Opdateret  

Sådan skal din håndsprit og mundbind sorteres efter brug

Oliver Jensen

De seneste år er brugen af produkter til sundhed og sygepleje steget mange hundrede procent. På hospitaler og sundhedshuse ved man, hvordan affaldet skal genbruges og sorteres. Men hvad med privatpersoner?

Sådan skal din håndsprit affaldssorteres

Når der er en mangel på håndsprit, må man antage, at det sker for at blive brugt på daglig basis. Men hvad skal der ske med alle de tomme beholdere bagefter?

Se efter, om der er et faresymbol for farligt affald på din håndsprit. Hvis det er tilfældet, skal det sorteres som farligt affald. Er produktet uden advarselstrekant, skal flasken sorteres som hård plast - både selve flasken og pumpen, hvis flasken har en. Er der en større rest tilbage i beholderen, skal den affaldssorteres som farligt affald.

Hvad gør man med eventuelle rester?

Desinfektionsmidler bliver højst sandsynligt brugt helt frem til sidste dråbe. Men er der en smule tilbage i beholderen, som du ikke får brugt, er det vigtigt, at du får sorteret det hele korrekt.

Er der noget tilbage, skal væsken håndteres som farligt affald. Det må ikke hældes i afløbet eller smides i skraldespanden, som den er. I stedet skal det afleveres på nærmeste genbrugsplads, hvor du bor.

Sådan affaldssorterer du brugte mundbind

Har du et mundbind, der ikke kan bruges flere gange, skal det bortskaffes som restaffald. Det betyder, at almindelige mundbind kan smides i skraldespanden.

Er du i tvivl om et eller flere produkter, der skal affaldssorteres, kan du henvende dig til personalet på nærmeste genbrugsplads inden for deres åbningstid.

Tips og gode råd til at forebygge smitte

Temaet 'Bæredygtig hverdag' er vores serie med tips til mere miljøvenlige produkter, hvordan man kan erstatte engangsartikler og let komme i gang med smarte tricks og gode vaner, som tilgodeser vores omgivelser og ressourcer!

Læs flere guides og tips

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os