Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

3 trin: Sådan lykkes du med din hudplejerutine!

AfPriceRunnerOpdateret 10. maj 2019

Hvis man ikke har dykket ned i emnet hudplejerutine endnu, kan det føles som at skulle bestige et mindre bjerg. Måske bruger du en natcreme og håber på det bedste? Det er tid til at lave om på det. Med et par enkle trin og nogle få produkter kan du gøre en stor forskel for din huds velvære.

Hvis man ikke har dykket ned i emnet hudplejerutine endnu, kan det føles som at skulle bestige et mindre bjerg. Måske bruger du en natcreme og håber på det bedste? Det er tid til at lave om på det. Med et par enkle trin og nogle få produkter kan du gøre en stor forskel for din huds velvære.

Hvilken hudtype har du?

Har du tør, fed eller midt imellem, såkaldt blandet hud? Den type hud du har, afgør, hvilke produkter der passer bedst til dig.

Tør hud

Er huden tør, har den underskud af talg, og så skal man tilføre både fugt og fedt. Hvordan kan man så vide, om man har tør hud? Føler du, at den ofte strammer og af og til klør? Så har du formentlig tør hud. Så er det godt at anvende fugtgivende og milde produkter.

Fed hud

Personer med tør hud har derimod overskud af talg. Hvis du føler, at huden er glinsende og fedtet og du ofte få bumser, tyder det på, at du har fed hud. Anvend produkter, der renser i dybden, og cremer der er tilpasset fed hud. Du skal absolut ikke købe produkter, der er stærke eller udtørrende, for så gør du problemerne værre.

Blandet hud

Den mest almindelige hudtype. Det betyder, at huden har forskellige behov, og man er derfor nødt til at inddele den i forskellige zoner. For eksempel kan T-zonen (hagen, næsen og panden) være federe, mens huden på kinderne er tør eller omvendt. Fordi huden er så forskellig, er du nødt til at tilpasse hudplejen efter det og anvende de rette produkter på det rette sted.

Sådan ser en god morgenrutine ud

Det mange holder sig tilbage med, er at starte med en morgenrutine for huden. Vi er tit stressede og for trætte om morgen til at arbejde med forskellige produkter. Men det er helt klart det hele værd i sidste ende!

1. Begynd med at vaske ansigtet. Om natten har huden arbejdet på højtryk med at komme til kræfter, og du skal vaske de produkter af, som du tog på i går aftes. Du kan eksempelvis bruge en balm eller en moisture soap.

2. Fortsæt med en toner, der opløser snavs i porerne og genfugter.

3. Næste trin er serum. En ven i nøden når det gælder at modvirke forskellige hudlidelser.

4. Nu er vi kommet til olien. En del kan blandes med serum, og nogle smører man direkte på huden.

5. Dagcremen skal på. Og glem ikke at vælge en creme med høj SPF!

Hvis du vil gå et skridt længere: Brug også produkter med fokus på øjenområdet. Så findes der flere serummer og cremer, der er tilpasset området omkring øjnene. Lad produkterne virke i den nødvendige tid for at opnå det bedste resultat!

Tænk over dette, når du sammensætter din nye aftenrutine

Selvom det kan virke fristende at gå direkte i seng efter en lang dag, vil du takke dig selv, hvis du tager dig tid til at pleje ansigtet inden sengetid.

1. Hvis du bruger makeup -- start med at vaske det hele af. Brug gerne en oliebaseret hudrens.

2. Nøjagtig som om morgenen kan du nu bruge en toner, der opløser snavs i porerne og genfugter.

3. Derefter er det tid til at påføre en serum, der passer til din huds behov.

4. Derefter kan du påføre olien.

5. Nu er det tid til natcremen, som gør, at din hud kan genopbygges i løbet af natten. Husk, at du skal bruge forskellige cremer om dagen og om natten.

Og hvis du vil have lidt ekstra luksus, så læg også en sheet mask en eller to gange om ugen for at give huden et ekstra boost. I løbet af kort tid vil det føles som et helt nyt ansigt, der kigger på dig i spejlet!

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem