Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Lys hjemmet op til advent

AfPriceRunner Opdateret 14. november 2019

November kan være mørk og grå, men forude venter den lyse adventstid. Det er tid til at støve kassen med julepynt af og finde adventsstager og julelys frem.

Den søde juletid og julens begyndelse bliver for mange af os markeret med adventskransen, som fungerer som en hyggelig nedtælling til juleaften sammen med kalenderlyset.

Selve adventskransen er oprindeligt en tysk tradition, som blev indført i Sønderjylland omkring 1900, så nøjagtig som med juletræet er det altså en juletradition, vi har hentet syd for grænsen. Siden har brugen af adventskranse med de fire hvide lys spredt sig til resten af landet.

Men der findes alternativer til den populære og traditionelle adventskrans. Placer nogle hyggelige LED-lys med bevægelig flamme i vindueskarmen, hæng en julestjerne i vinduet eller find en flot adventstage til sofabordet. Spørgsmålet er selvfølgelig blot, hvad du er mest til?

Har du noget i gemmerne?

Start eventuelt med at kaste et blik rundt i hjemmet og overvej i hvilke rum, du ønsker lidt advents- og julebelysning. Er det nok med stuen? Eller vil du gerne have julelys i alle rum? Hvis du allerede har nogle lyskæder eller lamper, du kan bruge, skal du blot tjekke, om alle lysene fungerer. Det er jo trist af indse, at belysningen ikke kan bruges, fordi pæren er sprunget.

Jule- og adventsbelysning til enhver smag

Har du allerede en lysestage med plads til fire lys, kan du eventuelt tage den i brug og tilføje lidt kogler, mos og julekugler for at forvandle lysestagen til en enkel form for adventskrans. Der er flere danske producenter, der står bag stilfulde lysestager, som kan være ideelle til julen og adventslys. Her er produkter fra populære brands som Georg Jensen, Stelton, ferm Living, Rosendahl og mange flere.

Du kan også vælge en sød julestjerne til en placering i et af hjemmets vinduer. Lampen Snow Flower fra Watt & Veke er typisk ganske populær op til jul. Det er en stor hvid stjerne lavet af tre lag halvtransparent papir. I år får Snow Flower selskab af en ny ven: Eldig – en stjerne der minder om ildens flammer.

Der er i hvert fald mange stilfulde og hyggelige alternativer til adventskransen, så du kan tænde lys hver søndag i advent. Og herunder kan du hente lidt inspiration til årets jule- og adventstid 🕯️

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem