Romaskine bedst i test

Romaskine

Romaskinen er et stadig mere populært træningsredskab, der er effektivt til at opbygge skuldre, arme og ben, men også kroppens større muskelgrupper i ryg, mave, baller og lår. Desuden styrker rotræning både hjerte og lunger og er meget energi-intensiv, hvilket forbrænder masser af kalorier. Romaskinen er derfor ikke blot en glimrende træningsmaskine, hvis man vil opbygge muskler. Den er også velegnet, hvis man ønsker at tabe sig. Robevægelsen er desuden unik og muliggør hård træning, der samtidig er skånsom for led og knæ.

Romaskinen er ofte en del af et hjemmemotionsrum med en eller flere andre træningsmaskiner og/eller andre træningsredskaber, f.eks. håndvægte og vægtstang med skiver. Den kan imidlertid også sagtens stå alene, og mange foretrækker romaskinen frem for andre træningsmaskiner som crosstrainere, motionscykler og løbebånd. Ikke mindst fordi den i højere grad end disse andre træningsredskaber træner overkroppen og opbygger muskler med sin ofte eksplosive anstrengelse.

Et populært alternativ til løbebåndet

Romaskinen er sammen med løbebåndet de træningsmaskiner, som virkelig kan give en rigtig høj og god træningspuls. Det gennemsnitlige løbebånd koster imidlertid betydeligt mere end den gennemsnitlige romaskine. Dette gør romaskinen til et mere økonomisk alternativ end løbebåndet for mange træningsentusiaster med et begrænset budget. Den mest almindelige type romaskine består af en modstand, der er koblet til et håndtag (wiretræk) via en wire. Wiren er igen fastgjort på et maskinstel (ramme) sammen med fodstøtter og et sæde, der kan bevæge sig frem og tilbage på rammen. Modstanden på mellem- og lavprismodeller er ofte magnetisk (med svinghjul), mens pro-modeller som regel har en luftmodstand eller en kombination af luft- og magnetmodstand. Træningen foregår derefter ved, at man sætter af med benene og samtidig trækker i wiren.

De bedste romaskiner

Vi har testet de bedste og mest populære romaskiner, der er på markedet netop nu. For at bestemme hvilken romaskine der er bedst til netop dine behov, bør du stille dig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

 •     Hvor ofte skal romaskinen anvendes?
 •     Hvor mange penge kan jeg forestille mig at bruge på romaskinen?
 •     Skal romaskinen have flere forskellige brugere?
 •     Hvad er forventningerne til romaskinens ydeevne og funktionalitet?


Når du har stillet disse spørgsmål, ved du omtrent, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til romaskinen. Dette er vigtigt, da prisen varierer markant afhængigt af romaskinens byggekvalitet, funktionalitet, design, mærke osv. Vi har inddelt romaskinerne i tre forskellige prisklasser i henhold til følgende:

Lavpris: op til 4.000 kr.    Mellem: ca. 4.000-7.000 kr.     Pro: fra 7.000 kr.

"Lavpris"-klassen er kendetegnet ved enklere, lettere og mindre robuste romaskiner. Af og til med hydraulisk eller gummibåndsmodstand. "Mellem"-klassen er kendetegnet ved mere gedigne konstruktioner, oftest med magnetmodstand. "Pro"-klassen er kendetegnet ved mere avancerede og velbyggede romaskiner, ofte med luftmodstand eller en kombination af luft- og magnetmodstand. Vi har givet modellerne point efter deres prisgunstighed, det vil sige, hvor meget romaskine, vi synes, at man får for pengene. En høj pris øger således forventningerne til ydeevne, funktionalitet osv.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Concept2 Modell D

Velbygget romaskine med prima robevægelse, udmærket modstand og træningscomputer


Prisklasse: Pro+ Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 225 kg Modstandstype: Luft Display: Type: LCD Farve: Monokrom Størrelse: 4,3 tommer Glidelængde: 91 cm Mål (Længde): 240 cm Mål (Bredde): 61 cm Mål (Højde): 51 cm Vægt: 29 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja Tilbehør: Pulsbælte (trådløst) Garanti: 2 år Fodstøtte: Lydniveau: ca. - db(A) Videoer: Produktdemo

Concept2 Model D er lillesøster til den ubestridte konge af romaskiner, Concept2 Model E. på trods af at de to romaskiners ydeevne ikke varierer meget, er Model D flere tusind kroner billigere end Model E. Dette gør Model D mere prisgunstig end sin dyrere storebror, og vi udpeger den derfor til bedst i test og bedste pro+-valg. Model D er i lighed med storebroren noget af et teknisk mesterværk og har en superb byggekvalitet, der tåler langvarig og flittig brug. Rammen af aluminium giver Model D en meget lav maskinvægt, og dens store længde giver god plads til både lave og meget høje roere. Da rammen nemt kan skilles ad i to dele, er Model D desuden let at flytte og opbevare.

Rammehøjden er lavere end på Model E, men det forringer ikke ydeevnen. Træningscomputeren er ret avanceret og har alle de programmer og funktioner, som en professionel roer kan tænkes at få brug for. Undtagelsen er, at Model D – til forskel fra sin storebror – ikke understøtter trådløst pulsbælte. Displayet er spartansk for en romaskine i pro+-klassen og mangler baggrundsbelysning, men det er samtidig tilstrækkelig stort til at være tydeligt i hele robevægelsen. Model D's luftmodstand er nøjagtig lige så god som på storebroren, og sammen med dens betydeligt lavere pris opnår Model D en uovertruffen værdi for pengene.

 • Førsteklasses robevægelse, byggekvalitet og modstand, avanceret og intuitiv træningscomputer, lav vægt
 • Høj pris, middelmådigt display, understøtter ikke trådløst pulsbælte
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5

Concept2 Modell E

Romaskine med robevægelse og byggekvalitet i eliteklassen, avanceret træningscomputer


Prisklasse: Pro Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 227 kg Modstandstype: Luft Display: Type: LCD Farve: Monokrom Størrelse: 4,3 tommer Glidelængde: 91 cm Lydniveau: ca. ? db(A)*1 Mål (Længde): 244 cm Mål (Bredde): 61 cm Mål (Højde): 51 cm Vægt: 29 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja (håndpuls) Tilbehør: Pulsbælte (trådløst) Garanti: 2 år

Concept2 model E er verdens i særklasse mest kendte træningsmaskine, og den er den ubestridte referencemodel for romaskiner. Der er naturligvis også en grund til, at eliteroere over hele verden generelt benytter Concept2, og at det er den eneste tilladte model til VM i ergometerroning. Model E er genske enkelt et teknologisk mesterværk. På trods af, at model E nu har eksisteret i flere år, føles den stadigvæk meget moderne. Holdbare letvægtsmaterialer som aluminium begrænser vægten til et minimum, og den glimrende byggekvalitet giver maskinen en meget lang levetid. Da romaskinen oven i købet nemt kan skilles ad i to dele, er den utrolig let at flytte af at være en professionel model. Rammen er rigtig lang og er tilstrækkelig til selv de højeste roere. Trækwiren er forkromet og efterfølgende indkapslet, så den er lettere at holde ren. Displayet har ikke baggrundsbelysning, og størrelsen er ikke imponerende, men det er tilstrækkelig stort til at kunne ses under hele robevægelsen. Træningscomputeren er avanceret, men samtidig let at forstå, og da romaskinen selv genererer strøm, kan den placeres frit. Model E har kun luftmodstand – dvs. ingen kombimodstand – men modhugget er alligevel i topklasse lige som hele robevægelsen. Prisen er ganske vist saftig, men på den anden side er Concept2 model E også primært henvendt til elitebrugere.

 • Førsteklasses robevægelse, byggekvalitet og modstand, avanceret og intuitiv træningscomputer, lav vægt
 • Høj pris, lille display
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

First Degree Apollo Hybrid AR

Eksklusiv romaskine med træramme og luksuriøs vandmodstand


Prisklasse: Elite Antal træningsprogrammer: 2 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Vand Farve: Monokrom Størrelse: 4 tommer Glidelængde: 91 cm Lydniveau: 62 dB Mål (Længde): 214 cm Mål (Bredde): 55 cm Mål (Højde): 54 cm Vægt: 39 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Håndpuls & understøtter trådløst pulsbælte Tilbehør: 2 år

Apollo Hybrid AR fra First Degree Fitness er en eksklusiv eliteklassemodel med noget så usædvanligt som vandmodstand. Mange foretrækker vandmodstand frem for luftmodstand, da de oplever, at det giver en mere realistisk rofornemmelse i trækket. Desuden opleves vandmodstandens lyd som mere diskret og behagelig. Det er også sejt at se vandets bevægelser i modstandens gennemsigtige beholder. Vandmodstanden bidrager også til en relativt høj maskinvægt, som sammen med de gummibeklædte fodstøtter gør, at romaskine står meget stabilt på glatte gulve. Derfor glider Apollo Hybrid AR ikke under intensiv roning, hvilket ellers er meget normalt, selv hos modeller i eliteklassen. Sædet er bekvemt og holdes godt fast på rammen med hjul både lodret og vandret. Glidet er rigtig godt, og rammens glidelængde er tilstrækkelig selv til meget høje roere. Fodstøtten er af høj kvalitet med udmærket fiksering af foden og praktisk justering. Vandmodstanden kan justeres, men har – til forskel fra luftmodstand – en forsinkelse på et par tag. Bortset fra vandmodstanden er Apollo Hybrid AR's største styrke dens smagfulde og diskrete trædesign. Derudover er den let at stille lodret op ad væggen. Således er den måske den romaskine af alle, der passer bedst ind i dagligstuen.

Selvom Apollo Hybrid AR i det store hele har en byggekvalitet, som flugter med dens høje pris, så er visse egenskaber ikke helt i eliteklasse. Den har en nylonrem, som ganske vist er vedligeholdelsesfri, men i stedet bliver slidt hurtigere end kæder. Sædets hjul er af plastic, og det ruller på en plasticskinne. Efter længere tids brug kan de blive slidt op. Træningscomputeren er svag med et display uden baggrundsbelysning, så man ikke kan aflæse det i mørke. Manualen fås kun på engelsk, monteringsanvisningen er rigtig god med tydelige billeder. Samlet set giver Apollo Hybrid AR på trods sin saftige pris rigtig god værdi, hvis man sætter pris på smagfuldt design og vandmodstand.

 • Justerbar vandmodstand, eksklusivt design, stabil, meget godt glid, behagelig lyd
 • Visse materialevalg ikke i eliteklasse, svag træningscomputer, display uden baggrundsbelysning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

FINNLO Aquon Waterflow

Eksklusiv elitemodel med vandmodstand og retrodesign


Bedste pris hos:

Prisklasse: Elite Antal træningsprogrammer: 1 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Vand Displaytype: LCD Displaystørrelse: 4,2" Glidelængde: 85 cm Lydniveau: 62 dB Mål (Længde): 205 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 60 cm Vægt: 42 kg Foldbar: Nej Pulsmåler: Ja (tilvalg) Tilbehør: Nej Garanti: 3 år

Bedste pris hos:

FINNLO Aquon Waterflow er en romaskine i eliteklassen og designet til at give brugeren en skøn, ergonomisk træning. Designet er retro og attraktivt. Til forskel fra mange andre modeller, vil den ikke falde igennem i dagligstuen, da den oven i købet er nem at stille på højkant, så den ikke fylder særlig meget. Den har en eksotisk vandmodstand, som giver et nærmest  meditativt brus ved hvert træk. Du fastgør fødderne på to skridsikre fodplader, der er nemme at justere op og ned, hvilket er den eneste indstilling du behøver at gøre, inden du starter din træning.

Aquon Waterflow er velkonstrueret med gode materialevalg og høj kvalitet på alle komponenter. Dette kan man også mærke på prisen. Den har en sortlakeret stålramme med rigtig god glidelængde og en lang trækline, så den også er velegnet til personer over to meter. Ud over at ro-trækket er udmærket, så skiller sædet sig ud som det bedste, vi har testet. Aquons træningscomputer giver udøveren de almindeligste træningsoplysninger, men indeholder kun ét træningsprogram. Den målte hastighed er er cirka den halve sammenlignet med luftmodstand, men det må man vænne sig til, hvis man er vant til dette. Vi mangler et baggrundsbelyst display, da det gør, at man ikke kan følge med i træningen i et rum med slukket lys. FINNLO Aquon Waterflow henvender sig til motionister, der gerne vil betale ekstra for kvalitet, design og komfort i topklasse.

 • Glidelængde, eksklusivt design, udmærket sæde, behagelig lyd
 • Middelmådig træningscomputer, høj pris, ikke baggrundsbelyst display
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

FINNLO Aquon Evolution

Komfortabel romaskine med mange træningsprogrammer


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Antal træningsprogrammer: 17 stk Maks. brugervægt: 130 kg Modstandstype: Luft og magnet Displaytype: Baggrundsbelyst LCD Displaystørrelse: 5,5 tommer Glidelængde: 98 cm Lydniveau: 58 dB Mål (Længde): 240 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 107 cm Vægt: 45 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja (tilvalg) Tilbehør: Nej Garanti: 3 år Begrundelse: Ikke helt samme kvalitet som Concept og heller ikke lige så pålidelig træningscomputer. Brugsanvisning: PDF

Bedste pris hos:

FINNLO Aquon Evolution er en romaskine i premiumklassen, der er udformet til at give brugeren en effektiv og skånsom træning. Designet er moderne, og modstanden er en kombination af luft og magnet. Dette muliggør  en kraftigere modstand end luft og magnet kan præstere enkeltvis, og Aquon Evolution kan således levere rigtig hård træning. Træningscomputeren er forholdsvis avanceret for en romaskine og understøtter fire brugerprofiler og hele sytten træningsprogrammer. Derudover understøtter træningscomputeren pulsstyring, selvom pulsbælte ikke medfølger og skal købes separat. Den behagelige farvedisplay er baggrundsbelyst, relativt stort og nemt at overskue under hele robevægelsen.

Aquon Evolution har en gennemført byggekvalitet med en lang aluminiumsramme, hvor sædet glider friktionsfrit ved hvert åretag. Dette muliggør lange, frie åretag, som giver en skøn fornemmelse. Modellen skiller sig ud ved at være udstyret med et rigtig lækkert sæde. Håndtaget er derimod lidt smallere end normalt, hvilket begrænser variationen i grebet. Manualen er klart bestået med tydelige monterings- og brugervejledninger og masser af illustrationer. Romaskinen er nem at klappe sammen, og takket være transporthjulene er den også problemfri at flytte. FINNLO Aquon Evolution henvender sig til brugere, der ønsker skånsom, men samtidig hård træning.

 • Farvedisplay, lækkert sæde, mange træningsprogrammer
 • Smalt håndtag
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Master Fitness R6040

Reel romaskine med baggrundsbelyst display, fleksibel modstand og smart pulsbælte


Prisklasse: Pro Antal træningsprogrammer: 15 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Luft og magne Display: type: Baggrundsbelyst farve-LCD Mål (Længde): 237 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 91 cm Vægt: 44 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja Tilbehør: Trådløst pulsbælte medfølger Antal modstandsniveauer: 16 stk. Garanti: 2 år

R6040 er en eksklusivt designet pro-model fra Master Fitness med høj prisgunstighed. Romaskinen er stor og robust og har en rigtig kraftig aluminiumramme, der giver godt med plads, også for høje brugere. Pedalerne er glimrende og har et godt fodgreb og mange justeringsmuligheder. Aluminiumskonstruktionen giver en overraskende lav maskinvægt og gør sammen med transporthjulene R6040 til en pro-model, der er usædvanligt let at flytte.

Det baggrundsbelyste farvedisplay er relativt stort og kan aflæses igennem hele robevægelsen. R6040 har en blanding af luft- og magnetmodstand, og åretagene genererer en luftstrøm, der driver en blæser. Luftstrømmen er svag, men yder en vis køling, og blæseren kan stoppes, hvis den irriterer. Modstanden kontrolleres via træningscomputeren og kan varieres fra let til meget kraftig. Et trådløst pulsbælte medfølger. Træningscomputeren er avanceret med eftertragtet pulsstyring. Brugergrænsefladen kunne have været mere intuitiv, men er alligevel let at forstå takket være den detaljerede brugervejledning.

 • Stor, robust og let, baggrundsbelyst farvedisplay, fleksibel modstand, pulsstyring, detaljeret brugervejledning
 • Mindre intuitiv træningscomputer, svag blæser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Christopeit Sport Cambridge II

Nedsat romaskine med god sammenklapning, lav vægt og gummibåndsmodstand


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Antal træningsprogrammer: 5 stk Maks. brugervægt: 120 kg Modstandstype: Gummibånd Display: LCD Mål (Længde): 173 cm Mål (Bredde): 44 cm Mål (Højde): 53 cm Vægt: 15 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja Antal modstandsniveauer: 4 stk Garanti: 3 år

Bedste pris hos:

Cambridge II er en romaskine med gummibåndsmodstand fra Christopeit Sport til en meget lav pris. Udover at holde prisen nede, holder denne modstandstype også maskinens vægt i bund. Den lave vægt gør Cambridge II let at flytte, selvom den ikke har nogen transporthjul. Den lave vægt medfører imidlertid, at romaskinen føles mindre gedigen og let glider på et almindeligt gulv. Dette kan dog løses med en almindelig underlagsmåtte. Træningscomputeren er meget enkel, men på tysk. Den er dog alligevel let at forstå, hvis man læser den danske brugervejledning. Gummimodstanden er imidlertid alt for svag til at give en effektiv træning. Cambridge II har en lokkende lav pris, men medmindre man er ude efter en romaskine med let modstand, risikerer man at blive skuffet.

+ Billig, lav vægt, foldbar
– Ringe maks. modstand, mangler transporthjul, træningscomputer på tysk

 • Billig, lav vægt, foldbar
 • Ringe maks. modstand, mangler transporthjul, træningscomputer på tysk
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Masterfit TP900

Concept 2-efterligning med udsøgt rofornemmelse og telefonholder


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Antal træningsprogrammer: 8 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Luft Display: 5,3 tommer Glidelængde: 103 cm Lydniveau: 69 dB Mål (Længde): 240 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 406 cm Vægt: 40 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Købes separat Garanti: 2 år

Bedste pris hos:

Masterfit TP900 er en billigere efterligning af Concept2 Modell D og E, som formentlig er verdens mest kendte træningsmaskiner og de ubestridte benchmark-modeller for romaskiner. TP900 har i lighed med forlægget luftmodstand og en lang glidelængde. Vitale komponenter og detaljer har samtidig ikke samme topkvalitet som originalen. Eksempelvis har TP900 en ramme af stål i stedet for aluminium og er derfor betydeligt tungere end Concept 2. Robevægelsen er behagelig igennem hele trækket, og luftmodstanden giver en autentisk fornemmelse af at ro.

Den har ingen træningsprogrammer inkluderet i træningscomputeren, og den viser desværre ikke den aktuelle hastighed, hvilket må anses for at være et klart minus. Displayet er baggrundsbelyst i begyndelsen, men når man er gået i gang med træningen, forsvinder lyset efter et lille stykke tid. Det gør desværre, at træningsinformationerne ikke kan læses i et mørkere lokale. Vi synes godt om holderen lige over displayet, hvor man kan fastgøre mobilen. Endnu et plus er, at R900 har indbygget generator, så computeren ikke skal sluttes til en stikkontakt for at fungere. Det gør placeringen af romaskinen betydeligt friere.

Modstanden justeres manuelt ved at flytte et greb ved luftindtaget forrest på romaskinen. Man kan også gøre det under selve træningen, men det kan være besværligt at nå, fordi grebet sidder så langt fremme. For denne type romaskine plejer man dog ikke at regulere modstanden undervejs, og det er i stedet tempoet som bestemmer, hvor hård træningen bliver. Det er vores oplevelse, at svejsesømmene ved rammen er sjusket lavet, og sædet glider ikke helt uden friktion. Desuden er håndtaget tungere end på Concept 2, hvilket dog kun børe være en vanesag. Rammen er nem at klappe op, og romaskinen er nem at rulle omkring. Vi er dog mest imponerede over sædet, som faktisk er mere behageligt end på Concept! R900 er et stykke fra originalen, når det gælder byggekvalitet og funktionalitet, men den koster på den anden side også nogle tusind mindre. Den henvender sig derfor til forbrugere, der vil have en kraftig romaskine med en førsteklasses rofornemmelse i hvert eneste træk, men ikke har råd til en Concept 2.

 • Sæde i topklasse, holder til telefon, selvgenererende
 • Mangelfuld belysning af display, træningscomputer med få funktioner
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Winrower

Sammenklappelig og stabil romaskine med lav maskinvægt og stor glidebane


Prisklasse: Lavpris Antal træningsprogrammer: 1 stk Maks. brugervægt: 130 kg Modstandstype: Magnet Display: type: Monokrom LCD Farve: Flere | Størrelse: 5,6 tommer Glidelængde: 74 cm Lydniveau: ca. 51 dB Mål (Længde): 231 cm Mål (Bredde): 46 cm Mål (Højde): 46 cm Vægt: 31 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja Svinghjulsvægt: - kg Antal modstandsniveauer: 5 stk Garanti: 1 år Transporthjul: Ja Glideskinne: 69 cm

Winrower er en lavprisromaskine fra den norske producent Abilica. Dens primære styrke er den lave pris, som gør den til et godt alternativ for motionister med et begrænset budget. Winrower er forholdsvis stabil af en lavprisromaskine at være – en kategori, der ellers ofte lider under manglende stabilitet. Glidebanen er lang, og selv høje brugere har plads til en fuld robevægelse. Sammenfoldet fylder romaskinen ikke ret meget, og kombineret med dens lave maskinvægt er Winrower nem at flytte. Den er således problemfri at finde frem, når man skal træne, og kan ellers være gemt af vejen. Modstanden er magnetisk og af en svagere type – selv den maksimale modstand er forholdsvis svag. Displayet er småt og har desværre en tendens til at være skjult under robevægelsen, da håndtagets wire kommer i vejen. Åretagstælleren består af et magnetisk punkt i rammen, hvilket har visse svagheder. Hvis man ikke har den "rigtige" længde, har man nemlig en tendens til ikke at glide på hele rammen. I så fald passerer sædet ikke detektoren, og åretaget bliver ikke talt med af træningscomputeren. Samlet set har Winrower sin andel af svagheder, men med tanke på dens lave pris, får man alligevel noget for pengene.

 • Lav pris, relativt stabil, stor glidebane, foldbar, lav maskinvægt
 • Svag maksimal modstand, vanskeligt at læse displayet, mangelfuld åretagstæller
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5

inSPORTline Amazonia

Lavt prissat romaskine med intuitiv træningscomputer og kraftig maks. modstand


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 120 kg Modstandstype: Magnet Display: Type: Ikke baggrundsbelyst LCD Farve: Monokrom Størrelse: ?,? tommer Glidelængde: cm Lydniveau: ca. 62 db(A)*1 Mål (Længde): 47 cm Mål (Bredde): 28 cm Mål (Højde): 118 cm Foldbar: Ja (håndpuls) Pulsmåler: Ja Svinghjulsvægt: 8 kg Antal modstandsniveauer: 5 stk. Garanti: 3 år Fodstøtte: ca. 15,0- cm Maskinvægt: 22 kg

Bedste pris hos:

Amazonia fra det tjekkiske firma inSPORTline er en enkel, men smagfuldt designet romaskine i lavprisklassen. Sædet er tilpas hårdt og bekvemt til både store og små bagdele. Magnetmodstanden er kraftig og kan give et seriøst modhug. Træningscomputeren er meget simpel, men er også nem at forstå. Displayet er ikke baggrundsbelyst og kræver derfor et oplyst lokale. Derudover er displayet lille, men de viste cifre er samtidig store nok til at kunne læses under træning. Der sidder også et ekstradisplay på trækwirehåndtaget, men betragtningsvinklen bliver desværre forkert, hvis man prøver at se på det, mens man trækker i kæden. Amazonias store svaghed er dog den manglende stabilitet. Den krænger nemlig både til siderne og fremad og bagud, når man virkelig tager fat. Den manglende stabilitet er ikke så stor, at romaskinen vælter, men er alligevel at betydeligt irritationsmoment. Hvis man derimod kan ignorere krængningen, er Amazonia unægteligt en prisgunstig lavprismodel.

 • Lav pris, kraftig maks. modstand, flot design, træningscomputeren let at forstå
 • Ustabil, ikke baggrundsbelyst display
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Bedste pris hos:

Abilica QuickRower

Pladsbesparende og stille romaskine til helkropstræning


Prisklasse: Mellem Antal træningsprogrammer: Ingen Maks. brugervægt: 110 kg Maks. brugervægt: 120 kg Modstandstype: Magnet Display: 3,4 tommer ikke baggrundsbelyst Glidelængde: 79 cm Lydniveau: 53 dB Mål (Længde): 180 cm Mål (Bredde): 51 cm Mål (Højde): 73 cm Foldbar: Ja Pulsmåler: Nej Garanti: 2 år (hjemmebrug) Maskinvægt: 35

Abilica QuickRower er en net, lille romaskine, der giver effektiv puls- og muskeltræning til hele kroppen. Maskinen er nem at klappe sammen, og størrelsen gør den nem at stille til side. Den magnetiske modstand gør den også meget støjsvag under driften. Dette kombineret med, at synsfeltet foran brugeren stort set er frit, gør det nem at f.eks. se fjernsyn, mens du ror. QuickRower er trods sin ringe størrelse rigtig stabil, også under hård belastning, og det polstrede sæde er bekvemt. Romaskinen har dog en lidt kort glidelængde, hvilket kan blive besværligt for personer over ca. 180 cm, som muligvis ikke kan udføre en fuld robevægelse Brugsanvisningen findes delvist på dansk og er meget kortfattet. Den viser alligevel ret tydeligt med billede og engelsk tekst, hvordan man monterer romaskinen. Manualen til træningscomputerens funktion samt anden vigtig information fås på dansk.

Desværre er træningscomputeren middelmådig, og den indeholder ingen forprogrammerede træningsprogrammer eller understøttelse af nogen form for pulsmåling. Displayet viser de almindeligste træningsoplysninger og ikke mere end det. Da skærmen ikke har baggrundsbelysning, bliver den ulæselig i et mørkt lokale, så det er umuligt at følge med i sin træning. Ulempen ved magnetisk modstand er, at den ikke kan give den autentiske fornemmelse af at ro. Set fra det perspektiv føles QuickRower mere som en styrketræningsmaskine, der også tilbyder pulstræning. Hvis man har roet på vand eller er vant til en romaskine med vand- eller luftmodstand, er der derfor risiko for, at man bliver utilfreds med rofornemmelsen. Hvis dette ikke er afgørende, er den magnetiske modstand imidlertid et udmærket lavprisalternativ. Problemet med QuickRower er, at den med tanke på sin lave ydeevne er prissat ret højt.

Abilica QuickRower henvender sig til forbrugere, som ønsker en enkel, men effektiv romaskine til helkropstræning, men har begrænset plads. Hvis du er over 180 cm, bør du dog prøve romaskinen på forhånd, så du er sikker på, at glidelængden ikke er for kort.

 • Let at rulle væk og stille til side, frit udsyn fremad, behageligt sæde, stille
 • Primitiv træningscomputer, ikke baggrundsbelyst display, ingen pulsmåler
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5

Masterfit TP320R

Flot romaskine med udmærket glidelængde, men visse svagheder


Prisklasse: Premium Antal træningsprogrammer: 15 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Luft og magnet Displaytype: Baggrundsbelyst LCD Displaystørrelse: 5,5 tommer Display: Baggrundsbelyst LCD Glidelængde: 90 cm Lydniveau: 62 dB Mål (Længde): 245 cm Mål (Bredde): 52 cm Mål (Højde): 112 cm Vægt: 31 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja (tilvalg) Garanti: 2 år Brugsanvisning: Nej

Masterfit TP320R er en romaskine i premiumklassen, som desværre ille i alle henseender formår at leve op til de høje forventninger. Mange af de typiske egenskab er for en dyrere romaskine har den dog. Masterfit har en aluminiumsramme med godt glid, og maskinen har en relativt lav vægt. Modstanden består af en kombineret luft- og magnetmodstand, som giver et godt ro-træk. Vi havde dog gerne set, at den maksimale modstand var et nøk stærkere. Glidelængden er udmærket, og robevægelsen kan føres helt igennem. Designet er moderne og flashy, omend det føles noget plasticagtigt. Træningscomputeren tilbyder, hvad man kan forvente af en romaskine, men ikke mere end det. Romaskinen kan nemt klappes sammen, men det praktiske forsvinder ved, at den alligevel fylder ret meget. Sæde og fodspænder på Masterfit TP320R er overhovedet ikke premium. Fodspænderne er for simple, og sædet er lille. Selv med en bagdel i normal størrelse føles det som om, at man kan glide nedad over sædets forkant, hvilket trækker med på brugeroplevelsen.

Masterfit TP320R har sine styrker, men desværre også sine svagheder, hvoraf de største er det dårlige sæde og en høj pris i forhold til ydeevnen.

 • Let at klappe sammen, godt glid, udmærket glidelængde
 • Høj pris, svag maksimal modstand, dårlige fodspænder, ikke funktionelt sæde
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2 af 5

Vigtige egenskaber hos en romaskine

Brugervægt

Denne egenskab er først og fremmest vigtig for meget tunge personer, der vejer over 120 kg, da romaskiner normalt kan holde til en brugervægt op til dette. Er du kraftigt overvægtig, bør du i vores øjne overveje at købe en crosstrainer, da den formodentlig er den bedste træningsmaskine for overvægtige. Er du meget tung, fordi du har meget muskelmasse, bør du dog overveje at købe en romaskine, der kan holde til din vægt. For træningsmaskiner gælder generelt, at jo dyrere romaskine, desto højere brugervægt skal den kunne holde til.

Byggekvalitet

Byggekvaliteten er en meget vigtig egenskab for alle træningsmaskiner, og dermed også for romaskiner. En robust romaskine kan som regel holde til en større belastning end en mindre robust model, og den bør desuden have en længere levetid. Byggekvaliteten er ekstra vigtig, hvis den anvendes ofte, og hvis den anvendes af stærke personer med kraftig modstand. Prisen for en høj byggekvalitet er, at den oftest er dyrere og tungere end en dårligere romaskine, en pris, der er værd at betale, hvis man har pengene til det.

Abilica C Rower 150x138Design

En romaskines design påvirker normalt ikke funktionaliteten, men dens æstetiske funktion er desto vigtigere. Det er vigtigt for mange, at romaskinen har et flot design, der falder i med omgivelserne, især hvis den er stor og ikke bliver stillet af vejen i et skab mellem træningspassene.

Display

En god romaskine skal have et tydeligt og brugervenligt display, gerne med visualisering af parametre som tid, hastighed, distance, kalorieforbrug og antal tag.

Garanti

De fleste, der køber en romaskine, bruger i hvert fald nogle tusindkronesedler på den, og det er normalt en ret stor sum for køberen. Derfor vil man kunne bruge sin træningsmaskine meget og i lang tid, uden at den går i stykker. En god garanti er derfor vigtig for at øge trygheden. Selv billigere romaskiner har ofte ret lange garantiperioder, men man skal som forbruger huske på, at man i tilfælde af reklamationer normalt selv betaler for transportomkostningerne ved returnering. Denne omkostning kan være høj i forhold til romaskinens pris, hvis man har købt en meget billig model.

Lydniveau

Det er umuligt at undgå, at en romaskine støjer under brugen, ikke mindst når svinghjulet får et skub ved hvert åretag. Der er derimod forskel på, hvor meget romaskiner larmer. Mange træner foran tv'et, og så er det vigtigt, at lyden fra tv'et ikke bliver overdøvet af romaskinen.

Maskinvægt

Selvom romaskiner er blandt de typer af træningsmaskiner, der vejer mindst, varierer vægten stadig en hel del mellem modellerne. De dyrere, mere robuste modeller vejer oftest mere end billigere romaskiner. Maskinvægten står altså ofte i forhold til romaskinens robusthed, men også til den maksimale brugervægt. Det skyldes, at en gedigen og velbygget træningsmaskine kan holde til en større belastning end en lettere model. Selvom det naturligvis er vanskeligere at flytte en model, der vejer dobbelt så meget som en anden, plejer det at være forholdsvis nemt at flytte romaskiner, da maskinvægten oftest er under 40 kg.

Mobilitet

Miljobild TransporthjulRomaskiner er forholdsvis lette træningsmaskiner, og de fleste lavpris- og mellemklassemodeller kan i dag klappes sammen og har transporthjul. Hvor let romaskinen er at klappe sammen og transportere, varierer dog fra model til model. Det er imidlertid langt fra alle romaskiner, der kan flyttes. Premiummodeller mangler ofte transporthjul og kan heller ikke klappes sammen. De er så som regel ikke beregnede til at skulle flyttes. Tvært imod kan premium-romaskiner i stedet ofte skrues fast i gulvet for at sikre stabiliteten. En romaskine i premiumklassen står normalt mere permanent i et motionscenter (eller et motionslokale i hjemmet), så behovet for at flytte den er nok lille.

Miljobild ManualMontering og manual

Det er heldigvis ofte ret ukompliceret at montere en romaskin. Hvis monteringen er mere kompliceret, er manualen dog nødt til at være tilstrækkelig god. Manualen skal være tilstrækkeligt detaljeret og tydelig, ikke kun vedrørende montering, men også brug af træningscomputeren og vedligeholdelse af romaskinen. Desværre kommer mange manualer til kort på disse punkter, også dem til dyrere modeller. Vi synes det burde være standard i dag, at manualerne også findes i digitalt format eksempelvis som PDF. Det skyldes, at det er utrolig meget lettere at gemme en lille datafil på sin computer i stedet for at gemme og holde styr på en ofte upraktisk, papirmanual.

Modstand

Der findes tre forskellige slags modstande på romaskiner, men ofte kombineres to af disse for at få den bedste funktionalitet.

Magnetisk modstand

En magnetisk modstand benytter elektromagnetisme til at bremse svinghjulet mekanisk. Den magnetiske modstand er den mest støjsvage type af modstand, da der ikke er nogen fysisk kontakt ved bremsningen. Modstandens styrke er justerbar, og energiforbruget kan måles ret nøjagtigt. Svagheden ved magnetiske modstande er dog, at modstanden er konstant. Ved rigtig roning varierer modstanden afhængigt af, hvor hårdt man ror, dvs. at tager man rigtig fat, yder vandet også stor modstand og vice versa. På grund af denne svaghed kombineres magnetiske modstande ofte med luftmodstand for at give en mere virkelighedstro, varierende modstand.

Luftmodstand

En luftmodstand benytter sig af ventilatorlignende rotorblade på svinghjulet til at generere den ønskede modstand. Jo hurtigere svinghjulet roterer, desto kraftigere bliver luftmodstanden. Der anvendes af og til et luftspjæld til at justere luftstrømmen til rotorbladene og på den måde variere modstanden. Luftmodstand muliggør også en ret nøjagtig måling af energiforbrændingen.

Vandmodstand

Vandmodstand fungerer på omtrent samme måde som luftmodstand, men benytter altså vand i stedet for luft til at generere modstanden. Vandmodstand anses af dens fortalere for at være den modstandstype, der bedst efterligner modstanden ved rigtig roning. Samtidig er denne type af modstand dyrere end luftmodstand og er dermed sjældnere.

Pris

Prisen er som altid en vigtig faktor ved køb af træningsredskaber, og selvom prisintervallet ikke er lige så stort som for eksempel løbebånd eller crosstrainere, er der alligevel betydelig forskel på prisen mellem de dyrere og billigere modeller. De billigste romaskiner kostar knap 3.000 kr., mens de dyreste romaskiner til hjemmebrug koster op til 10.000 kr.

Ramme

Rammen er den metalstang, som romaskinen er bygget op omkring, og hvor sædet sidder. På romaskiner med bevægeligt sæde glider Miljobild Roddmaskin Rambrugeren frem og tilbage siddende på sædet under træningsbevægelsen. Rammen er normalt fremstillet af stål eller aluminium, og holdbarheden er derfor som regel meget god. Det er i stedet rammens længde og friktionen på sædet, der i praksis er afgørende. Jo længere rammen er, desto længere kan sædet normalt glide frem på den. Det er vigtigt, at sædet kan glide tilstrækkeligt langt frem for at muliggøre en tilstrækkeligt stor robevægelse. Jo højere brugeren er, desto større robevægelse er nødvendig, og det indebærer, at rammen skal være tilstrækkeligt lang. Rammens længde er således vigtigst for høje brugere. Friktionen mellem rammen og sædet afgør, hvor let sædet glider frem på rammen. En minimal friktion giver ikke blot mindre støj, det medfører også minimal slitage på rammen og sædet. Derfor er en meget lille friktion mellem ramme og sæde ønskeligt.

Størrelse

Hvis man bor småt og har begrænset plads til træningsudstyr, må det helst ikke fylde for meget. Til forskel fra for eksempel en crosstrainer eller et løbebånd er der ikke så stor forskel på størrelsen på forskellige romaskinemodeller. Der hvor der omvendt kan være betydelig forskel på forskellige modeller er derimod (hvis det overhovedet er muligt), hvor nem romaskinen er at klappe sammen og flytte, det vil sige træningsmaskinens mobilitet. Mobiliteten kan derfor være en vigtig egenskab at tage højde for, hvis man vil løse pladsproblemerne ved at klappe romaskinen samme og flytte den, når den ikke er i brug. Hvis man derimod har god plads, er romaskinens størrelse naturligvis ofte mindre interessant.

Miljobild Svanghjul display ProRowerSvinghjul

Romaskiner med magnetbremse (hvilket i dag omfatter de fleste romaskiner) har et svinghjul som en del af bremsemekanismen. Svinghjulet er omgivet af magneter, der bremser det, hvilket skaber den modstand, som gør roningen anstrengende. For at få en god modstand, skal svinghjulet være tilstrækkelig tungt. Derfor anvendes tommelfingerreglen, "jo tungere svinghjul, des bedre".

Træningscomputer

En god romaskine bør også have en god træningscomputer med tilstrækkelig mange og varierede træningsprogrammer for at give en alsidig og sjov træning. Ud over forudprogrammerede træningsprogrammer bør træningscomputeren også kunne måle parametre som tid, hastighed, distance, kalorieforbrug og antal tag.

+ Vis også udgåede produkter

Abilica Stream RO X

Eksklusivt designet romaskine med tydeligt display, kombimodstand og lang glidebane


Prisklasse: Pro Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Magnet og luft Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Glidelængde: 69 cm Lydniveau: ca. 57 db(A) Mål (Længde): 249 cm Mål (Bredde): 60 cm Mål (Højde): 83 cm Vægt: 54 kg Foldbar: Ja Svinghjulsvægt: 6 kg Antal modstandsniveauer: 16 stk. Garanti: 2 år Fodstøtte: ca. 25-34 cm Pulssensor: Ja (trådløs)

Abilica Stream RO X

Stream RO X er den mest avancerede af Abilicas to nye romaskiner, og dens udseende, der er inspireret af industridesign, føles unægtelig eksklusivt. Træningscomputeren er et af RO X' højdepunkter med sit moderne, æstetisk tiltalende design. Dens blanke finish og farvedisplay med baggrundsbelysning giver et overdådigt indtryk. Træningscomputerens brugergrænseflade er intuitiv og let at navigere i. Et bredt udvalg af træningsprogrammer omfatter trådløs pulsstyring, og samlet giver de mulighed for en varieret og udfordrende træning. Displayet kan indstilles manuelt og er nemt at se igennem hele robevægelsen. Glidelængden er stor, og rammen glider så glat, som man forventer det på en premium-model. RO X har både magnet- og luftmodstand, hvilket giver det bedste fra begge teknikker. Magneten giver mulighed for at regulere modstanden, og blæseren bidrager med en mere naturtro, cyklisk modstand. På en romaskine i pro-klassen havde vi forventet en mere robust ramme og et større svinghjul, men på trods heraf er RO X Abilica måske den hidtil bedste romaskine til prisen.

 • Eksklusivt design, udmærket træningscomputer, generøs glidelængde, kombimodstand, kan foldes sammen
 • Ramme og svinghjul lever ikke op til prisklassen

Abilica Stream RO V

Eksklusivt designet romaskine, sammenklappelig med lang glidebane og tydeligt display


Prisklasse: Mellem Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 130 kg Modstandstype: Magnet Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Flere Størrelse: 5,6 tommer Lydniveau: Lavt Mål (Længde): 220 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 99 cm Vægt: 52 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja (håndpuls) Svinghjulsvægt: 4 kg Antal modstandsniveauer: 16 stk Garanti: 2 år Glideskinne: 69 cm Højeste måling: 57 dB(A)

Abilica Stream RO V

RO V er en romaskine i mellemklassen og den billigste model af to i Abilicas nye Stream-serie. Designet er diskret og stilrent med en dæmpet, grå farve. Usædvanligt nok hælder rammen fremad, og det har vi svært ved at se fordelen ved. Glideskinnen glider godt, og længden er OK. Derimod føles glidestoppet lidt fejlplaceret, og nogle brugere støder let imod det med glideren/sædet på vej tilbage. Maksimumsmodstanden er stor og passer glimrende til normal roning. Romaskinen er stabil og løfter sig ikke nævneværdigt, hvis man tager ordentligt fat. Derimod føles konstruktionen ikke så robust, som vi kunne have ønsket af en mellemklassemodel. Selve fodstøtten/fodpedalen er helt i orden, men spændingen er af en billigere type og kan ikke justeres after fodstørrelse.

I lighed med mange andre romaskiner har RO V en træningscomputer, der meget ligner dem, der anvendes på crosstrainere og motionscykler. Det gør den unødvendigt kompliceret, hvis man kun ror almindeligt, men desto mere attraktiv, hvis man foretrækker mere ukonventionel rotræning. Uanset hvad, så er farvedisplayet tydeligt, pænt og let at følge med blikket under robevægelsen. Hvad angår ydeevnen føles RO V som en lavprismodel, og prisen virker derfor højt sat.

 • Eksklusivt design, pænt og tydeligt display, lang glidebane, kan klappes sammen
 • Lidt fejlplaceret glidestop, høj pris sammenlignet med konkurrenterne

Christopeit Sport Oxford

Meget kompakt og mobil romaskine, der er hydraulisk og har en rigtig lav pris


Prisklasse: Lavpris Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 100 kg Modstandstype: Magnet Display: type: LCD Glidelængde: cm Mål (Længde): 124 cm Mål (Bredde): 78 cm Mål (Højde): 16 cm Vægt: 17 kg Foldbar: Ja (håndpuls Pulsmåler: Ja Svinghjulsvægt: 8 kg Antal modstandsniveauer: 5 stk. D Garanti: 3 år Fodstøtte: ca. 15,0- cm Maskinvægt: 22 kg

Christopeit Sport Oxford

Christopeit Sports Oxford er en hydraulisk romaskine, hvilket gør den rigtig billig. Den er også meget kompakt i sammenfoldet tilstand, og der er plads til den under en almindelig seng. Oxford er også let at montere, og roarmene tilpasser sig efter brugerens skulderbredde. Den hydrauliske modstand medfører imidlertid, at belastningen først er svag for derefter at øges betragteligt i slutningen af robevægelsen. Dette gør, at musklerne ikke aktiveres i samme grad som på luft- eller magnetbremsede modeller. Modstandene er ret vanskelige at justere, da modstandsniveauerne ikke er markeret. Derfor er det svært at få det samme modstandsniveau på begge sider. Oxford har tydelige svagheder, men for motionister med meget begrænset budget og plads kan den alligevel være et attraktivt alternativ.

 • Rigtig lav pris, kompakt, mobil
 • Ujævn modstand, vanskeligt at regulere modstandene symmetrisk

Abilica Premium Rower

Udmærket romaskine med høj byggekvalitet og en blæser, der brøler, når man tager fat


Prisklasse: Pro Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Luft & magnet Display: type: Baggrundsbelyst LCD Mål (Længde): 237 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 91 cm Vægt: 44 kg Foldbar: Nej (kan boltes fast i gulvet) Pulsmåler: Nej Tilbehør: Pulsbælte Svinghjulsvægt: 18 kg Antal modstandsniveauer: Trinløst Garanti: 1 år Transporthjul: Nej 

Abilica PremiumRower

Abilica Premium Rower er, som navnet antyder, en romaskine i toppen af premiumklassen, og den udstråler virkelig topklasse. Den baggrundsbelyste LCD-skærm viser de forskellige træningsprogrammer med tydelig grafik, når man navigerer rundt i menusystemet. Selve kroppen er robust bygget, og glidestangens længde er rigelig. Dette muliggør en ordentlig robevægelse selv for de højeste brugere. Modstanden er luft- og magnetbaseret, og blæseren er bevidst konstrueret til at afgive lyd, når man trækker. Hvis man tager ordentligt fat, brøler blæseren som en sportsvogn, hvilket unægteligt er effektfuldt. Spørgsmålet er dog, om brølet ikke risikerer at blive et irritationsmoment, når nyhedens interesse aftager? Prisen er høj, men hvis du er ude efter en effektfuld, premium-romaskine i høj kvalitet, og prisen er underordnet, så er Premium Rower helt klart interessant.

 • Glimrende byggekvalitet, avanceret træningscomputer, brølet for dem, der synes om det
 • Høj pris, brølet for dem, der ikke synes om det

inSPORTline River


Prisklasse: Pro Antal træningsprogrammer: 15 stk Maks. brugervægt: 150 kg Modstandstype: Luft & magnet Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Monokrom Størrelse: 5,5 tommer Glidelængde: ? cm Mål (Længde): 205 cm Mål (Bredde): 53 cm Mål (Højde): 75 cm Vægt: 44 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja (håndpuls) Tilbehør: Pulsbælte (trådløst) Svinghjulsvægt: 9 kg Antal modstandsniveauer: 16 stk. Garanti: 2 år Fodstøtte: ca. ?,0- cm

inSPORTline River

Premium-romaskinen River fra det tjekkiske firma inSPORTline er en af verdens mest solgte romaskiner og forhandles under flere navne. I Danmark sælges den for eksempel af Master Fitness som R6040 (anmeldt ovenfor), og internationalt hedder den ofte Premium Rower R100APM. Den oprindelige producent er den samme, men instruktioner, support og garanti er forskellig. inSPORTlines version, River, har for eksempel ingen dansk instruktionsbog, man har derimod instruktioner på engelsk. I Danmark forhandles den af Sporttema, der giver to års garanti, hvilket er den samme som Master Fitness' garanti. Dermed kan River være et interessant alternativ til R6040, hvis prisen er forskellig.

Casall R400


Prisklasse: Mellem Antal træningsprogrammer: 12 stk Maks. brugervægt: 120 kg Modstandstype: Magnet Display: LCD Mål (Længde): 204 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 63 cm Vægt: 36 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Nej Svinghjulsvægt: 6 kg Antal modstandsniveauer: 16 stk. Garanti: 1 år

Original Casall R400

Casalls mellemklassemodel R400 er sandsynligvis den mest populære romaskine på markedet i dag, og det undrer os ikke i betragtning af, hvor prisgunstig den er. Efter at have været udsolgt i længere tid kan den nu endelig købes igen hos nogle få forhandlere. R400's konstruktion føles gedigen, og man sidder stabilt og bekvemt på sædet, der glider glat hen over aluminiumsrammen. Rammens længde er tilstrækkelig til, at selv høje brugere har plads til at bevæge sig i en fuld robevægelse. Magnetmodstanden er ikke den kraftigste, som vi har testet, men den er glimrende til langt de fleste. Træningscomputeren er enkel og let at forstå. Displayet har ikke baggrundsbelysning, hvilket er upraktisk i mørke, hvis man f.eks. træner foran fjernsynet i et lokale uden tændt lys. Romaskinen er nem at folde sammen, og de kraftige transporthjul gør den let at flytte.

 • God pris, god rammelængde, brugervenlig træningscomputer, let at flytte
 • Display uden baggrundsbelysning

Master Fitness R645


Prisklasse: Mellem Antal træningsprogrammer: 8 stk Maks. brugervægt: 120 kg Modstandstype: Luft & magnet Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 4,8 tommer Lydniveau: ca. 62 db(A)* Mål (LxBxH): 226x60x100 cm Vægt: 35 kg Foldbar: Ja Pulsmåler: Ja (håndpuls) Tilbehør: Pulsbælte (trådløst) Antal modstandsniveauer: 16 stk. Garanti: 2 år Fodstøtte: ca. 19,5-27,0 cm Specialfunktioner: Indbygget blæser

Master Fitness R645

Den nylancerede Master Fitness R645 er efterfølgeren til R635, der udgik for nylig. I lighed med forgængeren er R645 robust konstrueret med en velafbalanceret luftmodstand til træningspas af normal varighed. Til kortere, mere intensive pas med høj modstand bliver luftmodstanden lidt svag og kan derfor med fordel suppleres med magnetmodstanden. Svinghjulshuset har en masse små huller vendt mod brugeren, der skaber en ventilerende luftstrøm under roningen. Denne "blæser" har ingen regulering og kan derfor ikke slås fra, hvilket kan genere personer, der er følsomme over for luftstrømme i øjnene.

Sædet er fast, stort og behageligt samt skånsomt for bagdelen. Det "flyder" glat på rammen, der har en stor glidelængde. At trækwiren er en metalkæde, gør den meget holdbar, men bidrager sammen med luftmodstanden til, at R645 støjer mere end gennemsnittet. Fodstøtterne kan justeres, så de passer til de fleste fodstørrelser. Træningscomputerens kabinet føles unødvendigt kedeligt og umoderne, men det er dog vigtigere, at displayet har baggrundsbelysning og er stort og tydeligt. Den intuitive brugergrænseflade gør den både let at aflæse og let at forstå. Desuden er det let at justere træningscomputerens arm.

 • Robust, metal-trækwire, god glidelængde, justerbare fodstøtter, tydelig og letforståelig træningscomputer
 • Blæser kan ikke reguleres, relativt støjende, kedeligt træningscomputerkabinet
Del testen