Afsnit 2: Køb en tommestok og find en ulv

Profilbillede

Opdateret 5. marts 2019

PriceRunners podcast om Entusiasterne: Møde med Ulvetrackeren Kim Møller

Hvis vi to skulle se en ulv, så skulle vi finde et sted med udsyn - fx en bakketop - og så skulle vi vente til, vi var ved at dø af det!

Kim Møller roder i ilden og skænker norsk kogekaffe op tilberedt over sin trangia - også kaldet et stormkøkken. Vi befinder os et sted ved Stråsø Plantage i Vestjylland. Epicenteret for de danske ulve. Her er der registeret flest af Danmarks p.t. 10 herboende ulve.

Jeg bruger nemt 20-25 timer om ugen på at lede efter ulv, siger Kim på klingende jysk og uden endelse i ulve.

Du kan komme på sporet af ulve med et så enkelt redskab som tommestokken. Du skal dog også være i besiddelse af en ekstrem tålmodighed. Ulvetrackeren Kim Møller har begge dele.

Ved siden af fuldtidsarbejde og familieforpligtelse, er Kim dybt engageret i den frivillige forening Ulvetracking. Her mødes ulveentusiaster for at lede efter ulvespor. Når solen skinner og det siler ned. Gerne i timevis. De samarbejder også med forskere om ulveadfærd, og de stiller gratis vildtkameraer op for de lokale, som gerne vil holde øje med ulven på deres jorder. Og de tager folk med på ulvetracking-ture.

Når vi finder et ulvespor, så er det vigtigste, at måle det, så man bagefter kan afgøre, om det er ægte ulvespor. Og til det formål er en tommestok suveræn! Gerne en af de små.

På jævnt dansk leder Kim efter ulvelort. Men her kaldes det ulvens spildprøve. Det kan også være hår, spyt og fodspor.

Kim har masser af spildprøver. Alle indtastet med koordinater for findestedet på en GPS. Og så har han fotos. Det allerførste han tog, kan stadig vække minder:

Jeg blev sgu helt rørt! For når man har brugt fire år på noget, stået, jeg ved ikke hvor mange gange, i regnvejr og håbet på et glimt af ulven, og vendt slukøret hjem. Men da tingene endelig kulminerede til sidst, så ... ja, så tog det mig altså lidt tid at forstå, at nu havde jeg faktisk taget billeder af en ulv.

Kim er en naturens mand. Det er roen i naturen og fascinationen af, at Danmark igen har ulve, der driver ham.

Men jeg sætter grænse ved bjørne. De er trods alt farligere.

Lær mere om ulvetracking-udstyr og Danmarks nye rovdyr på PriceRunners podcast om Entusiasterne.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.