Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Alle de hotte produktnyheder fra IFA 2019

AfPriceRunnerOpdateret 25. september 2019

En gang om året samles verdens teknologi virksomheder – store som små – i Berlin for at præsentere produktnyheder på den såkaldte IFA-messe. IFA dækker over navnet Internationale Funkausstellung Berlin. Messen er langt fra så stor og vigtig som CES messen i Las Vegas, der finder sted i starten af året. IFA har til gengæld et større fokus på det europæiske marked. Det betyder, at langt det meste der bliver præsenteret på IFA rent faktisk også dukker op i butikkerne her i Danmark. Det er nemlig ikke altid tilfældet med produkter vist frem på de store amerikanske og asiatiske messer.

Årets messe bød på en stribe nyheder der supplerer de produkter, som producenterne allerede har præsentereret tidligere i år. De store tv og mobilnyheder er for en stor dels vedkommende allerede præsenteret, men vi fik på årets IFA messe alt lige fra nye og opdaterede høretelefoner og tilbehør til nogle særdeles spændende konceptprodukter.

Sonos bliver endelig bærbar

Messens måske bedste nyhed stod Sonos for med den nye Sonos Move. Det er virksomhedens første bærbare højttaler. Den fungerer som alle de andre Sonos højttalere så længe den er koblet til wi-fi (og den har i øvrigt den stærkeste wi-fi antenne af alle Sonos produkter). Når du tager den med ud så stiller du den ganske enkelt om til bluetooth forbindelse i stedet for wi-fi. Dermed kan du have din Sonos med på farten, og den har ifølge producenten 10 timers batteritid uanset om den er koblet på wifi eller bluetooth.

Sonos

Partick Spence, Direktør for Sonos, præsentererer den nye Sonos Move

Højttaleren har gennemgået alskens hårdhændede test af dårligt vejr, hård behandling og endda sennep uden at den er gået i stykker. En god nyhed på Sonos Move er kalibreringsfunktionen Trueplay, der automatisk sørger for at højtaleren hele tiden tilpasser sig til det sted, den befinder sig.

Sonos move

Sonos første mobile højttaler tåler dårligt vejr og kan spille musik i 10 timer på en opladning.

Samtidigt med at Sonos lancerede Move præsenterede de også Sonos One SL. Det er en One højttaler, der erstatter den gamle Play:1. En anden nyhed var Port – en opgraderet version af Connect, der bruges til at koble gamle stereoanlæg til Sonos systemet.

Panasonic transparent

Sonos Port erstatter Connect og giver dit gamle stereoanlæg et nyt liv som flerrums højttalere.

Sony Xperia 5 samt nye true wireless in ear

Sony lancerede sit flagskib Xperia 1 i foråret. Mobiltelefonen er tænkt som en ny start for Sony og den kommer med al den hardware som du kan ønske af en flagskibsmodel. På IFA-messen præsenterede Sony endnu en telefon i Xperia serien. Den er i princippet en Xperia 1 men den ny er i mere kompakt og aflangt format. Skærmen er en fuld HD-variant i 21:9-format, hvilket kan sammenlignes med 1’erens 4K skærm i 16:9 format. I øvrigt er det samme hardware der ligger under skærmen som i 1’eren.

Sony Xperia

Sony Xperia 5 kommer med en ny skærm og et professionelt kamera.

Mobiltelefonen bliver solgt i et kit med den nyeste version af Sonys populære True Wireless høretelefoner WF-1000XM3. De har fået bedre batteritid, nyt design på etuiet – der i øvrigt kan klare TRE opladninger af høretelefonerne – samt forbedret lydkvalitet.

Desværre så vi ikke en opgraderet version af Sonys populære over-ear model af de støj-reducerende høretelefoner. Vi så kun en in-ear model og en in-ear model med nakkebånd – og de gjorde i og for sig et godt første indtryk.

Så vi krydser fingre for at Sony snart præsenterer et par X4 (over ear) på CES til januar i stedet for. Her skal de i øvrigt også præsenterer nye tv- apparater.

LG- verdens første IPS-skærm med 1 ms responstid

LGs mest interessante nyhed rettede sig mod gamere. IPS-skærmen 27GL850 og dens storebror 38GL850G bliver først i verden med en responstid på 1 millisekund. Det er noget som det ellers normalt kun er TN-paneler der kan. IPS har den fordel at du får en god billedkvalitet, men hvor det tidligere har betydet, at du måtte give køb på responstiden. Men sådan er det ikke længere.

Desværre så vi ikke de store nyheder fra LG på tv-fronten. De plejer jo ellers at brillere på tv-området, når det gælder gode resultater i test af TV. Det der primært blev vist frem fra allerede annoncerede flagskibsmodeller i 8K eller nanocell med 8K – som vi allerede så tilbage i januar på CES.

Det mest frække tv, de fremviste var deres ”signaturmodel”, som er et sammenrulleligt OLED tv. Det kan rulles sammen i en skuffe, når det ikke bruges og derved optager det mindre plads.

Det er stadig uvist hvornår det kommer på det danske marked – men en ting ved vi allerede nu: Prisskiltet kommer til at have en pris med mange cifre. Det bliver dyrt.

Samsung: Skift farve på køleskabet

Når det handler om hjemmeelektronik havde Samsung taget alt med på messen – som de allerede har præsenteret. Galaxy Fold telefonen var den store nyhed. Den bøjelige telefon blev hurtigt trukket tilbage fra markedet i foråret efter en del børnesygdomme, men de er nu kureret og telefonen er parat til at komme på markedet igen. I Europa er Samsung forsigtige og nøjes med at lancerer Fold modellen i Storbritannien, Frankrig og Tyskland til at starte med. Danmark følger efter på et senere tidspunkt.

Samsung fremviste desuden flagskibet Note 10, luksusmellemklasse telefon A90 (der har 5G) og det nye sportsur Galaxy Watch Active. Det får om kort tid en funktion, der understøtter EKG målinger samt en ret sjov navigeringsfunktion med et virtuelt hjul til at lade mellem, de installerede apps.

Samsung micro LED

Samsung ”The Wall” er virksomhedens første skærm med micra LED-teknik. 120-tommers skærmen sælges allerede i for den nette sum af 2,8 millioner danske kroner.

På hvidevare siden handler om farver. Samsung kalder serien for ”Bespoke” og det er en ny serie af køle- og fryseskabe, hvor vi kan skifte farver på fronten som vi selv vil. Sort? Hvid? Turkis? Rosa?

Der findes en hel del forskellige farver, som vi kan tilpasse Samsung køleskabe eller fryseskabe med. Det skal gøre det nemmere at tilpasse vores hvidevarer ind i det ”udtryk” og indretning vi har i hjemmet.

Mindre farverig, men en den smartere, er Samsungs nye ovn. Samsungs ovne har i et stykke tid kunne deles i to lave to forskellige ting på samme tid i oven. Nyheden på IFA var en ny dampfunktion, der betyder at du i ovnen kan dampe grøntsager samtidigt med at du ovnstegt søndagsstegen.

Samsung kyl

Navnet Bespoke er Samsung sprog for at nu kan det lade sig gøre at skifte front på køleskabet.

Mest cool og spændende var Samsungs koncept for en robotassistent i køkkenet. Det er to robotarme, der hænger ned over køkkenbordet og hjælper dig med madlavningen. De er ikke i nærheden af at være færdigudviklet og klar til at komme på markedet, men de var ret fede.

Samsung arm

Fremtidens køkkenhjælper hvis vi skal tro på Samsung.

Philips – stort fokus på billede og lyd

Det var tyndt med nyheder fra koreanske Samsung, der ellers normalt har meget at byde på her. Til gengæld havde Philips masser af nyheder. Deres samarbejde med Bowers & Wilkins har resulteret i to meget interessante flagskibsmodeller.

65OLED984 er topmodellen. Den kommer med fire-sidet ambilight, et super godt lydsystem og de nyeste processorer. Fra det vi hørte på messen – så lød det vældig godt. Går du lidt ned i pris sender Philips en mindre model på markedet 65OLED934. Modellen har et mindre lydsystem – dog med Atmos-understøttelse. På trods af det mindre lydsystem, så også dette tv en meget høj lydkvalitet.

Det bliver spændende at teste disse tv og se hvordan de klarer sig hjemme i stuen. Hvis vi ser bort fra lydsystemet og 3-sidet ambilight er tv-apparaternes specifikationer nogenlunde de samme.

Philips OLED

65OLED984 kommer med en indbygget soundbar fra Bowers & Wilkins. Selvfølgelig med højtalerdele som vi kender dem fra den britiske højttaler producent Bowers & Wilkins.

Philips præsenterede også en række lyd nyheder. Deres første støjreducerende høretelefoner blev vist frem på IFA i Berlin og det samme var også en ny soundbar med atmos-understøttelse (PB603).

Nye vandbestandige højttalere fra JBL

De fleste af høretelefon producenterne udstillede modeller, der alle tidligere er blevet præsenteret eller omtalt. Men JBL slog på tromme og lancerede en masse nye produkter. Efterfølgerne til storsælgerne Flip og Pulse var nok de produkter der fik mest opmærksomhed, selvom de ikke er noget kæmpestore nyheder eller forskellige fra sine forgængere.

JBL-pulse

JBL Pulse giver fede lyseffekter …. Samtidigt med at det er en højttaler.

Flip 5 har 12 timers spilletid, IPX7 klasse og en helt ok pris. Pulse 4 hr fået en række ændringer i designet, men er mere eller mindre identisk indvendigt med forgængeren. Det betyder 12 timers spilletid, fede visuelle effekter og 360 graders lyd. Flip 5 ser desuden ud til at komme i en miljøvenlig udgave, hvor den er produceret af 90 procent genanvendt plastik. Der er dog ikke sat nogen lanceringsdato på den endnu.

JBL præsenterede også en kommende stemmeassistent baseret på Google Assistenten.

Til hjemmebiografen var soundbaren Link en interessant nyhed. Den kan lave dit gamle ”dumme” tv on til et ”smart” tv ved at soundbaren har indbygget Android TV, Chromecast og Google Assistent. Det vil sige, at hvis du kobler Link soundbaren til dit gamle tv, så har du et fuldblods smart tv-system.

Huawei svarede ikke på det vigtigste

Den mest velbesøgte pressekonference på IFA-messen var uden diskussion den der fandt sted hos Huawei. De fleste var mødt op for at høre sidste nyt om den handelsblokade som USA har sat op mod Huawei.

Men de blev skuffede.

Huawei

Huawei præsenterede en række nye produkter, men de sagde ikke noget om fremtiden og handelsblokaden.

Her er lidt om hvad de sagde på pressekonferencen.

Vi fik en del oplysninger om Kirin 990 – der er Huaweis topmodel indenfor mobilprocessorer – og som nu kommer med indbygget 5G. De præsenterede desuden Freebuds 3, der er et par True Wireless høretelefoner med ny mikrofon teknik og aktiv støjreduktion. Den sidste halve time på pressemødet blev brugt på at fortælle om to nye farver på flagskibet Huawei P30 Pro.

Men ikke et ord om Trumps handelsblokade.

Adidas og svenske Zound Industries går sammen

Den svenske høretelefon producent Zound var også med og de var den del af ”minimessen” Showstoppers. Her fremviste de resultatet af deres samarbejde med Adidas. Vi fik aldrig mulighed for at prøvelytte høretelefonerne, men rent udseendemæssigt skiller de sig klart ud fra mængden på en positiv måde.

Det var tydeligt, at Zound havde tænkt det godt igennem når det handlede om både materialevalg og design.

Høretelefonerne retter sig mod de trænings interesserede. F.eks. kan du on-ear modellen tage ørekopperne af og smide dem i vaskemaskinen. Materialet og udseendet sender automatisk tankerne hen på træningstøj og udendørs træning. Derfor er der heller ikke fokus på støjreduktion og andre teknologier der er hotte lige nu.

Producenten fortalte at man havde gjort sig umage med at lave en høretelefon med en god lyd, der samtidigt lade lyd fra det omgivende miljø slippe igennem, så man kan høre om der kommer nogen bagfra, når man er ude at løbe.

Det bliver spændende at teste disse høretelefoner og se/høre hvordan de klarer sig i virkeligheden.

Høretelefoner, smart hjem og sundhed

Tilbehørs kategorien var uden tvivl den kategori der stod stærkest og klarest på IFA-messen. Der var mange produktnyheder. Philips Hue havde mange nyheder. Bland andet kunne de langt om længe præsenteret et vægstik – altså sådan en du stikker i stikkontakten til at styre for eksempel en bordlampe eller en kaffemaskine.

Udvalget af pærer er blevet udvidet med tre nye glødepærer for at serien passer til endnu flere typer af fatninger eller armaturer. Der kommer også en Smart Button – en lille bitte knap, der bruges til at styre systemet med. Den kan skrues eller tapes fast eller sættes direkte på køleskabet med den indbyggede magnet.

Høretelefon producenterne har i den grad taget True Wireless til sig (True Wireless er de helt rådløse høretelefoner, der for alvor blev hotte da Apple Airpods kom på markedet).

Vi fik også set på Jabra Elite 75T med forbedret batteritid og slanket indpakning. Plantronics vil ikke ligge under for de andre konkurrenter, og virksomheden sender to nye produkter på markedet til både hverdagsbrug og sport. De har også lavet nye bøjle høretelefoner til sport, hvor du meget hurtigt og nemt kan ændre pasformen. Selv det klassiske brand Shure har kastet sig over True Wireless, der også kan kobles til med ledning hvis det skulle være nødvendigt.

Withings er hoppet med på sundhedsbølgen med EKG-måling og Withings Move ECG. En enkel aktivitetsmåler der hurtigt kan måle dit EKG.

Også Netatmo havde nyheder med til Berlin. Det var at deres hjemmealarmsystem nu kommer til Danmark. Systemet består af en dør/vinduessensor der reagerer på vibrationer samt en lydsirene. Begge dele parres via den samme app, der også styrers deres smarte overvågningskameraer. Om kort tid får vi en app, der viser kamera og alarmdelen sammen med brandalarm og vejrstation.

Til det smarte hjem kan vi også nævne Wiz, der nu forsøget sig på det nordiske marked. Det sker med wi-fi tilkoblede lamper i forskellige størrelser og også med et vægstik. En hurtig test fra vores side har indtil videre vist rigtige stabile og hurtige resultater, selv om appen var noget svær at finde ud af.

Panasonic have i øvrigt en interessant nyhed på tv. De har i flere år præsenteret en gennemsigtig OLED-skærm, der når tv er tændt er et TV og når det er slukket, er skærmen en gennemsigtig glasplade.

Nu kunne de fortælle at den langt om længe bliver sat i produktion til næste år.

Panasonic transparent

Panasonics gennemsigtige TV er rettet mod boligindretninger, hvor der gøres meget ud af designet.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem