Klapvogn bedst i test

Klapvogn

En klapvogn er en barnevogn i en enklere udførelse, der er beregnet til lidt større børn. Klapvogne er fast fremadvendte og har oftest hvilestilling, men ikke altid fuld liggestilling. Klapvognen bør og plejer også at være lille og praktisk, når den klappes sammen. Der findes både tre- og firhjulede klapvogne. En del klappes ned som en duovogn, det vil sige, at de klappes sammen og hovedsagelig bliver lavere, når de er klappet sammen. Andre klapvogne kaldes paraplyvogne og klappes sammen i både bredden og højden. Der findes klapvogne med mange funktioner og andre, der kun har basisfunktionerne og intet ekstra. Hjulene er en egenskab, der varierer markant mellem de forskellige modeller. Det er muligt at finde alle varianter: lufthjul, plasthjul, dobbelthjul og enkelthjul. Der findes naturligvis klapvogne med fast forhjul og andre med svingbare forhjul.

Da klapvogne ofte anskaffes som erstatning for en enkeltvogn, så kan det være en god idé at lade barnet teste vognen på forhånd for at se, om der er plads til at vokse. Sørg for, at der ikke kommer til at mangle plads under bøjlen til benene, når barnet har vintertøj på, men også at liggestillingen ikke er lang nok, så barnets hoved ikke rammer kalechen, når den foldes ud. Det er også værd at bemærke, at en del klapvogne kan bære en maksimumsvægt på 15 kg – hvilket er en slags standard, mens andre er godkendt til betydeligt større belastning og dermed måske kan anvendes i længere tid.

Formålet med en klapvogn er normalt at udskifte den vendbare duovogn med noget billigere og mere slidstærkt, dels for at barnet måske ikke bliver kørt nær så meget, og dels fordi man ønsker en vogn til at køre til og fra børnehaven, eller som kun skal bruges engang imellem. Men selv når man vælger klapvogn, bør man tage et kig på sin livsstil. Har man tidligere haft en duovogn med god plads i bagagekurven, og man har planer om at fortsætte med at bruge vognen, når man køber ind, så er det en god idé også at vælge en klapvogn, hvor bagagekurven har plads til en indkøbspose eller to. En del bruger også klapvognen på rejser, og hvis man regner med at tage på solferie tit, er der klapvogne, som har bedre kaleche og solbeskyttelse end andre. Der findes også klapvogne, som er meget basalt konstrueret, hvor kalechen skal købes som tilbehør.


Produkter i testen

Crescent 360 XT Air

Letkørt klapvogn med skøn køreoplevelse, rummeligt, bekvemt sæde og høj maksimumsvægt


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 25 kg Størrelse sammenklappet: 52x43x91 cm Hjultype: Lufthjul Forhjul: Swivel Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning. Vognens vægt: 13 kg

Bedste pris hos:

Crescent 360 XT Air er en klassisk klapvogn med mange moderne funktioner. Crescent har lykkedes godt med at skabe en fleksibel siddevogn, der allivel har et rummeligt sæde, og desuden har de øget maksimumsvægten til 5 kg over standarden – hvilket kan forlænge anvendelsesperioden med flere år. Navnet 360 XT Air er lidt af en gåde for udenforstående. 360 står for de svingbare forhjul, der naturligvis også kan låses fast i en stilling. XT står for kalechen, der kan forlænges, og Air står for, at vognen har luftfyldte dæk. Netop køreoplevelsen er en anden af styrkerne hos Crescent 360 XT Air. Der er god affjedring i chassiset, og hjulenes størrelse gør, at vognen kan klare grusveje og lidt terræn uden besvær. Det justerbare håndtag med knækled giver god plads til benene selv for høje forældre, og barnet sidder alligevel i en rinelig afstand fra forælderen.

Sædet er hyggeligt, selvom den justerbare fodstøtte med stofbetræk er mere pænt end praktisk med mudrede børnesko i vognen. Siddekomforten i Crescent 360 XT Air er høj. Barnet sidder rart, og det lange ryglæn gør, at selv højere børn har plads til hovedet. Ryglænet lægges ned ved hjælp af et håndtag, der er nemt at betjene, og har sidde-, hvile- og en god, men ikke helt flad, liggestilling. Kalechen er af normal længde i udgangsstillingen, men den bliver bedre, hvis man åbner og forlænger den. Forlængelsen består dog af net og er derfor bedst egnet til varmt vejr, og vi havde gerne set en rigtig solskærm, der kunne foldes ud. De største ulemper ved Crescent 360 XT Air er imidlertid dens relativt høje vægt, at vognen er ret stor, når den er klappet sammen, og at chassiset ikke låses sammen. Den er derfor ret upraktisk at have med i bilen. Men når den er klappet op og ruller, så er Crescent 360 XT Air den mest funktionelle af de klassiske klapvogne, vi har testet, og vi udpeger den derfor til bedste klapvogn 2016.

 • Skøn køreoplevelse, rummeligt sæde, god maks. vægt og høj siddekomfort
 • Stor klappet sammen, lidt kort kaleche
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:
Badge Bedste Trehjulet 2018.png

Baby Jogger City Mini GT

Trehjuler med punkteringsfrie hjul, lang kaleche og justerbart knækhåndtag


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 30 kg Størrelse sammenklappet: 80x62x25 cm Hjultype: Foam Forhjul: Swivel Vognens vægt: 9,5 kg Bredde: 62 cm

Bedste pris hos:

Baby Jogger City Mini GT er en moderne barnevognsklassiker og den foretrukne for mange, der behøver en vogn med lang brugsperiode, som kan bruges året rundt. Vognen er en trehjuler, så den kræver en vis køreteknik, især når man skal stige på en bus eller op over en fortovskant, men når man først har vænnet sig til det, føles vognen lige så stabil som en firehjulet. De tre hjul er fyldt med skum og kan derfor ikke punktere, men fjedrer alligevel lidt, og grus sidder ikke fast i dem. City Mini GT har et håndtag med knækled, så den fungerer også godt for familier, hvor forældrenes højde er forskellig. For barnet er City Mini GT en komfortabel vogn med stor bredde i sædet, , justerbar fempunktssele og et ryglæn, der kan lægges ned trinløst helt ned til fuld liggestilling. Vognen har ikke justerbar fodstøtte. Takket være sædets størrelse og den høje maksimumsvægt kan groft sagt alle børn køres i City Mini GT, indtil barnevogn ikke længere er nødvendigt. For meget små børn kan det være nødvendigt at fylde sædet med en pude for at støtte mere i siderne.

Kalechen på Baby Jogger City Mini GT er lang og dækker også godt i liggestilling. Det er to kighuller i kalechen, og når ryglænet er klappet ned, kan hele bagstykket rulles op. indenunder findes et lag mesh, der giver en god gennemstrømning af luft i vognen. Bagagekurven er meget rummelig og kan med lethed fragte et par indkøbsposer hjem. Hvis ryglænet er klappet ned, forringer det dog tilgængeligheden noget. Sammenklapningen af Baby Jogger City Mini GT er en af vognens bedste egenskaber. Baby Joggers Quick Fold-teknik indebærer, at man helt enkelt løfter vognen i sædets rem, så klappes hele stellet sammen. City Mini GT bliver meget kompakt og flad, og fungerer derfor fortræffeligt som en vogn til at have med i bilen, men også på rejser. Køreoplevelsen er også meget god. Vognen ruller godt og kan klare både sne og lidt terræn uden at gå i stå, og der er god plads til lange skridt. Et lille minus ved City Mini GT er, at det er besværligt at få en pude eller en kørepose til at sidde pænt, og en del synes, at siddestillingen er lidt for tilbagelænet. Men det er to små minusser på en vogn, der ellers kun har plusser. Det er svært at blive utilfreds med Baby Jogger City Mini GT.

 • Lang brugsperiode, god køreoplevelse, utrolig nem at klappe sammen
 • Noget tilbagelænet siddestilling
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Nordic Crown Spin

Rummelig klapvogn med lang kaleche, god affjedring og robuste, svingbare hjul


Maks. vægt: 23 kg Størrelse sammenklappet: 86 x 53 x 35 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul Forhjul: Swivel Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning Vognens vægt: 11 kg

I forbindelse med at Britax opkøbte BRIO, endte produktionen af mærkets klapvogne Sitty, Race og Spin. Nu er disse barnevogne genopstået takket være det nye, svenske mærke, Nordic Crown. Spin har også fået en række nødvendige opdateringer og er i alle henseender en endnu bedre vogn end før. Nordic Crown Spin er en klapvogn med rummeligt sæde, hvilket sammen med den høje maksimumsvægt gør, at vognen får en lang brugstid. En normalt stor treårig har god plads til at vokse lidt mere. Betrækket er robust og nemt at holde rent, uden at det føles plasticagtigt eller ubekvemt for barnet at sidde på. Fodstøtten kan vinkles vandret og klappes ned. Bøjlen er fast, men den er placeret højt og giver god plads til barnets ben. For forælderen, der kører, er det rart med det justerbare teleskophåndtag, der kan hæves meget.

Nordic Crown Spin har en stor solkaleche med kighul af meshnet. Kighullets låg holdes lukket med burrebånd, som desværre larmer en del, når det åbnes. Låget kan rulles sammen og fastgøres for at forbedre ventilationen på varme dage. Kalechen kan åbnes i forkanten, hvor en stor solskærm kan trækkes ud. Selv i liggestilling er barnet godt beskyttet, når kalechen er klappet helt ud. Ryglænet indstilles ved at trække det lidt opad for derefter at vinkle det til den ønskede stilling. Siddestillingen er oprejst, derefter følger en hvilestilling og derefter en liggestilling med nogen hældning. Kørekomforten i Spin er rigtig god. Chassiset har en god affjedring, og vognen gynger bedre end mange andre vogne. Den klarer sig bedst på plant underlag, men kan også klare lidt ujævnheder. Nordic Crown Spin er udstyret med PU-hjul, som sten ikke sætter sig fast i. Forhjulene er svingbare, men kan låses. Bagagekurven er i normal størrelse og har plads til det vigtigste. Vognen er nem at klappe sammen, og chassiset låses automatisk. Når Spin er klappet sammen, er den flad men ret lang. Kan man lide den klassiske klapvogn, vil man synes om Nordic Crown Spin, som med succes kan sætte hak ved alle de vigtige egenskaber, som en god klapvogn skal have.

 • God køreoplevelse, rummeligt og bekvemt sæde, lang kaleche
 • Bliver lang sammenklappet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Nuna Pepp Luxx

Meget kompakt sammenklapning, rummeligt sæde, let at køre og nem at have med i bilen


Maks. vægt: 18 kg Størrelse sammenklappet: 54x33,5x89 cm Hjultype: Plast. Forhjul: Swivel. Vognens vægt: 10,3 kg Bredde: 55 cm Rygstøtte: 3 positioner, hvilestilling.

Nuna er et mindre kendt barnevognsmærke, men deres klapvogn Pepp præsterede at blive kendt, og Pepp Luxx er den forbedrede efterfølger. Vognen ser måske ikke ud af så meget med små hjul og enkle funktioner, men den præsterer bedre end ventet. Pepp Luxx har en lidt højere maksimumsvægt end normalt , og sædet har også plads til brn op til ca. 3-4 år. De største forskelle mellem Pepp Luxx og den almindelige Pepp er, at kalechen nu kan forlænges, bagagekurven er større, og at sæde og fodstøtte er blevet forbedret. Vognens håndtag kan hæves og sænkes, og på Luxx kan fodstøtten også reguleres i to forskellige stillinger. Sædet har siddestilling og to forskellige hvilestillinger, der reguleres med lynlås. Selve sædet har fået forbedret polstring og føles nu rigtig blødt og dejligt. Vognen har en bøjle, der kan bøjes lidt, men ikke er af swing away-typen, så derfor skal den oftest fjernes, inden barnet sætter sig. Pepp Luxx har en smart fempunktssele, der er nem at anvende. Kalechen har en solskærm, der kan foldes ud, men kan også åbnes med en lynlås for at få adgang til en lang solskærm, der kan trækkes frem og skygger rigtig godt.

Nuna Pepp Luxx har ganske vist fået en større bagagekurv, men den er stadig til den lille side, og vognen er ikke den optimale partner, når man skal købe ind, selv om der er plads til lidt oppakning. Nuna Pepp Luxx ruller overraskende godt. Plasthjulene er ret små og ser ud til at blive hurtigt slidt, men reelt er de rigtig robuste og tåler både grus og lidt terræn. Vognen er meget let at dreje og kan med lethed køres med en hånd, selvom man har et tungt barn i sædet. Pepp Luxx fungerer godt i hverdagen, men udmærker sig, når den skal pakkes med i bilen eller på rejser. Vognen er meget nem at klappe sammen og bliver rigtig flad. Chassisets kompakte form indebærer, at den er nem at lægge ind i et bagagerum, og vognen kan låses fast i sammenklappet tilstand, så den bliver endnu nemmere at bære. Nuna Pepp Luxx udmærker sig udseendemæssigt, men funktionerne er både gennemtænkte og velkonstruerede. Der er mange anvendelsesområder, hvor man som forælder har stor glæde af at have Nuna Pepp Luxx med.

 • Let at køre, lille sammenklappet og praktisk på rejser
 • Lidt lille bagagekurv
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Nordic Crown Race

Klassisk klapvogn med fire faste hjul, kaleche med forlængelse og rummeligt sæde


Maks. vægt: 23 kg Størrelse sammenklappet: 92 x 53 x 35 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul Forhjul: Faste Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning Vognens vægt: 11 kg

BRIO Race var i lang tid en populær klapvognsmodel, men produktionen ophørte, da mærket blev opkøbt af Britax. Nu har den nye, svenske producent, Nordic Crown, genoptaget produktionen og har endda foretaget en del opdateringer på Race. Både for- og baghjul er nu fremstillet af robust PU-materiale, hvilket indebærer, at grus ikke sætter sig fast i dem, og at hjulene naturligvis heller ikke kan punktere. Alle fire hjul er i samme størrelse, og det gør vognen robust nok til at klare en del terræn. Chassiset har affjedring ved baghjulene, og det giver vognen en behagelig vuggen. Race er udstyret med teleskophåndtag, der kan indstilles i flere positioner og kan komme højt op, hvilket er rart for høje forældre, da dette også øger den mulige skridtlængde. Vognen er på trods af de faste forhjul ret let at styre. Med et tungt barn i sædet kræver skarpe sving dog et højere tryk på håndtaget.

Nordic Crown Race har en højt placeret, fast bøjle, der giver god plads til barnets ben. Sædet er udstyret med fempunktssele. Fodstøtten kan vinkles i to forskellige stillinger. For at justere ryglænet trækker man det lidt opad og klapper det derefter bagud til den ønskede stilling. Siddestillingen er oprejst, og liggestillingen har en lille hældning, men er god nok til, at selv mindre børn kan sove bekvemt. Kalechen har et kighul i meshnet og en stor solskærm, der skygger effektivt for hele vognen, når den er klappet ud, selv når ryglænet er lagt ned. Bagagekurven er relativt rummelig og nemmest at komme til bagfra. Der er plads til en indkøbspose i normal størrelse. Vognen er nem at klappe sammen, og bliver flad men ret lang. Chassiset låses automatisk, hvilket er praktisk, hvis vognen skal læsses ind i en bil. Takket være Nordic Crown Races høje maksimumsvægt på 23 kg og det rummelige sæde kan vognen anvendes op til mindst tre til fire års alder. De faste forhjul er kraftige, og hvis man kan lide, hvad de gør for vognens stabilitet og fremkommelighed på ujævnt underlag, får man et godt bekendtskab i Nordic Crown Race.

 • Rummeligt sæde, kraftige hjul af godt materiale, lang kaleche
 • Bliver lang sammenklappet, de faste forhjul gør den lidt sværere at styre
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Kronan Sulky/S

Manøvredygtig klapvogn med svingbare hjul foran, høj maksimumsvægt, god liggestilling


Maks. vægt: 20 kg Hjultype: Lufthjul Forhjul: Swivel Vognens vægt: 10,3 kg Bredde: 53 cm

Kronan lancerede en ny version af deres populære Sulky-model i vinteren 2014/2015. Den nye Sulky/S har også fire lufthjul, men de to forhjul er svingbare – de kan også låses i fast stilling, hvis man foretrækker det. At Sulky/S fik svinghjul medførte, at vognen blev betydeligt lettere at køre med, og at man ikke behøver at trykke håndtaget ned for at hæve vognen, når den skal drejes med et tungt barn i sædet. Den første model af Sulky/S havde en del børnesygdomme i form af problemer med forhjulene, men chassiset på model 2016 er blevet et par centimeter kortere, hvilket har gjort vognen mere stabil og at besværet med ustabile forhjul er bygget væk. Derudover ligner de to vogne hinanden meget. Maksimumsvægten er over standard, ryglænet lægges trinløst ned til fuld liggestilling, og kalechen har en stor solskærm, der kan foldes ud og yder rigtig god beskyttelse mod vejr og vind. Håndtaget er ergonomisk og har et knækled, så det kan vinkles i flere forskellige stillinger. Høje forældre havde nok gerne set, at håndtaget kom lidt væk fra vognen, da der er mindre plads til benene end ønsket. Til gåture i hverdagen er det ikke noget, man tænger over, men hvis man skal vandre i rask tempo, er der en lille risiko for, at man sparker tæerne op på chassiset.

Sammenklapningen af Kronan Sulky/S er næsten lige så kompakt som for Kronan Sulky. Vognen er lige så smal og klappes også sammen i to trin ved at folde den på midten, og chassiset kan låses fast i sammenklappet stilling med en rem. Vognen bliver kompakt, men nogle centimeter højere, hvilket ikke påvirker, hvordan Sulky/S er at have med i bilen eller på rejsen. Sædet er rummeligt, og liggestillingen og den justerbare fodstøtte giver en glimrende, flad soveflade til mindre børn. For at chassiset skal fungere med sving-forhjulene, uden at de går imod nogen steder, så har det dog været nødvendigt at mindske størrelsen på bagagekurven, og her har vi vognens største minus. Bagagekurven har plads til nogle liter mælk og et brød, men bliver hurtigt fyldt op, så Sulky/S er ikke velegnet, hvis man skal have sin klapvogn med ud at handle, eller generelt har meget oppakning med. Det ændrer ikke på, at man får nogle gode gåture. Lufthjulene kommer frem overalt, og chassiset er behageligt både for barnet og føreren. Kronan Sulky/S er en populær klapvogn, og efter at have kørt med den forstår man godt hvorfor.

 • Rummeligt sæde, god liggestilling, lufthjulene kommer frem i alt terræn
 • Lille bagagekurv, begrænset benplads for lange forældre
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Elodie Details Stockholm Stroller 3.0

Flot designet klapvogn i paraplymodel med god liggestilling og lang kaleche


Prisklasse: Mellem Maks. vægt: 15 kg Vognens vægt: 8,5 kg Mål sammenklappet med hjul: 118 x 28 x 33 cm Vendbar: Nej Liggedel: Nej Rejsetaske: Medfølger Regnslag: Købes separat Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Delt, ikke justerbart i højden Adapter til babyautostol: Nej

Elodie Details er mest kendt for deres barnevognstilbehør og andet børneudstyr, men de har faktisk haft Stockholm Stroller i sortimentet i mange år. Barnevognen er en klassisk paraplyklapvogn i et lidt sjovere design, og nu hvor Elodie Details har opdateret den, har vognen helt sikkert det nødvendige for at holde sig aktuel flere år ud i fremtiden. Stockholm Stroller 3.0 er en fremadvendt siddevogn med delt håndtag. Det er sammenklapningen af den, som gør den til en paraplyvogn. I stedet for kun at blive foldet på midten, trykkes en paraplyvogn også sammen i bredden. Sammenklappet er den således smal, men lang. Stockholm Stroller har en kaleche med forlængelse og magnetlås, der er udstyret med en lang solskærm, der kan foldes ud. Barnets solbeskyttelse er meget god. Ryglænet kan vinkles i flere stillinger ned til liggestilling, og fodstøtten kan også justeres – et plus for god sovekomfort til barnet. Bagagekurven har plads til en del, men er ret svær at komme til.

Den primære forskel på Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 og dens forgængere er, at den nye version har enkelte forhjul. Mindre vogne har ofte dobbelte forhjul for at gøre dem mere stabile, men Stockholm Stroller 3.0 føles ikke det mindste slingrende, og de enkelte forhjul gør den betydeligt lettere at styre. Ændringen i køreoplevelse er afgjort til det bedre. Vognen er også blevet udstyret med beslag til kopholder, og denne og en bøjle kan nu tilkøbes separat. Styrkerne hos Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 er det rummelige sæde, det flotte design med mange stilfulde detaljer – såsom opbevaringslommen på bagsiden af ryglænet – og den lange kaleche. Selvom Stockholm Stroller 3.0 er gjort meget lettere at svinge, gør et delt håndtag altid, at det er sværere at køre med én hånd. Hvis paraplyklapvognen er en interessant model for ens barnevognsbehov, så er Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 et af de mere spændende alternativer på markedet.

 • Lang kaleche, rummeligt sæde, meget flot design
 • Delt håndtag, bagagekurv svær at komme til
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Emmaljunga Scooter 4S

Klapvogn med behageligt håndtag, god kaleche med forlængelse og god komfort for barnet.


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 15 kg Størrelse sammenklappet: 87x50x28 cm Hjultype: Punkteringsfri, lufthjul fås også Forhjul: Swivel Vognens vægt: 10,9 kg (11,7 kg med lufthjul) Bredde: 50 cm Rygstøtte: 3 positioner, liggestilling med hældning

Bedste pris hos:

Den klassiske klapvogn har været stort set uændret i mange år, og Emmaljunga er et af de få barnevognsmærker, der også satser på denne model i nutiden. Og de gør det oven i købet godt. Scooter har været i Emmaljungas sortiment i et stykke tid, men i mange forskellige versioner. Emmaljunga opererer derudover med årsmodeller, og det eksemplar, som vi har testet, er fra 2016. På Scooter 4S er vognens forhjul svingbare, men de kan også låses fast. Det er også muligt at udskifte alle fire hjul med lufthjul. De punkteringsfri letvægtshjul håndterer grus godt og er også gode til at komme frem i sne. Vognens chassis er affjedret, hvilket gør køreturen blødere for barnet. håndtaget med knækled er beklædt med imiteret læder og meget behageligt at holde i. Det kan vinkles i flere indstillinger er er langt nok til, at selv de længste ben kan gå uhindret bag ved vognen. Vognen er nem at klappe sammen, men er ret lang i sammenklappet tilstand, og er er ingen automatisk lås, der holder chassiset samlet. Scooter 4S er bedst, hvis man har god plads i bagagerummet eller ikke har brug for en vogn, der er kompakt i sammenklappet stand.

Sædet har høj siddekomfort for barnet og virker meget hyggelig. Ryglænet er nemt at regulere ved at trække det opad og placere det i en ny stilling. Siddestillingen er oprejst, mens liggestillingen ikke er flad, men nærmere tilbagelænet, dog uden tvivl tilstrækkelig til, at et barn kan sove godt. Fodstøtten kan også indstilles i flere positioner. Bøjlen er fast, men der er god plads under den, og fempunktsselen kan indstilles i højden. Kalechen har en god størrelse og kan forlænges, så den i det store hele dækker hele sædet. Når kalechen foldes tilbage, hænger den nedad – ikke noget der går ud over funktionen, men rent æstetisk er det ikke så pænt. Bagagekurven på Emmaljunga Scooter 4S er til den rummelige side for en klapvogn. en er ikke helt let at stille en indkøbspose ned i, men der er plads til en hel del, så vognen fungerer alligevel godt til indkøbsturen. Vognen ruller helt fint, men efter det blev muligt at tag forhjulene af enkeltvis, har Emmaljunga haft problemer med, at vognene virker svære at dreje. Scooter 4S er et behageligt bekendtskab på spadsereturen, og hvis man har brug for en pålidelig klapvogn af høj kvalitet, så lever Emmaljunga Scooter 4S op til forventningerne.

 • Behageligt håndtag, god komfort for barnet, god bagagekurv
 • Lang i sammenklappet stand, kan have tendens til at rulle trægt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Kronan Sulky

Stabil klapvogn, der kan klare sne og terræn, fire faste hjul og god liggestilling


Maks. vægt: 20 Størrelse sammenklappet: 67 x 53 x 34 Hjultype: Lufthjul. Forhjul: Faste. Vognens vægt: 10,5 kg Type af hjul/forhjul: Lufthjul/faste Bredde: 53 Liggestilling?: Plan liggestilling Rygstøtte: Kan indstilles trinløst, fuld liggestilling

Kronan Sulky er en af de mere rummelige og robuste vogne blandt de klassiske klapvogne, der er på markedet. Vi har testet den nye version af Sulky, der blev lanceret i 2014. Vognen har fire faste lufthjul, men fås også i en version med swivelhjul. På Kronan Sulky er det lykkedes at kombinere en stor siddedel med høj maksimumsvægt på 20 kg med et chassis, der samtidig er meget smalt, kun 53 cm. Vognen har et ergonomisk håndtag med knækled, normalstor bagagekurv og justerbar fodstøtte. Siddedelen har trinløst ryglæn og helt flad liggestilling. Kronan Sulky har nøjagtig som Kronans øvrige vogne en løs sele. Siddedelens kaleche er udstyret med en solskærm, som kan foldes ud, ventilationsåbning og desuden et indbygget myggenet, som tages frem fra en lomme og føres rundt om vognens fodstøtte.  Kronan Sulky er således godt tilpasset varmt vejr med god ventilation og solbeskyttelse, men fungerer lige så godt om vinteren, da siddedelen er udstyret med en kørepose, og vognen har lufthjul. som nemt kan rulle igennem sne og terræn.

Udover at være kompakt i opklappet stand, så er Kronan Sulky også meget let at håndtere, når den er klappet sammen. Vognen foldes på midten i to enkle trin, og med håndtaget foldet helt ind mod chassiset bliver den til en lille, firkantet pakke, som er nem at opbevare og fylder meget lidt i bilens bagagerum. Chassiset kan låses med en rem for at holde det sammenfoldet. Vognen føles meget helstøbt og robust, og den virker gennemtænkt helt med i de mindste detaljer med for eksempel en enkelt, aftagelig beklædning, for at gære rengøringen nemmere. Kronan Sulky har en god kørefornemmelse med god rulleevne, de faste forhjul gør den vanskeligere at håndtere på smalle steder såsom i butikker, så det er i terræn og på lange gåture, at vognen kommer bedst til sin ret. For at være en klapvogn er denne vogn fra Kronan i klasse med eller bedre end mange duovogne på markedet.

 • Rummeligt sæde, smarte funktioner og god liggestilling
 • Lidt svær at løfte, begrænset benplads for lange forældre
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Baby Jogger City Lite


Maks. vægt: 22 Størrelse sammenklappet: 76x58,5x28 cm Hjultype: Plasthjul Forhjul: Swivel Vognens vægt: 7,3 kg Type af hjul/forhjul: Plasthjul/svinghjul Bredde: 58,5 Liggestilling?: Plan liggestilling

Baby Jogger City Lite er en af Baby Joggers enklere modeller, som alligevel har nogle af mærkets nøgleegenskaber: rummeligt sæde, lang kaleche og enkel sammenklapning. City Lite er en trehjuler med dobbelthjul foran. Vognen egner sig dermed bedst til asfalt eller i bymiljø og er mindre god i terræn og sne. City Lite er let at styre og kan køres med én hånd, håndtaget er helt og en fast position, men fungerer alligevel tilfredsstillende til forældre af forskellig højde. bagagekurven har god plads, og det er også nemt at få plads til en større pusletaske eller pose i den. City Lite klappes sammen med Baby Joggers Quick Fold-teknik, hvor man først trykker en pal ind og derefter løfter vognen op med en rem i siddedelen. Den bliver meget kompakt, når den er klappet sammen, og vejer desuden meget lidt, så vognen er perfekt at have med på rejser og i bilen.

Baby Jogger City Lite har en rummelig siddedel med trinløst justerbart ryglæn og en stort set flad liggestilling. På bagsiden af ryglænet sidder der en skjult opbevaringslomme til mindre værdigenstande. Når siddedelen er klappet ned, dækkes den af et bagstykke, som kan rulles til side og fastgøres. På den måde får vognen god luftgennemstrømning på varme dage. Kalechen er lang og dække barnet godt, og den har desuden to kighuller i klar plast. Bøjle medfølger ikke, men en pakke med bakke til både barn og forælder (oppe ved håndtaget) samt regnslag fås som tilbehør. Baby Jogger City Lite er en vogn, der er velegnet fra barnet er lille til ret stort takket være den store siddedel, og samtidig er den behagelig at køre på grund af chassisets affjedring og at vognen er meget let at styre. City Lite har et reduceret antal funktioner og ringere materialevalg sammenlignet med andre Baby Jogger-modeller, men man får samtidig meget klapvogn for pengene, og den bør i langt de fleste tilfælde nemt vinde kampen mod alle paraplyvogne i samme prisklasse.

 • Høj maks. vægt, stort sæde, lille og praktisk sammenklappet
 • Dobbelthjul foran fungerer dårligere i sne og terræn, håndtag kan ikke justeres
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Carena Finnhamn

Paraplyklapvogn med helt håndtag, rummeligt sæde og god, stort set flad liggestilling


Maks. vægt: 15 kg Størrelse sammenklappet: 111x34x31 cm Hjultype: Plasthjul Forhjul: Swivel Vognens vægt: 8,9 kg Bredde: 52 cm Rygstøtte: 4 positioner, så godt som flad liggestilling

Carena Finnhamn er en paraplyklapvogn, så vognen bliver meget smal, når den er klappet sammen, da den klappes sammen i bredden i stedet for blive foldet i længden og højden. Paraplyvogne har traditionelt oftest haft delt håndtag, hvilket har gjort det svært ikke at køre dem med begge hænder. Det er derfor et stort plus for Carena Finnhamn, at den har et helt håndtag, hvilket virkelig forbedrer kørekomforten for forælderen. Håndtaget der er i et stykke, er forsynet med to led, så det er muligt at klappe vognen sammen som normalt. Vognen klappes sammen på samme måde som alle andre paraplyklapvogne – i tre trin ved hjælp af foden. Chassiset kan låses sammen, så vognen lettere kan håndteres og for eksempel lægges ind i en bil. Carena Finnhamn har et meget rummeligt sæde, der fungerer til større børn. Det er egentlig kun vognens maksimumsvægt, der forhindrer en lang anvendelsesperiode.

Ryglænet på vognen har flere indstillinger, og liggestillingen er stort set vandret. Finnhamn fungerer således godt for et større barn, der skal sove i vognen, og for en lille baby, er er med på tur, er det muligt at stille en blød lift i vognen. Bøjlen er af swing away-typen, låseanordningen sidder lidt skjult, men fungerer som den skal. Carena Finnhamn har en fempunktssele, men der er også en grensele fra bøjlen ned til sædet, så barnet ikke glider ud. Fodstøtten kan klappes ned eller sidde lige frem. Kalechen på Carena Finnhamn er også gennemtænkt med en god solskærm og kighul. Bagagekurven er forbløffende rummelig og nem at komme til, også fra siderne. Kørekomforten i Carena Finnhamn er bestået, men dobbelte forhjul er sjældent en fornøjelse, og denne vogn egner sig bedst til flade underlag. Der er heller ikke særlig god plads til lange skridt. Men af at være en paraplyklapvogn er Carena Finnhamn mere stabil og robust end mange konkurrenter, hvilket i sidste ende gør den til en god vogn med tanke på prisen.

 • God til prisen, robust chassis, rummeligt sæde
 • Lang i sammenklappet stand, tåler ikke terræn
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Elodie Details Stockholm Stroller


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 15 Størrelse sammenklappet: 110 x 28 x 33 Vognens vægt: 8,5 Type af hjul/forhjul: Plasthjul/svinghjul Bredde: 50 Liggestilling?: Liggestilling med hældning

Bedste pris hos:

Elodie Details Stockholm Stroller er grundlæggende en klassisk paraplyklapvogn, som klappes sammen efter de samme principper som andre paraplyklapvogne. Vognen skiller sig imidlertid ud på især tre områder: Kalechen kan forlænges, så vognen er velegnet på rejser eller på sommerferien. Hjulene er lidt større og kan bedre klare selv simplere grusveje. Og vognen fås i flere forskellige versioner med mange farver og mønstre. Stockholm Stroller har en siddedel i samme størrelse som på en almindelig klapvogn, altså relativt rummelig. Der er ingen bøjle til vognen. Fodstøtten kan indstilles i to trin: vandret eller foldet ned. Der sidder også en fast fodstøtte på chassiset. Siddedelen har tre indstillinger, hvor liggestillingen ikke er helt flad, men tilstrækkelig god til at selv mindre børn kan sove bekvemt.

Kalechen på Elodie Details Stockholm Stroller er godt gennemtænkt. Den har en solskærm, der kan foldes ud, og den kan åbnes med lynlås og på den måde foldes yderligere et trin frem. Selv i liggestilling er hele barnet således godt beskyttet mod solen. Kalechen har et kighul med net og en opbevaringslomme på bagsiden af sædet. Bagagekurven er rummelig, når man tager i betragtning, at den sidder på eb paraplyklapvogn. Med sædet klappet ned i liggestilling, er den lidt svært at komme til, men i siddestilling kan man nemt få plads til en pusletaske eller en indkøbspose. Vognen har delt håndtag, så enhåndskørsel kan blive vanskeligt med et tungere barn i vognen. Stockholm Stroller er smal og kan nemt komme frem selv på steder med meget lidt plads. Vognen er også let at håndtere i sammenklappet stand, da den har en lav vægt og automatisk holdes lukket med en låseanordning. Køreoplevelsen er absolut godkendt, men den samlede karakter trækkes lidt med, fordi det ikke er så nemt at gå med almindelige skridt som normalt, når man kører med en paraplyklapvogn, og fordi Stockholm Stroller på trods af hjulenes størrelse alligevel egner sig bedst til kørsel på fladt underlag eller indendørs.

 • Lang kaleche, flot design
 • Plasticagtige hjul
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Nuna Pepp


Maks. vægt: 18 Størrelse sammenklappet: 55 x 26 x 55 Vognens vægt: 8,3 kg Type af hjul/forhjul: Plasthjul/svinghjul Bredde: 55 Liggestilling?: Liggestilling med hældning

Nuna Pepp

Nuna er et mindre kendt barnevognsmærke, men deres klapvogn Pepp er værd at bemærke. Vognen ser måske ikke ud af så meget med små hjul og enkle funktioner, men den præsterer bedre end ventet. Pepp er en klapvogn med en noget højere maksimumsvægt end normalt og en siddedel, der nemt har plads til børn på op til 3-4 år. Vognen har et helt teleskophåndtag, der er behageligt at holde i og nemt at indstille i højden. Siddedelen har en oprejst siddestilling, som kan ændres til enten hvilestilling eller en liggestilling med hældning ved hjælp af lynlåse i siden af ryglænet. Kalechen er i den korte ende, men skygger tilstrækkeligt for solen, så den giver en godkendt beskyttelse af barnets hoved. Vognen har en fempunktssele med separate skulder- og hofteremme, som skal samles parvis, inden selen spændes. Det er et ekstra trin, når barnet skal i vognen, men det gør det meget lettere, når man kan løfte et sovende barn op af vognen uden at bøvle med at få armene ud af selen.

Nuna Pepp har en relativt lille bagagekurv, som kun har plads til det mest nødvendige. Pepp er således ikke den rette vogn at tage med på storindkøb, men bagagekurven har trods alt plads til en mindre pusletaske. Pepp har dobbelte forhjul, som kan rotere, men ikke låses. Hvis man tænker på, at de er så små og lavet af plast, så er hjulene på Pepp meget robuste, grus sætter sig ikke fast i dem, og vognen ruller godt på både asfalt, grus og græsplæne. Det bedste ved Nuna Pepp er netop kørefornemmelsen. Som siddevogn har den kun de basale funktioner, men den er meget behagelig at køre med og meget enkel at manøvrere. Derudover er den meget nem at klappe sammen, da vognen foldes på midten og bliver næsten helt flad. Er man på udkig efter en klapvogn at have med i bilen, og som er nem at opbevare, så man har den ved hånden, når behovet opstår, så er Nuna Pepp et alternativ, der er værd at overveje. Vognen er en smule ukonventionel sammenliget med, hvordan en "almindelig" klapvogn ser ud, men det er også det, som gør Pepp så interessant.

 • Let at køre, lille i sammenklappet stand
 • Kort kaleche

Carena Explore


Maks. vægt: 15 Størrelse sammenklappet: 111 x 34 x 31 Vognens vægt: 8,9 kg Type af hjul/forhjul: Plasthjul/svinghjul Bredde: 52 Liggestilling?: Liggestilling med hældning

Carena Explore 01

Carena Explore er en enklere type klapvogn, der klappes sammen som en paraplyklapvogn, men alligevel har et helt håndtag, stor siddedel, bøjle og mange andre egenskaber, som findes hos mere eksklusive vogne i klapvognsklassen. Explore efterlader et stabilt indtryk med et chassis, der ikke føles ranglet, men alligevel har en vis affjedring i chassiset. Dette medfører en behageligere køreoplevelse for forælderen og en blødere køretur for barnet. Noget, som også påvirkes positivt af, at vognen kan styres med én hånd takket være det hele håndtag. Siddedelen har fire indstillinger fra oprejst siddestilling til en ikke helt vandret liggestilling. Kalechen er af normal længde med en solskærm, der kan foldes ud, og et kighul nærmest håndtaget. Fodstøtten kan indstilles i flere trin, både lige frem og klappet ned. Bagagekurven er af netmateriale og tåler ikke større belastning, men er nem at komme til.

Både for- og baghjul på Carena Explore er dobbelthjul, og forhjulene kan låses fast. Vognen er uegnet til terræn, men kan godt køre på almindelige grusveje. Den ruller dog bedst på fliser eller asfalt. Vognen klappes sammen, ved at man med foden frigør forskellige låse på chassiset, hvorefter vognen foldes sammen. Explore foldes hovedsagelig sammen i bredden og bliver smal, mens vognens længde forbliver stort set uændret. Vognen har et bærehåndtag, hvilket gør det lettere at løfte den ind i en bil eller transportere den på anden vis. Carena Explore har en overraskende stor siddedel, hvor selv lidt større børn kan sidde bekvemt. Bøjlen kan tages af, så der er lettere adgang til siddedelen. Den er højt placeret, så det er ikke noget problem at kunne være i vognen, selv med tykt vintertøj på. Køreoplevelsen er klart godkendt, men som det ofte er tilfældet med paraplyklapvogne, så kan det være svært at få plads til at tage almindelige skridt, hvis man har lange ben.

 • Rummelig siddedel, helt håndtag
 • Lille bagagekurv

Brio Spin


Maks. vægt: 15 Størrelse sammenklappet: 89 x 53 x 35 cm Vognens vægt: 11,1 kg Type af hjul/forhjul: Plasthjul/svinghjul Bredde: 53 Liggestilling?: Liggestilling med hældning

Brio Spin

Brio Spin er en lille, let klapvogn med svingbare forhjul i plast. Om vinteren er det lettere at køre, hvis forhjulene låses, men Spin er ikke en terrænvogn, og den gør sig bedst på et plant underlag. På asfalt og i bymiljø kommer Spin nemt og enkelt frem. Fodbremsen er ukompliceret og tager godt ved. Vognens bagagekurv er af normal størrelse for en klapvogn, tilgængelig fra alle sider, men bedst bagfra. Chassiset har teleskophåndtag, som nemt kan indstilles i højden og fungerer godt for både lave og høje forældre. Vognen klappes sammen i to trin, hvor låseanordninger frigøres på begge sider af chassiset, hvorefter vognen foldes sammen. Den bliver flad, men ret lang.

Brio Spin har en hyggelig siddedel med hovedstøtte, der foldes op, når ryglænet sænkes til liggestillingen, som er næsten vandret. Vognen har også en hvilestilling og en oprejst siddestilling. Fodstøtten kan også indstilles i flere forskellige trin. Spin har en fast bøjle, som er placeret ret lavt. Større børn i flyverdragt kan således godt have begrænset plads til benene. Siddedelen har en fast fempunktssele, og hele betrækket kan tages af og maskinvaskes. Kalechen er ikke den længste, men skærmer tilstrækkelig godt af til at blive godkendt, og det havde været godt, hvis den kunne foldes lidt længere ned. På trods af dette efterlader Brio Spin et meget godt helhedsindtryk. Vognen er en basisklapvogn med svinghjul, og den lover ikke mere, end den kan holde. Hvis man er ude efter en klapvogn, som kan bruges til et barn fra ca. etårsalderen og opefter, og søger noget, der er let at bruge, nemt at opbevare og samtidig er behagelig at køre – så er Brio Spin et interessant alternativ.

 • God køreoplevelse, hyggelig siddedel
 • Lille siddedel
Del testen