Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Alt du behøver vide om Singles’ Day

AfPriceRunner Opdateret 5. november 2019

Har du hørt om Singles’ Day, men er ikke helt sikker på, hvad det er? Bare rolig – vi fortæller dig her, alt hvad du har brug for at vide om verdens største shoppingdag.

Hvornår er det Singles’ Day?

Singles Day så dagens lys for første gang i starten af 90’erne, hvor nogle studerende ved Nanjing University i Kina var blevet godt trætte af forventningerne og normerne om parforhold. De ville gerne fejre singlelivet, så de fandt på en mærkedag som et modsvar til Valentinsdag. Det fik navnet Guanggun Jie.

Singlernes dag er nu blevet en af årets største shoppingdage. Den markeres hvert år den 11. november, altså den 11/11, der med sine ettaller repræsenterer det at være single.

Hvordan blev Singles’ Day en så stor shoppingdag?

At Singles’ Day har udviklet sig til verdens største udsalgsdag kan tilskrives Jack Ma, der er grundlæggeren af den kinesiske e-handelsgigant Alibaba. For omkring ti år siden lancerede han nemlig Singles Day som et stort shopping-event. Siden er denne dag bare vokset.

Selvom vi her i Danmark kender mest til Black Friday og Cyber Monday, så er Singles Day den udsalgsdag, hvor der bliver shoppet allermest rundt i verden – både online og offline. Singledagen er altså større end Black Friday! Selvom Singles’ Day som shoppingfænomen oprindeligt blev lanceret af Alibaba med fokus på de kinesiske forbrugere, så har fænomenet spredt sig med rekordfart og omsætter nu for mange milliarder dollars hvert år.

Der gik derfor ikke lang tid, før alverdens aktører inden for både e-handel og traditionelle butikker uden for Kina hoppede med på shoppingdagen og nu kører med tilbud og nedsatte priser i midten af november - små to uger inden Black Friday.

Er Singles’ Day kun for singler?

Lad dig ikke narre af navnet. Singles Day er bestemt ikke kun en shoppingdag for singler. Selvom mange butikker til at begynde med målrettede deres tilbud mod et yngre publikum, er der nu alverdens tilbud at finde den 11. november – uanset alder og forhold.

Hvor finder jeg de gode tilbud den 11. november?

Du vil opleve tilbud på alverdens produkter under Singles’ Day. Det er ofte tilbud på produkter, som du på den ene eller anden måde kan forkæle dig selv lidt med. Det kan være et fedt tech-produkt, noget særligt tilbehør til din hobby eller noget helt tredje, du lige vil unde dig selv.

For mens man under Black Friday 2019 tager hul på årets julegaveshopping og har fokus på mange andre end sig selv, så er Singles’ Day en oplagt anledning til at finde en gave (eller to) med dit navn på.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem