Horetelefoner bedst i test

In-ear Høretelefoner

Der findes hundredvis af høretelefonproducenter. Fra Sennheiser og Koss, der blev grundlagt for over 60 år siden, til moderne mærker som WeSC og Skullcandy, der kun har eksisteret i nogle år. Nogle skiller sig ud i kraft af iøjnefaldende design, andre lever på kvalitetslyd og lidt højere priser – alt afhængigt af målgruppen for høretelefonerne. For du kan faktisk få rigtig god lydkvalitet i selv in ear-høretelefoner i dag. Vores test viser, at de på trods af den ringe størrelse mange gange giver en velbalanceret og kraftfuld lyd. Lydchippen i elektroniske produkter bliver stadig bedre, og funktioner som støjreduktion og forstærkning gør, at du kan få lige det lydbillede du vil have – uden støj fra omgivelserne.

Visse producenter vedlægger små, praktiske opbevaringsposer. Det er et godt initiativ, da du slipper for filtrede ledninger i lommen. Andre udstyrer høretelefonerne med filterfrit kabel, hvilket i princippet er et tekstilbeklædt kabel, der ikke så let filtrer sammen. En tredje gruppe vælger trådløse høretelefoner. Det er en kategori, der vokser hurtigt, da driftstiden i dag ofte er flere timer – så slipper du for at lade dem op mellem hver brug. 

Hvis du har tænkt dig at bruge dine in ear-høretelefoner til træning, er det bedst at vælge et par, der er vandafvisende. Dels behøver du så ikke at bekymre dig om sved, som beskadiger høretelefonerne, dels kan du skylle dem af efter træning, så de holder sig rene.

Køb af høretelefoner

Når du vælger in ear-høretelefoner, bør du starte med at tænke over, hvad du skal bruge dem til. Er du typen, der vil have en rigtig god lydkvalitet? Bor du tæt på en vej med tæt trafik og vil undgå at blive forstyrret af trafikken, når du går en tur? Skal du bruge høretelefonerne til træning? Skal de være trådløse, eller gør det ikke noget, at de er udstyret med kabel?

Når du har afklaret anvendelsesområde og behov, er det tid til at sammenligne modeller, som passer til dine krav. Lydkvaliteten plejer at være øverst på ønskesedlen, men nogle gange også andre funktioner såsom støjreduktionens kvalitet, headsetfunktionalitet og måske endda mulighed for at måle, hvor langt du har løbet eller gået (indbygget skridttæller m.m.).

Det er vigtigt at pointere, at høretelefonernes pasform har stor betydning for den oplevede lydkvalitet og frekvensområde. Du bør derfor tilpasse størrelsen på øresneglen efter øregangen i stedet for at skrue højere op for lydstyrken. På den måde kommer nuancerne i musikken bedst til sin ret, samtidig med at du mindsker risikoen for høreskader. Hvis du tager din musiklytning alvorligt, bør du investere i et par in-ear-høretelefoner med højere akustisk kvalitet end det billige, enklere sæt, der følger med i prisen.


Produkter i testen

Jabra Elite Sport

Kanongode høretelefoner til ægte træningsnørder


Type: Træningshøretelefoner Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1) Batterilevetid: 4,5 h Vandafvisende: Ja (IP67: op til 1 m i 30 min) Vægt: 41 g Øvrigt: Realtidscoaching, pulsmåler, treakset accelerometer til beregning af reps, app (Android, IOS), headsetfunktion, etui med indbygget powerbank

Jabra Elite Sport er trådløse høretelefoner med en række smarte og velfungerende funktioner såsom pulsmåler og reps-tæller. Eksempelvis tæller de det rigtige antal armstrækninger, selvom vi forsøger at snyde dem. Appen "personlig træner" påskynder, motiverer og informerer. Lydmæssigt præsterer Elite Sport meget godt for et par in ear-høretelefoner med både tung bas og udmærket dybde i lyden. Mellemregisteret bliver druknet lidt af bassen, men diskanten er alligevel tydelig. Høretelefonernes støjreducering dæmper lyden fra omgivelserne så effektivt, at du skal være forsigtig, når du løber udendørs. Støjreduceringen skal kunne deaktiveres ved at banke to gange på høretelefonerne, men i praksis fungerer det dårligt. Desuden kunne høretelefonernes diskrete knapper godt have været lidt større og haft lavere indbygget modstand. Som det er nu, er det svært at trykke knapperne ind uden at flytte proppen i øret, især mens man løber.

Elite Sport er et premiumprodukt, og det kan mærkes – ikke mindst på tilbehøret. Der medfølger et lille etui beregnet til både opbevaring og opladning. Det har måde indbygget LED-belysning og ladestation i form af en powerbank, der er stor nok til cirka to fulde opladninger. Der medføler også adskille ørepropper i forskellige størrelser, både af silikone og formskum. Ligeledes flere forskellige pulsmålervinger. Manualen er trods sit kompakte format tydelig med store billeder og tekstanvisninger. En stemme i høretelefonerne giver enkle instruktioner på engelsk om, hvordan du parrer dem med mobiltelefonen. Konceptet er brugervenligt fra ende til anden. Ørepropperne er ikke mere ubekvemme end gennemsnittet, men efter 1,5 time begynder de at gøre lidt ondt. Høretelefonerne er gode at løbe med, men de kan godt ryge ud en gang imellem, især under øvelser som kropshævninger. Jabra Elite Sport har en ret saftig pris, men du får samtidig meget kvalitet og funktionalitet for pengene. Man kan mærke, at producenten har gjort sig tanker om hver eneste detalje, og høretelefonernes svagheder er både få og små. Hvis du registrerer dem, medfølger desuden tre års garanti.

 • God byggekvalitet, vild lyd, meget tilbehør, mange træningsfunktioner, lukker støj ude
 • Bittesmå hårde knapper, ret kort batterilevetid
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Urbanears Active Stadion

Hårdnakket headset til træningstosser på udkig efter lækkert design


Type: Træningsheadset Vandafvisende: Ja (angives som svedafvisende) Batteritid: 7 h Forbindelse: Trådløs (Bluetooth 4.0) Mikrofon: Indbygget Maks. SPL: 115 dB

Urbanears Active Stadion er et trådløst "in ear-headset" med et smart design, der gør, at det holder sig på plads, uden at du behøver at stikke det ind i øregangene. Det er udformet, så en bøjle bag øret samvirker med en blød, mindre bøjle på forsiden. Headset sidder rigtig komfortabelt. Først og fremmest behøver du ikke at være urolig for, at det skal falde ud, det rykker sig ikke engang under vores hårdeste terræntræning, for eksempel OCB. Den snoede nakkerem gør også, at det passer til alle, uanset størrelsen på dit hoved. Det kan dog være lidt besvært at få til at sidde rigtigt, indtil du har vænnet dig til det. Den minimalistiske betjeningsmetode er heller ikke så indlysende at blive fortrolig med. De anvender et tidssystem med én knap til betjening. Et to sekunder langt klik på play starter headsettet, men skal du parre det med en ny enhed, skal du først slukke det og derefter holde knappen inde i fem sekunder. Status indikeres med en LED. Det er nemt, når du ved hvordan, men brugervenligheden kan bestemt forbedres.

Lydkvaliteten er, som man kan forvente af et headset i denne kategori. Det er en klar og ren lyd med god gengivelse af de højere registre, men bassen og dybden mangler desværre. Den klare lyd egner sig godt til samtale – hvis nogen skulle ringe under træningen, er det således ikke svært at høre, hvad de siger. Stadion slipper dog en hel del lyd ind fra omgivelserne. Hvis man træner i travle motionscentre, kan det virke irriterende, men træner man hellere udendørs og skal have styr på omgivelserne, har man nærmere gavn af det. Sikkerhedsmæssigt er det med andre ord et plus. Stadion klarer også de vandtest, vi udsætter det for. Alt fra svedige løbeture i regnvejr til at komme en tur i vaskemaskinen (ved et uheld). Med tanke på hvor bekvemt og let de sidder i øret, og det godkendte lydbillede sammen med de andre nævnte fordele, er konklusionen, at dette er et meget godt headset – især hvis man ofte træner udendørs.

 • Bekvemt design, vandafvisende, sidder stabilt i øret
 • Mindre gode i støjende omgivelser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Creative EP-630

Prisgunstige høretelefoner med god dæmpning af omgivelserne og levende lyd


Bedste pris hos:


Bedste pris hos:

Disse in-ear-høretelefoner er en af markedets største salgssucceser netop nu. Det kan vi godt forstå. Creative EP-630 er billige, men leverer samtidig en stor og levende lyd i et meget kompakt format. Høretelefonerne lukker effektiv lyd fra omgivelserne ude og føles behagelige i øret. Ledningen "klæber" en smule til tøjet, hvilket kan give skrabelyde. Det er imidlertid en ledning, der forbliver blød og bøjelig, også i flere minusgrader. Meget god lyd for pengene!

 • Billige, god dæmpning af omgivelserne, lavt effektforbrug
 • En smule unuanceret mellemregister
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Sennheiser CX 300 II

Behagelige høretelefoner, der sidder sikkert i øret, også på løbeturen


Dette er et par ekstremt lette, små og diskrete høretelefoner. På trods af miniformatet er der en høj nærhedsfornemmelse i musikken. Mellemregistret er lidt udefinerbart, mens bassen har en tendens til at tage overhånd – det lader dog til at tiltale personer, der holder af tungere musik. Tilslutningsstikket er det eneste vinklede i denne test og meget praktisk. Ledningen er asymmetrisk, så man kan trække den bag om nakken.

 • Bekvemme, holder sig også på plads i øret på løbeturen
 • En for dominerende bas for gennemsnitsdanskeren
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Bose QC30

Trådløse høretelefoner med suveræn støjreducering og nogenlunde bod lyd


Type: In ear-høretelefoner Støjreducering: Aktiv Tilslutning: Bluetooth, USB Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 30,5 cm (USB) Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Headset: Ja Batteritid: 10 h Vægt: 65 g Øvrigt: NFC

Bose QC30 er nogle af de mest sofistikerede in-ear-højretelefoner på markedet, det er der slet ingen tvivl om. Serien har siden den blev lanceret været i en klasse for sig. Der er mange imponerende aspekter ved QC30. Ikke mindst støjreduceringen, der næppe er andre in-ear-høretelefoner, som kommer i nærheden af. Det er ind imellem forbløffende, hvor meget lyd der holdes ude, og at gå på en tæt trafikeret gade i en storby med et par QC30 på er næsten en absurd oplevelse. Desuden er disse høretelefoner utrolig bekvemme, uanset om man sidder stille eller bevæger sig, hvilket virkelig ikke er sædvanligt i netop in-ear-kategorien. De få nødvendige knapper er lettilgængelige på den tilhørende bøjle, der faktisk er lettere at lære at bruge, end mange over ear-højretelefoner med knapper på kopperne. Rækkevidden svarer også i virkeligheden til de angivne 10 meter, men går man længere væk, forsvinder signalet hurtigt.

Der er desværre visse mangler hos QC30, når det gælder lyden. Det drejer sig primært om de øvre dele af frekvensspektret, som lyder lidt indestængt og "dæmpet". Mellemregisteret er derimod i orden og baslyden særdeles detaljerig. Overordnet er lyden ikke ligefrem dårlig, men på anden side vil man gerne have en bedre lyd, når man ofrer det beløb, som disse høretelefoner koster. At høretelefonerne kan holde til 10 timers afspilning uden at gå i knæ er derimod et faktum, som taler til deres fordel.

 • Meget god støjreducering, sidder bekvemt
 • Indestængt diskant
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Skullcandy Ink´d

Prisgunstige høretelefoner med god mikrofon til håndfri til mobiler


Bedste pris hos:


Bedste pris hos:

Ved første øjekast ligner Skullcandy Ink´d et par søde, slikinspirerede farveklatter. Derfor bliver man overrasket over, at høretelefonerne leverer et dynamisk lydbillede med fin rummelighed. Vi mangler dog tyngde i bunden af mellemregistret, og diskanten er af og til på grænsen til skarp. De er dog stadig gode til prisen.

 • Billige høretelefoner, håndfri-mikrofon til mobiler
 • Mangler tyngde i bunden af mellemregistret, plasticagtige
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

AKG K 321

Unikt designede høretelfoner, nemt at kende forskel på venstre og højre side


Øresneglene har et unikt design, der bogstaveligt talt stikker ud af øret i en strømlinet krogform. Det gør det lettere at sætte dem i, men det er bestemt ikke diskret. Lydbilledet er relativt neutralt, men af og til bliver diskanten for skarp. Vi får ikke rigtig den klarhed, rummelighed og fornemmelse af nærvær i musikoplevelsen, som vi ellers har vænnet os til med AKG's høretelefoner. Dette er da også AKG's billigste model.

 • Unikt design, nemt at genkende højre og venstre høretelefon med en smart plasticprik
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Koss KE29

Høretelefoner med livstidsgaranti, lang ledning og velkonstrueret volumenkontrol


Vi savner den skarphed og nærvær i lydbilledet, der findes hos for eksempel Koss Porta Pro. Det føles tvært imod som om, der ligger et tyndt, vådt tæppe over membranen. Frekvensområdet ligner den klassiske hængekøje med fokus på bas og diskant. Ledningen er den længste i denne test, asymmetrisk og forsynet med en volumenkontrol, der sidder lige i øjet.

 • Den eneste producent med livstidsgaranti, volumenkontrol
 • Mangler rummelighed og nærhed i lyden i disse in-ear-høretelefoner
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5


Udvalgte priser:
Del testen