Trampolin bedst i test

Trampolin

En udendørs trampolin er i dag et naturligt indslag i danske villahaver til stor glæde for børn, unge og selv voksne. Der er mange forældre, hvis børn tigger og beder dem om at købe en trampolin, men der er i dag også mange forskellige trampolinmodeller på markedet. Det er derfor ofte svært at vide, hvilken trampolin man skal vælge og hvorfor. Det er især, fordi man som forbruger oftest har svært ved selv at afgøre, hvad der gør en trampolin god, og hvor høj kvaliteten er på de forskellige modeller. Mange lavprisbutikker og stormagasiner sælger billige trampoliner, men hvilken kvalitet har de, og hvor gode er de egentlig til prisen? For at finde ud af, hvilke trampoliner der er bedst, har vi testet 3 af de populæreste modeller på det svenske marked og udpeget en testvinder.De fleste trampoliner, der sælges i Sverige i dag, er lavpristrampoliner. Det skyldes nok delvist, at mange forbrugere simpelthen ikke har råd til at betale mere end 3.000-4.000 kr. for en trampolin. Det skyldes også, at mange forbrugere, som egentlig har råd, i stedet ikke tager sig råd, da de ikke tror, at det er pengene værd at spendere et par tusind kroner ekstra på en kvalitetstrampolin. Den holdning er ikke så underlig, hvis man mangler viden om, hvor stor en forskel de ekstra penge egentlig kan gøre. Vores test viser, at selvom en kvalitetstrampolin har en højere anskaffelsespris, kan de samlede omkostninger efter nogle års brug paradoksalt nok være lavere end for en billigere "lavpris"-trampolin. Det skyldes, at kvalitetstrampolinen holder bedre, og at behovet for reservedele derfor er mindre.

Hvor sikre er trampoliner?


Mange forældre er urolige for, at trampoliner er farlige, og at deres børn skal komme til skade, når de hopper. Hvis en korrekt konstrueret trampolin anvendes korrekt, er den dog ikke farligere at bruge end en cykel eller en gynge. I en tid hvor børnene bruger mindre og mindre tid udendørs og bevæger sig stadig mindre, skal man også huske på, at trampolinhopning har en række styrkende egenskaber, især for børn. Trampolinen er først og fremmest et yderst effektivt redskab til at træne barnets balancesans. Selv et etårigt barn, der knap nok har lært at gå, kan forbedre sin balance ved at gå eller kravle på trampolinen. Ud over balancen forbedrer trampolinen også motorik, muskelstyrke (hovedsaglig ben og ryg) og kondition. Desuden er trampolinhopning en fantastisk effektiv måde at forbrænde kalorier på, og for mange er det betydeligt lettere at motivere sig til at hoppe på trampolin end for eksempel at bruge et løbebånd. Når man tager højde for disse helbredsfremmende effekter, er trampolinhopning samlet set meget positivt for barnets helbred.

Råd angående sikkerhedsnet


På samme måde som man bør bruge hjelm, når man cykler, så bør man også bruge sikkerhedsnet, når man hopper på trampolin. Sikkerhedsnettet er naturligvis til for at forhindre, at man lander uden for trampolinen eller på kanten. Ligesom det er vigtigt, at trampolinen er sikker, skal sikkerhedsnettet selvfølgelig også være af tilstrækkeligt høj standard til at yde tilstrækkelig beskyttelse. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at man investerer i et net af høj kvalitet, hvis man køber en trampolin.I foråret har der i svensk presse været oplysninger om, at trampoliner ikke længere må sælges uden net. Det er forkert, da der aktuelt ikke findes nogen lovgivning, som forbyder dette. Der er et EU-direktiv under udarbejdelse (kaldet EN71-14), som har til hensigt at fastslå, hvilke materialer trampoliner må fremstilles af, hvilke fjedre der må anvendes, og hvordan et godt sikkerhedsnet skal udformes. Derimod bliver det sandsynligvis – og forhåbentlig! – aldrig forbudt at sælge trampoliner uden sikkerhedsnet, på samme måde som det ikke er forbudt at sælge både uden redningsveste eller cykler uden hjelme. Det ville jo ikke være særlig konstruktivt at tvinge en forbruger, som i forvejen har et glimrende sikkerhedsnet, til at købe et mere, bare fordi han eller hun køber en ny trampolin. Forhåbentlig køber forældre sikkerhedsnet til familiens trampolin, selvom de ikke bliver tvunget til det af et EU-direktiv.


Køb af trampolin på nettet


Stadig flere opdager fordelene ved at købe store produkter, der er vanskelige at håndtere – såsom trampoliner – via nettet og få dem leveret til bopælen. Der er tre klare fordele:

 •       Lave priser. Netbutikkernes priser er meget vanskelige at slå. Dels fordi de holder omkostningerne nede ved at købe store partier hjem fra producenterne. Dels har de ofte lave eller ingen omkostninger til butiksleje og lignende. Dels på grund af hård indbyrdes konkurrence mellem netbutikkerne.

 •       Overlegent udvalg. På nettet finder man dels de billige "lavpris"-trampoliner (f.eks. Jula, Rusta og Jysk), som er den type trampoliner, der sælges flest af. Men man kan også finde kvalitetstrampoliner, som faktisk er vanskelige at få fat på i butikkerne, selv i storbyer. Dette er nok den vigtigste fordel for kvalitetsbevidste forældre, som er villige til at betale ekstra for bedre sikkerhed, holdbarhed og funktionalitet (f.eks. bedre affjedring).

 •       Levering til bopælen. Hvis du køber trampolinen i en netbutik, er levering til skellet ofte inkluderet, så du slipper for at tænke over, hvordan du skal få trampolinen hjem fra forhandleren. Denne fordel kan ikke undervurderes, da en stor trampolin med tilhørende net og stige ikke er så let at transportere. Trampolinen alene kan veje over 100 kg, og ud over de høje vægt er pakkerne i stort format og kan ikke være i bagagerummet på de fleste biler. Hvis man selv skal transportere trampolinen hjem fra en almindelig butik, kræver det derfor ofte en del arbejde. Bestilling af trailer, transport af trailer til butikken, læsning af trampolinen, transport hjem, aflæsning af trampolinen og returnering af trailer.

Den bedste trampolin 2017

Bedst i test bliver trampolinen Favorit fra Berg Toys i Holland takket være sin kombination af byggekvalitet, sikkerhed og ydeevne til en rimelig pris. Favorit har en betydeligt højere ydeevne end lavpris-trampolinen GILLELEJE, der forhandles af Jysk. Denne forskel er naturlig, da det sandsynligvis ville være umuligt for Jysk og andre lavpriskæder at sælge trampoliner af høj kvalitet til den samme lave pris uden tab. Lavpris-trampoliner har imidlertid en tendens til ikke at være så billige i længden, fordi holdbarheden er ringere end hos kvalitetstrampoliner som Favorit. En stor del af denne ekstraomkostning udgøres af sikkerhedsnettet. Dels fordi sikkerhedsnettet er en dyr reservedel, som ofte koster næsten halvt så meget som selve trampolinen. Dels fordi lavpris-trampolinernes sikkerhedsnet for det meste kun holder i ca. 1 sæson. Det er især ved lynlåsen, at disse sikkerhedsnet er skrøbelige. Testvinderen Favorit er ganske vist dyrere at anskaffe, men den bliver billigere i gennemsnit set over en årrække. Hvis man har tænkt sig, at trampolinen skal anvendes i flere år, kan det derfor være en god forretning at betale mere nu for at spare penge på langt sigt. Og så får man oven i købet Favorits overlegne affjedring og sikkerhed med i prisen!


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Berg Favorit

Høj byggekvalitet, smart design og udmærket affjedring til en rimelig pris


Rammestørrelse: 14,5 m Dug: Materiale: Polypropylen | Diameter: 3,7 m | Hoppeareal: 10,75 m2 Kantbeskyttelse: Bredde: 38 cm | Tykkelse: 10-20 mm | Fyld: Nylon | Overtræk: PVC Farve: Sort og grøn Antal benpar: 4 stk Fjedre: Antal: 96 stk. | Længde: 12,5 cm | Diameter: 30 mm Maks. brugervægt: 120 kg Vægt: Trampolin: 79 kg | Net: 40 kg | I alt: 119 kg Mål (LxBxH): 14,5x14,5x0,9 m (2,7 m med beskyttelsesnet) Garanti: Ramme: 5 år | Hoppedug: 2 år | Kantbeskyttelse: 2 år | Fjedre: 2 år Stige: Ja

Favorit er en flot kvalitetstrampolin fra Berg i Nederlandene og bliver bedst i test takket være kombinationen af byggekvalitet, sikkerhed og ydeevne til en rigtig god pris. Affjedringen er spændstig og stabil, hvilket giver mulighed for høje hop, der gør det sjovere at hoppe. Rammen har en gedigen materialetykkelse. Det gør ikke blot trampolinen stærk og stabil, men giver også en høj vægt. I forhold til prisklassen har Favorit usædvanligt vellavede svejsesømme og galvanisering. Dette modvirker rust over tid, især hvis rammen står ude om vinteren. Kantbeskyttelsen er eksklusiv og fremstillet af holdbare materialer, som tåler at blive udsat for vejr og vind, inklusive solens UV-stråler over længere tid. Berg har fokuseret meget på sikkerheden, og kantbeskyttelsen dækker både fjedre og ramme ordentligt og giver en effektiv støddæmpning. Også beskyttelsesnettet er slidstærkt med godt forede stolper, og maskerne er tilstrækkeligt små, til at et barn ikke risikerer at sidde fast med en finger.

Når nettet er rigtigt spændt op, så "trækker" det ind mod trampolinen, hvilket yderligere mindsker risikoen for at falde ud mod yderrammen, hvis man hopper direkte ind i nettet. Endvidere har sikkerhedsnettet en selvlukkende indgang, som man således ikke kan komme til at lade stå åben. Foruden en markant forbedret sikkerhed fjerner denne sindrige løsning behovet for en lynlås. Enden af lynlåsen er ellers beskyttelsesnettets traditionelle akilleshæl, hvor det plejer at gå i stykker. Den manglende lynlås øger således beskyttelsesnettets forventede levetid og giver derfor en besparelse. Stigen - købes som tilbehør - har en god dybde og sidder godt fast, samtidig med at den er let at montere og afmontere for at forhindre, at småbørnene klatrer op på den. Favorit har ikke mange svagheder, men hvis vi skal kommentere noget, må det være, at brugsanvisningen ikke findes på dansk. Dette er imidlertid ikke noget større problem, da monteringen er så forholdsvis ukompliceret.

 • Prisgunstig, god affjedring, høj byggekvalitet, forbilledlig sikkerhed med innovativt sikkerhedsnet, flot design
 • Ingen dansk brugsanvisning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

BEDSTE PREMIUMVALG DK 2018

Berg Champion

Meget højtydende premiummodel med virkelig gennemtænkt design


Bedste pris hos:

Rammestørrelse: 14,5 m Dug: Materiale: Polypropylen | Diameter: 3,7 m | Hoppeareal: 10,75 m2 Kantbeskyttelse: Bredde: 38 cm | Tykkelse: 30 mm | Fyld: Nylon | Overtræk: PVC Farve: Sort og grøn Antal benpar: 4 stk Fjedre: Antal: 128 stk. | Længde: 12,5 cm | Diameter: 30 mm Maks. brugervægt: 120 kg Vægt: Trampolin: 97,2 kg | Net: 42 kg | I alt: 139 kg Mål (LxBxH): 4,30x4,30x0,95 m (2,75 m med beskyttelsesnet) Garanti: Ramme: 13 år (hvis registrering foretages her inden for en måned efter købet) | Hoppedug: 2 år | Kantbeskyttelse: 2 år | Fjedre: 5 år Stige: Ja Videoklip: Monteringsanvisning til beskyttelsesnet : og trampolin : Airflow

Bedste pris hos:

Berg Champion er en premium-trampolin til meget krævende brugere, og vi udpeger den til bedste premiumvalg. Berg fra Nederlandene er verdens måske ypperste producent af trampoliner, og Champion er sammen med lillesøsteren Favorit deres storsællerter. Champion er den mest eksklusive af de to, og den er generelt af meget høj kvalitet. Med Champion er det lykkedes at kombinere en blød, dyb affjedring med en udmærket spændstighed. Dette skyldes delvist, at den har usædvanlig mange, lange og tykke fjedre. Dette mindsker belastningen på den enkelte fjeder og på langt sigt også på hopperen. Den seneste version af Champion har desuden en ny type hoppedug, der slipper liften igennem virkelig effektivt, hvilket giver en mærkbart bedre affjedring end før. Forbedret luftgennemtrængning har større effekt, desto mindre du vejer, til glæde for de mindre børn.

Rammens godstykkelse er reel, og dette giver ud over styrke også en høj vægt, hvilket gør trampolinen særdeles stabil. Bergs trampoliner har som regel fine svejsesømme, og dette er også tilfældet med Champion. Kombineret med en omhyggeligt udført galvanisering gør det rammen utroligt modstandsdygtig over for rust. Berg tør derfor at give hele 13 års garanti på rammen. Selv kantbeskyttelsen er af meget høj standard med kraftige, vejrbestandige materialer. Vi har ladet et testeksemplar stå ude året rundt i 3 år for at maksimere elementernes påvirkning, og indtil nu viser den ingen tegn på forfald. Sikkerheden er førsteklasses, og kantbeskyttelsen dækker fuldstændig både fjedre og ramme med en tyk, effektiv støddæmpning. Champion sælges enten med det billigere "Comfort"-net eller med det dyrere "Deluxe"-net. Begge beskyttelsesnet er holdbare og yder en meget god beskyttelse. "Deluxe" er dog klart mere eksklusivt og er af rigtig høj klasse fra ende til anden. Konstruktionen gør, at nettet spændes indad på midten. Det ser flot ud og mindsker risikoen for at lande på yderrammen, selvom man kommer til at hoppe direkte ind i nettet. Det smarteste er dog beskyttelsesnettets lynlåsfri indgang, som man ikke risikerer at glemme at lukke, og som øger beskyttelsesnettets forventede levetid betydeligt og dermed medfører en besparelse. Vi anbefaler også, at man køber Bergs glimrende stige, som har justerbar længde, et godt fodgreb og er let at tage af og på. Brugsanvisningen er relativt let at forstå, men findes ikke på dansk. Derimod er der udmærkede monteringsanvisninger på YouTube.

 • Udmærket blød og spændstig dug, meget høj byggekvalitet og sikkerhed, udmærkede video-monteringsanvisninger
 • Ingen dansk brugsanvisning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:
BEDSTE LAVPRISVALG DK 2018

Jumpmaster 4,3 m

Høj kvalitet og sikkerhed med god affjedring og lang garantiperiode på rammen


Rammestørrelse: 14,5 m Dug: Materiale: Polypropylen | Diameter: 3,7 m | Hoppeareal: 9,84 m2 Kantbeskyttelse: Bredde: 38 cm | Tykkelse: 30 mm | Fyld: Nylon | Overtræk: PVC Farve: Sort og grøn Antal benpar: 4 stk Fjedre: Antal: 96 stk. | Længde: 17,5 cm | Diameter: 30 mm Maks. brugervægt: 150 kg Vægt: Trampolin: 79 kg | Net: 40 kg | I alt: 119 kg Mål (LxBxH): 14,5x14,5x0,9 m (2,7 m med beskyttelsesnet) Garanti: Ramme: 10 år | Hoppedug: 2 år | Kantbeskyttelse: 2 år | Fjedre: 2 år | Stige: Ja

Jumpmaster 4,3 m er en trampolin i toppen af lavprisklassen, men med en byggekvalitet, der nærmere hører hjemme i mellemklassen. Affjedringen er mellemhård, spændstig og gør det muligt at hoppe rigtig højt, i hvert fald for personer over 20 kg. Kantbeskyttelsen er af god kvalitet med rigtigt eksklusive materialer i forhold til prisen og bør kunne modstå vind og vejr i flere år. Såvel bredde som tykkelse på kantbeskyttelsen er rigelig stor, hvilket giver effektiv stødabsorbering og god dækning af ramme, fjedre og fjederbeslag. Rammen er også bastant med en kraftig materialetykkelse. Dette øger trampolinens vægt, men bidrager også til en robust konstruktion, som står stabilt. Også i kraftig vind, eller hvis nogen kommer til at hoppe lige ind i nettet. Desværre er svejsesømmene sjusket lavet, hvilket på sigt øger risikoen for rustdannelse og dermed en kortere levetid for rammen. Samtidig har rammen en garanti på hele 10 år, så hvis du gemmer kvitteringen, behøver du ikke at bekymre dig.

Beskyttelsesnettet er fintmasket, og det mindsker risikoen for at sidde fast i det, for eksempel med fingrene. Det er også stærkt, og vi lukkes kun med at strække beskyttelsesnettet en smule, når vi er grove ved det. Det er et klart plus med den selvlukkende åbning, der i modsætning til traditionelle åbninger ikke efterlader et ubeskyttet hul i nettet, hvis børnene glemmer eller er ligeglade med at lukke det. Åbningen lukkes desuden til med velcrobånd i stedet for med lynlås, og på den måde undgår man beskyttelsesnettets normale akilleshæl. Oversættelsen af brugsanvisningen halter visse steder, men er mere detaljeret og tydelig end de fleste konkurrenters. Jumpmaster 4,3 m ligger prismæssigt i toppen af lavprisklassen, men giver alligevel mere værdi for pengene end de øvrige lavprismodeller for familier, der bruger trampolien flittigt og i flere år. Vi udpeger den derfor til det bedste lavprisvalg.

 • God affjedring, god byggekvalitet og sikkerhed, selvlukkende beskyttelsesnet, lang garanti på rammen
 • Stedvis haltende oversættelse af brugsanvisningen, lidt sjuskede svejsesømme
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Jumpking Heavy Duty 14

Stabil trampolin med høj sikkerhed, god byggekvalitet og god affjedring


Rammestørrelse: 14,5 m Materiale: Polypropylen Diameter: 3,63 m Hoppeareal: 10,5 m2 Bredde: 30 cm Tykkelse: 30 mm Fyld: Ukendt Overtræk: PVC Farve: Sort og grøn Antal benpar: 4 stk. Antal: 112 stk Længde: 22 cm Diameter: 30 mm Maks. brugervægt: 160 kg Trampolin: 103 kg | Net: 42 kg | I alt: 145 kg Mål (LxBxH): 14,5x14,5x0,9 m (2,9 m med beskyttelsesnet) Ramme: 5 år Hoppedug: 2 år Kantbeskyttelse: 2 år Fjedre: 2 år | Sikkerhedsnet: 1 år Stige: Ja

Jumpking fra USA er verdens største producent af trampoliner, men har i Danmark en meget lille andel af markedet. Heavy Duty 14 er Jumpkings storsællert, og dette er uden tvivl en kvalitetstrampolin med høj byggekvalitet. Rammen har fine svejsesømme, og man har ikke været nærig med godstykkelsen eller fusket med galvaniseringen. Dette gør at rammen er modstandsdygtig over for rust i lang tid, men bidrager også til at give trampolinen en høj vægt. Sammen med den stabile konstruktion gør den høje vægt, at Heavy Duty 14 står stabilt. Affjedringen er hårdere end på visse andre premium-trampoliner, men bestemt ikke helt død. Den har tværtimod en god elasticitet, som gør det muligt at hoppe højt. Kantbeskyttelsen er vejrbestandig og modstår effektivt såvel fugt som sol. På langt sigt kan der dannes alger og aflejringer. Kantbeskyttelsen har også en god støddæmpning og kan modstå kraftige slag. På trods af dette har Jumpking valgt at lade beskyttelsesnettet løbe langs indersiden af kantbeskyttelsen, så man ikke kan komme i klemme mellem hoppedug og fjedre. Tanken er god, men det er tvivlsomt, om det virkelig øger sikkerheden.

Selvom risikoen er minimal, kan man nemlig stadigvæk få foden ind mellem hoppedug og fjederbeslag. Der er nok større risiko for, at kantbeskyttelsen bliver en fristende legeplads at løbe på, hvor det er let at falde ned. Desuden virker hoppearealet mindre, og man mister bekvemmeligheden ved at kunne sidde på den stabile kantbeskyttelsen, mens en anden hopper. Beskyttelsesnettet er robust, men som på de fleste andre trampoliner har den sin svaghed i den traditionelle lynlås-åbning. Børnene glemmer let at lukke den, hvilket efterlader et hul, som de kan falde ud af. Det er også omkring lynlåsen, at beskyttelsesnet normalt går i stykker. Den medfølgende monteringsanvisning er rimelig detaljeret, men hjemmesidens udmærkede videoklip er bedre.

 • God affjedring, høj byggekvalitet og sikkerhed, udmærkede videoklip med monteringsanvisninger
 • Tvivlsom gavn af at have beskyttelsesnettet på indersiden af kantbeskyttelsen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

BR / Toys “R” Us OUTRA Extreme

Eksklusive materialer og stabil konstruktion, men ret svag affjedring


Bedste pris hos:

Rammestørrelse: 4,26 m Materiale: Polypropylen Diameter: 3,71 m Hoppeareal: 10,8 m2 Bredde: 26,7 cm Tykkelse: 10-20 Fyld: EPE | Betræk: PVC Farve: Blå Antal benpar: 4 stk. Antal: 84 stk Længde: 12,5 cm Diameter: 25 mm Maks. brugervægt: 150 kg Trampolin: 98 kg | Net: 29 kg | I alt: 125 kg Mål (LxBxH): 4,26x4,26x0,9 m (2,7 m med beskyttelsesnet) Ramme: 5 år Hoppedug: 2 år Kantbeskyttelse: 2 år Fjedre: 2 år Stige: Ja

Bedste pris hos:

Outra Sport Pro er den mest eksklusive trampolin i Toys R Us' sortiment med en pris, som oftest ligger i den øvre del af lavprisklassen. Trampolinens måske mest iøjnefaldende detalje er rammen, der visse steder er meget tyk. Selve godstykkelsen er dog normal, og svejsesømmene er nogle steder sjusket lavet, så rammens vurderes at være gennemsnitlig. Derimod er rammen bastant og medvirker til, at trampolinen står meget stabilt. Outra Sport Pro har en middelhård affjedring, men elasticiteten er desværre under middel. I lighed med mange andre trampoliner har Outra Sport Pro beskyttelsesnettet placeret på indersiden af kantbeskyttelsen i stedet for langs med ydersiden. Det skyldes antagelig, at man vil mindske risikoen for at lande med foden mellem kantbeskyttelse og hoppedug, men der er også betydelige ulemper. Dels gør det, at man ikke kan sidde på den stabile kantbeskyttelse, mens ens kammerat hopper, og man er i stedet nødt til at sidde direkte på den mere ustabile hoppedug. Dette gør at man lettere ufrivilligt glider ind mod den del af trampolien, hvor kammeraten hopper. Dels bliver kantbeskyttelsen en fristende ring at løbe rundt på, hvorfra små børn let falder ned. Dels bliver det sværere at rengøre hoppearealet, da man ikke kan feje snavs ned mellem kantbeskyttelse og hoppedug.

Beskyttelsesnettet kan holde til, at man hopper direkte ind i det, og har en traditionel lynlås-åbning, som man skal huske at lukke. Kantbeskyttelsen består hovedsagelig af materialer i høj kvalitet og absorberer slag og modstår vejrpåvirkning godt. Undtagelsen er kantbeskyttelsens underside, der er fremstillet af billigere plast. Monteringsanvisningen er godkendt, men en videoinstruktion havde været godt, og montering af beskyttelsesnettet er delvis meget tidskrævende. Plasthætterne der skal sidde længst ude på møtrikkerne, til at holde beskyttelsesnettets stolper fast, mangler gevind. Derved går de lettere løs, og de kan i så fald medføre kvælningsfare for små børn. Har man små barn, anbefaler vi derfor at undlade plasthætterne, da de nøgne møtrikker bør udgøre en mindre fare. Outra Sport Pro har overordnet høj materialekvalitet for en lavprismodel, men affjedringen kunne have været bedre.

 • Fortrinsvis høj byggekvalitet og sikkerhed, stabil konstruktion
 • Ret svag affjedring, svær at rengøre, beskyttelsesnettet placeret på indersiden af kantbeskyttelsen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Berg Talent

Lille kvalitetstrampolin til den lille have


Bedste pris hos:

Rammestørrelse: 3,05 m Materiale: Polypropylen Diameter: 3,05 m Hoppeareal: 4,79 m2 Bredde: 29 cm Tykkelse: 17 Fyld: Foam | Betræk: 0,35 mm PVC Farve: Sort og grøn Antal benpar: 6 stk. Antal: 54 stk Længde: 9 cm Diameter: 20 mm Maks. brugervægt: 70 kg Vægt: 49,8 Mål (LxBxH): 3,05x3,05x2,56 m (1,8 m med vbeskyttelsesnet) Ramme: 5 år Hoppedug: 2 år Kantbeskyttelse: 1 år Fjedre: 2 år Stige: Nej Videoklip: Monteringsanvisning

Bedste pris hos:

Talent er den billigste model fra den velrenommerede producent til små haver eller mindre pengepunge.

Den fås i tre relativt små størrelser, hvoraf vi har testet den største. Den beskedne størrelse på hoppearealet gør det let at støde sammen, hvis to børn hopper samtidigt. Ligeledes gør kantbeskyttelsens ringe bredde og tykkelse, at den ikke er særlig stabil at sidde på, når en anden hopper. Derudover er kantbeskyttelsen fuldt ud godkendt med en tilfredsstillende støddæmpning, der effektivt dækker ramme, fjedre og fjederbeslag. Talent har en mellemblød affjedring, som egner sig bedst til børn, der vejer mere end ca. 20 kg. Samtidig gør det lidt mindre hoppeareal det lettere for små børn at komme i gang med at hoppe. Rammen er ikke særlig bastant, men alligevel god nok i forhold til den lave, maksimale brugervægt. Vores test viste ganske vist, at Talent nemt klarer en dobbelt så høj vægt, men husk, at det slider på fjedrene at overbelaste trampolinen.

I lighed med andre trampoliner fra Berg har Talent fine svejsesømme, der bør afvise rust i mange sæsoner. Selv beskyttelsesnettet er karakteristisk for Berg med et fintmasket net, hvor man ikke kan sidde fast med fingrene, en god evne til at modstå hop, velpolstrede stolper og en selvlukkende åbning. Især den selvlukkende åbning uden lynlås er af høj værdi. Dels set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, da børnene ikke kan glemme at lukke efter sig, og dels fra et omkostningssynspunkt, da det er ved lynlåsen, at beskyttelsesnet plejer at gå i stykker. Monteringsanvisningen er tydelig med detaljerede anvisninger, der kan suppleres med monteringsanvisninger på Youtube, og monteringen er overstået på ca. 30 minutter for en person. Brugsanvisningen er på engelsk, ideelt set havde den været på dansk. Berg Talent er et godt valg, hvis du ikke har plads eller råd til mere. Har du derimod plads og råd, så er det pengene værd at betale ca. 2000 kr. mere for en større Berg Favorit.

 • God affjedring, tilfredsstillende byggekvalitet, høj sikkerhed, video-monteringsanvisninger
 • Lav maksimal brugervægt, ingen dansk brugsanvisning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Sport Supply

Lavpristrampolinstuds, der er prisen værd, med affjedring, der er bedst til små børn


Rammestørrelse: 14,5 m Dug: Materiale: Polypropylen | Diameter: 3,9 m Hoppeareal: 11,95 m2 Bredde: 30 cm Tykkelse: 12-24 mm Fyld: PE Overtræk: PVC Farve: Svart og blå Antal benpar: 6 stk Antal: 90 stk Længde: 17,8 cm Diameter: 28 mm Maks. brugervægt: 150 kg Trampolin: 90 kg Net: 24 kg I alt: 114 kg Mål (LxBxH): 14,5 x 14,5 x 0,9 m (x m med sikkerhedsnet) Garanti: 1 år Stige: Nej

Sport Supply er en trampolin fra den norske producent Mylna, hvis mest kendte mærke nok er Abilica. Desværre er monteringsanvisningerne ikke af den høje kvalitet, vi er vant til at se hos Abilica-produkter. Monteringen er desuden ret omstændig, da rammen let falder fra hinanden, indene hoppedugen er sat fast i fjedrene, og den kræver derfor mindst to personer. Mens trampoliner i denne prisklasse normalt har en temmelig hård affjedring, har Sport Supply tvært imod en usædvanligt blød affjedring. Den er derfor bedst for børn under ca. 20-25 kg, som af denne grund får lettere ved at hoppe. For ældre/tungere brugere kan affjedringen derimod opleve som overdrevet blød. Seniorer kan dog sætte pris på den meget bløde affjedring, da den belaster knæene mindre. Sikkerhedsnettet har en stedvis mangelfuld sikkerhed, hvilket desværre nærmere er reglen end undtagelsen i denne prisklasse. Nettet er nemlig for slapt, hvilket gør det dårligere til at holde en tilbage, hvis man hopper ind i det. Åbningen er et svagt punkt på de fleste trampoliner, da børnene kan fald ned fra trampolinen, hvis de glemmer at lukke den. Sport Supplys åbning holdes desuden kun sammen af burrebånd, hvilket forringer sikkerheden yderligere. Med tanke på den lave pris giver Sport Supply derimod unægtelig meget trampolin for pengene.

 • Meget blød affjedring, der passer til de mindste og seniorer, kraftig ramme
 • Affjedringen kan opleves som overdrevet blød af større børn og voksne, sikkerhedsnettets stedvis manglende sikkerhed
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Jysk STOJ


Rammestørrelse: 14,3 m Materiale: Polypropylen Diameter: 3,83 m Hoppeareal: 11,5 m2 Bredde: 26 cm Tykkelse: 1,5 cm Fyld: EPE-skum Overtræk: PVC (top) og PE (bund) Farve: Svart og grøn Antal benpar: 4 stk Antal: 80 stk Længde: 13,7 cm Diameter: 23,5 mm Maks. brugervægt: 150 kg Vægt: Trampolin: 55 kg | Net: 16 kg | I alt: 71 kg Mål (LxBxH): 14,5 x 14,5 x 0,9 m (? m med sikkerhedsnet) Garanti: 2 år Stige: Ja

STOJ er en virkelig prispresset lavpristrampolin fra Jysk, og det er ikke overraskende, at en så lav pris kræver en hel del kompromisser. Dette mærkes ikke mindst på rammen, hvis tynde rørtykkelse giver en lav vægt, som gør den mindre stabil, men også let at montere. Endvidere er rammens svejsesømme sjusket udført, hvilket gør dem til svage punkter, hvor rust let kan sætte sig. Dette begrænser desværre rammens – og dermed trampolinens – levetid drastisk sammenlignet med en kvalitetsramme. Især hvis rammen står udenfor året rundt. Kantbeskyttelsen er blandt de dyreste dele på en trampolin, og det er derfor ingen overraskelse, at der også her er sparet en del. Samtidig har man anstrengt sig for at få så meget som muligt ud af lidt, og overtrækkets overside er for eksempel lavet af robust PVC, mens den mindre udsatte underside består af billigere og skørere PE-plast. Affjedringen er gennemsnitlig for en lavprismodel, og det kommer først og fremmest til udtryk ved manglende effekt når trampolindugen strækkes mest, dvs. i bunden af hoppet. For børn, der ikke vejer så meget, har dette dog mindre betydning. Det trækker lidt ned i sikkerhedsnettets karakter, at noget af lynlåsen kan være svær at lukke helt. Adgangen til reservedele er begrænset af, hvor længe Jysk sælger en bestemt trampolin, og sidste års model er et allerede umuligt at købe reservedele til.

 • Meget lav pris, rammen let at montere
 • Ret svag affjedring, spinkel ramme, sjuskede svejsesømme, sikkerhedsnettets lynlås er svær at lukke
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:
Del testen