Stavblender bedst i test

Stavblender

Stavblender, håndblender eller blenderstav, som den også kaldes, anvendes til at tilberede, skære, hakke, piske, male og blende mindre mængder mad. De kan anvendes til saucer, pureer eller smoothies. En god stavblender bliver ofte et uundværligt køkkenredskab i hverdagen. En god stavblender skal være behagelig at holde, og knapperne skal være lette at betjene. Den skal gøre sit arbejde hurtigt med en jævnt og tilfredsstillende resultat. Hvis blenderen avendes til at hakke, skal stykkerne blive nogenlunde lige store. Stavblenderen skal også kunne rengøres på en enkel måde efter brug. Det varierer meget, om blenderfødder og tilbehør tåler opvaskemaskine, eller kun vaskes op i hånden. Blenderfodens udformning kan også påvirke, hvor meget tid man bruger på rengøring.

For at kunne give købsråd til vores læsere uanset tegnebogens tykkelse har vi inddelt testkandidaterne i tre forskellige prisklasser og udpeget en vinder i hver af følgende prisklasser:

Lavpris: op til 500 kr.     Mellem: 500 – 1400 kr.    Premium: over 1400 kr.

Til mellem- og premiummodellerne medfølger et varierende antal tilbehør, hvilket ikke er tilfældet for lavprismodellerne. Generelt gælder det, at jo højere prisklasse, des stærkere er stavblenderen. Man kan dog ikke sammenligne motorens effekt med stavblenderens reelle styrke, då denne også afhænger af virkningsgraden. Derfor er stavblendere med lavere effekt i praksis ofte mere kraftfulde end modeller med højere effekt. Hvis du kun er ude efter en stavblender for at kunne tilberede en mindre mængde mad eller væske – og måske heller ikke har plads til tilbehør – så kan en lavprismodel være det bedste valg. Har du derimod større ambitioner og måske nærmere ser stavblenderen som en mere praktisk form for foodprocessor, så bør du overveje en dyrere model.

- Effektivitet: Hvor godt klarer stavblenderen at mose forskellige slags pureer, piske mayonnaise, hakke mandler og blande smoothies med halvfrosne bær? Hvor hurtigt arbejder den?

- Brugervenlighed: Er stavblenderen tung og/eller klodset? Hvordan er håndtaget udformet? Hvor nemt er det at holde stavblenderen, samtidig med at man trykker knappen ind? Hvor nemme er knapperne at bruge? Er det nemt at fastgøre de forskellige dele til håndtaget? Hvordan er det at bruge tilbehøret? Hvor enkel er stavblenderen at rengøre?

- Lydniveau: Hvor meget larmer stavblenderen?

- Byggekvalitet: Hvilke materialer er stavblenderen fremstillet af? Hvor robust og holdbar er den?

- Garanti: Hvor lang er garantiperioden, og hvad omfatter den?


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2016 DK.png

Philips Avance Collection HR1673

Brugervenlig og effektiv med udmærket tilbehør


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Bredde (Mål): 65 mm Højde (Mål): 390 mm Dybde (Mål): 65 mm Effekt: 800 W Materiale blenderskaft: Rustfrit stål Kniv: Materiale: Rustfrit stål | Antal blade: 2 stk. Antal hastigheder: 10 stk Volumen (blenderkande): 1 l Lydniveau: 86 dB (målt maksimumsværdi) Ledningslængde: 1,2 m Garanti: 2 år Medfølgende tilbehør: Blenderskål, ballonpiskeris, ekstra stor dobbeltbladet hakker, kande

Bedste pris hos:

Philips Avance Collection HR1673 er en effektiv, kraftfuld og ergonomisk udformet stavblender. Dens nuværende pris gør den også virkelig god til prisen, og vi udpeger den derfor til bedst i test. Den er nem at bruge og rigtig behagelig at holde. Selv knappen virker designet til optimal komfort. HR1673 har en praktisk, trinløs hastighedsjustering og derudover en ekstra turbofunktion. Blenderfoden er af rustfrit stål og relativt dyb. Der opstår ikke noget vakuum i den, men dybden gør den vanskeligere at rengøre, og den må kun vaskes op i hånden. Har du svært ved at komme ordentligt til længst inde med opvaskebørsten, kan du med fordel anvende en tandbørste i stedet. Det er nemt at fastgøre og løsne blenderfoden og andet tilbehør ved at trykke på en knap. Blenderfodens knive er titalbelagte for at give ekstra holdbarhed og styrke. Det tager under 20 sekunder at hakke en deciliter mandler, og resultatet bliver jævnt og fint. Ballonpiskeriset er effektivt og pisker hurtigt almindelig piskefløde. Den kan lige netop nå at piske et par deciliter laktosefri fløde inden for den maksimale driftstid på 3 minutter, hvorefter det anbefales at lade piskeren hvile i et kvarter, så den ikke bliver overophedet.

Den medfølgende trykte brugsanvisning er ret upraktisk, at instruktionerne står på en lang række sprog. Samtidig er den dog tydelig med mange billeder. Tilbehøret tåler opvaskemaskine, og vi kan godt lide, at der følger et låg med til blenderskålen. Andre plusser er stavblenderens gummierede overflader, og at den ikke stænker. På trods af den noget besværlige rengøring er HR1673 en brugervenlig stavblender, der er fyldt med gode funktioner og smart tilbehør.

 • Effektiv, kraftfuld, ergonomisk, brugervenlig, udmærket tilbehør
 • Blenderfoden svær at vaske op, upraktisk brugsanvisning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE PREMIUMVALG 2016 DK.png

Bamix Swissline M200

Højeffektiv og gedigen med praktisk tilbehør


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Bredde (Mål): 60 mm Højde (Mål): 350 mm Dybde (Mål): 60 mm Effekt: 250 W Materiale blenderskaft: Rustfrit stål Kniv: Materiale: Rustfrit stål | Antal blade: 2 stk. Hastighed: 12.000 – 18.000 omg./min Antal hastigheder: 2 stk Volumen (blenderkande): 1 l Lydniveau: 84 dB (målt maksimumsværdi) Ledningslængde: 1,9 m (spiralledning) Inkluderet tilbehør: Multifunktionsblad, piskeskive, blender, hakker, blenderkande, processor

Bedste pris hos:

Bamix Swissline M200 er en kraftfuld og robust maskine, der takket være sin høje kvalitet får en velfortjent topplacering blandt stavblendere. Med livstidsgaranti og et reservedelsmarked, der har fungeret godt i 30 år, er den alt andet end et brug og smid væk-produkt. M200 er let at styre og arbejde med, den kan være op til 2/3 nedsænket i væske, og man får en del praktisk tilbehør med i prisen. Stavblenderen kan blende frosne bær og borer sig effektiv ned i faste fødevarer. Den maksimale blendetid på 5 minutter lang, og de rustfri knive knuser is med lethed. Blenderen kan piske et par deciliter fløde på under et halvt minut og kan blande en cremet mayonnaise, der ikke skiller, selvom man hælder en stor mængde olie på en gang. Blenderstaven kan desværre ikke tages af motoren, hvilket havde været praktisk ved rengøring.

Det er dog muligt at løsne selve knivene, så man lettere kan vaske dem op. Knivene er små, så det gælder om at holde styr på dem, så de ikke bliver væk. De skal desuden løsnes, når man skifter tilbehør, og det medfører altid en lille risiko for at skære sig, når man håndterer skarpe knive med fingrene. M200 er dyrere end de fleste stavblendere, men dens effektivitet, høje kvalitet og praktiske tilbehør gør den alligevel pengene værd, og vi udpeger den derfor til bedste premiumvalg.

 • Hög byggkvalitet, högeffektiv, praktiska tillbehör, goda reparationsmöjligheter
 • Ej avtagbar mixerfot, bökig rengöring
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE BUDGETVALG 2016 DK.png

OBH Nordica 6707

Meget lav prissætning med uventet høj ydeevne


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Bredde (Mål): 65 mm Højde (Mål): 380 mm Dybde (Mål): 65 mm Effekt: 400 W Materiale blenderskaft: Rustfrit stål Kniv: Materiale: Rustfrit stål | Antal blade: 2 stk. Antal hastigheder: 2 stk Lydniveau: 84 dB (målt maksimumsværdi) Ledningslængde: 1 m Garanti: 2 år

Bedste pris hos:

OBH Nordica 6707 er for lavprisklassen en både hurtig og højtydende stavblender, og vi udpeger den til bedste lavprisvalg. Motoren er forbløffende kraftig, og blenderen arbejder effektivt med et jævnt slutresultat uden klumper. Det tager kun sekunder at blende pureer, mayonnaise, smoothier og bær. Man kan også piske fløde på under et minut, men det kan sprøjte en del. Samtidig er maskinens vægt lav. Ulempen ved dette er, at motoren hurtigt bliver varm, så for at undgå overophedning er den anbefalede driftstid maks. et minut pr. kvarter. Dette er imidlertid fuldt ud acceptabelt for en blender i lavprisklassen og er i praksis ingen større begrænsning.

Den lave blenderfod tåler ikke opvaskemaskine, men er nem at vaske op i hånden, og mad der sidder fast, kan bankes væk. Der dannes ikke vakuum, når man blender, takket være hullerne i foden, og man kan blende pureer på nogle sekunder. Hastighedsknappen rager lidt ud, hvilket gør den lettere at trykke ind. Hvis du har store fingre, kan du med fordel trykke knappen ind med pegefingeren i stedet for tommelfingeren, ellers kan det gnave lidt. Blenderstaven har to forskellige hastigheder, helt tilstrækkeligt til at kunne skifte mellem at blende væske og fastere fødevarer. Håndtaget er ergonomisk udformet, og det er nemt at få et godt greb om det. Blenderfoden tages af med en drejebevægelse, og den bliver nemt glat, hvis man har våde eller fedtede hænder. Der medfølger intet tilbehør, så hvis man har brug for det, bør man vælge en anden stavblender. Med tanke på dens meget lave pris klarer OBH Nordica 6707 sig bedre end ventet, når det gælder ydeevne og funktionalitet.

 • Kraftig, hurtig, meget lav pris, nem at rengøre
 • Kort anbefalet driftstid, tåler ikke opvaskemaskine
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Bosch MSM88190

Effektiv og fleksibel med flere slags praktisk tilbehør


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Bredde (Mål): 63 mm Højde (Mål): 402 mm Dybde (Mål): 63 mm Effekt: 800 W Materiale blenderskaft: Rustfrit stål Kniv: Materiale: Rustfrit stål | Antal blade: 4 stk. Antal hastigheder: 13 stk Volumen (blenderkande): 1 l Lydniveau: 85 dB (målt maksimumsværdi) Ledningslængde: ca. 2,6 m (spiralledning) Garanti: 1 år Inkluderet tilbehør: Blenderkande med låg, minihakker med låg, foodprocessor, ballonpiskeris af rustfrit stål, en kniv til is, et dejredskab

Bedste pris hos:

Bosch MSM88190 er en robust stavblender med velgennemtænkt tilbehør, en model der hurtigt bliver populær i køkkenet. Håndtaget er blødt og føles ergonomisk for hånden, hvilket gør stavblenderen nem at bruge. Håndtaget kan tages af tilbehøret ved tryk på to knapper og kan fastgøres med et hurtigt klik. Rengøringen er problemfri, brug af opvaskebørste anbefales, og resultatet bliver absolut godkendt. Blenderfod og tilbehør tåler opvaskemaskine. MSM88190 er udstyret med både overbelastningssikring, spiralledning, der ikke kommer i vejen, og har en velfungerende stænkbeskyttelse.

Blendingen er effektiv, knivene kommer ned, og der opstår ikke irriterende vakuum. Stavblenderen har en turbohastighed til minihakkeren, og når kniven eller dejkrogen anvendes sammen med det unikke foodprocessortilbehør. Foodprocessoren kan også anvendes som et lille elektrisk mandolinjern, perfekt til små portioner. MSM88190 kan blende frosne bær og is, pisker fløde hård på godt et minut, og dejredskabet kan blande en mørdej lige som lovet. For at bruge stavblenderen skal knappen holdes inde, og kanterne omkring den kan gnave lidt mod fingeren. De 12 forskellige hastigheder er afgjort tilstrækkeligt og kan nærmere virke som overflødigt mange. Bosch MSM88190 er en alsidig og kompetent stavblender, som takket være sin tydelige brugsanvisning hurtigt bliver en uundværlig hjælp i køkkenet.

 • Effektiv, behagelige gummierede overflader, meget godt tilbehør
 • Lidt ubekvem knap
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

KitchenAid Artisan 5KHB2571

Kraftfuld og effektiv med praktisk tilbehør og praktisk opbevaring


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Bredde (Mål): 65 mm Højde (Mål): 400 mm Dybde (Mål): 65 mm Vægt: 1 kg Effekt: 180 W Materiale blenderskaft: Rustfrit stål Kniv: Materiale: Rustfrit stål | Antal blade: 2 el. 4 stk. Hastighed: 610 – 11.000 omdr./min Antal hastigheder: 5 stk Volumen (blenderkande): 1 l Lydniveau: 87 dB (målt maksimumsværdi) Ledningslængde: 1,6 m Garanti: 2 år Inkluderet tilbehør: S-blad, stjerneblad, 2 stk. blenderstave, skummer, pisker, hakker, kande, grydebeskyttelse, bladbeskyttelse, taske

Bedste pris hos:

KitchenAid er kendt for deres ensartede, høje kvalitet, og deres stavblender Artisan 5KHB2571 er ingen undtagelse. Dette er et gennemført og brugervenligt allround-produkt med forskelligt smart tilbehør, der kan klare mange forskellige former for fødevarer. Stavblenderen holder effektivt faste stykker på plads, og formår samtidig at få hele massen til at rotere for at opnå en god blanding. Ved hakning af mandler bliver resultatet jævnt og fint på godt et halvt minut, og det tager kun nogle få sekunder længere at piske et par deciliter fløde til perfekt konsistens. Motoren er desuden kraftig nok til at kunne blende frosne bær med lethed. Artisan 5KHB2571 har gummierede overflader for at give et komfortabelt greb og leveres i en praktisk, hård taske, hvor der er plads til opbevaring af alle delene.

Brugsanvisningen er tydelig og angiver, hvad der kan blendes, hvor store stykkerne bør være, og hvor lang tid hvert produkt skal forarbejdes. Blenderstavene, kanden og enkelte andre dele kan maskinopvaskes i opvaskemaskinens øverste kurv. Selve blenderfoden er lav og nem at rengøre. Der medfølger en grydebeskyttelse til montering på blenderfoden, som forhindrer at staven og køkkenredskaber beskadiger hinanden. Det er nemt at udskifte tilbehøret, og der medfølger to blenderstave i forskellig længde. Det eneste kritikpunkt vi egentlig har, er mangelen på reservedele og at madrester har tendens til at sætte sig fast mellem blenderstav og blenderfod, så man skal huske at skille dem ad og vaske imellem dem. Med Artisan 5KHB2571 er det lykkedes for KitchenAid at kombinere styrke og robusthed med smart tilbehør og brugervenlighed.

 • Kraftfuld, effektiv, smart tilbehør, praktisk opbevaring
 • Ingen reservedele, besværlig at vaske op
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Dualit Hand Blender

Gedigen, hurtig og let at vaske op med praktisk blenderskål


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Bredde (Mål): 64 mm Højde (Mål): 378 mm Dybde (Mål): 126 mm Effekt: 700 W Materiale blenderskaft: Rustfrit stål Kniv: Materiale: Rustfrit stål | Antal blade: 6 stk. Hastighed: 12.000 – 18.000 omg./min Antal hastigheder: 12 stk Lydniveau: 87 dB (målt maksimumsværdi) Ledningslængde: 1,5 m Garanti: 1 år Inkluderet tilbehør: Blenderskål, ballonpiskeris, blenderkande

Bedste pris hos:

Dualit Hand Blender er en hurtigt og funktionel stavblender med en lav blenderfod, der er let at rengøre. Blenderfoden er desuden "non-scratch" for ikke at beskadige bunden i gryderne. Det tager omkring 45 sekunder at hakke mandler. Ballonpiskeriset er også effektivt og pisker et par deciliter fløde på samme tid, hvilket er hurtigt sammenlignet med konkurrenterne. Når man blender en smoothie, opstår der en del vakuum, men slutresultatet bliver alligevel godt. Både blenderfoden og tilbehøret kan opvaskes i maskine, men kun ved temperaturer op til 40 grader. Den medfølgende blenderskål har en praktisk fødefunktion i låget, som gør det muligt at fylde den under driften. Vi havde dog gerne set, at man kunne låse stavblenderen fast i blenderskålen for at øge sikkerheden. Hand Blender er solidt konstrueret, hvilket borger for en god holdbarhed. Desuden er det muligt at købe visse reservedele. Den bastante konstruktion medfører samtidig et noget kluntet design, så den kan være stor at holde om, hvis man har små hænder. Blenderhovedet har en metallic-farvet plasticskal, og den blanke overflade gør desværre, at man ser hvert eneste fingeraftryk. Plasticskallen bliver hurtigt slidt, og teksten begynder at blive slidt af allerede efter nogle ugers brug. Man skal have stærke fingre for nemt at kunne løsne staven fra motordelen. Når staven drejes på plads, bliver det nemt glat, hvis man har våde eller fedtede hænder.

Den maksimale, anbefalede driftstid på 1 min ad gangen er lige det korteste. Man kan for eksempel ikke altid nå at piske fløde eller æggehvider færdige inden for dette tidsrum. Desuden må blenderen ikke anvendes mere end et minut over en periode på fire minutter for at undgå overophedning. Sammenlignet med tilsvarende modeller er det lige i underkanten. Hvis man kan bære over med dette, er Hand Blender dog en hurtig og kompetent kvalitetsblender.

 • Hurtig, solid, nem at rengøre, praktisk blenderskål, salg af reservedele
 • Kort anbefalet driftstid, sart yderlag, lidt kluntet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Philips Daily Collection HR 1600

Enkel lavprismodel til lettere opgaver


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Bredde (Mål): 65 mm Højde (Mål): 380 mm Dybde (Mål): 65 mm Effekt: 550 W Materiale blenderskaft: Plastic Kniv: Materiale: Rustfrit stål | Antal blade: 2 stk. Antal hastigheder: 1 stk Lydniveau: 84 dB (målt maksimumsværdi) Ledningslængde: 1,22 m Garanti: 2 år Inkluderet tilbehør: Blenderkande

Bedste pris hos:

Philips Daily Collection HR1600 er en enkel stavblender til husholdninger med begrænsede behov og et lille budget. Den har et simpelt design med plasticskal og en blenderkande som eneste medfølgende tilbehør. Yderligere tilbehør til piskning kan købes separat. Startknappen er behagelig at trykke ind, hvis man har korte negle, men da den skal trykkes ret langt ind, bliver det let ukomfortabelt med lange negle. HR1600 har kun én hastighed, og selvom den arbejder langsommere end dyrere modeller, så drejer det sig kun om sekunder. Vi havde gerne set, at der også var en langsom indstilling, for eksempel for at undgå stænk, når man blender væsker. HR1600 kan godt hakke mandler, men resultatet bliver lidt ujævnt, og Philips fraråder helt, at man bruger den til at blende frosne bær. Lettere arbejdsopgaver som at blande frugtpureer og mayonnaise klares uden problemer, og det tager omkring 40 sekunder at lave en bær-smoothie.

Blenderfoden er relativt dyb, hvilket gør at der kan opstå vakuum ved brug, og at rengøringen bliver sværere. Fødevarer som gulerødder er man derfor nødt til at grave ud af foden. Blenderhovedet tåler desværre ikke opvaskemaskine. Håndtag og blenderfod skilles ad ved at trykke to knapper ind samtidig, og det fungerer også fint med våde hænder. HR1600 gør sit arbejde med et klart godkendt resultat, omend lidt langsommere end konkurrenterne og med lidt større anstrengelser for at få blenderfoden ordentligt ren. Med tanke på den meget lave pris, får man stadigvæk meget stavblender for pengene.

 • Lav pris
 • Ret langsom og spinkel, blenderfoden svær at vaske op, potentielt ukomfortabel knap
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:
Del testen