Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Stockholm Furniture & Light Fair 2020: Et kig på årets tendenser

Profilbillede
Profilbillede
Opdateret 20. februar 2020

Hvert år i februar slår den svenske designmesse ’Stockholm Furniture & Light Fair’ dørene op til fem dage fyldt med indretningsinspiration og designklassikere. Vi har set nærmere på årets tendenser!

Hvad er Stockholm Furniture & Light Fair?

Møbler, lamper og interiør i alle former, farver og materialer – og så med et skandinavisk formsprog.

På ’Stockholm Furniture & Light Fair’, der er verdens største messe for skandinavisk design, flokkes branchefolk og indkøbere om nye produkter, der definerer tidens trends og tendenser. På messens sidste dag bliver dørene så åbnet for alle indretningsinteresserede, der er vilde med design og det nyeste nye inden for møbler og boligindretning.

På den store møbel- og designmesse er der en masse forskellige stande, hvor du kan se nærmere på produkterne, men der er også adskillige foredrag med fokus på de seneste trends. Her så vi blandt andet bordet ”Ettore”, der fik årets designpris ”Born Classic” – en pris der gives til de produkter, der er et bud på fremtidens designklassiker.

Bordet Ettore

En anden spændende del af messen er Greenhouse-området, hvor designskoler og upcoming designere viser deres prototyper og ideer frem – mange af dem med fokus på bæredygtighed.

Årets tendenser

Træmaterialer og naturlige farver trender

På messen står det hurtigt klart for os, at trenden med træ fortsætter her i 2020. Møbler i vores skandinaviske klassiske træ og møbler med træelementer dominerer – både når vi taler om møbler til indendørs og udendørs brug. Særligt de lyse træsorter ser vi hyppigere end de mørkere, som vi omvendt ser lidt oftere i de lidt større møbler og ofte sammen med sort jern og metal.

Rotting fortsætter med at være et trendy materialevalg her i 2020, og når det kommer til havemøbler, så har produkter i flet fået sig et løft og ses mere rundt på messen.

Farvevalget synes at være vores klassiske nordiske farver. Nuancer af grå, sort, beige og brun ses ved de fleste stande, men vi ser også farverige detaljer i grøn og blå samt en hel del lysere pastelfarver.

Det naturlige tema kan altså ses i både materiale- som farvevalget. Vaser i brune nuancer med tørrede blomster eller græssorter kan vi også se hos flere af udstillerne.

Mindre støj på kontoret

Når det kommer til kontorer og offentlige miljøer, er der mange møbler på messen, der er designet med akustik og lydabsorberende elementer i tankerne. Det oplevede vi i form af små lydisolerede båse med stikkontakter til opladning og skærme, men generelt med lidt mindre fokus på det ergonomiske udtryk end tidligere.

Fitnessbolden, der er kendt for at give en god siddestilling ved skrivebordet, har også fået sig en designmæssig overhaling. Men ellers er lyd og akustik den dominerende tendens, når vi taler om design inden for kontormøbler.

Vluv fitnessbold

Bæredygtighed – messens helt store tema

Et emne, der går igen på årets messe, er bæredygtighed. Bæredygtighed – eller ”sustainability” som det ofte kaldes – er et tema, som mange udstillere fremhæver under de mange præsentationer, ligesom det går igen i materiale- og farvevalget. Og at træ er så populært, hænger muligvis sammen med, at vi som forbrugere har mere fokus på bæredygtighed.

Men midt i al snakken om bæredygtighed bør man stille sig selv spørgsmålet: Selvom materialevalget føles mere bæredygtigt, hvordan ser den resterende del med både produktion og transport ud? En fletstol og andre møbler kan være blevet transporteret halvdelen af jorden rundt for at komme hjem og stå hos dig.

Flere af messens udstillere har en klar miljøprofil, men som forbruger kan det være vanskeligt at skelne mellem, hvad der faktisk er et godt valg for miljøet og hvad der er knap så godt. Her kan det være en idé at kontakte producenten direkte, hvis du har konkrete spørgsmål til fremstilling og hele processen bag.

Her er nogle af årets tendenser, som vi oplevede dem på Stockholm Furniture & Light Fair:

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.