Lobeband bedst i test

Løbebånd

Løbebåndet og gåbåndet er sammen med crosstraineren de mest populære træningsmaskiner i dag til træning i hjemmet. Det er ikke så underligt, da kroppen er bygget til både at løbe og gå regelmæssigt. Da mange i dag har stillesiddende arbejde, er løbebåndet og gåbåndet således udmærkede redskaber til at opnå den bevægelse, som vi er bygget til og har brug for.

Det er nemt at tænke, at man lige så godt kan gå eller løbe udendørs, men virkeligheden er tit en anden. Ikke mindst fordi det nordiske klima ofte byder på kulde, mørke, regn og rusk. Vinterhalvåret er som regel værst, hvor is og sne øger risikoen for at glide, den kolde luft generer luftrøret, og mørket øger overfaldsrisikoen. Derimod er sommerhalvåret værst for allergikere. Ganske vist kan man bruge et løbebånd i motionscentret, men medlemsskab er dyrt og koster ofte ca. 5.000-6.000 kr./år. Desuden er motionscentret ofte pakket med mennesker, når man skal træne, fordi de fleste gerne vil træne på samme tidspunkt, så der er kø til løbebåndene. Dette er sandsynligvis kun én af årsagerne til, at løbebånd i hjemmet er så populært i dag – og populariteten er desuden konstant stigende.

Det er vigtigt at tænke sig om, inden man køber et løbebånd eller gåbånd. Skal løbebåndet anvendes til løb, jogging eller gang? Hvor ofte skal løbebåndet anvendes? Skal det anvendes af flere personer? Hvor høj skal ydeevnen være? Hvad må det koste? Dette er de vigtigste spørgsmål, man bør stille sig selv som køber. Under anmeldelserne nedenfor kan du læse vores vejledning til, hvordan du vælger det rette løbebånd til netop dig og dine behov.

De bedste løbebånd – 2018

Vi har udvalgt markedets bedste og mest populære løbebånd netop nu. Løbebåndene er inddelt i 4 prisklasser som følger.

Lavprisklasse: ca. 2.000-6.000 kr.
Kendetegnet ved enklere, mindre robuste og billige løbebånd og gåbånd. De har en lav vægt, simpel træningscomputer, mindre stabil ramme og et begrænset løbeareal, der hovedsageligt egner sig til gang. De har sparsom støddæmpning og mindre (eller ingen) motor, der i bedste fald giver en maksimumshastighed i joggetempo.

Mellemklasse: ca. 6.000-10.000 kr.
Kendetegnet ved tungere løbebånd med et større løbeareal, bedre støddæmpning og en kraftigere motor, der kan klare høje hastigheder. Rammerne er også kraftigere for at kunne holde til den større belastning, og træningscomputerne og displays er mere avancerede.

Pro-klasse: ca. 10.000-14.000 kr.
Kendetegnet ved støjsvage, tunge, meget velkonstruerede og stabile løbebånd, der tåler regelmæssig brug i længere tid og tåler en meget høj brugervægt. De har kraftigere motorer, der genererer meget høje maksimumshastigheder og et stort løbeareal, der giver et mere komfortabelt og trygt løb. Med sine avancerede træningscomputere og trådløse sensorer har de også specialfunktioner som f.eks. pulskontrol og indbyggede højttalere. De har derudover ofte flotte displays med intuitive brugergrænseflader og store skærme til visualisering.

Pro+-klasse: Over 14.000 kr
Kendetegnet ved løbebånd på eliteniveau til meget hård og regelmæssig træning. Disse løbebånd er gode nok til maratonløbere og andre, der kræver ekstremt høj kvalitet og ydeevne. Løbearealet er meget stort, motoren kraftfuld og støddæmpningen rigtig god. En konstruktion i meget høj kvalitet gør løbebåndet robust og garanterer, at det tåler intensiv brug af flere brugere i meget lang tid. Konstruktionskvaliteten gør også, at den maksimale brugervægt ofte er markant høj.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Sole Fitness F63

Højtydende mellemklassebånd med uovertruffen værdi til prisen


Prisklasse: Mellem Hastighed: 0-18 km/h Antal Træningsprogram: 10 stk Hældning: 0-15 Motoreffek (kontinuerlig): 3 hk Længde (mål): 210 cm Bredde (mål): 89 cm Højde (mål): 144 cm Løbeareal (L): 152 cm Løbeareal (B): 51 cm Maskinvægt: 115 kg Maksimal brugervægt: 147 kg Display: Type:Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 9 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 4 Garanti: 2 år (ramme: livstid) Medfølgende tilbehør: Trådløst pulsbælte Videoklip: Monteringsanvisning

Sole F63 er en mellemklasseversion af Soles flagskibsmodel, F85, og udpeges til bedste mellemklassevalg I lighed med sin storesøster har F63 en motoreffekt og byggekvalitet, som få løbebånd kan leve op til i prisklassen. To styrker der samlet borger for en meget lang levetid, også ved flittig brug. Løbearealet er bredt og usædvanlig langt, så ens løb bliver mere afslappet, især ved høje hastigheder. Den fantastiske affjedring er dog det mest imponerende. Den er uovertruffen i mellemklassen og giver et behageligt og skånsomt løb. I lighed med andre Sole-modeller har F63 en enkel men samtidig letanvendt og brugervenlig træningscomputer. Kontrolpanelet er tydeligt med store hurtigknapper til blandt andet hældning og hastighed. Det er petitesser, men vi havde gerne set, at hurtigknapperne til hastighed gik helt op til maksimumshastigheden. Vi kunne også godt tænke os, at hyldefladen var placeret over displayet, så dette ikke bliver dækket af en tablet.

Maskinvægten er høj, hvilket må ses som en uundgåelig konsekvens af den høje byggekvalitet og ydeevne. Trods vægten er F63 overraskende let at flytte. Transporthjulene kunne dog have været bredere for at skåne sarte gulve. Løbebåndet er let at klappe sammen, og takket være et greb i håndhøjde også meget let at klappe ned. Brugsanvisningen er lidt sjusket oversat med stedvis utydelige illustrationer, men dette opvejes rigeligt af den glimrende monteringsvideo (se link under specifikationen). Sole F63 egner sig til løbere, der vil have den højest mulige ydeevne, byggekvalitet og komfort i mellemprisklassen.

 • Udmærket byggekvalitet og affjedring, rummeligt løbeareal, kraftfuld motor, let at flytte, monteringsvideo, pulsbælte medfølger
 • Sjusket oversat brugsanvisning, ret smalle transporthjul
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5

BEDSTE PREMIUMVALG DK 2018

Sole Fitness F85

Luksuriøst pro-løbebånd med fantastisk pris og ydeevne


Prisklasse: Pro Hastighed: 0-20 km/h Antal Træningsprogram: 10 stk Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 4 hk Længde (mål): 207 cm Bredde (mål): 93 cm Højde (mål): 144 cm Løbeareal (L): 153 cm Løbeareal (B): 56 cm Maskinvægt: 144 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Display: Type:Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 9 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 4 stk. Garanti: 2 år (ramme: livstid) Medfølgende tilbehør: pulsbælte, højttaler, flaskeholder

Det professionelle løbebånd F85 fra Sole Fitness har en førsteklasses ydeevne til en suveræn pris og bliver derfor både bedst i test og bedste professionelle valg. Konstruktionskvaliteten er fortræffelig, og motoren er meget kraftig, hvilket giver en lang levetid på trods af konstant, hård belastning. Sole er så sikre på konstruktionskvaliteten, at de yder livstidsgaranti på rammen. Det ekstremt rummelige løbeareal gør det tryggere at presse sig selv maksimalt under løb. Støddæmpningen er fantastisk god, hvilket naturligvis skåner knæ og led, men først og fremmest gør den det mere behageligt at løbe. Displayet er forbilledlig og er omgivet af praktiske hurtigknapper til hastighed og hældning. Træningscomputeren er intuitiv og let at forstå – også for personer uden teknisk snilde – hvilket gør det nemt at komme i gang med træningen. På trods af sin meget høje vægt er F85 overraskende let at flytte og enkel at klappe sammen. Det er faktisk meget svært at finde svagheder hos F85. De småting, vi kan komme i tanke om er, at transporthjulene kunne have været bredere for at skåne gulvet, og den danske brugsanvisning er ganske vist tydelig, men virker samtidig til at være oversat vel hurtigt.

 • Uovertruffen værdi til prisen, fortræffelig byggekvalitet & affjedring, meget rummeligt løbeareal, kraftfuld motor, let at flytte
 • Sjusket oversat brugsanvisning, transporthjulene kunne have været bredere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Master Fitness T765

Utrolig billigt mellemklasse-bånd i høj kvalitet


Prisklasse: Mellem Hastighed: 0-20 km/h Antal Træningsprogram: 23 stk Hældning: 0-12 % Motoreffek (kontinuerlig): 2.5 Længde (mål): 192 cm Bredde (mål): 87 cm Højde (mål): 135 cm Løbeareal (L): 142 cm Løbeareal (B): 53 cm Maskinvægt: 105 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 6,9 tommer Transporthjul: 4 stk Garanti: 2 år Båndtype: Løbebånd Inkluderet tilbehør: Flaskeholder

Den nylancerede Master Fitness T765 er et velbygget løbebånd med en robust, stabil ramme og et kraftfuld motor, hvilket borger for god holdbarhed og lang levetid. Motoren accelererer hurtigt båndet op til dets meget høje maksimumshastighed, og hældningen justeres så blødt og smidigt, at man næsten ikke lægger mærke til det. Løbearealet er meget rummeligt, så man tør at presse sig selv maksimalt på en måde, der ikke er komfortabel på løbebånd med mindre løbeareal. Dæmpningen er virkelig god, og kombineret med den kraftige ramme holder den lydniveauet nede, mens man løber. Æstetisk set er T765 definitivt en forbedring i forhold til forgængeren T760,men der er stadig plads til forbedringer. I det mindste når det gælder kontrolpanelet, der ser ret åndsforladt ud med knapper, der afgiver en billig kliklyd.

Funktionsmæssigt er den derimod absolut godkendt med praktiske hurtigknapper og en fortegnelse over træningsprogrammernes profiler. Fortegnelsen gør det lettere at forstå træningscomputeren, som i det store hele er brugervenlig med et hav af træningsprogrammer, der giver mulighed for en varieret og udfordrende træning. Desuden er der app-understøttelse via Bluetooth, som stadig er i sin vorden,men forhåbentlig bliver forfinet med tiden. I sin prisklasse er T765 i øjeblikket markedets bedste løbebånd til prisen, og det udnævnes derfor til bedst i test.

 • Robust ramme, stærk motor, stort løbeareal, meget god dæmpning, tydelig træningscomputer, Bluetooth, let at flytte
 • Lidt kedeligt designet kontrolpanel med "plasticagtige" knapper
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Finnlo Technum IV

Elegant løbebånd med udmærket affjedring og USB-port


Prisklasse: Lavpris Hastighed: 0-18 km/h Antal Træningsprogram: 11 stk Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 1,75 hk Længde (mål): 179 cm Bredde (mål): 80 cm Højde (mål): 130 cm Løbeareal (L): 142 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 82 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Display: 5,4 tommer baggrundsbelyst LCD Foldbar: Ja Maksimalt lydniveau: 64 dB Transporthjul: 4 stk Garanti: 3 år Medfølgende tilbehør: Pulsbælte købes separat Brugsanvisning: PDF

Finnlo Technum IV er et prisbilligt løbebånd med flere fine finesser som f.eks. USB-port og hylde til tablet. Løbebåndet har en glimrende affjedring, hvilket bidrager til at undgå belastningsskader. Technum IV har et – for prisklassen – rummeligt løbeareal, hvilket gør træningen lettere, især ved højere hastigheder. Træningscomputeren er forholdsvis brugervenlig, og det er nemt at komme i gang med træningen. Der sidder praktiske hurtigknapper til hastighed og hældning på såvel kontrolpanel som håndstøtte. De gør det muligt at foretage hurtige justeringer under træningen, så du kan koncentrere dig om at løbe. Træningsprogrammerne er velafvejede, og den store maksimumshældning forbedrer muligheden for rigtig hårde løbepas.

Technum IV har fire transporthjul, men det er især de to forreste, der bruges, da båndet med fordel kan flyttes, når det er klappet sammen. Desværre er båndet svært at flytte, især hvis det står trangt, da det skal vippes fremad for at aktivere transporthjulene. Ved siden af displayet er der to rum, der passer til opbevaring af en vandflaske. Det er to rum mere, men de er svære at anvende, da vinklen er en smule for stejl, og plasticmaterialet går overfladen glat. Det medfører desværre, at de ting vi lægger der, har tendens til at glide ud. Takket være USB-porten slipper du i det mindste for, at din tablet løber tør for strøm under træningen. Finnlo Technum IV er velegnet, hvis du søger et billigere løbebånd, hvor man har fokuseret på et rummeligt løbeareal og rigtig god affjedring.

 • Hylde til tablet/mobil, udmærket affjedring, hurtigknapper, USB-port
 • Svær at flytte, dårligt designede opbevaringsrum
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Sole Fitness TT8

Luksuriøst eliteløbebånd til maratonløberen


Bedste pris hos:

Prisklasse: Pro Hastighed: 0-20 km/h Antal Træningsprogram: 10 stk Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 3 hk Længde (mål): 207 cm Bredde (mål): 93 cm Højde (mål): 144 cm Løbeareal (LxB): Kropslængde + 30 cm Maskinvægt: 144 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Mindste loftshøjde: Kropslængde + 30 cm Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 9 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 4 stk. Garanti: 2 år (ramme: livstid)

Bedste pris hos:

Sole Fitness TT8 er storesøster til det særdeles populære løbebånd F85 og virker stort set magen til dette. Selvom de to løbebånd ydelsesmæssigt minder om hinanden, så er der nogle afgørende forskelle. TT8 er nemlig konstrueret til betydeligt længere løbepas end F85. Dette skyldes hovedsagelig, at TT8 er udstyret med en induktionsmotor, som ganske vist ikke er så kraftig som på F85, men samtidigt egner sig bedre til flere timers brug. TT8’s tilsigtede anvendelsesområde er altså nærmere maratonløb end intervalløb. Således henvender båndet sig primært til eliteløbere eller til motionscentre, hvor antallet af brugere gør, at det anvendes flittigt. Hertil er TT8 velegnet i kraft af sin høje byggekvalitet, sit virkelig store løbeareal og den meget brugervenlige træningscomputer. Affjedringen er rigtig god, selvom den virker lidt mere træg end på F85. Maskinen vejer rigtig meget, hvilket viser hvor solidt bygget TT8 er. Samtidig er løbebåndet forbløffende let at flytte takket være transporthjulene, som dog godt kunne have været bredere for at beskytte sarte gulve. Kontrolpanelet har en hylde til tablet, og der er store rum til vandflaske, nøgler osv. Der er desværre ikke nogen dansk brugsanvisning endnu. Den saftige pris på TT8 gør, at den er uden for de flestes rækkevidde, men hvis man har råd og har brug for et løbebånd af ”kommerciel” standard, er dette et rigtig godt alternativ til prisen.

 • Glimrende byggekvalitet & affjedring, meget rummeligt løbeareal, robust motor
 • Ingen dansk brugsanvisning, transporthjulene kunne have været bredere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Spirit Fitness CT850

Trygt løbebånd med stærk motor og stort løbeareal


Bedste pris hos:

Prisklasse: Pro Hastighed: 0-20 km/h Antal Træningsprogram: 10 stk Hældning: 0-15 % Motoreffekt: 4 hk Længde (mål): 216 cm Bredde (mål): 89 cm Højde (mål): 147 cm Løbeareal (L): 152 cm Løbeareal (B): 56 cm Maskinvægt: 180 kg Maksimal brugervægt: 200 Display: 6,3" baggrundsbelyst Foldbar: Nej Maksimalt lydniveau: 62 dB Transporthjul: Ja Garanti: 2 år

Bedste pris hos:

Spirit Fitness CT850 er et ekstremt robust løbebånd, som vel nærmest kan sammenlignes med en kampvogn. Båndet udstråler holdbarhed og mulighed for mange års flittig brug. Dette afspejles også af den ekstremt høje, maksimale brugervægt. CT850 har to stabile transporthjul, men desværre er det ikke muligt at klappe båndet sammen, hvilket sammen med den meget høje maskinvægt i praksis gør det muligt at stille til side. Båndet har en stærk AC-motor, som får det til at accelerere hurtigt mellem forskellige hastigheder, og vekselstrømmen gør, at det kan holde til rigtig lange løbepas. Det er selvfølgelig også rigtig stabilt, når man varierer hastigheden kraftigt, eksempelvis til intervaltræning. Affjedringen er hård, hvilket øger belastningen på knæ og led, og dette rammer især brugere, der ikke er vant til at løbe.
CT850 er udstyret med en særdeles ordinær træningscomputer med ti forskellige træningsprogrammer. Det er forholdsvis nemt at navigere sig frem til det ønskede træningsprogram, og derefter kommer man hurtigt i gang med at løbe. Displayet er baggrundsbelyst og har en acceptabel størrelse. At skærmen er monokrom og således kun viser én farve, virker dog lidt nærigt for denne prisklasse, selvom det er en småting. Det er værre, at der mangler en hylde til at stille en tablet på, og genvejsknapper i håndtagene til regulering af hastighed og hældning. Dette er i dag almindeligt selv på billigere modeller, og manglen får CT850 til at virke lidt umoderne. Der er imidlertid flere praktiske rum på konsollen til at placere diverse småting som nøgler og telefon.
Spirit Fitness CT850 passer bedst, hvis man er på udkig efter et løbebånd, der tåler meget flittig brug, og ønsker komfort og tryghed under løbetræningen. Desuden skal man med tanke på prisen være klar til at betale rigeligt for disse egenskaber. Målgruppen er derfor primært træningslokaler hos virksomheder og i boligforeninger.

 • Utroligt stabilt, stærk og robust AC-motor, rummeligt løbeareal, flere rum på konsollen
 • Ingen hylde til tablet, mangler knapper i håndtagene, monokromt display,
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Stream TM X

Robust pro-løbebånd med bluetooth og app-understøttelse


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Hastighed: 0-18 km/h Antal Træningsprogram: 12 stk Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 2,5 hk Længde (mål): 180 cm Bredde (mål): 83 cm Højde (mål): 150 cm Løbeareal (L): 140 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 83 kg Maksimal brugervægt: 125 kg Display: 6,5 tommer baggrundsbelyst LCD Foldbar: Ja Maksimalt lydniveau: 63 dB Transporthjul: Ja Garanti: 2 år

Bedste pris hos:

Inkluderet tilbehør: Indbyggede højttalereAbilicas Stream TM X er efterfølgeren til den tidligere storsællert Trex 8 og byder på flere interessante forbedringer. Den måske vigtigste af dem er en kraftigere motor, der gør, at TM X nu kan måle sig med konkurrerende modeller på den front. Løbearealet er rummeligt og gør det mere bekvemt at løbe, især ved højere hastigheder. Træningscomputeren er relativt enkel og gør det let at komme i gang. Der er hurtigknapper til hastighed og hældning på såvel kontrolpanel som håndstøtte. Godt afbalancerede træningsprogrammer og en stor maksimumshældning giver mulighed for en udfordrende og varieret løbning. Dæmpningen er meget god. Desværre har TM X kun to transporthjul, hvilket gør løbebåndet unødvendigt svært at flytte. Noget nyt er Bluetooth-tilslutning og muligheden for at anvende gatuvy-apps på både iOS-og Android-enheder. Denne teknologi er stadig i sin vorden, og hvis man skal følge med på en tablet, mens man løber, føles skærmen nemt lille. Hvis manderimod kan streame sin tablet/smartphone til en TV-skærm, er det til at overkomme.

 • Robust, rummeligt løbeareal, meget god dæmpning, tydeligt display, Bluetooth, app-understøttelse
 • Unødvendigt svær at flytte
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Masterfit TP 900

Velbygget med stort løbeareal og AC-motor


Prisklasse: Pro Hastighed: 0-22 km/h Antal Træningsprogram: 22 stk Hældning: 0-15 % Motoreffekt: 2,5 hk Længde (mål): 209 cm Bredde (mål): 81 cm Højde (mål): 145 cm Løbeareal (L): 156 cm Løbeareal (B): 56 cm Maskinvægt: 150 kg Maksimal brugervægt: 180 kg Display: 5,3 tommer baggrundsbelyst LCD Foldbar: Nej Maksimalt lydniveau: 62 dB Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Tilbehør: Pulsbælte købes separat Brugsanvisning: PDF (dansk)

Masterfit TP 900 er et virkelig robust og rummeligt premium-løbebånd, der er konstrueret til hyppige og lange løbepas. Det er udstyret med vekselstrømsmotor - også kaldet AC-motor - som tåler længere træningspas end en almindelig jævnstrømsmotor. TP 900 har en træningscomputer, der er nem at finde rundt i, med flere genveje til forskellige, forudprogrammerede træningsprogrammer.  Pulsen måles nemt ved at holde i de håndtag, der sidder under computerenheden, og man kan også købe et pulsbælte til at måle pulsen trådløst. Under displayet er der en hylde til f.eks. en tablet. Desværre gør placeringen, at tabletten dækker vigtige træningsdata, så du må vælge mellem disse. TP 900 har to rum til at placere vandflaske, telefon osv., og to kraftige armstøtter, så din træning føles sikker, også under intensiv træning. Desværre mangler vi knapper til justering af hastighed hældning i armstøtterne, de sidder i stedet længere fremme i højde med nødstoppet. TP 900 har et meget rummeligt løbeareal, hvilket bidrager til en positiv løbeoplevelse.

Som med de fleste tungere løbebånd kan det desværre ikke klappes sammen, og da det samtidig er tungt, er det vanskeligt at flytte. Affjedringen er lidt hård, hvilket er almindeligt på løbebånd, der er bygget til hyppig og langvarig brug. Har du følsomme led og knæ, kan det således være bedre med en billigere model med blødere affjedring. TP 900 henvender sig til langdistanceløbere, der vil have et virkelig robust løbebånd til langvarig træning. Det egner sig bedst til permanent placering i et fælles motionsrum eller til et avanceret hjemmegym. Hvis man ikke har noget imod at løbe på lidt hårdere underlag, kan det tåle flittig brug flere år ud i fremtiden.

 • AC-motor, høj brugervægt
 • Hård affjedring, kan ikke klappes sammen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5

BEDSTE BUDGETVALG BADGE DK 2018

Master Fitness T25


Prisklasse: Lavpris Hastighed: 1-20 km/h Antal Træningsprogram: 36 Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 2,5 HK konstant effekt Længde (mål): 172 cm Bredde (mål): 87 cm Højde (mål): 137 cm Løbeareal (LxB): 140x51 cm Maskinvægt: 88 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Display: Type: LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 120x87x148 Foldbar: Ja Transporthjul: 4 Garanti: 2 år

Master Fitness T25 er et lavprisløbebånd med høj ydeevne i forhold til vægten. Med sin kraftfulde motor accelererer løbebåndet hurtigt op til sin høje maksimumshastighed, uden at larme for meget eller føles ustabilt. T25 har både en indbygget pulsmåler og genvejsknapper til såvel hældning som hastighed, så du kan komme i gang med at træne med blot nogle få tastetryk. Hvis du vil løbe mere varieret, har du rig mulighed for dette, da der er en række forudprogrammerede træningsprogrammer at vælge imellem. Disse er tydeligt beskrevet ved siden af displayet. Displayet kan virke lidt lille, men er alligevel brugervenligt og let at aflæse. Der er gode opbevaringsmuligheder til nøgler og vandflaske samt en holder til en tablet.

Affjedringen er rigtig god for et lavprisløbebånd. Hældningen og løbebåndets længde er også bedre end forventet. Bredden er også god for prisklassen, men løbearealet kan alligevel opleves småt ved høje hastigheder. Falden ved siden af løbebåndet er også smalt, men gør samtidig, at løbebåndet fylder mindre. Desuden er det let at klappes sammen og flytte.

 • Meget prispresset, udmærket løbeareal, affjedring og motor for prisklassen
 • Ret lille display, løbearealet smalt ved maks. hastighed
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5

At vælge det rette løbebånd/gåbånd

Hvis man skal købe et løbebånd, bør man først stille sig selv nogle grundlæggende og vigtige spørgsmål:

 • Skal jeg løbe eller gå på båndet?

Der er stor forskel på løbebånd og såkaldte gåbånd, ikke mindst når det gælder prisen. Et løbebånd skal være betydelig mere robust end et gåbånd, da løb medfører en langt større belastning på båndets konstruktion end gang. Mange nøjes dog med at gå på båndet eller maksimalt jogge, så det er muligt at nøjes med at betydelig billigere gåbånd. Hvis man ikke ved, om man kommer til at gå eller løbe på båndet, bør man købe et løbebånd, da dette giver mulighed for begge dele.

 • Hvor ofte kommer jeg til at anvende båndet?

Jo mere man bruger en træningsmaskine, desto mere bliver den slidt. Dette gør sig især gældende for løbebånd, da løb udsætter det for så store belastninger. Planlægger man at anvende løbebåndet flere gange om ugen, bør man derfor købe et mere holdbart og robust løbebånd i højere kvalitet, da disse kan holde til meget større slitage. Ofte er der flere, der planlægger at anvende løbebåndet sammen, f.eks. en hel familie. Selvom dette gør, at løbebåndet bliver anvendt oftere, gør det måske, at man kan tage sig råd til at købe et dyrere, bedre og mere robust løbebånd, da der er flere om at bidrage til købet med deres træningsbudget.

 • Hvilke forventninger har jeg til løbebåndets ydeevne?

Løbebåndenes ydeevne varierer på flere områder. De vigtigste er løbearealet, hastigheden, displayet/træningscomputere, motoreffekten, rammen, støddæmpningen, hældningen og den maksimale brugervægt, men også sikkerheden. En højere ydeevne indebærer naturligvis en højere pris, men også mulighed for en sjovere, mere varieret og effektiv træning. Men et billigt løbebånd med lavere ydeevne kan være tilstrækkeligt for nogle.

Når man har tænkt over de tre spørgsmål ovenfor, er det tid til at stille det sidste og måske mest afgørende spørgsmål.

 • Hvor mange penge er jeg villig til at bruge på min træning?

Når man er klar over, omtrent hvor stort et budget man har til sit indkøb af løbebånd/gåbånd, ved man som regel også, hvilken type løbebånd, det er aktuelt at se på. Det skyldes, at prisen varierer virkelig meget. Billige gåbånd kan fås for godt 3.000 kr., mens et billigt løbebånd, der er pengene værd, oftest koster mindst 6.000 kr. De dyreste, mest eksklusive løbebånd kan koste over 100.000 kr. De løbebånd vi har testet, koster ca. 3.000-20.000 kr. og omfatter både meget enkle og billige gåbånd, men også meget eksklusive løbebånd til elitesportsfolk. Som hjælp til hurtigt at se, hvilken prisklasse et løbebånd ligger i, har vi inddelt dem i tre forskellige prisklasser.

19 vigtige egenskaber for et løbebånd

I vores løbebåndstest har vi taget hensyn til en række vigtige egenskaber inddelt i forskellige kategorier. Disse er anført alfabetisk nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Brugervægt

Denne egenskab er naturligvis særlig vigtig for tungere brugere. Man kan være tung, fordi man er tyk, muskuløs (muskler vejer meget!), høj osv., men uanset grunden, så er det vigtigt, at man køber et løbebånd, der kan holde til den brugervægt, det reelt skal anvendes til. Hvis man er flere, der planlægger at benytte løbebåndet, skal man naturligvis købe en træningsmaskine, der er konstrueret til at kunne bære den tungeste bruger. Man kan lidt forenklet sige, at jo dyrere løbebånd, desto højere brugervægt kan det ofte holde til.

Byggekvalitet

En meget vigtig egenskab for et løbebånd er dets byggekvalitet, og det er der flere årsager til. Den måske vigtigste grund er, at et robust Byggkvalitet 150x133løbebånd som regel har en betydeligt længere levetid end et mere spinkelt løbebånd. Det skyldes, at et velkonstrueret løbebånd med en kraftig ramme, mekanik og elektronik ikke blot giver en mere stabil løbeoplevelse. Det kan desuden holde til den langvarige, hårde belastning, som et hyppigt brugt løbebånd udsættes for. Dette er især tilfældet, hvis løbebåndet anvendes af tunge personer, som kører hårde løbepas. Det afspejler sig ikke mindst i, at et løbebånd i bedre byggekvalitet ofte har en høj brugervægt. Prisen for et robust løbebånd er dog, at det normalt fylder mere end en mindre robust træningsmaskine, at det vejer mere, og måske vigtigst af alt at det er dyrere.

Også kvaliteten på selve båndet kan siges at høre under byggekvaliteten, da et solidt bånd er tilstrækkelig tykt og slidstærkt til at kunne klare omfattende slitage, inden det skal udskiftes. Båndets tykkelse er oftest "kun" 1-2 mm, men et bånd på 2 mm er som regel et særdeles kraftigt bånd, det tager lang tid at slide ned.

Design

Selvom designet normalt ikke påvirker funktionaliteten ret meget, spiller det stadig en vigtig rolle for mange, der gerne vil træne i Design 200x115hjemmet. Et billigt løbebånd har ofte hjul og kan derfor flyttes og gemmes af vejen, når det ikke er i brug, men dyre og tunge løbebånd er hverken bygget eller beregnet til at skulle flyttes rundt. Eftersom løbebåndet måske altid står fremme i tv-stuen eller i ens eget motionsrum, er det rart, hvis det passer ind i omgivelserne. De fleste foretrækker nok, at løbebåndet er pænt, nøjagtig som med andet træningsudstyr og anden indretning. Man kan sige, at designet påvirker funktionaliteten, hvis man ser på displayets design. Et veldesignet display er nemlig som regel også let at bruge og gør, at man kan fokusere mere på at løbe end på at navigere rundt på displayet.

Display

Displayet på et løbebånd har ofte et LCD-display, hvor man ikke kun kan aflæse tal og tekst, men også kan se en visualisering af Display 199x136puls, hældning, tilbagelagt strækning, tid osv. Den måske vigtigste egenskab for et display er, at det er brugervenligt opbygget, så det er nemt at finde de programmer, indstillinger og kommandoer, man har brug for. Et godt display må også gerne have genvejsknapper med forudindstillede hastigheder og hældninger for at minimere det antal knapper, man skal trykke på. Man vil gerne undgå at blive distraheret under løbetræningen ved at skulle fokusere på at finde rundt i menuer og funktioner.

Garanti

Et gennemsnitligt løbebånd koster i dag 7.000-13.000 kr. (gåbånd er billigere), hvilket for mange er en betydelig investering. Det er derfor vigtigt, at man kan stole på, at det kan holde og vil kunne anvendes uden problemer i flere år. Hvis det af en eller anden grund skulle gå i stykker eller have en defekt, er det vigtigt, at producenten eller forhandleren hurtigt og billigt (helst gratis) kan erstatte eller reparere løbebåndet. Selv billige løbebånd og gåbånd har ikke sjældent generøse garantiperioder, hvilket selvfølgelig er godt, men man skal huske, at man ved en reparation som regel selv betaler alle omkostninger til transport af løbebåndet til reparationsstedet eller for at få besøg af en servicetekniker for at få løbebåndet repareret på stedet. Dette medfører i sig selv en ikke ubetydelig omkostning i tid og/eller penge.

Hastighed

Hastigheden er en egenskab, der er nært beslægtet med motoren, da det i første række er motoreffekten der afgør, hvor hurtigt et løbebånd er. Løbebånds hastighed angives normalt med dets hastighedsinterval, for eksempel 0-16 km/h. Gåbånd kan have en maksimumshastighed på op til ca. 8-10 km/h, og allerede ved 6-7 km/h plejer de fleste at foretrække at løbe i stedet for at gå. Således kan de hurtigste gåbånd også anvendes til at jogge på.

For et løbebånd skal maksimumshastigheden helst ligge på mindst 15 km/h. Dyrere løbebånd kommer ofte op på hele 20 km/h, hvilket er en hastighed, der er tilstrækkelig for langt de fleste. Jo højere hastighed man løber med, desto større løbeareal behøver man.
Hvis man skal løbe ved en høj hastighed på eksempelvis 18-20 km/h, kræver det derfor et virkelig stort løbeareal, for at det skal føles rart og sikkert at løbe.

Lydniveau

Et lavt lydniveau er især vigtigt for hjemmebrugere, da man ikke vil forstyrre de andre i boligen mere end højst nødvendigt. Løbebåndet står ofte også i en tv-stue, og så er det til gene, hvis lyden fra løbebåndet overdøver lyden fra tv'et, især hvis der er flere i lokalet.

Et løbebånds lydniveau afhænger hovedsagelig af tre faktorer: hvor robust det er, hvor stille motoren er, og hvor god dæmpningen er. Et robust løbebånd med en kraftfuld og støjsvag motor, der derudover har en god dæmpning, kan være forbløffende stille, mens man løber på det.

Hvis man bor i lejlighed i en lydt beboelsesejendom, kan naboerne blive forstyrret af støjen, når man løber på løbebåndet. Denne type af støj skyldes vibrationerne, som løbebåndet afgiver til gulvet og som derefter fortsætter ud i resten af huset. Støjen minimeres med et løbebånd, der er robust og har en god dæmpning, da disse egenskaber absorberer vibrationerne mere effektivt. Hvis man vil minimere evt. støj endnu mere, kan man også købe en dæmpningsmåtte, der normalt fås samme sted, som du køber træningsmaskiner.

Hældning

De fleste løbebånd kan hældes for at gøre løbningen mere anstrengende, og en vinkel på blot nogle få procent gør træningen langt hårdere. Hældningen kan enten justeres manuelt eller automatisk. Bedre løbebånd har automatisk hældningsjustering og kan som regel også justeres, mens man løber. Vinkelintervallet går op til ca. 15 % for de bedste løbebånd.

Løbeareal

Et tilstrækkeligt stort løbeareal er vigtigt for, at man har plads til bevægelse i alle retninger, mens man løber. Jo mindre løbeareal Lopyta 200x61båndet har, desto mere må man fokusere på at blive på løbearealet – på bekostning af at kunne fokusere på at løbe. Jo hurtigere man løber, desto sværere bliver det desuden at holde sig på samme sted, især i længderetningen. Man kan derfor lidt forenklet sige, at jo hurtigere man regner med at skulle løbe på båndet, desto større løbeareal skal det have. Løbearealet er dog en af de ting, man kommer til at betale for med en højere pris på løbebåndet, og store, rummelige løbearealer findes normalt kun på de dyrere løbebånd.

Manual

En god manual med detaljerede instruktioner er en god tryghed for, at man kan få det maksimale ud af sin træningsmaskine. Den Manual 200x161bør indeholde letforståelige instruktioner i, hvordan man monterer løbebåndet, og den bør indeholde brugervenlige instruktioner og vejledninger i, hvordan man anvender træningscomputeren med alle dens programmer og indstillinger. Desværre svigter mange producenter en del på dette punkt, selv de, der sælger lidt dyrere modeller. I dag synes vi, at der foruden en trykt manual bør medfølge en digital manual, gerne som PDF-dokument eller et andet standardformat, så det er nemt at åbne og læse. Man bør som minimum kunne downloade manualen på producentens hjemmeside, hvilket heldigvis bliver mere og mere almindeligt. Det er desuden betydeligt mindre pladskrævende at gemme små PDF-filer på nogle megabyte på sin computer end at gemme trykte manualer, som desuden har en tendens til at blive væk.

Maskinvægt

Ligesom for rammestørrelsen er der også et generelt modsætningsforhold for maskinvægten, hvor en højere vægt giver et mere stabilt og gedigent løbebånd, der tåler hårdere belastning og tungere brugere, mens et lettere løbebånd generelt er mindre slidstærkt og robust. Ligesom for rammestørrelsen vejer de billigere løbebånd (og i særdeleshed gåbåndene) mindre end de dyrere, hvilket ofte passer fint, hvis man ikke har så meget plads og gerne vil kunne flytte sit løbebånd før og efter træningen. Hvis man derimod har både penge og plads, er et tungere løbebånd generelt positivt, da det ofte medfører højere kvalitet på løbebåndet.

Mobilitet 100x150Mobilitet

Virkelig gedigne og tunge løbebånd er ikke beregnede til at skulle flyttes rundt, men de fleste løbebånd fremstillet til hjemmebrug plejer faktisk at kunne klappes sammen, have transporthjul og være relativt nemme at flytte. Det forudsætter dog, at man er stor og stærk nok, eller at man er to personer om at flytte løbebåndet, så man kan tage fat på hver sin side. Gåbånd og enklere løbebånd plejer imidlertid at være så lette, at de uden problemer kan rulles omkring af en person. En faktor, som producenterne desværre ofte overser er, at hjulene let laver mærker i gulvet, hvis de er for små, løbebåndet er tungt og gulvet er skrøbeligt, som f.eks. parketgulve kan være.

Montage 120x108Montering

Montering af et løbebånd er heldigvis normalt en ret enkel procedure, da båndet som regel leveres relativt færdigmonteret. Dette gør sig især gældende for sammenklappelige løbebånd, der fylder så lidt som muligt, når de er monteret og klappet sammen. Det er ofte armstøtterne, der skal monteres på rammen, og ledninger til elektronikken, der skal tilsluttes. Sammenlignet med monteringen af andre træningsmaskiner plejer det dog at være enkelt.

Motor

Til forskel fra f.eks. en motionscykel eller crosstrainer driver brugeren normalt ikke løbebåndet (udover på en del billige gåbånd), og det drives i stedet af en motor. Jo kraftigere motor, desto større effekt og arbejde kan den generere. Større effekt medfører også, at motoren kan drive båndet ved en højere hastighed, samtidig med at den forsyner elektronikken med strøm. Accelerationen afhænger også i høj grad af motoreffekten, og hvis man planlægger at lave meget intervaltræning, er det vigtigt med en motor, der er tilstrækkeligt kraftfuld. Det skyldes, at den i givet fald skal kunne accelerere hurtigt. En kraftigere motor øger desuden generelt et løbebånds levetid, ikke mindst er den mere skånsom mod elektronikken ved maksimal belastning, så elektronikken holder længere.

Drivrem 200x177Billige løbebånd og gåbånd har ofte en motorkraft på knap 1 hestekraft (forkortet hk), mens de bedste (og dyreste) løbebånd til hjemmebrug kan have en motorkraft på op til 3 hk. Hvad angår motorkraft, er det vigtigt at skelne mellem topeffekt og kontinuerlig effekt. Topeffekten er ofte den angivne effekt, da den er betydeligt højere end den kontinuerlige effekt, som regel ca. 40 % eller derover.

Drivremmen som motoren overfører sin bevægelsesenergi til løbebåndet med, er ellers den maskindel, der er sværest at forhindre slitage på, og den er også den del, der til syvende og sidst gå i stykker, uanset hvor meget eller hvor hårdt, man har anvendt løbebåndet. Det skyldes, at remmen er fremstillet af gummi, der efterhånden tørrer ud og dermed mister sin elasticitet, så det til sidst knækker. Dette fænomen er det samme, der får gamle gummibånd til let at gå i stykker, uanset om de har været i brug eller ej.

Pris

Prisen er naturligvis en meget vigtig faktor ved langt de fleste køb af træningsudstyr. Især fordi prisen varierer ekstremt meget mellem de billigste og dyreste modeller. De billigste bånd koster ca. 2.000-3.000 kr., men så er drejer det sig egentlig ikke om løbebånd, men de billigere gåbånd. De typer af løbebånd, der anvendes på motionscenter, fås oftest fra 50.000 kr. og derover. 100.000 kr. er f.eks. ikke en usædvanlig pris på sådan et løbebånd. Disse løbebånd er dog bygget til ekstremt hyppig, omfattende og langvarig brug. Som hjemmebruger behøver man som regel ikke at betale så meget for et fuldgodt løbebånd med god byggekvalitet, funktion og levetid.

Størrelse

Hvis man bor i lejlighed eller en anden bolig med begrænset plads til at placere et løbebånd, vil man af naturlige årsager sikkert foretrække, at løbebåndet ikke fylder mere end højst nødvendigt. Samtidig skal et godt løbebånd fylde det, som det nu gør, da det er netop det store løbeareal, der gør det muligt at løbe hurtigt, bekvemt og sikkert. Derfor bliver det ofte til et kompromis i form af et sammenklappeligt løbebånd, man kun tager frem for at træne, eller som man stiller væk, når man skal bruge løbebåndets plads til noget andet. Hvis plads ikke er en begrænsende faktor, kan man lidt forenklet sige, at jo større rammestørrelse, desto bedre er kvaliteten. Det skyldes, at et stort og reelt løbebånd ikke kun har et større løbeareal, men også er mere stabilt, robust og holder længere.

Støddæmpning

En anden vigtig egenskab for et løbebånd er dets støddæmpning, som gør det mere bekvemt at løbe og er skånsommere Stotdampning 250x157for kroppen, da underlaget er blødere at løbe på. En god dæmpning mindsker også eventuelle mislyde og vibrationer, hvilket er ekstra vigtigt, hvis man gerne vil løbe foran tv'et, har lydfølsomme naboer eller af andre årsager vil have, at løbebåndet er så støjsvagt som muligt.

Der findes forskellige dæmpningssystemer, og det mest almindelige er dæmperpuder af gummi, hvor flere puder generelt yder bedre dæmpning end få. Andre dæmpningsmekanismer, f.eks. fjederophæng, forekommer dog også, og man kan ikke sige generelt, hvilken støddæmpningsteknik der er bedst.

Sikkerhed

God sikkerhed er vigtigt for et løbebånd, ikke mindst fordi man ofte kommer op på høje hastigheder under løb.  Løbebåndet skal derfor være udstyret med et nødstop, en såkaldt "dødmandsknap" så man ikke falder af løbebåndet, hvis det går for stærkt. Denne består af en magnet, der er fastgjort på løbebåndet i den ene ende (med en magnet) og i den anden ende er fastgjort i en snor. Snoren har en klemme i den anden ende, som man sætter fast på tøjet. Hvis man er ved at falde af båndet, bliver snoren strakt, og magneten bliver hevet af løbebåndet, som foretager en nødbremsning.

En anden god sikkerhedsfunktion er såkaldt dæmpet sammenklapning. Når båndet klappes sammen, holdes det oprejst med en lås. Når løbebåndet skal klappes ned for at bruge det, er det meget vigtigt at det ikke falder ned og beskadiger nogen eller noget, der kommer i vejen. Derfor har de bedre løbebånd en hydraulisk dæmpning, så båndet langsomt, men sikkert klappes ned, når det bliver frigjort fra låsen, selvom man ikke holder fast i det. Denne sikkerhedsfunktion er særligt vigtig på store og tunge løbebånd, og netop derfor findes den oftest netop på disse.

Træningscomputer

Traningsdator 200x81En god træningscomputer er en vigtig egenskab for et løbebånd. Den må gerne have flere forudprogrammerede træningsprogrammer, f.eks. intervaltræning, fedtforbrænding, maraton osv. Selv billigere løbebånd har i dag flere forskellige programmer at vælge imellem, men programmernes indhold er vigtigere end deres indhold, dvs. hvor god og varieret træning de giver. En god træningscomputer må derudover gerne give mulighed for at angive brugerens vægt og alder for at justere de forskellige programmer til en passende belastning,, der giver det bedst mulige træningsresultat. Træningscomputeren må også gerne kunne gemme egne træningsprogrammer med individuelle indstillinger.

Mange løbebånd har pulsmåling, så brugeren får en bedre fornemmelse af, hvor hårdt denne presser sig selv under træningen. Pulsen måles oftest med sensorer på håndtagene, men trådløs pulsmåling er ofte almindeligt i dag. For at træningscomputeren skal kunne modtage pulsoplysningerne, må man som regel købe et pulsbælte, som man tager på.

Pulskontrol er et træningsprogram, der findes på de bedste træningscomputere. Pulskontrol, eller pulsstyring som det også kaldes, hjælper brugeren med at holde det ønskede anstrengelsesniveau. Dette sker ved, at træningscomputeren måler brugerens puls og derefter kontinuerligt tilpasser løbebåndets hastighed, så brugerens puls holdes konstant på en forudindstillet værdi.

+ Vis også udgåede produkter

Casall Infinity 1.5T

Stilrent løbebånd med innovativ affjedring og rummeligt løbeareal


Prisklasse: Pro Antal Træningsprogram: 8 stk Hældning: 0-12 % Motoreffek (kontinuerlig): 2,75 hk Længde (mål): 192 cm Bredde (mål): 85 cm Højde (mål): 135 cm Løbeareal (L): 150 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 114,5 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 6,3 tommer Foldbar: Ja Garanti: 1 år Maksimumshastighed: 0,8-20 km/h

Casall Infinity 1.5T

Infinity 1.5T er topmodellen i Casalls nye løbebåndsserie. Som sædvanlig har Casall gjort sig umage for at skabe et design, der tiltaler skandinaviske forbrugere. Det er i det store hele lykkedes for dem, og designet skiller sig unægtelig ud. Tilsvarende unik er løbebåndets affjedring, der benytter sig af en såkaldt svingarmsaffjedring i stedet for traditionelle affjedringspuder. Denne affjedring føles afgjort lidt anderledes, hvis man er vant til affjedringspuder, men den er effektiv og ifølge Casall mere skånsom for knæ og led. Yderligere en nyskabelse der får Infinity 1.5T til at skille sig ud fra mængden, er de praktiske bevægelsessensorer til justering af hastigheden. Med dem er det tilstrækkeligt at føre hånden hen over sensoren for at øge eller mindske farten. Konstruktionen er bestemt stabil og som forventet i denne prisklasse. Løbearealet er rummeligt, hvilket gør det lettere at løbe ved maksimumshastigheden. Motoren er på ingen måde lille, men dog under gennemsnittet for prisklassen. Træningscomputeren er godkendt, men har ikke så stort udvalg af forprogrammerede træningsprogrammer. Den har i stedet fokus på vægtkontrol, hvilket kan virke fremmed for mange nordiske løbere. Display og kontrolpanel opfylder deres funktion, men virker lidt simple for en premiummodel. Derimod har konsollen en rummelig hylde til tablet osv.

 • Robust, meget rummeligt løbeareal, effektiv affjedring, praktiske bevægelsessensorer
 • Relativt simpelt kontrolpanel og lille display

Titan ST765 Extreem

Lavprisløbebånd med høj ydeevne til prisen


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Antal Træningsprogram: 9 stk Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 3 hk Løbeareal (L): 145 cm Løbeareal (B): 51 cm Maskinvægt: 93 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) | Størrelse: 6,5 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 4 stk. Garanti: 1 år Inkluderet tilbehør: Indbyggede højttalere Maksimumshastighed: 0-22 km/h

Bedste pris hos:

titan st765 extreem

Titan ST765 Extreem er et lavprisløbebånd med en ydeevne i forhold til prisen, der er svær at slå, og den udnævnes til bedste lavprisvalg. Den maksimale hastighed, motoreffekten, løbearealet og den maksimale hældning er alle virkelig høje for et løbebånd til under 10.000 kr. Kontrolpanel og træningscomputer er enkle og tydelige, så det er nemt og hurtigt at komme i gang. Der er praktiske genvejstaster til justering af hastighed og hældning. Et stort udvalg af løbeprogrammer gør det muligt at opnå en varieret træning. Det er imidlertid en svaghed, at alle løbedata bliver slettet, så snart båndet er stoppet. ST765 Extreem har lydindgang til smartphone/tablet osv. samt indbyggede højttalere, der sagtens kan overdøve båndet, mens man løber. Blæseren er derimod alt for lille til at kunne køle i væsentlig grad. Affjedringen er bestemt godkendt for et lavprisløbebånd, men den kunne godt have været endnu mere effektiv for at svare til den ret høje maksimumshastighed. Dette kommer først og fremmest til udtryk ved, at tungere løbere kan overbelaste affjedringen ved maksimumshastigheden, så de "træder igennem" båndet og snubler. ST765 Extreem er således mindre egnet til tunge løbere – ca. 100 kg – der ønsker at køre intervaltræning. På trods af sine svagheder, giver ST765 Extreem unægtelig en meget høj ydeevne til prisen.

 • Høj ydeevne i forhold til prisen, brugervenlig træningscomputer, lang garantiperiode
 • Løbedata forsvinder ved stop, kan overbelastes af tunge løbere

Udvalgte priser:

Casall Infinity 1.2T

Innovativt løbebånd med effektiv affjedring og gode bevægelsessensorer


Prisklasse: Mellem Antal Træningsprogram: 8 stk. Hældning: 0-12% Motoreffek (kontinuerlig): 2,25 HK Længde (mål): 179 cm Bredde (mål): 84 cm Højde (mål): 135 cm Løbeareal (L): 140 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 89 kg Maksimal brugervægt: 130 Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 1x5 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 4 stk. Garanti: 1 år Maksimumshastighed: 0,8-18 km/h

Casall Infinity 1.2T

Infinity 1.2T er det billige af de to løbebånd i Casalls nye Infinity-serie. I lighed med sin storebror har Infinity 1.2T en unik "svingarmsaffjedring" i stedet for traditionelle affjedringspuder. Dette giver en noget anderledes fornemmelse end de almindelige affjedringspuder og er ifølge Casall mere skånsomt for knæ og led. En anden nyskabelse er, at sidehåndtagene har bevægelsessensorer til justering af hastigheden ved hjælp af håndbevægelser. Det fungerer godt og gør det lettere at fokusere på at løbe. Kontrolpanelet er meget enkelt i forhold til prisklassen, og vi havde blandt andet gerne set flere og større genvejsknapper. En stor gummibelagt hylde er glimrende til tablets osv. Displayet er lille sammenlignet med konkurrerende løbebånd og har derfor ikke plads til at vise alle de væsentlige værdier samtidigt. Dette har en tendens til at give mere trykken på knapper, hvilket fjerner fokus fra at løbe. Træningscomputeren adskiller sig fra flertallet ved at have stort fokus på vægtkontrol og forskellige former for træningsmål. Infinity 1.2T har en stabil konstruktion, men transporthjulene er ret spinkle i forhold til maskinens vægt. Løbearealet er rummeligt, hvilket gør det lettere at løbe, især ved højere hastigheder. Pulsmåling via håndtagene går hurtigt, og trådløs brystrem understøttes også.

 • Robust, rummeligt løbeareal, effektiv affjedring, praktiske bevægelsessensorer
 • Enkelt kontrolpanel, lille display, lidt spinkle transporthjul

ProForm Performance 1850


Prisklasse: Pro Hastighed: 0-22 km/h Antal Træningsprogram: 30 stk Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 3 hk Længde (mål): 207 cm Bredde (mål): 91 cm Højde (mål): 162 cm Løbeareal (L): 152 cm Løbeareal (B): 51 cm Maskinvægt: 92 kg Maksimal brugervægt: 145 kg Display: Type: Baggrundsbelyst touchscreen Farve: Ja Størrelse: 7 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 4 stk. Garanti: 2 år Inkluderet tilbehør: Pulsbælte

ProForm Performance 1850

Nyskabende premiumløbebånd med kraftfuld motor og interaktive funktioner

ProForm Performance 1850 er et både højtydende og innovativt løbebånd i pro-klassen. Dette er løbebåndet til dig, der vil have de nyeste tekniske funktioner som den første. Ikke mindst via appen iFit Live, der giver mulighed for en ny form for interaktivt løb. Den kraftige motor accelererer hurtigt løbebåndet op til den rigtig høje maksimumshastighed. Det store løbeareal – især længden – giver et sikrere løb, særligt ved de højeste hastigheder. Performance 1850 er stabilt og godt affjedret med en avanceret træningscomputer, der alligevel er nem at navigere rundt på. Displayet har flere skærmtilstande afhængigt af de ønskede oplysninger, og du vælger selv tilstand ved at føre fingeren hen over skærmen. Samtidig med at du kan holde styr på ting som hastighed, hældning, tid, distance, puls og kalorieforbrug under træningen, kan du også surfe på nettet eller lytte til musik. Hældning og hastighed justeres med en let berøring af touch-knapperne på konsollen eller på håndtaget. De indbyggede højttalere har en usædvanligt god lydkvalitet, og selv ved høje hastigheder er det stadig let at høre musik og filmlyd. Performance 1850 er også udstyret med en usædvanligt kraftig ventilator. Løbebåndet er tilpasset appen iFit Live, hvilket muliggør mange spændende funktioner. Du kan for eksempel tegne din egen rute og følge den på skærmen. Du kan også konkurrere mod andre iFit-brugere og uploade træningsprogrammer, som hjælper dig med at nå dine træningsmål. Et trådløst pulsbælte fra den velrenommerede producent Polar medfølger, og det giver hurtigt en korrekt pulsværdi på skærmen. Konsollen har en hylde til tablet og god plads til vandflaske, telefon og lignende. Transporthjulene kunne have været bredere, så båndet lettere kunne flyttes, men ellers er der ikke meget at kritisere på Performance 1850.

 • Stor pegeskærm med iFit Live, stærk motor, kraftfuld ventilator og højttalere
 • Transporthjulene kunne have været bredere

Udvalgte priser:

InSPORTline Gallop

Meget nedsat løbebånd med god ydeevne


Prisklasse: Mellem Hastighed: 0,8-22 km/t Antal Træningsprogram: 5 Hældning: 0-20 % Længde (mål): 170 cm Bredde (mål): 82 cm Højde (mål): 138 cm Løbeareal (L): 145 cm Løbeareal (B): 51 cm Maskinvægt: 110 kg Maksimal brugervægt: 170 kg Display: | Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 7 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 2 stk Garanti: 3 år Inkluderet tilbehør: Pulsbælte, indbyggede højttalere Kontinuerlig: 3

InSPORTline Gallop

InSPORTline er en mellemklassemodel med usædvanligt høj ydeevne til prisen. Både den maksimale hastighed, hældningen og brugervægten er meget høj, og det samme gælder motoreffekten. Designet er lidt todelt med både rene linjer og kitschede indslag. Støddæmpningen er ikke så dårlig, men alligevel lidt under gennemsnittet for prisen, hvilket får os til at tænke, om ikke den oplyste maksimale brugervægt er en smule overdrevet. Træningscomputeren er ret enkel, men opfylder klart gennemsnitsbrugerens behov. Brugsanvisningen er dog på engelsk. Panelet mangler en hylde til en tablet, men har to store rum, hvor man kan lægge mobiltelefon og lignende. Desuden har den både indbyggede højttalere og blæser. Maskinvægten er høj, hvilket overvejende er positivt, da det tyder på en stabil konstruktion med robust og holdbar ramme. Men man kunne godt have gjort det lettere at flytte løbebåndet. Vi mangler stadig at se, hvor godt Gallop klarer flittig og langvarig brug, men den lange garantiperiode er betryggende.

 • Meget høj ydeevne, lang garantiperiode, robust ramme, indbyggede højttalere og blæser
 • Ingen dansk brugsanvisning, ret besværlig at flytte

Abilica Trex 7

Aggressivt prissat lavprismodel


Prisklasse: Lavpris Hastighed: 0-16 km/h Antal Træningsprogram: 12 stk Hældning: 0-15% Motoreffek (kontinuerlig): 1,75 hk Længde (mål): 170 cm Bredde (mål): 73 cm Højde (mål): 148 cm Løbeareal (L): 130 cm Løbeareal (B): 40 cm Maskinvægt: 63 kg Maksimal brugervægt: 115 kg Display: | Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 6,9 tommer Foldbar: Ja Transporthjul: 2 stk Garanti: 2 år Den nylancerede Lydniveau: Over middel Højeste måling: 67 dB

Abilica Trex 7

Abilica Trex 7 bliver det bedste lavprisvalg i kraft af sin imponerende kombination af konstruktionskvalitet, funktionalitet og design til en overkommelig pris.Den nylancerede Abilica Trex 7 er et lavprisløbebånd med en imponerende kombination af konstruktionskvalitet,funktionalitet og design til en overkommelig pris.

Motoren er kraftig til prisen, og løbebåndet når hurtigt sin maksimale hastighed. Den robuste ramme gør løbebåndet stabilt, selvom man læner overkroppen mod støttearmene ved den højeste hastighed. Løbepladens affjedring er god af at være et lavprisbånd, og den maksimale hældning er stor. I lighed med andre lavprisløbebånd kan løbearealet virke smalt for urutinerede motionister, i hvert fald ved høje hastigheder. Displayet er brugervenligt og praktisk med smarte hurtigknapper til både hastighed og hældning og en tydelig, klar skærm. Træningscomputeren har flere afbalancerede programmer til varierende træning. Det er desuden nemt at justere hastighed og hældning med praktiske hurtigknapper på armstøtterne.

Trex 7 kan foldes sammen og er udstyret med hjul, så den er meget let at flytte.

 • Lav pris, robust, stilren, godt display, god affjedring
 • Løbearealet kan virke smalt ved høje hastigheder

Casall T600+

Eksklusiv og stilren pro+-model til krævende løbere


Prisklasse: Pro+ Antal Træningsprogram: 15 stk Hældning: 0-12 % Motoreffek (kontinuerlig): 2,5 Længde (mål): 178 cm Bredde (mål): 86 cm Højde (mål): 147 cm Løbeareal (L): 140 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 85 kg Maksimal brugervægt: 147 kg Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Båndtype: Løbebånd Maksimumshastighed: 20 km/h

Casall T600+

T600+ er et meget robust løbebånd i pro+-klassen, og dens tydeligste styrke er det meget flotte design. Det kommer måske først og fremmest til udtryk i displayet, der er af absolut højeste klasse. Ud over det meget intuitive og brugervenlige display har T600+ også en udmærket træningscomputer, som muliggør mange smarte funktioner, f.eks. en række med hurtigknapper, oprettelse og overvågning af træningsmål samt flere træningsprogrammer. Med en udmærket støddæmpning og et meget rummeligt løbeareal føles det sikkert at løbe helt op til den meget høje maksimumshastighed på T600+. Motoren er støjsvag og accelererer hurtigt løbebåndet op. Der er få svagheder på T600+, men hertil må man regne blæseren, der er alt for svag, og en vel høj pris, hvis man ikke ønsker at betale for et design i topklasse.

 • Meget flot design, støjsvag, rummeligt løbeareal, godt display og god træningscomputer
 • Vel høj pris, hvis interessen for design mangler, svag blæser

Casall T200+

Stilren og overdådig mellemklasse-model med høj byggekvalitet


Prisklasse: Mellem Hastighed: 0-16 km/h Antal Træningsprogram: 10 stk Hældning: 0-10 % Motoreffek (kontinuerlig): 1,75 hk Længde (mål): 180 cm Bredde (mål): 86 cm Højde (mål): 136 cm Løbeareal (L): 140 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 77 kg Maksimal brugervægt: 115 kg Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 1 år Båndtype: Løbebånd

Casall T200+

Casall T200+ er et højtydende og meget prisbilligt løbebånd i den øvre mellemprisklasse. Støddæmpningen er udmærket, og det store løbeareal føles også rummeligt ved tophastigheden. Den robuste ramme på T200+ gør den stabil, også ved høje hastigheder, som den hurtigt accelererer til med sin kraftige motor. Casalls fornemmelse for design skinner igennem i et stilrent og flot løbebånd og et tydeligt og smart display med praktiske hurtigknapper til både hældning og hastighed. Træningscomputeren har flere velafbalancerede træningsprogrammer, men vi havde gerne set, at man ikke behøvede at trykke så meget på "Enter".

 • Flot design, robust, rummeligt løbeareal, udmærket støddæmpning
 • Lidt irriterende "Enter"-knap

NordicTrack T 7.0

Højtydende løbebånd i pro+-klassen


Prisklasse: Pro+ Hastighed: 0-18 km/h Antal Træningsprogram: 16 stk Hældning: 0-10 % Motoreffek (kontinuerlig): 2,5 hk Længde (mål): 178 cm Bredde (mål): 86 cm Højde (mål): 151 cm Løbeareal (L): 140 cm Løbeareal (B): 51 cm Maskinvægt: 89 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Båndtype: Løbebånd

NordicTrack T 7.0

NordicTrack T7.0 er et højtydende løbebånd i pro+-klassen. Den kraftige motor accelererer hurtigt løbebåndet op, og det store løbeareal giver god plads, også ved maksimumshastigheden. Den meget høje maksimale brugervægt vidner om løbebåndets høje byggekvalitet. T7.0 er både stabilt og dejligt at løbe på i kraft af et overdådigt støddæmpningssystem. Træningscomputeren har en ret lille display, men er let at navigere på med masser af praktiske hurtigkommandoer. Såvel hældning som hastighed kan for eksempel nemt justeres med blot ét tryk. Løbebåndet er relativt nemt at montere og har en tydelig vejledning. Det er også udstyret med iPod/iPhone-dock og indbyggede højttalere, der faktisk giver en anstændig lyd. Dette er ikke et urimeligt dyrt løbebånd, men med den ekstreme pristryk, vi ser i internetbutikkerne for tiden, fremstår T7.0 som alt for højt prissat.

 • Robust og stabilt, stort løbeareal, god støddæmpning
 • Lille display, relativt høj pris

Abilica Trex 8


Prisklasse: Pro Hastighed: 0-18 km/h Antal Træningsprogram: 12 stk Hældning: 0-15% Motoreffek (kontinuerlig): 2 hk Længde (mål): 185 cm Bredde (mål): 91 cm Højde (mål): 135 cm Løbeareal (L): 140 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 96 kg Maksimal brugervægt: 115 kg Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 3 år Båndtype: Løbebånd

Abilica Trex 8

Abilica Trex 8 er en opgraderet version af testvinderen Trex 3, og dette løbebånd er også meget godt til prisen og bliver derfor det bedste professionelle valg. På trods af Trex 8's overkommelige pris i den lave pro-klassen, er det særdeles robust og har en meget god ydeevne. Det rummelige løbeareal gør det behageligt at løbe på, også ved maksimumshastigheden. Displayet er stort og veldesignet med praktiske hurtigknapper og flere træningsprogrammer for en varieret træning. En markant hældning giver en god modstand og kan sammen hastigheden nemt justeres med håndtagene. Løbebåndet har også hjul og kan foldes sammen. Det tætteste på en svaghed, som vi fandt på Trex 8, er en motoreffekt, der ganske vist fungerer, men som ligger noget under gennemsnittet for sin prisklasse.

 • Lav pris, robust, rummeligt løbeareal, stort og tydeligt display
 • Motoreffekten noget under gennemsnittet for prisklassen

Abilica Trex 3

Testvinder med aggressiv pris og høj ydeevne


Prisklasse: Mellem Hastighed: 0-16 km/h Antal Træningsprogram: 12 stk Hældning: 0-12 % Motoreffek (kontinuerlig): 1.25 Længde (mål): 183 cm Bredde (mål): 75 cm Højde (mål): 130 cm Løbeareal (L): 130 cm Løbeareal (B): 40 cm Maskinvægt: 77 kg Maksimal brugervægt: 115 kg Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 3 år Båndtype: Løbebånd

Abilica Trex 3

Abilica Trex 3 bliver bedst i test i kraft af sin imponerende kombination af konstruktionskvalitet, funktionalitet og design til en overkommelig pris. Med sin kraftige motor når Trex 3 hurtigt sin maksimumshastighed. Den robuste ramme gør løbebåndet stabilt, selvom man læner overkroppen mod støttearmene ved den højeste hastighed. Løbepladens støddæmpning og længde er god. Dog kan nybegyndere opfatte bredden som lidt smal, i hvert fald ved maksimumshastighed.  Displayet er brugervenligt og praktisk med smarte hurtigknapper til både hastighed og hældning og en tydelig, klar skærm. Træningscomputeren har flere afbalancerede programmer til varierende træning. Det er desuden nemt at justere hastighed og hældning med praktiske hurtigknapper på armstøtterne. Trex 3 kan foldes sammen og er udstyret med hjul, så den er meget let at flytte.

 • Aggressiv pris, robust, flot design, godt display, god støddæmpning
 • Lidt smalt løbeareal ved maksimumshastighed

Master Fitness T660

Muskelbundt i pro-klassen med rummeligt løbeareal


Prisklasse: Pro Antal Træningsprogram: 23 stk Hældning: 0-12 % Motoreffek (kontinuerlig): 2,5 Længde (mål): 192 cm Bredde (mål): 86 cm Højde (mål): 143 cm Løbeareal (L): 140 cm Løbeareal (B): 50 cm Maskinvægt: 103 Maksimal brugervægt: 135 kg Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Båndtype: Løbebånd Maksimumshastighed: 18 km/h

Master Fitness T660

Master Fitness 660 er et løbebånd i den lavere pro-klasse. Det har en god byggekvalitet og føles i kraft af sit store løbeareal også behageligt at løbe på ved høje hastigheder. Med en meget kraftfuld motor er Master 660 især velegnet til hård intervaltræning og accelererer hurtigt til maksimumshastigheden. Master 660 har dog også svagheder, og her er den mest slående dens display, som ikke blot føles forældet og fantasiløst, men også har begrænset funktionalitet med få hurtigknapper for at være et løbebånd i pro-klassen. Støddæmpningen føltes også svagere end forventet, hvilket kan opleves som en vis mathed. Træningscomputeren er ellers god med mange træningsprogrammer, blandt andet et pulsstyret. Som en kuriositet kan det nævnes, at Master 660 har indbyggede højttalere.

 • Høj byggekvalitet, stærk motor, stort løbeareal, pulskontrol
 • Åndløst og simpelt display, relativt svag støddæmpning

Master Fitness T540

Populært løbebånd i mellemklassen med muskler


Prisklasse: Mellem Antal Træningsprogram: 5 stk Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 2.5 Længde (mål): 192 cm Bredde (mål): 79 cm Højde (mål): 134 cm Løbeareal (L): 138 cm Løbeareal (B): 47 cm Maskinvægt: 82 kg Maksimal brugervægt: 125 kg Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Båndtype: Løbebånd Maksimumshastighed: 16 km/h

Master Fitness T540

Master Fitness 540 er et meget populært løbebånd i mellemklassen til en ret lav pris. Master 540 markedsføres hovedsageligt som et løbebånd med støddæmpning i topklasse, men selvom vores testere ikke syntes, at der var noget i vejen med støddæmpningen, syntes de heller ikke, at den var noget ud over det sædvanlige. Vi oplevede derimod, at Master 540's styrker ligger i en god stabilitet, et langt løbeareal og en for prisklassen meget kraftig motor på 2,5 HK. Master 540's svagheder ligger alleres i et lidt forvirrende display med forældet design og en ret indviklet træningscomputer. Master 540 har også en blæser, men i lighed med de fleste andre løbebånd er blæseren for svag til at køle mærkbart på trods af Master 540's kraftige motor.

 • Konkurrencedygtig pris, kraftfuld motor, langt løbeareal, stabil
 • Åndløst og forvirrende display, indviklet træningscomputer, svag blæser
Del testen