Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Bæredygtig hverdag: Storindkøb uden bilen

AfPriceRunnerOpdateret 14. juli 2019

Nogle indkøb gør bilturen til en nødvendighed. Det er de færreste, der kan bakse en ny seng op på ryggen og cykle hjem med den. Men mange indkøbsture, eksempelvis ugentlige madindkøb, kan sagtens klares uden at bruge benzin. Problemet er sjældent afstanden, i hvert fald ikke hvis man bor i en by. Udfordringen er nærmere at kunne få det hele med sig hjem.

I dag kan det både være prisbilligt og praktisk at købe mad online og få leveret til døren. Men det er ikke altid, at udvalget matcher det, man gerne vil have. Og for mange er turen rundt i supermarkedet også en måde at få inspiration til kommende måltider. At tage bilen hen til nærmeste supermarked og købe mad er stadig standard -- men der findes bilfri måder at købe ind.

Hvor meget mad der er i et ugeindkøb, afhænger af hvor stor husstanden er. Men hvis man vil have alle basisingredienser hjemme og så supplere med friske varer og frugt i løbet af ugen, kræver det god bagageplads. Småbørnsforældre bruger tit barnevognen som transportvogn.

Men hvad er alternativerne, hvis det ikke er en mulighed?

Storindkøb med indkøbstaske

Mælk, mel og konserves er tunge madvarer. Hvis man skal købe store mængder, skal man være stærk for at kunne bære det. Og mange har nok oplevet tunge plasticposer, hvor håndtagene skærer sig ind i hånden, når man bærer dem. En praktisk indkøbstaske løser det problem.

Der fås også varianter med hjul, så du kan trække maden hjem. Køber du stort ind året rundt, anbefales det at vælge en indkøbstaske med lidt større hjul, så sne ikke sætter en stopper for indkøbsturen.

Storindkøb med rygsæk

Det er ikke noget nyt, at det er nemmest at bære tunge ting, når man placerer lasten på ryggen. Anskaf en stor rygsæk, gerne en der er beregnet til vandring. Det vigtige er, at rygsækken aflaster ordentligt, har kraftige remme med blød polstring og måske også et hoftebælte der fordeler vægten yderligere.

Rygsække fås i alle størrelser. Og man kan selvfølgelig kombinere sine storindkøb med rygsækken med også at trække en indkøbstaske efter sig. Man kan også pakke lette men skrøbelige ting i en stofpose til at hænge over skulderen.

Storindkøb med cykelvogn

Bor man lidt længere væk fra butikken, eller vil kunne købe mere, end der er plads til i en indkøbstaske? Eller har man problemer med ryggen, så man ikke kan bære alle indkøbene hjem i en rygsæk. Så kan man gøre en god ting for sig selv ved at investere besparelsen på benzinpengene i en cykelvogn. Vognen spændes fast efter en almindelig cykel og har plads til en masse. Sørg for lasten ikke ligger løs, og så er det bare op på sadlen og afsted.

Vil du læse mere under temaet Bæredygtig hverdag?

Temaet Bæredygtig hverdag er PriceRunners serie med tips om produkter, der er bæredygtigt produceret, hvordan man kan erstatte engangsartikler og med smarte tricks og vaner let kan komme i gang med en mere bæredygtig hverdag!

Læs flere artikler om Bæredygtig hverdag

Log ind

Bliv gratis medlem