Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Guide: Sådan tilslutter du trådløse høretelefoner

AfsorenknudsenOpdateret 08.02.2019

Trådløse høretelefoner har været på markedet længe, og i takt med at jackstikket på mobiltelefonerne forsvinder er de trådløse høretelefoner steget voldsomt i popularitet. Men hvordan kobler du dine nye trådløse høretelefoner til mobiltelefonen? Vi viser dig hvordan i denne guide.

Udgangspunktet i denne guide er at du kan anvende hvilke som helst trådløse høretelefoner, selvom vi af og til i guiden omtaler specifikke produkter.

Sådan fungerer trådløse høretelefoner

Bluetooth er den mest almindelige teknologi i dag, når trådløse høretelefoner skal kobles sammen med for eksempel en mobiltelefon og en computer.

Bluetooth findes i forskellige versioner, hvor den seneste version er version 5.0. De forskellige versioner fokuserer på forskellige anvendelsesmuligheder. I forhold til mobiltelefoner og computere spiller det dog ingen rolle hvilken bluetooth version, der bruges.

Der er dog to dele af Bluetooth teknologien, som det er godt at kende til: A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) er I al enkelhed den teknik, der gør det muligt at overføre musik via Bluetooth. Alle Bluetooth høretelefoner understøtter naturligvis denne teknik, men det er ikke sikkert at den enhed, der skal sende musikken, har denne teknik.

AptX er den teknik der bruges til at komprimere lyden. Det er den teknik, der sikrer bedre lydkvalitet over Bluetooth og at overførslen bliver hurtig. Det er nødvendigt for at billede og lyd er synkroniseret, når du for eksempel ser film på telefonen. For at det fungerer skal både høretelefoner og den enhed, som de er koblet til understøtte AptX teknikken.

Gør dine høretelefoner klar

Når du vil høre musik fra f.eks. din telefon tager det ikke lang til at koble de ”gammeldags” høretelefoner med ledning til. Når du skal anvende dine trådløse høretelefoner det lidt mere arbejde – men ikke så meget at det gøre noget.

Først og fremmest – lad batteriet op. Det kan virke som en selvfølgelighed for de fleste, men det er ofte noget vi glemmer. Så står vi der med et par døde høretelefoner med et par timers rejse foran os. Et godt råd er at få det gjort som en daglig rutine på samme måde som vi lader vores telefon op.

For at kunne tilslutte dine trådløse høretelefoner skal de sættes i parringstilstand. Det fungerer lidt forskelligt afhængig af hvilket mærke de er. Det bedste er at tjekke manualen.

Her får du dog et par tips til hvordan du gør det:

Tag de trådløse høretelefoner på så du kan høre når de går i parringstilstand enten via en stemmebesked eller en lydbesked.

Nogle høretelefoner har en speciel parringsknap som du trykker på – det er den mest enkle funktion. Den mest almindelige metode er at du trykker og holder ON knappen inde, eller volumen op eller ring/læg på knappen inde ved start for at få høretelefonerne til at gå i parringstilstand.

Hvis du anvender en Android baseret telefon kan du med en række trådløse høretelefoner bruge NFC teknikken for parring.

Generelt fungerer opkobling med Bluetooth høretelefoner sådan her

  1. Sæt dine høretelefoner i parringstilstand (Pair mode)
  2. Åben Bluetooth indstillingerne på din enhed
  3. Klik og tilslut høretelefonerne når de kommer frem i oversigten

Sådan tilslutter du trådløse høretelefoner til Android telefoner

Det er nemt at tilslutte dine trådløse høretelefoner til en Android telefon eller tablet.

  1. Åben indstillinger - Bluetooth findes ofte blandt de første muligheder du kan vælge. Alternativt øverst under en overskrift i stil med ”trådløs og netværk” eller lignende. En genvej er at ”trække” ned i øverste del af skærmen, og du finder dine genveje til at tænde eller slukke for Bluetooth. Tryk og hold nede på Bluetooth knappen og du kommer direkte til indstillingerne. Afhængig af hvilken type og model telefon du har begynder telefonen nu at søge efter tilgængelige enheder, den kan parre med. Alternativt må du selv trykke på søge knappen.
  2. Vælg dine høretelefoner på listen og bekræft parringen.

Sådan tilsluttet du trådløse høretelefoner til iPhone og iPad

iPhone og iPad har ingen problemer med at koble sammen med trådløse høretelefoner. Fremgangsmåden er den sammen for både iPhone og iPad.

Du gør det på følgende måde:

  1. Gå til indstillinger og klik på Bluetooth
  2. Tænd for Bluetooth hvis det er slået fra. Efter kort tid kommer der en oversigt frem over tilgængelige enheder
  3. Vælg din enhed og tilslut høretelefonerne

Sådan tilslutter du Airpods og høretelefoner fra Beats til iPhone

Apple Airpods og nyere modeller af høretelefoner fra Beats (der ejes af Apple) er ret enkle at tilslutte til en iPhone. Det er tallet værd den indbyggede W1-chip, der styrer den trådløse kommunikation. Det er stadig Bluetooth, men med hurtigtilslutning til iPhone, iPad og Mac. Du kan stadig anvende høretelefoner med W1-chip til andre mærker, men så skal du parre dem på normal måde.

Ved første parring tager det ikke mere end tre sekunder for høretelefonerne at tilslutte sig, når du tænder for strømmen til høretelefonerne.

Læg dem ved siden af mobilen eller din iPad og så går resten af sig selv.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem