Stovsugere bedst i test

Støvsuger

Electrolux UltraOne er bedst i test og vores købsanbefaling for 2016. Den billige Electrolux Classic Silence imponerer også i årets støvsugertest. Det er vores vurdering, at der findes en del variationer mellem de testede modeller. De fleste har meget god sugeevne, men nogle er kun lige over godkendt. Forskellen bemærkes især på tæpper. Støvsugerne er også forskellige, hvad angår ergonomi, brugervenlighed, rækkevidde og støjniveau. Electrolux-støvsugeren UltraOne er bedst på mange af disse områder, og et velafbalanceret kompromis mellem passende høj lyd og tilstrækkelig god vakuumeffekt giver i sidste ende den høje karakter og udnævnelsen til bedst i test og bedste købsanbefaling.

Købsanbefaling

Det er et godt råd og en grundlæggende regel at se på helheden hos en støvsuger. Sugeeffekten er ganske vist noget af det vigtigste, men man må ikke glemme de øvrige aspekter. Det er også væsentligt, at maskinen er nem at arbejde med. Hvordan den er at bære, hvor brugervenlige maskinens knapper og betjeningsgreb er, og hvilket tilbehør der medfølger, er nogle af de spørgsmål, man bør stille sig selv. Vores test er foregået over længere tid i flere hjem af forskellig størrelse og type. Nogle med store, åbne arealer og andre tæt møblerede med mange hjørner og mange tæpper. Vi har kontrolopmålt rækkevidde og ledningslængde og selv vejet hver enkelt støvsuger inklusive rør og mundstykke. Alle modellerne i testen bruger støvsugerposer.

I specifikationerne angiver vi også en del værdier for, hvordan støvsugerne klarer sig i den nye energimærkning, der trådte i kraft i september 2014. Det er EU-direktiverne 665/2013 (energimærkning) og 666/2013 (strømforbrugsstandard), der ligger til grund for de nye mærkater, der skal være vedlagt produkterne. På en skala fra F til A angives energieffektivitetsklasse, støvemissionsklasse, støvopsamling på gulvtæppe og på hårdt gulv, støjniveau i decibel samt årligt energiforbrug. Sidstnævnte er en vejledende værdi. I praksis bestemmes energiforbruget af, hvordan støvsugeren anvendes i den enkelte husholdning.

Ifølge vores tilbagemeldinger kan det tit være en god idé at skrue lidt ned for effekten, når du skal støvsuge med moderne, kraftfulde støvsugere som dem i testen. Hvis du bruger fuld effekt, suger mundstykket sig fast i gulvet, og støvet bliver bare flyttet rundt. Vi anbefaler, at man kun anvender maksimal effekt på tæpper.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk no year DK.png

Electrolux UltraOne ZUOGREEN+

Fænomenal sugeevne uanset underlag, rimeligt støjniveau og eksklusive detaljer


Aktionsradius: 12 m Partikeludledning: Klasse A Lydstyrke: 68 dB Vægt inkl. alt: 7,5 kg Energieffektivitet: Klasse A Tæpper: Klasse B Hårdt gulv: Klasse A Parkeringsfunktion: Bagpå og på begge sider ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 5 l Tilbehør: 3-i-1 mundstykke, opbevares inden i støvsugeren Teleskophåndtag: Ja

Støvsugeren UltraOne Green fra Electrolux er en opdatering af vores tidligere testvinder og gør sig nu endnu mere fortjent til testens førsteplads. UltraOne Green har nu klasse A i energieffektivitet og er blevet grøn i den forstand, at den nu hovedsagelig består af genbrugsplast, er PVC-fri og kan genvindes. Den primære styrke hos UltraOne er den fænomenale sugestyrke. Den er det oplagte valg, hvis man har mange tæpper. Alle underlag bliver gjort rene, uden at mundstykket suger sig fast, og det er nemt at komme til i hjørner og langs med lister. UltraOne er ikke den mest lydløse i testen, men er den støvsuger, der bedst holder et rimeligt støjniveau, uden at støvopsamlingen påvirkes negativt. Selv rækkevidden er den bedste i testen, og støvsugerens knapper er glimrende. Tænd/sluk-knap samt knappen til regulering af sugestyrke – der er pædagogisk afmærket med symboler for forskellige typer underlag – er nemme at betjene med foden.

Mundstykket på Electrolux UltraOne har hjul med en kappe af silikonelignende materiale for at mindske slitage på gulvet under støvsugningen. Selve støvsugeren har to store hjul i bagenden og et lille på undersiden, hvilket gør den nem at trække efter sig. Den klarer også nemt dørtærskler. Bærehåndtaget er nemt at komme til og komfortabelt at holde i. Overordnet set føles detaljerne meget eksklusive. Mundstykket har for eksempel gummierede kanter for at mindske risikoen for mærker på vægge og møbler. Teleskophåndtaget er nemt at indstille i højden, og håndtagets greb er smallere i den ene ende, så det er komfortabelt for både større og mindre hænder. Ledningsoprulleren er desværre ikke automatisk (man skal holde knappen nede), men ledningen trækkes både ind og ud uden friktion. Prisen er høj, men funktionerne nærmest fuldendte, og vi udpeger derfor endnu en gang UltraOne Green til bedst i test.

 • Bedste sugeevne uanset underlag, rimeligt støjniveau, eksklusive detaljer
 • Ikke fuldautomatisk ledningsopruller, træg knap på mundstykket
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ er blevet erstattet af den nye Electrolux UltraOne EUO9GREEN. Designet er det samme som tidligere, men motoren er opdateret. Den er mere stille (65 dB) og har et lavere energiforbrug, samtidig med at støvopsamlingsevnen er bedre. På tæppe er den nu A-klassificeret, hvilket er den bedste karakter. Et imponerende kunststykke af Electrolux' ingeniører.

Dyson V8

En kraftfuld skaftstøvsuger med mange fordele


Mål (L): 739 mm Mål (B): 154 mm Mål (H): 271 mm Beholdervolumen: 0,54 Sugeeffekt: 115 (boost) Cyklonteknik: Radial (cykloner i to lag) Mundstykker: Rengøringsmundstykke blød valse, rengøringsmundstykke direkte drift, kombinationsmundstykke, fugemundstykke, motordrevet miniværktøj, støvbørste Garanti: 2 år Andet: Vaskbart filter der ikke skal udskiftes, dockingstation

Dyson V8 er en kraftfuld og gennemtænkt skaftstøvsuger med lang driftstid og udmærket støvopsamlingsevne. Det var ikke kærlighed ved første blik, men følelserne for støvsugeren er afgjort vokset, i løbet af det halve år vi har brugt den. Udseendet er futuristisk, men samtidigt funktionelt som hos en del med Dysons unikke cyklonteknologi. Motoren er ekstremt kraftfuld og suger det meste op, som vi udsætter den for. Desuden roterer børsten på flere af mundstykkerne, hvilket giver en overlegen evne til at fjerne krummer og støv på tæpper sammenlignet med "almindelige" mundstykker. Rotationen gør også, at du slipper for at løfte mundstykket for at den kan suge snavset op på parketgulve. V8 klarer rigtig hårde styrkeprøver uden problemer, eksempelvis hundehår i tykt tæppe, sand, ler, smågrus og plasticdele, der ligger tæt ned mod gulvet.

Det er virkelig nemt at skifte mellem de mange mundstykker - du trykker bare på en knap, så går mundstykket løs fra maskinen. Leddet nede ved mundstykket kan virke lidt vakkelvornt, når man bruger det lange skaftmundstykke. Det gør, at mundstykket kan stille af til forskellige sider for nybegyndere. Det kan af og til også være lidt besværligt at tømme beholderen, men når du først har lært teknikken, går det ret hurtigt. Af at være en skaftstøvsuger, er der plads til rigtig meget skidt i støvbeholderen. Maskinen er ret tung, men det lægger man kun mærke til, når man løfter den. Mens man støvsuger, ruller den let og friktionsfrit frem, hvilket er hovedsagen.

I det store hele er Dyson V8 en støvsuger, der passer ind i de fleste hjem. Den gør et udmærket stykke arbejde, passer til flere forskellige slags overflader og kan anvendes både som håndstøvsuger og skaftstøvsuger. Derudover kommer den til i alle hjørner og kroge. Du slipper også for at købe støvsugerposer, hvilket er godt både fra et miljømæssigt og økonomisk synspunkt. Prisen er høj, men virker samtidig rimelig, da man får meget støvsuger for pengene med V8.

 • Vild ydeevne, mange mundstykker som tilbehør, kommer til overalt
 • Beholderen ret svær at tømme, leddet til mundstykket kan virke vakkelvornt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+

Prisbillig støvsiger, der er let at manøvrere og har god sugeevne


Aktionsradius: 12 m Partikeludledning: Klasse A Lydstyrke: 62 dB Vægt inkl. alt: 7,6 kg Energieffektivitet: Klasse A Tæpper: Klasse C Hårdt gulv: Klasse A Parkeringsfunktion: Venstre side, og undersiden ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 3,5 l Tilbehør: 3-i-1 mundstykke, opbevares separat Teleskophåndtag: Ja

Electrolux er på sporet af noget med modellen UltraSilencer Green, og den er endnu bedre, efter den blev opdateret til klasse A i energieffektivitet. I vores test ender UltraSilencer Green i toppen af resultatlisten, og det skyldes i høj grad den vellykkede kombination af en støjsvag motor og effektivt sug i mundstykket. UltraSilencer Green er en af de mere eksklusive modeller fra Electrolux, hvilket blandt andet mærkes på overfladens finish og forbedrede funktioner på teleskoprør og håndtag. Mundstykket på UltraSilencer Green er udstyret med to børsterækker forneden og hjul med silikonekappe. Støvsugeren er meget god til prisen, men det, der holder den væk fra førstepladsen er en ringere sugeevne, især på tæpper, samt at Electrolux har sparet lidt på visse andre funktioner. Posen er relativt lille, 3-i-1-mundstykket skal opbevares separat, det er besværligt at finjustere sugestyrken, og støvsugerhuset bliver hurtigt ridset og stødt i kanterne.

Electrolux UltraSilencer Green er en af de tungere støvsugere i vores test, men takket være det flot integrerede, foldbare håndtag, er den alligevel let at løfte og bære. De store hjul gør den nem at trække efter sig, og knapperne til at ændre styrke og tænde og slukke for støvsugeren er lette at betjene med foden. Ledningsoprulleren arbejder, så længe man holder knappen nede. Det kunne som have været ønskeligt med lidt mere støddæmpning på støvsugeren, men bortset fra støvsugerens yderside klarer Electrolux UltraSilencer Green sig rigtig godt under rengøring, og det til en virkelig god pris.

 • Prisbillig støvsuger, god sugestyrke og let at manøvrere
 • Træg knap på mundstykket, utydelig regulering af sugestyrken, ringere effekt på tæpper
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ er blevet erstattet af den nye Electrolux EUS8GREEN. De minder meget om hinanden, men EUS8GREEN har en bedre støvopsamlingsevne på tæppe (B-klassificering) og er mere stille (58 dB). Den er dog over to kilo tungere med en vægt på 8,16 kilo.

BEDSTE BUDGETVALG no year DK.png

Electrolux Classic Silence ZCS2000EL

Støvsuger med lav vægt og gode egenskaber i forhold til prisen


Aktionsradius: 12 m Lydstyrke: 71 dB Vægt inkl. alt: 6,8 kg Energieffektivitet: Klasse D Støvemission: Klasse A Tæpper: Klasse C Hårdt gulv: Klasse A Parkeringsfunktion: Bagpå og på undersiden ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 3,5 l Tilbehør: Fugemundstykke + 2-i-1-mundstykke, opbevares separat Teleskophåndtag: Ja

For et årti siden var Classic Silence den nye, banebrydende model fra Electrolux. Der er sket meget i støvsugerbranchen siden dengang, men modellen har stadigvæk høj klasse og udpeges derfor til bedste lavprisvalg i vores store støvsugertest. Classic Silence lykkes frem for alt godt med at nedprioritere de funktioner, der er mindre betydningsfulde for det samlede indtryk, samtidig med at den opretholder en høj kvalitet på sugeeffekt og håndtering. Mundstykket har dobbelte børsterækker og er let at løfte, men knappen til at skifte mellem parket- og tæppeindstilling kunne godt have været lidt større. Overordnet føles Classic Silence nem at bruge. Den kan komme til på smalle steder, og hele støvsugeren er let at få med takket være de store hjul og det sammenklappelige håndtag på oversiden. At støvsugeren er let at løfte, er en stor fordel, hvis man bor i et hjem med flere etager.

Det, der mangler hos Electrolux Classic Silence sammenlignet med de dyrere modeller fra Electrolux, er hovedsagelig de små detaljer i form af slagbeskyttelse rundt om chassiset og mundstykket for at beskytte møbler og lister mod skrabemærker. Der er heller ingen lås mellem håndtag og rør eller rør og mundstykke, så der er en vis risiko for, at røret går løs, mens man støvsuger efter nogle års brug, hvilket vi har bemærket på et af vores ældre testeksemplarer. Designet er lidt gammeldags, og finishen er ikke lige så eksklusiv som hos testvinderen. Teleskoprøret fungerer imidlertid, som det skal, og håndtaget er tilpas bredt til, at det er behageligt at holde i. Classic Silence er god til hårde gulve, hvis man skruer lidt ned for effekten, og hjulene under mundstykket bidrager også til at mindske friktionen. Støvsugeren får bestået på tæpper, og ledningsoprulleren (der desværre ikke er fuldautomatisk) fungerer også godt. Dette er en støvsuger, der er nem og sjov at gøre rent med, og som desuden har en meget attraktiv pris.

 • Meget støvsuger for pengene, lav vægt
 • Der mangler lås mellem rør og mundstykke
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Philips Performer Compact FC8373/09

Gennemtænkt støvsuger til mindre boligePhilips Performer Compact FC8373/09 er en let og praktisk støvsuger med flere smarte løsninger. Den har for eksempel et børstemundstykke fast monteret på røret. Hvis du løsner den forreste del, kan du nemt trække børstemundstykket frem og bruge det med det samme. Fordelen er, at du slipper for at opbevare det separat, og du mindsker risikoen for, at det bliver væk. Det er der altid og er klar til at suge uden at beskadige underlaget. En anden fordel ved denne støvsuger er, at standardmundstykket er ret fladt. Derfor kan du nemt komme til under lave møbler og skabe med indskudt sokkel. Det er dog en ulempe, at den suger ret så svagt fra mundstykkets sider. Hvis du så går skråt ind under møblerne, er det nogle gange svært at få alt støvet med. Fra mundstykkets forside og bagside suger den dog godt, bare du ikke bevæger det for hurtigt. Kører du det hurtigt hen over gulvet, kan den ikke følge med, da suget ikke er tilstrækkelig kraftigt. Ved større ophobninger af snavs kan det være nødvendigt at støvsuge det samme areal to til tre gange. Et eksempel på dette er, hvis du har husdyr, som slæber grus og mudder ind. Men under normale forhold suger den bestemt godt nok.

Performer Compact har som sagt en ret så net og handy størrelse. Strømkablet måtte dog godt have været lidt længere. Du kan støvsuge 1,5 rum i normal størrelse uden at skulle skifte stikkontakt, men det er lige det mindste. Den støjer også ret meget, hvilket bliver belastende i længden. Støvsugeren ruller nemt hel over tærskler og er nem at opbevare, når du ikke bruger den. Det er også nemt at skifte pose. Funktionsmæssigt dækker den kun de basale behov, altså tænd/sluk og indrulning af strømledningen. Du kan ikke justere sugestyrke eller lignende. Derudover har den kun ét beslag til støvsugerslangen, og det sidder bagpå. Det betyder samlet set, at Performer Compact er en ret enkel men smart konstrueret støvsuger til den mindre husholdning. Den klarer det, den skal, så længe du ikke presser den. Den egner sig bedst, hvis du bor i lejlighed eller et mindre hus, og støvsuger ret ofte, så du undgår større ophobninger af snavs. Så gør den arbejdet rigtigt godt.

 • Let at opbevare, let at løfte, fladt mundstykke, fast monteret børstemundstykke
 • Har problemer med større ophobninger af snavs, lidt kort strømledning, støjer ret meget
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Miele Complete C3

Høj byggekvalitet, smarte detaljer og meget let at manøvrere i hjemmet


Aktionsradius: 11 m Lydstyrke: 76 dB Vægt inkl. alt: 7,2 kg Energieffektivitet: Klasse G Støvemission: Klasse A Tæpper: Klasse D Hårdt gulv: Klasse B Parkeringsfunktion: Bagpå og på begge sider Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 4,5 l Tilbehør: Tre små mundstykker, opbevares i holder fastgjort på støvsugeren Teleskophåndtag: Ja

Mieles støvsuger, Complete C3, har noget, som vi kalder for 3D-rul. Med tre bevægelige hjul på undersiden er maskinen særdeles let at manøvrere og kan uden anstrengelse skubbes til siden med foden, hvilket gør det lettere at navigere omkring, mens man støvsuger. Complete C3 er en støvsuger i en lidt højere prisklasse fra Miele, og den har også en del smarte funktioner. Et stort plus for det indbyggede rum til opbevaring af de små mundstykker og de meget tydelige knapper til tænd/sluk og til ledningsoprulleren. Sugestyrken er også pædagogisk udformet med et lysdisplay, hvor ikonerne viser, hvilken indstilling der passer til hvilket underlag. Alle knapper kan betjenes med foden. Mundstykket til Complete C3 har dobbelte børsterækker og en stor rulle i blød plastik for at mindske friktionen mellem mundstykke og gulv. Rullen kan tages af og rengøres, hvilket er yderligere et tegn på Mieles evne til at gennemtænke funktionerne på deres støvsugere. Vi havde gerne set, at mundstykkets vridningsgrad var bedre, men manøvreringsevnen er bestået.

Complete C3 har et bærehåndtag foran, som ganske vist er let at få fat i og behageligt at holde fast i, men det sidder samtidig meget lavt, og det trækker ned i karakteren for bæreergonomi. Støvsugeren har en liste hele vejen rundt, der skal beskytte både støvsugeren og væggene mod mærker. Teleskophåndtaget indstilles i højden ved, at man holder en knap på røret ind, og det klares både nemt og lydløst. Håndtaget har variabel bredde uden særlige finesser, men skiller sig heller ikke negativt ud på nogen måde. Ledningsoprulleren er imidlertid ikke lige så god. Selvom vi sætter pris på, at det kun kræver et kort tryk på en knap for at trække hele ledningen automatisk ind, så synes vi, at ledningsoprulleren er for sløv. Der er sket, at stikket er blevet trukket ud af stikkontakten, fordi ledningen ikke er rullet ud hurtigt nok, selvom der stadig var mere ledning. Ledningsoprulleren støjer også meget ved oprulning. Selve støvsugningen klarer Miele Complete C3 til bestået på hårdt gulv, men den har kun fået karakteren D på tæpper, og det har vi mærket under testen. Det kræver en lidt større indsats og mere tid at gøre et tykt tæppe rent, end vi synes er rimeligt. Miele er også en af de støvsugere i testen, der støjer mest, og hvis en støvsuger skal larme så meget, så bør den i det mindste kunne støvsuge virkelig godt imens.

 • Let at manøvrere, høj byggekvalitet og smarte detaljer
 • Dårlig sugeevne på tæpper, sløv ledningsopruller
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Philips FC8721

God energieffektivitet og et veldesignet mundstykke, der ruller godt


Bedste pris hos:

Aktionsradius: 11 m Lydstyrke: 78 dB Vægt inkl. alt: 7 kg Energieffektivitet: Klasse A Støvemission: Klasse A Tæpper: Klasse C Hårdt gulv: Klasse B Parkeringsfunktion: Bagpå og på undersiden ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 5 l Tilbehør: Et 2-i-1-mundstykke, opbevares i en holder fastgjort på støvsugeren Teleskophåndtag: Ja

Bedste pris hos:

Støvsugeren Performer Expert fra Philips får den højeste karakter i energieffektivitet og støvemission, og den har det laveste årlige energiforbrug af alle støvsugerne i testen. Den skiller sig også ud med testens mest originale mundstykke, som er udstyret med store, gummierede hjul, der giver en god rulleevne på gulvarealerne og mindsker risikoen for unødvendig slitage på gulvet. Bagenden af mundstykket har kraftige børster, der skal opfange støv og krummer, og i vores test er dette mundstykke et af de bedre, når det gælder støvopsamling på smalle steder og i hjørner. Knappen til at skifte mellem indstillinger for parket og gulvtæppe kunne dog godt have været større og mere trædevenlig. Det flot udformede mundstykke bidrager også positivt til Philips Performer Experts lydbillede. Den støjer relativt meget med sine 78 decibel, men det er en dæmpet, mere behagelig lyd, da man hovedsagelig hører motorens brummen og ikke mundstykkets hvæsen.

Philips Performer Expert har et bærehåndtag foran og et håndtag, der stikker ud ovenpå, hvilket giver en god bæreergonomi. Som den eneste støvsuger i testen har Performer Expert bevægelig spuns, det vil sige, at den del, hvor slangen sluttes til støvsugeren, kan rotere 360 grader. Tanken er meget god, men spunsen er lidt for træg til, at ideen fungerer i praksis. Knapperne til at tænde/slukke støvsugeren med og til at rulle ledningen ind med er meget brugervenlige med god klik-feedback. Drejeknappen til regulering af sugeeffekten kan drejes med foden, men det er lidt mere besværligt, end det burde være. Støvsugeren er dejlig at gøre rent med, da håndtaget er komfortabelt udformet, og der er ekstra pluspoint for de pædagogiske ikoner, som viser, hvordan man direkte på håndtaget kan indstille det ønskede vakuum. Støvsugeren er fremstillet af hård plast uden afrundede kanter, mens mundstykket igen brillerer med blødere plast, der skal tage slagene i stedet for at ridse møbler og lister. Ledningsoprulleren fungerer godt, er støjsvag og let at bruge. Selve støvsugeren opleves dog som ret skramlende, især når man trækker den hen over dørtærskler. Når det gælder sugeevnen, får Philips Performer Expert en karakter lige over middel. Den suger godt på både gulvtæpper og hårde gulve, og den gør ganske enkelt sit arbejde, som den skal.

 • Udmærket energieffektivitet, mundstykket har god rulleevne
 • Skramlende konstruktion, uregerlig spuns, højlydt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Bosch BGL8330T

Støvsuger af høj kvalitet, er ufatteligt støjsvag under rengøringen


Bedste pris hos:

Aktionsradius: 12 m Lydstyrke: 59 dB Vægt inkl. alt: 8,2 kg Energieffektivitet: Klasse A Støvemission: Klasse A Tæpper: Klasse D Hårdt gulv: Klasse B Parkeringsfunktion: Bagpå og på undersiden ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 5 l Tilbehør: Et mundstykke i fuld størrelse til parketgulve, et til stengulve samt et lille fugemundstykke og et 2-i-1-mundstykke Teleskophåndtag: Ja

Bedste pris hos:

Bosch' smækre støvsuger, Ingenius ProSilence, er både eksklusiv og i mange henseender godt gennemtænkt. Men først og fremmest er den testens absolut mindst støjende støvsuger. Med sine 59 decibel lyder den ikke højere, end at sovende børn kan sove videre, tv'et kan være tændt, og man kan føre samtaler på normal vis lige over støvsugeren. Desværre medfører det lave støjniveau, at Bosch er gået på kompromis med støvopsamlingsevnen på både hårdt gulv og på gulvtæppe. Uanset hvor støjsvag en støvsuger er, så er den ikke særlig brugbar, når man selv på parketgulve må feje hen over en overflade 2-3 gange, før den er fri for krummer. Ganske vist leveres Bosch Ingenius ProSilence med flere ekstra mundstykker, der skal effektivisere rengøringen, men den består kun lige netop med universalmundstykket. Til de to små mundstykker medfølger en holder til at fastgøre på røret. Smart i teorien, men lidt besværligt i praksis.

Ingenius ProSilence har et stort mundstykke, der er let at navigere med og kommer godt ind i hjørner, men det er lidt for højt til at komme ind på smalle steder. Det ruller godt og føles som et af de mere skånsomme i testen. Mundstykket er dog også testens tungeste. Teleskoprøret består uden anmærkninger, støvsugerens håndtag stikker ud for at forbedre ergonomien og øge rækkevidden. Det er behageligt at holde i, men gør røret lidt sværere at løfte. Knappen til at justere effekten med er den samme som til at tænde og slukke støvsugeren med. Den kan drejes med foden, men er lidt glat. Ledningsoprulleren virker problemfrit. Den har dog ingen knap, men man skal i stedet trække i ledningen med den rette styrke – en teknik, som man hurtigt lærer. Bosch Ingenius ProSilence har eksklusive lister af naturgummi, som beskytter både vægge og støvsugeren mod grimme mærker. Hvis Ingenius ProSilence kunne drejes en ekstra omgang op i effekt, havde den ligget i toppen af testen. Som den er nu, fungerer den bedst, hvis man vil foretage lettere støvsugning uden at forstyrre husdyr, børn og resten af husstanden.

 • Utroligt støjsvag, mange ekstra mundstykker medfølger, høj byggekvalitet
 • Relativt dårlig sugeevne på gulvtæpper, meget høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Miele Classic C1

Lav vægt, som gør den nem at bære og styre under rengøring, kan pakkes sammen kompakt


Bedste pris hos:

Aktionsradius: 9 m Lydstyrke: 80 dB Vægt inkl. alt: 5,8 kg Energieffektivitet: Klasse F Støvemission: Klasse B Tæpper: Klasse D Parkeringsfunktion: Bagpå og på undersiden ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 4,5 l Tilbehør: Tre små mundstykker Teleskophåndtag: Nej

Bedste pris hos:

Mieles lavprisstøvsuger, Classic C1, har blandt andet en rigtig god rulleevne blandt sine bedste egenskaber. De tre drejelige hjul på undersiden gør den let at manøvrere, også sidelæns. Støvsugeren er let at tænde og slukke. Knappen til ledningsoprulleren er også let at finde. Sugeeffekten kan dog ikke justeres med foden. Classic C1 har et mindre bærehåndtag foran, der er placeret lidt lavt. Den er testens letteste, hvilket er vigtigt, hvis man ikke orker at bære noget tungt på trapper. Som den eneste støvsuger i testen har Miele Classic C1 et såkaldt EasyLock-rør. Røret kan således ikke forlænges som et teleskoprør, men kan i stedet låses i alle komponenter: til håndtaget, til mundstykket og midtpå. Røret kan adskilles i to dele. Når man bruger støvsugerens parkeringsfunktion, hægter man den nederste del af røret fast på støvsugeren og hænger derefter øverste del på ved hjælp af et medfølgende beslag.

Mundstykket på Miele Classic C1 har en enkelt række med børster, og en række mere havde været ønskeligt. Det vejer dog ikke så meget og ruller godt på sine små hjul. Knappen til at skifte mellem parketgulv og tæppe er nem at trykke ind. Den primære ulempe ved Classic C1 er, at den får testens laveste karakter i støvopsamlingsevne uanset underlag, hvilket kan mærkes ved brug. Samtidig er den også testens mest støjende støvsuger med en angivet lydstyrke på 80 decibel. En støvsuger, der larmer meget, hvis den samtidig er billig og suger acceptabelt, kan være OK, hvis man ikke er ude efter finesser, men bare vil gøre rent hurtigt og effektivt. Men Miele Classic C1 skulle have haft en bedre sugeeffekt for at kunne retfærdiggøre den lyd, den afgiver.

 • Meget lav vægt, let at manøvrere
 • Meget højlydt, dårlig støvopsamlingsevne
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Electrolux UltraOne Z8820Electrolux UltraOne Z8820

Electrolux støvsugere er bedst i test og er utrolig stille, smidig og har store tærskel venlige hjul. Udover nogle små skønhed miss så er følelsen af ​​kvalitet er meget høj, selv Electrolux dyse holder god klasse . For at løfte håndtaget placeret over slangen beskytter din ryg , når du løfter.

 • Bedst i Test , utrolig sugeevne , gennemtænkt design
 • Lanky plastkappe for ekstra dyser

Bosch BSGL2MOVEBosch BSGL2MOVE

Denne lille billige støvsugere producerer en overraskende stor sugeeffekt for pengene. Maskinen er noget ustabil og kan vælte bagover , hvis du trækker hårdt på slangen. Slangen i sig selv er bedst i test i vævet fleksibelt stof og retro design . Har du en lille lejlighed , og et begrænset budget, er dette et godt valg. Desværre har det ingen HEPA-filter.

 • Billig, letteste i vores vakuum test
 • Relativt højt, ikke egnet til store overflader

Electrolux ZE310 ErgospaceElectrolux ZE310 Ergospace

Vi forstår ikke, hvorfor dette vakuum er så billige. Valget af materiale er god kvalitet og følelsen er høj. Suge er absolut acceptabelt og er kun lidt under dobbelt så dyre maskiner . 13 meters rækkevidde skal også være en slags rekord. Perfekt til en lejlighed eller villa i normal størrelse. Ingen HEPA filter , men stadig en god budgetköp!

 • Meget støvsuger for pengene, bløde glatte hjul
 • Giver mere end storebror Electrolux Z8820 , ingen HEPA filter

Electrolux Ultraone ZUOORIGINR


Aktionsradius: 12 m Lydstyrke: 69 dB Vægt inkl. alt: 7,6 kg Energieffektivitet: Klasse D Støvemission: Klasse A Tæpper: Klasse B Hårdt gulv: Klasse A Parkeringsfunktion: Bagtil og på begge sider Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 5 l Tilbehør: 3-i-1-mundstykke, opbevares i støvsugeren Teleskophåndtag: Ja

ELECTROLUX UltraOne ZUOORIGINR

Electrolux UltraOne er utvivlsomt testens bedste støvsuger takket være en velkomponeret blanding af egenskaber og funktioner. UltraOnes skånselsløst effektive sugestyrke, der kan klare både hårde gulve og tykke tæpper vejer tungest. Alle underlag bliver gjort rene, uden at mundstykket suger sig fast, og det er nemt at komme til i hjørner og langs med lister. UltraOne er ikke den mest lydløse i testen, men er den støvsuger, der bedst holder et rimeligt støjniveau, uden at støvopsamlingen påvirkes negativt. Rækkevidden hos Electrolux UltraOne er også testens bedste. Støvsugerens betjeningsanordninger er glimrende. Såvel tænd/sluk-knap som indstilling af sugestyrke er nemt at betjene med foden.

Mundstykket på Electrolux UltraOne har hjul med en kappe i et silikonelignende materiale for at mindske slitage på gulvet under støvsugning. Selve støvsugeren har to store hjul i bagenden og et lille på undersiden, hvilket gør den nem at trække efter sig. Den klarer også nemt dørtærskler. Bærehåndtaget er nemt at komme til og komfortabelt at holde i. Overordnet set føles detaljerne meget eksklusive. Mundstykket har for eksempel gummierede kanter for at mindske risikoen for mærker på vægge og møbler. Teleskophåndtaget er nemt at indstille i højden, og håndtagets greb er smallere i den ene ende, så det er komfortabelt for både større og mindre hænder. Ledningsoprulleren er desværre ikke automatisk (man skal holde knappen nede), men ledningen trækkes både ind og ud uden friktion. Dette er en så godt som perfekt støvsuger, og vi udpeger den derfor til bedst i test.

 • Bedste sugeevne uanset underlag, rimeligt støjniveau, eksklusive detaljer
 • Ikke fuldautomatisk ledningsopruller

Philips FC9179Philips FC9179

På denne temmelig uhåndterlig støvsugerslangen sidder i en bevægelse studs der ofte peger i den forkerte retning , hvilket gør det uregerlige at arbejde med. Trods størrelsen , er det ganske let, og trangen er absolut intet galt . Kontrollerne er store og nemme at betjene med foden og løft håndtaget på toppen er så godt, at det bør være standard på alle støvsugere.

 • God dyse til hjørner
 • Længden af ​​en irriterende at navigere rundt Hoover

Miele S5281Miele S5281

Med sine tre roterende hjul er maskinen pænt lydhør omkring hjørner og møbler. Små hjul kan lide ikke høje grænser , og serien er nærig . Den plastiske føles solid og den dæmpede brummen lyder tysk kvalitet dog betydeligt højere end Electrolux støvsuger ovenfor . Den afrundede håndtag er komfortabelt og ergonomisk for håndleddet.

 • Slet omfattende kontrolforanstaltninger , god suge
 • Tungeste vakuum i testen

Siemens VS08GP1266Siemens VS08GP1266 2

De fire drejehjul gør maskinen meget let at navigere rundt om møbler og hjørner med en lille puf med foden . Hele siden er polstret med en gummiliste , men desværre revet ned kvaliteten indtryk af noget små og vakkelvorne kontrol. Dette er en lågenergidammsugare og forbruge i Siemens ' resultater om 50% mindre elektricitet end konkurrenterne i denne test.

 • Strømbesparende eco støvsuger, bedste udvalg i denne test
 • Træg på tærskler og høje tæppekanter
Del testen