Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

5 hotte indretningstrends fra Formex 2020

Profilbillede
Opdateret 30. januar 2020

Er det tid til at indrette den nye lejlighed? Eller bare pifte hjemmet op? Den store indretningsmesse Formex er fyldt med inspiration og gode ideer, og her guider vi dig gennem de bedste indretningstips til 2020.

Hvad er Formex?

Formex er Nordens største messe for indretning og design, som afholdes to gange årligt i Stockholm – en gang i januar/februar og en gang i august. Under messen præsenteres produktnyheder, inspiration og gamle klassikere. Her er udstillere fra hele verden, som deler ud af deres passion for flot design og interiør og spændende trends.

Det store og interessante spørgsmål her oven på Formex-messen er naturligvis: Hvad er så de gennemgående tendenser i foråret 2020? Hvad definerer boligindretningen?

Lad os da tage et kig på det!

1. Skab et hyggeligt hjem med naturmaterialer

Vi har taget hul på 2020, og med ind i det nye år (og med ind i vores hjem) tager vi naturmaterialer. Vi så allerede en del møbler i flet i 2019, og det er altså en trend, som fortsætter her i det nye årti. Tænk på lyse naturfarver, masser af planter og pastelfarver.

Vi skal også have fokus på at skabe en god atmosfære, når vi indretter vores hjem. Sidst på dagen skal man kunne komme hjem til en hyggelig oase.

2. Forårets farver domineres af lys beige, hvid og pastelfarver

Sig farvel til den sort-hvide verden, vi kender. Hvis du skal svinge malerpenslen igen eller købe nye møbler, så er det lysebrune og beige nuancer, der præger markedet lige nu. Tænk på jordagtige pastelfarver. Farver som blandt andet grøn og brun passer perfekt sammen.

3. Ikke flere skarpe kanter – i 2020 er det runde former

Det nye årti efterlader de skarpe kanter bag sig. Nu er det bløde, runde former, der bliver budt velkommen. Men hvordan får man det ind i hjemmet på en god og enkel måde? Der findes flere produkter, hvor dét ligger lige for.

Har du brug for et nyt spejl, så er det et perfekt produkt at købe i en afrundet form. Det samme gælder for et sofabord. Hvis du hellere vil investere i mindre indretningsdetaljer, hvorfor så ikke finde en vase eller lysestage med bløde former? Skal de buede former for alvor komme i centrum derhjemme, så findes der også tapeter med herlige motiver, du kan vælge.

4. Blå - den farverige detalje i vores hjem

Er du ude efter den der ekstra farverige detalje, der sætter sit præg på hjemmet? Så er farven blå den mest omtalte lige nu. Det kan være den hyggelige plaid, som man varmer sig med på sofaen, eller blåt pudebetræk til de puder, du allerede har. Det er også en god idé med et billede med lidt blå nuancer i.

5. Den sidste detalje: Skulpturer i keramik

Hvis vi sidste efterår var meget på udkig efter interiør med forskellige dyremotiver, så skal vi her i foråret spærre øjnene op for skulpturer. Materialet er der også stort fokus på – helt konkret: keramik. I butikkerne kan du allerede finde vaser, urtepotter, lysestager og skulpturer i keramik. Der er en masse forskelligt at vælge mellem – med både glatte og rå overflader.

Inden du suser af sted til butikken

Hvis der er noget, som alle indretningsentusiaster er enige om her i 2020, så er det først og fremmest bæredygtighed. Det handler om second hand, møbler skal repareres og det skal genbruges. Så tjek med nogen i familien, om de har nogle gamle møbler, de ikke længere bruger, og giv dem nyt liv hjemme hos dig.

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!