Nasesuger Bedst I Test

Næsesugere

Det kommer næppe som en overraskelse, at det kan være en prøvelse at tage sig af et barn. Men når babyen bliver forkølet med tilstoppet næste, så føles byrden ofte meget tungere. De alleryngste børn trækker kun vejret gennem næsen, hvilket gør snot og slim rigtig generende. Da det kan være svært at få en baby til at puste ud, når man pudser næsen på den, kræver det af og til, at forælderen hjælper til med at rense luftvejene. En næsesuger kan være redningen, der kan få barnet til at sove eller spise ordentligt. 

Der findes flere forskellige modeller på markedet, og de kan inddeles i tre forskellige grupper. Den første gruppe af næsesugere består af to dele; en spids der føres ind i barnets næsebor, og en klemme der presses sammen. Den anden gruppe består af et mundstykke og en suger – med denne type næsesuger er det forælderen, der styrer sugestyrken. Den tredje slags næsesuger er den elektroniske, som er batteridrevet og ved hjælp af en lille motor skaber den sugekraft, der er nødvendig for at rense barnets næse.

Et godt råd inden brug er at skylle næsesugeren igennem med saltvand og så skylle barnets næse med saltvandet, der både fås som pipetter til babyer og på sprayflaske til lidt større børn. Saltvand hjælper også med at opløse hårdt eller sejt slim, så det lettere kan suges ud med næsesugeren. Husk, at du aldrig må suge kraftigere end nødvendigt, da du ellers risikerer, at barnets slimhinder bliver beskadiget.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Näsfrida

Klassisk næsesuger, der kræver engangsfiltre, men har en rigtig god sugeeffekt


Prisklasse: Mellem Medfølgende tilbehør: Et engangsfilter og opbevaringsæske Pris engangsfilter: 1,70 kr./stk.

Hvis en næsesuger kan kaldes en klassiker, så er det Näsfrida. For mange er varemærket ligefrem synonymt med en næsesuger. Det enkle design består af et rødt mundstykke, en slange og en hårdere suger, der minder en et reagensglas i formen. Hvor slange og suger mødes, sidder der et blåt engangsfilter, der skal forhindre snot i at komme op i munden på den, der suger. Hvis man vil have flere filtre end det medfølgende – og producenten anbefaler, at det skiftes efter hver brug – skal de købes separat. Er man lidt nærig, kan det samme filter ofte sagtens anvendes et par gange, inden det virker snusket. 

Näsfrida er nem at bruge, og sugeren er smal nok til også at passe i en babys næsebor. Da man selv styrer sugekraften, er det nem at suge tilpas hårdt. Rengøringen fungerer fint, hvis Näsfrida skylles med det samme. Hvis snotte når at tørre ind, er det vanskeligere at komme til i sugeren. Näsfrida får et plus for den praktiske opbevaringsæske, som gør den nem at lægge til side mellem forkølelserne. Näsfrida kan bruges med kun én hånd, så man kan holde barnets hoved med den anden. Efter nogen tids brug, hvor næsesugeren har reddet mange sove- og spisetider for babyen, kan man kun tilsluttes sig, at Näsfrida er en ægte klassiker. Trods behovet for engangsfiltre bliver Näsfrida derfor vores valg som bedst i test.

 • Effektiv, nem at bruge, rimelig pris
 • Nye engangsfiltre skal købes løbende
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Otri-Baby Næsesug

Meget effektiv næsesug med god sugestyrke og spids, der kommer godt til inde i næsten


Prisklasse: Mellem Medfølgende tilbehør: To engangsfiltre og opbevaringsæske Pris engangsfilter: 6,13 kr./stk.

Otri-Baby Næsesug består af et mundstykke, en slange der leder frem til den del, man holder i, samt en løs spids. Det er spidsen, der føres ind i barnets næse. bagerst i spidsen sidder der et filter, som forhindrer snot og slim i at blive suget længere ind. Når man køber Otri-Baby Næsesug, medfølger der to engangsfiltre, og derefter må man købe nye separat. Hver gang næsesuget anvendes, sætter snot sig fast i filteret, så man skal enten være hurtig og skylle filteret igennem og lægge det til tørre, eller også må man tage et nyt filter. Det er tvivlsomt at skylle filteret set fra et hygiejnemæssigt synspunkt, men at tage et nyt hver gang over en lang vinter, hvor sygdommene afløser hinanden, virker dumt for både økonomi og miljø.

Alligevel falder man hurtigt pladask for Otri-Baby Næsesug, og det er takket være dens effektivitet. Spidsen er lille og blød, og selv en nyfødt baby kan få renset næsen grundigt, da man kan komme til i alle vinkler og kroge. Fordi det er forælderen, der styrer sugestyrken, bliver trykket altid tilpas, og beholderen form giver et godt greb om næsesuget. Man skal kun bruge én hånd, og med den anden hånd kan man holde barnets hoved stille. Otri-Baby Næsesug leveres i en praktisk opbevaringsæske, som gør den let at pakke væk, når forkølelsessæsonen er ovre. Med Otri-Baby Næsesug kan man mere effektivt end med andre næsesug rense barnets luftveje, og med en forkølet baby i armene, er det eneste, der tæller, hvor meget slim man kan få ud. Selvom Otri-Baby Næsesug er dyr i drift, virker den derfor til at være pengene værd.

 • Meget god rengøring af næsen, passer også godt til små næser, effektiv sugestyrke
 • Kræver i princippet filterskift efter hver brug, dyr i drift
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

HappyNose, Elektronisk næsesuger

Brugervenlig elektronisk næsesuger med to forskellige spidser til forskellige typer snot


Prisklasse: Premium Medfølgende tilbehør: Batterier og to spidser Pris engangsfilter: Behøves ikke

Som nybagt forælder ved man måske ikke engang, at næsesuger findes, så at de også fås i elektroniske varianter kan nok opfattes lettere absurd. Men tanken er god. HappyNose Elektronisk næsesuger er rigtig avanceret og kan desuden spille musik, mens barnets næse renses. Sugestyrken er moderat, men det er faktisk muligt at fjerne løst snot yderst i næsen. Sejere slim der sidder længere oppe, bliver dog for stor en udfordring for HappyNose. Med til næsesugeren følger generøst nok batterier, men også spidser i to forskellige størrelser. Vi mangler opbevaring til næsesugeren, da spidsen, der ikke er i brug, nemt bliver væk.

Beholderen hvor snottet opsamles, er nem at rengøre, men spidserne er vanskeligere. Hvis en bussemand sætter sig fast inde i midten, må man pille med noget meget tyndt for at få den løs. Fordelen ved en elektronisk næsesuger er, at man kun behøver at bruge én hånd og ikke skal være urolig for at komme til at suge for hårdt. Ulempen er, at sugekraften ikke kan reguleres efter behov, og at næsesugeren larmer en del. Nogle børn kan være følsomme over for den surrende motor, mens andre børn har været helt ligeglade. HappyNose Elektronisk næsesuger fungerer, men til den høje pris havde vi alligevel forventet en bedre effekt.

 • To forskellige spidser, nem at bruge, virker til løst snot
 • Ikke effektiv mod hårdere slim, larmer under brug
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Lanaform Elektronisk næsesuger

Flot designet elektronisk næsesuger med lavt støjniveau og praktisk pose.


Prisklasse: Premium Medfølgende tilbehør: To spidser og en opbevaringspose Pris engangsfilter: Behøves ikke

Lanaform er en elektronisk næsesuger med flot design. Batterier medfølger ikke, hvilket virker lidt nærigt med tanke på prisen. Som tilbehør har næsesugeren to spidser og en en opbevaringspose. De to spidser skal anvendes på baggrund af konsistensen på barnets snot. Den lange, smalle er til tyndere slim, mens den korte, tykke er til sejere slim. Næsesugeren består af en del, man holder i, og en del med motor, spids og opsamlingskop. De to dele kan rotere i forhold til hinanden, så det er nemt at komme til barnets næse.

Af at være elektronisk støjer Lanaform meget lidt. Lydniveauet er faktisk så lavt, at den nærmest opfattes som en svag brummen, og vores testbørn er på ingen måde blevet skræmt af det. Sugeeffekten er dog knap så imponerende. Lanaform Elektronisk næsesuger har en vis evne til at rense barnets næse. Men når snottet er sejt, suger den simpelthen for svagt til at kunne gøre en forskel. Igen har næsesugerne, der håndteres med et mundstykke, bedre effekt. Det der taler til fordel for Lanaform Elektronisk næsesuger, er, at den er let at bruge, enkel at rengøre og relativt støjsvag. Men for virkelig at være pengene værd, kræver det, at den suger snot effektivt.

 • Lavt lydniveau, flot design, praktisk opbevaringspose medfølger
 • Ikke tilstrækkeligt god effekt ved sejt snot
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Chicco Næsesuger

Næsesuger i pumpemodel, der er blød i både spids og pumpe, nem at klemme sammen


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Pris engangsfilter: Behøves ikke

Bedste pris hos:

Chicco Næsesuger er af pumpemodel, men har i flere henseender held med at skille sig ud fra andre næsesugere af samme type. Selve pumpedelen er, selvom det lyder selvmodsigende, flot snotgrøn. Men det interessante er, at den er betydeligt blødere end konkurrenterne. Det gør, at pumpen kan trykkes sammen på flere forskellige måder, både fra siden og nedefra. Men det gør også, at mundstykket aldrig glider ud af pumpen. Ikke engang hvis man trykker hårdt og intenst springer spidsen væk, og det er en stort plus sammenlignet med andre. 

Chicco Næsesuger kommer i en almindelig æske, der også fungerer rimeligt til opbevaring. Der medfølger kun én spids. Den skiller sig også ud fra mængden designmæssigt. Den er lidt blødere, og i stedet for at have et helt almindeligt, rundt hul, så har den to kærve i siderne. Det får spidsen til at minde lidt om en sprøjtetud. Det er svært at sige, om det har noget at sige for sugets effekt, for nøjagtig som med de andre næsesugere af pumpemodel er effekten begrænset. Lidt løst snot længst ude i næsen kan man få væk, men det er også det hele. Hvis man alligevel er interesseret i en næsesuger af denne type, så er Chicco Næsesuger den, der bedst – men alligevel langt fra fuldstændigt – lever op til forventningerne.

 • Blød, let at trykke sammen, let at rengøre
 • Begrænset sugeeffekt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5 Karakter 1.5/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

1.5 af 5


Udvalgte priser:

Carlobaby Næsesuger

Carlobaby Næsesuger er billig, kan skilles ad i to dele og er nem at rengøre


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Pris engangsfilter: Ej påkrævet

Bedste pris hos:

Carlobabys næsesuger er så enkel i sit design, at det ikke kan lade sig gøre at bruge den forkert. Den består af to dele: en gennemsigtig spids, der passer til barnets næsebor, og en hvid pumpe, der klemmes sammen og derefter slippes for at skabe et vakuum, der suger snottet op. For at få den bedste effekt skal man holde for barnets andet næsebor. Pumpen kræver således, at man bruger to hænder. Fordelen ved denne type af næsepumpe er den lave pris, og at der ikke er behov for engangsfiltre. Altså ingen yderligere omkostninger, og den er også nem at rengøre. Spidsen kan tages af pumpen, og alt kan skylles igennem, eller hvis man ønsker det, endda steriliseres i kogende vand.

Ulempen ved denne næsesuger er, at den ikke virker. I tilsvarende situationer har næsesugere, hvor en voksen suger snot ud vis et mundstykke, fået slim ud, men denne næsesuger melder pas. Trykker man for hårdt på pumpen, ryger mundstykket også af og flyver væk. Der medfølger kun én spids, og den er for stor til en normalstor baby de første måneder. Den manglende effektivitet sammen med behovet for to hænder til at suge gør det svært at holde barnet stille imens og indebærer, at Carlobaby næsesuger ikke kan anses at fungere tilfredsstillende.

 • Billig i indkøb, ingen driftsomkostning, nem at rengøre
 • Virker ikke
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

1 af 5


Udvalgte priser:

NUK, Næsesuger

Billig næsesuger, der er nem at rengøre og kan steriliseres ved kogning.


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Medfølgende tilbehør: To spidser Pris engangsfilter: Behøves ikke

Bedste pris hos:

NUK Næsesuger er en pumpemodel og minder meget om en af sine konkurrenter. Den hvide pumpedel er glat, og med til næsesugeren følger to gennemsigtige spidser i samme størrelse. Den ene er tænkt som reserve, hvis den ene enten virker for snavset eller er blevet væk. Det havde dog været rart, hvis der medfulgte en slags opbevaringsæske eller pose, da man nemt kommer til at forlægge den lille spids. Pumpedelen kan koges ved 100 grader for effektiv rengøring, men tåler ikke mikrobølgeovn. Det er nemt at rengøre indvendigt i pumpen, og næsesugeren har en meget lav pris.

Men nøjagtig som for andre næsesugere af pumpemodel er effektiviteten begrænset. Denne næsesuger er ikke det rette valg, hvis du vil rengøre barnets næse for alvor. Når man har trykket på pumpen nogle gange i håbet om at kunne skabe et godt sug, så glider spidsen ud af holderen og flyver væk. For at NUK Næsesuger skal være mest effektiv, skal man holde pumpen i den ene hånd og holde for barnets andet næsebor med den anden. Så er der nul hænder tilbage til at holde barnets hoved i ro. Ideen er god, men NUK Næsesuger holder ikke niveau.

 • Billig, let at rengøre, kan koges
 • Meget dårlig sugeeffekt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

1 af 5


Udvalgte priser:
Del testen