TV bedst i test

TV

Mange oplever, at det er vanskeligere end nogensinde før at finde det bedste tv til sine behov helt på egen hånd, og at det er den største udfordring ved at købe et nyt tv. Antallet af modeller på markedet er enormt, og det kan virke overvældende. Foruden tv-modellernes ofte kryptiske navne, så vrimler tv-branchen med avancerede, tekniske udtryk som interpolation, krydstale og background bleed. Producenterne gør det ikke lettere med deres egne navne på diverse tekniske funktioner.  Vi har derfor udvalgt de bedste og mest populære tv-modeller på markedet netop nu og udpeget testvindere. I vores tv-test finder du det bedste tv til netop dine behov og dit budget. Da prisen ofte er afgørende for, hvilket tv man køber, har vi gjort det nemt for dig ved at inddele tv-apparaterne i forskellige prisklasser. Testen omfatter alt fra meget prisgunstige lavprismodeller til meget avancerede premium-modeller. Foruden at udpege testvindere i forskellige kategorier hjælper vi også vores læsere med at få styr på begreberne. Længere nede på siden, under anmeldelserne, finder du derfor en ordliste over tekniske udtryk og mere detaljerede forklaringer af de forskellige egenskaber, som vi har vurderet i vores tv-test.

Vælg din prisklasse

Forskellige tv-modeller varierer utrolig meget i pris. En rigtig billig model kan købes for omkring 4.000 kr., mens et luksus-tv hurtigt koster 50.000 kr. Vi har derfor inddelt de forskellige testkandidater i tre forskellige prisklasser, så man lettere kan finde de modeller, der passer til ens smag og pengepung. De forskellige prisklasser er:

Lavprisklassen: Under 6.000 kr.
Tv-apparater i denne prisklasse er af en enklere type med begrænset funktionalitet. Skærmstørrelsen er sjældent over 40 tommer, og billedkvaliteten har som regel en del svagheder. Mange, der køber et lavpris-tv, går hovedsageligt efter at få så stor en skærm som muligt for pengene, bærer over med mindre mangler i billedkvaliteten og behøver ikke nymodens ting som f.eks. SMART-funktionalitet. Dagens lavprismodeller har dog generelt en fantastisk god ydeevne sammenlignet med nogle år ældre tv-apparater.

Mellemklassen: 6.000 – 15.000 kr.
Mellemprisklassen er kendetegnet ved større skærme, oftest fra 40 til 50 tommer. Billedkvaliteten er bedre, og der er større funktionalitet end på lavprismodeller, for eksempel trådløst netværk (WiFi), flere indgange (f.eks. USB og HDMI) og flottere design. De har normalt også en vis SMART-funktionalitet som f.eks. onlineplatforme eller mulighed for at anvende sin smartphone som fjernbetjening.

Premium-klassen: Over 15.000 kr.
Premium-klassen er kendetegnet ved meget avancerede tv-apparater med eksklusivt design og skærmstørrelser fra 46 tommer op til hele 80 tommer. Hardwaren er som regel af meget høj standard med kraftfulde processorer, der kan generere en meget god billedkvalitet. Premium-modeller er normalt også udstyret med overdådig funktionalitet. 3D-understøttelse er nu næsten obligatorisk i denne prisklasse, og 3D-briller medfølger som regel. I premium-klassen finder man også mere avanceret SMART-funktionalitet som f.eks. ansigtsgenkendelse, stemme- og håndbevægelsesstyring.


Produkter i testen

BEDST I TEST BADGE DK 2018

Philips UHD Smart TV 55PUS7272

Rigtig godt TV for brugeren, der kræver alsidighed


Prisklasse: Mellem Type: Sølv Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Højttaler: 20 W Effektforbrug: 105 W Standby: 0,3 W Digital modtagerunderstøttelse: DVB T/C/T2/T2-HD/S/S2 Mål (BxHxD): 124×72×86 cm Vægt: 16,7 kg Med stativ: 17,4 kg 3D-understøttelse: Ja/Nej Tilslutninger: WiFi 802.11ac, Ethernet, 4 stk. HDMI, 3 stk. USB, 1 stk. komponent, 1 stk. scart, antenne, satellit, optisk lydudgang, høretelefonudgang, DVI, audio L+R, common interface SMART-funktioner: Android med apps, indbygget Chromecast Medfølgende tilbehør: Stativ Andet: 3-sidet Ambilight* VESA-vægstøtte: 400x200 Størrelser: 55 tommer

Philips 55PUS7272 er et alsidigt TV med flere smarte løsninger. En sådan er operativsystemet. Da Philips har valgt at udstyret TV'et med Android, har du adskillige apps i det fra begyndelsen. Fordi systemet er åbent, kan app-udviklerne selv tilføje apps på samme måde som til mobiltelefoner. Udvalget er ikke imponerende endnu, men vi kan se potentiale i muligheden. En funktion vi sætter stor pris på er, at Chromecast er indbygget i TV'et. Mangler du nogle apps i udvalget, eller hvis det gør vrøvl, kan du således nemt streame trådløst fra mobilen eller computerens webbrowser. På den måde får du adgang til masser af yderligere apps. Menusystemet er i øvrigt kvikt – slet ikke så trægt som det kunne være for et par år siden. Det er nemt at navigere mellem forskellige funktioner og kanaler. Det der kan være lidt tricky er, at "Philips anbefaler"-tilstanden, nemt kan forveksles med startsiden for apps, fordi den indeholder rigtig mange apps. Det havde været bedre, hvis de havde haft Google Play som første valgmulighed i menulisten og deres anbefalinger længere nede. Tastaturet på bagsiden af fjernbetjeningen er delt i to paneler, så du nemt kan nå alle taster med et tohåndsgreb. Hele TV'et virker brugervenligt – bortset fra forvekslingsmuligheden vi nævnte ovenfor.

Men det vigtigste ved et TV er nu engang billedkvaliteten. Her leverer 55PUS7272 en godkendt præstation. Detaljerigdommen er TV'ets akilleshæl. Især i mørke partier. Det hjælper ikke, at vi roder med indstillingerne, for det bliver aldrig 100 procent godt. Farverne hælder lidt til den mættede side – dette kan derimod sagtens ændres i de avancerede indstillinger. 55PUS7272 er udstyret med Pixel Precise Ultra HD-chippen, der tidligere kun fandtes i premiumsegmentet. Den konverterer billedet fra kilden til UHD-kvalitet. Dette fungerer ret godt. Det sker af og til, at billedet ser en smule overredigeret ud, især under enkelte længere panoreringer. Men vi er på den anden side måske lidt for hårde, når vi så tjekker prismærket. Dette er ikke et premium-TV. Lydkvaliteten er oven i købet kanon. Lyden er fyldig, velbalanceret og har masser af tryk. Har du ikke hjemmebiograf eller soundbar, vil TV'ets lyd være mere end rigeligt for at kunne høre, hvad der bliver sagt, klart og tydeligt, og også til god indlevelse, når du ser film. Endnu et stort plus, og endnu et bevis på alsidigheden, er selvfølgelig Ambilight. Ud over at det er sejt med lyset, der rammer væggen bag TV'et og følger farverne på skærmen, så bliver det også en stemningsskabende lyskilde i dagligstuen. Det samlede indtryk af 55PUS7272 er, at det er et TV med mange fordele og få ulemper. Især i denne prisklasse.

 • Indbygget Chromecast og Android (= masser af apps!), god lydkvalitet, brugervenlig fjernbetjening, kvikt menusystem
 • Detaljerigdommen i mørke partier
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Panasonic 58EX700

Knivskarpt billede og mange tommer for pengene


Prisklasse: Mellem Type: LED Farve: Sølv Skærmstørrelse: 58 tommer Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Højttaler: 20 W Energiforbrug: 106 W Standby: 0,5 W Digital modtagerunderstøttelse: DVB T/T2/C/S2 Mål (BxHxD): 129,5x80,8x35 cm Vægt: Med stativ: 24,5 kg 3D-understøttelse: Nej Tilslutninger: WiFi 802.11ac, Ethernet, 3 stk. HDMI, 3 stk. USB, optisk digital ud SMART-funktioner: Firefox OS med apps, indbygget Chromecast Medfølgende tilbehør: Stativ VESA-vægstøtte: 400x200

Panasonic 58EX700 giver meget TV for pengene, både hvad angår billedkvalitet og udseende. Panasonic har virkelig udnyttet størrelsen godt. Sølvrammen omkring skærmen er meget tynd. Vi kan også godt lide løsningen med en kappe, der dækker kablerne på bagsiden, det giver et ryddeligt indtryk. Stativet er flot udformet med svungne ben. TV'et har to placeringsmuligheder med stativet – tæt samlet eller ved yderkanten – så det er nemt at placere i de fleste hjem. TV'et får også lidt forskellige udtryk afhængigt af dine valg her, hvilket er en sjov ting for den designinteresserede. Det eneste der virker plasticagtigt og billigt, er egentlig fjernbetjeningen. Den virker ikke lige så stilren i designet, og knirker lidt ved håndtering. Billedkvaliteten på 58EX700 er på meget højt niveau i forhold til prisen og størrelsen. Hvis vi går i detaljen, kan vi selvfølgelig godt se, at lyset ikke er 100 procent jævnt fordelt. Panelet har marginalt mørkere hjørner. Og sortheden kunne have været endnu dybere. Men kigger vi på prisen, er det ekstremt god billedkvalitet for pengene, og detaljerne i sortheden bliver langt hen ad vejen bibeholdt. Billedet er knivskarpt, og farverne kraftige uden at virke unaturlige. Betragtningsvinklen er også god.

Brugerfladen på 58EX700 er hurtig at navigere i og smart opbygget. Det er meget nemt at finde rundt, og apperne starter hurtigt. Du kan fastgøre dine favoritapps og kanaler, så de har dem som genveje under Home. Udvalget af apps er langt fra stort, men der er i hvert fald nogle af de populæreste løsninger til streaming, et relativt stort antal spil samt enkelte apps til vejr, lyd og sport. Overordnet virker hele brugerfladen dog ret sparsom. Det er positivt for brugervenligheden, men lidt trist hvis man kan lide at nørkle med indstillinger. Det er et stort plus, at TV'et har indbygget Chromecast, da dette øger udvalget af apps markant. Vi havde dog gerne set en ekstra HDMI-indgang på bagsiden og lidt mere saft og kraft i lyden. Det bedste ved dette TV er prisværdien. Du får et meget stort TV i forhold til udgiften, uden at give nævneværdigt køb på billedkvaliteten. Her er alt, du kan ønske dig af et TV i dette segment. Det virker velpoleret og balanceret fra ende til anden.

 • God billedkvalitet, letnavigeret brugerflade, indbygget Chromecast, gennemtænkt design, stor skærm
 • Kun 3 HDMI-porte, ret magert app-udvalg
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

LG 55UH770

tommers med jævn sorthed og innovativ funktionalitet


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Type: LCD (LED) Farve: Sølv Skærmstørrelse: 49, 55, 60, 65 tommer Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Billedfrekvens: 200 Hz Højttaler: 40 W Effektforbrug: 85 W Standby: 0,5 W Digital modtagerunderstøttelse: DVB-T2/C/S2 Mål (BxHxD): 123,9 × 77,2 × 26,3 cm Vægt: 10,6 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget SMART-funktioner: Apps, Magic Mobile Connection Medfølgende tilbehør: Magic Remote Med stativ: 12 kg 3D-kompatibel: Nej HDMI: 3 stk. USB: 3 stk. VESA-vægstøtte: 300x300

Bedste pris hos:

LG 55UH770 er et mellemklasse-tv på 55 tommer, og dets kombination af ydeevne og funktionalitet til en meget god pris gør, at vi udpeger det til bedst i test. TV'et er stilrent og slankt med en tynd, sølvfarvet ramme og en bred fod. Til forskel fra mange andre tv-apparater har den stort set samme tykkelse overalt uden klumper, der stikker ud. IPS-panelet har rigtig god skarphed og en fantastisk tryk i farverne. Derimod er kontrasten ikke den bedste, hvilket især er tydeligt, når vi ser film og serier i det nye HDR-videoformat. Et HDR Premium-certificeret TV er betydeligt dyrere, men vi havde alligevel forventet en lidt bedre billedkvalitet i forhold til prisen. TV'et gør i øvrigt et godt arbejde med at skalere Full HD-materiale op, og responstiden er fuldt ud godt nok til spil. Højttalerne lyder derimod spinkelt og lidt anstrengt, så her anbefaler vi en ekstern løsning.

Smart TV-apparater kan i værste fald være komplicerede. svære at navigere og fyldt med fejl, men LG's operativsystem WebOS 3.0 virker både intuitivt og brugervenligt. Det er farvestrålende, let at overskue og en smule barnligt. Pegefjernbetjeningen Magic Remote anvendes til at styre en musemarkør på skærmen, og den er faktisk lige så magisk som navnet antyder. Pegefunktionen i kombination med det lille rullehjul gør det fantastisk enkelt at bladre i menuer, vælge apps og surfe på nettet. Stemmestyring og muligheden for at zoome hvor som helst på skærmen er andre funktioner, som giver merværdi. Hvis vi skal klage over noget, så er det, at andre TV-apparater tilbyder et større udvalg af apps og spil til download.

LG 55UH770 er ikke et TV, som får dig til at falde på halen over sin kontrastrige og blændende HDR-gengivelse. Derimod er det et flot og gennemtænkt TV med overvejende gode billedegenskaber, smarte funktioner og en brugergrænseflade, der er både flottere og lettere at bruge end konkurrenternes.

 • Jævn sorthed, fantastisk farvegengivelse, innovative funktioner
 • Middelmådig kontrast, svag lyd, relativt få apps
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Panasonic Viera TX-58DX700


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Type: LCD (LED) Farve: Sølv Skærmstørrelse: 40, 50, 58 tommer Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Billedfrekvens: 1400 Hz Højttaler: 2 x 10 W Effektforbrug: 159 W Standby: 0,5 W Årligt: 0,5 W Digital modtagerunderstøttelse: DVB-T/T2/C/ Mål (BxHxD): 129 × 75,3 × 4,1 cm Vægt: 23 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget SMART-funktioner: Apps Medfølgende tilbehør: Fjernbetjening Med stativ: 24 kg 3D-kompatibel: Nej HDMI: 3 stk. USB: 3 stk VESA-vægstøtte: 400x200

Bedste pris hos:

Panasonic TX-58DX700B er en stilfuld sag på 58 tommer, som leverer den nyeste teknik til en overkommelig pris. Tv'et er velbygget med flot design og en tynd ramme. Fødderne kan placeres i to forskellige stillinger, hvilket gør placeringen på tv-bordet lettere, og de skjulte kontakter bag aftagelige paneler giver et poleret udtryk. Panasonic anvender operativsystemet Firefox OS i deres tv-apparater, og det fungerer rigtig godt. Det er responsivt, tydeligt og har ikke hængt under testen. Ulempen sammenlignet med visse konkurrenter er, at der er færre apps at downloade. Vi kan også godt lide, at man kan fastgøre apps og tjenester på startskærmen for at holde styr på dem. Fjernbetjeningen er klassisk udformet og har en stor Netflix-knap, som åbner filmtjenesten direkte.

Da LCD-panelet er af VA-typen i stedet for IPS, får vi god sorthed, men en lidt smallere betragtningsvinkel. Opskaleret HD-materiale ser rigtig godt ud på tv'et, men det er 4K-materiale med HDR, som får det til at skinne. Panasonics HDR Premium-certificerede modeller har højere lysstyrke og mere avanceret teknik, men de er også meget dyrere. Sammenlignet med andre tv-apparater i prisklassen klarer Panasonic Viera TX-58DX700 sig rigtig godt med et HDR-billede, som faktisk imponerer. Når vi ser HDR-materiale fra Netflix eller UHD-bluray, ses en tydelig forbedring med god kontrast og tydelige nuancer i de mørke områder. True Cinema giver en balanceret farvepalet, og når vi spiller tv-spil giver spilfunktionen en tilstrækkelig hurtig responstid. Samlet set er Panasonic Viera TX-58DX700 et udmærket tv, som kan klare det meste. Hvis du vil have HDR til en god pris, er det særlig interessant.

 • God sorthed, naturlige farver, smidigt operativsystem, relativt god HDR-gengivelse
 • Få apps i butikken, svag lyd, forholdsvis smalle betragtningsvinkler/Digital Life
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Sony KD-55XD8505


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Type: LCD (kantbelyst LED) Farve: Sort Skærmstørrelse: 55, 65, 75, 85 tommer Opløsning: 3840x2160 (4K) HDR Billedfrekvens: 800 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: 103-157 W Standby: 0,5 W Årligt: 143 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-S/S2T2 Mål (BxHxD): 123,1x71,7x4,4 cm Vægt: 15,1 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget SMART-funktioner: Android TV, Google Cast, Apps, TV Side View, Stemmestyring, Smartphone-fjernbetjening Medfølgende tilbehør: Fjernbetjening Med stativ: 18.6 kg 3D-kompatibel: Nej HDMI: 4 stk. USB: 3 stk VESA-vægstøtte: 200x200

Bedste pris hos:

Med flot design, et fuldpakket operativsystem og udmærkede billedegenskaber får du meget tv for pengene med Sony KD-55XD8505. Foden er stor og skinnende, rammen er tynd, og det centimetertykke bagstykke får tv'et til at passe godt ind i det moderne hjem. Under motorhjelmen kører operativsystemet Android, hvilket er garanti for et bredt udvalg af apps og spil. Her er der mulighed for at gå på opdagelse og prøve sig frem. Ulempen er, at det er uoverskueligt, besværligt, og faktisk lidt ustabilt. Det er muligt at styre tv'et med stemmen, da der sidder en mikrofon i den i øvrigt traditionelle fjernbetjening. Det er også muligt at parre en håndkontrol, som mange af spillene på Googles platform kræver. Det fungerer ofte fint at spille på tv'et, men det kan ikke sammenlignes med spil på en spillekonsol. Tv'et har Google Cast indbygget, og det gør at du kan streame materiale fra en computer eller smartphone.

Skærmen er af IPS-typen med kantbelysning og leverer et imponerende billede. Sortheden er helt okay, farverne er naturlige og kontrasten god. Sonys eksemplariske billedhåndtering gør et godt stykke arbejde med at skalere almindeligt HD-materiale op med en beundringsværdig skarphed. Det bliver allerbedst, når vi ser på 4K-video. Tv'et understøtter også det nye videoformat HDR, som i bedste fald kan give højere kontrast og bedre farvegengivelse, men desværre mangler tv'et den krævede lysstyrke for at teknikken kommer til sin ret. Det er et problem, som berører alle tv-apparater i mellemprisklassen, men nogle klarer sig alligevel bedre end Sony KD-55XD8505. De indbyggede højttalerne kan bruges til nyhedssendinger, men manglen på dybde, bas og nuancer gør, at vi anbefaler et dedikeret lydsystem til filmaftenen. Samlet set er Sony KD-55XD8505 et udmærket tv, som leverer høj kvalitet uden at skinne igennem på et enkelt område. Ganske enkelt et godt allround-tv.

 • Flot og tyndt design, godt billede for pengene, Google Cast indbygget
 • Rodet grænseflade, HDR-gengivelsen imponerer ikke, svag lyd/Digital Life
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Samsung UE46F5505

Smagfuldt designet tv, som giver god farvegengivelse og god kontrast til en lav pris


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Type: LCD (baggrundsbelyst LED) Farve: Sort Skærmstørrelse: 46 tommer (fås også i 32, 42 tommer) Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 100 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: On: 59 W | Standby: 0,3 W | Årligt: 86 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-C/T2, CI+ Mål (BxHxD): 106x62,6x4,9 cm Vægt: 10,8 kg Tilslutninger: WiFi: Nej HDMI: 3 stk. USB: 2 stk Medfølgende tilbehør: Fjernbetjening Med stativ: 12,4 kg 3D-kompatibel: Nej HDMI: 3 stk. USB: 2 stk. VESA-vægstøtte: 400x400 App-understøttelse: Ja

Bedste pris hos:

UE46F5505 er, som navnet antyder, en del af Samsungs F5505-serie, som er en af de billigste serier i firmaets LED-TV-sortiment. Denne serie er også efterfølgeren til sidste års serie med næsten samme navn, ES5505, hvorfra vi testede 40ES5505, som du kan læse anmeldelsen af nedenfor. I lighed med sin forgænger henvender UE46F5505 sig til forbrugere, der vil have et stort tv med god billedkvalitet til en så lav pris som muligt. For at holde prisen nede er nyere funktioner som 3D og indbygget WiFi skrællet væk. Desto vigtigere er billedkvaliteten relativt høj med meget god farvegengivelse. Kontrasten imponerer også, i det mindste i lokaler med rimelig belysning. Responstiden er nogenlunde, og eftersom tv'et ikke har interpolation, lider bevægelsesskarpheden under det, så hurtige scener kan opleves lidt rykvise. Betragtningsvinklen er smal, og billedet bliver hurtigt mat, hvis man sidder for langt ude til siden. I mørke scener forekommer der en del background bleed. Designet er smagfuldt enkelt, og vægten er lav. Tilslutningsmulighederne er ret alsidige for et lavpris-tv. Den indbyggede medieafspiller har lige så god formatunderstøttelse som premium-modeller og kan spille alle almindelige formater på downloadede film. Som bonus er UE46F5505 desuden udstyret med Samsungs glimrende Smart TV-platform Smart Hub, der understøtter mange populære apps såsom Netflix, Viaplay, Youtube, Spotify og Skype. Med UE46F5505 får man overordnet set rigtig meget tv til en pris, der er svær at slå, og det bliver derfor udpeget til bedste lavprisvalg.

 • Lav pris, god farvegengivelse og kontrast, udmærket smart-platform, god understøttelse af filformater, smagfuldt design
 • Dårlig bevægelsesskarphed, smal betragtningsvinkel, lidt background bleed
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

TCL U55S7906


Prisklasse: Mellem Type: LCD (kantbelyst LED) Farve: Sølv Skærmstørrelse: 50, 55, 65 tommer Opløsning: 3840x2160 (4K) HDR: Nej Billedfrekvens: 50 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: 112 W Standby: 0,25 W Årligt: 164 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-S2/C/T2, CI+ Mål (BxHxD): 124,3x71,5x5,69 cm Vægt: 15,7 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget SMART-funktioner: Apps, smartphone-fjernbetjening, Miracast Medfølgende tilbehør: 2 stk. fjernbetjeninger Med stativ: 16 kg 3D-kompatibel: Ja HDMI: 4 stk. USB: 2 stk. VESA-vægstøtte: 200x200

TCL er en af Kinas største producenter af forbrugerelektronik, og Cityline S79 er deres modelserie til det europæiske marked. Her få man god specifikationer i en slankt udførelse. 55 tommers-tv'et er kun en centimeter tykt på det tyndeste sted, men det bliver desværre mere klodset længere nede, hvor elektronik og højttalere er placeret. Tv'et ser dyrere ud, end det er, men man kan ikke sige det samme om de plasticagtige fjernbetjeninger. Det virker heller ikke helt gennemtænkt at sende to fjernbetjeninger med. Den ene er nemlig for lille til de vigtige funktioner, og den anden så stor, at den er svær at håndtere.

Når det gælder grænsefladen, mangler TCL stadig meget, før de kan måle sig med konkurrenterne. Ikke nok med at det ser skrækkeligt ud rent visuelt: apperne er få, og funktionaliteten lader meget tilbage at ønske. Hvis du bare ser film og tv, er det ikke nødvendigvis et problem, men hvis du ser frem til at gå på opdagelse i en velassorteret appbutik, spille spil og surfe på nettet, er det ikke det rette tv for dig. Med Miracast-funktionen kan du streame materiale fra en telefon eller tablet. 

Vi får ingen HDR-understøttelse, men der er 4K-opløsning. Til forskel fra stort set alle nye tv-apparater i segmentet understøtter det også 3D. Billedet er generelt godt med rige farver, men med noget ujævn belysning, som får de sorte områder til at se flammende ud. Det klarer heller ikke materiale med lav popløsning lige så godt som visse konkurrenter. Derimod er vi glade for bevægelsesudjævningen, som giver et godt resultat. Tv'ets højttalere lyder højere og bedre end mange andre modeller på markedet, men et egentligt lydsystem er stadig en nødvendighed til filmaftenen. Nu ville vi gerne have afsluttet med, at TCL Cityline S79 U55S7906 giver dig meget tv for pengene, men for at gøre det, skulle det have været et nøk billigere.

 • Lækkert design, god lyd, 3D-understøttelse, gode billedegenskaber
 • Umoderne operativsystem, mangler HDR-understøttelse, plasticagtige fjernbetjeninger/Digital Life
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Panasonic TX-55AS750E

Tv med innovative SMART-funktioner, meget god billedkvalitet og flot design


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Type: LCD (LED) Farve: Sølv Skærmstørrelse: 55 tommer (fås også i 42 og 47 tommer) Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 100 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: 63 W | Standby: >0,2 W | Årligt: 88 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C, CI+ Mål (BxHxD): 124,3x72,2x5,3 cm Vægt: 19,0 kg Tilslutninger: SD-hukommelse | WiFi | HDMI: 3 stk. | USB: 3 stk. | SCART: 1 stk 3D-kompatibel: Ja VESA-vægstøtte: 400x400 Inkluderet tilbehør: 2 stk. fjernbetjeninger Specialfunktioner: Apps, smartphone-fjernbetjening, APT-X, Swipe & Share, skærmspejling

Bedste pris hos:

Panasonic TX-55AS750E er et smagfuldt og moderne designet tv i premium-klassen. 55AS750's stærkeste side er også den vigtigste, nemlig billedkvaliteten. Den er rigtig skarp med høj luminans, livagtige farver og forbilledlig kontrast. Betragtningsvinklen er stor, og billedet bliver hverken hæmmet af background bleed eller "hjemmevideoeffekt". Sortheden kunne have været noget jævnere og har en vis farveforskydning mod mørkeblåt, hvilket måske kan irritere enkelte billedentusiaster. Gennemsnitsbrugeren opdager det derimod aldrig. Til gengæld er der masser af manuelle billedindstillingsmuligheder og gode forudindstillinger for novicen. 3D-billedet er godt med fin kontrast og ubetydelig krydstale. 55AS750 har mage innovative funktioner, især til deling og streaming af indhold til andre enheder. Den har også dobbelt tuner og kan således håndtere to kanaler samtidig. På den måde kan du se en kanal, mens du streamer den anden kanal til en tablet, smartphone eller harddisk. Panasonics Smart TV-grænseflade "My Home Screen" er en af de bedste på markedet og har et gennemtænkt, brugervenligt design. Den kan til gengæld virke lidt træg, og det indbyggede, trådløse netværkskort kunne have været bedre. App-udvalget er helt OK med f.eks. YouTube, Netflix og Skype, men mangler f.eks. Spotify og ViaPlay. Den indbyggede medieafspiller har en glimrende formatunderstøttelse og kan også håndtere eksterne harddiske, inklusive NAS, men også Apt-X til trådløs lydoverførsel i høj kvalitet via Bluetooth.

 • Meget god billedkvalitet, innovative SMART-funktioner, mange billedindstillingsmuligheder, flot design
 • Stedvis lettere træg brugergrænseflade, lidt svagt WiFi, ufuldstændig sorthed
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Panasonic TX-L55DT60

Tv med fantastisk billedkvalitet og udmærket SMART-TV-funktionalitet


Prisklasse: Premium Type: LCD (LED) Farve: Sort Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 100 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: 91 W | Standby: >0,2 W | Årligt: 126 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-S2/C/T/T2, CI+ Mål (BxHxD): 123,8x72,4x3,5 cm Vægt: 21,0 kg (med stativ: 26,5 kg) Tilslutninger: SD-hukommelse | WiFi | HDMI: 3 stk. | USB: 3 stk. | SCART: 1 stk SMART-funktioner: Apps, smartphone-fjernbetjening 3D-kompatibel: Ja VESA-vægstøtte: 200x200 Inkluderet tilbehør: Fjernbetjening, 4 sæt passive 3D-briller Størrelser: 32, 39, 42, 50 tommer

Panasonic TX-L55DT60 er et meget prisgunstigt premium-tv med en hel skudefuld vindende egenskaber. Med sin kraftfulde dual-core "Hexa"-processor giver tv'et et fantastisk godt billede med livagtige farver, kraftig lysstyrke/luminans og kontrast. Billedkvaliteten består også ved store betragtningsvinkler, og vi har hverken lagt mærke til background bleed eller "hjemmevideoeffekt". Desuden er opskaleringen af indhold med standardopløsning skamløst effektiv. For entusiasten er der rigeligt med billedindstillingsmuligheder, og med "24p Smooth Film"-tilstanden får man en fin bevægelsesskarphed. Sortheden er ikke perfekt og har en lille farveforskydning mod mørkeblåt. "Local dimming" er også knap så imponerende, men ingen af tingene er noget, som den almindelige seer bemærker.

Tv'ets passive 3D giver en meget godt 3D-billede med høj kontrast uden sædvanlige 3D-defekter som f.eks. krydstale og artefakter. L55DT60 har dog mere at byde på end fremragende billedkvalitet. Med deres nye "My Home Screen" har Panasonic pludselig udviklet sig til at have branchens måske bedste SMART-TV-platform. Med innovative apps kan man for eksempel klone tv-billedet og streame det til en smartphone/tablet. Eller hvorfor ikke – med en fejebevægelse med hånden – sende fotos eller video fra din smartphone/tablet til tv'et? Med L55DT60 beviser Panasonic, at de nu ikke blot tilhører verdenseliten i luksus-PLASMA-kategorien, men også i premium-LED-kategorien.

 • Fantastisk billedkvalitet, udmærket SMART-TV-funktionalitet
 • Ikke perfekt sorthed, enkel "local dimming"
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Panasonic TX-L42E6

Eksklusivt designet TV med god farve og sorthed, indbygget WiFi og god medieafspiller


Prisklasse: Premium Type: LCD (LED) Farve: Svart, Sølv, Hvid Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 100 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: 91 W Standby: >0,2 W Årligt: 126 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-S2/C/T/T2, CI+ Mål (BxHxD): 123,8x72,4x3,5 cm Vægt: 21,0 kg Tilslutninger: SD-hukommelse | WiFi | HDMI: 3 stk. | USB: 3 stk. | SCART: 1 stk SMART-funktioner: Apps, smartphone-fjernbetjening Med stativ: 26,5 kg 3D-kompatibel: Ja VESA-vægstøtte: 200x200 Inkluderet tilbehør: Fjernbetjening, 4 sæt passive 3D-briller Størrelser: 32, 39, 42, 50 tommer

Det nylancerede Panasonic TX-L42E6 er et smagfuldt SMART-TV med en mængde sælgende egenskaber. Med en pris i den lavere del af mellemklassen føles designet usædvanligt avanceret og eksklusivt. Billedkvaliteten er god i forhold til prisen, med en rigtig god sorthed og farvegengivelse. Man er dog nødt til at fifle en del med billedindstillingerne og give afkald på lidt af lysstyrken for at presse den optimale sorthed ud af tv'et. Apropos billedindstillingerne er de begrænsede, men alligevel fuldt ud tilstrækkelige for den normale bruger. Bevægelsesskarpheden er heller ikke den bedste, men samtidig føles rykvise scener naturligt udtværede. Betragtningsvinklen er imidlertid knapt så god, og billedet mister let farve og kontrast ved bredere vinkler.

Til gælde for dem, der ikke har ladet sig begejstre af 3D-teknikken og derfor heller ikke ønsker at betale for den, så understøtter tv'et ikke 3D. Derimod har det Panasonics helt nye og stærkt forbedrede SMART-TV-platform kaldet "My Home Screen". Ud over at den er særdeles brugervenlig, er den også nem at tilpasse efter sine egne ønsker. App-udbuddet er bredt og omfatter YouTube, Skype, Facebook, Netflix, SF Anytime, Viaplay og "VIERA Connect Remote", der gør din smartphone/tablet til en fjernbetjening. Det mest innovative er dog "Swipe & Share"-funktionen, som d kan bruge til at sende fotos og video fra din smartphone/tablet til tv'et med en enkelt fejebevægelse med hånden. Tilslutningsmulighederne er generelt gode og omfatter indbygget WiFi og SD-slot. Responstiden er ikke den hurtigste, men den er tilstrækkelig for en normal gamer. Medieafspilleren understøtter mange formater og har kunnet håndtere alle de HD-filer (.mkv), som vi har prøvet.

 • Eksklusivt design, god sorthed og farve, innovativ SMART-TV-funktionalitet, indbygget WiFi, god medieafspiller
 • Relativt smal betragtningsvinkel
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Samsung PS51F4505

Tv med lav pris og stor skærm med stor betragtningsvinkel, indbygget medieafspiller


Prisklasse: Lavpris Type: Plasma Farve: Sort Skærmstørrelse: 51 tommer (fås også i 43 tommer) Opløsning: 1024x768 Billedfrekvens: 600 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: On: 82 W | Standby: 0,3 W Årligt: 120 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-C/T, CI+ Mål (BxHxD): 118,5x70x5,6 cm Vægt: 17,7 kg Tilslutninger: WiFi: Nej | HDMI: 2 stk. | USB: 1 stk Med stativ: 19,1 kg 3D-kompatibel: Nej HDMI: 2 stk. | USB: 1 stk. VESA-vægstøtte: 400x400 mm Inkluderet tilbehør: Fjernbetjening

Er du ude efter den størst mulige skærm til den lavest mulige pris? Vil du slippe for at betale for nymodens funktioner såsom 3D? Har du derudover moderate krav til billedkvalitet og tilslutningsmuligheder, så er dette simpelthen det rette tv for dig. PS51F4505 er nemlig noget så usædvanligt som et 51-tommers lavpris-tv for under 5.000 kr. Dette kunststykke har Samsung udført ved at skære alt andet end det mest nødvendige væk. Designet er enkelt og smagfuldt, og moderne tilføjelser som SMART-funktionalitet, 3D og WiFi er væk. PS51F4505 har ganske vist HD-opløsning, men ikke Full HD, hvilket er lettere at se på en så stor skærm. Men hvis man ikke er interesseret i teknik, ikke ser Blu-Ray og ikke abonnerer på HD-kanaler, så er det nok til at overse.

Denne kategori af forbrugere lider sandsynligvis heller ikke under, at bevægelsesskarpheden er lav, at lysstyrken er begrænset eller at farvegengivelsen lader en del tilbage at ønske. Strømforbruget er klart over gennemsnittet, men når det så er sagt, drejer det sig om ekstra strøm for knap 100 kr. om året. Da PS51F4505  er et plasma-tv har den en perfekt sorthed, ingen background bleed og en enestående betragtningsvinkel. Antallet af tilslutninger er lavt men fuldt ud tilstrækkeligt for brugere med enkle behov. En uventet luksus er den udmærkede medieafspiller, der understøtter en bred vifte af formater. Med tekst-tv og en brugervenlig fjernbetjening ser PS51F4505 ikke mindst ud til at passe til seniorer med et begrænset budget.

 • Stor skærm til lav pris, bred betragtningsvinkel, god integreret medieafspiller
 • Ikke Full HD, mindre god bevægelsesskarphed, begrænset lysstyrke, mangelfuld farvegengivelse
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Panasonic TX-L65WT600E

Spektakulært detaljerigt tv med god farvegengivelse og mange billedindstillinger


Prisklasse: Premium Type: LCD (LED) Farve: Sort Skærmstørrelse: 65 tommer Opløsning: 3840x2160 (Ultra HD) Billedfrekvens: 100 Hz Højttaler: 2x4+10 W Effektforbrug: 162 W Standby: >0,2 W Årligt: 225 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-C/T/T2/S2, CI+ Mål (BxHxD): 146,8x8,6x5,6 cm Vægt: 38 kg (med stativ: 43 kg) Tilslutninger: WiFi (indbygget) SMART-funktioner: Apps, smartphone-fjernbetjening Inkluderet tilbehør: 2 stk. fjernbetjeninger, 2 sæt 3D-briller (aktive) 3D-kompatibel: Ja HDMI: 4 stk. | USB: 1 stk. | VESA-vægstøtte: 200x200 cm

Panasonics nye flagskibsmodel TX-L65WT600E er det første 4k-tv, som vi har testet og – ikke særlig overraskende – også det med den største ydeevne. Den meget høje pris afspejler sig i et lige så elegant og eksklusivt design. Det er vanskeligt at forestille sig, hvor utroligt høj opløsning billedet på et 4k-tv har, inden man har set det i virkeligheden. I 4k viser L65WT600E fuldstændig spektakulært detaljerede billeder, og farvegengivelsen er vanvittigt god med en ufattelig rigdom af nuancer. Til glæde for entusiasten er der også masser af billedindstillingsmuligheder. De skavanker, vi har observeret i billedkvaliteten, er lettere bånddannelse i enkelte, meget lyse scener, en ret smal betragtningsvinkel og en lidt haltende sorthed. L65WT600E's store begrænsning er derimod, at 4k-udbuddet i øjeblikket er minimalt. Det har Panasonic forsøgt at råde bod på med deres egen 4k-app "4k Channel", der er tilgængelig via tv'ets udmærkede brugerplatform "My Home Screen". Her findes et utal af demoer og filmtrailere, man kan se. Selvom de fleste er komprimerede, kræves der stadigvæk en båndbredde på op mod 50 Mbit, for at signalet kan vises uden lagging. Da det mærkeligt nok ikke er muligt at bufferlagre video inden visning, bliver appen nok desværre ubrugelig for de fleste. Så meget desto bedre er L65WT600E mesterlig til at opskalere HD-video til UHD/4k med en velafbalanceret grynethed og minimal brusen. Til forskel fra alle andre 4k-modeller på markedet understøtter L65WT600E den nyeste HDMI-version 2.0, der er nødvendig for at overføre både 4k-billede og lyd uden kvalitetstab.

 • Spektakulær detaljeringsgrad og farvegengivelse, mange billedindstillingsmuligheder
 • 4k-udbuddet minimalt i øjeblikket, smal betragtningsvinkel, lidt haltende sorthed, nogen bånddannelse
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Sony Bravia KDL-46W905A


Prisklasse: Premium Type: LCD (baggrundsbelyst LED) Farve: Sort Skærmstørrelse: 46 tommer Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 200 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: On: 64 W Standby: 0,25 W Årligt: 89 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-S/S2/C/T/T2, CI+ Mål (BxHxD): 104,9 x 61,6 x 6,1 cm Vægt: 15,2 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget HDMI: 4 stk. USB: 3 stk SMART-funktioner: Apps, smartphone-fjernbetjening 3D-kompatibel: Ja VESA-vægstøtte: 200x200 Inkluderet tilbehør: 2 stk. fjernbetjeninger, 4 sæt aktive 3D-briller Størrelser: 40, 46, 55 tommer

KDL-46W905A er, som navnet antyder, en del af Sonys nye W90-serie, som er efterfølger til sidste års HX8-serie, hvorfra vi testede model 55HX855. Udover de indviklede navne har disse tv-apparater en masse til fælles. Ud over et førsteklasses design har 46W905A nemlig i lighed med forgængeren en fænomenal billedkvalitet. Med de rette billedindstillinger er sortheden fantastisk, kontrasten eksemplarisk og farvegengivelsen sofistikeret velafbalanceret med livlige, naturlige farver. Som på alle LCD/LED-tv'er aftager billedkvaliteten med betragtningsvinklen, dvs. jo længere væk fra midten af skærmen man sidder. Sammenlignet med sin ellers udmærkede ydeevne virker betragtningsvinklen lidt smal på 46W905A. Billedskarpheden er god med minimal responstid, hvilket gør tv'et ekstra velegent til actionspil med rykvise bevægelser. Desuden er bevægelsesskarpheden barberbladsskarp takket være en rigtig god interpolation. Opskaleringen imponerer i en sådan grad, at selv video i rigtig lav opløsning – såsom almindelige Youtube-klip – ser uforskammet godt ud. 3D-billedet er glimrende med minimal krydstale, og til forskel fra sidste år medfølger der nu flere sæt 3D-briller. Lyden er forbløffende god, men til et tv i denne klasse er det næsten blasfemi ikke at købe eksterne højttalere. 46W905A er et smart-TV, og Sonys online-platform SEN er stadig med i konkurrencen med sit store udvalg af video og musik. Den indbyggede medieafspillers formatunderstøttelse er desværre stadigvæk ret begrænset, og hvis man ser mange downloadede HD-film, bør man købe en ekstern medieafspiller.

 • Fantastisk billedkvalitet, førsteklasses design, god smart-TV-funktionalitet
 • Medieafspillerens begrænsede formatunderstøttelse, lidt smal betragtningsvinkel
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

0 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Samsung UE55F8005

Eksklusivt designet TV med fænomenal billedkvalitet, stemmestyring og godt SMART-TV


Prisklasse: Premium Type: LCD (kantbelyst LED) Farve: Sort Skærmstørrelse: 46 tommer Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 400 Hz Højttaler: 4x10 W Effektforbrug: On: 76 W | Standby: 0,3 W | Årligt: 111 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-S2/C/T2, CI+ Mål (BxHxD): 122,4x70,7x3,5 cm Vægt: 16,8 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget | HDMI: 4 stk. | USB: 3 stk 3D-kompatibel: Ja VESA-vægstøtte: 200x200 mm Inkluderet tilbehør: 2 stk. fjernbetjeninger, 2 sæt 3D-briller (aktive) Størrelser: 40, 46, 55 tommer Specialfunktioner: Ansigtsgenkendelse, håndbevægelses- og stemmestyring, Smart Evolution

Original Samsung UE55F8005

Samsungs flagskibs-tv UE55F8005 er et SMART-TV med uovertruffen ydeevne og udnævnes derfor til bedst i test. Det er lykkedes for Samsung at øge billedkvaliteten til nye niveauer med et barberbladsskarpt billede, vanvittigt naturtro farvegengivelse og en førsteklasses sorthed. Selv 3D-billedet er utrolig, og man lægger næsten ikke mærke den forringelse af kontrast og lysstyrke, som 3D-brillerne altid medfører. Med tanke på at Samsung benytter aktiv 3D, er krydstalen usædvanligt svag. Onlineplatformen SMART Hub er videreudviklet med mere personlig tilpasning, for eksempel ved at komme med anbefalinger på baggrund af tidligere programvalg. Stemmestyringen er forfinet og er nu formentlig den bedste på markedet.

Hverken opskaleringen af indhold med standardopløsning eller responstiden er spektakulære, men begge er fuldt ud godkendte, og UE55F8005 egner sig fint til tv-spil. Lydkvaliteten er forbløffende høj med tanke på tv'ets ekstremt slanke design. Skærmen absorberer effektivt lysforureninger og forhindrer på den måde forstyrrende refleksioner af sollys osv. Der er forbilledligt mange tilslutningsmuligheder, og den indbyggede medieafspiller understøtter mange formater. Ud over 2 sæt aktiv 3D-briller medfølger en traditionel fjernbetjening og en praktisk pegeplade. UE55F8005 har kun få og ret små svagheder. Betragtningsvinklen kunne have været større, og frem for alt kontrasten forringes mærkbart, hvis man sidder mere end ca. 30-35° fra midten. I lighed med tidligere år føles de forudindstillede billedindstillinger klodsede og viser ikke UE55F8005's fantastiske potentiale. Heldigvis er det både nemt og hurtigt at justere dem.

Del testen