Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Klar til første skoledag

AfPriceRunnerOpdateret 7. august 2019

Sommerferien er snart slut og inden længe ringer klokken atter ind til skolestart. Det er på tide at få styr på skoletasken. Måske skal I ud og købe skoletaske for allerførste gang, eller måske har I prøvet det før. Vi har lavet en guide med en række gode tips til at finde den helt rigtige skoletaske.

En stor dag

For forældre er det en stor dag, når ens barn har første skoledag. For barnet er det en endnu større dag, når den allerførste skoletaske skal købes. Det er noget helt særligt, og I kan med fordel involvere jeres barn i processen omkring indkøb af skoletaske.

Når der skal købes skoletaske, er det rigtig vigtigt, at barnet prøver tasken inden køb og gerne forskellige modeller. Der findes et hav af skoletasker i alverdens forskellige prisklasser og kvaliteter, man skal ikke altid gå efter den billigste model – eller for den sags skyld den dyreste model.

I skal gå efter den taske, der sidder bedst rent ergonomisk på jeres barns ryg og opfylder de behov, I nu måtte have til en skoletaske.

Ny skoletaske – gode huskeråd

Der er flere ting, man skal have in mente, når man er på kig efter en ny skoletaske. Det gælder blandt andet skoletaskens ergonomi og størrelsen, og så må man ikke glemme taskens design, der kan betyde alverden for barnet blandt de andre elever. Husk derfor på følgende ting, når du kigger efter skoletaske:

Skoletaskens størrelse

De fleste skoletasker inddeles i klassetrin, eksempelvis 0. til 1. klasse, 2. til 3. klasse og så videre, hvor skoletasken er designet til en ryg på et alderssvarende barn. Altså indtil barnet når en vis alder, hvor ryggen er mere stabil.

Det er altid en god idé at få en taske med støtte til ryggen. Størrelsen på tasken er alfa omega for, om jeres barn får problemer med ryggen senere hen. Det er derfor vigtigt, at skoletasken, I vælger, hverken er for stor eller for lille, men sidder korrekt placeret på ryggen – lige over numsen.

  1. Prøv derfor tasken både med og uden overtøj på
  2. Tjek, at tasken ikke er bredere end barnets skuldre
  3. Prøv skoletasken før køb. Først dér kan man se en masse ting

En ergonomisk korrekt skoletaske

Skoletasken skal altså have den korrekte størrelse, så den sidder korrekt på ryggen. Derudover anbefales det, at tasken har justerbare stropper, så den kan indstilles helt præcist til det enkelte barns ryg.

Skoletasken bør også være udstyret med brystremme, så tasken kan spændes fast og stropperne ikke falder ned, så tasken hænger skævt på barnets ryg. Jo flere muligheder der er for at spænde tasken fast, desto bedre vil den sidde på dit barns ryg.

Skoletaske og design

Måske er det ikke noget, I som forældre går særlig meget op i, men det er ikke desto mindre værd at have in mente ved køb af ny skoletaske. Nemlig taskens design. Der er nemlig ikke ligemeget hvordan skoletasken ser ud.

Når I har fundet en model, der sikker korrekt på barnets ryg, så lad det være op til barnet selv at vælge farve og design. Det kan være dét, der gør, at barnet bliver ekstra glad for tasken og dermed også vil benytte tasken på den korrekte facon.

Ekstra detaljer ved skoletasken

Det er en god idé at undersøge, om tasken har gode puder i ryggen samt solide brede skulderstropper. Kig også eventuelle reflekser bagpå samt på stropperne, så barnet bliver set i trafikken i de mørke måneder.

Nogle tasker har et indbygget, isoleret rum til en madkasse, hvilket er smart, da ikke alle skoler har køleskabe til rådighed. Dette kan være en med til at holde madpakken lidt køligere i løbet af dagen.

Tilbehør til skoletasken

Der medfølger indimellem ekstra ting med til en skoletaske, blandt andet i form af et matchende penalhus. Til nogle skoletasker medfølger der også madkasse og drikkedunk passende til taskens rum.

En række tasker har yderligere en gymnastiktaske der kan spændes fast til tasken, hvilket er en smart løsning, især i de små klasser hvor børn som ofte kan have lidt svært ved at holde styr på tingene.

De seneste par år er det modeller som Beckmann, Jeva, Satch, Lego Friends og Ninjago, der er storfavoritter og bedst solgte, især blandt børn i de mindre klasser. De mærker er favoritter hos forældrene på grund af den gode ergonomiske støtte og korrekte placering på barnets ryg, og hos børnene på grund af taskernes moderigtige farver og design.

Når skoletasken skal pakkes, er det en god idé at lære barnet fra starten, at de store bøger skal placeres bagerst, tættest på ryggen, hvor den største støtte er. En anden god lille huskeregel i forhold til barnets skoletaske er, at barnet maximalt må bære 15 procent af sin egen kropsvægt. Det vil sige, at hvis dit barn vejer 20 kilo, må dets skoletaske i alt veje 3 kilo inklusiv alt indhold.

Log ind

Bliv gratis medlem

Ikke medlem? Bliv medlem