Vi bruger cookies for at tilpasse indhold og annoncer til dig og for at analysere vores trafik. Vi deler oplysninger om din brug af tjenesten med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med oplysninger, som du har delt med dem.
Opdateret 4. februar 2021
En opskrift på bagt feta og pasta går lige nu viralt på TikTok, så derfor har vi selvfølgelig talt med skaberen af opskriften, og så afslører vi hvorfor finske fødevarebutikker har haft udsolgt af feta på landeplan.
Billede af Jenni Häyrinen @liemessa
Den lette og lækre bagte pastaret er gået viralt på TikTok - og med god grund. Retten er ikke kun let at lave, men smager også fantastisk! Vi har talt med Jenni Häyrinen, som har skabt opskriften, og fået hendes perspektiv på hvorfor retten er så populær - og så har hun også givet os den oprindelige opskrift.
Billede af Jenni Häyrinen @liemessa
Jeg er mor, professionel madblogger, en entusiastisk kok derhjemme og bor i Helsinki, Finland. Jeg har blogget i 14 år, udgivet to kogebøger og sammenarbejdet med forskellige fødevarevirksomheder. #uunifetapasta fik prisen "Årets Fænomen 2019" i Finland.
For to år siden, i februar 2019, arbejdede jeg hjemme. Det var tid til frokost, jeg var begyndt at blive rigtig sulten og havde brug for en hurtig frokost. Jeg havde sådan lyst til bagt feta, men skulle samtidig også gøre det til et spiselig måltid. Jeg tænkte, at bagt feta og tomater ville udgøre en lækker pastasauce - og det gjorde det!
Jeg vidste, at det var en god opskrift, så da jeg postede opslaget spurgte jeg samtidig mine følgere, om de havde prøvet den nye, virale pasta og brugt hashtagget #uunifetapasta. Til at starte med var det egentlig lidt en joke, men ret hurtigt begyndte posten og hashtagget at gå viralt på Instagram stories. Weekenden efter havde jeg tre dage med #uunifetapasta live på min Instagram stories, hvor jeg delte mine følgeres retter. Derefter begyndte nyhederne og aviser at få nys om historien, og så begyndte alle i Finland ret hurtigt at lave retten. Der var endda et flertal af fødevarebutikker i Finland, som havde udsolgt af fetaost - og især det specifikke mærke, som jeg brugte - i en periode. Store kæder kunne rapportere, at salget af fetaost steg med 300%.
Billede af Jenni Häyrinen @liemessa
Min originale opskrift, der gik viralt, indeholdt en blok af fetaost, cherrytomater, en hel del olivenolie, frisk chili, salt og peber. Bag det hele i ovnen, og hæld det derefter op i en dyb tallerken til servering. Tilføj dernæst friske basilikumblade og durumhvede spaghetti og server. Så let! Når jeg laver retten i dag, blander jeg også hvidløg i. Læs hele opskriften
Det er super let at lave, ingredienserne er lette at skaffe og retten er samtidig også vegetarisk. Selvfølgelig gør det heller ikke noget, at retten og anretningen er meget "instagramable", sjov at lave og smager rigtig lækkert. Alle kan lave uunifetapasta med stor success!
I begyndelsen var det mine følgere og andre influencere her i Finland, som lavede retten, og indenfor få dage begyndte den at gå viralt på nettet. Et stort øjeblik for mig var, da den amerikanske @grilledcheesesocial i sommeren 2019 repostede min opskrift, og den derefter også begyndte at gå viralt i USA. Nu er den så landet på TikTok, og er gået viralt globalt.
Billede af Jenni Häyrinen @liemessa
Ærlig talt, så er den oprindelige opskrift den, jeg bedst kan lide. En anden favorit er "forårs udgaven", som er bagt med feta, asparges og citron.
Jeg har lovet, at jeg vil oversætte alle mine opskrifter, som går viralt i Finland, til engelsk. Jeg kan ikke påstå, at den endnu er gået viralt, men min "perfekte fastelavnsbolle" opskrift er rimelig populær i Finland lige nu. Så det kan være, at det snart er tid til, at jeg deler den med resten af verden!
Billede af Jenni Häyrinen @liemessa
Jeg er allermest aktiv på Instagram @liemessa (på finsk og engelsk) Nu er jeg også kommet på TikTok @liemessa (på engelsk). Det er nyt for mig, men jeg er spændt! Min blog liemessa.fi (på finsk, bortset fra opskriften på bagt feta og pasta) Link til den originale uunifetapasta blog post (på finsk) Baked Feta Pasta recipe og story oversat på min blog (på engelsk)
International Uunifetapasta Day afholdes torsdag den 4. februar 2021. For et år siden igangsatte jeg National Uunifetapasta Day i Finland. Her er ideen, at alle laver bagt feta og pasta på denne dag. Lad os gøre det til en global ting i år! Sådan deltager du: Lav bagt feta og pasta og post et billede af din ret ved at bruge hashtagget #uunifetapasta. Jeg reposter alle bagt feta og pastaretter tagget med @liemessa i min Instagram stories i 24 timer på denne dag.
Skal du lave denne ret til aftensmad i aften? Hvis ja, hvilken er så din ynglingskombination?
Alle billeder er af Jenni Häyrinen @liemessa
Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.
Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.