Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Bæredygtig hverdag: Sorter dine hygiejneartikler korrekt

Profilbillede
Opdateret 20. marts 2020

Smitten på grund af coronavirus spreder sig verden over, hvilket har sendt brugen af værnemidler i vejret. I sundhedsvæsnet har man helt styr på, hvordan de her produkter skal sorteres efter brug. Men hvad med derhjemme?

Sådan skal din håndsprit affaldssorteres

Når der er en mangel på håndsprit, må man antage, at det sker for at blive brugt på daglig basis. Men hvad skal der ske med alle de tomme beholdere bagefter?

Se efter, om der er et faresymbol for farligt affald på din håndsprit. Hvis det er tilfældet, skal det sorteres som farligt affald. Er produktet uden advarselstrekant, skal flasken sorteres som hård plast - både selve flasken og pumpen, hvis flasken har en. Er der en større rest tilbage i beholderen, skal den affaldssorteres som farligt affald.

Hvad gør man med eventuelle rester?

Desinfektionsmidler bliver højst sandsynligt brugt helt frem til sidste dråbe. Men er der en smule tilbage i beholderen, som du ikke får brugt, er det vigtigt, at du får sorteret det hele korrekt.

Er der noget tilbage, skal væsken håndteres som farligt affald. Det må ikke hældes i afløbet eller smides i skraldespanden, som den er. I stedet skal det afleveres på nærmeste genbrugsplads, hvor du bor.

Sådan affaldssorterer du brugte mundbind

Har du et mundbind, der ikke kan bruges flere gange, skal det bortskaffes som restaffald. Det betyder, at almindelige mundbind kan smides i skraldespanden.

Er du i tvivl om et eller flere produkter, der skal affaldssorteres, kan du henvende dig til personalet på nærmeste genbrugsplads inden for deres åbningstid.

Tips og gode råd til at forebygge smitte

For at det skal være så enkelt for dig at finde relevant indhold inden for temaet her, har vi samlet alt relevant indhold på én side.

Siden opdateres løbende med guides og tips, som vi håber, du oplever som en hjælp i disse tider.

Læs flere guides og tips

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.