Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Sommermakeuppen som beskytter mod solen

AfPriceRunnerOpdateret 13. marts 2019

At tilpasse sin makeup efter sæsonen er der mange der gør. Noget som har slået igennem er makeup med solbeskyttelsesfaktor. Altså kan du have en foundation og samtidig være beskyttet mod solens UV-stråler.

Sommeren 2018 er kommet godt fra start, og over hele landet er der skruet op for varmen. Og med sommersolen og lyset forandres selv makeuppen for mange. Nogle ønsker at highlighte særlige områder, mens andre søger et "naturligt" look. Mange foretrækker en enkel makeup på sommerdagene. Noget let at klare om morgenen, inden man begiver sig mod stranden.

Nogle tips til sommermånederne:

  • Brug en god primer og setting spray.
  • Byt foundation ud med BB- eller CC-cream.
  • For ekstra glans – brug crème bronzer og/eller crème highlighter.
  • Vandfaste produkter (pudder, foundation, mascara) er selvskreven, hvis man har tænkt sig at tage en dukkert.

Mineralmakeup

For dem, der ønsker ekstra beskyttelse om sommeren, kan mineralmakeup være et godt valg. Du kan regne med en UV-beskyttelse omkring SPF 15. Det er zinken i makeuppen, der giver beskyttelsen mod UV-strålerne. Men se efter, hvilken mineralmakeup du køber. I dag er det okay at markedsføre sit produkt som mineralmakeup, selvom det kun indeholder nogle få procent mineraler. I de billigere produkter blandes andre ingredienser, som oftest ikke er så godt for huden. Gå efter produkter med færre ingredienser. Du kan for eksempel bruge mineralpudder, når du slikker sol.

Foundation med solbeskyttelse

I dag kan der købes foundation, som er specielt fremstillet til at give god solbeskyttelse. Og jo tykkere lag desto færre stråler trænger igennem. Men man skal være ekstra forsigtig med tykkere lag, hvis man har følsom hud. Flydende foundation med olie kan blive harsk i varmen. At vælge en foundation med SPF modvirker tidlig aldring og pigmentering i huden. Men fordi SPF-værdien er relativt lav i foundation, kan det være en god idé at bruge en separat solcreme til ansigtet.

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem