Legetøjskrise - derfor skal du købe julegaverne nu

Zara Andrén

Opdateret 15. oktober 2021

Det er velkendt, at der er problemer med fragt og mangel på komponenter, men nu står legetøj også til at blive en mangelvare. Det er altså endnu en trussel mod julehandlen, hvor højere priser også kan blive en faktor. Derfor giver vi dig tips til de fem typer legetøj, som du skal købe nu, så det når hjem under juletræet.

Julens legetøjskøb i fare

Manglen på mikrochips og fragtcontainere har indflydelse på handlen verden over, og det er efterhånden blevet et problem, som de fleste har hørt om. Alt fra grafikkort og spillekonsoller til opvaskemaskiner og biler er produkter, der har problemer med at blive fremstillet og transporteret, hvilket resulterer i tomme lagre. Den seneste frygt er, at legetøj bliver en mangelvare op til Black Friday og starten på julen. Manglen på komponenter vil hovedsageligt påvirke elektronisk legetøj, men nye produktudgivelser og populært legetøj fra populære markeder kan også blive påvirket. Desuden kan øgede fragtomkostninger for virksomheder også føre til højere priser på legetøj.

Legetøj, der skal købes nu (eller helst i går)

Situationen forud for julehandlen er mildest talt usikker, og man kan ligeså godt forvente forsinkede leverancer, hvis man bestiller online. Med andre ord er det klogt at være ude så tidligt som muligt, dels for at få det, man gerne vil have, men også så der er styr på julegaverne til juleaften.

 1. Barbie

  Klassikeren, der har eksisteret siden 1959, er mindst lige så populær i dag som dengang. I dag er det meget mere end bare dukker, og nogle af de mest populære Barbieprodukter i øjeblikket er hovedsageligt dukkehuse, såsom Malibu house og Barbie Dream House, samt husbilen Dreamcamper. De to sidstnævnte overvåges også af over 100 mennesker, hvilket vidner om en stor efterspørgsel. Derudover har Mattel, som producerer Barbie, allerede forhøjet prisen med op til 10% på visse produkter.

 2. LEGO

  Selv inden for LEGO overvåges mange af produkterne af mere end 200 personer, hvilket frem for alt gælder kits med populære temaer som Star Wars og Harry Potter, men også de mere avancerede varianter inden for LEGO Technic-serien. Desuden er varianten til de yngre bøn, DUPLO, også meget efterspurgt.

 3. Elektriske biler og motorcykler

  Miniaturekøretøjer som biler og motorcykler er i høj grad efterspurgt, og da mange elektronikkomponenter og produkter hovedsageligt fremstilles i Asien, så er risikoen for varemangel stor. Trendy varianter, der risikerer at mangle, er ofte mini-udgaver af mærker som Audi og Mercedes.

 4. Fjernstyret legetøj

  Selv de små varianter af biler og andre former for fjernstyret legetøj lider sandsynligvis under manglen af elektronik. Hvis du planlægger at købe de populære varianter fra mærker som Nikko og HIP Racing, så er det klogt at gøre det nu.

 5. BRIO

  Svenske BRIO har det meste af sin produktion i Kina, og derfor kan de meget vel blive ramt af fragtproblemer. Vi ser allerede, at bestselleren Lære-gå-vogn er udsolgt mange steder. Populært trælegetøj som batteridrevne tog og fjernstyrede biler begynder også at mangle flere og flere steder.

Barbie Malibu Hus

Barbie Malibu Hus

fra575 kr.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?