Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Kompakte kaffemaskiner til minikøkkenet

Opdateret 15. oktober 2019

Nogle gange kan det virke som om, at en god gammeldags kaffemaskine er gået fra en enkel konstruktion til næsten at være et mindre møbel, det er fyldt med funktioner, du ikke anede, at du havde brug for.

God kaffe uden at gå på kompromis

Hvis du bor i en lejlighed, hvor køkken, stue og badeværelse i princippet er det samme rum, kan det imidlertid være svært at afstå en værdifuld kvadratmeter til en kaffemaskine. Bare fordi man går efter en mindre model, behøver man dog ikke at gå på kompromis med smagen! Her er 10 modeller af kaffebrygger, stempelkande og kaffemaskine – som alle alder dig spare værdifuld plads på køkkenbordet.

DeLonghi Dedica Style EC 685 – Espressomaskine

Espressomaskinen Dedica Style EC 685 vil helt sikkert få dig til at føle dig som en professionel barista hjemme i køkkenet. Ekstra luksus med mælk? Intet problem, bare brug skummeren ved siden af, så har du uden besvær lavet din egen cappuccino. Trods den kompakte størrelse leverer den både god kaffe og fanger øjet med sit flotte design.

Nescafé Dolce Gusto Mini Me – Kapselmaskine

Hvis du har overvejet at kassere mikrobølgeovnen på grund af manglende plads til en kaffemaskine, kan du ånde lettet op igen og nyde både mikromad og god kaffe. Dolce Gusto Mini fylder nemlig minimalt på bordet og har højst sandsynligt en kapsel, som alle dine gæster kan lide. Rummer 0,8 liter og serverer kaffe både varmt og koldt uden større besvær fra din side.

Bialetti Moka Induction 6 Cup – Mokkabrygger

Det kan kræve en vis træning at få den bedst mulige kaffe i en mokkabrygger, men når det først lykkes, vil du forstå storheden. Flot at se på og let at stille væk, hvis man er i det humør. Moka Induction fås i to størrelser, og netop denne model fungerer (som navnet måske antyder) super på induktionskogepladen. Lav en kop, og nyd din lørdag morgen.

Bodum Champbord 8 Cup – Stempelkande

Drikker du egentlig mest te, og vil du ikke ofre din begrænsede bordplads til en kaffemaskine, så gå efter en stempelkande! Tag den frem, når der kommer gæster, og påstå at du synes, at aromaerne udvikles meget bedre i en stempelkande. Champbord er en rigtig favorit som rummer hele otte kopper. Drik dem selv, eller inviter syv venner. Derefter er det bare at stille den tilbage i skabet.

Moccamaster Cup-One-W – Kaffemaskine

Moccamasters Cup One er en mindre variant end andre modeller fra firmalet, og den brygger som navnet antyder én kop kaffe ad gangen og har en vandbeholder der rummer 330 ml. Lige indholdet til en perfekt kop. Hvis du kommer i tanke om, at du faktisk skal holde dig ekstra oppe på mærkerne hele dagen, er ventetiden på næste kop kun fire minutter, og bryggeren slukker automatisk, når koppen er serveret.

Chemex Classic 6 Cup – Pour Over

Pour-over-teknikken i denne slags maskine gør, at vandet løber langsommere igennem og skaber en aromatisk og fyldig kaffe. Chemex Classic er let at stille væk, når den ikke er i brug, men med tanke på, at den kan ses på Museum of Modern Art i New York som en af top 100 designprodukter gennem tiden, kan den godt stå fremme til offentlig beskuelse.

Nespresso Essenza Mini C30 – Kapselmaskine

Essenza Mini C30 er en kaffemaskine, der er nem at rengøre, hvilket er skønt hvis ens køkken ikke er i nærheden af at have plads til en opvaskemaskine. At den desuden kaldes –"ultralet–" og –"ultrakompakt–", siger vel det hele? Selvfølgelig ud over at den efter et tryk på en knap og 25 sekunders opvarmning giver dig en kop kaffe i en af de to størrelser, man kan vælge imellem.

Aerobie AeroPress – Stempelkande

Hvis du ikke får mange gæster på en gang, er det ikke nødvendigt at kunne brygge ti kopper. Så kan du i stedet anskaffe AeroPress, som laver en enkelt kop ad gangen! Hurtig, praktisk, fylder ikke, og du vælger selv, om du vil starte dagen med almindelig kaffe eller espresso. Kan også nemt tages med på rejsen, hvis du vil spare på rejsebudgettet til noget andet.

Bodum Pebo 1208 – Sifonbrygger

Hvis du vil have noget at hvile øjnene på, mens du venter på den første kop morgenkaffe, er en sifonbrygger lige sagen. Den fascinerende vakuummetode er gammel og selv i dag en klassiker, der bringer de bedste egenskaber frem i kaffen. Selvfølgelig skal der vaskes lidt op bagefter, men det er Pebo værd. Netop denne model skal du ikke bruge på indiktionskogepladen.

Nespresso Citiz D112 – Kapselmaskine

Har du tilfældigvis en lang, smal plads til overs, kan den stilrene kapselmaskine Citiz D112 være en idé. Måske lidt klodset, men kun 13 cm bred leverer den kaffe i topklasse samtidig med at den kræver minimal pleje og har et indbygget rengøringsprogram. Måske er det alligevel værd at undvære en smule plads for bekvemmelighedens skyld?

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!