Regntoj bedst i test

Regntøj

I foråret og sommeren 2016 gennemfører Bedst i test en mindre test af regnsæt og membrantøj til børn, der er beregnet til brug i vådt, men ikke koldt vejr. Det testede regntøj vil derfor være uden for. Vi tester både membrantøj og vinylregnsæt. Vores testpersoner er et antal børn i alderen 1 til 6 år, og regntøjet bliver anvendt af børnene i deres hverdag.  De har det på i institution eller i skole samt hjemme og på udflugter. Vi vil teste flere udgaver af hver model for at sikre, at det fremkomne resultat ikke skyldes et enkelt fejlbehæftet eksemplar.

I vores regntøjstest vil vi se på tøjets pasform, hvordan de er i størrelsen, og hvordan lynlåse og knapper fungerer, samt hvor nemt det er for et barn selv at tage tøjet af og på. Vi vil også teste, hvor godt regntøjet modstår slitage, både på jakken og bukserne. Vi undersøger naturligvis også, om tøjet er vandtæt som lovet, om det kan vaskes eller rengøres på anden vis, og hvordan tøjet bliver påvirket af en sæsons brug. Vi vil altså holde øje med tendenser til, at knapper går løs, opståede huller og revner, om skostroppen tåler at blive gået på og lignende. Endvidere vil vi teste hvordan regntøjet modstår solblegning, og hvordan sømme og andre svage punkter holder. Desuden ser vi selvfølgelig på regn- eller membrantøjets pris i forhold til funktion, samt det generelle design og fornemmelsen af kvalitet.


Produkter i testen

Isbjörn of Sweden Jacka: Tornado

Membrantøj, tåler leg i al slags vejr, modstår slitage godt og sidder godt på barnet


Tåler maskinvask: Ja, maks. 40 grader Tåler tørretumbling: Ja, lav varme Jakke: Tornado Tornado: 86-152 cl Kuling: 86-116 cl Hurricane: 122-152 cl.

Isbjörns of Swedens jakke, Tornado, har vi anvendt sammen med bukserne Kuling til de mindre testbørn og med bukserne Hurricane til de større. Vandtætheden i tøjet har fungeret fejlfrit, testbørnene har holdt sig tørre og varme i alt slags vejr, og både ben- og ærmeåbninger er så stramme, at de virker som vejrlås. Jakken Tornado har et inderærme i elastisk materiale, der stikker lidt ud under yderærmet og isolerer yderligere. Pasformen på jakken er rummelig, stoffet følger kroppen og er lidt til den knitrende side. Jakken har to store vandrette lommer på forsiden, med store åbninger med vandtæt lynlås – hvilket gør lynlåsen lidt træg at betjene for børn. Jakken har en krave, der går et stykke op og beskytter halsen godt mod vinden.

Bukserne Kuling og Hurricane fra Isbjörn virker begge rummelige i benene med en kraftig elastik i livet. Kuling har lynlåsen i siden og går et stykke op på brystet for at beskytte bedre mod vand, med seler der kan knappes op på forsiden. Hurricane har lynlåsen foran i midten og seler, der kan tages helt af, hvis barnet ikke vil bruge dem. Skostropperne er kraftige og har holdt godt til at blive gået på. Både jakke og bukser modstår slitage godt, og der er ingen spor af slid eller huller. De lyse farver på de testede jakker, har tiltrukket en hel del pletter. Støv og mudder forsvandt ved maskinvaks, men nogle af de snavsede pletter kan også ses bagefter. Jakken Tornado har reflekser på det ene ærme, er foret med net og har en hætte, der kan tages helt af og nemt sættes på med burrebånd, så den sidder bedre, når den er foldet ud. Isbjörn of Swedens membrantøj er meget vejr- og slidstærke og kan anvendes i lang tid takket være tøjets rummelige pasform.

 • Tåler leg i al slags vejr, sidder godt på barnet, modstår slitage godt
 • Lidt træge lynlåse, visse pletter svære at få væk, høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Carena Kuling Regnsæt

Prisbilligt, vandtæt regntøj med rummelig pasform, der giver god bevægelsesfrihed


Testår: 2015 Type: Vinylregnsæt Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 5000 mm vandsøjle Tilgængelige størrelser: 90-140 cl Tåler maskinvask: Ja, maks. 40 grader. Tåler tørretumbling: Nej. Materiale: PU.

Carena Kuling Regnsæt er et todelt sæt i vinyl. Både jakken og især bukserne er rummelige, der er god bredde i buksebenene. Men stoffet er alligevel så tilpas føjeligt, at selv småbørn kan bevæge sig godt i bukserne. Vinyl kan af og til virke stift og plastagtigt, men Kuling Regnsæt er fremstillet af mat vinyl, der virker meget blødt. Vores testpersoner i både 1- og 6-årsalderen har oplevet tøjet som behageligt at have på og lette at tage på, selv for det lille barn, der har brug for hjælp af forældrene. Bukserne har seler, der er samlet bagpå for at mindske risikoen for, at de glider ned af barnets skuldre. Selerne kan justeres i længden, men de største størrelser har dog ingen seler.

Der er reflekser på både jakke og bukser. Indersiden af jakkens krave er foret med blød fleece, og ben- og ærmeåbninger har elastik, så tøjet holdes bedre på plads, og der ikke kommer vand ind. Ingen af børnene, der har anvendt Kulings regntøj er blevet våde i tøjet, og de har også hold til at sidde i vandpytter. Bukserne har ingen lynlås, men trækkes på, mens jakken har en lynlås, er er nem at trække op og ned. Regnjakkens hætte er fastgjort med tryklåse og kan tages helt af, og hætten har også elastik for at sidde rigtigt, når den er i brug. Kuling Regnsæt er blevet snavsede og mudrede efter jeg, men er nemme at tørre af og kan også maskinvaskes. Tøjet har holdt sig i god stand, også efter en sæsons brug. Knæ og albuer er forstærkede. Tøjet er ikke slidt, men er hovedsagelig anvendt i regn, og ikke i tørvejr, så det er ikke blevet udsat for så kraftig slitage. Samlet set virker Kuling som godt regntøj til en god pris, der holder barnet tørt og kan følge med i barnets leg og bevægelser.

 • God pris, rummelig pasform og vandtæt
 • Kan blive lidt svedigt, færre anvendelsesmuligheder end membrantøj
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Mikk-Line Regnsæt

Regntøj, der er nemt at bevæge sig i og er vandtæt til en lav pris


Testår: 2015 Type: Vinylregnsæt Prisklasse: Lavpris. Vandtæthed: 8000 mm vandsøjle Tilgængelige størrelser: 74-146 cl Tåler maskinvask: Ja, maks. 40 grader Tåler tørretumbling: Nej Materiale: PU og polyester

Mikk-Lines regnsæt er et traditionelt vinylregnsæt beståede af bukser og jakke. Stoffet føles ikke hårdt eller stift, og selv børn i de mindste størrelser kan bøje knæ og arme som normalt med regntøjet på. Pasformen er relativt generøs, tøjet sidder ikk tæt, og lidt større børn oplever, at der er godt spillerum i både bukser og jakke – både til leg og til selv at klæde sig af og på. Mikk-Line regnsæt har ikke virket svedigt. Tøjet har løst opgaven med at holde vand ude godt. Både jakke og bukser har elastik i ærme- og benåbninger, der hjælper med at holde fugt og kulde ude ved at tætne omkring håndled og ankler.

Når det gælder slidstyrke, er der ingen forstærkninger på Mikk-Lines regnsæt, hverken på knæ eller albuer. Vi synes alligevel, at tøjet har holdt godt. Vi har ikke fundet huller eller andre tegn på slitage. Regnbuksernes strop til at sætte under fodtøjet har også holdt. Mikk-Lines regnsæt er dog primært anvendt som netop regntøj og ikke som hverdagstøj, der bliver slidt mod tør jord. Bukserne, op til og med størrelse 104, har seler, der sidder fast bagpå, men spændes op foran. Bukserne i de største størrelser har ikke seler. Bukserne går et stykke op både foran og bagpå, så der ikke trænger vand ind, hvis barnet sætter sig i en vandpyt. Mikk-Lines regnjakke har en hætte, der kan knappes sammen foran med tryklåse, når den er foldet ud, så den ikke glider bagud over hovedet, når barnet leger. Hætten kan også tages helt af. Foran har jakken både lynlås og tryklåse samt to små lommer. Regnsæt, der anvendes i regn bliver hurtigt snavsede, men Mikk-Lines regnsæt kan både vaskes eller hurtigt tørres af med en klud. Mikk-Line regnsæt byder ikke på nogen ekstra funktioner, og brugen er begrænset til regnvejrsdage, men til at beskytte barnet mod vand på en regnvejrsdag i parken, så virker tøjet lige som det skal, og til en rimelig pris.

 • Smidigt materiale, god købspris, holder tæt mod vand
 • Ingen forstærkninger på knæ og albuer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Gneis Turmalin altvejrssæt

Prisbilligt membrantøj af høj kvalitet, klarer både vind og vand meget godt


Testår: 2015 Type: Membrantøj Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm vandsøjle Tilgængelige størrelser: 74-116 cl Tåler maskinvask: Ja, maks. 40 grader Tåler tørretumbling: Ja (op til 40 grader)

Gneis Turmalin allvadersset

Altvejrssættet Gneis Turmalin består af en membranjakke og -buks, der holder både vand og vind ude. Gneis lover funktioner af høj klasse og gode materialer, og det kan mærkes. Jakken og bukserne er så tynde og sidder så godt, at selv et lille barn kan bevæge sig helt som normalt uden at føle sig hæmmet, og store børn kan lide at have tøjet på. Turmalins design er ukompliceret og minimalistisk. Jakken har kun én lomme, men vi havde gerne set en mere. Der er også en lomme foran på bukserne, men den kan man kun komme til, hvis jakken er åben. Bukserne går et stykke op på overkroppen både foran og bagpå. En detalje, der virker mest praktisk for de mindste børn, der oftere lægger sig ned i vandpytter.

Turmalins lynlåse er af god kvalitet (kun YKK) og nemme at trække op. Den aftagelige hætte har en god form. Både bukser og jakke har et godkendt antal reflekser, og buksernes strop til at fastgøre under fodtøjet har holdt sig i god stand. Pasformen på begge dele er meget god og til den rummelige side, hvilket gør det nemmere for den voksne at klæde barnet på. Man mærker, at tøjet er nøje testet, når elastikken bag på bukserne sidder helt rigtigt på barnets ryg. Tøjet har uden undtagelse holdt tæt og varmt. Angående slitage er der forstærkninger af Cordura på knæ og bagdel. Vi har set en tendens til slitage nederst på buksebenene, men ellers holder tøjet godt, også til hårdere leg. Turmalins membransæt kan maskinvaskes, men stoffet suger en del af pletterne til sig og bliver ikke helt rent igen. Visse snavsede mærker bliver siddende. Det er dog en detalje, vi kan leve med, når tøjet i øvrigt tilbyder så mange gode ting for forældre og børn.

Gneis oplyser, at man på den nye model af Turmalin, der kommer til foråret, har tilføjet en lomme på jakken og forstærket det nederste af bokserne med Cordura. Når en ny version af Turmalin er testet, opdaterer vi med en ny tekst.

 • Meget god pasform, høj kvalitet på vand- og vindtæthed, god til prisen
 • Kun én lomme på jakken, nogle pletter svære at få væk
Del testen