Spisestol bedst i test

Spisestol

Der findes i dag et stort udvalg af spisestole til børn, og priserne varerer fra nogle hundrede op til flere tusind kroner. Visse spisestole leveres i pakker med alt, der behøves, mens andre købes som en enkel basisstol, hvor man må anskaffe det ønskede tilbehør separat. I denne test af spisestole til børn har vi ikke testet sikkerheden. Vi har i stedet lagt vægt på design, funktion og brugervenlighed. Vi har udelukkende testet fritstående stole, ikke modeller, der skal spændes fast oven på en almindelig stol eller som hænges direkte på bordet. Vi har testet samtlige stoler med det tilgængelige tilbehør, undtagen i visse tilfælde den tilhørende hynde, hvis den sælges separat.

Der er flere ting, det er klogt at overveje, før man køber en barnestol, for eksempel alderen på barnet, som skal anvende stolen. Hvis man vil have sin mere eller mindre nyfødte baby oppe ved bordpladen, så skal man bruge en af stolene med spædbarnsindsats. Alle stolene har bøjle eller en anden anordning, der gør den mulig at bruge til en siddende baby fra cirka 6 måneder op til 2-3 år, men det varierer, om det er med i stolens grundversion, eller om det er tilbehør, der skal købes separat. En del stole har en hel fempunktssele til at holde barnet sikkert på plads, andre har kun en sele, der spændes hen over barnets hofter. Det er vigtigt at være bevidst om, at et barn på 18 måneder har 25 % af sin kropsvægt i hovedet, så risikoen for at barnet falder ud af stolen og kommer til skade er stor, hvis det ikke er sikkert fastspændt. De fleste af stolene i testen kan også anvendes efter 3 års alder, når bøjlen eller babysædet tages af. Stolenes maksimale brugervægt varierer imidlertid, og nogle er fremstillet til maks. 15 kg, mens andre kan holde til hele 80 kg. For bedre at kunne tilpasse stolen, når barnet vokser, er det en fordel, hvis barnestolen har en fodstøtte, der kan indstilles i højden. Muligheden for støtte under fødderne er hovedsageligt et spørgsmål om komfort for barnet og en ergonomisk bedre siddestilling. Med små barn så kan det være en ulempe ved fodstøtten, at barnet, hvis det ikke er fastspændt, nemt kan stille sig op i stolen.

Hvad angår det tilgængelige tilbehør til barnestolene, udover dele til at tilpasse stolen til spædbørn, småbørn og større børn, så har vi primært set på spisebakker og siddehynder. En spisebakke er ikke en nødvendighed, men har sine fordele. Dels for at have et afgrænset område, hvor barnet spilder maden, men også fordi det giver lidt afstand mellem barnet og bordpladen – hvilket mindsker risikoen for, at barnet kan nå gryder eller tallerkner og vælte dem ned over sig eller på gulvet. Derudover er det godt, hvis både stol og tilbehør er lette at rengøre, da det skal gøres flere gange dagligt, og pureret babymad er klistret og sætter sig i de mindste sprækker. Visse spisebakker er lettere end andre at tage af for at vaske op i hånden. En del tåler endda maskinopvask.

Visse af barnestolene kan foldes sammen, mens andre kan få benene taget af eller på anden måde skilles ad. Dette er en fordel, hvis man har begrænset plads, eller hvis man vil kunne tage barnestolen med i sommerhuset eller på familiebesøg. Stolenes størrelse varierer meget, og her er det især stolens understel, der er interessant. Benene er nødt til at fylde en del, for at stolen skal føles stabil og stå fast, selvom der sidder et uroligt barn i den, men på visse stole stikker stolebenene så langt ud, at resten af familien igen og igen snubler over dem. Vi har endvidere kigget på stolenes udseende og den samlede pris på stolen med og uden tilbehør.


Produkter i testen

BEDSTE PREMIUMPRODUKT 2016 DK.png

Stokke Steps

Flot barnestol med lang anvendelsestid, nem at tilpasse efter alder og behov


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 80 kg Bakke/bord: Ja Spædbarnsindsats: Ja Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-ja Hynde: Ja 3 år+: Ja

Bedste pris hos:

Stokke Steps er Stokkes efterfølger til Tripp Trapp, og det er en barnestol, hvor der er lagt stor vægt på design og udseende. Det betyder dog ikke, at Stokke er gået på kompromis med stolens funktioner. Den største ulempe ved Steps er den saftige pris, hvis man vil have hele pakken, men fordelen er så, at man med alt tilbehøret får en stol, der fungerer lige fra fødslen og mange år frem. Den maksimale brugervægt for Steps er 85 kg. Stolen er ganske vist ikke dimensioneret til en voksen, men den høje maksimalvægt indebærer, at Steps kan anvendes, indtil barnet er stort nok til at sidde på en almindelig stol.

Steps er nem at samle. Brugsanvisningen er pædagogisk opbygget, og det er kun få trin, der kræver værktøj. Stolens grundversion er beregnet til børn fra 3 år og opefter. Hvis man vil anvende stolen til en siddende baby, skal man købe en indsats, et såkaldt Baby Set. Hvis stolen skal bruges til en nyfødt, skal man købe Babysitteren, der i lighed med Steps Baby Set kan fastgøres direkte på stolen. Hvis delene er samlet korrekt, høres et klik, og Babysitteren har desuden en farveindikator. Steps Baby Set kan fastgøres i en indvendig og en udvendig stilling, så stolen kan tilpasses i flere trin i takt med, at barnet vokser og bliver større. Det er også meget nemt at først anvende stolen til en baby og derefter på nogle sekunder bygge den om, så den passer til en fireårig, der hverken behøver sele eller indsats.

Fodstøtten på Steps er meget nem at indstille i højden, helt uden brug af værktøj, og det samme gælder spisebakken – som også tilkøbes separat. Når det gælder rengøring, er det nemt at få den hvide plastic hvid igen, selv efter et tomatbaseret måltid. Med Steps Baby Set på stolen må man dog leve med, at en del madrester og krummer ender under indsatsen, hvor det er lidt sværere at komme til. Spisebakken har også en fure langs med kanten, hvor mos har en evne til at sidde fast, hvis den først er nået at tørre ind. Den aftagelige sele i Steps Baby Set har også visse ulemper. Selespændet er kluntet, og remmene suger mad til sig. Det samlede indtryk af Steps er dog positivt. Steps er en stol, der er æstetisk tiltalende, nem at tilpasse og bruge, og desuden har en meget lang brugsperiode. Hvis man har budgettet til Steps med alt tilbehør, så kan den udfylde en funktion hos børnefamilien over et årti, og derfor bliver Stokke Steps vores bedste premiumvalg.

 • Nem at bruge, let at tilpasse efter barnets alder og behov, praktisk og flot
 • Dyr, besværlig sele
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Leander Højstol


Maks. vægt: 125 kg Bakke/bord: Ja Spædbarnsindsats: Nej Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja Hynde: Ja 3 år+: Ja

Leander er et dansk mærke, som ud over højstole også fremstiller andre møbler. Deres vugge, der kan hænges op i loftet eller på et stativ, er et af Leanders hidtil bedst kendte produkter. Højstolen udstråler en aura af klassisk, nordisk design, er fremstillet af europæisk birketræ og fås i en farveskala af sort, hvid og fire nuancer af træ. Designet er slankt, og selve højstolen er en letvægter på blot 5,1 kg. Konstruktionen giver en smule efter, så der opstår en naturlig gyngen, når barnet bevæger sig. Samtidig er Leanders højstol et rigtig robust møbel. Den maksimale vægt er hele 125 kg, så Leander højstol kan anvendes fra 6 måneders alder og groft sagt resten af livet. Prisen er ikke den laveste, men med tanke på den meget lange anvendelsestid virker den alligevel ikke for høj.
 
Det er nemt at montere Leander højstol, og stolen kan tilpasses efter barnet. Fodstøtten kan fastgøres i flere stillinger, og det samme gælder ryglænet, der har to forskellige indstillinger til under eller over 8 år. Når barnet er cirka 2 år, er det muligt at bytte rundt på pladerne, så fodstøtten nu bliver sæde og omvendt. Dermed forsvinder muligheden for at anvende bøjlesættet, da kun den smalle plade har hul til bøjlen. Den smalle plade har også en anden form, konkav foran, mens den store er konveks. Fordelen ved at bytte rundt er, at selve siddefladen bliver næsten dobbelt så stor og meget bedre har plads til et lidt større barns bagdel, der ellers nemt kunne glide ned. Det er også på den måde, at stolen faktisk også kan bruges af en voksen.
Der findes et stort udvalg af tilbehør til Leander højstol. Det eneste der mangler, sammenlignet med de vigtigste konkurrenter, er en spædbarnsindsats. Ellers fås alt fra bakke til hynde og bøjle. Intet tilbehør medfølger, så man må tage udgangspunkt i sine egne behov – og sin egen tegnebog. Vi kan varmt anbefale at købe selen til stolen. Bøjlen er også praktisk, mens spisebakkens anvendelsespotentiale afhænger meget af, hvordan stolen skal placeres i hjemmet. Leanders hynde til højstolen er fin, men ikke lige så nødvendig. Vi har gemt en af de bedste egenskaber hos Leander højstol til sidst: stolebenene. Her har nogen tænkt sig om og skabt et blødt, gradvist smallere design, så stolebenene nærmest smelter ned mod gulvet, og risikoen for at støde tæerne imod bliver minimal. Leander højstol kan meget vel være en ny klassiker, der er kommet for at blive.

 • Let at tilpasse efter barnets alder og behov, smarte stoleben, flot design
 • Intet tilbehør medfølger, ret dyr
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

BEDSTE BUDGETVALG 2016 DK.png

Baby Dan Danstol

Prisbillig barnestol, der er enkelt at bruge, stilrent designet og let at rengøre


Maks. vægt: Ja Bakke/bord: Nei Spædbarnsindsats: Nei Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-ja Hynde: Ja 3 år+: Ja

Baby Dans barnestol Dan Stolen er en klassisk barnestol i malet træ, der sælges i pakker, hvor bøjle og sele medfølger. Sædet har fast højde, mens fodstøtten kan tilpasses barnets længde. Stolen var problemfri at samle, selvom det krævede en del skruearbejde. Baby Dan Dan Stolen er ikke en stol, der nemt og hurtigt kan pakkes sammen for at tage med i sommerhuset eller kommer med i bilen på familiebesøg. Den er mere stationær, og det samme gælder de fleste barnestole i træ på markedet. Stolen føles meget stabil og velbalanceret. Det føles fuldstændig risikofrit at lade et større barn klatre op i og ud af den på egen hånd. Baby Dans barnestol kan anvendes fra cirka seks måneder, altså når barnet er stort nok til at kunne sidde selv.

Barnestolens bøjle er fremstillet af plastic og kan tages af. Hvis man har et barn i et- eller toårsalderen, der er lidt rund om maven, kan bøjlen virke lidt stram, men stolen kan jo også anvendes uden. Bøjlen er fastgjort til både sædet og ryglænet ved at den hægtes fast i en rille i ryggen og derefter klikkes på plads i en lås. Bøjlen kan tages af på et par sekunder. Låsen under sædet er nem at komme til, selvom barnet sidder i stolen. Barnestolens sele er fastgjort bagtil på undersiden af sædet og består af en rem, der går under numsen på barnet, og to andre remme, der føres hen over barnets hofter og samles med grenbåndet foran.  Selen kan på den måde indstilles i længden, så barnet ikke kan vride sine ben ud af den, men alligevel har overkroppen helt fri. Selen er af og til lidt besværlig at få sat rigtigt på, og som alle tekstilseler er den svær at holde ren, hvis der er gnubbet mad ind i den. Den kan tages helt af for at vaske.

Uden bøjle på stolen kan Baby Dans Dan Stolen anvendes, indtil barnet er stort nok til at kunne sidde på en almindelig stol. Baby Dan Dan Stolen har ikke ligefrem et stort ud valg af funktioner, og at den er så ligetil føles som et plus, hvis man er ude efter en almindelig, enkel barnestol. Designet er stilrent og farven, som stolen er malet med, gør den let at tørre af og holde ren efter brug. Understellet er af normal størrelse, og mederne er gjort smalle for at mindske risikoen for, at man rammer dem med tæerne.

 • Enkel, god til prisen, fremstillet af træ
 • Lidt stram bøjle, lidt mere arbejde at ændre højde på fodstøtten
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

BabyBjörn Barnestol

Unik barnestol, barnet sidder sikkert uden sele, enkel at rengøre, kan klappes sammen


Maks. vægt: 15 kg Bakke/bord: Nei Spædbarnsindsats: Nei Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-ja Hynde: Ja 3 år+: Ja

BabyBjörn har med deres barnestol fundet deres helt egen løsning på spørgsmålet om, hvordan man får et barn til at sidde sikkert fast ved måltiderne, uden at risikere, at barnet føler sig fastspændt. Der er faktisk mange ting ved Baby Björns stol, der er ret unikke, og det er sjovt at se i et ellers ret ensartet udvalg af barnestole. Samlingen gik som en leg, da det kun var stolens ben, der skulle klikkes fast. Baby Björns barnestol kan nemt foldes sammen, så den bliver meget flad, hvilket både gør den nem at opbevare i hjemmet og at tage med i bilen eller på rejsen. Barnestolen ser meget lille ud, når man ser på den. Men det er et synsbedrag, der skyldes, at benene er ret korte, mens selve sædet udgør en større del af stolen. Både siddehøjden og højden på spisebakken er på niveau med eller lidt højere end de fleste andre barnestole, vi har testet. Der medfølger en bakkebeskyttelse i hård plastic til Baby Björns barnestol. Den er nem at klikke på stolens spisebakke og er lige så nem at tage af igen. Det gør rengøringen meget lettere, da bakkebeskyttelsen tåler maskinopvask.

Det særlige ved barnestolen er altså, hvordan man sætter barnet i og tager det ud, og hvordan barnet holdes på plads. Der er ingen sele i sædet, det er derimod spisebakken, der fungerer som bøjle. Ved at vippe et greb mellem barnets ben låser man bakken op og klapper den udad. Derefter sætter man barnet i stolen, drejer grebet, og låser det derefter, når spisebakken sidder rigtigt. Ved hjælp af en knap på undersiden af spisebakken kan man derefter justere afstanden mellem bakke og stoleryg i tre forskellige stillinger. På den måde kan barnet sidde frit, men samtidig helt uden mulighed for at falde ud. Og det virker. Ingen af de børn, vi har testet i stolen, har været i stand til at få et ben op eller på anden måde komme ud af stolen, og alle har været glade for ikke at skulle have arme og krop ind i en sele. Ulempen ved stolen er, at den har en begrænset brugsperiode. Et buttet barn vil føle, at maven kommer i klemme, men for etårige har den virket uanset kropsformen. Når barnet bliver 2-3 år gammelt, er man alligevel nødt til at skifte til en anden stol, da maksimalvægten er 15 kg, og bakken ikke kan tages af. I den periode, hvor Baby Björns barnestol kan være aktuel, så er den imidlertid rigtig god, og hvis brugsperioden havde kunnet forlænges, så havde den kandideret til en topplacering i vores test.

 • Lille, nem at rengøre, kan klappes sammen, barnet sidder sikkert uden sele
 • Kortere brugsperiode
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Stokke Tripp Trapp

Klassisk barnestol med lang anvendelsestid, stilrent design og god siddestilling


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 85 kg Bakke/bord: Ja Spædbarnsindsats: Ja Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-ja Hynde: Ja 3 år+: Ja

Bedste pris hos:

Stokkes barnestol Tripp Trapp er en ægte klassiker. Ikke kun i den forstand, at den har eksisteret i mange år, men også fordi, at mange andre stole mere eller mindre er inspireret af Tripp Trapps formsprog. Princippet er enkelt. Tripp Trapp er en stol, der skal kunne vokse med barnet. Og den Tripp Trapp, der forhandles i dag, kan med de forskellige tilbehørspakker anvendes fra barnet er nyfødt og ti år frem. Vi har primært testet stolen med børn, fra de kan sidde selv og ældre, og stolen er oftest anvendt med tilhørende bøjlesæt, hynde og spisebakke. Som den eneste barnestol i vores test, der fås en sele til, skal Tripp Trapps sele købes separat. Samtidig har bøjlen for langt de fleste børn været fuldt ud tilstrækkelig til at holde barnet sikkert på plads i stolen, uden at vi for den sags skyld har oplevet, at barnet har siddet fastklemt. Til bøjlen medfølger forlængerstykker i plast, der klikkes på under stolens meder og gør dem længere. Forlængerstykkerne er flade, så man ikke risikerer at støde tæerne imod dem, samtidig med at de udelukker risikoen for, at barnet kan vippe stolen bagover. Det tog ikke så lang tid at samle stolen, og det er relativt hurtigt at indstille højden på både sædet og fodstøtten.
 
Spisebakken til Tripp Trapp fastgøres ikke på stolen, men er en separat bakke, der fastgøres direkte på spisebordet med sugekopper. Den sidder klart bedre fast, end vi forventede, den har været populær hos barnet, fordi bakkens motiver kan udskiftes, og så har den også været nem at holde ren. Der kan være både fordele og ulemper ved, at spisebakken ikke kan fastgøres på stolen. Det handler langt hen ad vejen om, hvordan man personligt foretrækker, at barnet er placeret ved måltiderne. Tripp Trapps hynde er nuttet, bliver hvor den skal, og gør sædet hyggeligere for det lille barn. Men den har været mere kompliceret end spisebakken at rengøre nemt og hurtigt. Og hvis man vil tage hynde af, skal man først tage bøjlen af. Tripp Trapp føles i det store hele ret praktisk, men den er relativt tung og er ikke en stol, man lige pakker sammen for at tage med på en rejse, eller hvis man skal spise middag hos venner eller familie. Med alt tilbehør inkluderet er prisniveauet også relativt højt. Samtidig kan man godt mærke, at Tripp Trapp er en solid stol i høj kvalitet, så efter ti års brug føles det samlede beløb nok godt givet ud.

 • Lang brugsperiode, meget tilbehør, barnet sidder godt
 • Høj pris, sele skal også købes separat
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

IKEA Antilop

Ukompliceret og prisbillig barnestol, nemt at tage benene af for at lette opbevaring


Maks. vægt: 85 kg Bakke/bord: Ja Spædbarnsindsats: Ja Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-ja Hynde: Ja 3 år+: Ja

Ikeas barnestol, Antilop, er en ægte klassiker i den forstand, at stolen dominerer blandt de barnestole, der findes på restauranter og caféer, samtidig med at den også er almindeligt forekommende i hjemmet hos danske børnefamilier. Det er egentlig ikke så mærkeligt. Det er svært at finde en billigere barnestol, og Antilops enkle konstruktion gør at den kan tages med på rejser, da den ikke fylder så meget. Antilop er stolen med færrest funktioner af alle stolene, vi har testet. Den har fire aftagelige ben, og for at samle stolen skal man bare klikke dem på plads. Antilop har et sæde i hård plastic med fast bøjle samt en aftagelig selerem, der spændes over barnets hofter. Antilop har ingen fodstøtte, så der er ikke noget, som barnet kan støtte benene på, men heller ikke noget de kan sætte af på for at rejse sig op i stolen.

Der fås en spisebakke, der kan købes som tilbehør til Antilop. Bakken er nem at klikke fast, men kræver en del kræfter at tage af igen. Konstruktionen fungerer, men mangler finesse. Spisebakken er dog lettere at rengøre, fordi den kan tages af. Den kan til og med komme i opvaskemaskinen, hvis man ønsker det. Antilop er nem at holde ren. Alle dele kan hurtigt tørres af med en karklud. Pladsmæssigt fungerer Antilop godt, fra barnet kan sidde selv, men så er det efter vores erfaring god med en hynde som supplement til at støtte barnet og gøre sædet blødere.

Aldersmæssigt fungerer Antilop op til cirka 2-3 års alder, lidt afhængigt af barnets størrelse. Stolen har en begrænset brugsperiode, fordi den ikke kan tilpasses ældre børn, der gerne selv vil gå op og ned fra stolen. Sædet sidder højt på Antilop, hvilket er en fordel, når barnet er omkring et år og sidder tæt på bordpladen, men en ulempe, fordi også en toårig skal løftes op og ned. Hvis man søger en billig og funktionel barnestol, så er Antilop et rigtig godt alternativ til pengene. Havde stolen haft en længere brugsperiode, havde den været med i spillet som vores bedste lavprisvalg.

 • Meget god til prisen, nem at skille ad til opbevaring
 • Begrænset brugsperiode, besværligt at tage spisebakken af og på
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Graco Tea Time


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 15 kg Bakke/bord: Ja, medfølger Spædbarnsindsats: Nej Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja (ja) Hynde: Ja, medfølger 3 år+: Nej

Bedste pris hos:

Graco Tea Time er en stabil højstol, der fylder en del, men som nemt kan klappes sammen til transport eller nemmere opbevaring. Sædet giver god siddestøtte til det lille barn Ryglænet er højt, og der er god støtte til nakken for babyen, der lige har lært at sidde. Stolen virker hyggelig med hynde og betræk. Betrækket er desuden nemt at tørre af, men kan også tages helt af stolen, så det lettere kan vaskes. Graco Tea Time har en lille, justerbar fodstøtte, der fungerer bedst for børn op til cirka to år. Til stolen medfølger en bakke, der kan tages af og rengøres. Den gør, at barnet får sit eget lille bord foran sig, hvilket er praktisk både ved måltider og til at tegne eller lege.
 
Tea Time har en begrænset anvendelsesperiode. Maksimumsvægten er 15 kg, men det er primært sædets udformning, der gør, at den er bedst egnet til mindre børn. Da bøjlen ikke kan tages af, og sædet er højt placeret, kræver det, at barnet løftes op og ned af en voksen. Et barn i børnehavealderen, som selv vil kunne sætte sig til bords, vil ikke sætte pris på denne type stol, men fra seks måneder op til 2-3 år, virker Graco Tea Time glimrende.
 
Det er et almindeligt problem med højstole, at de behøver en konstruktion med stoleben, der rager ud, for at være stabile. Som forælder lærer man hurtigt følelsen af en tå, der rammer højstolen, og det kan blive et stort irritationsmoment. Graco Tea Time er optager ligesom mange andre højstolsmodeller en del plads på gulvet. Derfor fungerer den mindre godt i små boliger med begrænset gulvplads. Stolen virker også lidt plasticagtig, og til en baby kan det være nødvendigt at fylde det dybe sæde med en ekstra hynde eller et håndklæde. Med tanke på den lave pris får man alligevel noget for pengene med Graco Tea Time, og funktionen til at kunne klappe stolen helt fladt sammen er praktisk, hvis den ikke skal anvendes hver dag.

 • Kan klappes sammen, let at holde ren, aftagelig bakke
 • Ret stor med udragende stoleben, begrænset anvendelsesperiode
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

2ME Maja

Barnestol, der er let at bruge, med rummeligt sæde, som er nemt at rengøre


Maks. vægt: 20 kg Bakke/bord: Ja, inkluderer Spædbarnsindsats: Nei Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-nei Hynde: Ja 3 år+: Nei

2ME Maja består af et sæde af hvid plastic, mens benene er af metal og klikkes på enkeltvis. Benene har plasticfødder, der fastgøres separat. Maja føles meget stabil og har et bredt understel. Stoleføddernes form, der er bredere forneden, øger dog risikoen for, at man snubler over stolen. 2ME Maja var nemt at samle i få trin og helt uden brug af værktøj. Barnestolen har en fodstøtte, der klikkes på plads. Støtten er placeret, så et barn på 1 til 2 år kan hvile fødderne på den. Den kan ikke justeres i højden. 2ME Maja kan anvendes fra cirka 6 måneder og har derefter en maksimal brugervægt på 20 kg, hvilket svarer til cirka 5 år. Sædet er højt placeret, så det er nødvendigt at løfte barnet op og ned fra stolen.

Hvis 2ME Maja skal anvendes af et mindre barn, er det nemt at montere den tilhørende bakke. Maja har ingen separat bøjle at fastgøre en bakke på, bakken fungerer i stedet også som bøjle. Støtten der skal sidde mellem barnets ben, klikkes fast i sædet, hvorefter man skruer den fast med en mønt eller en anden smal genstand. Selve bakken hægtes fast i siderne af sædet og klikkes derefter fast i støtten. Bakken kan hurtigt tages helt af, så det er nemmere at løfte barnet op og ned fra stolen. Selve spisebakken har tydelige kanter, er nem at tørre af, og som en lidt usædvanlig funktion har den en indbygget kopholder, der fungerer fint som skål for små børn, der øver pincetgreb ved at samle små stykker mad op.

Sædet er udstyret med en fempunktssele, der kan fjernes helt, hvis man ønsker det, for eksempel med henblik på rengøring. 2ME Majas sæde har også en medfølgende hynde i et lidt hårdere materiale, der føles mere som et siddeunderlag. Det gør stolen lidt blødere for små børn at sidde i. Hynden kan tørres af, og hele stolen virker nem at rengøre. Øverst på ryglænet sidder der et bærehåndtag, der gør det ekstra nemt at stille Maja væk, når stolen ikke er i brug. 2ME Maja er med i kategorien lavprisstole i vores test, men den er tre gange dyrere end testens billigste stol. Samtidig har den også tilsvarende flere funktioner, og hvis man ikke er bange for en stol med bredt understel, så har 2ME Maja mange gode kvaliteter.

 • Nem at bruge, rummeligt sæde, let at rengøre
 • Fodstøtten kan ikke justeres, stolens fødder rager ud
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Baby Dan Angel Set

Stilren barnestol, der kan anvendes fra fødslen, mange funktioner og tilbehør


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 15 kg Bakke/bord: Nei Spædbarnsindsats: Ja , inkluderer Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-ja Hynde: Ja , inkluderer 3 år+: Ja

Bedste pris hos:

Baby Dans multistol Angel Set består af fire forskellige dele. Dels selve understellet, benene som stolen står på. Dels de tre forskellige sæder og liggedele, der klikkes fast på stolebenene. Det er tanken, at stolen skal kunne anvendes lige fra fødslen, så det nyfødte barn også får plads ved spisebordet, men også som et transportabelt hvilested til andre steder i hjemmet. Til det formål anvender man den tilhørende liggedel, der består af stof monteret på en ramme, som er nem at klikke på plads. Liggedelen er hvid, og der medfølger en madras og en
kaleche, som ikke er særlig effektiv som solskærm, men alligevel skærmer lidt af omkring babyens hoved. Liggedelen er beregnet til en maksimalvægt på 9 kg og har plads til et barn på op til omtrent seks måneder. Når barnet begynder at ville sidde, kan man begynde at bruge
skråstolen, der også klikkes fast på stolebenene. Takket være at det er helt separate dele, er det nemt at skifte mellem liggedel og skråstol. Skråstolen kan vinkles i to forskellige stillinger og har en sele, der holder barnet fast. Selen føles lidt hård og plasticagtig. I det store hele fungerer den godt, men detaljerne virker ikke helt gennemtænkte. Selen er for eksempel syet fast i betrækket, så man er nødt til at tage alt stof af skråstolen, når den skal gøres ren. Polstringen virker også lidt klodset konstrueret. Det har fungeret godt at maskinvaske betrækket, og selvom alt levere helt i hvidt, er Baby Dan Angel Set forblevet forbløffende ren.

Endelig er der selve sædet, der er beregnet til børn, der sidder op ved spisebordet. Der medfølger en hynde til sødet, og på stolens understel er der en fodstøtte, der kan indstilles i højden. En sele i form af en rem, der samles over barnets hofter, fungerer som den skal, og
sædet virker rummeligt. Der er god plads til en etårig både til siden og under bøjlen. Formmæssigt er Baby Dan Angel Set stilren helt i hvidt. Stolen fungerer godt, og stolebenene kan klappes sammen til opbevaring, hvis den for eksempel skal
med på en rejse. Benene reger en del ud, men ikke mere end på konkurrerende stole, og med tanke på den samlede pris for et Angel Set sammenlignet med andre multistole, så er stolen pengene værdi i forhold til kvalitet og funktioner.

 • Mange funktioner, nem at bruge
 • Detaljerne føles ikke så eksklusive, lidt klodset at rengøre
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

2ME Sandra

Sammenklappelig barnestol, der kan opbevares kompakt, aftageligt bord, rummeligt sæde


Bedste pris hos:

Maks. vægt: 15 kg Bakke/bord: Ja, inkluderer Spædbarnsindsats: Nei Baby 6-36 mdr. (bøjle): Nei Fodstøtte (justerbar?): Ja-nei Hynde: Ja , inkluderer 3 år+: Nei

Bedste pris hos:

2ME Sandra er en barnestol, der er konstrueret anderledes end de øvrige stole i vores test. Det der gør stolen speciel, er, at den kan foldes sammen ved at løsne to låseanordninger og føre stolebenene sammen. Stolen bliver fladere, men er stadig ret lang.  Bøjle og bakke følger med, bøjlen er fast, men bakken kan klappes hen over sædet og hvile mod stolens bagerste ben, når man ikke bruger den. Når bakken er klappet op, klikkes den fast på bøjlen, og der er også en sikkerhedsrem med trykknap til at sikre, at bakken bliver, hvor den er. Det kan ikke anbefales at klappe spisebakken op og ned, mens barnet sidder i stolen.

2ME Sandra krævede en hel del arbejde at samle, både med og uden værktøj. Først skulle benene samles, og derefter skulle fodstøtte og bakke skrues fast. Understellet er lavet af metal, og sædet består af betræk med en bundplade.  Betrækket er skruet fast i selve stolen. Siderne er ret bløde og giver ikke så meget støtte, så det er ekstravigtigt at bruge barnestolens sele, så barnet sidder sikkert. 2ME Sandras sæde virker meget rummeligt. En etårig i normal størrelse har næsten en decimeter overskydende siddeplads, og der er også god afstand til fodstøtten, der ikke kan indstilles i højden.

Bakken til 2ME Sandra virker god lidt højt placeret til en etårig. Det ender næsten helt oppe i armhulerne på barnet, og det er sandsynligvis i den alder, man har mest brug for bakken. At det virker højt, skyles i høj grad, at kanten ind mod barnet er lige så høj som kanterne til siderne og fremad. 2ME Sandra er en høj stol med et ret dybt sæde. På grund af den faste bøjle skal barnet altid løftes op og ned fra stolen, men maksimalvægten er 15 kg, så på trods af den gode plads i sædet, så er brugsperioden begrænset. Funktionen til at klappe stolen sammen er god, hvis man vil kunne opbevare den bag en dør eller et andet smalt sted, eller så den fylder mindre i højden, hvis den skal med i bilen.

 • Rummeligt sæde, bakke kan klappes ned, kan klappes samme og blive fladere
 • Bredt understel, svær at gøre ren
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Brio Sit

Prisbillig, stilren barnestol, lille pladsbehov og en robust fornemmelse, der holder


Maks. vægt: 50 kg Bakke/bord: Ja Spædbarnsindsats: Nei Baby 6-36 mdr. (bøjle): Ja Fodstøtte (justerbar?): Ja-ja Hynde: Ja 3 år+: Ja

Brio Sit 1

Brio Sit er en barnestol med enkel silhouet, der optager forholdsvis lidt gulvplads, men alligevel føles meget stabil. Stolens bagben rager ikke så langt ud som på mange andre stole, hvilket betydeligt mindsker risikoen for at snuble for resten af familien. Brio Sit er nem at samle. Både sæde og fodstøtte på Sit kan justeres i højden, men det kræver værktøj og er ikke en opgave, man udfører hver dag. Brio Sit kan ikke skilles ad, og stolen egner sig derfor ikke til at tage med på rejser og er lidt tung og klodset at tage med i en bil. Sit har ingen sele, men en rem der knappes samme hen over barnets hofter.

Sit fås som barnestol til børn fra cirka 3 år og opefter. Hvis Sit skal anvendes til et mindre barn, skal man købe en bøjle separat. Bøjlen sættes på plads igennem ryglænet og fastgøres med en møtrik, der skrues på med hånden under sædet. Man kan selv vælge, hvor tæt på ryglænet man vil placere bøjlen, så sædet kan tilpasses det voksende barn. Når bøjlen tages af, er det en ulempe, at skruen ikke kan sættes fast i den ved opbevaring, så der er en vis risiko for, at møtrikken bliver væk. Spisebakken, der fås til Brio Sit, samles med et klik og fastgøres på barnestolens bøjle med yderligere et klik. Den er nem at tage af for at gøre ren, og den kan komme i opvaskemaskinen. Hynde til stolen kan købes separat.

Brio Sit er ret nem at rengøre. Visse madrester sætter sig fast omkring metalbeslagene på stolen, hvor det er lidt besværligt at komme til, men overordnet er det nok at tørre stolen hurtigt af med en karklud. Sit føles slidstærk i både konstruktion og overfladefinish, den ser stadig flot ud efter et par års hyppig brug. Stolen har ingen spædbarnsindsats, men kan anvendes med bøjlen, fra barnet kan sidde op og holde hovedet stabilt. Brio Sit har en maksimalvægt på 50 kilo og kan dermed anvendes indtil barnet er stort nok til at kunne sidde på en almindelig stol. Brio Sit er en stol uden unødvendige finesser, men med alle de ønskelige funktioner på en god barnestol, og Sit er et robust alternativ hvis man ikke har behov for at flytte stolen fra sted til sted. Oven i købet har stolen en god pris, og derfor udpeger vi den til bedst i test.

 • Robust, god til prisen, lille pladsbehov
 • Lidt besværlig at rengøre, kompliceret at indstille fodstøtten
Del testen