Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Nintendo Switch Lite - alt du behøver vide om konsollen

Profilbillede
Opdateret 9. januar 2020

Nintendo Switch Lite. Det er miniudgaven af Nintendos kompakte spillekonsol. I artiklen her gennemgår vi alt det, der er værd at vide om Nintendo Switch Lite, og hvordan den adskiller sig fra forgængeren Nintendo Switch.

Håndholdt når det er bedst

Når det handler om bærbare spillekonsoller, er Nintendo måske den producent, der er lykkedes bedst med det. Se bare på Game Boy og Nintendo DS. Alene derfor er det interessant, når de sender en ny mobil spillekonsol som Nintendo Switch Lite på markedet.

Den er mindre og lettere end Nintendo Switch, der måske endte som en mellemting mellem en bærbar og stationær konsol, i og med at man kunne tilslutte den til et tv og havde den såkaldte Tabletop-mode.

Lettere at tage med

Nintendo Switch Lite er udelukkende baseret på, at den er bærbar og mobil. Det betyder, at de løse controllere nu er fastmonteret på konsollen, og de kan heller ikke tilsluttes til en skærm.

Man kan stadig tilslutte og synkronisere otte konsoller til hinanden og spille sammen. Det er en smart måde at spille sammen på, som vi gjorde i 00’erne fremfor en skærm med delt billede. Eneste forskel er, at vi har vi hver vores konsol (og vi kan ikke smugkigge på de andre spillere så let). Hele konsollen er mindre end den normale Nintendo switch – mest fordi skærmen er mindre. Alt hardwaren inden i konsollen er den samme.

Det vigtigste – spillene:

Man kan spille alle spil, der findes til Nintendo Switch, der understøtter ”Handheld Mode” – altså den bærbare indstilling til Nintendo Switch. De fleste spil understøtter dette, og det handler derfor ikke om, at Nintendo Swith Lite er mindre end sin ældre bror, men om at visse spil kræver, at du tager controllerne fri af konsollen.

Men der er råd for dette, hvis der er spil, der ikke kan spilles på grund af manglende handheld mode. Det er bare at tilslutte et par eksterne controllere og gå i gang.

Switch Lite - lancering og pris

Nintendo Switch Lite blev lanceret den 20. september 2019.

Her kan du se, hvordan konsollen ser ud, og hvad Nintendo Switch Lite i grå koster.

Findes der også en ny model af Nintendo Switch? Er det Nintendo Switch Pro?

Tilbage i august sendte Nintendo ganske rigtigt en ny udgave af normale Nintendo Switch på markedet. For overskuelighedens skyld har den fået navnet Nintendo Switch (2019). Det er på mange måder en identisk udgave af den konsol, der tidligere var kommet på markedet. Den store forskel er en mere strømbesparende skærm og processor, hvilket giver konsollen en bedre batteritid.

Selvom der går rygter om en PRO version af Nintendo Switch (måske med større skærm og/eller en kraftigere hardware) er der intet officielt meldt ud. Det eneste, som Nintendo har meddelt, er, at virksomheden fokuserer på Lite-udgaven af Switch.

Sammenligning og fakta

Farver og special-udgaver

Nintendo Switch Lite fås i 3 farver: Gul, grå og turkis. Der findes også en grå model med billeder af to Pokémons fra spillet Pokémon Sword & Shield.

Tilbehør

Nintendo Switch Lite understøtter alle de eksterne controllere, der findes til den normale switch konsol, såsom ekstra Joy Cons, Pro-controlleren og de forskellige special controllere, der er kommet gennem årene.

Da konsollen er mindre, fungerer de fleste små tasker til opbevaring – også selvom de ikke er skræddersyet til konsollen. Til Nintendo Switch Lite har Nintendo produceret en ny taske, der er ligeså stramt designet, som konsollen er.

Skærmstørrelse:

  • Nintendo Switch Lite: 5,5 tommer
  • Nintendo Switch: 6,2 tommer

Begge konsollers skærme har samme opløsning (1280x720 pixel) og touch-skærm.

Den ældre version af Nintendo Switch understøtter derimod 1080p opløsning (1920x1080 pixel) i nogle spil, hvor du tilslutter den til et tv.

Vægt

  • Nintendo Switch Lite: ca. 275 g
  • Nintendo Switch: ca. 398 g (med Joy-Con-controllerne)

Batteritid

(Eksempel med spillet The Legend of Zelda: Breath of the Wild)

  • Nintendo Switch Lite: 4 timer
  • Nintendo Switch (2019): 5.5 timer
  • Nintendo Switch: 3 timer

Størrelse

  • Nintendo Switch Lite: 9,14x20,82x1,4 cm
  • Nintendo Switch: 10,2x23,9x1,4 cm (med Joy-Con-controllerne)

Opdatering af Nintendos onlinetjeneste

Meget praktisk har Nintendo opdateret sin online-tjeneste (som du betaler for månedsvis). Som abonnent har du længe haft adgang til en stor mængde spil, som blev udgivet til NES (Nintendo 8-bit). I den opdaterede udgave af online-tjenesten er der også adgang til et større antal spil, der oprindeligt blev lavet til Super Nintendo (SNES).

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.