PlayStation 5 - hvorfor er den så svær at få fat i?

Zara Andrén

Opdateret 3. juni 2021

Siden udgivelsen sidste år har PlayStations seneste spillekonsol været i spotlightet om dets fravær på markedet. Hvorfor er den så svært at få fat på? Hvad er det, der gør den så populær? Og vigtigst af alt: hvordan kan jeg få fat i en PS5? Vi forklarer mysteriet om den utilgængelige spillekonsol.

PS5 er et svært spil

Alt godt kommer til den, der venter. Men hvor længe skal man vente? PlayStation 5 blev lanceret i Danmark den 19. november 2020. Længe før var efterspørgslen allerede rekordhøj, hvilket gjorde, at de der ikke havde forudbestilt ingen chance havde for at få fingrene i en PS5. Man kan med sikkerhed sige, at der har været et mindre hysteri om det hele med udsolgte lagre på få sekunder og hjemmesider, der er brudt sammen.

Hvorfor kan jeg ikke købe en PS5?

Situationen ser desværre ikke særlig lys ud i den nærmeste fremtid for dem, der glæder sig til at spille det nyeste Demon's Souls eller Assassin's Creed: Valhalla på deres nye konsol. Listen med forudbestillinger er fyldt op eller også er den udsolgt i butikkerne; problemet skyldes i høj grad mangel på komponenter. Da flere og flere mennesker har arbejdet hjemmefra i det seneste år, er efterspørgslen steget kraftigt - også selv om det handler om computere, da det i mange tilfælde er det samme dele, der også bruges til PS5.

Interessen for gaming, som er en perfekt "bliv-hjemme-aktivitet", synes også at have steget det sidste år. Vi skal naturligvis ikke glemme grafikkortene, som der også er en enorm mangel på. Et andet parameter er 'scalpere' (spekulanter) og 'bots', der hurtigst muligt opkøber alt de kan og videresælger det for enorme summer.

Derudover er både produktion og forsendelse af varer blevet forsinket og helt bremset ned i kraft af pandemien. Med lidt held begynder det at lysne på produktionsfronten inden for et år. Sony mener dog selv, at de, selv uden forsinkelser og lignende, vil have svært ved at imødekomme den øjeblikkelige efterspørgsel. Det rygtes også, at de vil satse på at producere så meget som muligt til julen i år, og de som plaster på såret vil lancere et eller to eftertragtede spil.

Men værsgo; der findes heldigvis masser af andre alternativer mens du venter. PS4, Xbox eller måske en Nintendo Switch?

Sørg også for at maksimere din spiloplevelse med Sony Pulse 3D headset eller HD Kamera

Hvorfor er PS5 så populær?

Uge efter uge har den toppet vores liste over de mest populære produkter. Hvad er det, der gør den så eftertragtet?

Funktioner og fordele

  • Superhurtig harddisk på 825 GB.

  • 3D lyd via Tempest 3D Auditech = rigtig god lydkvalitet for en ultimativ spiloplevelse.

  • Spilskaberne har mulighed for at aktivere multiplayer games online mellem PS5- og PS4 spillere.

  • Du kan stort set spille alle PS4-spil samt gemme dem på eksterne USB-enheder med SuperSpeed USB-understøttelse (mindst 250 GB og max 8 TB kapacitet). Dette sparer både plads og tid under installationen.

  • Med ét tryk på knappen tilgår du kontrolcenteret og kan herfra eksempelvis se de mest anvendte funktioner.

  • Socialiser med venner, del indhold, planlæg sessioner og spring ind i spil via Game Base. Her kan du oprette et "party", hvor du kan chatte med op til 16 medlemmer.

Hvordan ved jeg, at PS5 er tilgængelig?

Hvordan får man så fat i denne efterspurgte konsol? Det nemmeste er at oprette en overvågning af lagerstatus, og så vil du modtage en besked, når den er på lager igen.

Er du en af de få heldige, der har fået fat i en PS5? Lever den op til forventningerne?!

Sony PlayStation 5 - Digital Edition

Sony PlayStation 5 - Digital Edition

4,4
fra3.399 kr.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.