Koreposer bedst i test

Kørepose

En kørepose er tilbehør til din barnevogn i den kolde del af året. Køreposen kan anvendes både i liggedel og sæde. Til liggedele fås der særlige minikøreposer, der ofte også kan anvendes i babyautostole, hvis man ønsker det, men for det meste er der også plads til almindelige køreposer i en liggedel af normal størrelse til duo- eller kombivogn. Barnevognssæder kan have forskellig størrelse, og et sæde kan have både almindelig og ergonomisk form, så det er vigtigt at vælge en kørepose, der passer til ens egen barnevogn. Ideen ved at anvende en kørepose er at skabe et beskyttende yderlag, som holder vind og kulde ude og barnets egen varme inde på samme måde som en flyverdragt gør, når barnet er ude at bevæge sig om vinteren på egne ben.

Der er et stort udvalg af køreposer i alle prisklasser. En del har syntetisk for, andre er fyldt med dun eller uld. Mange køreposer har et aftageligt låg, så man lettere kan åbne den, når man triller ind i en butik, men også så bagsiden kan fungere som en siddehynde. Andre køreposer åbnes på midten med knapper eller lynlås. Det er vigtigt at sørge for, at køreposen, hvis den skal anvendes i et sæde, har åbning til sele – helst til en fempunktssele, da de fleste sæder er udstyret med dette. Hvis vognens ryglæn og kaleche ikke sidder sammen, kan det være praktisk, hvis køreposen har en ophængningslomme, man kan trække ned over. Så slipper man for, at køreposen glider ned i sædet, når man sætter barnet i. Mange køreposer har også en form for skridsikkert materiale på bagsiden.

Standardlængden på en kørepose er 1 meter. Der findes også køreposer, hvor man kan fastgøre et eller flere forlængerstykker, så også ældre og større børn kan sidde varmt i deres vogn. For at kunne anvende køreposen i en større del af året kan man på en del køreposer skifte låget ud mellem en variant til en kold vinter og en anden til det noget mildere efterår og forår. Er det er større barn, der skal skiftevis køres og gå selv, kan det være et plus, hvis køreposen enten kan åbnes forneden til skoene eller er foret med et mere smudsresistent materiale i fodenden.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Elodie Details Køreposer

Flot og varm kørepose med universal pasform, smart åbning til vognens sele


Bedste pris hos:

Længde kørepose: 100 cm. Længde låg: 73 cm Bredde: 51 cm Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet. Seleåbning: Burrebåndsåbning Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Nej. Fyld: Polyester.

Bedste pris hos:

Elodie Details fremstiller flere slags universaltilbehør til barnevogne, der er beregnet til at passe til forskellige barnevognsmodeller. Deres køreposer er ingen undtagelse, og mærket har været dygtige til at forældre dem fra sæson til sæson. Gilded Grey er den seneste version af køreposen, der først og fremmest skiller sig ud fra forgængerne ved at have lange burrebåndsåbninger til selen i stedet for individuelle selehuller. Det gør det betydeligt lettere både at sætte køreposen i og tage den ud, hvis den skal anvendes i vognen sæde. Denne efterspurgte funktion fås på alle farver og mønstre af Elodie Details' kørepose fra og med dette efterår.

Med lynlås rundt om køreposen kan låget hurtigt tages af, når man går ind i varmen efter at have været ude i kulden. Elodie Details Køreposer er en velpolstret, varm kørepose, der kan klare en hård vinter. På bagsiden er der en lomme, som kan føres over ryglænet, så der ikke er fare for, at køreposen glider ned. Forsiden kan foldes ned og fastgøres omkring sædets bøjle med tryklåse. Med en længde på en meter er der plads til de fleste børn i køreposen op til to – tre år, og hvis man vil have lidt mønster og farver i vintermørket, er det få køreposer, som gør det bedre end dem fra Elodie Details. Med årets opdatering af seleåbningen kan vi desuden konstatere, at der er få andre køreposer i samme prisklasse, der sidder lige så godt i så mange forskellige barnevognstyper, som Elodie Details' køreposer gør. Derfor bliver Elodie Details kørepose bedst i test.

 • Stort udvalg af farver og mønstre, universel pasform, nem at bruge.
 • Kan ikke tilpasses i længden eller med forskellige låg
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Skip Hop Three Season Kørepose

Funktionel kørepose, der kan tilpasses efter årstiden og har god pasform i vognen


Længde kørepose: 100 cm Længde låg: 70 cm. Bredde: 55 cm Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet. Seleåbning: Burrebånd. Aftageligt låg: Nej. Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Ja. Fyld: Polyester.

Skip Hop Three-Season kørepose forhandles i to forskellige størrelser, en til Infant (0-1 år), som er cirka 75 cm lang, samt en større variant til Toddler (1-3 år), som er i normal størrelse med en længde på cirka en meter. Den store variant koster lidt mere end den lille, og prisniveauet er lidt over middel, men Skip Hop motiverer det godt, da den kan bruges en stor del af året og har mange smarte funktioner. Skip Hops kørepose består af et bagstykke, der sidder sammen med et tyndere låg til forår og efterår. Derefter kan man med tryklåse fastgøre et tykkere låg oven på det tynde, hvilket giver en god lag på lag-funktion, der holder kulden ude i den kolde vinter. Den øverste del af forårs-/efterårslåget ar en lynlås, så låget kan åbnes foroven. Vinterlåget har i stedet overlappende tryklåse og er polstret med plys foroven.
 
Bagsiden af Skip Hops kørepose har skridsikkert materiale, og øverst på rygstykket er der en lomme, som kan føres over ryglænet. Lommen kunne godt have været lidt dybere, men den holder i hvert fald køreposen sikkert på plads. Køreposen har burrebåndsåbninger til selen, og selehullerne er tilpasset, så de fungerer med forskellige typer af fempunktsseler. Skip Hops kørepose har en dejlig hue kantet med plys, perfekt til at holde barnets hoved varmt. Hvis man ikke vil bruge den, kan den åbnes med en lynlås og foldes til siden. Vinterlåget kan tages helt af, mens det tyndere låg sidder sammen med bagstykket. Hvis man slet ikke vil benytte køreposen låg, så kan sommerlåget, eller begge låg samtidig, rulles til side og fastgøres med to remme. En smart løsning, selvom det havde været smart at kunne tage låget helt af. Formen på Skip Hops Toddler-kørepose er både bred og rummelig, køreposen virker meget bekvem og hyggelig for barnet, og med tanke på det store antal funktioner virker Skip Hop Three-Season som et rigtig klogt valg af kørepose, som egner sig allerbedst der, hvor temperaturen ofte har store udsving om vinteren.

 • Kan anvendes tre årstider, god pasform i de fleste vogne, smarte funktioner
 • Ikke den allervarmeste, forårs-/efterårslåget kan ikke tages helt af
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Najell Winter Cover Kørepose

Meget blød kørepose, der passer godt i både lift og i ergonomiske sæder


Bedste pris hos:

Længde kørepose: 97 cm Længde låg: 69 cm Bredde: 36 cm Ophængning: Ja Seleåbning: Burrebåndsåbning Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Alle materialer er Öko-tex klasse 1, fyldet er Soronafyld, der består af genvundet polyester

Bedste pris hos:

Hvis det var muligt at plukke en sky ned fra en blå himmel og sy den om til en varm kørepose til vinterbrug, ville slutresultatet nok blive omtrent som Najell Winter Cover Kørepose. En blødere og mere fluffy kørepose må man lede længe efter. Den er desuden både varm og effektiv til at holde kold luft ude. Najell fremstiller også den bløde lift SleepCarrier, og tanken bag Winter Cover er, at den skal have dobbeltfunktion. Dels skal den fungere som indlæg og låg i den bløde lift, men også som fritstående kørepose specielt udformet til ergonomiske sæder. Men da Winter Cover kan foldes, så den passer i Najells SleepCarrier, kan den også sagtens anvendes i en liggedel, også en mindre af slagsen. Køreposen har aftageligt låg, og den kan også åbnes i fodenden, så barnets støvler kan stikke ud. Bagstykkets fodende har et mørkt, mere slidstærkt for, som bedre tåler smuds.

Åbningerne til selen er lange slidser med burrebånd, så køreposen fint kan bruges i de fleste sæder, også med seler der er svære at skille ad. Det der gør Winter Cover specielt udformet til ergonomiske vogne er, at den har et bagstykke i to dele, der er formsyet til at passe til siddepladen. Men også, at der sidder en stofstrimmel på bagsiden af køreposen, der kan føres under siddepladen, så køreposen ikke glider udad. I køreposens hovedende sidder der en elastisk rem, der kan lægges omkring ryglænet for at hjælpe yderligere med at holde den på plads. Najell Winter Cover har et låg, der går højt op på barnet, og som kan foldes ned og holdes på plads med knapper. Der er også en snorelukker, man kan stramme til. Køreposen har normal længde, men til den smalle side over barnets overkrop, hvilket kan irritere børn, der gerne vil have god plads til armene. Najell Winter Cover passer derfor bedst til babyer og mindre børn op til omkring to år, og for dem er dette et af de mest komfortable køreposer på markedet.

 • Sidder perfekt i ergonomiske sæder, utroligt blød og varm, højt låg, fungerer godt i lift
 • Stram over barnets overkrop, der kommer hurtigt pletter på det lyse for
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Bugaboo High Performance Kørepose+

Ergonomisk udformet kørepose med regulerbar varme og perfekt pasform i Bugaboos vogne


Prisklasse: Premium Længde kørepose: 100 cm Længde låg: 67 cm Bredde: 45 cm Seleåbning: Velcro Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Ja Fyld: Dun

Den dyre af Bugaboos køreposer kommer nu i en opdateret version ved navn High Performance Kørepose+. Nøjagtig som Bugaboos øvrige High Performance-produkter er tanken bag køreposen, at den skal være både højtydende og alsidig. Forskellen mellem High Performance Kørepose+ og den tidligere modele er, at den ældre havde to separate låg. Bugaboo High Performance Kørepose+ har kun ét låg, der består af to forskellige dele. Den tynde del kan åbnes fra indersiden med en lynlås. Når temperaturen nærmer sig frysepunktet, lægger man et tykkere, dunfyldt indlæg i det tynde låg. Indlægget fastgøres i hjørnerne ved hjælp af tryklåse. Også det tynde låg har dunfyld, og med begge låg i brug, er køreposen rigtig varm og kan med lethed klare selv tocifrede minusgrader. Låget kan også tages helt af bagstykket.

Yderstoffet er både vindtæt og vandafvisende, og fodenden er indvendigt beklædt med et mere slidstærkt materiale, så den tåler vådt eller snavset fodtøj. Pasformen er udformet til et ergonomisk sæde, og køreposen har en ophængningslomme bagpå, der kan føres over ryglænet. High Performance Kørepose+ sidder naturligvis allerbedst i Bugaboos egne vogne, hvor de passer perfekt og ikke glider. På Donkey, Buffalo og Cameleon kan køreposen desuden fastgøres under sædet, så den bliver ekstra stabil. Den største ulempe er, at låget godt måtte have gået lidt højere op, så man med større børn slap for at supplere med et tæppe eller jakke på overkroppen. I øvrigt er High Performance Kørepose+ uden tvivl det bedste valg for alle Bugaboo-ejere som har budget til en kørepose i denne prisklasse.

 • Meget varm, perfekt pasform i Bugaboos vogne, materiale i høj kvalitet
 • Høj pris, lavt låg
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Voksi Urban

Meget varm kørepose af høj kvalitet, kan forlænges til 120 cm for lang brugsperiode


Bedste pris hos:

Længde kørepose: 85-120 cm. Længde låg: 66-97 cm. Bredde: 50 cm Ophængning: Nej. Seleåbning: Individuelle selehuller Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Ja. Forårs-/efterårslåg: Nej. Fyld: Dun.

Bedste pris hos:

Voksi Urban er en af de varmeste køreposer, der findes på markedet, så det er ikke så underligt, at den er en stor favorit i områder med en lang og kold vinter. Voksi har brugt flere metoder til at opnå en god isolering. Køreposen har ingen færdige åbninger til sele, men der er forsyede områder og en lille perforering i disse. Derefter vælger man selv, hvordan selen skal anvendes, og hvilke huller i køreposen, man vil skære op. Det føles ubehageligt at klippe i noget, man lige har betalt en masse penge for, men det betyder også, at der ikke er nogen overflødige huller, som varmen kan slippe ud igennem. Køreposens bagstykke er kompakt og godt polstret, mens de to forskellige låg er fyldt med varmende dun. Et effektivt materiale til at varme, men som ikke er godt til børn og voksne med allergi.

Foruden at holde kulden væk fra barnet, har Voksi Urban en rigtig lang anvendelsesperiode. Urban består af et bagstykke og to forskellige låg, der fastgøres på bagstykket med en lynlås. Det korte låg gør køreposen i alt 85 cm lang, en passende størrelse til en lift og mindre børn i et sæde. Med det lange låg er Voksi Urban 120 cm lang, hvilket er 20 cm længere end standard og kan bruges op til mindst 3-4 år for de fleste børn. Det er et stort plus, at lågene har en god højde foran, så barnet bliver beskyttet helt op til hagen, og et lag overtøj på overkroppen bliver overflødigt. Voksi Urban udstråler kvalitet, og når det er koldt, bliver man ikke utilfreds. Det eneste lille minus ved køreposen er, at den mangler en god ophængning, men får man først til at sidde godt, får man lyst til at lade den blive i vognen hele vinteren.

 • Meget varm, lang anvendelsesperiode, høj kvalitet
 • Mangler god ophængning, fyldt med dun, hvilket ikke er godt for allergikere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

BOZZ Kørepose Ergo

Ergonomisk udformet kørepose med godt ophæng og burrebåndsåbning til selen


Længde kørepose: 98 cm Længde låg: 67 cm Bredde: 45 cm Ophængning: Ja, ophængningslomme bagpå Seleåbning: Burrebåndsåbning Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Polyester, fleeceforet

BOZZ Kørepose Ergo er en af meget få universalkøreposer, der er designet til ergonomiske sæder. Det gør, at køreposen bedre kan skabe en god siddeflade for barnet i et sæde af den type. BOZZ Ergo er moderne med opdaterede funktioner i alle henseender. Foruden at bagstykket er formsyet for at gå ind mod ryggen og passe i det det ergonomiske sæde, så har Ergo også en ophængningslomme med elastik. I lommen er der desuden et hul, der passer perfekt, hvis man har et sæde der lægges med med et greb øverst på ryglænet. Hvis ophængningslommen trækkes over ryglænet, forhindrer det at køreposen glider ned, når man sætter barnet i, hvilket gør brugen mere praktisk. BOZZ Ergo har åbninger til fempunktssele, og selehullerne har burrebåndslukning. Man behøver således ikke at skille selen ad for at sætte køreposen i, hvilket er et plus, hvis man vil sætte køreposen i og tage den ud hurtigt og tit.

Ergo fås i mange forskellige farver. Indersiden er beklædt med blød fleece, og køreposen er tyk nok til en normalt kold vinter. En lidt unik detalje er, at køreposen kan åbnes på to forskellige måder. Den har dels en lynlås der går rundt om låget, hvorfor dette også kan tages helt af. Køreposens bagstykke kan da anvendes som siddehynde i vognen. Men BOZZ Ergo har også en lynlås midt på låget. Kanten af låget kan foldes ned og holdes på plads med tryklåse. I regn og rusk havde det dog været nødvendigt med et længere låg for at beskytte barnet ordentligt. I et ergonomisk sæde er BOZZ Ergo dog et rigtig godt valg, når det gælder pasform og fastgøring i vognen – man kan mærke, at køreposen er udviklet til et bestemt formål.

 • God pasform i ergonomiske sæder, burrebåndsåbning til selen, god ophængning
 • Ret kort låg
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

BOZZ Kørepose Lammeskind

Rigtig varm kørepose med ægte lammeskind, der har sne- og regnafvisende yderside


Længde kørepose: 100 cm Længde låg: 65 cm Bredde: 48 cm Ophængning: Ja Seleåbning: Separate selehuller Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Lammeskind mærket med Woolmark, ÖKO-Tex-certificeret og 100 % kromfrit

BOZZ har et bredt udvalg af universalkøreposer, der er udviklet til at fungere i de fleste barnevogne. Køreposerne fås desuden i forskellige størrelser, en mindre til babyautostole og lifte, og en større model til sæder. BOZZ Kørepose Lammeskind er en meget varm kørepose i normal længde. Indersiden er kantet med ægte lammeskind, der fås både langhåret og kortklippet. Hvad man foretrækker er mest en smagssag. Men har man et barn, der ikke bryder sig om at få hår i munden, kan det klippede skind være at foretrække. Ydersiden af køreposen er af et slidstærkt og vandafvisende materiale. Formen på BOZZ' lammeskindskørepose passer bedst i almindelige sæder, da dens lidt stive form kan få ergonomiske sæder til at føles meget lave. Ophængningen, en lomme med remme på bagsiden, gør dog, at køreposen sidder stabilt i alle sæder, hvor den kan trækkes over ryglænet.

BOZZ Kørepose Lammeskind har en lynlås på midten, der går hele vejen ned til barnets fødder. Den kan også åbnes helt i fodenden. Praktisk, hvis man vil have barnets våde vinterstøvler til at kunne stikke ud, men det betyder også, at hele køreposen kan rulles ud til et lammeskind, der kan bruges som legetæppe på gulvet. Vil man have mere af barnets overkrop til at stikke ud, kan man folde køreposens forstykker lidt til siderne og holde dem på plads med tryklåse. Dette er en kørepose til rigtig koldt vejr og til en barnevogn med et sæde, der har plads til den, så under de rette omstændigheder er BOZZ Kørepose Lammeskind en rigtig hyggelig soveplads i vinterhalvåret.

 • Meget varm, kan folds ud til et lammeskindstæppe, tåler blæst og sne meget godt
 • Lidt klodset i mindre sæder, føles varm i mildere vejr
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Bjällra of Sweden Kørepose

Varm og rummelig kørepose med aftagelig pelskant og adskillige smarte funktioner


Længde kørepose: 100 cm Længde låg: 76 cm Bredde: 47 cm Ophængning: Ja Seleåbning: Burrebåndsåbning Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Polarfleece, polyester.

Bjällra of Sweden Kørepose er en multifunktionel kørepose. Udseendemæssigt er det mest den brede pelskrave, der fanger opmærksomheden. Man skal være klar over, at pelsen ikke er ægte, og hele kraven kan desuden nemt tages af, da den kun er fastgjort med tryklåse. Som kørepose fungerer Bjällra of Sweden i de fleste sæder. På bagsiden af køreposen er der en ophængningslomme, der kan trækkes over vognens ryglæn, hvis ikke ryglæn og kaleche sidder sammen. Køreposen virker normalt lang, men rummelig i bredden. Køreposen er varm og fungerer også godt i frostvejr. Indersiden er meget blød, og til små børn er der en lille hovedpude fastgjort med burrebånd. Den kan tages af, og burrebåndet kan dækkes til, så køreposen stadig er rar at læne sig mod.

Låget kan tages helt af, og i overkanten sidder der to klemmer. Tanken er, at Bjällra of Sweden kørepose også skal kunne bruges som overtræk til en bæresele. I lågets nederste kant er der en snorelukker, så det kan strammes lidt til omkring barnets krop. Rigtig praktisk med to funktioner i samme kørepose, hvis man har et barn, der skifter mellem at sidde i vognen og ville blive båret. Bjällra of Sweden kørepose burrebåndsåbninger til selen, så den er nem at sætte i og tage ud. Lynlåsen virker lidt hård, men virker uden problemer. I mindre sæder kan køreposen virke lidt stor i det. Bjällra of Sweden kørepose har et flot design, der skiller sig lidt ud og begrunder prisen godt i kraft af flere funktioner.

 • Rummelig, varm, smarte funktioner
 • Poset pasform, ret hård lynlås
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

The Tiny Universe Kørepose

Virkelig varm kørepose, der ikke lukker kold luft ind ved barnets fødder


Længde kørepose: 100 cm Længde låg: 74 cm Bredde: 49 cm Ophængning: Ja Seleåbning: Burrebåndsåbning Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Polyester

The Tiny Universes køreposer fås i flere forskellige varianter, som er både flotte og sjove. De er meget klassiske i modellen. Køreposen er virkelig tykt polstret, har robust yderstof og er rigtig, rigtig varm. Modellen har ikke aftageligt låg, og køreposen åbnes i stedet med en lynlås midt på forstykket. Lynlåsen kan trækkes hele vejen ned, men køreposen er syet sammen i fodenden. En negativ egenskab, hvis man gerne vil have, at barnet kan have fodtøjet udenfor, men positivt, hvis man sætter pris på en tæt kørepose. Der slipper kun minimalt kold luft ind ved barnets fødder. Der mangler mulighed for at kunne folde køreposens kanter til siden, hvis man bare vil trække lynlåsen lidt ned. Som det er nu, falder de tilbage på plads hele tiden, hvilket kan være generende, når barnet sættes i vognen, men også hvis barnet er vågent og vil kunne se sig bedre omkring. På kommende versioner af køreposen håber vi på tryklåse til at holde siderne væk.

Køreposen kommer i en særdeles praktisk opbevaringstaske. Hovedenden er kantet med en aftagelig, imiteret pels. På bagsiden af køreposen er der en ophængningslomme, så køreposen kan trækkes over ryglænet og ikke glider nedad, når barnet sættes i vognen. Åbningen til selen består af lange slidser med burrebånd. så køreposen fungerer også fint i vogne, hvor selen er svær at skille ad. Låget på The Tiny Universe kørepose går rigtig højt op, og selv ved tocifrede minusgrader holdes barnet helt perfekt tempereret. I varmere vejr kan denne model hurtigt føles svedig, men køreposer er jo trods alt beregnede til vintervejr. Og er vinteren rigtig streng, bliver man med få undtagelser for nogle mindre detaljer meget tilfreds med den hyggelige kørepose fra The Tiny Universe.

 • Flot design, meget varm, højt låg, slipper ikke kold luft ind ved fødderne
 • Mangler funktion til at siderne kan foldes væk
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Voksi Breeze Light

Meget blød kørepose i lang model, rummelig for barnet og perfekt til for- og efterår


Længde kørepose: 110 cm Længde låg: 76 cm Bredde: 48 cm Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet. Burrebåndsåbning Aftageligt låg: Ja Nej Kan forlænges: Ja Nej Forårs-/efterårslåg: Ja Nej Fyld: Polyester

Voksi er for mange bedst kendt for deres rigtig varme køreposemodeller, der er udformede til brug i den koldeste vintertid. Men mærket har også gjort det godt med Breeze Light, en tyndere kørepose, der fungerer perfekt til efterår og forår. Også kølige sommeraftner kan denne type af kørepose være god at have, da den langt hen ad vejen kan sammenlignes med et lækkert tæppe at svøbe sig ind i. Voksi Breeze er en utrolig blød og føjelig kørepose. Både yderstoffet og foret er af bomuld, mens fyldet er fremstillet af polyester, og alle materialer er certificerede i henhold til ÖKO-Tex 100 klasse 1. Køreposen er foret tilstrækkeligt til lige over frysepunktet, lidt afhængigt af barnets påklædning. 

Låget på Voksi Breeze Light kan tages helt af, så bagstykket kan anvendes som siddehynde i vognen eller som legetæppe på gulvet. Da køreposen er så blød, er det på trods af dens længde nemt at folde den, så den passer i en lift. Det er først og fremmest et stort plus, at Breeze Light er hele 110 cm lang, og sammen med rummeligheden i bredden giver det en lang anvendelsestid. Køreposen har ingen egentlig ophængning ud over en snorelukker i hovedenden, der kan strammes til. En rigtig lomme til at trække over ryglænet havde gjort køreposen mindre tilbøjelig til at glide ned i sædet. Der er dog skridsikkert materiale på bagsiden – hvilket nøjagtig som på andre køreposer har begrænset effekt. Breeze Light har individuelle selehuller, som kan komplicere brugen en del, hvis man har en barnevogn, hvor selen er svær at skille ad. Selvom køreposen virker lidt gammeldags i funktionerne, så kan ikke give Voksi andet end topkarakter for materialevalg og design. Breeze Light er lige så hyggelig for barnet som den er en fryd for øjet, så når den først er kommet på plads i vognen, er der ikke meget at klage over.

 • Meget blød, lang og rummelig, tilpas varm til efterår og forår
 • Mangler god ophængning, individuelle selehuller
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Easygrow Lite+

Lang kørepose der tåler vind og vand, miljøvenlig og hyggelig for barnet


Længde kørepose: 96-115 cm Længde låg: 60-82 cm Bredde: 48 cm Ophængning: Nej Seleåbning: Separate selehuller Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Ja Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Polyester

Easygrow Lite+ er den opdaterede version af Easygrow Lite og er en tyndere men alligevel rummelig kørepose, der skal være god, når det er lidt for varmt til en almindelig kørepose, men lidt for koldt til at barnet kan sidde helt uden. Man kan selvfølgelig bare nøjes med et tæppe i mildere vejr. Men fordelen ved en kørepose som Lite+ er, at den ikke kan sparkes af, og at den varmer både oppe- og nedefra. Køreposen er fremstillet af økologisk bomuld og bambusviskose, materialerne er certificerede i henhold til ÖKO-Tex 100. Til forskel fra Lites indbyggede forlængelse så har Lite+ fået en separat forlængelsesdel. Det gør den mindre voluminøs i fodenden i den korte tilstand, hvilket er pænere rent æstetisk set. Det har også gjort, at køreposen samlet set er blevet nogle centimeter længere med forlængelsen sat på. Forlængelsesdelen fastgøres i fodenden med en lynlås. Den samlede længde på 115 cm gør, at Easygrow Lite+ kan anvendes længe.

Lite+ har lynlåsen placeret midt på forsiden. I og med at hele fodenden på Lite+ kan åbnes, så kan køreposen også foldes ud og anvendes som et legetæppe, som baby kan ligge på. Der er ingen ophængningslomme bagpå, kun en lille snorelukker. Køreposen har separat selehul, så vognens sele skal kunne skilles ad, for at kunne anvende køreposen i sædet. Ydersiden på Easygrow Lite+ er behandlet med Bionic Finish ECO, så den ud over at være vindtæt også er vandafvisende. Lite+ er således hyggelig og yderst funktionel på samme tid. Dette sammen med den lange anvendelsestud gør, at Easygrow Lite+ er et godt køb, hvis man vil kunne have køreposehygge i vognen i mange år.

 • Godt materiale, tåler vind og lidt vand, lang og rummelig
 • Separat selehul, mangler god ophængning til sædet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Easygrow LITE

Blød og hyggelig kørepose, som kan forlænges i fodenden, passer til for- og efterår


Prisklasse: 100-115 cm. Længde låg: 70 cm. Bredde: 46 cm. Ophængning: Nej. Seleåbning: Individuelle selehuller. Aftageligt låg: Nej. Kan forlænges: Ja. Forårs-/efterårslåg: Nej. Fyld: Polyester, bomuld og viskose-bambus.

Norske Easygrow er et kvalitetsmærke inden for køreposer. De har flere modeller, der er varme nok til en lang, nordisk vinter, mens LITE er køreposen til resten af året, en opgave den løser bed bravur. Med denne forårs-, sommer- og efterårskørepose kan man på en enkel måde erstatte glidende tæpper og holde sit barn varmt på gåturen på vej hjem fra sommerferiens aftendukkert. LITE fungerer meget godt ved lave plusgrader eller endda en varm vinter og holder barnet passende afkølet, så det hverken bliver svedigt eller fryser om fødderne. Funktionsmæssigt er der intet at klage over. Køreposen er blød og smidig, fremstillet af Oeko-text-certificerede materialer. Den kan rulles sammen til kompakt opbevaring og nemt foldes, så den passer i en liggedel.
 
Lynlåsen på Easygrow LITE går på skrå over forsiden af køreposen, og i fodenden er der en lynlås til at forlænge den. LITE er af normal størrelse med fodenden lukket, men når man åbner den, bliver køreposen 115 cm lang, så der er rigtig plads til børn op til 3-4 år. Køreposen har en god form til både ergonomiske og almindelige sæder. LITE mangler god ophængning. Der er ingen lomme at trække over ryglænet eller en anden funktion, der forhindrer den i at glide ned i sædet. Selen holder den til en vis grad oppe, men LITE har individuelle selehuller, så det kan tage lidt tid at få køreposen i og ud, hvis selen ikke har separate remme. Når man først har taget Lite i brug, virker den både lækker, hyggelig og rummelig for barnet. Tæpper der falder ud af vognen og bliver væk er en saga blot, og vi kan virkelig se mange potentielle anvendelsesområder for en tyndere køreposevariant. Easygrow LITE er i øjeblikket måske det bedste alternativ i den kategori.

 • Blød og hyggelig, kan forlænges, perfekt til plusgrader
 • Mangler ophængning, individuelle selehuller gør den svær at sætte i
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Mini Rodini Kørepose

Æstetisk flot kørepose, der er let at fastgøre i vognen og har smarte funktioner


Længde kørepose: 97 cm. Længde låg: 71 cm. Bredde: 50 cm. Ophængning: Foldekant og rem med spænde Seleåbning: Burrebånd Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Genvundet polyester

Mini Rodini er et varemærke, der primært fremstiller børnetøj, inklusive overtøj. Deres flyverdragter er blevet kendte for at skille sig ud fra mængden med farver og mønstre, og nu hvor mærket er begyndt at fremstille køreposer, er det ud fra samme koncept. Vi har testet version to af køreposen, der blev lanceret i efteråret 2015. Mini Rodini har gjort det grundigt forarbejde, og man kan sætte hak ved de fleste egenskaber, som en god kørepose skal have. Bagpå er der ophængning i form af en elastisk rem med spænde, så køreposen kan fastgøres stabilt på stort set alle vogne. Der er også en foldekant, der enten kan anvendes fremadvendt som beskyttelse omkring barnets hoved, eller foldes bagud til forankring omkring ryglænet, dog ikke så effektivt som en lomme. Køreposen har åbninger med burrebånd til selen, så den er nem og hurtig både at få i og ud af vognen.

Indvendigt er køreposen foret med et blødt materiale, der virker rart mod huden, undtagen i fodenden, der har samme vandtætte og slidstærke stof som på ydersiden. En smart måde at holde køreposen ren, hvis den skal bruges af børn, der vil beholde skoene på. Låget går højt op og er mere end godkendt for sin evne til at dække barnet. Det åbnes med en lynlås lang med kanten og kan også foldes ned foran, hvis barnet skal være mere aktiv i vognen og måske har overtøj på overkroppen. Køreposens længde er standard, og polstringen vurderer vi til at være middelvarm. Den virker fint en normalt kold vinter, men hvis der kommer kraftig frost østfra, kan det være en god ide med et ekstra tæppe.  Måske kunne Mini Rodini også lancere et bedre polstret vinterlåg inden de kommende sæsoner? Indtil da an de i hvert fald føle sig sikre på, at de har en meget funktionel og usædvanligt sjov kørepose i sortimentet.

 • Smarte funktioner, let at fastgøre i vognen, æstetisk flot
 • Ikke den varmeste model
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Elodie Details Zebra Sunshine

Varm kørepose, der passer til alle vogne, smart ophængningslomme


Bedste pris hos:

Længde kørepose: 100 cm. Længde låg: 73 cm. Bredde: 51 cm. Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet. Seleåbning: Individuelle seleåbninger. Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej. Fyld: Polyester.

Bedste pris hos:

Elodie Details fremstiller flere slags universaltilbehør til barnevogne, der er beregnet til at passe til forskellige barnevognsmodeller. Deres køreposer er ingen undtagelse, og mærket har været dygtige til at forældre dem fra sæson til sæson. Zebra Sunhine er en model fra 2014 med individuelle selehuller, der kræver, at du skiller selen ad for at kunne montere køreposen korrekt i barnevognens sæde.

Med lynlås rundt om køreposen kan låget tages af, hvis man går ind i varmen efter at have været ude i kulden. Elodie Details Zebra Sunshine er en varm kørepose, der kan klare en hård vinter. På bagsiden er der en lomme, som kan føres over ryglænet, så der ikke er fare for, at køreposen glider ned. Forsiden kan foldes ned og fastgøres omkring sædets bøjle med tryklåse. Med en længde på en meter er der plads til de fleste børn i køreposen op til to år, og hvis man vil have lidt mønster og farver i vintermørket, er det få køreposer, som gør det bedre end dem fra Elodie Details.

 • Stort udvalg af farver og mønstre, universel pasform
 • Lidt kort, kan ikke tilpasses i varme, besværligt med individuelle selehuller
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Carena Faro Trend Footmuff

Varm og hyggelig kørepose med universel pasform og god ophængningslomme


Bedste pris hos:

Længde kørepose: 102 cm Længde låg: 64 cm. Bredde: 45 cm. Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet Seleåbning: Burrebånd Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Polyester.

Bedste pris hos:

Carena Fårö Lux er en blød og praktisk universalkørepose, der helt ned i detaljen er konstrueret til at sidde godt i mange forskellige slags barnevogne. Da køreposen ikke er stiv, kan den også nemt anvendes i en lift. Carena Fårö Lux er af standardlængde med et løg, der går op til lige under hagen på en normal toårig. Når det gælder køreposens tykkelse og evne til at holde varmen, så er Lux ikke en tynd kørepose til forår og efterår, men heller ikke den allervarmeste. Men Carena Fårö Lux virker rar og hyggelig, og efter en lang gåtur med temperatur lige under frysepunktet, så har barnet en sval og og behagelig kropstemperatur, lige som den skal være.

Carena Fårö Lux har individuelle huller til selen, og indersiden er foret med fleece. Til at fastgøre køreposen i vognen er der en ophængningslomme, der kan sættes over ryglænet. Køreposen passer godt til både almindelige og ergonomiske sæder. På bagsiden er der et skridsikkert materiale, og i køreposens sider er der kroge, der kan hægtes fast i selen eller i D-ringe, som findes på visse barnevognssæder, hvilket yderligere mindsker risikoen for, at køreposen glider ned. Låget på Carena Fårö Lux kan tages af, men køreposen kan ikke åbne i fodenden. Hvis man vil folde låget ned, kan man holde det på plads ved at sætte to knapper på kanten fast i stropper længere nede på låget. Det eneste minus ved køreposen er, at pasformen virker ret smal, i hvert fald i fodenden, så den kan virke trang, hvis et lidt større barn skal anvende den med skoene på. Derudover er Carena Fårö Lux en meget letanvendelig og funktionel kørepose, der nemt kan holde et barn varmt i barnevognen under den normal vinter.

 • Universalpasform, god ophængningslomme, varm og hyggelig
 • Lidt smal i fodenden, individuelle selehuller
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Easygrow Grandma

Luksuskørepose med udtagelig dundyne, fungerer i iskold vinter og en kølig forårsdag


Prisklasse: Premium Længde kørepose: 98 cm. Længde låg: 78 cm. Bredde: 51 cm. Ophængning: Nej. Seleåbning: Individuelle selehuller Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Nej, men udtageligt dyne. Fyld: Dun.

Easygrow er et norsk mærke, der ved alt om, hvordan en god kørepose skal være udformet. Grandma er en eksklusiv model, der virkelig er godt tilpasset de rigtig kolde, nordiske vintre. Yderlaget er smukt strikket, og køreposens detaljer er godt tilpasset til det – der er ingen burrebåndslukninger, der kan ødelægge strikket. Knapperne til at holde forstykket nede er magnetiske. Grandma er individuelle selehuller, så man er nødt til at skille barnevognens sele ad for at få den igennem. Der er åbninger til fempunktssele, men ikke andet ophæng. Hvis Grandma anvendes i et sæde, er der derfor fare for, at den glider ned, når barnet sættes i.

Køreposen kan justeres i varme afhængigt af vejret. Grandmas låg virker lidt som en sovepose, og den varme dundyne indeni kan tages ud. Køreposen bliver da tyndere og kan også anvendes i mildere vejr. Easygrow Grandma er en fryd for øjet og rigtig god i stærk frost. Med tanke på prisen havde det været ønskeligt med en måde at sætte den bedre fast i vognen.

 • Rigtig varm, når det er koldest, kan tilpasses efter temperaturen
 • Bliver ikke siddende i sædet, høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Bugaboo High Performance

Perfekt pasform og skridfri i alle Bugaboos ergonomiske sæder, to forskellige låg


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Længde kørepose: 100 cm. Længde låg: 65 cm. Bredde: 44 cm. Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet Seleåbning: Burrebånd Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Ja. Fyld: Dun.

Bedste pris hos:

Bugaboo High Performance er den dyreste af de to kørepose, som Bugaboo har i sortiment netop nu. Men den er også udstyret med et ekstra låg, så anvendelsestiden i løbet af året er betydeligt længere. Det tynde låg egner sig bedst til forår og efterår samt mildere vintervejr. Vinterlåget, som er betydeligt tykkere og foret med andedun, varmer rigtig godt, når temperaturen kryber ned under nulpunktet. Det er nemt at skifte mellem lågene, og køreposens bagstykke kan også anvendes som siddehynde.

Bugaboos køreposer sidder naturligvis allerbedst i deres egne barnevognsmodeller, især dem med ergonomisk sæde, da køreposerne har en rem, der spændes fast under sædets bundplade. Men de kan også anvendes i andre barnevogne. Forstykket har et snøre, der kan strammes omkring barnet. For længere børn, kan det opleves lidt kort, og børnenes arme havner udenfor. Har man en Bugaboo-vogn og bor et sted med lange vintre, kan HP-køreposen være en god investering på trods af prisen.

 • Perfekt pasform i Bugaboos vogne, to forskellige låg
 • Lidt kort forstykke, høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Britax Shiny Cosytoes

Sidder uden at glide i Britax' og Brios sæder, varm med god åbning til sele


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Længde kørepose: 98 cm. Længde låg: 65 cm. Bredde: 48 cm. Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet, og knapper Seleåbning: Burrebånd. Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Nej. Fyld: Polyester.

Bedste pris hos:

Britax Shiny Cosytoes er en videreudvikling af den ældre model Brio Shiny, som er opdateret betragteligt. Med en pris lige under en tusindkroneseddel gør mængden af funktioner den meget god til prisen. Selvom Britax har sine egne barnevogne, så må Shiny Cosytoes anses som en universalmodel, da den kan bruges i næsten alle sæder. Den har to ophængningsmetoder, både en lomme, der kan sættes over ryglænet, og knapper (som den fastgøres med i Brios og Britax' egne vogne). Seleåbningen er lang og fastgøres med burrebånd, det er altså ikke nødvendigt at skille selen ad.

 I forhold til andre modeller virker Shiny Cosytoes som normalt varm og fungerer godt i mildere vintre samt forår og efterår. Indersiden er foret med blød fleece. Låget åbnes rundt om køreposen og kan tages helt af, hvis man vil lufte ud, eller hvis man vil anvende bagstykket som en separat siddehynde. Størrelsen er også normal og passer til de fleste børn op til to år. Da det ikke er den tykkeste model, og materialet er føjeligt, er den også god at anvende i liggedele.

 • Sidder godt i de fleste barnevognsmodeller, smart ophængning
 • Virker bedst i mildere vejr, burrebåndet i ryggen går af og til op
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Vinter & Bloom


Bedste pris hos:

Længde kørepose: 108 cm. Længde låg: 73 cm. Bredde: 53 cm. Ophængning: Lomme, som føres over ryglænet. Seleåbning: Individuelle selehuller Aftageligt låg: Ja. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Nej. Fyld: Polyestervat.

Bedste pris hos:

Vinter & Bloom er et nyetableret mærke, der lægger stort ud med køreposen Mini Dots, der er hele 10 centimeter længere end standard.  Det er rart med en producent, der kan forestille sig, at også længere og ældre børn kan have lyst til eller brug for at blive kørt om vinteren. Vi får Mini Dots til 108 cm, 110 cm, hvis den strækkes ud, og den ekstra plads kan godt mærkes. Vinter & Blooms kørepose er meget rummelig, også i bredden. Det vi mangler, er, at køreposens låg var blevet skaleret i samme omfang som bagstykket. På den aktuelle model slutter låget lidt for langt nede på barnet for, at køreposen rigtig kan give den ønskede beskyttelse, og afhængigt af barnets påklædning kan det være nødvendigt at supplere med et ekstra tæppe til overkroppen. Varmemæssigt er Vinter & Bloom dog med i toppen. Denne kørepose kan også klare bidende kulde, uden at barnet bliver afkølet.

Bagsiden af køreposen er beklædt med skridsikkert materiale, og køreposen har en ophængningslomme. Mini Dots har et låg, hvor den øverste kant kan foldes ned og sættes fast med knapper. Køreposens fodende kan også åbnes med en lynlås og vendes på vrangen. På den måde kan et barn med sko på få plads til fødderne, og køreposen bliver ikke våd og snavset indvendigt. Indersiden af fodenden er også beklædt med et mere slidstærkt materiale end resten, der er foret med microfleece. Omkring hovedenden på Vinter & Bloom er der en aftagelig kant af imiteret pels, der er fastgjort på køreposen med små knapper. Pasformen gør, at Vinter & Bloom Mini Dots sidder godt i langt de fleste sæder, men måske er lidt for stor til at passe helt perfekt i en lift. Takket være netop størrelsen har Vinter & Bloom Mini Dots dog en lang anvendelsesperiode, og med en forlængelse af låget kan køreposen blive en rigtig vinterfavorit.

 • Længere end standard, meget varm og hyggelig, fodenden kan vendes på vrangen
 • Lidt for kort låg til køreposen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Voksi Frost

Varm kørepose, som kan trækkes tæt til omkring barnet, fremstillet af naturmaterialer


Prisklasse: Premium Længde kørepose: 100 cm. Længde låg: 69 cm. Bredde: 49 cm. Ophængning: Nej. Seleåbning: Individuelle selehuller. Aftageligt låg: Nej. Kan forlænges: Nej. Forårs-/efterårslåg: Nej. Fyld: Uld.

Voksi har et stort udvalg af køreposer, hvoraf de fleste har dunfyld og en del kan forlænges. Frost er en nyere model, der er helt fyldt med uld, et godt valg hvis man har dunallergikere i familien. Materialet holder varmen rigtig godt, og Frost kan klare selv en kold vinter. Det er en meget blød og føjelig kørepose, der minder mere om et kraftigt tæppe end et rør, man putter barnet ned i – som visse køreposer kan være. Takket være dette, og at køreposen ikke har huller til selen, så er Frost meget velegnet til at rede op i en liggedel med. Den holder også varmen inde helt uden lækager.

Hvis man vil anvende Voksi Frost i et sæde, kan er det naturligvis også muligt. Der er syet felter til selehuller, som forbrugeren selv kan sprætte, klippe eller skære op. Frost har ingen lomme eller anden ophængning, så man må forvente, at den glider i sædet. Den er dog rar for barnet, og køreposens åbning kan trækkes til omkring barnets ansigt som en hue. Køreposens låg åbnes på midten med lynlås og knapper og kan ikke tages af.

 • Meget blød, føjelig og rummelig, også velegnet til brug i liggedel
 • Mangler brugbar ophængning, selehullerne skal skæres op
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:
Del testen