Silvershampoo Bedst I Test

Silver shampoo

Silver shampoo er et produkt, som mange elsker! Det anvendes til at neutralisere gule eller orange toner i blondt, hvidt eller gråt hår, og skabe det populære, kølige resultat. Produktet kan også anvendes til brunt eller rødt hår for at få en anden nuance, men så skal man være ekstra opmærksom på, at shampooen ikke får lov til at virke for længe, dat det kan give et uheldigt resultat.

Silver shampoo tørrer håret noget ud, men der er de senere år udviklet mange rigtig gode produkter. Nogle hævder, at det slider og er skadeligt, og tidligere efterlod shampooen ganske rigtigt et større aftryk på håret, men nu er det meget skånsommere. Det er dog en god idé at afslutte med et plejende produkt såsom en almindelig indpakning. Hvis man ønsker en meget hold nuance på sit hår, fås både silver balsam og silver indpakning. Resultatet bliver ikke lige så intenst, da deres funktion er at lukke hårstråene igen og derfor ikke tilfører lige så meget pigment, men det kan helt klart være en flot finish.

Det er vigtigt at huske på, at silver shampoo ikke fjerner de gule toner i håret eller bleger det. Er man ikke tilfreds med farven, når man går fra frisøren, skal man gå tilbage og få det lavet om. Dette er kun en måde at holde håret pænt mellem besøgene. Silver shampoo er heller ikke det samme som en farvebombe, der også er blevet meget populært. Farvebomben er som en slags toning med meget mere pigment i, der giver et mere holdbart resultat.

Hvordan anvendes silver shampoo?

Silver shampoo kan anvendes til såvel farvet, affarvet som naturligt hår. Det var fra begyndelsen tænkt til personer med naturligt gråt eller hvidt hår for at fjerne gule eller gyldne nuancer uden at skulle farve det, men nu anvendes det hyppigst af blonde personer. Når man shamponerer håret, åbnes hårstrået, så det lilla pigment i produktet kan sætte sig fast, hvilket giver det kølige resultat. Med visse silver shampooer kan det være hensigtsmæssigt at vaske med almindelig shampoo en gang inden påføring. Håret optager mere, når det er tørt, så pres vandet grundigt ud af håret, og smør shampooen på i stedet for at lade det skumme op som med en almindelig shampoo. At tørt hår tiltrækker mere pigment, gør også, at shampooen kan virke forskelligt på forskelligt hår. Afbleget hår er oftest tørrere, hvorved det tiltrækker pigmentet hurtigere og i større grad. Derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, hvis man har afbleget eller tørt hår, for at undgå at farven skifter over mod lilla  og i stedet standser ved en flot, askeblond nuance.

Hvor ofte man skal anvende silver shampoo varierer, men frisører anbefaler 1-2 gange om ugen, hvor man lader den virke i 3-5 minutter. Et tip er at forlænge virketiden til 10-15 minutter ind imellem for at få meget effekt med et intenst resultat. Dette er dog meget individuelt afhængigt af hårtype og det anvendte produkt.

Mange spørger, om man kan anvende silver shampoo i parykker. Og ja, parykker er jo egentlig bare almindeligt hår, hvis det er ægte, så det er naturligvis muligt at bruge. Man skal dog huske, at det måske ikke reagerer på samme måde, som når man anvendes shampooen i sit eget hår. Det er svært at vide, hvordan en paryk er blevet behandlet, inden man får den, og derfor kan man få et uventet resultat. Vær derfor ekstra opmærksom ved påføring for ikke at risikere en uønsket effekt.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo


Bedste pris hos:

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Middel Oplevet farveintensitet: Stærk

Bedste pris hos:

Wow, sikke en shampoo! Er man ude efter noget, der virkelig giver et resultat, er det den helt rigtige. Fudge Clean Blonde giver en intens, kold nuance med vindunderlig glans efter bare en enkelt vask. Hvide og blonde partier bliver nærmest iskolde, uden at knække over mod blå/lilla, men shampooen fungerer også godt til gråt eller farvet hår. Vil man have et endnu mere intenst resultat, kan man øge virkningstiden, men her er man nødt til at holde øje med, at produktet ikke sidder i håret for længe, da farven i så fald risikerer at slå over mod lilla. Hvis bare man har kontrol over det, giver det dog et fantastisk resultat. Har man tørre hænder, anbefales det at benytte handsker ved påføring. Farveeffekten er nemlig så kraftig, at tørre partier og hovedbunden også får en blå nuance. 

Konsistensen på shampooen er passende tyk, men den tandpastalignende tube gør den ret svær at dosere, og det er let at komme til at tage for meget. Efter vasken, der giver ret meget skum, får håret volumen uden at være for tørt. Håret virker let og bliver fuldt af glans. Duften er relativt stærk, men ikke generende. Dette er en utroligt effektiv silver shampoo, der rigeligt er pengene værd og derfor bliver bedst i test.

 • Fantastisk effektivt, giver glans, middel udtørring
 • Forpakningen svær at håndtere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

L'Anza Healing ColorCare

Giver glans, blødgør og tørrer ikke ud


Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Svag Oplevet farveintensitet: Middel

Kan man kombinere effektiv køleeffekt med pleje? Svaret er nu ja. Lanza Healing ColorCare er simpelthen fantastisk mod håret. Produktet er meget plejende og giver masser af glans. Alligevel giver det også en kølende effekt på håret, hvilket ikke er så almindeligt. Det er ganske vist ikke den shampoo, som giver mest effekt, men resultatet bliver bestemt godkendt. Farven bliver jævnt kølig over hele håret, og sammen med midlets blødgørende egenskaber ser håret frisk og sundt ud.

Skummet har en anderledes konsistens. Det har nemlig så små bobler, at det næsten ikke virker som om det skummer overhovedet. Til forskel fra andre shampooer der ikke skummer, så er det dog ikke noget problem at fordele Lanza Healing ColorCare jævnt i hele håret. Heller ikke det faktum at konsistensen nærmest er som gele, er et problem, det bidrager nærmere til det positive indtryk. Lanza får dog et lille minus for flasken. Den er høj og aflang, og alle sider er også lige brede. Den kvadratiske form gør det ret svært at trykke shampoo ud af flasken. Flaskens udseende er dog luksuriøst, nøjagtig som for Lanzas øvrige produkter. Selv den frisøragtige duft forstærker den luksuriøse fornemmelse. Prisen er heftig, men man betaler ikke kun for luksus, men også for de mange gode egenskaber hos Lanza Healing ColorCare.

 • Plejende, god konsistens, drøj, giver glans, blødgørende
 • Lidt svag farveeffekt, dårlig forpakning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Björn Axén Care Cool Silver Shampoo

Er skånsomt og giver alligevel meget resultat


Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Svag Oplevet farveintensitet: Stærk

Mærket Björn Axén er kendt både for deres frisørprodukter og for stylingredskaber. De har selvfølgelig også en silver shampoo i sortimentet, og det er heller ikke overraskende, at den giver et fantastisk godt resultat. Det er lykkedes for Björn Axén at kombinere meget farve med et plejende resultat. Dette er uden tvivl en af de shampooer, der er mest skånsom mod håret. Naturligvis tørrer det en del ud, og især i ubehandlet hår. Men i farvet hår mærkes den plejende virkning både i brusere og efter føntørring, hvor håret er blødere end det plejer at være efter brug af silver shampoo. Dette kombineres med et meget godt resultat på hårfarven. Den meget mørkelilla creme gør, at gule toner forsvinder og erstattes af en kølig nuance, men uden risiko for at farven slår over i lilla. Der er et synligt resultat efter en påføring, men det bliver tydeligt mere kraftigt efter gentagne vaske. Ved længere virketid mangler der desværre en mere iskold tone.

Shampooens konsistens er meget fast, næsten som gelé. Den er alligevel nem at påføre og giver et meget fast skum med store bobler. Shampooen dufter af frisørsalon, men er samtidig både neutral og diskret. Som alle Björn Axéns produkter kommer silver shampoen i den ikoniske flaske med bred bund og meget smal top. En forpakning der er nem at håndtere, samtidig med at den er flot. Björn Axén Care Cool Silver Shampoo er simpelthen rigtig god, og den evne til at kombinere farveintensitet med skånsomhed gør den til en silver shampoo i topklasse.

 • Skånsom, fin farve, godt skum, flot og praktisk flaske
 • Koldere tone ved længere virketid mangler
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Schwartzkopf Bonacure Color Freeze Silver Shampoo

Volumengivende, skånsom, giver hurtigt resultater og holder længe


Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Lav Oplevet farveintensitet: Middel

Schwartzkopf silver shampoo giver resultater hurtigt og effektivt. Allerede efter én vask efterlades håret med en mærkbart koldere, skøn nuance. Farven på håret er nærmere til den hvide side end mod lilla, hvilket er positivt. Efter man har anvendt shampooen flere gange, opstår der også en smuk glans i såvel farvet som naturligt hår. Det gode resultat kommer også, når man lader shampooen virke lidt længere, selvom det ikke er nødvendigt, da man får en tilstrækkelig effekt med det samme. Følelsen i håret efter brug er meget positiv, da den er relativt skånsom uden at tynge håret. Shampooen giver i stedet volumen og et let og luftigt hår.

Produktet kommer i en flot flaske, som desværre er lidt ustabil. Den smalle bund gør ganske vist, at den er nem at få den i brusekurven, men den vælter nemt og ryger på gulvet. Den er også lidt svær at åbne med våde hænder. Den tykke creme, der kommer ud af flasken, dufter svagt men sødt med et strejf af vanilje. Det skummer ikke så meget, og shampooen er let at dosere, så den holder længe. En prisgunstig shampoo, som giver resultater.

 • Hurtigt resultat, skånsomt, volumengivende, drøj
 • Ustabil flaske
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Matrix Total Results Color Care So Silver Shampoo

Giver hurtigt resultater og en ren følelse, og kommer i en meget flot flaske


Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Middel Oplevet farveintensitet: Middel

En mellem-skummende shampoo med dejligt sej konsistens, der efterlader en ren og let følelse i håret. Håret bliver lidt tørt efter brugen, men føles alligevel glat, når det er tørret. Shampooen giver også en vis volumen. Allerede efter én vask er der ret meget resultat på farvenuancen. Efter den første vask bliver nuancen dog ret hård, og resultatet er næsten lidt dystert. Efter en enkelt vask fungerer den bedre i hvidt hår end i farvet og gråt. Efter at man har anvendt shampooen nogle gange, bliver resultatet dog bedre, og håret får igen en vidunderlig glans, uanset om det er farvet eller naturligt. Det ændrer ikke resultatet nævneværdigt at forlænge virkningstiden.

Det er positivt, at produktet ikke afgiver særlig meget farve på hænderne og i hovedbunden, så man kan være mindre forsigtig ved påføring. Flasken som den drøje creme kommer i, er flot, moderne og føles luksuriøs. Den er smal nok til at kunne stå i de fleste brusekurve, men samtidig så bred, at den virker stabil. Duften er meget mild og neutral, så den er også velegnet til personer, der er følsomme over for dufte.

 • Ren fornemmelse, hurtigt resultat, flot flaske
 • Noget dystert resultat efter første vask
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo

Utroligt skånsom og glansgivende i smart flaske og med forsigtig duft


Bedste pris hos:

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Lav Oplevet farveintensitet: Svag

Bedste pris hos:

Maria Nila markedsfører sine produkter som meget skånsomme for håret, og dette er også tilfældet for deres silver shampoo. Det er formentlig testens mest skånsomme produkt, og når man har brug det, føles det omtrent som når man har brugt en almindelig shampoo. Farveresultatet fra denne shampoo er meget forsigtigt. På naturligt gråt/hvidt hør og på farvet hår, er resultatet næsten ikke mærkbart. Hvis man øger virkningstiden giver det heller ingen forskel i den kolde nuance, selvom det giver meget glans. Dette kan dog være et godt alternativ, hvis man allerede har koldt, affarvet hår og bare vil have det frisket op. Håret bliver tungt af shampooen, så det er også velegnet til afbleget, tørrere hår, der skal bruge noget ekstra skånsomt.

Den skånsomme profil mærker man også ved, at produktet næsten ikke dufter. Det gør, at det er ekstra velegnet, hvis man er følsom over for dufte. Flasken er stilren og flot og føles luksuriøs. Dan den er ret bred, kan den være svær at få plads til sammen med de andre flasker i brusekurven, men på den anden side står den stabilt og vælter ikke. Den smarte prop, der kan åbnes med et tryk med fingeren, gør det også nemt at styre flasken med én hånd. Ud af flasken kommer der en blålig, lind creme. Da den giver et ret fladt skum, er der risiko for, at man tager mere end nødvendigt, men får man den rette mængde, føles det virkelig skønt i håret. Ganske enkelt en skånsom shampoo, der egner sig bedst til affarvet hår.

 • Meget skånsom, forsigtig duft, smart flaske, meget glans
 • Næsten intet farveresultat, giver tungt hår
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

L'Oréal Serie Expert Silver Shampoo

Holder længe og giver et intenst resultat til en lav pris


Fås som pumpeflaske: Ja Oplevet udtørring: Høj Oplevet farveintensitet: Stærk

Denne shampoo har en fantastisk effekt på farven og efterlader en meget kold og intens nuance. Gråt hår bliver mere gråt, hvidt bliver hvidere, og blondt bliver holdere. Allerede efter en vask kan man se resultater, og lader man shampooen virke i længere tid, bliver det endnu mere intenst. Det er dog denne shampoo, der efterlader det tørreste resultat i testen. Håret bliver tørt som sprøde efterårsblade efter brug, og indpakning eller fugtgivende balsam er en nødvendighed. På ufarvet og ubeskadiget hår kan godt bruges, men til affarvet hår, der er tørt i forvejen, er det ikke lige så velegnet.

Flasken er lille og konisk, så den er nem at tage med på rejser og tilsvarende nem at opbevare i brusebadet. Forpakningen fås også i en større flaske som pumpevariant. Selvom L'Oréal er noget billigere end de fleste andre silver shampooer og har stor effekt på farveintensiteten, kompenserer det ikke helt for den tørhed, den efterlader i håret. Vil man være god ved sit hår, er der andre, mere skånsomme alternativer. Denne shampoo har dog en tynd konsistens skummer moderat, så den er let at dosere, og den er meget drøj. 

 • Intenst resultat, lav pris, flasker i forskellige størrelser, drøj
 • Meget udtørrende
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Kevin Murphy Blonde Angel Wash

Skånsom og drøj shampoo med fast konsistens, der giver meget skum


Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Lav Oplevet farveintensitet: Svag

Denne silver shampoo med coladuft har en dejlig fast konsistens uden at blive for sej. Den skummer rigtig meget, så man ikke kommer til at overdosere, og shampooen holder længe. Man man trykker shampooen ud i hånden, har den en intens, mørk violet farve. Derimod forsvinder denne farve næsten helt, når cremen smøres i håret, og skummet bliver stort set helt hvidt. På farvet/stribet hår giver det stort set ikke noget resultat, mens det på hvidt/gråt hår giver en mildt kølig nuance, der også bliver forstærket noget ved gentagen vask. Det giver heller ikke et mere intenst resultat at lade shampooen virke i længere tid. Håret bliver noget tørrere end ved vask med almindelig shampoo, men den er betydeligt mere skånsom end mange andre silver shampooer. Resultatet er dog også mindre. 

Shampooens forpakning virker moderne og flot. Da proppen sidder forneden, er det nemt få shampooen ud, også når flasken er ved at være tom. Proppens placering gør dog, at den ikke passer i alle brusekurve. Det er også værd at bemærke, at flasken har lidt svært ved at holde tæt. Skal man ud at rejse, anbefaler vi derfor at lægge den i en pose i kufferten. Kevin Murphy Blonde Angel Wash passer med sin forsigtige fremtoning bedst til ufarvet eller allerede køligt hår.

 • Fast konsistens, drøj, skånsom
 • Svag farveintensitet, flasken lækker
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5 Karakter 1.5/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

1.5 af 5


Udvalgte priser:
Del testen