Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik
Sponsoreret indhold

Hvilken gaming mus skal du vælge?

Opdateret 24. januar 2020

Står du og overvejer hvilken gaming mus du skal købe næste gang? Frygt ej i denne artikel vil vi forsøge at guide dig i retning af hvad du burde holde øje med når du leder efter ny mus og hvorfor det måske er tid til at opgradere din gamle.

Form og størrelser

Der er et hav af forskellige gaming mus på markedet, i alverdens former og størrelser, men hvad passer bedst til dig? Det er vigtigt at fremhæve at valg af mus er ekstrem subjektivt og der er som udgangspunkt ikke en form eller størrelse, som er bedre end andre. Dette vil sikkert lyde som en nem måde at hoppe videre, men hvis du overvejer at skifte gaming mus, så hop ned i din lokale elektronik forretning og prøv løs!

Trådløst versus kablet

Mange har nok holdt sig fra at købe en trådløs mus fordi de har været bange for konstant at skulle oplade den, eller opleve en forsinkelse i forbindelsen, men skal man være bange for det? Nej er det korte svar. Trådløse muse er fremtiden, hvis du altså har råd til at bruge lidt ekstra penge fra sparegrisen. SteelSeries har blandt mange udviklet en trådløs mus, som både har et ekstremt holdbart batteri med op til 10 timers levetid og med muligheden for at oplade til fuldt batteri på blot 15min.

Rival 650, har desuden en af de nyeste og mest avanceret sensorer, samt en lag-free 1000gz (1ms) trådløs forbindelse. Hvis du ikke tror på det, så se blot billedet nedenunder med den danske Counter-Strike spiller Finn ”Karrigan” Andersen.

enter image description here

Hvilke behov skal din mus dække?

enter image description here

Det rette spørgsmål er måske at spørge dig selv, hvilke spil du gamer? Counter-Strike, Fortnite, World of Warcraft eller Overwatch? Der er et hav af spil, men hertil også mus som er bedre end andre til de forskellige spil-genre. Til skydespil og FPS, som Counter-Strike eller Fornite vil du nok foretrække at vælge en mus uden for mange unødvendige knapper og med god ergonomi.

Hvis du i stedet gamer spil som World of Warcraft, hvor du kan drage fordel af at have mange knapper som du kan knytte til forskellige handlinger og macros. I billedet nedenfor kan du til venstre se Rival 600, som fungere godt til FPS spil med få knapper og til højre ses SteelSeries Rival 500, som specifikt er lavet til MMO spil med 15 knapper.

Er du venstrehåndet eller foretrækker du en formfaktor der passer til begge hænder?

Så er svaret ”ambidextrous” design, hvilket betyder at musens form er designet til både venstre- og højrehåndede spillere. Nogle vil foretrække denne formfaktor fordi de foretrækker at spille med det man kalder for enten ”claw” eller ”fingertip” spillestil.

enter image description here

Hvis du foretrækker et ambidextrous design på din mus, så har SteelSeries for nyligt lanceret den legendariske Sensei Ten – som har en 10-årig gammel formfaktor, dog med spritny tilt tracking teknologi og en TrueMove Pro sensor der opfanger alle dine bevægelser.

enter image description here

DPI/CPI – Hastigheden på din mus

Dots per inch (DPI) er kort forklaret hvor hurtigt din mus bevæger sig over skærmen, det vil sige at hvis din DPI er indstillet til 5 vil du opleve at hver gang du bevæger din mus 1 centimeter vil musen flytte sig fem pixels på skærmen. Generelt benytter folk sig af en DPI imellem 200-1600.

De nyeste mus fra SteelSeries tilbyder alle at dette kan konfigueres gennem det indbyggede software, men også på selve musen. Et godt råd her er at prøve sig frem til at man finder den rigtige DPI, dette kan være forskelligt fra spil til spil.

enter image description here

Prøv dig frem!

Du er forhåbenligt blevet lidt klogere på hvilken mus du skal vælge ved læse dig igennem artiklen, men husk at alt er subjektivt. Prøv eventuelt din vens mus og se om det passer dig, ellers er der ikke andet for at hoppe ned i din lokale butik og prøv dig frem.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!