Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Valentinsdag 2019 – sådan fylder du 14. februar med romantik

AfPriceRunnerOpdateret 29. januar 2019

Valentinsdag falder hvert år 14. februar og mærkedagen lykkes med kunsten at være både et nyt og et meget gammelt fænomen på samme tid. Alle er ikke lige begejstrede for traditionen. Men hvis man vil gå linen ud med generøse kærlighedsgaver, hjerteformede chokoladeæsker og en rød rose til sin elskede, findes der ikke nogen bedre dag end Valentinsdag.

Hvad er Valentinsdag?

De der ikke synes om Valentinsdag, affejer ofte al opstandelsen omkring 14. februar med, at det er et moderne påfund, for at forretningerne skal kunne øge salget af blomster og æsker med fyldte chokolader.

I Norden begyndte traditionen med Valentinsdag i 1950'erne, men fænomenet har faktisk rødder helt tilbage til middelalderen. Den er baseret på en opfattelse fra 1400-tallet, om at fugle dannede par netop 14. februar, og derfor havde man en traditionel leg med at danne par med byens unge drenge og piger samme dag.

Hvorfor kaldes dagen for Valentinsdag?

Navnet Valentinsdag opstod, fordi Valentin, oprindelig en romersk helgen, har navnedag netop 14. februar. Så nu er romantik og Valentin for evigt knyttet sammen. Ikke engang den intensive handel omkring Valentinsdag er egentlig noget nyt. Færdiglavede Valentinkort blev således solgt på markeder så tidligt som i 1700-tallet. At man historisk set har betragtet Valentinsdag som den første forårsag, virker godt nok lidt malplaceret her i Norden, hvor vinteren kan være på sit hårdeste netop i februar.

Hvordan fejrer man bedst Valentinsdag?

Hvis man vil fejre traditionelt, så er en middag på restaurant et sikkert hit. Men kun hvis du er den forudseende type. Hvis du ikke har bestilt bord i god tid, kan det nemlig allerede være for sent. Valentinsdag er nemlig en af restaurationsbranchens vigtigste dage på hele året. Men fortvivl ikke, hvis din yndlingsrestaurant allerede er fuldt booket. I stedet kan du være ude i rigtig god tid med din bordbestilling til 14. februar 2020.

Fyld hjemmet med røde roser og lyserøde hjerter på Valentinsdag

Hvis man i stedet inviterer på en date derhjemme, hvilket er en mindst lige så god ide, så går man aldrig galt i byen med hvid dug på bordet, tændte stearinlys og et stort bundt røde roser. At lave middag sammen kan være både sjovt og romantisk. Og hvem ville ikke elske at blive madet med geléhjerter liggende på sofaen med et glas bobler i hånden? Som aftenens underholdning har I naturligvis hinanden, men start eventuelt med en kærlighedsfilm eller et hyggeligt spil.

Det lyder måske som en kliche, men hvis der er en dag, der skal være som taget ud af en romantisk komedie, så er det vel Valentinsdag?

Her er vores tips til produkter, der skaber en Valentine-følelse hele dagen, og til nogle klassiske Valentinsdagsgaver.

Anthon Berg Chocolate Box Favorites 300g

Fødevarer og Drikkevarer

Anthon Berg Chocolate Box Favorites 300g

Produktet er udgået
Lovely Linen NL0193 Serviet Rød (45x45cm)

Tekstiler

Lovely Linen NL0193 Serviet Rød (45x45cm)

Produktet er udgået
Efva Attling Crazy Heart Silver Earrings (12-100-00317-0000)

Smykker

Efva Attling Crazy Heart Silver Earrings (12-100-00317-0000)

Produktet er udgået
Comme des Garçons Play with Camouflage Heart T-shirt - White

Herretøj

Comme des Garçons Play with Camouflage Heart T-shirt - White

Produktet er udgået
Lékué Heart Hjerteform Muffinform 8 pakke

Bageartikler

Lékué Heart Hjerteform Muffinform 8 pakke

Produktet er udgået
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem