Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Startpakke til hjemmestudiet

AfPriceRunnerOpdateret 6. november 2018

I dag er det lettere end nogensinde at skabe sit eget indspilningsstudie derhjemme. I vores digitale tidsalder kan meget løses blot ved hjælp af en computer, og du kan komme langt, selv med et stramt budget.

Det kan virke som ren videnskab at bygge sit eget hjemmestudie, men det behøver det ikke at være. Man kan fokusere på rummets akustik, skærmens størrelse, og hvad der er den bedste lyddæmpning, men det kan også være endnu lettere, hvis man ikke har så høje krav.

Budgettet spiller også en stor rolle, når der skal investeres i nødvendige gadgets. Er du nybegynderen, der bare ønsker at komme i gang, bliver det dog ikke nogen dyr historie. Er du derimod dybt passioneret omkring projektet, kan du begynde med netop passionen og tilpasse indkøbene efter dit budget. Når du er kommet i gang, vil du løbende få en større forståelse for, hvad den næste investering bør være.

Takket være den digitale revolution er en stor del af musikken samt lydoptagelser blevet forenklede.

Hvad skal du investere i for at komme godt i gang med optagelserne derhjemme? Vi giver her en både god og enkel startpakke til dig, der vil have dit eget hjemmestudie:

  1. Computer: Mac har længe domineret musikindustrien, men i dag fungerer en PC mindst lige så godt. Sørg for, at du har en computer med en masse RAM (mindst 8 GB), en hurtig harddisk (SSD) samt en lydsvag blæser.

  2. Lydkort: Selvom du mixer på computeren og ikke eksternt, er lydkortet meget vigtigt. Det påvirker ikke det materiale, som du optager, men hvordan du hører det efterfølgende. Gå efter et lydkort med DAC og fjern det derefter fra dit budget. Til de mere avancerede brugere kan der også vælges rackmontering.

  3. Skærme: Dette er studiehøjtalere for den traditionelle bruger. Den største forskel på dine almindelige hjemmehøjtalere og skærme er imidlertid, at højtalerne gengiver lyden bedst, mens skærmene viser billederne så præcist som muligt.

  4. Hovedtelefoner: Eftersom musik meget ofte bliver nydt via hovedtelefoner, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit arbejde og den musik, du skal mixe. Hovedtelefoner med en god gengivelse er anbefalelsesværdigt.

  5. Mikrofon: Uanset om du vil optage en sang og/eller et hvilket som helst instrument, kræver det en god mikrofon. Standarden i mange hjemmestudier er i dag en kondensatormikrofon med stor kapselmembran.

  6. Software: Dette kan variere meget, afhængigt af hvem du spørger, og hvilken type musik du vil optage. Meget handler om, hvor tilpas du føler dig ved at benytte denne software. Men på toppen af listen finder du Pro Tools og Logic Pro.

  7. Lyddæmpning: Dette afhænger af, hvad du har plads til. Men det kan altid være en god idé at investere i basecards og dække de to hjørner tættest på dine skærme.

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem