Spinningcykel bedst i test

Spinningcykel

Spinningcyklen er i dag blevet et almindeligt syn i de fleste motionscentre, hvor den anvendes til såkaldte spinningtimer, som er instruktørledede gruppetræninger. Spinningcyklen er på det seneste også blevet stadig mere populær til træning i hjemmet, og et stigende antal af de træningscykler, der sælges til hjemmebrug, er spinningcykler. Det er der sikkert flere årsager til, men det er nok en vigtig faktor, at mange nu er vant til spinningcyklen fra motionscentret. Når man først har vænnet til sig spinningcyklens naturtro, trinløse modstand og måske også det højere træningstempo, kan en traditionel motionscykel føles stiv og kedelig.

Forskelle sammenlignet med motionscykel

Hvad adskiller spinningcyklen fra motionscyklen? Den tydeligste forskel er nok, at spinningcykler har en anden modstandstype end motionscykler. Modstanden på træningscykler genereres af et svinghjul, og på spinningcykler er det betydeligt kraftigere end på motionscykler. Det er til dels for at kunne holde til den højere belastning fra det tunge svinghjul, at stellet på spinningcykler som regel er betydeligt kraftigere og mere stabilt konstrueret end på motionscykler. Men det er også, fordi spinningcyklen skal kunne tåle hårdere håndtering, f.eks. at man står op og cykler under træningen.

Motionscyklens modstand reguleres elektronisk med knapper på et kontrolpanel, mens spinningcyklens modstand reguleres manuelt ved at dreje på et greb. Spinningcyklen har en mere naturtro modstand, som efterligner kørsel op og ned ad bakke på en måde, som ikke er muligt for en motionscykel. Til forskel fra modstanden på motionscyklen kræver spinningcyklens modstand ingen strøm, hvilket gør den lettere at placere, da der ikke er brug for ledninger og tilslutning til en stikkontakt. Spinningcyklen har normalt heller ingen træningscomputer, som beregner kalorier, puls, distance osv. Motivation og tempo kan i stedet holdes oppe ved, at man for eksempel cykler til musik, og lader rytmen bestemme tempoet. Til visse spinningcykler er det dog muligt at købe en enkel træningscomputer som tilbehør, og til mere luksuriøse modeller følger den med. For at sikre den bedst mulige træningsstilling er det muligt at indstille både sadel og styr på en god spinningcykel såvel i højden som fremad eller bagud. På en motionscykel kan man normalt kun justere sadlens højde.

Bedste spinningcykel – 2018

Vores test af spinningcykler inkluderer de mest populære spinningcykler netop nu, men også spændende nyheder. Hvis du har bestemt dig for at købe en spinningcykel, bør du stille dig selv følgende spørgsmål.

For at bestemme, hvilken model der er bedst til netop dine behov, bør du stille dig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

 • Hvor ofte skal spinningcyklen anvendes?
 • Hvilke forventninger har jeg til ydeevne, funktioner og kvalitet?
 • Hvor mange penge kan jeg forestille mig at bruge på spinningcyklen?

Når du er kommet frem til dine svar på disse spørgsmål, er du kommet et godt stykke af vejen til at vælge den spinningcykel, som passer bedst til dig. Vi har inddelt de forskellige modeller i tre prisklasser i henhold til følgende:

"Lavpris"-klassen: Under 4.000 kr.
I denne prisklasse finder man de enkleste og letteste modeller. Med deres lavere svinghjuls- og maskinvægt er de ikke lige så stabile og robuste som dyrere modeller. Sadlen kan oftest indstilles både lodret og vandret, men styret kan oftest kun indstilles i højden. Den gennemsnitlige lavprismodel er ganske enkelt mindre bekvem end dyrere spinningcykler, men giver alligevel mulighed for en effektiv træning.

"Mellem"-klassen: 4.000-8.000 kr.
Denne prisklasse er kendetegnet ved tungere, mere stabile og holdbare modeller med kraftigere svinghjul og højere maskinvægt. Normalt kan både sadlen og styr indstilles både lod- og vandret for at opnå den bedste træningsstilling. Mellemklassen er den populæreste prisklasse, fordi den højere pris giver en cykel af højere kvalitet. Samtidig er prisen stadig inden for gennemsnitsforbrugerens rækkevidde.

"Pro"-klassen: Over 8.000 kr.
Den mest eksklusive prisklasse er kendetegnet ved meget eksklusive og velkonstruerede modeller, som kan holde til hård, hyppig og langvarig brug. Materiale og konstruktion er normalt af højeste kvalitet. Maskinvægten er som regel høj eller meget høj, og det samme gælder svinghjulets vægt. Kombineret med høj stabilitet, gode indstillingsmuligheder og en meget god modstand er promodellerne ikke kun de mest holdbare, men også de mest bekvemme.

Vi har givet modellerne point efter prisgunstighed, og karaktererne afspejler derfor, hvor meget valuta vi synes, at man får for pengene.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Sole Fitness SB700

Flot spinningcykel med meget høj kvalitet og ydeevne, også nem at indstille


Prisklasse: Pro  Svinghjul: 22 kg Modstand: Trinløs Justering: Sæde: Lod- og vandret Styr: Lod- og vandret Maskinvægt: 64 kg Maks. brugervægt: 135 kg Anbefalet brugerhøjde: 107 Mål (Længde): 54 kg Mål (Bredde): 103 kg Drivsystem: Rem Pedaler: Kombi Fast nav: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Videoklip: Monteringsanvisning : Produktdemo

SB700 er en velkonstrueret, brugervenlig spinningcykel fra det velrenommerede Sole Fitness og bliver til den nuværende pris bedst i test. Den har et slanket, flot design, der udstråler eksklusivitet. Byggekvaliteten er forbilledlig med et rigtig stort svinghjul. Det gør den responsiv, men giver også en høj maskinvægt. På trods af dette er SB700 forholdsvis let at flytte, ikke mindst takket være sine ret store transporthjul. Sadlen har en fint afbalanceret hårdhed. Både styr og sadel kan justeres lodret og vandret, og SB700 passer også til høje brugere. Et plus er træningscomputeren med baggrundsbelyst display, som også kan aflæses i mørke. Træningscomputeren er batteridrevet, så spinningcyklen kan placeres frit uafhængigt af stikkontakter. Den trinløse modstand reagerer hurtigt og er let at nå, uanset position. Sammen med det støjsvage remdrev bliver det lettere at bevare fokus under hårde træningspas.

Styret har dobbelt vandflaskeholder. Samtidig havde det været lækkert at kunne læne sig mod det og have flere greb. Vi kunne også godt have tænkt os en hylde til tablet/telefon. Samlet set er SB700 dog af meget høj kvalitet og er en form for referencemodel for sin prisklasse.

 • Meget høj kvalitet og ydeevne, gode indstillingsmuligheder, SPD-beslag
 • Styret kan virke hårdt at læne sig mod
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

BEDSTE LAVPRISVALG DK 2018

Abilica Indoor Bike Racer 2.0

Elegant lavpriscykel med spd-pedaler og træningscomputer


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 22 kg Drev: Kædedrev Modstand: Trinløs Sædejustering: Lodret: 23 cm | Vandret: 7 cm Styrjustering: Lodret: 15 cm | Vandret: 7 cm Maskinvægt: 45 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 120 kg Mål (Bredde): 55 kg Mål (Højde): 117 kg Pedaler: SPD-kombinationspedaler Transporthjul: Ja Garanti: 2 år (hjemmebrug)

Bedste pris hos:

Abilica Indoor Bike Racer 2.0 er en stilren og brugervenlig lavprismodel, som præsterer rigtig flot i forhold til prisen, og vi udpeger den derfor til bedste lavprisvalg. Indstillingerne er gode i forhold til prisklassen, hvilket er en fordel ved længere træningspas, da man ofte sidder længe i samme stilling. Modstanden ændres med den trinløse drejeregulering, og cyklen reagerer med det samme. Drejeknappen er nem at nå fra alle stillinger. Eftersom Racer 2.0 er udstyret med kædedrev, er den også meget støjsvag, og konstruktionen tyder på lang holdbarhed. Den har en holder til vandflaske og en bekvem sadel. Vandflasken er let tilgængelig fra alle træningsstillinger. Træningscomputeren er let at finde rundt i, så det går hurtigt at komme i gang med det rette træningsprogram, og træningsinformationerne kan aflæses på samme displaybillede, uden at man skal trykke sig hen til de ønskede data. Displayet er ikke baggrundsbelyst, hvilket desværre gør det ulæseligt i et mørkt lokale

Racer 2.0 er desværre lidt svær at flytte, da transporthjulene virker skrøbelige, især på ujævnt underlag. Hjulene er også ret smalle, hvilket med en smule uheld kan beskadige et sart gulv. Det havde også været rart med en holder til tablet/telefon, da der i dag er gode muligheder for at køre spinningpas via internettet. Abilica Indoor Bike Racer 2.0 er samlet set en elegant cykel med gode indstillingsmuligheder og funktionel træningscomputer. Den henvender sig til dig, som søger efter en brugervenlig spinningcykel af høj kvalitet til hjemmebrug, men ikke vil lave en alt for stor investering.

 • Spd-pedaler, træningscomputer, gode indstillingsmuligheder
 • Mørkt display, ingen holder til tablet/telefon
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Indispin

Prisgunstig spinningcykel med god, trinløs modstand og et stort svinghjul


Prisklasse: Mellem Svinghjul: 22 kg Modstand: Trinløs Justering: Sæde: Lod- og vandret Styr: Lod- og vandret Maskinvægt: 54 kg Maks. brugervægt: 135 kg Mål (LxBxH): 123x51x122 cm Drivsystem: Rem Pedaler: Kombi Fast nav: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år

Indispin er Abilicas seneste spinningcykel, og den præsterer rigtig godt i forhold til prisen. Monteringen er enkel, som det ofte er tilfældet med spinningcykler. Designet er attraktivt med flotte, diskrete farver, og konstruktionen er stabil. Kombipedalerne virker eksklusive, og remdrevet holder lydniveauet på et minimum. Det er godt med justeringsmuligheder for såvel styr som styr som sadel. Det giver mulighed for skiftende stillinger under træning, og at både høje og lave brugere kan finde en god siddestilling. Svinghjulets vægt er stor og giver god modstand. Indispin har ingen træningscomputer, hvilket spinningcykler traditionelt ikke er blevet udstyret med.

I dag er enklere træningscomputere dog almindelige selv på spinningcykler, og derfor kan en del brugere tænkes at savne denne funktion. Det der primært får Indispin til at skille sig ud fra mængden, er muligheden for at montere sit eget cykelstyr samt sadel og pedaler fra sin almindelige "landevejs"-cykel. En valgmulighed som burde være lokkende for mange, ikke mindst dem med dyre landevejscykler.

 • Meget for pengene, stabil, stort svinghjul & og modstand
 • Ingen træningscomputer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

KEISER Indoor Bike M3i

Ekstremt holdbar og pålidelig kvalitetscykel


Prisklasse: Pro Drev: Remdrev Modstand: Magnetisk Sædejustering: Lodret: 42 cm | Vandret: 13 cm Styrjustering: Lodret: 15 cm | Vandret: 14 cm Maskinvægt: 42 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 148 kg Mål (Bredde): 65 kg Mål (Højde): 129 kg Pedaler: SPD kombipedaler Display: 3,3" ikke baggrundsbelyst Transporthjul: Ja Garanti: 2 år hjemmebrug og firma Brugsanvisning: PDF (engelsk) Videoklip: Monteringsanvisning : Produktdemo

KEISER Indoor Bike M3i er en eksklusiv og stilren premium-spinningcykel, der oser af høj kvalitet i selv den mindste detalje. Den er konstrueret til at passe til alle størrelser, og det er nemt at indstilel både sadel og styr. Desværre er den lodrette justering ikke trinløs, hvilket giver lidt dårligere mulighed for at finde den perfekte indstilling. M3i har et førsteklasses svinghjul, og remdrevet gør den utrolig støjsvag. Motionscyklen er udstyret med en ret avanceret træningscomputer med Bluetooth-funktion. Den kan således sluttes til forskellige træningsapps, men understøtter også trådløst pulsbælte, som dog købes separat. For at spare på batteriet aktiveres displayets baggrundsbelysning først, når det er tilstrækkelig mørkt i rummet.

Gearet er placeret, så du nemt at justere modstanden med tommelen, hvilket især er godt under hård træning, hvor du ikke vil skifte stilling for tit. Du sidder behageligt under hele dit træningspas på den vellavede og tilpas bløde sadel. Placeringen af flaskeholderen kunne have været bedre, da den kan være besværlig at nå, især ved kraftig anstrengelse. Vi kan derimod godt lide den stabile og funktionelt placerede hylde til tablet. KEISER Indoor Bike M3i er en stilren, næsten vedligeholdelsesfri og meget pålidelig spinningcykel. Den henvender sig primært til både flittige og kræsne motionister, som er klar til at betale godt for den bedste byggekvalitet.

 • Udmærket sadel, hylde til tablet, eksklusivt design
 • Lodret justering af sadel og styr ikke trinløs, malplaceret flaskeholder
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

XTERRA Fitness MB500


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Type: Spinningcykel Svinghjul: 22 kg Modstand: Trinløs Justering: Sæde: Lod- og vandret, Styr: Lodret/vandret Maskinvægt: 48 kg Maks. brugervægt: 110 kg Mål (Længde): 116 kg Mål (Bredde): 57 kg Mål (Højde): 98 kg Transporthjul: Ja Garanti: 2 år

Bedste pris hos:

XTERRA Fitness MB500 er en stabil spinningcykel med høj byggekvalitet, god funktionalitet og udmærket værdi til prisen. Med MB500 kan såvel høje som lave brugere får en komfortabel og sikker træning, da både sæde og styr kan justeres vandret og lodret. Det er enkelt at indstille cyklen og let at låse indstillingerne, så du hurtigt kan komme i gang med træningen.

MB500 har mange fordele som spinningcykel, da den takket være remdrevet er relativt støjsvag, har en bekvem sadel, vandholder og et blødt, rundt tråd. Andre plusser er, at cyklen i kraft af sine transporthjul er let at flytte, og at det er nemt at justere modstanden med den trinløse justeringsknap. MB500 har et par mindre svagheder. Den mangler kombinationspedaler med SPD til fastspænding af cykelsko. Endvidere kunne vi have ønsket os, at styret var vinklet mere opad, så det var mere bekvemt at cykle stående. Spinningcykler har i dag ofte en enkel træningscomputer, og det er også tilfældet med MB500. Træningscomputeren giver information om aktuel hastighed, maksimal hastighed, gennemsnitshastighed, distance og kalorieforbrug. Du kan desuden anvende displayet som timer og ur. Det ville dog have været mere komplet, hvis det også viste information om kadence (RPM), energiudvikling (watt) og puls (HR).

 • Mange justeringsmuligheder & let at justere, træningscomputer inkluderet
 • Ingen SPD-pedaler, noget lav vinkel på styret
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Racer

Robust spinningcykel med god værdi for pengene, stort svinghjul og god modstand


Prisklasse: Mellem Svinghjul: 22 Modstand: Trinløs Justering: Sæde: Lod- og vandret (trinløst) | Styr: Lod- og vandret (trinløst) Maskinvægt: 54 kg Maskinvægt: 54 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 117 kg Mål (Bredde): 50 kg Mål (Højde): 113 kg Drivsystem: Rem Pedaler: Kombi Fast nav: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Videoklip: Produktdemo

Abilica Racer er en meget populær spinningcykel i mellemklassen, og dens fremragende prisgunstighed skaffer den titlen som "bedste mellemklassevalg". Den er let at montere, og der følger en tydelig og godt illustreret brugsanvisning med. Designet er smagfuldt lyst, og Racer kan godt tåle at stå fremme. Rammen er robust, og hele cyklen giver indtryk af høj kvalitet. Svinghjulet er tungt, hvilket bidrager til en udmærket modstand. På trods heraf er maskinvægten ikke særligt høj, men alligevel fuldt ud tilstrækkelig til, at man kan tage ordentligt fat under træningen, uden at cyklen virker ustabil.

Sadel og styr kan nemt indstilles i både siden og højden, så det er nemt at finde den bedste siddestilling for både høje og lave brugere. Styret har flere gode greb og et slidstærkt, behageligt ydermateriale. Sadlen er smal og hård, som en spinningcykelsadel skal være. Den kan dog desværre opleves som alt for hård, især under længere træningspas. I så fald anbefaler vi, at man køber en blødere sadel separat.

 • Meget spinningcykel for pengene, robust og stabil, tungt svinghjul og god modstand
 • Sadlen kan opleves som alt for hård
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

FINNLO Speedbike CRT

Stille og i høj kvalitet med ergonomiske fordele og SPD-beslag


Bedste pris hos:

Prisklasse: Pro Svinghjul: 25 kg Drev: Rem Modstand: Trinløs justering Sædejustering: Lodret: 27 cm | Vandret: 11 cm Styrjustering: Lodret: 13,5 cm | Vandret: 10 cm Maskinvægt: 63 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 132 kg Mål (Bredde): 51 kg Mål (Højde): 120 kg Pedaler: SPD Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Bedste pris hos:

FINNLO Speedbike CRT er stabil med høj byggekvalitet, stor brugervenlighed og integrerede SPD-beslag. Til forskel fra mange andre modeller justeres måde sæde og styr trinløst både vandret og lodret. Dette giver brugeren gode muligheder for nemt og hurtigt at finde en ergonomisk siddestilling, hvilket mindsker risikoen for skader. Sadlen kan desuden vinkles – en fordel ved længere træningspas, da man ofte sidder længe i samme stilling. Med den trinløse drejejustering ændres modstanden hurtigt, og cyklen reagerer med det samme. Justeringshjulet er tilgængeligt fra alle tænkelige positioner. Speedbike CRT er dejligt føjelig at cykle på, og takket være remdrevet er den meget støjsvag. Den er udstyret med en eksklusiv, behagelig sadel, holder til vandflaske og en enkel træningscomputer. Træningscomputerens display er ikke baggrundsbelyst, hvilket desværre gør det ulæseligt i et mørkt lokale

Speedbike CRT er desværre lidt svær at flytte, da transporthjulene virker skrøbelige, især på ujævnt underlag. Det havde også været rart med en holder til tablet/telefon, da der i dag er gode muligheder for at køre spinningpas via eksempelvis Youtube. For at være på forkant kunne cyklen også have været kompatibel med en digital platform for at muliggøre overførsel af data til en app. Men Speedbike CRT er alligevel en bekvem cykel i høj kvalitet med mange fordele.

 • Trinløs indstilling af sadel og styr, SPD-beslag, gulvnivellering
 • Dårlige transporthjul, ikke baggrundsbelyst display
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Casall Mag One

Eksklusiv spinningcykel med robust konstruktion, flot design og magnetisk modstand


Prisklasse: Pro Svinghjul: 14 kg Modstand: Trinløs (magnetisk) Justering: Lodret: 22 cm | Vandret: 7 cm Styr: Lodret: 15 cm | Vandret: 7 cm Maskinvægt: 50 kg Maks. brugervægt: 130 kg Anbefalet brugerhøjde: 158-200 cm Mål (Længde): 107 kg Mål (Bredde): 60 kg Mål (Højde): 121 kg Drivsystem: Rem Pedaler: SPD-kombinationspedaler Transporthjul: Ja Garanti: 1 år

Mag One er Casalls mest eksklusive spinningcykel, og det skinner igennem på flere områder. Stellet er meget robust og cyklen virkelig stabil. Transporthjulene er kraftige. Styret har flere gode greb at skifte imellem, og denne fleksibilitet muliggør en mere behagelig træning. Sadlen føles lækker og tilpas hård. Mag One skiller sig ud med sin magnetiske modstand, som er lydløs og mindsker såvel slitage som rengøringsbehov. Samtidig skal man dog skrue mere end normalt på på knappen for at justere modstanden, hvilket kan være upraktisk og distraherende under et intens gang spinning. Svinghjulsvægten er meget lav for prisklassen, men giver stadigvæk en konstant modstand. Mag One har en enkel træningscomputer, noget der er blevet almindeligt på spinningcykler over de senere år. Det er derimod noget helt særligt, at træningscomputeren er kompatibel med trådløse pulsbælter.

Displayet viser de vigtigste værdier og er tydelig i oplyste lokaler, men desværre ikke i mørke, da det mangler baggrundsbelysning. Casall er dygtige til at lave tydelige brugsanvisninger, og dette er også tilfældet for Mag One, hvis detaljerede monteringsanvisning gør den let at samle. Med hela tre flaskeholdere risikerer man ikke at blive tørstig lige med det samme.

 • Flot design, stabil konstruktion, tydelig brugsanvisning
 • Lav svinghjulsvægt, langsom modstandsjustering
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

FINNLO Speedbike CRS 2

Stabil og lækker med gode indstillingsmuligheder og træningscomputer


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 22 kg Drev: Rem Modstand: Trinløs Justering Sædejustering: Lodret: 26 cm | Vandret: 6 cm Styrjustering: Lodret: 17 cm | Vandret: 7 cm Maskinvægt: 60 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 140 kg Mål (Bredde): 60 kg Mål (Højde): 130 kg Pedaler: Clips Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Bedste pris hos:

FINNLO Speedbike CRS 2 er en ukompliceret spinningcykel med høj byggekvalitet og stor brugervenlighed. Den har ergonomiske fordele, da både styr og sadel justeres trinløst både vandret og lodret. Det er enkelt at indstille cyklen og let at låse indstillingerne, så du hurtigt kan komme i gang med træningen. Speedbike CRS 2 er udstyret med remdrev, hvilket på papiret burde gøre den meget støjsvag. Desværre hører man en monoton, irriterende lyd når man lægger lidt modstand på, hvilket ikke sket på søstermodellen. Det er positivt ved CRS 2, at den har en avanceret sadel, der desuden kan vinkles, en holder til vandflaske og en enkel træningscomputer. Det er ikke alle spinningcykler, der udstyres med en træningscomputer, og det giver Finnlo et ekstra plus i margenen. Træningscomputeren viser de nødvendigste træningsoplysninger. Desværre mangler den baggrundsbelysning, og i et mørkere lokale er det svært at holde overblikket over sin træning.

Modstanden er enkel at justere med det trinløse hjul, hvilket er godt, når man er rigtig træt, og det skal være så nemt som muligt. Placeringen af flaskeholderen kunne have været bedre, da den kan være besværlig at nå, især ved kraftig anstrengelse. For mange er det godt nok at anvende clips til sine spinningpas, men for den inkarnerede spinningcyklist anbefaler vi at gå en prisklasse op og eksempelvis se på søstermodellen Speedbike CRT, der er udstyret med SPD-pedaler. Overordnet er FINNLO Speedbike CRS 2 behagelig, sikker og stabil, og henvender sig til motionister, der er ude efter en enkel spinningcykel i høj kvalitet.

 • Trinløs justering af sadel og styr, træningscomputer
 • Ikke baggrundsbelyst display, irriterende modstandslyd
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Nordic 235 F

Stille og mobil spinningcykel med et godt svinghjul og en lav pris


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 19 Modstand: Trinløs Justering: Sæde: Lod- og vandret | Styr: Lod- og vandret Maskinvægt: 50 kg Maks. brugervægt: 110 kg Mål (Længde): 107 kg Mål (Bredde): 54 kg Mål (Højde): 103 kg Drivsystem: Teflonbelagt kæde Pedaler: Standard Fast nav: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Bedste pris hos:

Nordic 235 F er en lavpris-spinningcykel, hvor prisen er lav, men samtidig også skrællet for de fleste funktioner. Svinghjulet er kraftigt for en lavprismodel, og cyklens stabilitet er god for prisklassen. Styret er stabilt og giver mulighed for at placere hænderne flere forskellige steder. Derimod er håndtaget lige lovlig hårdt. Det kan indstillet i højden, men ikke vandret. Derimod kan sadlen indstilles både lod- og vandret, og det er nemt at indstille alle de variable placeringer. Sadlen føles billig, men det er rimeligt med tanke på, at det drejer sig om en lavprismodel. Modstanden dæmpes med klodser og er svær at finjustere, da selv den mindste justering giver et relativt stort udslag. Kæden er teflonbelagt for at mindske friktionen og behovet for rengøring. Støjniveauet er lavt, og man kan føre en samtale i normalt toneleje, mens man træner, uden at det forstyrrer. Cyklen har nødstop, men mangler en flaskeholder. I lighed med mange andre træningsmaskiner har 235 F underdimensionerede transporthjul, der vrikker, når man skal flytte den. På trods af dette, er den dog relativt let at flytte.

 • Lav pris, relativt stabil, kraftigt svinghjul, let at flytte, støjsvag
 • Styret kan ikke justeres vandret, grov modstandsjustering, små transporthjul
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Christopeit Sport XL2

Prisgunstig og stabil spinningcykel med stort svinghjul og træningscomputer


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 15 Modstand: Trinløs Justering: æde: Lod- og vandret | Styr: Lodret Maskinvægt: 43 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 110 kg Mål (Bredde): 50 kg Mål (Højde): 122 kg Drivsystem: Kæde Pedaler: Standard Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Bedste pris hos:

XL2 er en spinningcykel i lavprisklassen fra den tyske producent Christopeit Sport, som også har fremstillet den testvindende motionscykel AL2. XL2 har et helt OK design, en forholdsvis gedigen konstruktion og høj maskinvægt for en lavprismodel. Det gør også, at cyklen er stabil at sidde på, så længe man ikke er alt for høj. Styret kan kun indstilles i højden, hvilket er normalt på billigere spinningcykler. Derimod kan sadlen indstilles både lod- og vandret, men det er ganske vist også normalt på spinningcykler. XL2 har en træningscomputer, og selvom den er af en enkel type, så er træningscomputere på spinningcykler i det hele taget noget, man normalt kun finder på mere eksklusive modeller. Med tanke på dens lave pris er XL2 en prisgunstig spinningcykel og et interessant alternativ, hvis man har et begrænset budget.

 • Lav pris, robust og stabil, gedigent svinghjul, har træningscomputer
 • Styr kan ikke indstilles vandret
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:
+ Vis også udgåede produkter

Casall XTR PRO

Stabilt konstrueret spinningcykel med letjusteret modstand og tydelig brugsanvisning


Prisklasse: Mellem Svinghjul: 14 kg Modstand: Trinløs Justering: Lodret: 21 cm | Vandret: 5 cm Styr: Lodret: 15 cm | Vandret: 0 cm Maskinvægt: 40,5 kg Maks. brugervægt: 120 kg Anbefalet brugerhøjde: 155-190 cm Mål (Længde): 110 kg Mål (Bredde): 55 kg Mål (Højde): 120,5 kg Drivsystem: Kædedrevet Pedaler: SPD-kombinationspedaler Transporthjul: Ja Garanti: 1 år

Casall XTR Pro

Casall XTR PRO er en mellemklasse-spinningcykel og et billigere alternativ til den dyrere søstermodel Mag One. Begge cykler har det samme design og udviser Casalls velkendte sans for æstetik. Samtidig er XTR PRO noget mere diskret i sin fremtoning. Konstruktionen er robust og forbliver stabil også under hård cykling. Sadlen er af relativt høj kvalitet. Styret kunne derimod have været bedre. Det giver ikke så mange forskellige muligheder for greb, og armstøtterne kan være i vejen i visse håndstillinger. Derudover kan styret ikke justeres vandret, hvilket mindsker mulighederne for at tilpasse siddestillingen efter brugerens højde. Svinghjulets vægt er relativt lav. Modstanden reagerer hurtigt på justeringer, hvilket gør det lettere at fokusere på træningen.

XTR PRO har en enkel træningscomputer, som viser værdier for hastighed, tid, distance og kalorier. Displayet er ikke baggrundsbelyst, hvorfor det ikke kan aflæses i mørke. Så længe rummet er lyst, er det derimod let at aflæse. Brugsanvisningen har detaljerede monteringsanvisninger, og dette bidrager til en nem og hurtig montering.

 • Flot design, stabil konstruktion, tydelig brugsanvisning
 • Lav svinghjulsvægt, mindre praktisk styr
Del testen