Håndcreme

Tør hud er et problem for mange, ikke mindst om efteråret og vinteren, når luften er koldere. Så bliver sprukne hænder let en del af hverdagen, og selv neglene kan blive skøre. Både mænd og kvinder kan forebygge tørre hænder ved at smøre dem ind regelmæssigt. Man kan selvfølgelig også bruge håndcreme hele året. Der findes endda cremer med solbeskyttelse for at passe ekstra godt på om sommeren. Mange indeholder ofte stoffer, der modvirker hudens ældning, og kan for eksempel være tilpasset rynkede hænder. Til ekstremt tørre hænder eller personer med eksem kan man købe specialprodukter på apoteket

Sådan anvender du håndcreme

Når man vælger håndcreme, bør man lægge mærke til, om den indeholder vand eller alkohol, og i givet fald hvor meget af dette, da det som regel er stoffer, der udtørrer huden. Derudover skal man tænke over, om håndcremen skal bruges til noget bestemt, om den skal indeholde solbeskyttelsesfaktor eller have en duft, der passer til mænd. For at tilføre ekstra fugtighed er det godt, hvis cremen indeholder plejende ingredienser, såsom aloe vera. Øvrige egenskaber der kan have betydning ved køb, er om håndcremen dufter godt, eller hvor fedtet den er efter indsmøring.

For ikke at komme til at tage for meget creme, anbefaler vi at tage en lille smule creme på en ene håndryg og derefter fordele cremen på begge hænder. Det er bedre at tage lidt ad gangen og supplere, hvis der ikke var nok. For meget håndcreme gør let, at hænderne bliver fedtede, når huden bliver mættet og ikke kan optage mere. Hvis for eksempel knoerne har ekstra tør hud, kan man efterfølgende smøre mere creme på dem.

Tips til at modvirke tørre hænder

Håndcreme er fantastisk, men man kan gøre flere ting for at få glatte og fine hænder. Om vinteren er vand og kulde ofte skurken. Det er derfor vigtigt at have vanter på, når man opholder sig udendørs, og at undgå at få våde hænder, hvis det er muligt. Det er en god ide at bruge gummihandsker ved opvask og rengøring. Sørg også for at bruge håndcreme og sæbe som en naturlig kombination efter håndvask, eksempelvis ved også at have en dispenser med creme stående ved håndvasken. Nøjagtig som med ansigtet er det godt at peele og lave masker regelmæssigt. Hvis man ikke vil købe alle produkterne, er der husråd, man kan lave derhjemme med ingredienser, der allerede står i skabe og skuffer. En peeling kan man lave ved at blande honning og kokos eller olivenolie og sukker. Til en wrap kan man sagtens anvende kokosolie.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Neutrogena Nourishing Hand Cream

Drøj creme til at redde tørre hænder


Prisklasse: 45 kr. Genfugtningsgrad: Høj Formel: Creme Forpakning: Plastictube Tørretid: Hurtig Mængde: 50 ml

De tørre hænders redningsmand kommer her. Neutrogena Nourishing Hand Cream har en utrolig evne til at genfugte og berolige tørre, irriterede hænder. I vinterhalvåret er dette virkelig en god ven, der nemt kan komme med i tasken takket være tubens ringe størrelse. Efter indsmøring bliver huden smidig og glat. Cremen er meget drøj, og så længe man ikke overdoserer, bliver det ikke fedtet. Konsistensen er ret træg. Den bedste metode til påføring af cremen er derfor at lægge en klat på hver hånd, og derefter smøre en hånd ind ad gangen.

Tuben har et låg, der skal skrues af og på. Dette er helt klart et forstyrrende element, som gør det sværere at påføre cremen i for eksempel metroen eller bussen. Cremens diskrete og neutrale duft gør, at den er velegnet til både mænd og kvinder. Neutrogena Nourishing Hand Cream har en meget lav pris, hvilket sammen med alle dens positive egenskaber gør den til et fantastisk godt valg af håndcreme.

 • Drøj, meget genfugtende, fedter ikke, billig
 • Træg konsistens, skruelåg
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE PREMIUMVALG 2017 DK.png

Clarins Hand & Nail Treatment

Drøj og giver et utrolig glat resultat uden at fedte


Genfugtningsgrad: Middel Formel: Creme Forpakning: Plastictube Tørretid: Kort Mængde: 100 ml

Clarins Hand & Nail Treatment tørrer utroligt hurtigt ind i huden og giver glatte hænder uden at efterlade en hinde. Slutresultatet føles som om, at huden naturligt er så glat. Cremen er drøj og nem at dosere, så den holder længe. Huden på hænderne bliver smidig, og den cremede konsistens er nem at fordele jævnt. Den modne duft føles kraftig i begyndelsen, men klinger af og bliver mere diskret, efter man er færdig med at smøre den ind.

Clarins har givet sin tube det samme, klassiske design, som man finder hos andre produkter i mærkets sortiment. Den ser bestemt eksklusiv ud. Tuben har desværre skruelåg og er ret stor, så den ikke er praktisk at have med. Denne slags forpakning egner sig bedre hjemme i toiletskabet eller til at have stående på kontoret. Denne anmærkning må anses som en marginal ulempe, da de positive egenskaber vægter tungere. Takket være det fantastiske resultat man opnår med håndcremen, får Clarins Hand & Nail Treatment en velfortjent topplacering.

 • Ikke fedtet, neutral duft, drøj, meget glat resultat
 • Stor tube, skruelåg
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Yves Rocher Ultra Nourishing Hand Cream

Let konsistens der trænger ind i huden og tørrer hurtigt


Bedste pris hos:

Prisklasse: 59 kr. Genfugtningsgrad: Middel Formel: Creme Forpakning: Plastictube Tørretid: Kort Mængde: 75 ml

Bedste pris hos:

En lækker og sød duft kommer frem, når man påfører Ultra Nourishing Hand Cream fra Yves Rocher. Duften er sommeragtig og leder selv på en regnvejrsdag tankerne hen på solsengen under parasollen. Cremen har en let konsistens, der er nem at fordele jævnt. Den optages meget hurtigt af huden, og man har bløde hænder på et øjeblik, uden at fedte. 

Genfugtningsevnen er relativt god til personer med normal hud, og Ultra Nourishing Hand Cream passer til de fleste situationer. Til de tørreste hænder kan det være nødvendigt med en noget federe creme. Tuben er relativt lille, og cremen er let at trykke ud, så den kan anvendes på farten. Yves Rocher Ultra Nourishing Hand Cream er en skønsom og god creme, der kombineret med den lave pris er et godt allround-valg.

 • Tørrer hurtigt, let konsistens, lækker duft
 • Ikke helt fed nok til personer med tør hud
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Hand Treatment

Skøn konsistens der hurtigt trænger ind i huden og giver bløde hænder


Prisklasse: 269 kr. Genfugtningsgrad: Middel Formel: Gel/creme Forpakning: Plastictube Tørretid: Kort Mængde: 75 ml

Dette produkt kan ved første øjekast ligne en creme, men ifølge Elizabeth Arden er det en kombination af creme og gel. Og det kan faktisk mærkes. Den trænger ind i huden så let som en gel, samtidig med at den efterlader hænderne fugtige som efter brug af en creme. Og den genfugter virkelig godt, helt uden at blive fedtet. Med Eight Hour Cream Hand Treatment bliver hænderne bløde, og huden føles elastisk. Selvom man hurtigt kan lave tørre aktiviteter efter indsmøring, kan hænderne blive lidt fedtede ved kontakt med vand. 

Duften er ikke sød, så dette produkt er velegnet til både mænd og kvinder. Den modne duft kan i begyndelsen virke kraftig, men den aftager efter nogen tid. For lugtfølsomme brugere kan duften i begyndelsen dog være belastende. Tuben er lille og praktisk at have med og har Elizabeth Ardens klassiske udseende. Cremen er godt nok lidt dyr, men drøjheden og genfugtningsevnen gør alligevel Eight Hour Cream hand Treatment meget prisgunstig.

 • Giver bløde hænder, kort tørretid, skøn konsistens
 • Kraftig duft, fedtet ved hurtig kontakt med vand
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

The Body Shop Hand Cream

Let formel der alligevel genfugter godt


Prisklasse: Mellem Genfugtningsgrad: Mellem Formel: Creme Forpakning: Metaltube Tørretid: Kort Mængde: 100 ml eller 50 ml

The Body Shops klassiske håndcreme Hand Cream kombinerer en let formel med en god genfugtning. Cremens tynde konsistens gør, at den nemt kan smøres ud over huden, og den tørrer også hurtigt ind. Der sidder ingen hinde tilbage, og man kan hurtigt fortsætte med det, man var i gang med – selvom kontakt med vand må vente lidt længere. Ganske vist er det ikke det fedeste produkt på markedet, men den gør huden glat og smidig, og den er rigeligt fin til normalt vintertørre hænder.

Cremen fås med flere forskellige dufte, men desværre er de fleste meget stærke, hvilket kan være generende for brugeren. Forpakningen er med skruelåg, så den er lidt mere problematisk at bruge i farten, da man helst vil undgå risikoen for at tabe proppen, hvis man smører hænderne ind, mens man venter på bussen. Tuben fås i både stor og lille størrelse, og den lille er simpelthen perfekt at have med i tasken. The Body Shop Hand Cream er en god håndcreme til normalt tørre hænder.

 • Let formel, god genfugtning, meget kort tørretid, tube i forskellige størrelser
 • Stærke dufte, skruelåg
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Biotherm Biomains Age Delaying Hand & Nail Treatment - 100 ml

Meget drøj med diskret duft, som giver bløde hænder


Prisklasse: 225 kr. Genfugtningsgrad: Middel Formel: Creme Forpakning: Plastictube Tørretid: Middel Mængde: 100 ml

Der behøves kun en lille klat af denne creme for at have nok til begge hænder, hvilket gør den meget drøj, og tuben holder længe. Biomains Hand & Nail Treatment er ret fed. Cremen genfugter godt, men tørrer alligevel hurtigt. Perfekte egenskaber for en creme til at have med, når man er på farten og vil kunne fortsætte hurtigt, efter man har smurt sig ind. Hvis cremen ikke omhyggeligt smøres ind, kan det dog i begyndelsen virke lidt fedtet nederst ved hånden mellem fingrene. 

Den relativt store tube har et flot design, der tydeligvis har Biotherm som afsender. Størrelsen gør, at cremen ikke er så god at have med i tasken. Dette opvejes dog af den friske, men diskrete duft, der gør, at cremen også kan anvendes på kontoret eller i andre miljøer, hvor man er nødt til at tage hensyn til omgivelserne. Da duften er så neutral, passer cremen også til begge køn. Prisen er ganske vist høj, men med tanke på alle de positive egenskaber ved Biotherm Biomains Hand / Nail Treatments, er den det hele værd.

 • Blødgørende, diskret duft, meget drøj
 • Noget fedtet, stor tube
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

L’Occitane Shea Butter Hand Cream

Meget genfugtende, drøj og dufter kun svagt


Prisklasse: 259 kr. Genfugtningsgrad: Høj Formel: Creme Forpakning: Metaltube Tørretid: Lang Mængde: 150 ml

L’Occitane Shea butter hand cream er en meget genfugtende håndcreme, en sand frelser for vintertørre hænder. En meget lille klat, lidt større end en ært, er nok til at smøre begge hænder ind. Konsistensen er tyk og cremet, men cremen er alligevel let at fordele jævnt på begge hænder. Da håndcremen er så fed, er den ret lang tid om at tørre ind. Medmindre hænderne er meget tørre, så har huden også svært ved at optage al fugten, og det kan give en fedtet fornemmelse.

Den stilfuldt designede tube kommer i en eksklusiv æske, og forpakningerne givet et luksuriøst indtryk. Da tuben er relativt stor, passer den bedst hjemme i toiletskabet. Duften er meget svag og egner sig derfor også til lugtfølsomme brugere. L’Occitane Shea butter hand cream er en meget plejende creme, hvis man behøver et ekstra fugtigheds-boost.

 • Meget genfugtende, svag duft, drøj
 • Lang tørretid, relativt dyr, stor tube
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Depend O2 Moisturizing Gel - 75 ml

Let gel der tørrer hurtigt og dufter godt


Prisklasse: 79 kr. Genfugtningsgrad: Middel Formel: Gel Forpakning: Plastictube Tørretid: Hurtig Mængde: 75 ml

Depend har hele produktserier til negle og håndpleje. Mærkets O2 Moisturizing Gel har en behagelig og kølig duft, der hurtigt lægger sig, når man har smurt gelen ind i huden. Konsistensen er meget let, så gelen på ingen tid trænger ind i huden, og man kan fortsætte med det, man var i gang med, uden at det fedter. Det er således ikke noget problem at åbne et skruelåg kort tid efter brug.

På trods af den lette konsistens genfugter Depend 02 Moisturizing Gel godt, og resultatet er smidige hænder. Hvis hænderne er meget tørre, kan den dog virke lige lovlig tynd, så man nemt kommer til at overdosere. Gelen er egentlig drøj, men da man nemt kommer til at tage mere end nødvendigt, bliver gelen brugt op hurtigere end den egentlig behøver. Overordnet er Depend 02 Moisturizing Gel en let og god håndcreme, der er perfekt, hvis man ikke vil sidde og vente på at kunne fortsætte med dagens gøremål.

 • Tørrer hurtigt, mild duft, skøn konsistens
 • Let at overdosere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Löwengrip Care & Color – Get A Grip

Drøj creme der kommer i en lille forpakning og dufter godt


Prisklasse: 99 kr. Genfugtningsgrad: Middel Formel: Creme Forpakning: Plastictube Tørretid: Lang Mængde: 50 ml

En sød men diskret duft træder frem, når hænderne smøres med Löwengrip Care & Color Get a grip. Duften bliver siddende i flere timer, men efter den er tørret, bliver den så diskret, at den ikke forstyrrer. Blot en lille klat, på størrelse med en ært, er nok til begge hænder, hvis en hud er normal/tør. Tuben er lille og praktisk, og cremen er perfekt at have med i håndtasken.

Huden bliver ganske vist blød, når cremen er arbejdet ind i huden, men desværre lægger den sig først som en fedtet hinde på hænderne. Resultatet bliver fedtet, og tørretiden er lang. Selv efter der er gået en times tid, bliver hænderne fedtede igen, hvis man vasker dem. Det føles simpelthen ikke som om, at cremen trænger helt ind i huden. Selvom prisen er relativt lav, havde vi forventet mere af Get a grip.

 • God duft, drøj, praktisk forpakning
 • Noget fedtet, lang tørretid
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2 af 5


Udvalgte priser:

Nivea Repair & Care

Har en neutral duft og kommer i en praktisk forpakning


Prisklasse: 49 kr. Genfugtningsgrad: Lav Formel: Creme Forpakning: Plastictube Tørretid: Lang Mængde: 75 ml

Niveas forpakning til Repair & Care skiller sig ud fra de fleste andre ved at den kommer i en flad tube med afrundede hjørner. En populær indpakning af indholdet, da den også passer til små tasker, og der er plads til den på alle hylder i toiletskabet. Indholdet spreder og ikke lige så stor glæde. Når cremen er påført, følers det som om, at der ligger en hinde tilbage på huden. Det tager lang tid for cremen at tørre ind, og et godt stykke tid efter indsmøring føles hænderne stadig klæbrige. Cremen er heller ikke særlig genfugtende sammenlignet med konkurrenterne. Til normal hud fungerer den som ønsket selv med en lille klat, så cremen holder længe. Tørre hænder bliver dog efter for stor en udfordring, så man må tage mere på, og så føles Repair & Care ikke længere så drøj. 

Håndcremen lugter næsten ikke af noget, så den kan anvendes blandt andre. Duften er også tilpas neutral til at kunne anvendes uanset køn, eller hvis man også vil kunne kombinere den med parfume. Selvom prisen på Repair & Care er lav, havde vi forventet mere af en håndcreme fra en så etableret producent som Nivea.

 • Praktisk forpakning, neutral duft
 • Fedtet, lav genfugtningsevne
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2 af 5


Udvalgte priser:
Del testen