Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Sommer på to hjul – sådan pakker du til cykelferien

AfPriceRunnerOpdateret 5. juli 2019

I en tid, hvor man ikke bare skal holde sig på på jorden, men også gerne lade bilen stå, er det tid til at genopdage en klassiker: cykelferie. Her er veteranernes bedste tips til en vellykket cykelferie – sådan pakker du, tingene du ikke må glemme, og det bedste udstyr at anskaffe inden ferien!

Du har booket en cykelferie – fantastisk! Uanset om du planlægger at leje en cykel på stedet eller vil bruge din egen, så er det meste omkring selve rejsemålet sandsynligvis allerede klaret, når det er tid til at tænke over pakningen.

Pakning til cykelferien

  • Prøv at pakke så kompakt som muligt. Det er ofte nok med 3-4 sæt undertøj, et par bukser, et par t-shirts og en varm trøje.
  • Hav skiftetøj med til alt slags vejr! Du skal være godt påklædt både en solrig, varm dag og en kold, regnfuld dag. Gå efter funktionelt tøj, hvor den samme jakke kan holde varmen i kold blæst og samtidig kan fungere som regnjakke.
  • Hvis man skal bo på hotel eller leje et sommerhus, er det sjældent nødvendigt med andet end tøj, toiletsager og lidt personligt tilbehør.
  • Skal man bo i telt på cykelferien, kræver det naturligvis en vis mængde campingudstyr, såsom telt, liggeunderlag, sovepose og måske et stormkøkken.
  • Undgå at have oppakning på ryggen, når du cykler! Det bliver svedigt og tungt. Pak så meget som muligt på cyklen, eller brug en cykelvogn, der spændes bag på cyklen.

3 ting du ikke må glemme

  • Det kan være virkelig anstrengende at cykle om sommeren, så sørg for at have vand med, så du kan drikke nok, og hav gerne en vandflaske lige ved hånden på cyklen. Regn med cirka 5 liter vand om dagen.
  • Reparationssæt til at ordne en punktering, smøre en cykelkæde eller pumpe et dæk til det rigtige tryk er uundværligt.
  • Undgå at blive solskoldet – tag rigeligt med solcreme med, og overvej om det er værd at investere i en cykelkasket at have under hjelmen?

Bonustips: Er du uerfaren cyklist? Det er ikke usædvanligt med gnavsår i hænderne fra mange lange dage med konstant greb om styret. Et par cykelhandsker redder dine hænder fra de værste vabler.

Log ind

Bliv gratis medlem