Havetraktor Bedst i test

Havetraktor

Hvis man har en stor græsplæne, bliver klipningen let både tidskrævende og anstrengende. I så fald kan en rider både spare tid og skåne kroppen. Rideren kan desuden udstyres med forskelligt tilbehør, der udvider dens anvendelsesområder, for eksempel pløjning, gødskning, fejning og transport. Vi har testet to forskellige ridere: en lavprismodel og en lidt finere model.

Forskellige typer af plænetraktorer

Ridere kan inddeles i hovedgrupperne centrumsmonterede eller frontmonterede. Typen bestemmes af, hvor klippeaggregatet sidder på maskinen.

Centrumsmonteret rider/havetraktor

Som navnet antyder, så sidder en centrumsmonteret riders klippeaggregat centralt, under føreren. Centrumsmonterede ridere kaldes ofte havetraktorer i stedet. Det er hovedsagelig denne type, der anvendes med diverse tilbehør, såsom sneskovle, mosriver, gødningsspredere og transportvogne. Havetraktoren er oftest forhjulsdrevet.

Frontmonteret rider

Frontmonterede ridere er normalt baghjulsstyrede eller midjestyrede. De er som regel dyrere end centrumsmonterede havetraktorer. Deres styrke er primært, at de er lettere at manøvrere og bedre til kantklipning. Det gør det for eksempel lettere at komme til under buske, omkring hække, træer, stakitter, mure, vægge, gange og rabatter. Frontmonterede ridere understøtter ofte også montering af diverse tilbehør.

Køb af ridere over internettet

Stadig flere opdager muligheden for at købe ridere over internettet. De primære årsager til dette er sandsynligvis følgende:

1. Lave priser. Webbutikkernes priser er ofte de laveste på markedet. Dette skyldes dels, at de kan holde omkostningerne nede, fordi de ikke behøver at betale for fysiske butikker, med alt hvad det indebærer af personaleomkostninger, vedligeholdelse, varme, leje osv. Derudover er der ofte også stenhård konkurrence mellem webbutikkerne.

2. Gratis levering. Hvis man køber sin rider i en webbutik, medfølger levering til matriklen som regel. Det gør, at man slipper for selv at fragte rideren hjem fra butikken. Det gør, at man slipper for selv at fragte rideren hjem fra butikken. Dette kan ellers kræve leje af trailer, med alt hvad det indebærer af afhentning, tilbagelevering osv.

Man kan altså spare både tid og penge på at købe sin rider på nettet.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Husqvarna Rider 214TC

Meget højtydende model til store arealer med mange forhindringer


Motor: Briggs & Stratton Motortype: Benzin Motoreffekt: 12,8 kW (ved 3100 rpm) Tankvolumen: 12 l Klippehøjde: 25-75 mm (10 trin) Klippebredde: 94 cm Klippebredde: 94 cm Hastighed: Frem: 9,5 km/h | Bak: 9,5 km/h Maks. hældning: 10° Vægt: 244 kg Målt lydniveau: 83 dB Ratvibrationer: 2,5 m/s² Gearkasse: Hydrostatisk

Husqvarna Rider 214TC er en hurtig, baghjulsstyret rider med udskifteligt, frontmonteret klippeaggregat. Dermed er den egentlig meget mere end en plæneklipper, da den også kan udstyres med for eksempel sneskovl, børste eller mosrive. Konstruktionen gør også styringen intuitiv og giver et godt overblik over arbejdsarealet. Der fås desværre ikke en projektør til klipning ved svag belysning. Både fremkommelighed og manøvredygtighed er forbilledlige og gør det nemt at klippe rundt om buske og træer. Det gælder dog om ikke at glemme, at bagpartiet kan svinge ud og ramme stakitter og vægge. Klippebredden er godt tilpasset store arealer med mange forhindringer. Aggregatet kunne dog godt have gået 5 cm længere ud fra hjulene for at gøre det lettere at klippe ved rabatter. 214TC har en fortræffelig komfort for såvel små som store førere med et bekvemt sæde, lettilgængelige betjeningsgreb, rum til drikkevarer/værktøj samt pedalstyret hydrostatisk gearkasse. Hydrostaten er guld værd i områder, der kræver meget bakning. Klipperesultatet er overordnet fint, og klippehøjden kan indstilles meget lavt. Mulchingen er virkelig effektiv, så længe græsset ikke er alt for højt og vådt. Rengøringen af klippeaggregatet er eksemplarisk enkel, bare man har en vandslange. 214TC er en særdeles velkonstrueret rider, og på trods af den høje pris får man virkelig noget for pengene.

 • Hurtig, enkel manøvrering, godt klipperesultat, høj komfort, enkel rengøring
 • Ingen projektør, let at glemme, at bagpartiet svinger ud
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE TRAKTOR DK.png

Viking MT 4097 SX

Alsidig og prisgunstig traktor med god komfort


Bedste pris hos:

Motor: Briggs & Stratton Motortype: Benzin Motoreffekt: 7,2 kW (ved 3100 rpm) Klippehøjde: 35-90 mm (8 trin) Klippebredde: 95 cm Klippebredde: 95 cm Anbefalet græsareal: Op til 6.000 m2 Vægt: 197 kg Målt lydniveau: 86 dB Gearkasse: Hydrostatisk

Bedste pris hos:

Viking T4 MT 4097 SX udpeges takket være sin effektivitet, sit fine klipperesultat og sin alsidighed til bedste traktor. At den har en trækkrog gør den for eksempel til et fantastisk værktøj til at flytte rundt på grunden. Anskaffer du en lille trailer, kan 4097 SX uden problemer trække de specificerede 40 kilo. Takket være en god svingradius og et kraftigt drev kan du nemt og hurtigt navigere omkring i haven. At den desuden har belysning, så du også kan se godt ved skumringstid er et klart plus. Når det gælder græsklipningen, imponerer 4097 SX i høj grad. Den klipper store arealer let og hurtigt. Klipperesultatet er jævnt – også i højt, vådt græs. Den gør også et rigtig godt arbejde med at findele græsset, så den manglende mulchingfunktion ikke mærkes så meget (det er dog muligt at købe et sæt for et par hundrede kroner). Aggregatet er dog centreret lige under maskinen, som det altid er tilfældet på havetraktorer. Det gør, at 4097 SX ikke har lige så let ved at komme til overalt som en frontmonteret rider. Den egner sig derfor bedst til målgruppen med større, ukomplicerede græsplæner. I mere komplicerede haver må du gå og efterklippe en hel del omkring højbede, buske og i hjørner.

Komforten er høj. Du sidder rigtig bekvemt på det velpolstrede sæde, der effektivt modvirker problemer med vibrationer under kørslen. Det er let at nå alle stænger og pedaler. Desuden der der en dobbelt kopholder. Det er også nemt at aflæse aggregatets højdeniveau. Derimod kan det være lidt tricky at ramme det rigtige niveau i første forsøg. Knappen til at klippe, imens du bakker, er også træg. Vi kunne også have ønsket os, at afmontering af aggregatet var lettere. Men det er i det store hele små anmærkninger, for generelt er brugervenligheden høj. Du kan for eksempel nemt se, hvilken hastighed du kører med, og maskinen reagerer blødt på hastighedsændringer. Det er en ulempe for lette brugere, at rideren er udstyret med en ikke-justerbar vægtblokering for at forhindre, at den anvendes af børn. Den skal udløses ved 35 kg, men gjorde det også for en tester på knap 50 kg. Samlet set er 4097 SX dog en meget prisgunstig havetraktor, der giver meget traktor og rider for pengene, men også køreglæde og klippelyst. Især i store, ukomplicerede haver.

 • Høj klippekapacitet, godt klipperesultat, høj komfort, alsidig
 • Besværlig aggregatmontering, ingen mulchingfunktion, hyperfølsom minimumsvægt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Stiga Park 420 P

Smidig gigant med skøn ergonomi og godt klipperesultat på plane overflader


Motor: Briggs & Stratton Motortype: Benzin Motoreffekt: 8,82 kW (ved 3200 rpm) Tankvolumen: 12 l Klippehøjde: 25-85 mm (elektronisk) Klippebredde: 95-110 cm Hastighed: Frem: 10 km/h | Bak: 7 km/h Maks. hældning: 10° Vægt: 237 kg Støjniveau: 86 dB Ratvibrationer: 2,5 m/s² Gearkasse: Hydrostatisk

Stiga Park 420 P er en ret stor, men alligevel fleksibel rider, som kører relativt stille og er nem at navigere takket være midjestyringen. Den store fordel ved midjestyring er, at baghjulene kører i forhjulenes spor. Du behøver således ikke at få baghjulsakslen på linje med forhindringen, inden du begynder at dreje - hvis forhjulene kommer forbi, gør bagenden også. Dette gør den særdeles let at navigere, hvis du har en have med forhindringer. Selvom den er stor, føles den aldrig klodset. En fordel ved størrelsen er, at du sidder ret højt og derved får et godt overblik over omgivelserne, også helt tæt på maskinen. Dog har vi en anmærkning på aggregatets frontbue. Konstruktionen gør, at du ikke kan komme til at klippe hele vejen ind. Den store ulempe ved 420 P er, at den let kommer i slinger. Dette mærker man primært ved bakning på en let hældning, men det sker også i flere tilfælde, når vi skal begynde at køre fremad igen efter at have stået stille eller bakket. Vi mistænker, at det er dækkene, som har dårlige terrænegenskaber og tester at lukke lidt luft ud, men det hjælper ikke. Denne slingren gør modellen mindre velegnet på en kuperet grund.

420 P er ellers skøn at køre og føles eksklusiv. Den har elektronisk indstilling af klippehøjde - i stedet for en stank til justering af denne. Selvom det i praksis ikke gør den store forskel, bliver oplevelsen mere luksuriøs. Der er hul i sædet, så det holder sig tørt, da eventuelt regnvand og dug hurtigt løber af. Sædet er også behageligt at sidde på i længere tid. Alle greb sidder lettilgængeligt, og rideren har lygter foran, så du også kan klippe i skumringen. Den har også en tilpas stor kopholder. Gaspedalen er lidt træg - skal du tit skifte mellem at køre fremad og bak, kan den gøre dig træt i foden. 420 P leverer et godkendt klipperesultat. Den store klippebredde gør, at man hurtigt kan klippe store arealer. Der findes andre modeller, som findeler afklippet bedre, men det overskydende afklip bliver alligevel småt nok, til at det hurtigt forsvinder ned i græsplænen. Vi har dog en anmærkning: Aggregatet "hopper" lidt på ujævnt underlag på grund af ophænget. Det skal også fjedre, men det lykkes ikke altid. Har du en ujævn græsplæne, bliver klipperesultatet lidt ujævnt visse steder. Har du derimod en anlagt plæne, er det ikke noget problem. Hvis du har en stor, flad og forholdsvis jævn grund og nemt vil kunne styre rundt om buske og træer, er Stiga Park 420 P et meget komfortabelt og letstyret alternativ.

 • Meget let at styre, giver godt overblik, lettilgængelige greb, lækkert sæde
 • Slingrer ret ofte, ujævnt klipperesultat på ujævnt underlag, unøjagtig kantklipning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Husqvarna R 112C

Smidig og stærk men med visse konstruktionsmangler


Motor: Briggs & Stratton Motortype: Benzin Motoreffekt: 6,4 kW (ved 3000 rpm) Tankvolumen: 4 l Klippehøjde: 25-70 mm (7 trin) Klippebredde: 85 cm Klippebredde: 85 cm Hastighed: Frem: 7 km/h | Bak: 3 km/h Vægt: 190 kg Støjniveau: 89 dB Ratvibrationer: 1,6 m/s² Gearkasse: Hydrostatisk

Husqvarna Rider 112C har enormt god drivkraft og meget gode terrænegenskaber, hvilket gør den velegnet til flere forskellige havetyper. Den er samtidig ret lille og udstyret med midjestyring, så du kan komme til overalt og har god kontrol, når du drejer. Vi har ingen problemer med at komme op af eller klippe på skråninger eller lignende – hverken i vådt eller tørt græs. Gas og bak består af to forskellige pedaler i stedet for den samme, som det er tilfældet på mange andre ridere. Vi kan godt lide denne løsning, fordi den kræver, at du flytter foden, når du skal ændre retning. Det er imidlertid en klar ulempe ved R 112C, at du skal stige af for at ændre klippehøjde. Højdeindstillingen sidder foran, og du kan ikke nå den fra sædet. Det bliver med tiden nemt et irritationsmoment, i hvert fald hvis du er vant til at kunne justere klippehøjden, mens du klipper. Højdeindstillingen skal derudover have syv trin, men vi kan kun finde fem og en servicetilstand. Servicetilstanden anvendes til at klappe aggregatet op, og til forskel fra justering af klippehøjden er denne praktisk placeret, da du allerede står op og er klar til at begynde med rengøringen. Tankdækslet er også praktisk placeret. Derimod er det i vores øjne en ulempe, at du ikke kan se udefra, hvor meget benzin der er tilbage i tanken.

R 112C giver et godt klipperesultat, men den har kun to klinger foran og to hjul forrest. Derfor kommer du ikke helt tæt på, når du klipper omkring forhindringer. Derimod efterlader den en fin og jævn græsplæne. Ergonomien er også god. Du sidder komfortabelt, og der er en praktisk kopholder mellem benene. Den største ulempe ved denne rider er egentlig konstruktionen og byggekvaliteten. Dels er sædet udformet, så der ophobes regnvand i det – det kunne have været løst smartere. Vores primære problem er dog, at den slår dele i stykker forneden, hvis vi sænker aggregatet for hurtigt. I løbet af testperioden på nogle måneder har den hakket både remme og plasticskærme i stykker forneden. Selv et drivhjul gik i stykker og måtte udskiftes, efter at vi sænkede aggregatet for hurtigt. Man burde enten have lavet en løsning, hvor aggregatet ikke kan sænkes for hurtigt, eller en konstruktion der kan holde til det. Derudover anvendes der plasticklemmer, der lukker rigtig smart, men deres kvalitet er ikke god nok. De går nemt i stykker, og det koster ret meget at købe nye. Vi giver dog et plus for, at den er udstyret med trækkrog. Hvis du er forsigtig, når du sænker aggregatet, er R 112C faktisk en ret praktisk og fleksibel rider. Da den er så nem at komme frem med og at navigere omkring forhindringer, er den velegnet til en kompliceret, men ikke så stor have. Du kan selvfølgelig også bruge den til en åben græsplæne, men udformningen egner sig bedst til arealer, hvor det er svært at komme frem med større ridere.

 • Gode terrænegenskaber, praktisk størrelse, let at navigere
 • Stedvis haltende konstruktion, omstændelig justering af klippehøjde
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Toro TimeCutter ZS 4200 T

Hurtig og kraftfuld rider med nogle anderledes konstruktionsvalg


Motor: Toro V-Twin, 708 cc Motortype: Benzin Motoreffekt: 12,8 kW (ved 2850 rpm) Tankvolumen: 11,3 l Klippehøjde: 38-114 mm (X trin) Klippebredde: 107 cm Hastighed: Frem: 9,6 km/h | Bak: 9,6 km/h Maks. hældning: 10° Vægt: 254 kg Støjniveau: 87 dB Drev: Dobbelt hydrostat

Toro Timecutter ZS 4200 T er en meget kraftfuld rider med flere spændende konstruktionsbeslutninger. Den er speciel i den forstand, at den styres med styrestænger. Er du vant til at køre gravemaskine, vil du måske sætte pris på styrestængerne, da du både giver gas og styrer med hænderne. Samtidig har vi svært ved at se, at det ikke havde været mere brugervenligt - og nået en bredere målgruppe - hvis Toro i stedet havde valgt at montere et rat. Kan du køre med styrestænger, er den ellers let at navigere. Knapperne til choker, start osv. sidder dog under armlænet, så du er nødt til at læne dig ud over maskinen for at se og komme til dem. Valget af placering af aggregatet er også lidt speciel. Det sidder ikke forneden som på en traktormodel, men heller ikke længst foran som på en frontmonteret. Det gør, at fordelen ved det frontmonterede design forsvinder, nemlig tilgængeligheden. Nu skal du i stedet have en stor del af maskinen og dig selv ind i større buske og lignende for at komme til græsset der. På på måde minder den mere om en traktormodel. Samtidig får du et rigtig godt overblik, når aggregatet ikke sidder direkte under dig som på traktormodellen. Der er således både fordele og ulemper ved designet. Vi havde dog gerne set, at de store hjul på aggregatet var placeret anderledes eller gjort mindre, for at øge tilgængeligheden. Nu er det svært at komme til omkring træer og lignende, hvis du ikke kommer med perfekt vinkel.

Timecutter ZS 4200 T gør et godt stykke arbejde på store, flade arealer. Aggregatet er stort, og du kører ret hurtigt med den, så du klipper en stor del af græsplænen på kort tid. Man mærker, at motoren har 24 heste, da den er virkelig kraftfuld. Den trækker rigtig godt, når du skal op ad bakke, og når du bakker på hældninger. Det er i alt tre hastighedsindstillinger, og du vælger mellem dem med en stang, der er placeret mellem benene. Timecutter ZS 4200 T har ingen problemer med at nå at findele græsset, mens den kører frem med højeste hastighed. Selvom vi arbejder med i højt tempo, bliver klipperesultatet kanongodt. De eneste gange vi bemærker lidt sjusk, er hvis vi lader græsset vokse sig langt, omkring 10 centimeter eller derover. Vi er også glade for de store valgmuligheder ved indstilling af klippehøjden. Terrænegenskaberne kunne derimod have været bedre. Vi mærker flere gange, at den fortsætter med at glide fremad, når vi bremser på en lettere hældning. Hjulene blokerer, og så er der fare for at glide ind i ting. Vi giver dog et plus for, at den har trækkrog. Også plus for det bløde og behagelige sæde med armlæn på siderne, at man kan se benzinniveauet udefra, og for at du har så godt overblik over motoren. Samlet set klarer Timecutter ZS 4200 T sig bedst på store, flade og åbne arealer, hvor hastigheden og styrken kommer til sin ret. I mindre og mere komplicerede haver, kommer den let til at virke klodset.

 • Meget kraftfuld, godt klipperesultat, stor klippebredde, bred vifte af klippehøjdeindstillinger
 • Glider af og til ved bremsning, aggregatplacering med store hjul foran, svært tilgængelig placering af knapper
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

AL-KO Solo T 15-110.6 HDS

Stærk havetraktor, der også kan fjerne krat


Bedste pris hos:

Motor: AL-KO Pro 450 Motortype: Benzin Motoreffekt: 8,5 kW (ved 2900 rpm) Tankvolumen: 7 l Klippehøjde: 30-90 mm (6 trin) Klippebredde: 110 cm Klippebredde: 110 cm Anbefalet græsareal: Op til 10.000 m2 Hastighed: Frem: 9 km/h | Bak: 4 km/h Maks. hældning: 10° Vægt: 224 kg Støjniveau: 92 dB Ratvibrationer: 2-4 m/s² Gearkasse: Hydrostatisk Brugsanvisning: PDF

Bedste pris hos:

AL-KO T 15-110.6 HDS er en stærk havetraktor, der hurtigt kan klippe større områder. En af dens største styrker er, hvor nemt den findeler alt fra almindeligt græs til kraftigere krat. Vi giver den for eksempel en styrkeprøve i et område, hvor en række bærbuske er blevet klippet ned, og den har slet ingen problemer med at tygge grenene i stykker – selvom den primært er tænkt som plæneklipper. I lighed med andre have traktorer er T 15-110.6 primært beregnet til større, ukomplicerede haver, da klippeaggregatet er centralt placeret og derfor ikke når ud i hjørner og helt ud i kanterne. Hydrostaten på T 15-110.6 er lidt ujævn, og den mangler direkte styring. Det går lidt ud over manøvredygtigheden. Samtidig har den et stærkt drev, god svingradius og slingrer ikke. Havetraktoren er også let at blive fortrolig med. Greb og pedaler er nemme at justere, og klipperen reagerer med det samme.

Klipperesultatet er godt. T 15-110.6 gør et godt stykke arbejde med at findele og sprede  afklippet græs, både på lettere græsplæner og i vådt, højt græs. Resultatet er så flot, at man næsten ikke kan se, at du lige har klippet græsset – plænen ser bare velplejet ud. Når det gælder vedligeholdelse, er karosseriet let at rengøre. Aggregatet er derimod lidt besværligt at afmontere, og vi havde gerne set, at der var et skyllemundstykke. Komforten er heller ikke i top. Sædet er ret hårdt, og du må leve med en del vibrationer. Byggekvaliteten virker lidt plasticagtig, og nogle steder har man sparet på nogle underlige ting. Et eksempel er, at der er glas til belysning og ledninger under kappen, men ingen lamper. Det virker vildledende. Vi mangler også en trækkrog, som i vores øjne burde være standard på en havetraktor. T 15-110.6 er utvivlsomt god til sin kernefunktion, at klippe græs. Men med tanke på, at det faktisk er en havetraktor, havde vi forventet en større alsidighed.

 • Stærk, mulchingfunktion, tidseffektiv
 • Middelmådig komfort, mangelfuld alsidighed
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

MTD Smart RF 130 H

Lavprismodel, der giver meget styrke til få penge


Bedste pris hos:

Motor: Briggs & Stratton Motortype: Benzin Motoreffekt: 6,3 kW (ved 2800 rpm) Tankvolumen: 3,8 l Klippehøjde: 30-95 mm (5 trin) Klippebredde: 96 cm Klippebredde: 96 cm Hastighed: Frem: 0-9 km/h | Bak: 0-5 km/h Maks. hældning: 11 % Vægt: 150 kg Målt lydniveau: 98 dB Ratvibrationer: 5 m/s² Transmission: Hydrostatisk (håndbetjent)

Bedste pris hos:

MTD Smart RF 130 H er en robust rider af havetraktortypen. Motoren er stærk og tygger sig igennem meterhøjt græs. Den har også en rimelig brændstoføkonomi. Fremkommeligheden og manøvredygtigheden er gode for prisklassen, så længe terrænet ikke er alt for kuperet og fyldt med forhindringer. Bakningen kunne dog have været mere praktisk. For det første bakker rideren langsomt, og for det andet skal man slå klippeaggregatet fra, mens man bakker, ellers standser motoren af sikkerhedsgrunde. 130 H har en hydrostatisk transmission, hvilket giver trinløs justering af hastigheden, og at man slipper for at standse ved gearskift. Transmissionen er imidlertid håndbetjent, hvilket ikke er lige så praktisk som pedalstyring. Hastigheden er dermed i praksis svær at finjustere og sættes derfor gerne i en af yderstillingerne. Klippehøjden justeres meget nemt, og det samme gælder parkeringsbremsen. Ophængningen af benzintanken virker improviseret og ikke så pålidelig, som man kunne ønske. En projektør foran forbedrer udsynet i mørke. Rengøringen af klippeaggregatet er rimeligt enkel, selvom det er placeret under føreren og dermed ikke kan klappes op. Et spulemundstykke havde nok været prikken over i'et. Sædet kunne have været blødere, men samlet set er komforten god. 130 H har ingen indbygget opsamler, men denne kan tilkøbes separat. Man kan også tilkøbe mulch plug og en række forskelligt trukket tilbehør.

 • Lav pris, relativt stærk motor, godt klipperesultat, projektør
 • Omstændelig bakning, ophængningen af benzintanken
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Stiga Park 220

Rider med elektronisk højdeindstilling, der er let at rengøre


Motor: Briggs & Stratton Motortype: Benzin Motoreffekt: 7,4 kW (ved 3200 rpm) Tankvolumen: 4,2 l Klippebredde: 85-95 cm Anbefalet græsareal: Op til 4.000 m2 Hastighed: Frem: 9 km/h | Bak: 7 km/h Maks. hældning: 10° Vægt: 212 kg Målt lydniveau: 88 dB Ratvibrationer: 0,3 m/s² Gearkasse: Hydrostatisk

Stiga Park 220 er en midjestyret, frontmonteret rider med elektronisk højdeindstilling, hvilket gør det nemt at justere klippehøjden. At den er frontmonteret gør, at du kan komme godt til, selv i lidt mere komplicerede haver. Du slipper for at gå og efterklippe så meget, som det ville være nødvendigt, hvis du havde klippet med en havetraktor. Den har imidlertid problemer med at få klipperesultatet jævnt på ujævne græsplæner, da den følger ujævnhederne. Den efterlader også unødvendigt meget græs uden at klippe det for at være en frontmonteret rider, dette skyldes, at der er ret stor afstand mellem knivene og forkanten. Rideren er også begrænset af en noget ujævn hydrostat og dens små hjul. Desuden har den et halvt rat, hvilket gør den unødigt kompliceret at styre. Dette kombineret med, at den har svært ved hældninger, gør at kørslen bliver temmelig begrænset. Når vi skal klippe på steder med mindre plads, virker den tung at køre. En anden ulempe er, at den af og til slingrer, når man bakker, og at den så risikerer at beskadige græsplænen. Derimod gør dækmønsteret, at den ikke efterlader mærker, når du kører fremad. Vi synes også, at det er godt, at den er udstyret med direkte styring, da det forbedrer manøvredygtigheden.

Lydniveauet er under middel, og først og fremmest er lydprofilen relativt behagelig med en lav brummen. Vi oplever heller ingen problemer med vibrationer. Den eneste ulempe vedrørende komforten er, at kraftige personer kan have svært ved at komme til visse knapper, fordi bagdelen og lårene har en tendens til at skjule dem. Stiga Park 220 er let at rengøre både på undersiden og på karosseriet. Vi kunne godt have tænkt os, at aggregatet kunne vinkles lidt mere, så man slipper for at bøje ryggen ved højtryksrensning, men i det store hele er den praktisk at vaske og holde ren. Den har også et sparsomt brændstofforbrug og en god svingradius.

 • Elektronisk højdeindstilling, let at rengøre, lavt lydniveau, midjestyret
 • Klipperesultatet på ujævnt underlag, rykvis kørsel, brugervenligheden
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:
Del testen