Pulsur bedst i test

Pulsur

Pulsure og GPS-ure er i løbet af de senere år blevet et stadig vigtigere hjælpemiddel for mange løbere, cyklister, svømmere og motionister. Uanset hvilket niveau du er på, så kan et godt pulsur med indbygget GPS hjælpe dig med at nå nye niveauer med træningen. I dag findes der mange prisgunstige modeller med smarte funktioner, der gør træningen både sjovere og mere effektiv. Man kan sammenligne det med at have en personlig træner omkring håndleddet. 

Multifunktion er fremtiden

Alle urene i testen fungerer godt som pulsmålere til træning med grundlæggende EKG-funktioner som pulsintervaller i forhold til makspuls. Disse værdier er baseret på vægt og længde, og måles med en optisk sensor mod håndleddet eller med brystrem med trådløs overføring til uret. De fleste ure i anmeldelsen har GPS og funktioner til at måle hastighed, distance og kalorier. Det er på funktionerne ud over det sædvanlige, at man opdager forskellene mellem modellerne. De mest avancerede træningsure i dag har en lang række funktioner til at hjælpe dig med træningen og kan give dig forslag til restitutionstider, analysere din løbedynamik eller dine svømmetag og hjælpe med intervaltræning eller advare dig, hvis din puls bliver for høj. De allermest avancerede modeller kan desuden aflæse din VO2-maks, din mælkesyretærskel og forudsige dine træningstider. Mulighed for at håndtere sms, samtaler, sociale medier og musikafspiller fra uret ved at parre den med telefonen er funktioner, som mange brugere i dag efterspørger.

Vigtigt at tænke over ved køb

Når man køber et træningsur, skal man først og fremmest overveje, hvilken slags træning man vi anvende det til, hvor meget man træner, og hvilke funktioner der er vigtigst. Et klart og tydeligt display gør det for eksempel meget lettere, når man er ude at løbe eller cykle, især om aftenen. Vi giver dig købsråd uanset dit niveau, lige fra nybegynder til elite. 

Garmin Forerunner en vinder i det lange løb 

Bedst i test når man lægger alle parametre sammen, bliver Garmin Forerunner 235 – et smart og brugervenligt løbeur med indbygget GPS og pulsmåler. Bedste lavprisvalg bliver Polar M400, et prisgunstigt pulsur, der er nemt at forstå og hjælper dig med din udvikling. Til triatleter anbefaler vi Garmin Forerunner 920 XT, det optimale ur til løb, cykling og svømning, både i åbent vand og i bassin.

Information om trådløs teknologi i pulsure

Pulsbæltet, som bæres om brystkassen, registrerer hjertemusklens elektriske aktivitet gennem huden. Via en trådløs sender i pulsbæltet sendes informationerne om hjerteaktiviteten videre til pulsuret. Der findes forskellige metoder til dette, og de almindeligste i dag er de digitale teknologier ANT+ og Bluetooth Smart. De gør det også muligt for dit pulsur at kommunikere med andre enheder, for eksempel pedalmonterede kraftmålere til cykler, fodsensorer, mobiltelefoner eller træningsmaskinen i motionscentret. Teknologierne er desværre ikke indbyrdes kompatible. Dette kan medføre alvorlige problemer, hvis man har investeret i meget tilbehør til sit pulsur og vil skifte til en model, der anvender en anden teknologi, da det gør tilbehøret ubrugeligt. Både Bluetooth Smart og ANT+ bruger ekstremt lidt strøm, og batteriet i et pulsbælte kan derfor holde i flere år. Fordelen ved disse digitale overførselsteknologier i forhold til traditionel, analog overførsel er, at pulsuret ikke kan blive forstyrret af andre enheder i nærheden.

Test af pulsure med GPS

Garmin er dominerende på markedet inden for pulsure med indbygget GPS. GPS-modtageren er indbygget i uret, men er meget lille, så størrelsen er ikke længere en forhindring. Derimod bruger modtageren temmelig meget batteri. Derfor skal du oplade pulsuret ret tit. Med disse ure kan du nemt aflæse hastighed og distance, men også plotte din rute med værktøjer som Garmin Connect, Suunto Movescount, Polar Flow, Strava, Endomondo eller Google Maps

Test af pulsure uden GPS

Pulsure med GPS bruger meget batteri, så hvis du ikke har brug for denne funktion, er vores råd at købt et uden GPS. Hvis du senere ombestemmer dig, har du mulighed for at måle hastighed og distance vha. en såkaldt fod-pod eller GPS-tilbehør. Tilbehøret vejer ikke meget og sættes fast i snørebåndene og opretter selv trådløs forbindelse til pulsuret.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Garmin Forerunner 235

Smart og brugervenligt løbeur med indbygget pulsmåler


GPS: Ja Skærmopløsning: 215x180 pixel Mål (Bredde): 45 mm Mål (Højde): 45 mm Mål (Dybde): 11,7 mm Vægt: 42 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 11 h Batteritid (hvile): 9 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med optisk sensor på håndleddet eller med pulsbånd

Garmin Forerunner 235 har mange ligheder med forgængeren 225, for eksempel den praktiske håndledspulsmåling, brugervenligheden og autoscroll-funktionen. Forerunner 235 har dog en række praktiske og meget brugbare funktioner, som vi hidtil kun har set på betydeligt dyrere ure. For eksempel beregner den sluttid på forskellige konkurrencedistancer og dit anslåede VO2 Max (kroppens maksimale iltoptagningsevne). Disse funktioner kræver en længere anvendelsestid, da værdierne tilpasser sig efter dig og din kondition. Uret udregner også træningseffekt og omtrentlig restitutionstid efter træningen. Forerunner 235 hjælper dig med præstationsorienteret træning, da den holder styr på dine personlige rekorder. Hvis du vil udvikle dig mere, kan du, selvom det er lidt tidskrævende, oprette avancerede træningspas og træningsprogrammer i appen Garmin Connect.

Med parring med telefonen er det muligt at få notifikationer om beskeder, samtaler og sociale medier. Du kan oven i købet styre, hvilken musik der afspilles, fra uret og få lydsignaler om fart og distance. Ud over almindelig GPS har understøtter uret også satellitsystemet Glonass, der er mere pålideligt i Skandinavien. Efter flere testede træningspas og løbekonkurrencer kan vi konstatere, at satellitpositioneringen er meget pålidelig. Selvom uret har indbygget pulssensor, er det let og virker behageligt mod håndleddet. Der er flere grunde til at benytte uret til mere end blot under træningen, da det har indbygget aktivitetsmåler og måler din gennemsnitspuls de seneste 4 timer. Den tæller også dagens skridt, distance, kalorier og holder styr på din søvn, både kvalitet og mængde. Uret fås også i en billigere version, der hedder Garmin Forerunner 230, hvor den eneste forskel er, at pulsen måles med en traditionel brystrem i stedet for med optisk sensor på håndleddet. Uanset hvilken version du vælger, så er det et af markedets bedste og mest prisgunstige pulsure.

 • Avancerede og brugbare funktioner, måler puls på håndleddet
 • Det kan være tidskrævende at oprette individuelle træningsprogrammer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Garmin Forerunner 735XT

Praktisk og har det meste der kræves


GPS: Ja Skærmopløsning: 215 x 180 pixel Mål (Bredde): 44,5 mm Mål (Højde): 44,5 mm Mål (Dybde): 11,9 mm Vægt: 40,2 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: 14 timer Batteritid (hvile): 11 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Nej Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget eller med pulsbælte

Garmin er næppe et ukendt mærke inden for multisportsure. Men ud over Fenix-serien der officielt hører und under fritidskategorien, var Forerunner 735XT det første rendyrkede multisportsur fra Garmin i lang tid, da det blev lanceret. Her er det tydeligt, hvordan teknikken er gået fremad, siden topmodellen Forerunner 920X, både for hard- og software. Udvendigt giver den visuelt et lidt plasticagtigt indtryk og ligner til forveksling det rene løbeur Forerunner 235, men den fysiske følelse af kvalitet er der ikke noget i vejen med. De udvendige mål er samtidig ekstremt små for denne type ur, og uret føles aldrig klodset at have på. Samtidig mangler der heller ikke meget i selve uret. Der er godt nok ingen højdemåler eller indbygget termometer, men sidstnævnte kan i det mindste løses med en separat sensor.

Satser du samtidig på et af Garmins bedre pulsbælter, får du alt fra pulsmåling under svømning til flere data om dit løbeskridt, end du rimeligvis får brug for. Uret finder hurtigt GPS og måler løberunder nøjagtigt, og den indbyggede pulsmåler giver sjældent problemer. Skærmen mangler pegefunktion, men er skarp og tydelig. På trods af det praktiske format er batteriet også kraftigt nok til at kunne klare alle dine træninger, og den mellemliggende tid uden at skulle lades op mere end en eller to gange om ugen. Blandt de tilgængelige sportsgrene er der mere eller mindre noget for enhver. Hvis man skulle mangle noget, kan man også downloade ekstra træningsprofiler, nye urskiver og ekstrafunktioner via computer eller mobil. Sidstnævnte er at foretrække, da du også får alle dine træninger, skridt og endda søvndata automatisk synkroniseret med telefonen. Omvendt viser uret også beskeder fra telefonen, hvilket fungerer rigtig fint. Det er helt enkelt masser af ting at synes om hos Forerunner 735XT. Vil du have flere muligheder end med et rent løbeur, er dette både et praktisk og relativt prisgunstigt alternativ, som dækker de fleste behov.

 • Praktisk format, god mobiltilslutning, god batteritid
 • Ikke det mest luksuriøse udseende, mangler højde- og temperatursensor
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE BUDGETVALG 2017 DK.png

Polar M400 HRM

Prisgunstigt og brugervenligt pulsur, der hjælper med din udvikling


GPS: Ja Skærmopløsning: 128 x 128 pixel Mål (Dybde): 11,5 mm Vægt: 56,6 g Vandtæt/dybde: Ja/ 30 meter Batteritid: 8 h Batteritid (hvile): 20 dage Trådløs teknologi: Bluetooth smart Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej Pulsmåling: Foregår med pulsbåndLige siden Polar opfandt det første pulsur i 1977, har firmaet været på forkant med analyse og coaching, og Polar M400 er ingen undtagelse. Uret kan virke simpelt ved første øjekast, men når man går  detaljen med funktionerne, indser man dets store potentiale, for eksempel sluttidsberegner, der beregner din sluttid på forskellige konkurrencedistancer, skridtfrekvensmåler og maksimal iltoptagningsevne (VO2 max). Du kan få individuelt tilpassede træningsprogrammer for at komme i gang med dit mål, fem kilometer, ti kilometer, halvmaraton og maraton. Uret husker dine personlige rekorder, så du kan holde styr på dine fremskridt, og du kan følge din daglige og langsigtede fysiske aktivitet i Polar Flow-appen. I appen og webtjenesten lagres en række oplysninger, for eksempel antal daglige skridt, hvor lang tid der bruges på forskellige aktiviteter, hvor intensive træningspassene har været, og det daglige kalorieforbrug. Desuden får du at vide, hvor mange inaktivitetsadvarsler du har fået, og hvordan din søvn ser ud.

Det tager forholdsvis lang tid at finde et GPS-signal, hvis du ikke står helt stille, men målingen er nøjagtig, når den først er i gang. Displayet er overskueligt, og det er nemt at læse de 3-4 informationsfelter. Hvis du vil have flere oplysninger under træningen, bladrer du hurtigt til en anden dataside ved at trykke på en knap. Hvis du parrer din telefon med M400, minder uret dig om møder, vier indkommende samtaler, SMS og notifikationer fra sociale medier. Uret er velbygget og robust, men kan virke lidt stift på håndleddet, mest på smalle håndled. Pulssensoren på pulsbåndet kan skiftes ud, så det nemt og hygiejnisk kan anvendes af flere personer. Uret er vandtæt ned til 30 meter, hvilket er rigtig godt for et ur i denne prisklasse. Med Polar M400 har du alle muligheder for at udvikle dine løbeevner til en meget attraktiv pris.

 • Nemt at bruge, overskueligt, pædagogisk hjemmeside, robust
 • Virker stift på smalle håndled
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Garmin Fenix 5

Gennemtænkt luksus


Bedste pris hos:

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel Mål (Bredde): 47 mm Mål (Højde): 47 mm Mål (Dybde): 15,5 mm Vægt: 85 g Vandtæt/dybde: Ja/10 ATM Batteritid: 24 timer Batteritid (hvile): 2 uger Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+ Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget eller med pulsbælte

Bedste pris hos:

Fenix-serien fra Garmin er altid gået ud på at vise, hvor meget man faktisk kan klemme ind i en lille enhed på håndleddet, samtidig med at batteriet holder nærmest uendeligt. Fenix 5 ikke nogen undtagelse, hvad det angår. Her er mellemmodellen, Fenix 5, der flankeres af den lidt mindre Fenix 5S (samme funktioner, mindre format og lidt dårligere batteritid) og Fenix 5X (større, bedre batteri samt kortfunktion).  Fenix 5 har egentlig alt det, du kan ønske dig (undtagen navigation, som du finder i 5X). Et kæmpe batteri, rigtig hurtig og nøjagtig GPS, kompas, højdemåler, temperatur og understøttelse af tilbehør via den etablerede teknologi ANT+ samt Bluetooth. Det eneste der egentlig mangler er en indbygget musikafspiller, hvilket ifølge Garmin ville gå for meget ud over batteritiden. Pegeskærm mangler også, men her slipper Garmin for tiltale takket være en række smarte genveje, som gør alle funktioner forbløffende lettilgængelige.

Udvendigt er Fenix 5 blevet betydeligt smartere end forgængeren og er både velbygget og forholdsvis luksuriøst designet. Designet har Garmin også gennemtænkt med armbåndene, som nemt kan skiftes ud uden brug af værktøj, så uret hurtigt kan tilpasses til alle situationer.
Indvendigt finder du en stabil tilslutning til telefonen til automatisk synkronisering af træningspas, skridt og søvnlog med Garmins webtjeneste og til at få beskeder fra telefonen leveret til uret. Antallet af træningsformer og aktiviteter dækker alt, du kan komme i tanke om, og man kan også hente flere i appbutikken, ConnectIQ. Prisen kan virke afskrækkende, men du får måske det mest komplette multisports- og friluftsur på markedet.

 • Fantastisk batteritid, veldesignet, ekstremt mange funktioner
 • Mangler indbygget musikafspiller, ret høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Garmin Forerunner 920 XT

Sporty pulsur med avancerede funktioner til triatlon og en god brugerflade


Bedste pris hos:

GPS: Ja Skærmopløsning: 205 x 148 pixel Mål (Bredde): 48 mm Mål (Højde): 55 mm Mål (Dybde): 12,7 mm Vægt: 61 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 24 h Trådløs teknologi: ANT+ til wattmeter, Bluetooth smart til telefon Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med pulsbånd

Bedste pris hos:

Forerunner 920 XT er Garmins flagskibsmodel til triatleter og har fået en markant ansigtsløftning sammenlignet med forgængeren. Uret har en ny, udmærket farveskærm, bedre affjedring i knapperne og en mere fleksibel rem. Brystremmen er også opdateret og kan nu også registrere løbedynamik som f.eks. kadence, vertikal bevægelse og jordkontaktbillede. Med disse data hjælper uret dig med at forbedre og optimere din løbeteknik ved hjælp af lydsignaler og vibrationer. Uret hjælper også med at forbedre din fysiske kondition ved at beregne kroppens maksimale iltoptagelse (VO2 max) og anbefale restitutionstid efter træningen. Det gør det også muligt at beregne kommende konkurrencetider, hvilket kan gøres med relativt god nøjagtighed. Forerunner 920 XT forudså en tid 3:23, inden vores tester løb Stockholm Marathon, og den faktiske tid blev 3:28.

Garmin har forbedret grænsefladen, informationen er intuitiv, og det er nemt at skifte mellem forskellige datafelter, mens man løber. Uret er kompatibelt med ANT+ wattmetre til cykler, og svømmefunktionerne virker både i svømmehallen og i åbent vand. Udendørs anvendes GPS til tempo- og afstandsmåling, mens accelerometeret måler disse data indendørs. Accelerometeret kan også identificere svømmeart og antal svømmetag. Garmin har brugt mange kræfter på dagligdagsfunktioner, for eksempel skridttæller og søvnovervågning. Du får et dagligt antal skridt, der automatisk tilpasses efter dit aktivitetsniveau. GPS-modtagelsen er hurtig, men vi havde gerne set en endnu tydeligere indikation af, hvornår opkoblingen sker, så man ikke overser den. Via Bluetooth kan du få SMS og e-mail direkte til uret, og med Garmins smartphone-app overføres træningsdata trådløst til Garmin Connect, hvor du kan få detaljeret grafisk statistik. Der kan du også downloade flere apps for at udvide funktionaliteten. Vi er imponerede! Dette er det ultimative triatlonur.

 • Avancerede funktioner til triatlon, god grænseflade og mobil-app, aktivitetsmåler
 • Høj pris, nogle finder designet for "spoprty" til hverdagsbrug
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Gedigent håndværk med mange sportsfunktioner


GPS: Ja Skærmopløsning: 320x300 pixel Mål (Bredde): 50 mm Mål (Højde): 50 mm Mål (Dybde): 17 mm Vægt: 74 g Vandtæt/dybde: Ja/100 m Batteritid: 30 t Batteritid (hvile): 10 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget eller med pulsbælte

Spartan er Suuntos serie af sportsure, der lige fra begyndelsen var ude efter at kunne tilbyde noget for enhver. Spartan Sport Wrist HR er langt hen ad vejen den samme model som den tidligere Spartan Sport, men nu også med pulsmåling indbygget direkte i uret. Netop pulsmålingen via håndleddet fungerer rigtig godt, men kan selvfølgelig suppleres med et trådløst pulsbælte, hvis man ønsker det. Uret der er håndlavet i Finland, er en diskret men meget velbygget sag. Det er ret bastant og betydeligt større end den på mange måder ligeværdige konkurrent, Forerunner 735 fra Garmin, i en tilsvarende prisklasse. Spartan Sport har heller ikke den understøttelse for apps, som Suunto en gang introducerede som de første, noget som Garmins tilsvarende model har. Med Spartan får du i stedet en pegeskærm som supplement til knapperne på siden af uret.

Dermed ikke sagt, at du får et dårligt eller funktionssvagt ur i Spartan Sport. Her er der masser af træningsformer for både multisportsfolk som for de fleste andre. Der er adgang til 80 forskellige sportsgrene, fra løb til triatlon og cheerleading. I de funktioner hvor det er nødvendigt, finder uret rigtig hurtigt GPS-signal og gemmer dine træningsture meget nøjagtigt. Efter træningen får du også en anbefalet restitutionstid. Alle træninger og skridt synkroniseres med mobilappen Movescount, så du også kan få beskeder om nye e-mails, samtaler og lignende i uret. Via sitet Movescount foretager du alle indstillinger og kan nemt lægge kommende træninger ind i planlægningen. Uret kan holde styr på skridt og puls kontinuerligt i løbet af dagen, men det logger ikke søvn og gemmer kun pulsdata under træning. Blandt andet søvnloggen finder vi i stedet i den næsten identiske Spartan Trainer, der blev lanceret for nylig – til en betydeligt lavere pris. Spartan Sport Wrist HR er simpelthen et rigtig godt multisportsur, men lidt dyrt i forhold til det konkurrenterne tilbyder af funktioner og også dyr i forhold til andre modeller fra Suunto selv.

 • Velbygget, fantastisk webtjeneste
 • Dyr i forhold til konkurrenterne
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Suunto Spartan Sport

Elegant håndlavet multisportsur med pegeskærm i farver.


Bedste pris hos:

GPS: Ja Skærmopløsning: 320x300 pixel Mål (Bredde): 50 mm Mål (Højde): 50 mm Mål (Dybde): 17 mm Vægt: 73 g Vandtæt/dybde: Ja/100 m Batteritid: 26 h Batteritid (hvile): 15 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, med pulsbælte

Bedste pris hos:

Spartanserien er finske Suuntos efterfølger til de tidligere så succesrige Ambit-modeller. Spartan Sport-urene er håndlavede i Finland og er optimeret til konkurrenceforhold. Med 80 forudindstillede sportsfunktioner og sportsgrensspecifikke måleværdier beskrives Spartan Sport som den nye, ultimative træningspartner. Der er forudindstillede programmer til alt fra løb, svømning og cykling til snowboard, cheerleading og yoga. Softwaren i Spartan opdateres løbende med nye funktioner og analyseværktøjer. På Suuntos hjemmeside kan man hente kommende opdateringer og selv komme med forslag til dem. Det føles virkelig som om, at Suunto ønsker et godt forhold til deres fans. Ved hjælp af online-værktøjet (og den gratis app) Movescount kan du planlægge og dybdeanalysere dine træningspas. Med Movescount kan du også opdage nye ruter ved hjælp af varmekort og lade urets rutenavigation guide dig.

Designmæssigt er Sparta Sport helt klart en af markedets flotteste modeller. Med sit konkurrenceinspirerede og slanke design og skærm af mineralglas pynter uret virkelig om armen. Desuden virker det utrolig let og behageligt med en vægt på kun 70 gram. Spartan-urene er forsynet med en moderne pegeskærm i farver med en bred vinkel, der giver god synlighed udendørs, også i direkte sollys. Skærmen er også optimeret til at klare belastning fra omgivelserne og kan låses helt, hvis det er nødvendigt. Brugergrænsefladen er pædagogisk udformet, og opløsningen er glimrende med skarp tekst og tydelige ikoner. Modellen fås i flere forskellige farver. Når det gælder GPS-forbindelsen, er den nøjagtig og hurtig, også når du befinder dig på en helt nyt sted. Aktuelt mangler vi visse funktioner, men med nogle softwareopdateringer har dette ur alle forudsætninger for at blive en stor succes, der vinder på langt sigt.

 • Flot og robust, brugervenligt, pegeskærm i farver
 • Mangler pulsmåling på håndleddene, ret dyrt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Suunto Ambit3

Robust bygget pulsur til multisport, med god batterilevetid og mange gode apps


Bedste pris hos:

GPS: Ja Skærmopløsning: 128 x 128 pixel Mål (Bredde): 50 mm Mål (Højde): 15 mm Mål (Dybde): 50 mm Vægt: 80 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 25 t Batteritid (hvile): 14 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Nej Pulsmåling: Foregår med pulsbånd

Bedste pris hos:

Med Ambit-serien har finske Suunto hævet overliggeren inden for GPS-ure til triatleter, eventyrere og andre multisportsfolk. Det skandinaviske design er stilrent med mineralglasskærm og komposithus i et stykke, og man vil afgjort gå med Suutno3 til hverdag. Analyse af hverdagen er også tanken bag funktionen aktivitetsovervågning, som leverer fakta om hele dagen og ugens aktivitet og udregner det samlede antal brugte kalorier og restitutionstid. GPS-tilslutningen er nøjagtig og hurtig, men tager længere tid, når du er på et nyt sted. Navigationsfunktionen er glimrende og kan vise retning med både kompasnål og en grafisk rute.

Suunto3 anvender den trådløse overførselsteknologi Bluetooth Smart, hvilket gør uret inkompatibel med kraftmålere og andet tilbehør, som anvender ANT+. På den anden side kan du nu tilslutte en iPhone (Android i begyndelsen af 2015), så du nemt kan justere datafelter, dele dine aktiviteter på sociale medier og modtage beskeder om e-mail og nye samtaler direkte på uret. Vi mangler dog en vibrator. Ved hjælp af online-værktøjet (og den gratis app) Movescount kan du planlægge og dybdeanalysere dine træningspas. Der findes også apper, der kan downloades direkte til uret for at udvide funktionaliteten, for eksempel Ghost Runner, Ski Speed, Cooper Test og en app, som udregner din sluttid i Vasaløbet eller et maratonløb, hvis du holder det nuværende tempo. Det er nemt at skifte sport midt i træningspasset, hvilket er praktisk for multisportsfolk. Det nye pulsbælte er mindre end tidligere og kan nu måle hjerteslag under vand. Uret kan også registrere svømmetagsfrekvens, takt og antal svømmetag. Suunto3 fås i to modeller, Peak og Sport. Peak har en bedre batterilevetid og barometrisk højdemåler, hvilket er mere nøjagtigt end GPS. Vi giver en kraftig købsanbefaling til multisportsfolk.

 • God batterilevetid, mange gode træningsapper, robust byggekvalitet, god integration med iPhone
 • Ingen vibratorfunktion, ingen Android-app (er dog på vej ifølge Suunto)
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Polar V800 HRM

Et robust, kompetent og brugervenligt multisportsur


Bedste pris hos:

GPS: Ja Skærmopløsning: 128x128 pixel Mål (Bredde): 146 mm Mål (Højde): 146 mm Mål (Dybde): 76 mm Vægt: 79 g Vandtæt/dybde: Ja/30 m Batteritid: 14 h Batteritid (hvile): 30 dage Trådløs teknologi: Bluetooth smart Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med pulsbånd

Bedste pris hos:

Polar V800 er et GPS-ur med indbygget aktivitetsmåler til ambitiøse multisportsfolk. Det første man lægger mærke til, er, at det er både smallere og tyndere end de fleste konkurrerende pulsure. Desuden har det et stilrent, men enkelt, funktionelt design, der passer lige så godt på løberuten som til kontoret. Du kan dyrke flere forskellige sportsgrene på samme træningspas og nemt skifte mellem dem uden at afbryde registreringen af træningen. Når du svømmer, måler V800 distance og svømmetag, både i bassin og i åbent vand. Under cykling måler det træningsintensiteten med en trådløs kadencesensor. Til løbere er der en række forskellige funktioner, og Polar har altid været blandt de bedste i klassen til analyse og træningsfeedback. For eksempel udregner V800 automatisk dit løbeindeks efter hver løbetur. Det er baseret på en kombination af makspuls og hvilepuls samt din arbejdspuls, hastighed og højde under hvert træningspas og giver dig en anslået VO2max-værdi. For at kunne sammenligne belastningen ved forskellige træningsformer viser funktionen Training Load, hvor anstrengende træningspasset var, og sammen med anden daglig aktivitet får du retningslinjer for optimal restitution. For at holde styr på din restitutionsstatus behøver du bare at pege på træningscomputerens display i ur-funktion.

V800 har mange andre smarte funktioner som HeartTouch, hvor du kan aktivere baggrundsbelysning, vise tiden eller ændre træningsvisning uden at trykke på nogen knapper. Zonelås sørger for, at du hele tiden træner med en vis intensitet, og du får nem at vide, om du har opnået dit forudbestemte dagsmål, og hvis du ikke har gjort det, kommer V800 med forskellige aktivitetsalternativer. V800 er et velbygget og robust ur, men passer ikke så godt til smalle håndled. Den eneste ulempe, vi ellers kan finde ved uret, er, at det tager forholdsvis lang tid at finde GPS-signal i bevægelse. Det er muligt at skifte pulssensor på pulsbåndet, så det lettere kan anvendes af flere personer. Displayet er ikke i farver, men er tydeligt, og hvis du vil have flere oplysninger end de 3-4 informationsfelter, kan du hurtigt bladre hen til en anden træningsvisning med et tryk på en knap. Polar V800 er et både brugervenligt og avanceret multisportsur med spændende funktioner, som øger niveauet på din træning.

 • Brugervenligt og motiverende, skift aktivitet midt under træningspasset, Polar Flow
 • GPS-opkoblingen tager tid på nye steder, dårligere pasform på smalle håndled
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Garmin Forerunner 630


GPS: Ja Skærmopløsning: 215x180 pixel Mål (Bredde): 45 mm Mål (Højde): 45 mm Mål (Dybde): 11,7 mm Vægt: 44 g Vandtæt/dybde: Ja/50m Batteritid: 16 h Batteritid (hvile): 28 dage Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med pulsbånd

Garmin Forerunner 630 har alt, hvad den avancerede løber kan ønske sig og lidt til. Udover at det er et udmærket GPS-ur, der hurtigt finder signal, er Forerunner 630 et smartwatch, dvs. at du kan parre uret med din mobil og på den måde modtage notifikationer fra sociale medier, se indkommende opkald og få kalenderpåmindelser. Det fungerer godt, faktisk langt bedre end vi turde håbe. Farvepegeskærmen med høj opløsning gør uret let at bruge og forstå både inden træning, hvis du for eksempel vil indstille intervaltræning med tempoadvarsler, og efter træning til at analysere dit løb og uddrage konklusioner om træningspasset. Touchskærmen, som er en af forskellene fra Forerunner 235, gør det let at betjene uret under træningen, men i kraftig regn kan den gøre knuder. Andre faktorer der gør træningen lettere, er Auto Pause, en funktion der pauser og fortsætter tidtagningen ved rødt lys, samt muligheden for autoscroll til datasiderne, så de ruller under træningen.

Du kan også få oplyst dit anslåede VO2max og din beregnede sluttid efter 5,10, 21 eller 42 km. Disse variabler blev dog noget lavere end de faktiske værdier, vi målte i et testlaboratorium, men fordi Forerunner 630 hele tiden tilpasser sig nye forhold, kommer tallene med tiden tættere på sandheden. Den tydeligste forskel på funktionerne i forhold til den billigere Garmin Forerunner 235 er de avancerede løbedynamikfunktioner som registrering af underlagskontakt i millisekunder, skridtlængde, skridt per minut (kadence) samt vertikal svingningsbevægelse, dvs. hvor meget du hopper i dit løb. På den måde giver Forerunner 630 dig mulighed for at analysere og forbedre din løbeteknik.
Med funktionen LiveTrack kan dine venner følge dine træningspas i realtid, og med et enkelt tryk på en knap overføres dine træningsdata via til din computer eller mobil via wi-fi. Garmin Forerunner 630 giver dig uendelige analysemuligheder, samtidig med at det er let at betjene og pædagogisk opbygget. For langt de fleste har Garmin Forerunner 235 mere, end man behøver.

 • Avancerede løbedynamikfunktioner, godt analyseværktøj, hurtig GPS-opkobling
 • Høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Garmin Forerunner 225

En opdatering af vores tidligere testvinder, nu med indbygget pulsmåler


GPS: Ja Skærmopløsning: 180x180 pixel Mål (Bredde): 287 mm Mål (Højde): 48 mm Mål (Dybde): 16 mm Vægt: 54 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 10 h Batteritid (hvile): 28 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med optisk sensor på håndleddet eller med pulsbånd

Garmin Forerunner 225 er et løbeur med GPS, der har næsten alt, man kan ønske sig som aktiv. Du kan for eksempel registrere distancer og tempo indendørs, få tempoadvarsler, hvis du afviger fra et forudindstillet tempo, og måle din puls via håndleddet. Den indbyggede pulsmåler er en af forskellene til forgængeren, den tidligere testvinder Garmin Forerunner 220. Pulsen og GPS findes hurtigt, og det er nemt at komme i gang med træningspasset ved at trykke på et par knapper. Du kan nemt indstille, hvad du vil se i de tre informationsfelter på skærmen, og der er også mulighed for autoscroll, hvis du foretrækker rullende datasider. Den anden nyhed på Forerunner 225 er en farvestrålende, grafisk brugerflade, der viser pulszone og slag per minut samt aktivitetsmåler, der tæller skridt og energiforbrug i kcal hele dagen. Urets brugergrænseflade er relativt nem at forstå, og du kan hurtigt aflæse oplysninger på skærmen, mens du bevæger dig. Hvis du træner præstationsorienteret, hjælper Forerunner 225 dig med at nå dine mål ved at holde styr på dine personlige rekorder.

Med appen Garmin Connect kan du oprette avancerede træningspas og gratis træningsprogrammer, men det kræver lidt arbejde først. Via appen kan du også få oplysninger om din søvn, da du både kan få oplysninger om din samlede søvnmængde, men også om søvnkvaliteten. Overførsel af oplysninger fra uret til appen er besværlig, hvis flere forskellige Garminenheder er parrede, men for langt de fleste brugere bliver dette ikke noget problem. Uret er slagfast, og remmen er blød og smidig. Selvom Forerunner 225 er noget tykkere end forgængeren på grund af den indbyggede pulssensor, der måler håndledspulsen, sidder uret behageligt på armen. Garmin Forerunner 225 har det meste, en motionist kan ønske sig i et GPS-ur, og takket være den indbyggede pulsmåler bliver det nemt at holde styr på resultaterne. Mere avancerede brugere bør nok skæve til søstermodellen Garmin Forerunner 235, som koster nogle hundrede kroner mere. Det har flere gode funktioner, for eksempel notifikationer fra mobiltelefoner og mere avanceret løbeanalyse såsom VO2 Max, restitutionstid og beregning af sluttid på forskellige distancer. Batteriet og skærmen er også bedre.

 • Mange funktioner til en god pris, måler puls på håndleddet
 • Det kan være tidskrævende at oprette individuelle træningsprogrammer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Garmin Forerunner 620

GPS-løbeur med pegeskærm og smarte funktioner


GPS: Ja Skærmopløsning: 180 x 180 pixel Mål (Bredde): 45 mm Mål (Højde): 45 mm Mål (Dybde): 12,5 mm Vægt: 43,6 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 10 t Batteritid (hvile): 42 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med pulsbånd

På armen ligner Garmin Forerunner 620 til forveksling den betydeligt billigere (men alligevel glimrende) Forerunner 220. For avancerede brugere har Forerunner 620 imidlertid en række meget interessante måleegenskaber. Ud over almindelig pulsmåling registrerer uret kontakt med underlaget i millisekunder, skridt pr. minut (kadence) samt vertikal svingningsbevægelse, altså hvor meget du fjedrer i din løbebevægelse. Disse informationer gør det muligt at analysere og forbedre din løbeteknik. Uret beregner også din maksimale iltoptagningsevne (VO2 max) og kan på den måde forudsige, hvornår du kommer i mål på en given distance, 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton. Disse funktioner giver, kombineret med restitutionsrådgiveren, vigtige informationer, så du kan maksimere udbyttet af hver løbetur og forbedre din aerobe kapacitet.

GPS-opkoblingen er den hurtigste, vi nogensinde har testet på et GPS-ur, og højhuse og skov er ikke noget problem. Skærmen er skarp og viser fire informationsfelter samtidig, som nemt kan tilpasses efter eget ønske og smag. Her brillerer Garmin i vanlig stil. Touch-skærmen er især praktisk, mens man er i bevægelse, da man kan bladre mellem informationsfelterne ved at stryge fingeren hurtigt hen over skærmen uden at skulle fumle med knapper. Vibratorfunktionen er udmærket og kan justeres til at vibrere efter en bestemt strækning eller tid. Med LiveTrack kan dine venner følge din træning i realtid, og med et tryk på connect-knappen overføres dine træningsdata via WiFi til din computer, og dette har aldrig været nemmere. Er Forerunner 620 så pengene værd? Svaret er ja, hvis du har tid til og interesse for dybdeanalyse og er motiveret til at forbedre hver enkelt fase af din løbetræning. For den almindelige motionist er Forerunner 220 dog fuldt ud tilstrækkelig.

 • Meget kompetent pulsur med masser af interessante funktioner for seriøse atleter
 • Touch-skærmen fungerer godt, men reagerer ikke lige så godt som moderne på smartphones
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Garmin Forerunner 220

Brugervenligt pulsur med god batterilevetid og skærm samt hurtig GPS-forbindelse


Bedste pris hos:

GPS: Ja Skærmopløsning: 180 x 180 pixel Mål (Bredde): 45 mm Mål (Højde): 45 mm Vægt: 40,7 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 10 t Batteritid (hvile): 42 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med pulsbånd

Bedste pris hos:

Garmin Forerunner 220 er efterfølgeren til den populære Forerunner 210. Stort set alt er forbedret: hurtigere GPS-forbindelse, skærm, byggekvalitet og funktionalitet. Vi synes også, at designet har taget et stort skridt fremad, men først og fremmest er uret enkelt og sjovt at træne med. Uret holder for eksempel styr på personlige rekorder, Auto Pause-funktionen standser tiden ved rødt lys, og vibratoren hjælper dig med intervaltræningen, hvilket er perfekt, hvis du træner med musik i høretelefonerne. Den strømbesparende farveskærm er udmærket og ses tydeligt i dagslys, batteriet holder i ugevis med GPS'en slået fra. Normalt tager det ca. 10 til 15 sekunder at oprette satellitforbindelse, selv i tæt skov eller bymiljø, og det er bestemt godkendt. Knapperne har en behagelig modstand, og menusystemet er logisk og hurtigt. Tre tryk på Run-knappen er alt, du behøver for at komme i gang med løbeturen – supernemt!

De tre informationsfelter kan skræddersys og vise det meste, man behøver på løbeturen. Accelerometeret gør, at du kan måle afstands- og tempodata, selv ved træning på løbebånd, og det gør det meget nøjagtigt, da uret med tiden "lærer" at genkende dit løb. De seneste løbeture uploades automatisk til Garmin Connect via Bluetooth. Der finder du al tænkelig statistik om løbeturen og kan downloade træningsplaner. Har du telefonen med på løbeturen, kan dine venner følge træningen og statistikken i realtid, ret vildt! Vi har anvendt uret i flere måneder, og det ser stadig ud som nyt. Dette er et glimrende pulsur, men Garmin Forerunner 235 eller Garmin Forerunner 225 slår den på mange områder.

 • Nemt at bruge, hurtig GPS-tilslutning, god batterilevetid, god skærm, vandtæt
 • Mangler svømme- og cykelfunktioner
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

TomTom Runner Cardio


Bedste pris hos:

GPS: Ja Skærmopløsning: 144x168 pixel Mål (Bredde): 9,3 mm Mål (Højde): 9,3 mm Mål (Dybde): 10,5 mm Vægt: 63 g Vandtæt/dybde: Ja, 40 meter Batteritid: 8 timer Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Foregår med optisk sensor på håndleddet

Bedste pris hos:

TomTom Cardio Runner 1 er et relativt billigt GPS-ur, der passer både til nybegyndere, der vil have et brugervenligt ur, og til den mere avancerede løber, der vil have styr på sine præstationer. En stor fordel ved Cardio Runner 1 er, at du kan begynde at bruge det med det samme uden at skulle læse manualen grundigt, hvilket kan være en fordel, da den ikke er oversat til dansk. En af Cardio Runner 1 styrker er, at urets rem har en indbygget pulsmåler. Pulsregistreringen fungerer med det samme uden større anmærkninger, og da du slipper for brystremmen til at måle pulsen, mindskes risikoen for gnavsår. Uret har indbygget accelerometer, som gør det muligt at måle hastigheden indendørs. Vi oplevede imidlertid, at denne funktion ikke altid var så nøjagtig, derimod fungerer GPS-funktionen i uret udmærket i de områder, hvor du har løbet tidligere. I nye områder tager det lidt tid at GPS-signal, men præcisionen er der imod så godt som fejlfri, hvilket er en af de vigtigste funktioner for et GPS-ur.

Displayet viser tre træningsdata ad gangen, og du kan selv vælge, om du vil se distance, træningstid, puls, kcal-forbrug, nuværende tempo eller dit gennemsnitstempo på det store display. Uret er let og praktisk og sidder godt på håndleddet, men remmen kan føles lidt svedig på varme træningspas. Alle funktioner kontrolleres med en firvejsknap, dvs. at du navigerer op, ned, frem og tilbage i menuerne ved hjælp af den enkle trykknap. For at få adgang til mere avancerede indstillinger, skal du parre uret med analyseprogrammet TomTom My Sports. Du kan bl.a. se de ruter, der har løbet, på et kort, se din skridtfrekvens, aflæse dit tempo under del af et træningspas og opstille mål for din træning. Du kan også indstille dit eget intervalprogram og træne efter forskellige pulszoner. Så selvom TomTom Cardio Runner ved første øjekast kan virke som et simpelt ur til nybegyndere, har den lige så meget at tilbyde den mere avancerede løber, selvom der mangler visse funktioner som indstilling af pulsbestemte intervalpas, højdemeter og personlige rekorder.

 • Indbygget pulsmåler i remmen, brugervenlig, pålidelig fartmåler
 • Tager tid at finde GPS første gang, mangler mere avancerede funktioner
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Suunto Quest

Lille, avanceret pulsur, der alligevel føles brugevenligt og har et godt batteri


GPS: Nej Mål (Bredde): 42,7 mm Mål (Højde): 13,2 mm Mål (Dybde): 42,7 mm Vægt: 40 g Vandtæt/dybde: Ja/30 m Batteritid: 1 år Trådløs teknologi: ANT Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej

Det finske pulsur Suunto Quest er bygget fra bunden til brug sammen med online-værktøjet MovesCount. Der kan du administrere dine indstillinger, analysere din træning og hente hele træningsprogrammet til uret. Langs urets yderste kant vises en procentdel af den maksimale hjertefrekvens, træningspasset eller restitutionstid. Displayet er tydeligt og intuitivt. Det viser bl.a. træningsintensiteten og hjertefrekvenszoner i realtid. Med Suuntos fod-pod, som kun vejer 10 gram, vises hastighed, distance og skridtfrekvens med stor præcision. Omgangstider vises automatisk eller med en let berøring af skærmen. Suuntos byggekvalitet og design er af høj kvalitet. Quest har mange avancerede målemetoder, som kun findes hos betydeligt dyre modeller.

 • Avanceret, men brugervenligt, lille og let hverdagsur, godt batteri
 • Fod-pod er nødvendig for at måle hastighed og distance
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Polar RCX5

Tyndt og let pulsur med god batterilevetid, der også kan måle puls under svømning


Bedste pris hos:

GPS: Ja Vægt: 46 g Vandtæt/dybde:  Ja/30 m Batteritid: 7.500 t Batteritid (hvile): 300 dage Trådløs teknologi: W.I.N.D. og GymLink Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej

Bedste pris hos:

Polar RCX5 er det tyndeste pulsur, som vi har testet, og det har en batterileve tid på 11 måneder. RCX5 kan tilpasses efter sportsgren og brillerer med visning af oplysninger, træningsplanlægning og træningsoptimering. ZoneOptimizer tilpasser dine pulszoner efter dagsformen, og funktionen til ideelt tempo hjælper dig med at holde det rette tempo til konkurrencer. Selv historik og efteranalyse er oplyst, men det tager tid at lære alle funktionerne at kende. Knapperne har en lidt dårlig reaktion, men uret kan vise de ønskede oplysninger bare ved at holde det op mod brystbæltet. Pulsmålingen fungerer i vandet, hvilket tager pulstræning til et nyt niveau for triatleter. Vi kunne dog godt ønske os måling af distance, svømmetag og tempo. Prisen bliver høj med tilbehør. Vi anbefaler i stedet Polar V800, et betydeligt mere kompetent pulsur.

 • Tyndt og let, god batterilevetid, måler puls ved svømning
 • Separat GPS eller fod-pod nødvendig til distancemåling
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Beurer PM25

Billigt og kompetent pulsur med enkle, meget velfungerende funktioner


Bedste pris hos:

GPS: Nej Vandtæt/dybde: Ja/30 m Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej

Bedste pris hos:

Vi blev meget overraskede over, hvor kompetent dette billige løbeur fra Beurer er. Udover normal pulsmåling har uret også individuelle pulsintervaller, kalorieforbrænding og måler fedtforbrænding i gram. Funktionerne er dog ikke lige så avancerede som i de øvrige pulsure i testen. Man kan desværre ikke tilslutte tilbehør, som f.eks. fod-pod, så det er ikke muligt at måle hastighed og distance eller kadence ved cykeltræning. Men hvis det bare er tid, puls og fedtforbrænding, du er interesseret i, så er dette et udmærket og billigt valg. Beurer PM25 har nogle år på bagen, og det kan man ikke undgå at bemærke, da både design og funktionalitet virker forældet.

 • Billig, enkle, men gode funktioner
 • Kan forstyrres af andre pulsure inden for en meter.
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5


Udvalgte priser:

Suunto M5

Pulsur, der fungerer som motiverende personlig træner og har et behageligt armbånd


Bedste pris hos:

GPS: Nej Vandtæt/dybde: Ja/30 m Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej

Bedste pris hos:

Det lille Suunto M5 er mere end bare et pulsur, det er en personlig træner. Uret opretter et personligt udarbejdet træningsprogram, der er baseret på dine mål, som f.eks. forbedret kondition eller vægttab. Går du glip af et træningspas, tilpasser uret sig efter det. Skærmen er stor og tydelig, den har endda normale urfunktioner som tid, dato og alarm. Menuerne er tydelige, men man skal klikke flere gange for at starte et træningspas. Brystbæltet er godt og kompatibelt med de fleste træningsmaskiner i fitnesscenteret. Hvis man køber en fod-pod kan uret også måle distance og hastighed, men så stiger prisen også. Følger du vejledningen fra Suunto M5, mislykkes træningen næppe. Det findes dog flere kompetente konkurrenter med GPS, som slår den overbevisende.

 • Motiverende, god armrem, træningsanalyse online og godt hverdagsur
 • Begrænset funktionalitet for mere avancerede løbere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Garmin Forerunner 10

Lille, let og praktisk pulsur, der føles meget brugervenligt og er vandtæt


GPS: Ja Skærmopløsning: 55 x 32 pixel Mål (Bredde): 45,5 mm Mål (Højde): 20 mm Mål (Dybde): 15,7 mm Vægt: 43 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 5 t Batteritid (hvile): 35 dage Trådløs teknologi: Ingen pulsmåling Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej

Garmin Forerunner 10 20

Dette er Garmins mindste, letteste og billigste GPS-ur. Det fås i to modeller, en herremodel og en damemodel, som er så lille, at den har en god pasform selv på meget tynde håndled. Det et er også et af de mest brugervenlige på markedet og kan starte/stoppe med én knap. Skærmen er tydelig og viser to linjer med information ad gangen. Med pileknappen bladrer man mellem tidtagning/distance, kalorieforbrug/tempo og ur. På trods af den lave pris har det en række funktioner, som man ellers kun finder på dyrere modeller. Auto Pause standser tiden ved rødt lys, Virtual Pacer viser, om du løber for hurtigt eller langsomt sammenlignet med din målsætning, Run/Walk gør, at du kan sammensætte en løbetur med indlagte gangstrækninger baseret på tid. GPS-tilslutningen er ikke lige så hurtig som på Garmins dyrere modeller, det tager normalt cirka 20 sekunder. Med et kabel kan du overføre dine løbeture til Garmin Connect, hvor du kan se alle tænkelige statistikker og kort. Batteriet kan holde til ca. 5 timers træning, med strømsparetilstand vises tiden i flere uger. Uret føles lidt plasticagtigt, og knapperne måtte gerne have haft bedre affjedring, men det kan vi tilgive på grund af den lave pris. Garmin Forerunner 10 har ingen pulsfunktioner, det har søskendemodellen Forerunner 15, men hvis man går en prisklasse op, er Forerunner 220 et bedre ur. Forerunner 10 egner sig til både nybegyndere og eliteløbere, der er på udkig efter et ultralet ekstraur til maraton. Vi udpeger den derfor til bedste lavprisvalg blandt GPS-urene.

 • Lille og let, meget brugervenligt, vandtæt
 • Understøtter ikke pulsmåling, føles plasticagtigt

Garmin Forerunner 210

Brugervenligt pulsur, kompatibelt med footpod og fungerer godt som hverdagsur


GPS: Ja Skærmopløsning: 52 x 30 pixel Mål (Bredde): 45 mm Mål (Højde): 14 mm Mål (Dybde): 69 mm Vægt: 52 g Batteritid: 8 t Batteritid (hvile): 21 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej

Garmin Forerunner 210 10

Garmin Forerunner 210 er et kompakt løbeur, der har mange funktioner til både udendørs- og indendørstræning.  Det går hurtigt med at komme i gang, og selv avancerede funktioner som intervaltræning og træning i pulszoner er lette at forstå og anvende. Displayet viser distance, træningstid, puls og tempo i realtid. På Garmin Connect kan du se kort, grafer og tabeller over din løbetur. GPS-tilslutningen er hurtig og holder kontakten med satellitterne selv i tæt skov. Entusiaster, som vil tilføje et personligt datafelt og hente egne træningsprogrammer, skal dog en prisklasse op. For de fleste løbere og langrendsskiløbere er funktionerne i Forerunner 210 dog fuldt tilstrækkelige.

 • Brugervenligt, udmærket hverdagsur, kompatibelt med fod-pod.
 • Mangler svømme- og cykelfunktioner, armremmen kan ikke udskiftes

Garmin Fenix


GPS: Ja Skærmopløsning: 70 x 70 pixel Mål (Bredde): 49 mm Mål (Højde): 49 mm Mål (Dybde): 17 mm Vægt: 82 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 50 t Batteritid (hvile): 42 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja

Garmin Fenix 0

Fenix er Garmins første rigtige eventyrsur, der er tilpasset et væld af aktiviteter, herunder bjergbestigning, sejlads, fiskeri og geocaching. Efter vores mening er det også en af de flottere modeller. GPS-data, navigering og waypoints fungerer udmærket, ligesom højdemålingen er barometrisk. GPS-tilslutningen er dog ikke den hurtigste, vi har testet. Baggrundsbelysningen og displayet er godt, men noget lavt oplyst. Visningen af oplysninger er intuitiv og kan tilpasses. Vi mangler flere af Garmins udmærkede funktioner til løb, f.eks. Virtual Racer og intervaltræning. Uret får dog hele tiden nye funktioner via programopdatering over internettet og bliver dermed bedre med tiden.

 • Kortfunktioner, fremtidsstikret, god visning af oplysninger
 • Mangler mange funktioner for løbere

Garmin Forerunner 610


GPS: Ja Skærmopløsning: 128 x 128 pixel Mål (Bredde): 45,7 mm Mål (Højde): 63,5 mm Mål (Dybde): 14,2 mm Vægt: 72 g Vandtæt/dybde: Ja/1 m Batteritid: 8 t Batteritid (hvile): 28 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja

Garmin Forerunner 610.0jpg

Berøringsskærm på et løbeur kan virke dum en dum ide, men det fungerer rigtig godt. Med et hurtigt stryg over skærmen velsker man mellem sider med oplysninger og et længere tryk aktiverer et personligt datafelt. Skærmen kan klare både vanter, sved og regn. Funktionen Training Effekt, som måler træningsintensitet, er ny for Garmin, og med Virtual Racer kan du løbe om kap med dig selv med statistik fra tidligere løbeture. Det stilrene, kompakte format i kombination med 2-ugers batterilevetid (i standby-tilstand) og normale urfunktioner medfører, at Forerunner 610 kan bruges om hverdagsur. Målingsdata for puls, tempo og distance er meget nøjagtige, og GPS-sensoren er hurtig og pålidelig. Prisen er dog høj.

 • Kompakt og stilrent, vibratoralarm, god grænseflade og berøringsskærm
 • Kan ikke bruges til svømning

Garmin Forerunner 910XT

Robust pulsur, der er let at komme i gang med og er spækket med funktioner


GPS: Ja Skærmopløsning: 160 x 104 pixel Mål (Bredde): 54 mm Mål (Højde): 61 mm Mål (Dybde): 15 mm Vægt: 72 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 20 t Batteritid (hvile): 300 dage Trådløs teknologi: W.I.N.D. og GymLink Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja

Garmin Forerunner 910XT 30

Efterfølgeren til det populære GPS-ur Forerummer 310XT har flere nye funktioner, der er tilpasset triatleter. Blandt andet understøtter uret AMT+-baserede cykeleffektmålere, og højdemåleren er barometrisk, hvilket gør den meget præcis. De nye svømmefunktioner måler distance, tempo og svømmetag. For at kunne registrere ændringerne kræver accelerationsmåleren dog, at man skubber sig hårdt væk fra bassinkanten. Pulsbæltet kan ikke anvendes under vandet. Menusystemet er logisk, og batteriet holder til 20 timers træning, hvilket er helt inden for tidsgrænsen ved en Ironman. Vi kan lide de særskilte funktioner til intervaltræning og vibratoralarmen, som er praktisk, når man træner til musik. Dette er det ultimative triatlon-ur.

 • Spækket med funktioner, nemt at komme i gang, robust
 • Måler ikke puls under vandet, stort og tungt, langsomme sideknapper

Garmin Forerunner 110

Brugervenligt, kompakt pulsur, markedets billigste GPS-ur med gode knapper


GPS: Ja Skærmopløsning: 52 x 30 pixel Mål (Bredde): 45 mm Mål (Højde): 69 mm Mål (Dybde): 14 mm Vægt: 52 g Vandtæt/dybde: Ja/30 m Batteritid: 8 t Batteritid (hvile): 20 dage Trådløs teknologi: ANT+ Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej

Garmin 110 0

Forerummer 110 er et lille og billigt GPS-ur til nybegyndere. Det er meget nemt at bruge, selv hvis du ikke er teknisk anlagt. Der er ganske enkelt ikke så mange funktioner til at gøre det besværligt. Displayet viser distance, træningstid, puls og gennemsnitstempo. Målingen af puls fungerer uden fejl, og Garmins nye brystbælte er betydeligt mere behageligt end tidligere. Kalorieudregning er pulsbaseret, og træningen kan analyseres ned til mindste detalje med tabeller, grafer og kort på Garmin Connect. Batteriet holder op til to uger i standby-tilstand. Knapperne er diskrete, og baggrundsbelysningen er rigtig god. Avancerede brugere kommer dog nok til at savne funktioner som træningseffekt, intervaltræning og pulszoner.

 • Markedets billigste GPS-ur, kompakt format og brugervenligt
 • Uegnet for foodpod (for trening på tredemølle), få funksjoner

Suunto Core

Klassisk pulsur med automatiske stormvarsler og udmærkede ABC-data


GPS: Nej Mål (Bredde): 14,5 mm Mål (Højde): 49,1 mm Vægt: 64 g Vandtæt/dybde: Ja/30 m Batteritid: 1 år Højdemåler: Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Nej

Suunto Core 0

Core, som blev lanceret i 2008, blev hurtigt en klassiker, og har fået en flot ansigtsløftning i 2012. Funktionsmæssigt er det stadig et rent ABC-ur (Altimeter, Barometer, Compass), som hele tiden og pålideligt gør, hvad det lover. Uret er let, stilrent og har en flot silikonearmrem, som findes i flere farver. Displayet har hvide tal på en sort baggrund, som i mørkere omgivelser bliver svær at læse. Selv baggrundsbelysningen er svag, og knapperne har dårlig reaktionstid. Teknologimæssigt er Suunto Core noget forældet i sammenligning med Suunto Ambit, som tager eventyrsure til et helt nyt niveau. Hvis du ikke har behov for GPS eller pulsmåling er Core dog et prisværdigt og flot ur, som fungerer både på fjællet og til hverdag.

 • Automatiske stormadvarsler, udmærket ABC-computer, solopgang og solnedgang
 • Displayet er temmelig mørkt
Del testen