Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Så meget skal du drikke om sommeren - på en bæredygtig måde

AfPriceRunnerOpdateret 17. maj 2019

Der findes ikke noget enkelt svar på, hvor meget vand man skal drikke om dagen. En ting er dog sikkert: Har man en vandflaske ved hånden, er chancen for en god væskebalance betydeligt større.

Hovedpine, træthed, muskler der kramper. Væskemangel har knap så sjove symptomer. Men hvordan ved man, om man væskebalancen er i orden?Vi indtager en del væske igennem maden, uden at tænke over det. Hvor meget der skal tilføres ud over det, afhænger af flere faktorer. Jo mere aktiv man er, desto mere vand bør man drikke for at erstatte det, man sveder ud. På samme måde kræver varmere vejr også et større væskeindtag. Men som med så meget andet, er mådehold også en dyd, når man drikker vand. For meget vand er nemlig heller ikke sundt.

En tommelfingerregel plejer at være, at en voksen person skal drikke omkring 1,5 liter vand om dagen. Men man behøver ikke at måle sit væskeindtag med decilitermål, det er nok at bruge sin almindelige, sunde fornuft. Er urinen mørk, og der er meget langt mellem toiletbesøgene, så er det tid til at skrue låget af flasken. Men for de fleste kommer væskebalancen som noget helt naturligt.

Drop engangsflaskerne

Når tørsten rammer, kan det være nærliggende at smutte hen til kiosken rundt om hjørnet og købe en flaske vand. Men her i de nordiske lande er vandet i hanen af høj kvalitet og kan drikkes, som det er. Hvis man har en god vandflaske, der kan anvendes igen og igen, kan man således både spare penge og beskytte miljøet.

Engangsflasker af plastic kan selvfølgelig genbruges. Men det kræver stadigvæk energi og naturressourcer at fremstille dem, og det er ikke alle flasker, der bliver genanvendt. Det er under alle omstændigheder en gevinst at anvende en flergangsflaske -- gerne af metal eller glas -- som kan fyldes op ved behov.

Vil du læse mere under temaet Bæredygtig hverdag?

Temaet Bæredygtig hverdag er PriceRunners serie med tips om produkter, der er bæredygtigt produceret, hvordan man kan erstatte engangsprodukter og med smarte tricks og vaner let kan komme i gang med en mere bæredygtig hverdag.

Læs flere artikler om Bæredygtig hverdag

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem