Multimaskine bedst i test

Multimaskine

Et multigym er såvel klassisk som populær træningsmaskine, der har fået sit navn på grund af sin multifunktionalitet, der indebærer, at man kan udføre flere forskellige typer af styrketræningsøvelser på den samme maskine. Multigym er faktisk blevet et så populært indslag til træning i hjemmet, at ordene multigym og hjemmegym stort set er blevet synonyme. 

Fordele ved multigym

Multigymmet har flere fordele, der gør det ekstra velegnet til styrketræning i hjemmet.

 • Udnyttelse af pladsen: Plads er ofte den mest begrænsende faktor for dem, der vil lave et træningslokale derhjemme. Multigymmet er meget pladsbesparende, da det muliggør flere forskellige styrketræningsøvelser på den samme maskine.

 • Omkostningsbesparende: Eftersom et multigym anvender den samme stålramme til en række øvelser, koster det mindre at fremstille og distribuere end flere forskellige styrketræningsmaskiner ville gøre. Derfor er det billigere at købe et multigym end flere forskellige styrketræningsmaskiner.

 • Høj sikkerhed: Et korrekt konstrueret multigym er meget sikkert, både at anvende og at have stående i hjemmet. Multigym er sikrere end frie vægte, hvis man træner alene, da man kan presse sig hårdere uden at have en buddy til at hjælpe. Desuden er risikoen mindre for forkerte bevægelser med et multigym, da træningsbevægelserne er mere styrede. Sammenlignet med frie vægte er risikoen betydeligt mindre for, at uvedkommende kommer til side på et multigym. Beskyttelsespladerne omkring multigymmets vægtmagasin gør det vanskeligt at få fingre og andet i klemme, hvilket er ekstra vigtigt, hvis børn opholder sig i træningslokalet.

Udover disse egenskaber har multigymmet yderligere en vigtig fordel til fælles med alle andre former for hjemmegym.

 • Tilgængelighed: Et hjemmegym findes per definition i hjemmet, så man slipper for at bruge tid på transport til og fra et motionscenter. Det frigør tid til andre formål – for eksempel at træne mere – og gør det lettere i det hele taget at få tid til at træne. Et hjemmegym lukker heller aldrig, og kan kan derfor træne, når man kan og vil. Hjemmegymmet har heller ingen myldretid med tilhørende køer, såfremt der ikke er andre familiemedlemmer, der skal træne samtidig selvfølgelig. Mange multigym kan dog anvendes af 2-3 brugere samtidig, så dette er også muligt at undgå.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017.png

Finnlo Bio Force

Praktisk multigym der giver støjsvag og funktionel træning for hele kroppen


Prisklasse: Premium Vægtmagasin: Intet – bruger hydraulisk modstand Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Nej (har ikke vægtmagasin) : 5 stk. Antal øvelser: 110 stk. med beskrivelse Antal samtidige brugere: 1 person Maskinvægt: 67 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Mål (Længde): 134 cm Mål (Bredde): 165 cm Mål (Højde): 208 cm Inkluderet tilbehør: Tricepsreb, lats-stang, bicepsstang og fodmanchetter Videoklip: Produktdemo

Finnlo Bio Force er et spændende multigym, der ved hjælp af ny teknik gør din træning sikrere, mere støjsvag og mere funktionel. I stedet for traditionel vægtmodstand har Bio Force en hydraulisk modstand, der svarer til op til 100 kg vægte. Man justerer vægtmodstanden omtrent på samme måde som på et almindeligt multigym, og hver regulering svarer til 2,25 kg. Den hydrauliske modstand gør træningen betydelig mindre støjende, og multigymmet er meget let at flytte omkring, på der mangler et tungt vægtmagasin. Bio Force vejer kun en tredjedel af et traditionelt multigym med vægtmagasin. Det har desuden to transporthjul, som gør det nemt for en enkelt person at rulle gymmet til den ønskede placering. Man kan også variere belastningen, så den bliver tungere på den ene side, hvilket kan være godt, hvis man har en ubalance i kroppen, eller hvis man bare vil gøre en side af kroppen stærkere.

Hynderne er både flotte og behagelige, og nøjagtig som resten af gymmet virker de vellavede. Desværre kan ryglænet ikke justeres, og det havde været rart at kunne regulere sædet i mere end to stillinger for at kunne få en så optimal stilling som muligt. Sædet kan fjernes helt, hvilket frigør plads nok til at kunne trille en kørestol ind. Finnlo Bio Force er smidig og let at flytte omkring, men trods den lave vægt, giver gymmet godt med modstand. Dette er det innovativt multigym, som giver dig støjsvag, sikker og funktionel træning til en god pris, og vi udnævner det derfor til bedst i test.

 • Lav maskinvægt, mange øvelser, kraftig modstand, handicapvenligt
 • Sædet har kun to indstillinger, ikke justerbart ryglæn
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Abilica Multi Power

Eksklusivt multigym med en blanding af funktionelle og fikserede øvelser


Prisklasse: Premium Vægtmagasin: 90 kg Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Medfølgende håndtag: 7 stk. Antal samtidige brugere: 1 stk. Maskinvægt: 240 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 210x144x208 cm Mål (Længde): 210 cm Mål (Bredde): 144 cm Mål (Højde): 208 cm Medfølgende tilbehør: Tricepsreb, bicepsstang, latsstang, 2x håndtag, mavecrunch og fodmanchetter Videoklip: Ja

Abilica Multi Power er et solidt multigym med gennemtænkte løsninger. Det er en smule dybere end andre hjemmegyms, og udformningen gør, at det bedst placeres med bagsiden mod en væg eller eventuelt midt på gulvet, hvis man har god plads. Nogle funktionelle øvelser kræver nemlig en del plads ved siden af gymmet. Gymmet er smalt, og med en rimelig loftshøjde er der plads til det i de fleste kælderrum. Konstruktionen er stabil, og gymmet bliver stående selv ved stor belastning. Byggekvaliteten, hynder og medfølgende tilbehør er af høj kvalitet. Med Abilica Multi Power kan man udføre de almindeligste basisøvelser såsom brystpres, bicepscurl, bencurl, mavecrunch og latstræk.

Vægtene følger blødt og stille med, og man kan hurtigt finde en god stilling takket være de alsidige indstillingsmuligheder. Justeringshåndtagene til at indstille den rigtige position er markerede med rødt, desværre undtagen palen til bencurl – som derfor er svær at finde. Hvis man foretrækker mere funktionelle øvelser, er der håndtag på begge sider, som kan indstilles i flere forskellige vinkler. Dette er godt til at træne en bestemt bevægelse eller muskler til en specifik idrætsgren såsom tennis eller golf. De almindeligste øvelser er beskrevet med billede og tekst på den medfølgende planche. Den er dog på engelsk og lidt rodet. Desværre viser den også nogle benøvelser, som kun kan laves med et ekstra modul, som kan tilkøbes. Instruktionsbogen er også på engelsk og helt klart under niveau. Hvis man mangler erfaring, er det en udfordring at montere gymmet på egen hånd, da der er mange forskellige dele, der skal sidde rigtigt. Det er en god idé at læse instruktionsbogen først (se link) og derefter beslutte at montere selv eller få professionel hjælp. Den eksklusive Abilica Multi Power optager kun lidt plads og tilbyder gode øvelser og effektiv træning til hele kroppen.

 • Gode installationsmuligheder, alsidig træning, brugbart tilbehør
 • Svær at flytte, utydelig træningsoversigt, avanceret montering
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Inspire Fitness M1


Prisklasse: Pro Vægtmagasin: 68 kg Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24+ stk. Medfølgende greb: 6 stk. Antal samtidige brugere: 1 person Maskinvægt: 174 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 188 cm Mål (Bredde): 87 cm Mål (Højde): 214 cm Medfølgende tilbehør: 6 stk. D-håndtag: 1 stk. fodmanchet

Inspire Fitness M1 er et innovativt hjemme-gym, der videreudvikler det traditionelle multigym ved at muliggøre en mere funktionel træning. Til forskel fra traditionelle multigym med faste trækstænger, så er M1 nemlig udstyret med fleksible håndtag og drejelige swivel-led. Det gør, at man med blot seks trækpunkter kan udføre et utal af varianter af gymmets forskellige standardøvelser. Dermed undgår man den fikserede træning fra det traditionelle gym, som kroppen ikke har lige så stor gavn af i hverdagen, og som kan give ubalance i muskulaturen. Konstruktionen muliggør også træning af en side ad gangen samt skiftevise øvelser. Inspire Fitness er et premium-mærke, der forbindes med træningsmaskiner af høj kvalitet, og M1 er ingen undtagelse. Designet er flot, og konstruktionen er stabil, pladseffektiv og robust med udmærkede materialevalg. Ikke mindst siddehynderne, der er både behagelige og slidstærke. Kablerne er føjelige og kan trækkes langt ud, hvilket giver flere trækvinkler. Vægtene følger med smidigt, blødt og lydløst i alle øvelser. Det er faktisk svært ikke at føle sig forkælet af muligheden for selv at vælge bevægelsesretningen. Det er nok at flytte vinklen nogle grader, så belaster træningen en anden del af musklen, så M1 også er velegnet til genoptræningsøvelser. 

Selv om M1 giver en god øvelsesvariation, er den stadig nem at bruge til standardøvelser af overkroppen. For ben og bagdel kræves dog mere teknik end ved typisk benpres og bencurl. Den medfølgende træningsoversigt er klar og tydelig og viser 24 forskellige øvelser samt tips til, hvordan du kan planlægge din træning. Der findes desuden instruktionsvideoer på YouTube. Sædet er lidt ustabilt, når det ikke belastes, men under selve træningen forsvinder ustabiliteten. Ryglænet er enkelt at folde ned og giver da en helt flad træningsbænk, der giver muligheder for både siddende og liggende øvelser. Monteringsvejledningen er usædvanligt detaljeret.

 • Usædvanligt mange øvelsesmuligheder, funktionel træning, føjelig modstand, høj kvalitet
 • Relativt tekniske underkropsøvelser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Inspire Fitness M2

Traditionel og funktionel styrketræning i samme multigym i høj kvalitet


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Vægtmagasin: 73 kg Hynder: 3 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk. med vejledning Medfølgende greb: 10 stk. Antal samtidige brugere: 1 person Maskinvægt: 165 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 180 cm Mål (Bredde): 100 cm Mål (Højde): 198 cm Medfølgende tilbehør: 1 stk. lats-stang, 1 stk. bicepshåndtag og 3 stk. fleksible håndtag

Bedste pris hos:

Inspire Fitness M2 er et multigym i premiumklassen, hvor brugeren opmuntres til at kombinere funktionel træning med den traditionelle variant med faste håndtag. Det giver mulighed for stor variation og kan løfte din træning op på et nyt niveau. Hvis I derudover er flere, der har planer om at anvende multigym'et, kan det være et stort plus, at det kan anvendes til begge disse former for styrketræning. I lighed med andre multigyms fra Inspire Fitness er M2 kendetegnet ved eksklusive materialevalg, et gennemtænkt design og praktisk tilbehør. Hynderne er forførende behagelige og kan tages af, så de er lette at vaske eller skifte ud, hvis de mod forventning skulle gå i stykker. Endvidere medfølger en planche med tydelige øvelsesanvisninger for samtlige muskelgrupper. Sædets højde justeres nemt med en metalpal.
 

Ryglænet kan hældes, men desværre ikke skubbes frem og tilbage, hvilket oftere havde givet en optimal siddestilling. M2 kræver lidt mere plads i siden end sin billigere søstermodel, Inspire Fitness M1. For eksempel er det nødvendigt med godt en meter fri plads til højre ved bicepsøvelser. M2 tilbydes samtidig betydeligt bedre træningsmuligheder til for- og bagsiden af lårene. Man skal dog ikke have alt for korte ben, da man så ikke kan få en god position til bencurl-øvelserne. Man kan købe et modul til benpres som tilvalg.

 

 • Tilbyder både traditionel og funktionel træning, høj byggekvalitet, gode træningsanvisninger
 • Ryglænet kan kun hældes, bencurl-øvelserne passer ikke til korte ben
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:
Bedste lavprisvalg.dk 2017.png

Titan Homegym - 100 kg

Kompakt multigym med mange kilo vægte for pengene, yder god modstand


Prisklasse: Lavpris Vægtmagasin: 100 kg Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk Antal samtidige brugere: 1 stk Maksimal brugervægt: 120 kg Mål (Længde): 172 cm Mål (Bredde): 119 cm Mål (Højde): 205 cm Medfølgende tilbehør: Rygstang, korttrækshåndtag og fodstrop Lydniveau: Middel


Titan Homegym 100 kg er et afskrællet multigym, der giver bemærkelsesværdigt mange kilo vægte for pengene. Normalt koster et multigym med 100 kg vægte nemlig det dobbelte. Det kommer næppe som en overraskelse, at en så lav pris medfører visse kompromisser, når det gælder byggekvalitet og funktionalitet. Vægtenes præcision kunne for eksempel have været bedre, og hvis man kører med kun en vægt på, så rammer stangen nemt vægtmagasinet, hvis den ikke rammer helt lige ned i hullet. Derudover har vægtene tendens til enten at blive lidt slappe eller spændt ved brystøvelser. Denne problematik er imidlertid også meget almindelig på betydeligt dyrere multigym. Titan Homegym 100 kg leveres med tre forskellige greb: Bred trækstang, kort trækstang og fodstrop. De kan bruges til at udføre en række forskellige øvelser for at træne forskellige muskelgrupper. Der er dog visse mangler i funktionerne. Hvis man for eksempel kører biceps helt forfra, bliver maskinen nemt løftet. Ser man bort fra denne akilleshæl, er konstruktionen stabil. Sædet kan heller ikke indstilles ret højt, så det vanskeliggør benløft for personer over ca. 180 cm. Desuden er "håndtagene" til brystøvelser for brede til den gennemsnitlige bruger, og ryglænet kan ikke hældes bagud. Trækstængerne fungerer derimod godt til både ryg- og tricepsøvelser. Vægtmagasinbeskyttelsen yder en grundlæggende sikkerhed, men afskærmer ikke vægtene fuldstændig fra f.eks. nysgerrige børnefingre. Vægtene har ingen vægtangivelser. Multigymmet er kompakt, hvilket gør det lettere at placere. Titan Homegym 100 kg har unægtelig sine funktionsmæssige skavanker, men er alligevel et alternativ, der virkelig giver værdi for pengene, hvis man arbejder med et lavt budget og først og fremmest ønsker et multigym, der kan give ordentlig modstand.

 • Mange kilo vægte for pengene, kompakt
 • Manglefuld vægtpræcision, visse funktionelle skavanker
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

FINNLO Autark 1500

Stabilt og stille multigym med eksklusive komponenter


Prisklasse: Premium Vægtmagasin: 80 kg Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 11 stk Medfølgende greb: 6 stk. Antal samtidige brugere: 1 stk. Maskinvægt: 205 kg Maksimal brugervægt: 120 kg Mål (Længde): 165 cm Mål (Bredde): 145 cm Mål (Højde): 215 cm Medfølgende tilbehør: Tricepsreb, bicepsstang og fodmanchet Lydniveau: Nej

Finnlo Autark 1500 er et traditionelt multigym, der i kraft af sit flotte design og høje brugervenlighed passer ind i de fleste hjem. Autark 1500 har som standard et vægtmagasin på 80 kg, men man kan supplere, så den leveres med 100 kg. I alt vejer maskinen dobbelt så meget, hvorfor den står stabilt på gulvet. Ulempen er, at den bliver svær at flytte, så sørg for at finde den rette placering med det samme. Samtlige dele af gymmet er af høj kvalitet, inklusive hynderne, som desuden er rigtig bekvemme.

Udformningen af gymmet giver brugeren en række sikre øvelser, men til forskel fra gyms med justerbare kabler, så er mulighederne for mere funktionel træning begrænset. Der findes dog nogle variationsmuligheder, f.eks. er der flere forskellige indstillinger til brysttræning, som gør det muligt at træne forskellige dele af brystmusklen. Det velbeskyttede vægtmagasin er forholdsvis stille, og den medfølgende vægtpakke er fuldt tilstrækkelig selv for en veltrænet person. Både ryglæn og sæde kan indstilles i flere forskellige positioner, hvilket muliggør en optimal position. Finnlo Autark 1500 er et flot multigym, der udnytter pladsen forholdsvis godt og tilbyder brugeren reel træning til alle de store muskelgrupper til en god pris.

 • Flot design, stabil konstruktion, justerbart ryglæn
 • Relativt lille øvelsesvariation, svær at flytte, ingen funktionelle øvelser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

BH Fitness Global Gym Plus G152X

Moduler til benpres og dips, udnytter pladsen godt


Prisklasse: Premium Vægtmagasin: 100 kg Hynder: 6 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 40 stk Medfølgende greb: 6 stk. Antal samtidige brugere: 2 stk. Maskinvægt: 210 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 174 cm Mål (Bredde): 200 cm Mål (Højde): 225 cm Medfølgende tilbehør: Modul til benpres, dips-stativ, latsstang. Videoklip: Nej

BH Fitness Global Gym Plus G152X er et multigym, der giver mulighed for traditionelle, fikserede øvelser, men også både benpres og dips-stativ i en skrabet konstruktion. Brugeren kan lave mange gode øvelser, og det er praktisk, at der er en vejledning til øvelserne klæbet fast på gymmet. Gymmet er konstrueret til fikseret træning, er mulighederne for funktionel træning begrænset. Det er desværre besværligt at finde de rigtige indstillinger, og det er egentlig kun ryglænet til benpres, man kan indstille helt tilfredsstillende. Det er ærgerligt, for det er vigtigt at finde en god stilling til fikserede øvelser i et multigym, da mulighederne for manuel kompensation er små. Ellers kan det medføre forkert belastning og i værste fald fysiske skader.

De fleste bløde dele som hynder og håndtag er behagelige og af godkendt kvalitet. Derimod er håndtagene på dipsstativet for hårde. Vægtmagasinet er relativt godt beskyttet med hensyn til risikoen for at komme i klemme, i det mindste så længe magasinet står op mod en væg. Med hele 100 kg vægte giver G152X god modstand til langt de fleste. Desuden bidrager vægten til, at gymmet står stabilt på underlaget, selv ved hård belastning. Monteringsanvisningen findes ikke på dansk, men på engelsk. Heldigvis har den mange relativt tydelige illustrationer, hvilket gør monteringen betydeligt lettere. Men montering af et multigym er en avanceret forestilling, og det er også tilfældet for G152X. Vi anbefaler derfor, at du betaler for montering af gymmet for at spare både tid og tålmodighed. G152X er bedst til brugere, der vil have et pladsbesparende gym og som foruden de grundlæggende multigym-øvelser vil kunne lave benpres og dips.

 • Stor vægtpakke, moduler til benpres og dips, pladsbesparende konstruktion
 • Få funktionelle øvelser, få justeringsmuligheder
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:
Bedste mellemvalg.dk 2017.png

Adidas Homegym - 100 kg

Flot designet multigym med høj maks. vægt og mange mulige øvelser


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Vægtmagasin: 100 kg Hynder: 3 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk Antal samtidige brugere: 1 stk Maksimal brugervægt: 135 kg Mål (Længde): 183 cm Mål (Bredde): 105 cm Mål (Højde): 212 cm Medfølgende tilbehør: Lats-stang, korttrækshåndtag, fodmanchet Lydniveau: Middel

Bedste pris hos:

Adidas forbinder de fleste nok med tøj, men de sælger faktisk også en del træningsudstyr. Dette omfatter multigym'et Adidas Homegym – 100 kg. Dette er den højeste vægt på markedet og noget over standardvægten for vægtmagasiner, der er 90 kg. Derved er der mulighed for en meget kraftig maksimumsmodstand, der er tilstrækkelig for langt de fleste. Konstruktionen er stabil og står fast, når den belastes fra forskellige retninger. Multigym'et muliggør øvelser, der grundlæggende dækker alle de store muskelgrupper. Det omfatter for eksempel knøstrækning, preacher curl, bryst- og skulderpres og pec fly. Maskindelenes præcision er, som man kan forvente i mellemprisklassen. Selvom præcisionen er bedre end på lavprismodeller, så er den stadig ikke lige så nøjagtig som på premiummodeller. Dette giver sig hovedsagelig til kende ved, at kablerne har tendens til at slække lidt i begyndelsen af trækket. Det medfører, at træningsbevægelsen ikke bliver så fuldstændig, som den kunne have været. Multigym'ets design er smagfuldt sort og passer godt ind i Adidas' formsprog. Vægtmagasinbeskyttelsen dækker ikke 100 procent, men yder overordnet en god beskyttelse mod klemskader. Prismæssigt ligger Adidas Homegym i mellemklassen, hvilket stemmer nogenlunde overens med ydeevnen. Det er vores indtryk, at man betaler en del ekstra for varemærket Adidas.

 • Flot design, høj maksimumsvægt, muliggør mange øvelser
 • Lidt høj prissætning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Bedste pris hos:

Weider Pro 5500

Lavprismaskine til høje brugere med seriøst vægtmagasin


Prisklasse: Lavpris Vægtmagasin: 85 kg Hynder: 3 stk. Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 6+ stk. Medfølgende greb: 2 stk. Antal samtidige brugere: 1 person Maskinvægt: 150 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Mål (Længde): 200 cm Mål (Bredde): 110 cm Mål (Højde): 210 cm Medfølgende tilbehør: Rygstang, korttrækshåndtag og fodmanchet

Weider Pro 5500 er en prispresset lavprismaskine, hvor man har skåret ned på funktionaliteten og i stedet fokuseret på et kraftigt vægtmagasin. Den har et sporty udseende, og konstruktionen er acceptabelt stabil, selv ved højeste belastning. Byggekvaliteten er godkendt og over middel for prisklassen. Desværre er Weider faldet i den sædvanlige fælde at være nærige med skruekvaliteten. Dette kan blive et problem, hvis gymmet skal monteres om flere gange, for eksempel efter flytning. Multigymmets basisøvelser er brystpres, siddende bænkpres samt ben- og armcurl. Antallet af mulige øvelser angives at være 40 stk. Det anser vi for at være et oppustet tal, da forskellige varianter af stort set identiske øvelser er medregnet. Weider Pro 5500's primære svaghed er dog de begrænsede justeringsmuligheder. Da ryglænet ikke kan skydes særlig langt frem, ender brugere af normal højde for langt tilbage ved bencurl for at få støtte til ryggen. Afstanden mellem benpuderne kan heller ikke indstilles, hvilket dog er normalt for lavprisklassen. Sædet kan heller ikke hæves tilstrækkeligt til at en normalhøj person kan køre brystpres siddende. Man er nødt til at krybe ind bag ved sædet og køre brystpres stående i stedet. Dette kan dog være besværligt for kraftige brugere. Bænkpres fungerer bedre, men er let nedadrettet.

Rygtrækket fungerer rimeligt, men lider under, at man sidder trangt og skal passe på, at man ikke slår albuerne i nedtrækket. Selv mavecrunch lider under manglen på plads. Ved lav og middel belastning yder benpuderne god beskyttelse mod belastningen, men den bliver utilstrækkelig ved højere vægt. Vægtkassetterne følger problemfri med ved middel og høj belastning, men dårligere, når den er lav, såsom 1-2 vægte. Weider Pro 5500 er et relativt kompakt multigym og dobbelt så dybt som det er bredt. Vægtmagasinets beskyttelse yder en grundlæggende beskyttelse på forsiden, men er helt ubeskyttet bagpå. Det skyldes sandsynligvis, at det er designet til at blive stillet ind mod en væg. Multigyms er komplicerede og tidskrævende at montere, og derfor er en tydelig monteringsanvisning ekstra vigtig. Her lykkes det bedre for Weider end for de fleste andre med mange illustrationer og trin. For at kunne give en guldstjerne havde vi dog kunnet ønske os ende tydeligere illustrationer og gerne også et videoklip. På grund af de mangelfulde justeringsmuligheder passer Weider Pro 5500 bedst til høje personer – helst over 190 cm – som foretrækker høj modstand til en lav pris.

 • Seriøst vægtmagasin, kompakt, relativt tydelig monteringsanvisning
 • Mangelfulde justeringsmuligheder, delvist trange træningsstillinger
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5

+ Vis også udgåede produkter

Inspire Fitness Inspire Body Lift BL1 multigym

Multigym i høj kvalitet med innovativ, vægtløs modstand


Prisklasse: Premium Vægtmagasin: Egen kropsvægt Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk Antal samtidige brugere: 1 Maskinvægt: 92 kg Maksimal brugervægt: 136 kg Mål (Længde): 135 cm Mål (Bredde): 105 cm Mål (Højde): 204 cm Inkluderet tilbehør: Korttrækshåndtag

Inspire Fitness Bodylift 1

Inspire Fitness / Finnlo Bodylift 1 (BL1) er et kvalitetsmultigym, hvor udøveren benytter sin egen kropsvægt som modstand i stedet for et magasin med vægte. Denne nyskabelse har flere fordele, herunder en lav maskinvægt og en støjsvag, fleksibel træning med en behagelig blødhed i modstanden. Fraværet af vægte mindsker desuden risikoen for at komme i klemme, ikke mindst for nysgerrige børn. Det er nemt at regulere modstanden – med en hånd – fra 10 % til 150 % af kropsvægten, og den maksimale modstand er faktisk rigeligt stor, selv for rigtig veltrænede personer. BL 1 giver mulighed for et stort antal øvelser for hele kroppen. Den leveres med en udførlig brugsanvisning og en planche, hvor øvelserne præsenteres tydeligt. Noget som er værdifuldt for nybegyndere. Derudover er der en gratis app med øvelsesanvisninger, men denne er desværre ustabil. I stort set alle øvelser bliver multigymmets maksimumshøjde ca. 10 cm højere end angivet i specifikationerne, men det er stadigvæk lavt nok til de fleste kældere. Multigymmet skal desuden stå ca. 20 cm fra væggen ved øvelsen siddende roning, fordi trækstangen går denne længde bagud.

Dette bør imidlertid ikke være noget problem, da BL 1 takket være sin lave maskinvægt er let at flytte omkring. En trinløs justering af sædet havde været at foretrække for at kunne placere sig optimalt i maskinen. Inspire Fitness' maskiner har generelt en høj byggekvalitet, og det er også tilfældet med BL 1. Den er både eksklusiv og gedigent med udsøgte materialevalg, fint metalarbejde og lækre hynder. Den eneste undtagelse er sædet, der føles en smule ustabilt uden belastning, men man bemærker det heldigvis ikke under selve træningen. Inspire Fitness er et premiummærke og normalt er deres multigym' prissat efter det. BL 1 er dog i øjeblikket kraftigt nedsat og derfor også meget prisgunstigt. + Innovativ og kraftig modstand, lav maskinvægt, udførlig brugsanvisning - Ikke trinløs justering af sædet, ustabil app

 • Innovativ og kraftig modstand, lav maskinvægt, udførlig brugsanvisning
 • Ikke trinløs justering af sædet, ustabil app

Udvalgte priser:
Del testen