelle design og fornemmelsen af kvalitet. Vi gennemfører alle vores test i virkeligheden, på den måde støvlerne er beregnet til at blive brugt.


Produkter i testen

Badge-Bedst-i-test.dk 2016 DK

Crocs Handle it Boot

Ultralette støvler, er behagelige for alle børn, tåler både vand og slitage godt


Prisklasse: Mellem Materiale: Croslite skumgummi Forede: Nej Reflekser: Ja.

Crocs' støvle Handle It Boot er den model. der skiller sig mest ud blandt udvalget, fordi den hverken er fremstillet af de sædvanlige materialer eller ser ud som en gummistøvle traditionelt har gjort. Formen er hverken net eller kluntet, men lige tilpas til et barns voksende fødder. Håndtagene på støvleskaftet er lige så funktionelle, som de ser ud. Det bliver naturligt for barnet at tage fat i dem, når støvlen skal trækkes på, men også til at skubbe fra, når det er tid til at tage dem af igen og gå indenfor. Højdemæssigt er Crocs Handle it boot lige tilpas. Hvis man hopper i dybe vandpytter, bliver bukserne nok lidt våde, men hvis støvlen havde været højere, havde den virket betydeligt mere klodset at bevæge sig i.

Handle It Boot er en helstøbt støvle, og det kan mærkes. Der kommer ikke så meget som en dråbe vand ind i støvlen på noget tidspunkt. Ulempen er, at den kan blive lidt svedig, når solen skinner og det er vådt ude, men det er de fleste støvler vel egentlig om sommeren. Vi har testet Crocs Handle It Boot på børn mellem 1 og 6 år, og det vi synes bedst om er, at det er den støvle, der bedst gør barnet i stand til at bevæge sig som i normale sko. Handle it boot vejer så lidt, at risikoen for tunge, snublende fødder helt forsvinder. I Crocs' støvler kan leg og tumlen fortsætte på samme måde som inden regnen. Med tanke på prisen giver Handle It Boot absolut mest for pengene og bliver derfor udpeget som bedst i test 2015.

 • Lette at tage på og gå med, ekstremt god slidstyrke og vandtæthed, eget lette
 • Har kun en meget lille refleks bag på hælen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Hunter Original Kids och Hunter Kids First

Gummistøvler med god pasform og af høj kvalitet, eksklusiv udformning


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Materiale: Gummi og nylon Forede: Nej Reflekser: Original – ja. Kids First: nej

Bedste pris hos:

Hunter har ud over sin populære damestøvle også gummistøvler til børn. Den første af de to testede modeller er Kids First, en lidt enklere variant, der i vores test er anvendt af de mindre testbørn. Støvlen har en rummelig åbning, og det har været nemt at få barnets fod i. Gummiet føles tyndt og blødt, hvilket vi anser som et plus for små børn, der måske bevæger sig på en måde, der kræver, at støvlen er mere eftergivende. Gummiets holdbarhed har været god i testperioden, og barnets fødder er ikke blevet våde. Modellen mangler desværre tydeligt synlige reflekser.

Hunter Original Kids er den anden støvlemodel, der minder om voksenvarianten. Pasformen er til den smalle side, og støvleskaftet er højt, hvilket har den fordel, at ben og bukser beskyttes længere op ad benet. Hælen er en smule forhøjet og ret smal, men det har ikke generet børnene. Efter nogen tids brug ser støvlen stadig fin ud. Et ekstra plus er de store reflekser bagpå. Hunter Kids Original er de dyreste støvler i vores test, så vi forventer også en meget høj ydeevne, og de skuffer os ikke. Hvis man kun er ude efter tørre børnefødder, kan man komme billigere til det og få dem lige så tørre. Hvis man gerne vil betale lidt ekstra for børnestøvler med et flot look, så er Hunter det klart smarteste alternativ.

 • God kvalitet, god pasform og meget flot finish
 • Høj pris, ingen reflekser på Kids First
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Viking Jolly

Vellavet gummistøvle, der føles stabil og modstår regn og vandpytter godt


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Materiale: Gummi Forede: Nej Reflekser: Ja.

Bedste pris hos:

Vikings gummistøvlemodel Jolly føles som og ligner en ægte klassiker. Det er den type støvle man ser for sig, når man tænker på en gummistøvle. Modellen er en lidt tungere variant, men det medfører også, at Viking Jolly føles både stabil og robust. En gummistøvle, der giver foden list ekstra stabilitet og kan holde til en del slitage. Efter brug synes vi også, at støvlen stadig ser fin ud. Der er ingen sømme, der er gået op, eller andet slid, der springer i øjnene. Viking Jolly har også en lille hæl, der løfter støvle lidt fra jorden, og sålen har et dybt, traktorlignende mønster for at stå bedre fast på leret og glat underlag.

Indersiden af Viking Jolly føles blødere og rarere end på de fleste andre gummistøvler. Modellen er ikke foret, men tekstilindersiden gør, at støvlen føles mere behagelig. I længden virker Viking Jolly som normal størrelse, men omkring foden er den til den smalle side – hvilket måske ikke har betydning for en slags fødder, men andre fødder er højere og vil mærke det. Ingen af børnene i vores test har haft noget negativt at sige om Viking Jolly under brug, men støvlen har heller ikke været deres førstevalg. Måske fordi den er mere tung og robust egner den sig bedre til rigtig hårdt vejr eller til lidt ældre børn med stærkere ben

 • Stabil og solidt gummistøvle, behagelig inderside, vellavet
 • Pasform til den stramme side, noget tungere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Mikk-Line Gummistøvle

Praktiske gummistøvler til en lav pris, lette og praktiske for barnet


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Materiale: Gummi Forede: Nej Reflekser: Ja

Bedste pris hos:

Mikk-Lines støvler er en klassisk gummistøvle med en lige og enkel form. Støvlerne er ikke stive i materialet, men tilpasser sig efter barnets ben under leg og klatring. På bagsiden af støvlen er der reflekser, og dens indersål kan tages ud. Under brug har støvlerne holdt tæt mod regnvand, og der har ikke været tendens til revner i gummiet, så holdbarheden har været god i den henseende. Pasformen har været normal, og Mikk-Lines støvle har siddet godt på testbørnenes fødder. Støvlens åbning har været helt inden for normalen, så det har ikke krævet unødigt besvær at give barnet gummistøvlerne på.

Vi blev desværre lidt skuffede over støvlens overflade. Allerede efter et par ugers brug var indersålens øverste lag begyndt at skalle af. Det gik ikke ud over funktionen, men det så kedeligt ud. Refleksen bagpå var også begyndt at få slidte svejsninger og så ud som om, at den kunne ende med at falde helt af. Det trækker desværre ned i den samlede vurdering af støvlen. Derudover er det lykkedes for Mikk-Lines at fremstille en gummistøvle til en god pris, der holder barnet tørt og er let at tage på, men for at blive rigtig god til prisen, skal kvaliteten have et nøk opad i detaljerne.

 • Lav købspris, lette og praktiske for barnet, holder tæt
 • Bliver hurtigt slidt, grim overflade
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5


Udvalgte priser:
Del testen