iPhone 13 og alle nye Apple produkter

Benjamin E. Timmermann

Opdateret 16. september 2021

Apple har netop annonceret efterårets nye produkter under det længe ventede 'California Streaming'-event. Gik du glip af aftenens event? Eller havde du ikke lige tiden til at se hele præsentationen? Vi har samlet alle nyhederne til dig.

California Streaming

Apple har løftet sløret for nogle spændende produkter under deres 'California Streaming'-event, som er årets anden produktpræsentation fra Apples side. Selv om vi alle, på ivrig vis, har ventet på den nyeste iPhone (som vi med rette fik), så havde Apple stadig et par overraskelser i ærmet. Læs mere om alle produkter og nyheder nedenfor, hvor du også får svar på, hvornår de kan bestilles.

iPad og iPad mini

Aftenens første nyhed var den nye iPad og iPad mini, der er hurtigere end nogensinde. Begge modeller er nemlig blevet opgraderet med en A13-chip, et 12 megapixel frontkamera til bedre selfies og videoopkald og bedre grafik. Den almindelige iPad fået en op til 20% hurtigere GPU, som forøger grafikken og lader dig spille krævende spil og meget mere. Bagkameraet har fået et forbedret auto-fokus samt et brede syn, så kameraet simpelthen favner bredere end før.

Apple iPad vil være tilgængelig i Sølv og Space Grey.

Prisen på iPad starter på 2.799 kr. for en 64GB-version og kan købes fra den 14. september.

Apple annoncerede også en ny iPad Mini, som er 40% hurtigere end den forrige. Den har fået et fladere design og en mindre 8.3-inch skærm, og det kan nu lade sig gøre at arbejde med tungere programmer som eksempelvis Photoshop, bruge avancerede apps og generelt gøre det kreative arbejde og indhold muligt - hvor som helst grundet den handy størrelse.

Den bruger USB-C kabel modsat den klassiske lightning-kabel og er samtidig kompatibel med Apples Pencil. Den kommer i farverne Space Gray, Pink, Lilla og Starlight.

Prisen på iPad mini starter på 4.299 kr. og kan bestilles fra den 14. september.

iPhone 13 og mini

Som altid er iPhone stjernen ved Apples september-event, og det samme var tilfældet i denne omgang. Det hotteste rygte forud for aftenens event blev nemlig bekræftet, hvor Apple havde en ny iPhone 13 med i godteposen. Den kommer i fire versioner: standard, Mini, Pro og Pro Max. Selv om der ikke er de store ændringer i designet, så er der mære nævneværdige på indersiden af telefonen.

Alle modeller har fået opgraderet processoren og drives nu af en A15 chip, som gør det til den hurtigste telefon på markedet. Med denne opgradering følger en hurtigere skærm også med, hvor opdateringsraten er gået fra 60Hz til 120Hz, og herved har de taget det skridt, som Android modellerne eksempelvis allerede har taget. Apple har derudover implementeret et avanceret "dual-camera"-system samt en lysere OLED skærm, og batterilevetiden er også blevet opgraderet.

Vi kan selvfølgelig ikke glemme de vigtige farvevarianter, hvor modellerne vil være tilgængelig i 5 farver: Pink, Blå, Midnight, Starlight og Rød. De kommer i størrelserne 128GB, 256GB og 512GB.

iPhone 13 og mini kan bestilles fra fredag den 17. september og leveres fra fredag den 24. september. Priserne starter ved 6.999 kr. for standard og 6.199 kr. for mini.

iPhone Pro og Pro Max

Der har også været et fokus på kameraet og en forbedring af dets kvalitet. Pro-modellerne har tre linser, inklusiv en zoomlinse, et ultra-wide kamera, der kan fokusere på objekter, der er 2 cm fra kameraet.

iPhone 13 Pro har en skærm, som Apple kalder "Super Retina XDR with ProMotion", hvilket betyder en dobbelt så hurtig opdateringsrate i forhold til de tidligere iPhones. Det gør det mere glidende at scrolle og bevæge fingrene hen over skærmen.

Hovedfokus har været på Cinematic Mode, der er en tilstand, der minder om professionel videoproduktion. Herved ligger Pro-versionen på et uset højt niveau, når det kommer til videooptagelser, hvor kameraet kan zoome intuitivt og lave slowmotion i makro-perspektiv. Apple har gjort en stor indsats i arbejdet med at gøre deres kameraer til de bedste, og dette skridt vidner om deres forsøg på at revolutionere fremtidens videoer og film.

De kommer i farverne Graphite, Guld, Sølv og Sierra Blå, og størrelsen går op til 1TB!

iPhone 13 Pro og Pro Max kan bestilles fra fredag den 17. september og leveres fra fredag den 24. september. Priserne starter ved 8.945 kr. for Pro og 9.699 kr. for Pro Max.

Apple Watch Series 7

Vi har også fået den næste generation af Apples Smartwatch, hvilket bliver det syvende i serien. Det nye Apple Watch 7 har fået sin største opgradering hidtil med tyndere skærm, bedre batteri og nye funktioner. Apple har taget et ambitiøst skridt med denne model, hvor det helt tydeligt er med helbredet i fokus. Således er det muligt at måle oxygenniveauet, anvende værktøjer til mindfulness samt overvåge sin søvn. Desuden overvåger uret dig, når du eksempelvis cykler og herved sørger det for, at du er bevidst om din tilstand.

Modellen er 40% tyndere i forhold til sidste års 6'er, har 30% mere skærmplads og gør det nemmere at scrolle med forbedrede funktioner hertil. Nu er der plads til mere på skærmen, hvor blandt andet hele tastaturet kan vises. Skærmen modstår flænger, afviser støv og kan også bruges på svømmeturen. Det oplader 33% hurtigere end den tidligere model, hvor det tager 45 minutter at oplade fra 0 til 80%.

Det nye ur vil være tilgængelig i fem farver: Blå, Rød, Aluminium, Stål og Titanium. Deisgnerudgaver er også tilgængelige, hvor blandt andet Hermes var et af navnene.

Apple Watch Series 7 kan bestilles senere på efteråret.

Som PriceRunner-medlem kan du oprette en produktovervågning og få besked, så snart det nye produkt kommer på lager hos en butik.

Apple iPhone 13 128GB

Apple iPhone 13 128GB

fra6.989 kr.
50+ overvåger
Apple iPhone 13 Pro 256GB

Apple iPhone 13 Pro 256GB

5,0
fra9.874 kr.
4,5/5

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.