Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

6 almindelige nytårsforsætter og tips til hvordan du kan holde dem i 2019

AfPriceRunnerOpdateret 4. januar 2019

Det kan måske føles som en pligt at have et nytårsforsæt til 2019, men faktisk er det de færreste, der stadig afgiver et løfte. Og for de som gør det, varierer det fra år til år, hvilket nytårsforsæt der er mest populært. Her kan du læse tips til nytårsforsætter, hvis du gerne vil have et -- og nogle ideer til hvordan du kan sørge for, at løftet også bliver holdt.

Ifølge statistikken bruger de fleste ikke længere nytårsforsætter. Og de der synes, at de vil love noget forud for det nye år, er oftest kvinder og unge mennesker. Visse undersøgelser tyder også på, at jo ældre man er, des mere skifter en løfter fra at man skal begynde med noget -- til at man skal stoppe med noget.

Almindeligste nytårsforsætter for år 2017

Inden år 2017 blev over 1000 personer spurgt om deres nytårsforsæt. Øverst på listen var at dyrke mere motion tæt efterfulgt af at tabe sig. Derefter fulgte løfter om at spare flere penge, at rejse mere, men også at få mere tid til familien, skifte arbejde eller holde op med at ryge. En lille gruppe der var trætte af at være single, lovede sig selv at finde en partner.

Dette ville man stoppe med i 2018

Et år senere blev der lavet en liste over de almindeligste løfter for år 2018, og at tabe sig var stadig med i toppen. Mange i befolkningen vil også stoppe den dårlige vane med usund mad. Men forfriskende ønsker om at lære noget nyt, være mere ude i naturen og at besøge et nyt land sneg sig også ind i toppen af listen. En anden undersøgelse, også for år 2018, viste, at mange helst af alt ville rejse mere og stresse mindre. Spørgsmålet er, hvordan den aktuelle miljødebat påvirker ønskerne forud for år 2019?

Vores bedste til rare, smarte og holdbare nytårsforsætter

I stedet for at love noget alt for stort uden tanke for, hvordan målet skal opnås, så anbefaler vi at tænke over, hvad der virkelig føles vigtigt for dig. Måske er det et personligt mål, eller også handler det om at blive et bedre mennesker og gøre noget for verden omkring dig? Uanset hvordan man ræsonnerer, vil vi foreslå nogle forskellige ting, du kan love, og give tips til produkter eller organisationer, som kan hjælpe dig med at opfylde dit nytårsforsæt.

Begynd at træne mere
Hvis man bliver medlem af et motionscenter med det samme, ender ofte med en ufrivillig donation til ejeren, som hvert år i januar bliver rig på grund af nytårsforsætter om at træne mere. Begynd hellere i det små med at anskaffe nogle få produkter, som gør det muligt for dig at træne derhjemme.

Gummibånd, en kettlebell og en yogamåtte er et godt udgangspunkt. Hvis man har mere fokus på motion en styrke, er et par nye løbesko måske det perfekte spark bagi til at komme i gang.

Spar flere penge
Det er ofte lettere sagt end gjort at spare flere penge. For mange er økonomi, også ens egen, så stort og ubegribeligt, at man bliver handlingslammet bare af at tænke på den. En bog der kan tænke kloge tanker for en, og en flot sparebøsse som en påmindelse om at leve mere sparsommeligt, kan være en smule hjælp på vejen.

Få mere tid til familien
Det er år 2019, lad hjemmet gøre arbejdet for dig, i stedet for at du skal arbejde i hjemmet! Mens du filmhygger i sofaen, kan din slow cooker lave aftensmad, robotstøvsugeren kan gøre rent, mens du er på arbejde, og hvorfor ikke tage til stranden, mens robotplæneklipperen nusser om haven? Det eneste vi mangler nu, er en vaskemaskine, som lægger tøjet sammen og lægger dem på plads i skabet. Måske kommer den i 2020?

Spise sundere
Det virker umuligt at svare på, hvor sund ens mad er. Hvilken diæt følger du, hvilke råvarer er du allergisk overfor -- helt enkelt, hvilken mad får dig til at have det godt? De fleste kan nok alligevel blive enige om, at man gerne vil have mere grønt i kosten. Gør både verden og dig selv en tjeneste ved at spise vegetarisk en dag om ugen, og tilbered grøntsagerne nemt ved hjælp af en praktisk hakker og en dampkoger.

Være mere ude i naturen
At være mere ude i naturen kan måske også opfylde løftet om at stresse mindre, for er det ikke på stranden eller i skoven, at man rigtig kan leve op til tanken om mindfulness? Et par gode sko, der kan tåle vejr og vind, kombineret med en praktisk rygsæk med plads til en termokande med varm kakao eller kaffe. Start et sted, hvorfor ikke indlede det nye år med at opdage det nærmeste skovområde?

Blive et bedre menneske
Den nemmeste måde at gøre noget for omverdenen eller for ens medmennesker er de små ting, der ligger lige for. Det kan virke som bagateller, men hvis alle gjorde det, ville forskellen være enorm. Hans Roslings bog \"Factfulness\", skrevet sammen med Ola og Anna Rosling, skaber en helt ny forståelse for, hvordan verden fungerer, og hvordan man ved at ændre sin tænkemåde kan gøre noget godt.

Hvis man vil gøre noget mere konkret, kan man for eksempel bidrage ved at begynde at give blod. Der mangler konstant bloddonorer, og ved at donere blod kan du indirekte redde liv. På [https://bloddonor.dk] kan du hurtigt finde den nærmeste blodbank.

Log ind

Bliv gratis medlem

Ikke medlem? Bliv medlem